Overslaan en naar de inhoud gaan

Niet kunnen of moeite met klaarkomen? Tips voor (beter) orgasme.

"Ik kan niet goed klaarkomen", is een veelgehoorde klacht van vrouwen. Veel vrouwen hebben moeite om een orgasme te krijgen.
Uit statistieken blijkt dat het gaat om maar liefst 2 miljoen Nederlandse vrouwen die aangeven dat ze moeilijk een orgasme kunnen krijgen. 
Vaak wat jonger. Dat is ontzettend jammer.
Maar er is ook goed nieuws: klaar komen is gelukkig te leren.

 

Orgasme kan worden geleerd

 

Orgasmen lijken magische momenten die je in je schoot geworpen krijgt, maar dat is natuurlijk niet zo. Een orgasme is een reflex van het vrouwelijk lichaam door de juiste stimulatie. Wanneer je opgewonden bent en het lichaam op de juiste manier wordt gestimuleerd, dan is een orgasme een natuurlijke reactie van het lichaam.


Het gevoel van een orgasme kan per keer en per vrouw enorm verschillen. Het kan variëren van van een kleine plezierige tinteling tot een heftig orgasme waarbij je baarmoederwand samentrekt.
Veel vrouwen leren in de puberteit hoe hun onderlichaam functioneert en door welke seksuele stimulans ze een orgasme bereiken. Bij een deel van de vrouwen gaat dit vrijwel vanzelf, ze krijgen makkelijk orgasmen en hoeven er nooit echt over na te denken.
 

Maar er is ook een hele grote groep van vrouwen die moeite heeft met het krijgen van een orgasme.
Gelukkig kan het bereiken van een orgasme worden geleerd, ontwikkeld en verfijnd. En dit leren is niet vervelend. Integendeel.


En het mooiste is: hoe meer orgasmen, hoe beter ze worden.
 

Wat is van essentieel belang voor een orgasme?

De juiste stimulatie
 

Bij de meeste vrouwen ontstaat een orgasme door stimulatie en prikkeling van de clitoris als het lichaam van de vrouw voldoende opgewonden is. In het algemeen geldt dat de clitoris een tijdje onafgebroken gestimuleerd moet worden om een orgasme te krijgen.

Diep stoten zorgt voor weinig prikkels

Er wordt nog vaak gedacht dat vrouwen het beste kunnen klaarkomen door flinke en langdurige penetratie. Dat is een fout beeld. In het grootse deel van de vagina (het diepste gedeelte) zitten weinig zenuwen. Diep stoten zorgt voor weinig prikkels.
Van penetratie alleen krijgen dus maar heel weinig vrouwen een orgasme. Het orgasme kan wel extra worden gestimuleerd door vaginale stimulatie (penetratie met een penis of stimulatie met vingers of vibrator) te combineren met stimulatie van de clitoris. En een orgasme kan intenser aanvoelen als penetratie en stimulatie van de clitoris samengaan. Dit komt omdat een deel van de clitoris zich aan de binnenkant van de vagina bevindt. 
 

Clitoris groter dan vaak gedacht

De clitoris is cruciaal voor de meeste vrouwen wat opwinding en orgasme betreft. De clitoris heeft een heleboel zenuwuiteinden en is heel gevoelig voor aanraking.
Het ziet er aan de buitenkant uit als een klein knopje. Maar in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is het een vrij groot orgaan en loopt het verder in het lichaam, met twee vertakkingen van ongeveer 5 cm.


Het zichtbare gedeelte is slechts "het topje van de ijsberg". In de vagina zit nog een ander plekje dat bij stimulatie voor een orgasme kan zorgen: de g-spot.
Deze zit op ongeveer 3-5 cm aan de binnenkant van de vagina. Dit plekje is de achterkant van de clitoris. Het voelt wat sponsig aan en is ook gevoelig voor aanraking.  Hoe je dit opwindende plekje kunt vinden kunt u verderop in dit artikel lezen.

Verschillen van stimulatie per vrouw
 

Voor de meeste vrouwen geldt dat de stimulatie een tijdje onafgebroken moet zijn om een orgasme te bereiken. Verder verschilt de juiste stimulatie per vrouw. Wat de ene dame als opwindend en prettig ervaart, werkt bij een andere vrouw helemaal niet.
De een vindt het fijn als de clitoris zachtjes wordt gestreeld, een ander vindt het fijn als er met de vingers zachtjes rondjes op worden gedraaid en weer een ander vindt het fijn als er een stukje stof tussen de vingers en de clitoris zit tijdens de streling.


Maar alleen de juiste stimulatie is niet genoeg
 

De clitoris op de juiste manier stimuleren is essentieel voor het krijgen van een orgasme. Maar aanraking van de clitoris als deze nog niet in opgewonden staat is, voelt niet fijn. En kan zelfs pijnlijk zijn.
Het is belangrijk om eerst seksueel opgewonden te zijn voordat je de clitoris begint te strelen. En om opgewonden te raken moet je eerst in de juiste stemming komen.
Hieronder een grafiek met de fases voorafgaand aan een orgasme.

