• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
 • Ook naar post punt
 • Meestal volgende dag in huis
 • Deskundig advies 

Niet kunnen of moeite met klaarkomen? Tips voor (beter) orgasme.

vrouw liggend op bed genietend van fijn orgasme na lezen tips

"Ik kan niet goed klaarkomen", is een veelgehoorde klacht van vrouwen. Veel vrouwen hebben moeite om een orgasme te krijgen.
Uit statistieken blijkt dat het gaat om maar liefst 2 miljoen Nederlandse vrouwen die aangeven dat ze moeilijk een orgasme kunnen krijgen. 
Vaak wat jonger. Dat is ontzettend jammer.
Maar er is ook goed nieuws: klaar komen is gelukkig te leren.

Orgasme kan worden geleerd

Orgasmen lijken magische momenten die je in je schoot geworpen krijgt, maar dat is natuurlijk niet zo. Een orgasme is een reflex van het vrouwelijk lichaam door de juiste stimulatie. Wanneer je opgewonden bent en het lichaam op de juiste manier wordt gestimuleerd, dan is een orgasme een natuurlijke reactie van het lichaam.

Het gevoel van een orgasme kan per keer en per vrouw enorm verschillen. Het kan variëren van van een kleine plezierige tinteling tot een heftig orgasme waarbij je baarmoederwand samentrekt.
Veel vrouwen leren in de puberteit hoe hun onderlichaam functioneert en door welke seksuele stimulans ze een orgasme bereiken. Bij een deel van de vrouwen gaat dit vrijwel vanzelf, ze krijgen makkelijk orgasmen en hoeven er nooit echt over na te denken.

Maar er is ook een hele grote groep van vrouwen die moeite heeft met het krijgen van een orgasme.
Gelukkig kan het bereiken van een orgasme worden geleerd, ontwikkeld en verfijnd. En dit leren is niet vervelend. Integendeel.

En het mooiste is: hoe meer orgasmen, hoe beter ze worden.

Wat is van essentieel belang voor een orgasme?

De juiste stimulatie

Bij de meeste vrouwen ontstaat een orgasme door stimulatie en prikkeling van de clitoris als het lichaam van de vrouw voldoende opgewonden is. In het algemeen geldt dat de clitoris een tijdje onafgebroken gestimuleerd moet worden om een orgasme te krijgen.
Er wordt nog vaak gedacht dat vrouwen het beste kunnen klaarkomen door flinke en langdurige penetratie. Dat is een fout beeld. In het grootse deel van de vagina (het diepste gedeelte) zitten weinig zenuwen. Diep stoten zorgt voor weinig prikkels. Van penetratie alleen krijgen dus maar heel weinig vrouwen een orgasme. Het orgasme kan wel extra worden gestimuleerd door vaginale stimulatie (penetratie met een penis of stimulatie met vingers of vibrator) te combineren met stimulatie van de clitoris. En een orgasme kan intenser aanvoelen als penetratie en stimulatie van de clitoris samengaan. Dit komt omdat een deel van de clitoris zich aan de binnenkant van de vagina bevindt. 

vagina en clitoris uitleg

Er wordt nog vaak gedacht dat vrouwen het beste kunnen klaarkomen door flinke en langdurige penetratie. Dat is een fout beeld.
In het grootse deel van de vagina (het diepste gedeelte) zitten weinig zenuwen. Diep stoten zorgt voor weinig prikkels. Van penetratie alleen krijgen dus maar heel weinig vrouwen een orgasme.

Het orgasme kan wel extra worden gestimuleerd door vaginale stimulatie (penetratie met een penis of stimulatie met vingers of vibrator) te combineren met stimulatie van de clitoris. En een orgasme kan intenser aanvoelen als penetratie en stimulatie van de clitoris samengaan. Dit komt omdat een deel van de clitoris zich aan de binnenkant van de vagina bevindt. 

zijaanzicht van een clitoris

De clitoris is cruciaal voor de meeste vrouwen wat opwinding en orgasme betreft. De clitoris heeft een heleboel zenuwuiteinden en is heel gevoelig voor aanraking. Het is, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, een vrij groot orgaan en loopt verder in haar lichaam, met twee vertakkingen van ongeveer 5 cm.