Hoe ontstaat een orgasme? In fases uitgelegd

Fase 1: Zin in seks/ verlangen naar seks
 

Seksuoloog Helen Kaplan erkende als eerste dat alle seks, zowel solo als met partner, begint met verlangen.  Dat er zin in seks moet zijn. Zin in seks kan je krijgen door bijvoorbeeld een aanraking of een opwindende fantasie. Dat gaat niet altijd vanzelf. Soms moet je er moeite voor doen om de zin in seks te krijgen. Je moet dan als het ware zin in seks maken. Door bijvoorbeeld een erotisch boek te lezen, of in te gaan op de verleiding van de partner. Zonder dit verlangen, deze zin in seks, is het niet mogelijk om opgewonden te raken of een orgasme te krijgen.
Er kunnen psychologische en fysieke factoren zijn die dit verhinderen. Die de seksuele begeerte blokkeren. Hierbij moet u denken aan depressie, pijn, angst, bepaalde medicatie, recreatieve drugs, negatieve verleden seksuele ervaringen, macht en controle problemen in een relatie, verlies van belangstelling voor een partner, laag zelfbeeld en hormonale invloeden.


Fase 2: In de juiste stemming komen
 

De volgende fase is het "verleiden". Het in de juiste stemming brengen van uzelf en/of uw partner.  Met bijvoorbeeld lekkere muziek, een uitgebreid bad, parfum, bloemetje, oogcontact, lieve woorden etc.


Fase 3: Opwinding
 

In het volgende stadium worden alle erotische prikkels, vanuit al onze zintuigen opgepakt. Beelden, geluid, geur, een opwindend boek, een massage, streling van de partner en een erotische fantasie kunnen allemaal de seksuele opwinding op gang brengen.
De seksuele gevoelens worden geprikkeld en als het ware wakker gemaakt. Door seksueel spelen en erotische fantasieën wordt de opwinding verder aangewakkerd. De opwinding in het lichaam wordt groter, de tepels harder, de clitoris gezwollen, de vagina natter en het hart begint sneller te slaan. 


Fase 4: Tijd voor de juiste stimulatie
 

Op een bepaald punt neemt de opwinding niet meer toe. Dat is vaak het moment vlak voor het orgasme. Bij de vrouw wordt de vagina nog vochtiger, de hartslag hoger, de buitenste schaamlippen kunnen groter worden en de binnenste schaamlippen worden donkerrood. Nu is de juiste stimulatie belangrijk. En voor de meeste vrouwen geldt hierbij: een continue en onafgebroken stimulatie van de clitoris.


Fase 5: Je laten gaan
 

Als de clitoris op de juiste manier wordt gestimuleerd en de dame zich laat gaan en overgeeft, volgt de ontlading van de seksuele energie. Het orgasme laat alle opgebouwde spanning in het lichaam los. Dit gaat gepaard met samentrekken van spieren rond de anus en de bekkenbodemspieren, en ook een warm en ontspannen gevoel dat zich over het hele lichaam kan verspreiden.


Fase 6: Herstel en evalueren
 

Tijdens deze fase vloeit de seksuele spanning en opwinding langzaam weg en komt het lichaam tot rust. Door de opgebouwde (spier)spanning voelen veel heren en dames zich nu moe.
Vaak onbewust volgt een evaluatie. Heeft u een fijne ervaring gehad? Dat heeft een positieve invloed op het ontwikkelen van zin in seks de volgende keer. Een slechte ervaring heeft daar ook invloed op, maar dan in negatieve zin.

 

Fases lopen bij iedereen anders
 

Deze fases lopen niet bij iedereen hetzelfde en ook niet in het zelfde tempo. Waar de ene dame 40 minuten nodig heeft om opgewonden te raken, kan dat voor een andere dame korter zijn. Het kan ook per keer verschillen.


Gaat niet automatisch: je moet er wel wat voor doen
 

De verschillende fases ontstaan niet vanzelf. Ze ontstaan alléén als je er samen (of alleen bij masturbatie) de dingen doet die daarvoor nodig zijn.
Het kan zijn dat je je fantasie aan het werk moet zetten, jezelf in de juiste stemming moet brengen, de juiste stimulatie moet uitvoeren en je moet durven laten gaan.

Redenen waarom het niet lukt om een orgasme te krijgen

Voordat we tips en adviezen geven voor het krijgen van een fantastisch orgasme is het goed om u af te vragen waarom het zo moeilijk is om een orgasme te krijgen. Het kan helpen om maar de verschillende fases te kijken die vooraf gaan aan een orgasme en te bedenken in welke fase het voor u lastig is.

Hieronder vindt u veel voorkomende oorzaken op een rijtje. Waarschijnlijk herkent u er 1 of meer. Dit inzicht kan u ook helpen bij het lezen van de adviezen.
 

 • Geen seksuele fantasie
 • Last van negatieve gedachten die aan seks zijn verbonden
 • Ziekte
 • Bepaalde medicijnen (antidepressiva)
 • Stress en spanningen
 • Je onaantrekkelijk voelen
 • Last van schaamte
 • Te kort voorspel
 • Geen opwindende seks
 • Partner niet aantrekkelijk vinden
 • Angst voor verlies van controle, angst om je te laten gaan
 • Angst voor SOA
 • Lastig om aandacht erbij te houden
 • Niet goed kunnen ontspannen
 • Angst voor pijn
 • Niet weten hoe je lichaam werkt
   

De beste tips en technieken voor een orgasme / de basis

Leren om een (beter) orgasme te krijgen begint bij masturbatie. Heeft u daarover een schuldgevoel?  Weg ermee! Dat zijn negatieve gedachten die lust en opwinding afremmen.
Masturbatie behoort tot de meest natuurlijke activiteiten. Het houdt de seksuele organen in conditie en is ook nog eens goed voor de algehele gezondheid.


 

Voel u ontspannen en breng uzelf in de juiste stemming
 

Het klinkt als een open deur, maar als u zich geïrriteerd, gespannen of moe voelt, gaat het niet lukken om een orgasme te krijgen. Hoe hard u dit ook probeert. Het is belangrijk om eerst te ontspannen, om 'uit uw hoofd te komen'. Neem daarvoor een warme douche en zet lekkere muziek op. Schuif negatieve gedachten zachtjes aan de kant, vergeet kwaaltjes, ontspan en geniet.
Maak uw hoofd leeg zodat deze open kan staan voor seksuele prikkels.
Zorg ervoor dat u minstens een half uur niet gestoord wordt.
 

Voel u sexy
 

Wees niet te kritisch voor uzelf. Wees lief en mild voor uw lichaam. Verzorg en respecteer het. Gebruik een fijne bodylotion, draag mooie lingerie.
 

Geef uzelf over aan seksuele fantasieën en gedachten
 

Erotische fantasieën helpen om in de juiste erotische stemming te komen, en om de vagina klaar te maken voor seks en een geweldig orgasme. Iedereen heeft wel eens sexy fantasieën, maar soms moet je je wat extra inspannen om de verbeelding aan het werk te zetten.
Het lezen van een opwindend boek kan helpen, als ook het kijken naar een erotische film. En bedenk: alles mag in gedachten, niets moet, maar ook niets is vreemd. 80 procent van een orgasme begint in het hoofd, dus zonder verbeelding en fantasie geen orgasme.
Is het lichaam niet in een opgewonden en erotische staat, dan zal aanraking van de clitoris en de vagina niet opwindend aanvoelen. Dan kan de aanraking irriteren en zelfs pijn doen.
Tips voor de juiste stemming: lees een van de erotische verhalen op onze website of kijk eens naar porna.
 

Streel uw lichaam


Begin met uw benen, voeten, en vervolgens arme, handen, nek en hoofd. Ervaar hoe het voelt. Vervolgens kunt u de strelingen uitbreiden naar borsten, buik en de binnenkant van de dijen.
Dat hoeft niet in 1 keer. U kunt er ook voor kiezen om het bij de eerste strelingen te laten en een volgende keer de strelingen uit te breiden.

 

Ga op zoek naar de beste manier om uw clitoris te stimuleren
 

Wat vindt u fijn? Draaiende bewegingen? Lichte druk of wat juist wat harder? Eerst de schaamlippen? Met de handpalm, of met vingers? Met een stukje stof ertussen of juist bloot?
Bloot hoeft niet altijd het beste te werken. Directe stimulatie van de clitoris kan te heftig en te intens aanvoelen om er ontspannen van te kunnen genieten.  Streling door de stof van een slipje kan opwindender aanvoelen.
Experimenteer en voelt iets goed, blijf er dan mee doorgaan. Probeer niet te focussen op het krijgen van een orgasme, maar om te voelen en te genieten wat er met uw lichaam gebeurt.
 

Nog geen vibrator in huis?

Doe dan snel deze investering. Niets is zo effectief als de continue en gelijkmatige trillingen van een goede vibrator die voor een orgasme zo belangrijk zijn. Met behulp van een vibrator kunt u orgasme-technieken (verder) ontwikkelen. Lees daarvoor het artikel “Hoe kies je de juiste vibrator”, Doe de Vibrator Test en lees De meest gestelde vragen over vibrators. In dit laatste artikel kunt u lezen op welke manieren u een vibrator kunt gebruiken.
En vergeet niet te kijken naar de luchtdruk vibrators. Deze vibrators, die op luchtdruk pulsaties werken in plaats van trillingen, zijn een echte aanrader voor vrouwen die moeilijk (of niet) een orgasme kunnen krijgen. Dat durven we met een gerust hart te zeggen op basis van testen die we hiermee hebben gedaan en klanten die we hierover hebben gesproken.
 

Probeer verschillende strelingen, standjes en plekken
 

Met en zonder vibrator. Hoe beter u uw eigen lichaam leert kennen, hoe makkelijker het zal worden een orgasme te krijgen.
 

Start met kegeloefeningen voor het versterken van uw bekkenbodemspieren
 

De bekkenbodemspieren zijn een groep spieren die onder in ons bekken liggen. Deze spiergroep geeft steun aan de organen in de buik en kunnen onze blaas en darm afsluiten waardoor we in staat zijn urine en ontlasting op te houden. Ook is de bekkenbodem erg belangrijk bij seksualiteit. De bekkenbodemspieren worden daarom ook wel seksspieren genoemd.
Bij het ouder worden, worden de bekkenbodemspieren zwakker, net als uw andere spieren. Dit komt deels doordat de spieren minder intensief gebruikt worden en deels doordat de vrouwelijke hormonen na de overgang afnemen. Verzwakte bekkenbodemspieren geven minder gevoel bij gemeenschap, zorgen voor minder vochtaanmaak en maken het moeilijker een orgasme te krijgen.
Gelukkig kunt u de bekkenbodemspieren goed trainen. 
Meer hierover kunt u lezen in de artikelen "Alles over uw bekkenbodemspieren" en "Oefeningen voor zwakke bekkenbodem"
Een leuke en effectieve manier om uw bekkenbodem te trainen is door kegelballen te gebruiken. Lekker makkelijk. Daarmee kunt u gewoon trainen tijdens het koken.
 

Ga op zoek naar uw g-spot
 

De meeste vrouwen krijgen alleen een orgasme als de clitoris wordt gestimuleerd. Maar er zijn ook vrouwen die een orgasme krijgen als hun g-spot wordt gestimuleerd, het vaginale orgasme.
En zelfs nog intenser: een orgasme als de g-spot en de clitoris tegelijkertijd worden gestimuleerd.
Over de g-spot wordt vaak wat mysterieus gedaan. Sommige twijfelen zelfs aan het bestaan ervan. Dat is vreemd omdat anatomisch gezien de g-spot eigenlijk gewoon de clitoris is, maar dan de achterkant ervan. De clitoris is namelijk een lang orgaan en niet alleen het puntje wat je aan de buitenkant ziet. Logisch dus dat veel vrouwen extra genot ondervinden door stimulatie van dit bijzondere plekje in de vagina. 