Het zichtbare gedeelte is slechts "het topje van de ijsberg". In de vagina zit nog een ander plekje dat bij stimulatie voor een orgasme kan zorgen: de g-spot.
Deze zit op ongeveer 3-5 cm aan de binnenkant van de vagina. Dit plekje is de achterkant van de clitoris. Het voelt wat sponsig aan en is ook gevoelig voor aanraking.  Hoe je dit opwindende plekje kunt vinden kunt u verderop in dit artikel lezen.

Verschillen van stimulatie per vrouw

Voor de meeste vrouwen geldt dat de stimulatie een tijdje onafgebroken moet zijn om een orgasme te bereiken. Verder verschilt de juiste stimulatie per vrouw. Wat de ene dame als opwindend en prettig ervaart, werkt bij een andere vrouw helemaal niet.
De een vindt het fijn als de clitoris zachtjes wordt gestreeld, een ander vindt het fijn als er met de vingers zachtjes rondjes op worden gedraaid en weer een ander vindt het fijn als er een stukje stof tussen de vingers en de clitoris zit tijdens de streling.

Maar alleen de juiste stimulatie is niet genoeg

De clitoris op de juiste manier stimuleren is essentieel voor het krijgen van een orgasme. Maar aanraking van de clitoris als deze nog niet in opgewonden staat is, voelt niet fijn. En kan zelfs pijnlijk zijn.
Het is belangrijk om eerst seksueel opgewonden te zijn voordat je de clitoris begint te strelen. En om opgewonden te raken moet je eerst in de juiste stemming komen.
Hieronder een grafiek met de fases voorafgaand aan een orgasme.

Seksuele opwinding en ontstaan van een orgasme

Hoe ontstaat een orgasme? In fases uitgelegd

Fase 1: Zin in seks

Seksuoloog Helen Kaplan erkende als eerste dat alle seks, zowel solo als met partner, begint met verlangen.  Dat er zin in seks moet zijn. Zin in seks kan je krijgen door bijvoorbeeld een aanraking of een opwindende fantasie. Dat gaat niet altijd vanzelf. Soms moet je er moeite voor doen om de zin in seks te krijgen. Je moet dan als het ware zin in seks maken. Door bijvoorbeeld een erotisch boek te lezen, of in te gaan op de verleiding van de partner. Zonder dit verlangen, deze zin in seks, is het niet mogelijk om opgewonden te raken of een orgasme te krijgen.
Er kunnen psychologische en fysieke factoren zijn die dit verhinderen. Die de seksuele begeerte blokkeren. Hierbij moet u denken aan depressie, pijn, angst, bepaalde medicatie, recreatieve drugs, negatieve verleden seksuele ervaringen, macht en controle problemen in een relatie, verlies van belangstelling voor een partner, laag zelfbeeld en hormonale invloeden.

Fase 2: In de juiste stemming komen

De volgende fase is het "verleiden". Het in de juiste stemming brengen van uzelf en/of uw partner.  Met bijvoorbeeld lekkere muziek, een uitgebreid bad, parfum, bloemetje, oogcontact, lieve woorden etc.

Fase 3: Opwinding

In het volgende stadium worden alle erotische prikkels, vanuit al onze zintuigen opgepakt. Beelden, geluid, geur, een opwindend boek, streling van de partner en een erotische fantasie kunnen allemaal de seksuele opwinding op gang brengen. De seksuele gevoelens worden geprikkeld en als het ware wakker gemaakt. Door seksueel spelen en erotische fantasieën wordt de opwinding verder aangewakkert. De opwinding in het lichaam wordt groter, de tepels harder, de clitoris gezwollen, de vagina natter en het hart begint sneller te slaan. 