Wilt u dit ook ervaren? Dan is de eerste stap om te ontdekken waar de g-spot zit. Dat is eigenlijk heel eenvoudig. De g-spot is een klein, gevoelig, geribbeld, sponsachtig plekje dat zich bevindt op ongeveer 3-5 cm in de vagina aan de kant van de buik. Gevonden? Leer nu uw g-spot kennen en neem daar de tijd voor.

Welke delen van de g-spot voelen goed, wat is gevoelloos, wat doet pijn? Leer uzelf en uw G-spot kennen. Vanuit deze ontdekkingsreis kunt u de sensaties en de opwinding opzoeken. U moet uzelf wel de tijd gunnen. Het is een proces dat lang kan duren. Bedenk daarbij dat de g-spot uw clitoris is. En dat aanraken in een niet-opgewonden staat minder plezierig kan aanvoelen. In opgewonden staat zal het een compleet andere ervaring zijn.

Toch niet fijn? Jammer, maar elke vrouw is anders en niet alle vrouwen vinden de aanraking van de g-spot opwindend. Sommige vinden het zelfs irritant. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om te genieten!
 

Orgasme booster
 

Probeer eens een goede stimulerende gel of een prikkelend en verwarmend glijmiddel. Leuk, lekker en opwindend!
 

Niet kunnen klaarkomen vrouw met een partner.

Is het niet altijd gemakkelijk om zelf een orgasme te bereiken, vaak is het nog lastiger met een partner. Dan moet je namelijk weten wat je lekker en opwindend vindt, en dat moet je dan ook nog eens goed uit kunnen leggen. Vervolgens moet je ontspannen en je alleen op jezelf durven te richten. En vaak het allerlastigste: je overgeven en de controle durven te verliezen.
 

Geen gemakkelijk opgave dus, maar ook hiervoor geldt dat het te leren is.
 

En, het is natuurlijk geweldig om met iemand samen klaar te komen, maar het belangrijkste van het vrijen is het vrijen zelf. Klaarkomen hoeft niet altijd, het hoeft niet tegelijkertijd, het hoeft niet door penetratie en ook niet door de partner.
Voor wie met dit in gedachten op avontuur wil gaan om met de partner een orgasme te krijgen zijn onderstaande tips en adviezen.
 

 

De beste tips en technieken voor een orgasme / met partner

 • Het is belangrijk om eerst te ontdekken hoe uw lichaam in elkaar zit, hoe het werkt, wat u lekker vindt en hoe u het beste een orgasme kunt bereiken. Alleen dan kunt u het uitleggen aan uw partner. Wie het niet lukt om zelf klaar te komen, lukt het met een partner meestal helemaal niet. Het advies ligt hier voor de hand: de vrouw moet leren aan zelfbevrediging te doen.
   
 • Verschilt de positie waarin u masturbeert veel van de positie waarin u vaak gemeenschap heeft?
  Ligt u bijvoorbeeld altijd op uw rug als u uzelf bevredigt? Of juist op uw buik? En wat doet u dan met uw benen?
  Als u uzelf heeft aangeleerd in een bepaalde houding een orgasme te bereiken bij het masturberen, dan kan het moeilijk zijn om een orgasme te krijgen in een andere houding.
  U kunt dan twee dingen doen.
  U kunt uzelf aanleren bij het masturberen een orgasme te krijgen in een andere houding. Een houding die u ook tijdens de seks met uw partner vaak gebruikt. Of u kunt kijken of u de positie die u fijn vindt bij het masturberen ook kunt benaderen tijdens de seks met uw partner.
   
 • Haal meteen het belangrijkste misverstand uit de weg: er zijn maar heel weinig vrouwen die van alleen penetratie een orgasme krijgen. De clitoris zal vrijwel altijd gestimuleerd moeten worden.
  Zoek dus een seksstandje waarin de clitoris kan worden gestimuleerd. Dat kan zijn met je eigen hand, maar ook door de vingers van je partner of een vibrator.
  Vaak is het fijn om een standje te zoeken waarbij de vrouw bovenop de man zit. Dan kan de clitoris goed worden gestimuleerd. En de dame heeft zo zelf controle over de bewegingen die ze nodig heeft voor de juiste stimulatie.
   
 • Wees duidelijk als jullie vrijen.
  Geef duidelijke en positieve instructies aan uw partner. Laat zien hoe u gestreeld wilt worden. Bijvoorbeeld door het voor te doen. Zeg ook als u het anders wilt. Hij zal er alleen maar blij mee zijn.
   
 • Fake geen orgasme.
  Geen orgasme kan ook prima zijn. Uw partner moet weten dat het geen doel op zich is. En dat een vrijpartij zonder orgasme ook fijn en bevredigend kan zijn.
   
 • Probeer niet teveel te focussen op het krijgen van een orgasme.
  Voel het niet als een falen als u geen orgasme krijgt. Elke vrijpartij is anders en het doel van vrijen en seks is in eerste instantie plezier en samen genieten. Seks moet niet een race naar een orgasme worden. Teveel nadruk leggen op het krijgen van een orgasme kan een tegengesteld effect hebben.
  Teveel spanning en doelgerichtheid werken niet voor het krijgen van een orgasme. Het kan het op den duur zelfs het complete plezier uit de beleving van seks halen. Beschouw de weg náár het orgasme belangrijker als het orgasme zelf.
   
 • Opwinding: daar begint het allemaal mee. Laat uw dagelijkse to-do-lijstjes los en roep erotische fantasieën en gedachten op.
  Heeft een opwindende seksuele fantasie in uw hoofd? Probeert u zich dan op deze fantasie te concentreren wanneer uw partner bezig is met het stimuleren van uw clitoris. Schaam u niet voor uw fantasieën. Een fantasie is een fantasie, geen wens om in de praktijk te brengen.
  Als erotische fantasieën u bij het masturberen helpen om een orgasme te bereiken, dan zal dat bij de seks met uw partner waarschijnlijk ook zo zijn. U zou uw partner de hoofdpersoon in uw erotische lievelingsfantasie kunnen maken en deze fantasie tijdens het vrijen met hem bij uzelf oproepen.
   
 • Maak er een lang en opwindend voorspel van. Hoe meer opgewonden u wordt, hoe groter de kans op een orgasme.
  Dat u snel vochtig bent betekent nog niet dat u klaar bent voor penetratie of een orgasme. Vraag uw partner uw hele lichaam en vooral de omgeving van de clitoris te strelen, prikkelen en stimuleren op een manier die u fijn vindt, tot de binnenste schaamlippen gezwollen aanvoelen en u er sterk naar verlangt zijn penis in uw vagina te voelen.
  Veel mannen denken dat de vrouw klaar is voor gemeenschap als de vagina vochtig is. Het vochtig worden van de vagina begint al in een vroeg stadium van seksuele opwinding en hoeft nog niet te betekenen dat het lichaam aan penetratie toe is, laat staan dat het dicht bij een orgasme is.
   
 • Zorg dat u ontspannen bent, dat u uw spieren ontspant. Advies: adem een paar keer heel diep in door uw neus en uit door uw mond.
   
 • Concentreer u op uzelf en geniet. Denk niet teveel aan het plezieren van uw partner. Concentreer u op het moment, focus op wat uw zintuigen waarnemen, probeer andere remmende gedachten weg te wuiven.
   
 • Een stabiel en onafgebroken ritme helpt bij het bereiken van een orgasme. Als u partner u met zijn hand streelt, kan muziek hem (en u dus) helpen om een goed ritme te vinden en vast te houden.
  Ook kan uw partner een vibrator gebruiken. Deze zorgt gegarandeerd voor onafgebroken en stabiel ritme, afgestemd op de intensiteit die u prettig vindt.
   
 • Het gebruik van een goed glijmiddel kan voor extra sensueel gevoel zorgen en het genot versterken. Het maakt aanrakingen van de clitoris en het vaginale gebied zachter en sensueler.
  In dit artikel kunt u lezen welk glijmiddel voor u het beste is.
   
 • Een vibrator kan een goed en fijn hulpmiddel zijn. Als hij met zijn penis in de dame zit, kan de dame met een vibrator haar clitoris stimuleren. De combinatie van vaginale penetratie en stimulatie van de clitoris kan de spannendste orgasmen geven. Misschien kan uw partner zelfs met zijn hand uw anus tegelijkertijd strelen voor een driedubbele sensatie.
   
 • Bent u dicht bij een orgasme, dan kunnen bepaalde handelingen u net over de streep trekken. Het kan soms helpen om uw mond te sluiten en uw adem in te houden, of juist om heel snel te ademen (hijgen). Voor vrouwen geldt: de billen aanspannen en van de matras tillen, of uw hals strekken of over de rand van het bed hangen kan soms net het zetje zijn dat u nodig heeft. Let wel: orgasme-uitlokkers zijn leuke hulpmiddeltjes, niet meer dan dat. Doet u te veel uw best om klaar te komen, dan werken ze niet.
   
 • Zorg voor sterke bekkenbodemspieren. Deze seksspieren zijn van essentieel belang voor het krijgen van orgasmen. Meer hierover kunt u lezen in de artikelen "Oefeningen voor zwakke bekkenbodem" en "Ben Wa Balletjes: Wat en hoe gebruik je ze?"
   
 • Wees mild voor uzelf en uw eigen lichaam. Uw partner ziet uw lichaam vaak heel anders, en ziet niet de dingen die u lelijk aan uzelf vindt. Probeer u niet te laten afremmen door negatieve gedachten over uw lichaam tijdens het vrijen.

Nog meer tips en technieken om klaar te komen

 • Yoga is niet saai, in tegendeel. Yoga verhoogt uw seksuele energie en het orgasmevermogen.
 • Probeer een basis tantra-oefening van geven en ontvangen. Daarbij verwent u uw partner 20 minuten, waarna de volgende 20 minuten het de beurt aan u is om verwent te worden. In deze 20 minuten  moet u aangeven wat u wilt dat hij doet.
 • De meeste mannen vinden orale seks opwindend, dus voel u daarover niet schuldig en geniet ervan. Met een pepermuntje onder zijn tong wordt het nog opwindender.
 • Ook fijn: gebruik een vibrator (voor penetratie / stimuleren g-spot)
   

Weetjes over een orgasme
 

 • Zo’n 70% van de vrouwen heeft zelden of nooit een orgasme tijdens de gemeenschap.
 • Een vrouw komt na gemiddeld 20 minuten tot een orgasme.
 • Seksuele fantasiën zijn belangrijk. Maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens het masturberen fantasieën hebben die niet over geslachtsgemeenschap gaan, minder makkelijk klaarkomen tijdens het vrijen.