Fase 4: Tijd voor de juiste stimulatie

Op een bepaald punt neemt de opwinding niet meer toe. Dat is vaak het moment vlak voor het orgasme. Bij de vrouw wordt de vagina nog vochtiger, de hartslag hoger, de buitenste schaamlippen kunnen groter worden en de binnenste schaamlippen worden donkerrood. Nu is de juiste stimulatie belangrijk. En voor de meeste vrouwen geldt hierbij: een continue en onafgebroken stimulatie van de clitoris.

Fase 5: Je laten gaan

Als de clitoris op de juiste manier wordt gestimuleerd en de dame zich laat gaan en overgeeft, volgt de ontlading van de seksuele energie. Het orgasme laat alle opgebouwde spanning in het lichaam los. Dit gaat gepaard met samentrekken van spieren rond de anus en de bekkenbodemspieren, en ook een warm en ontspannen gevoel dat zich over het hele lichaam kan verspreiden.

Fase 6: Herstel en evalueren

Tijdens deze fase vloeit de sekuele spanning en opwinding langzaam weg en komt het lichaam tot rust. Door de opgebouwde (spier)spanning voelen veel heren en dames zich nu moe.
Vaak onbewust volgt een evaluatie. Heeft u een fijne ervaring gehad? Dat heeft een postieve invloed op het ontwikkelen van zin in seks de volgende keer. Een slechte ervaring heeft daar ook invloed op, maar dan in negatieve zin.

Fases lopen bij iedereen anders

Deze fases lopen niet bij iedereen hetzelfde en ook niet in het zelfde tempo. Waar de ene dame 40 minuten nodig heeft om opgewonden te raken, kan dat voor een andere dame korter zijn. Het kan ook per keer verschillen.

Gaat niet automatisch: je moet er wel wat voor doen

De verschillende fases onstaan niet vanzelf. Ze ontstaan alléén als je er samen (of alleen bij masturbatie) de dingen doet die daarvoor nodig zijn.
Het kan zijn dat je je fantasie aan het werk moet zetten, jezelf in de juiste stemming moet brengen, de juiste stimulatie moet uitvoeren en je moet durven laten gaan.

Redenen waarom het niet kan lukken om een orgasme te krijgen

Voordat we tips en adviezen geven voor het krijgen van een fantastisch orgasme is het goed om u af te vragen waarom het zo moeilijk is om een orgasme te krijgen.
We zetten verschillende oorzaken voor u op een rijtje. Waarschijnlijk herkent u er 1 of meer. Dit inzicht kan u helpen bij het lezen van de adviezen. Het zal u ook helpen om maar de verschillende fases te kijken die vooraf gaan aan een orgasme.

In welke fase ervaart u een probleem?
 

 • Geen seksuele fantasie
 • Last van negatieve gedachten die aan seks zijn verbonden
 • Ziekte
 • Bepaalde medicijnen (anti-depressiva)
 • Stress en spanningen
 • Je onaantrekkelijk voelen
 • Last van schaamte
 • Te kort voorspel
 • Geen opwindende seks
 • Partner niet aantrekkelijk vinden
 • Angst voor verlies van controle, angst om je te laten gaan
 • Angst voor SOA
 • Lastig om aandacht erbij te houden
 • Niet goed kunnen ontspannen
 • Angst voor pijn
 • Niet weten hoe je lichaam werkt

Tips en technieken voor een orgasme / de basis

Leren om een (beter) orgasme te krijgen begint bij masturbatie. Heeft u daarover een schuldgevoel?  Weg ermee! Dat zijn negatieve gedachten die lust en opwinding afremmen.
Masturbatie behoort tot de meest natuurlijke activiteiten. Het houdt de seksuele organen in conditie en is ook nog eens goed voor de algehele gezondheid.