 

Leestips
 

Lukt u het u niet een orgasme te krijgen? Schaam u niet en maak een afspraak met een seksuoloog. 
 

Meer informatie over het vrouwelijk orgasme kunt u lezen in:

Fijne producten voor een (beter) orgasme

€ 28,95
Intense stimulerende serum van Intimate Earth
Een opwindend serum gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Koel, tintelend en sexy. 30 ml
€ 54,95
Kegelset met Extra Fun (Tip)
Misschien wel de allerleukste kegelset! En ook nog eens heel effectief!
€ 14,95
Hydra+ : Premium glijmiddel op waterbasis (150 ml)
Heeft alles wat je van een kwaliteit glijmiddel mag verwachten. Met super handig pompje!
€ 17,95
De Lustkronieken: 26 opwindende verhalen
26 erotische verhalen die de lezer meeneemt naar een wereld van onbekend erotisch genot, verrassing en fantasie.
€ 22,99
Kom als jezelf - Bestseller herziene editie
Dit boek van Emily Nagoski belooft "Opzienbarende nieuwe wetenschap die je seksleven zal veranderen', en deze belofte maakt ze meer dan waar.
€ 17,95
ViaGel for Women: meer gevoel, meer sensatie
Een erotische stimulerende gel. En een hele goede volgens onze teststers. (Inhoud: 30 ml)

Wat filosofie ons kan leren over een vrouwelijk orgasme

Goede vibrators bij moeilijk klaarkomen

Er zijn verschillende vibrators die u kunt kiezen als u moeilijk klaar kunt komen.
Als u nog nooit een vibrator heeft gehad kunt u het beste kiezen voor een goede clitoris vibrator zoals de Aludra, de Je Joue Mimi of de We-Vibe Touch.

Al eerder een vibrator geprobeerd en werkte deze niet goed bij u? 
Dan adviseren wij om te kiezen voor een krachtiger vibrator, een wand massagers (met super intense en krachtige trillingen), of een pinpoint clitoris vibrator of een luchtdruk vibrator.

Het verschil?
Ik heb ergens gelezen dat je een wandmassager als een soort bulldozer kunt zien en een pinpoint vibrator als een laser apparaat. Dat geeft het verschil tussen 2 categorieën wel goed weer. De luchtdruk vibrator is een soort laser, die weer een hele andere sensatie geeft door de luchtdrukpulsaties. Een wandmassager heeft diepe, intense vibraties en stimuleert de clitoris en het gebied er omheen. Een bulldozer hoeft het niet te zijn, als u kiest voor een wand massager met ook zachte e relaxte standjes. Dan heeft u wel het voordeel van de diepe vibraties in een groot gebied, zonder dat het overweldigend en te intens zou kunnen zijn.
 

Goede vibrators bij moeilijk krijgen van een orgasme

€ 164,95
Womanizer Premium 2
Hele stille en luxe luchtdruk vibrator met extra standjes en langer genieten. En niets voor u? Dan geld terug.
€ 89,95
Wandmassager Bordeaux
De nieuwste, en meest innovatieve wand vibrator. Aanrader.
€ 43,95
Rock Star: Elegante luchtdruk stimulator
Stijlvolle, kleine en hele goede luchtdruk stimulator. Net als de Womanizer, maar goedkoper en kleiner.
€ 44,95
Rocky: Voor Mind-blowing sensaties
Stimuleert de clitoris zoals geen enkele andere vibrator dat doet.
€ 84,95
We-Vibe Touch X : Allround Stimulator
Kwaliteit stimulator met robuuste en intense vibraties. Deze nieuwste versie X is een topper.
€ 49,95
Super wand massager klein formaat
Kleine krachtige wandmassager. Makkelijk in gebruik.
€ 84,95
Wand Massager Bossy: Kracht en Elegantie
Kleine en hele lekkere wand massager met mooi design.
€ 74,95
Tango X van We-Vibe
Super krachtige mini vibrator. Discreet stil. Voor gerichte stimulatie een topper.

Documentaire: Female Orgasm Explained

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 02/27/2017 - 01:22

Mijn hemel wat zijn vrouwen moeilijk. Wat een enorme lap tekst. Vrouwen zouden wat meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun aandeel in een orgasme. Velen kennen hun eigen lijf niet en onderzoeken niks. Gewoon achterover liggen en klagen dat de man maar beter zn best moet doen. Daar wordt de seks niet beter van. Maarja.. welke vrouw is nou druk met seks, dat is alleen een middel om een doel te bereiken.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 06/04/2017 - 14:12

Doe eens normaal, wij zijn geen beesten die door eender welke naakte persoon kan klaarkomen. Een beetje respect en geduld van de partner is dus nodig. Van u zou ik al zeker geen orgasme kunnen krijgen wow
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 09/30/2017 - 11:29

Beetje kort door de bocht. Er zijn ook vrouwen bij wie klaarkomen gewoon ging, tot dat medicijnen (antidepressiva staan hiet bekend om) zorgden dat het niet meer ging. Dat kan heel frustrerend zijn! Heeft niets met moeilijk doen te maken!
Ingediend door Roosje (niet gecontroleerd) op zo, 10/24/2021 - 23:16

Yep mannen met zulke reacties zijn dus het probleem en helaas zijn er meer dan je denkt!

Ik kom dus moeilijk klaar met een partner:/
Ik moet idd veel van bovenstaande tips toepassen:
Ontspannen, niet focussen op orgasme, een lang voorspel (inclusief verleiding nog voor er aan de erogene zones geraakt wordt) focussen op mezelf… zeker niet faken!

Mijn grootste probleem/ een man dat aanvaard dat ik niet zomaar klaarkom!!!
Zit hij zich uit te sloven en merk ik hoe hij druk druk bezig is mij toch zo ver te krijgen want ja vorige partners kwamen WEL klaar door zijn lul. Tja ik moet niet focussen op orgasme maar hij focust daar wel op. Ik voel druk!
Heb je er eentje die toch niet zo druk doet dan voelt hij zich wel in zijn mannelijkheid gekrenkt als je aangeeft wat je wel fijn vind: zegt hij: ben ik dan zooo slecht?!?
Hou de beweging aan: kan je bent niet langer dan 20 seconden een beweging of rithme aanhouden!
En best of all, je wordt in the heat of the moment vergeleken met Anneke of Linda die toch wel kwamen als hij zit of zo deed!

Hoe kan je je sexy ontspannen en vol zelfvertrouwen voelen laat staan klaarkomen?

Wanneer gaan mannen inzien dat vrouwen niet werken zoals dz actrices in pornography of zoals zijzelf!
Vrouwen hebben een dimmer en geen aan uit knop

Ingediend door annabel (niet gecontroleerd) op di, 10/26/2021 - 10:45

Ja, ik herken dat wel. Veel mannen focussen zich volgens mij op het orgasme. Ik zou het liefst willen dat mijn man mij streelt om mij te laten genieten. En omdat hij dat fijn vindt mij te zien genieten. Het lijkt er vaak op dat het strelen puur bedoelt is om daarna te kunnen penetreren. Ik heb dat, voor mijn gevoel. al heel vaak aan mijn man uitgelegd maar toch gaat het heel vaak weer fout, moet ik (weer) zeggen: doe het langzamer, relaxter, speelser. Nu heb ik over Tantra gelezen. Ik ga nu proberen om mijn man daarvoor te interesseren. Er samen over lezen hoop ik al dat het werkt. En ik hoop dat we daardoor samen op een positieve manier over seks kunnen praten.

Ingediend door Roosje (niet gecontroleerd) op ma, 02/20/2023 - 08:57

Proficiat je hebt een stap in de goede richting gedaan: de vrouw begrijpen!

Ja je hebt een punt: zelf ontdekking! Makkelijker voor een jongetje die zijn piemeltje recht ziet staan en er direct naar kan grijpen!!!
Beetje begrip mss, een vrouw aanzetten om haar samen te ontdekken en samen te onderzoeken wat fijn is!

Tuurlijk is een vrouw niet druk bezig met iets dat niet fijn is!!! Zal seks gelijk staan aan in je ballen knijpen gaan we zien of je er druk mee bezig bent of het uit de weg wil gaan…
Ja seks is dan enkel een middel om die zagende vent het zwijgen op te leggen en andere dingen te bekomen.

Zie je zo een reactie maakt het zo dat vrouwen het opgeven en er zelfs niet aan beginnen om hun eigen seksualiteit te begrijpen en laat staan uit te leggen!
Leg je het uit krijg je gezucht en gepuf want de mannetjes willen toch zo graag dat hun vrouwtje net zoals zij uit het niet geil staan van een aanzicht of een aanraking…
Sorry de meeste vrouwen zitten niet zo in elkaar.
Je dient als man meer dan gewoon een piemel te hebben om het verlangen van een vrouw te doen opborrelen!

Yep miljoenen mannen en geen enkele waar ik spontaan geil wordt…

Ingediend door Roos (niet gecontroleerd) op do, 10/07/2021 - 13:55

Ik vraag me af of ik wel orgasme krijg maar dat die niet als een orgasme aanvoelen!
Enig echte orgasme voor mij met totale ontlading is idd vlitirus orgasme!
Ik ken mijn g spot en ik kan zelfs squirten gaat helemaal vanzelf.
Voelt het fijn aan? Ja! Ik voel golfjes, ik voel mijn spieren samenspannen en tintelingen... Maar dit een orgasme noemen? Nope!
Bij clitoris orgasme voel ik een hele diepe kriebel (te vergelijken met een vrije val in een achtbaan) gaat heel mijn lijf schudden en voel ik een roes in mijn hoofd.
Dat is een echt orgasme!

Vraag me dus af, kom ik echt klaar of niet?
Heel vervelend, vooral voor mijn vriend. Die vraagt telkens: en ben je klaargekomen? Wel voor mij is het 9/10 nope! En dat schaadt zijn ego enorm en dan hoor je de verhalen over de ex die wel 5x klaarkwam.
Kom ik dan ook 5x klaar maar ervaar ik het zo niet of kom ik helemaal niet klaar?
Heel frustrerend.

Ow en de bekkenbodem is getest bij de dokter en de kegelballetjes ook getest, kan zelf zonder moeite 250 gr ophouden en lekker pompen tijdens seks, voel nog steeds geen big O

Ingediend door Monique (niet gecontroleerd) op di, 11/09/2021 - 16:28

Ik kan ook niet klaarkomen tijdens “normale” seks. Meestal doe ik cowgirl om mezelf op te warmen en geniet enorm van het moment dat mijn vriend klaarkomt. Wanneer hij bijgekomen is geeft hij mij geweldige orale seks(hij is gelukkig niet vies van zijn eigen sperma) en geeft mij zo geweldige orgasmes. Soms wanneer de erectie weer terugkomt sluiten we af in een heerlijke 69 en lukt het soms om samen te komen. Op deze manier krijg ik heerlijke orgasmes.