 

Voel u ontspannen en breng uzelf in de juiste stemming

Het klinkt als een open deur, maar als u zich geïrriteerd, gespannen of moe voelt, gaat het niet lukken om een orgasme te krijgen. Hoe hard u dit ook probeert. Het is belangrijk om eerst te ontspannen, om 'uit uw hoofd te komen'. Neem daarvoor een warme douche en zet lekkere muziek op. Schuif negatieve gedachten zachtjes aan de kant, vergeet kwaaltjes, ontspan en geniet.
Maak uw hoofd leeg zodat deze open kan staan voor seksuele prikkels.
 

Voel u sexy

Wees niet te kritisch voor uzelf. Wees lief en mild voor uw lichaam. Verzorg en respecteer het. Gebruik een fijne bodylotion, draag mooie lingerie.
 

Geef uzelf over aan seksuele fantasieën en gedachten

Deze helpen om in de juiste erotische stemming te komen. En om de vagina klaar te maken voor seks en een geweldig orgasme. Iedereen heeft wel eens seksfantasieën, maar soms moet je je wat extra inspannen om de verbeelding aan het werk te zetten. Het lezen van een opwindend boek kan helpen. Ook het kijken naar een erotische film (fragment). En bedenk: alles mag in gedachten, niets moet, maar ook niets is vreemd. 80 procent van een orgasme begint in het hoofd, dus zonder verbeelding en fantasie geen orgasme.

Is je lichaam niet in een opgewonden en erotische staat, dan zal aanraking van de clitoris en de vagina niet opwindend aanvoelen. Dan kan de aanraking irriteren en zelfs pijn doen. Tip voor de juiste stemming: lees een van de erotische verhalen op onze website of kijk eens naar porna.
 

Ga op zoek naar de beste manier om uw clitoris te stimuleren

Wat vindt u fijn? Draaiende bewegingen? Lichte druk of wat juist wat harder? Eerst de schaamlippen? Met een stukje stof ertussen of juist bloot?
Bloot hoeft niet altijd het beste te werken. Directe stimulatie van de clitoris kan te heftig en te intens aanvoelen om er ontspannen van te kunnen genieten.  Streling door de stof van een slipje kan opwindender aanvoelen.

Nog geen vibrator in huis?
Doe dan snel deze investering. Niets is zo effectief als de continue en gelijkmatige trillingen van een goede vibrator die voor een orgasme zo belangrijk zijn. Met behulp van een vibrator kunt u orgasme-technieken (verder) ontwikkelen. Lees daarvoor het artikel “Hoe kies je de juiste vibrator”, Doe de Vibrator Test en lees De meest gestelde vragen over vibrators. In dit laatste artikel kunt u lezen op welke manieren u een vibrator kunt gebruiken.
En vergeet niet te kijken naar de luchtdruk vibrators. Deze vibrators, die op luchtdruk pulsaties werken in plaats van trillingen, zijn een echte aanrader voor vrouwen die moeilijk (of niet) een orgasme kunnen krijgen. Dat durven we met een gerust hart te zeggen op basis van testen die we hiermee hebben gedaan en klanten die we hierover hebben gesproken.
 

Probeer verschillende strelingen, standjes en plekken

Met en zonder vibrator. Hoe beter u uw eigen lichaam leert kennen, hoe makkelijker het zal worden een orgasme te krijgen.
 

Start met kegeloefeningen voor het versterken van uw bekkenbodemspieren

Sterke bekkenbodemspieren en controle over de bekkenbodemspieren helpen bij het krijgen van een orgasme.
Meer hierover kunt u lezen in de artikelen "Alles over uw bekkenbodemspieren" en "Oefeningen voor zwakke bekkenbodem".  Een leuke en effectieve manier om uw bekkenbodem te trainen is door kegelballen te gebruiken. Lekker makkelijk. Daarmee kunt u gewoon trainen tijdens het koken.
 

Ga op zoek naar uw g-spot

De meeste vrouwen krijgen alleen een orgasme als de clitoris wordt gestimuleerd. Maar er zijn ook vrouwen die een orgasme krijgen als hun g-spot wordt gestimuleerd, het vaginale orgasme.
En zelfs nog intenser: een orgasme als de g-spot en de clitoris tegelijkertijd worden gestimuleerd.
Over de g-spot wordt vaak wat mysterieus gedaan. Sommige twijfelen zelfs aan het bestaan ervan. Dat is vreemd omdat anatomisch gezien de g-spot eigenlijk gewoon de clitoris is, maar dan de achterkant ervan. De clitoris is namelijk een lang orgaan en niet alleen het puntje wat je aan de buitenkant ziet. Logisch dus dat veel vrouwen extra genot ondervinden door stimulatie van dit bijzondere plekje in de vagina. 
Wilt u dit ook ervaren? Dan is de eerste stap om te ontdekken waar de g-spot zit. Dat is eigenlijk heel eenvoudig. De g-spot is een klein, gevoelig, geribbeld, sponsachtig plekje dat zich bevindt op ongeveer 3-5 cm in de vagina aan de kant van de buik. Gevonden? Leer nu uw g-spot kennen en neem daar de tijd voor.
Welke delen van de g-spot voelen goed, wat is gevoelloos, wat doet pijn? Leer uzelf en uw G-spot kennen. Vanuit deze ontdekkingsreis kunt u de sensaties en de opwinding opzoeken. U moet uzelf wel de tijd gunnen. Het is een proces dat lang kan duren. Bedenk daarbij dat de g-spot uw clitoris is. En dat aanraken in een niet-opgewonden staat minder plezierig kan aanvoelen. In opgewonden staat zal het een compleet andere ervaring zijn.
Toch niet fijn? Jammer, maar elke vrouw is anders en niet alle vrouwen vinden de aanraking van de g-spot opwindend. Sommige vinden het zelfs irritant. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om te genieten!
 

Orgasme booster

Probeer eens een goede stimulerende gel of een prikkelend en verwarmend glijmiddel. Leuk, lekker en opwindend!
 

Niet kunnen klaarkomen vrouw met een partner.

Is het niet altijd gemakkelijk om zelf een orgasme te bereiken, vaak is het nog lastiger met een parter. Dan moet je namelijk weten wat je lekker en opwindend vindt, en dat moet je dan ook nog eens goed uit kunnen leggen. Vervolgens moet je ontspannen en je alleen op jezelf durven te richten. En vaak het allerlastigste: je overgeven en de controle durven te verliezen.
 

Geen gemakkelijk opgave dus, maar ook hiervoor geldt dat het te leren is.

En, het is natuurlijk geweldig om met iemand samen klaar te komen, maar het belangrijkste van het vrijen is het vrijen zelf. Klaarkomen hoeft niet altijd, het hoeft niet tegelijkertijd, het hoeft niet door penetratie en ook niet door de partner.
Voor wie met dit in gedachten op avontuur wil gaan om met de partner een orgasme te krijgen zijn onderstaande tips en adviezen.
 

 

Tips en technieken voor een orgasme / met partner

 • Het is belangrijk om eerst te ontdekken hoe uw lichaam in elkaar zit, hoe het werkt, wat u lekker vindt en hoe u het beste een orgasme kunt bereiken. Alleen dan kunt u het uitleggen aan uw partner. Wie het niet lukt om zelf klaar te komen, lukt het met een partner meestal helemaal niet. Het advies ligt hier voor de hand: de vrouw moet leren aan zelfbevrediging te doen.
   
 • Verschilt de positie waarin u masturbeert veel van de positie waarin u vaak gemeenschap heeft? Ligt u bijvoorbeeld altijd op uw rug als u uzelf bevredigt? Of juist op uw buik? En wat doet u dan met uw benen?
  Als u uzelf heeft aangeleerd in een bepaalde houding een orgasme te bereiken bij het masturberen, dan kan het moeilijk zijn om een orgasme te krijgen in een andere houding.
  U kunt dan twee dingen doen.
  U kunt uzelf aanleren bij het masturberen een orgasme te krijgen in een andere houding. Een houding die u ook tijdens de seks met uw partner vaak gebruikt. Of u kunt kijken of u de positie die u fijn vindt bij het masturberen ook kunt benaderen tijdens de seks met uw partner.
   
 • Haal meteen het belangrijkste misverstand uit de weg: er zijn maar heel weinig vrouwen die van alleen penetratie een orgasme krijgen. De clitoris zal vrijwel altijd gestimuleerd moeten worden.
  Zoek dus een seksstandje waarin de clitoris kan worden gestimuleerd. Dat kan zijn met je eigen hand, maar ook door de vingers van je partner of een vibrator.
  Vaak is het fijn om een standje te zoeken waarbij de vrouw bovenop de man zit. Dan kan de clitoris goed worden gestimuleerd. En de dame heeft zo zelf controle over de bewegingen die ze nodig heeft voor de juiste stimulatie.
   
 • Wees duidelijk als jullie vrijen. Geef duidelijke en positieve instructies aan uw partner. Laat zien hoe u gestreeld wilt worden. Bijvoorbeeld door het voor te doen. Zeg ook als u het anders wilt. Hij zal er alleen maar blij mee zijn.
   
 • Fake geen orgasme. Geen orgasme kan ook prima zijn. Uw partner moet weten dat het geen doel op zich is. En dat een vrijpartij zonder orgasme ook fijn en bevredigend kan zijn.
   
 • Probeer niet teveel te focussen op het krijgen van een orgasme. Voel het niet als een falen als u geen orgasme krijgt. Elke vrijpartij is anders en het doel van vrijen en seks is in eerste instantie plezier en samen genieten. Seks moet niet een race naar een orgasme worden. Teveel nadruk leggen op het krijgen van een orgasme kan een tegengesteld effect hebben.
  Teveel spanning en doelgerichtheid werken niet voor het krijgen van een orgasme. Het kan het op den duur zelfs het complete plezier uit de beleving van seks halen. Beschouw de weg náár het orgasme belangrijker als het orgasme zelf.
   
 • Opwinding: daar begint het allemaal mee. Laat uw dagelijke to-do-lijstjes los en roep erotische fantasiën en gedachten op. Heeft een opwindende seksuele fantasie in uw hoofd? Probeert u zich dan op deze fantastie te concentreren wanneer uw partner bezig is met het stimuleren van uw clitoris. Schaam u niet voor uw fantasiën. Een fantasie is een fantasie, geen wens om in de praktijk te brengen.
  Als erotische fantasieën u bij het masturberen helpen om een orgasme te bereiken, dan zal dat bij de seks met uw partner waarschijnlijk ook zo zijn. U zou uw partner de hoofdpersoon in uw erotische lievelings fantasie kunnen maken en deze fantasie tijdens het vrijen met hem bij uzelf oproepen.
   
 • Maak er een lang voorspel van. Hoe opgewondender u begint aan de gemeenschap, hoe groter de kans op een orgasme. Dat u snel vochtig bent betekent nog niet dat u klaar bent voor penetratie of een orgasme. Vraag uw partner uw hele lichaam en vooral de omgeving van de clitoris te strelen, prikkelen en stimuleren om een manier die u fijn vindt, tot de binnenste schaamlippen gezwollen aanvoelen en u er sterk naar verlangt zijn penis in uw vagina te voelen.
  Veel mannen denken dat de vrouw klaar is voor gemeenschap als de vagina vochtig is. Het vochtig worden van de vagina begint al in een vroeg stadium van seksuele opwinding en hoeft nog niet te betekenen dat het lichaam aan penetratie toe is, laat staan dat het dicht bij een orgasme is.
   
 • Zorg dat u ontspannen bent, dat u uw spieren ontspant. Advies: adem een paar keer heel diep in door uw neus en uit door uw mond.
   
 • Concentreer u op uzelf en geniet. Denk niet teveel aan het plezieren van uw partner. Concentreer u op het moment, focus op wat uw zintuigen waarnemen, probeer andere remmende gedachten weg te wuiven.
   
 • Een stabiel en onafgebroken ritme helpt bij het bereiken van een orgasme. Als u partner u met zijn hand streelt, kan muziek hem (en u dus) helpen om een goed ritme te vinden en vast te houden.
  Ook kan uw partner een vibrator gebruiken. Deze zorgt gegarandeerd voor onafgebroken en stabiel ritme, afgestemd op de intensiteit die u prettig vindt.
   
 • Het gebruik van een goed glijmiddel kan voor extra sensueel gevoel zorgen en het genot versterken. Het maakt aanrakingen van de clitoris en het vaginale gebied zachter en sensueler.
  In dit artikel kunt u lezen welk glijmiddel voor u het beste is.
   
 • Een vibrator kan een goed en fijn hulpmiddel zijn. Als hij met zijn penis in de dame zit, kan de dame met een vibrator haar clitoris stimuleren. De combinatie van vaginale penetratie en stimulatie van de clitoris kan de spannendste orgasmen geven. Misschien kan uw partner zelfs met zijn hand uw anus tegelijkertijd strelen voor een driedubbele sensatie.
   
 • Bent u dicht bij een orgasme, dan kunnen bepaalde handelingen u net over de streep trekken. Het kan soms helpen om uw mond te sluiten en uw adem in te houden, of juist om heel snel te ademen (hijgen). Voor vrouwen geldt: de billen aanspannen en van de matras tillen, of uw hals strekken of over de rand van het bed hangen kan soms net het zetje zijn dat u nodig heeft. Let wel: orgasme-uitlokkers zijn leuke hulpmiddeltjes, niet meer dan dat. Doet u te veel uw best om klaar te komen, dan werken ze niet.
   
 • Zorg voor sterke bekkenbodemspieren. Deze seksspieren zijn van essentieel belang voor het krijgen van orgasmen. Meer hierover kunt u lezen in de artikelen "Oefeningen voor zwakke bekkenbodem" en "Ben Wa Balletjes: Wat en hoe gebruik je ze?"
   
 • Wees mild voor uzelf en uw eigen lichaam. Uw partner ziet uw lichaam vaak heel anders, en ziet niet de dingen die u lelijk aan uzelf vindt. Probeer u niet te laten afremmen door negatieve gedachten over uw lichaam tijdens het vrijen.

Nog meer tips en technieken om klaar te komen

 • Yoga is niet saai, in tegendeel. Yoga verhoogt uw seksuele energie en het orgasmevermogen.
 • Probeer een basis tantra-oefening van geven en ontvangen. Daarbij verwent u uw partner 20 minuten, waarna de volgende 20 minuten het de beurt aan u is om verwent te worden. In deze 20 minuten  moet u aangeven wat u wilt dat hij doet.
 • De meeste mannen vinden orale seks opwindend, dus voel u daarover niet schuldig en geniet ervan. Met een pepermuntje onder zijn tong wordt het nog opwindender.
 • Ook fijn: gebruik een vibrator (voor penetratie / stimuleren g-spot)
   

Weetjes over een orgasme
 

 • Zo’n 70% van de vrouwen heeft zelden of nooit een orgasme tijdens de gemeenschap.
 • Een vrouw komt na gemiddeld 20 minuten tot een orgasme.
 • Seksuele fantasiën zijn belangrijk. Maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens het masturberen fantasieën hebben die niet over geslachtsgemeenschap gaan, minder makkelijk klaarkomen tijdens het vrijen.

 

Leestips
 

Lukt u het u niet een orgasme te krijgen? Schaam u niet en maak een afspraak met een seksuoloog. 

Meer informatie over het vrouwelijk orgasme kunt u lezen in:

Wat filosofie ons kan leren over een vrouwelijk orgasme

Fijne producten voor een (beter) orgasme

Kegelset van Metis Oba met verpakking
34,95

Stijlvolle kegelset voor iedereen

Deze kegelset is een mooie allround set, met een aantal enorme pluspunten. Voor het effectief trainen van de bekkenbodemspieren.

de Lustkronieken van Liza Daen
17,95

De Lustkronieken: 26 opwindende verhalen

De Lustkronieken is een bundel van 26 erotische verhalen die de lezer meeneemt naar een wereld van onbekend erotisch genot, verrassing en fantasie.

Goede vibrators bij moeilijk klaarkomen

Er zijn verschillende vibrators die je kunt kiezen als je moeilijk klaar kunt komen.
We adviseren om te kiezen voor een wand massagers (met super intense en krachtige trillingen), een pin-point vibrator of een luchtdruk vibrator
Ik heb ergens gelezen dat je een wandmassager als een soort bulldozer kunt zien, een pin-point vibrator als een laser-apparaat. Dat geeft het verschil tussen 2 categoriën wel goed weer. De luchtdruk vibrator is dan een soort laser, die weer een hele andere sensatie geeft door de luchtdrukpulsaties ipv de trillingen.

Goede vibrators bij moeilijk krijgen van een orgasme

Womanizer Premium met gratis Pjur reiniger
179,00

Womanizer Premium

Een bijzondere vibrator voor hele bijzondere sensaties! De hit van nu. Super stil met Smart Silence functie.

Reacties

Mijn hemel wat zijn vrouwen moeilijk. Wat een enorme lap tekst. Vrouwen zouden wat meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun aandeel in een orgasme. Velen kennen hun eigen lijf niet en onderzoeken niks. Gewoon achterover liggen en klagen dat de man maar beter zn best moet doen. Daar wordt de seks niet beter van. Maarja.. welke vrouw is nou druk met seks, dat is alleen een middel om een doel te bereiken.

mm beetje verbitterd, misschien?

Doe eens normaal, wij zijn geen beesten die door eender welke naakte persoon kan klaarkomen. Een beetje respect en geduld van de partner is dus nodig. Van u zou ik al zeker geen orgasme kunnen krijgen wow

Beetje kort door de bocht. Er zijn ook vrouwen bij wie klaarkomen gewoon ging, tot dat medicijnen (antidepressiva staan hiet bekend om) zorgden dat het niet meer ging. Dat kan heel frustrerend zijn! Heeft niets met moeilijk doen te maken!

Mmm, jij kunt vast geen vrouw houden, misschien voor jou gewoon je rechter hand, want vind je geen vrouw waard

Wellicht ook interessant:

Ben Wa Balletjes, bekkenbodemspieren trainen, kegelset
Ben Wa ballen zijn al eeuwen oud. Ze combineren sensueel genieten met effectieve bekkenbodem oefeningen. Een succesvolle combinatie, zo blijkt ook uit onderzoek. Hiermee kunt u eenvoudig uw bekkenbodemspieren versterken.
Verschil in zin? Wat heeft dan zin?
Heeft de vrouw minder zin in seks? Of juist de man? √ Lees hier wat de beste oplossingen zijn. Zo voorkomt u een hoop frustraties.
seks tips voor leuker en beter seksleven
Wilt u een leuker, gepassioneerder seksleven? √ De beste tips en deskundige adviezen die gegarandeerd helpen om de passie terug te brengen. Tip 6 is een hele goede.
seksleven veranderen
Vaste rollen en gewoonten zijn beruchte passiekillers. Maar wie heeft ze niet? In het begin van een relatie ontwikkel je samen vaak een bepaalde manier om de liefde met elkaar te bedrijven en elkaar te bevredigen.
vibrator, beste kiezen
Overdonderd door alle opties? ▻ Voorkom giftige, lawaaierige of ineffectieve vibrators ✓ Deze gids legt u welke soort vibrators er zijn, en hoe u een kwalitatief goede vibrator koopt. Eentje die bij u past.