Ingediend door Renate (niet gecontroleerd) op ma, 06/17/2024 - 10:18

Beste Monique,
Wat goed van je vriend dat hij je na zijn orgasme jouw nog naar een orgasme likt. Er zijn ontzettend weinig mannen die dit doen. Fijn dat jij, jullie, zo kunnen genieten.
Bij ons is dit ook niet. Ik gebruik na zijn orgasme de Rock Star. Een ontzettend fijne vibrator.

Ingediend door Diederik (niet gecontroleerd) op di, 05/24/2022 - 14:03

Mijn vriendin kan (inmiddels kon) moeilijk klaarkomen, wel alleen dmv masturbatie maar niet samen. Dat kon ze ook niet met haar vorige vriend. Op advies van Wendy, na een telefoon gesprek, de Yed Prior aangeschaft. Dit is een ware uitkomst gebleken. Door het inzetten van de Yed (ik bedien de Yed bij haar) is het geleidelijk aan steeds beter gegaan. Mijn vriendin kan nu wel goed met mij erbij klaarkomen en daar zijn we zo blij mee dat ik dit graag hier wil vertellen. Wellicht dat dit anderen helpt.

Ingediend door Roosje (niet gecontroleerd) op ma, 02/20/2023 - 08:47

Ik ben die vrouw die niet of heel moeilijk klaarkomt…
Alles valt of staat bij de tijd die een man neemt…
Het doorlopen van de verschillende fases is bij mij heel belangrijk en duurt wel even… en daar wringt voor mij het schoentje.
De meeste mannen, neen alle mannen die ik heb ontmoet gaan veel sneller dan ik door de fases van verlangen, stemming en opwinding. Voor mij lijkt het alsof er stappen worden overgeslagen er te snel naar stimulatie wordt gegaan, stimulatie dat vaak ook niet de juiste is… met als gevolg een grote flop.

Man ziet borst vanuit het niets gaat hij door de eerste 3 fases zin, stemming en opwinding in 15 seconden en wilt per direct overgaan naar stimulatie en denkt dat dat bij mij ook zo werkt.
Ja, niet dus verschrikkelijk om gestimuleerd worden uit het niets, pijnlijk zelf.
En dan vraag je je af waarom ik seks afwijs!

Vaak wordt gedacht dan de vrouw houdt niet van seks.
Zal ik verklappen: ik ben dol op de juiste seks, de recht toe recht aan seks brengt me niets op! Sterker nog het is pijnlijk… zullen we mannen in hun ballen knijpen telkens we zin hebben in seks… zullen dan zien of mannen nog zoveel van seks houden.

Dit is voor mij reden nummer 1 waarom ik minder of geen zin heb in seks. Het frustrerende is dat, net zoals hier in de comments duidelijk is, als ik een man vertel hoe ik in elkaar steek hoe verlangen en opwinding bij mij werkt dan gaan ze zitten puffen en klagen: pfff moet er zoveel moeite gedaan worden? Kan het niet wat sneller? Kan je niet ‘zomaar’ opgewonden worden van mijn stijve lul te zien… sorry boys: NEEN… als ik al opgewonden ben dan vind ik je stijve lid geweldig en kan ik er niet genoeg van krijgen … maar zo out of the blue … nope doet me niks…

48 ben ik, te vaak heb ik mijn seksualiteit opgegeven voor de seksualiteit van de man… seks (voor mij onprettige seks) was alleen maar een middel die ik wel ‘moest’ hebben om mijn mannetje niet kwijt te spelen, om zijn aandacht maar te kunnen houden en ook nabijheid en intimiteit voelen… want ja gewone nabijheid en intimiteit in de vorm van ‘alleen knuffelen’ werkt ook niet… voor de meeste mannen minden knuffels sowieso uit in seks… weeral veeeeel te snel. Van streling over de billen per direct naar penetratie… terwijl bij mij een lichte opwinding ontstond zaten de mannen met een sterke erectie te kloppen op de deur om NU binnen te mogen terwijl ik nog wel 30 minuten nodig had. Ik had het opgegeven en ging ofwel mee (zonder zelf zin te hebben laat staan opgewonden te zijn) of ik zei gewoon neen! Ook neen tegen knuffels want knuffelen was het risico tot het weeral hebben van onplezierige seks!
Jaren heb ik gedacht dat ik abnormaal was en dus deed ik maar wat.

Vandaag 48 en ontdek en vooral erken mezelf… ik leg gewoon uit hoe ik werk, wat ik nodig heb… kan een man zich in mijn seksualiteit niet vinden dan is dit jammer… blijf liever alleen zonder seks dan de angst te hebben een man te verliezen en onplezierige seks te beleven… het mond regelmatig uit in ruzies en afscheid….
Ik hoop dat de toekomstige generaties opener kunnen gaan praten dat veel mannen en vrouwen elkaars seksualiteit gaan ontdekken en elkaar ergens tussenin vaker gaan ontmoeten.

Zowel mannen als vrouwen houden van seks… op een andere manier en er dient volgens mij meer ruimte te zijn voor de seksualiteit van vrouwen.

Aanbevolen artikelen

Vaste rollen en gewoonten zijn beruchte passiekillers. Maar wie heeft ze niet? In het begin van een relatie ontwikkel je samen vaak een bepaalde manier om de liefde met elkaar te bedrijven en elkaar te bevredigen. Ongemerkt en onbedoeld
Niemand heeft ooit een leeftijdsgrens kunnen bepalen waarna begeerte, lust of het vermogen om te beminnen zouden ophouden te bestaan. Oké, ouder worden gaat, zoals we allemaal weten, onverbiddelijk gepaard met lichamelijke veranderingen of

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief