Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is het juiste en beste glijmiddel?

Een goed glijmiddel kan het bedrijven van de liefde opwindender maken. Een erotische massage? Veel glijmiddelen zijn hiervoor prima te gebruiken. Met een glijmiddel kan een "quickie" daadwerkelijk een snelle vrijpartij zijn, maar kan het bedrijven van de liefde ook eindeloos lang duren.

Een glijmiddel kan het voorspel net wat sexyer en plezierig maken. En een goed glijmiddel zorgt voor een stuk extra comfort en kan pijn bij het vrijen voorkomen. 
Er zijn anno 2021 heel veel verschillende glijmiddelen. Op waterbasis, op basis van siliconen, glijmiddelen voor een geïrriteerde huid, voor massages, voor speeltjes en nog veel meer. En ze zijn niet allemaal even goed. Dat is best moeilijk kiezen.
Wij hebben heel veel glijmiddelen uitgebreid laten testen en vergelijken en helpen u graag bij het kiezen van het beste glijmiddel. En eenmaal goed gekozen is het daarna alleen nog maar extra genieten.

De uitgebreide glijmiddelen testresultaten vindt u onderaan dit artikel.
 
 

Voorkomen van pijn bij vrijen
 

Zeker, glijmiddelen kunnen ook nodig zijn om de seks comfortabeler en lekkerder te laten verlopen. Bijvoorbeeld als de vagina wat droger is. En dat gebeurt nou eenmaal als je ouder wordt. Ook na een zwangerschap, bij borstvoeding, door medicijngebruik, de overgang of chemotherapie kan de vochtaanmaak (tijdelijk) wat minder zijn. Ook zijn er vrouwen die afhankelijk van het moment in hun cyclus minder vocht aanmaken. Of door het gebruik van de pil.
Wanneer het vocht in de vagina afneemt bestaat de kans om de binnenkant van de vagina te beschadigen bij penetratie. Vrijen kan dan op den duur pijn gaan doen. Het is belangrijk het niet zover te laten komen. Gelukkig is voorkomen eenvoudig.
Een paar druppeltjes van een goed glijmiddel zorgt ervoor dat het natuurlijke vocht wordt aangevuld, de huid beschermd en verzorgd wordt, en de vagina vochtig aanvoelt. En zo kan pijn bij het vrijen worden voorkomen of worden verholpen. Hieronder kunt u lezen wat wij als beste glijmiddel adviseren wanneer u pijn bij vrijen ervaart.
 
Niet alleen vrouwen krijgen op latere leeftijd te maken met minder vocht productie. Ook mannen kunnen er last van ondervinden. Mannen kunnen bijvoorbeeld  'last' krijgen van een stroevere voorhuid. Een beetje glijmiddel houdt de voorhuid soepel. 
 
 

Uitkomst bij vaginisme
 

Als een vrouw pijn heeft bij het vrijen, bestaat het gevaar dat ze een negatieve reflex gaat ontwikkelen tegenover seks en uiteindelijk (onbewust) gaat blokkeren.  Zo ontstaat vaginisme. Vaginisme is een onvrijwillige samentrekking van de spieren rond de vagina die de penetratie onmogelijk of heel pijnlijk maakt. Een glijmiddel kan de penetratie vergemakkelijken en de negatieve spiraal helpen doorbreken. 
 
 

Prettig bij condoomgebruik
 

Voor heren die een condoom gebruiken kan het heel prettig zijn om een druppeltje glijmiddel te gebruiken. Een condoom vereist namelijk een perfecte vaginale vochtigheid om het liefdesspel voor beide partners prettig te maken. Een beetje gel kan hierbij goed helpen. De gel kan in de vagina of op het condoom zelf worden aangebracht. Het moet wel om een glijmiddel zijn op basis van water. Of een goed siliconen glijmiddel waar nadrukkelijk op staat dat het te gebruiken is met condooms.
Een klein druppeltje aan de binnenkant van het condoom kan seks voor hem ook opwindender maken. Het dragen van een condoom is niet altijd aangenaam en kan zelfs een soort verstikkend gevoel geven omdat het zo strak zit. Een glijmiddel neemt dat ongemak weg. Met een beetje glijmiddel zit het condoom fijner en wordt het vrijen lekkerder.

 

Een goed glijmiddel zorgt voor extra genieten en comfort. Fijn om te gebruiken bij onder andere;

 • Erotische massages
 • Een snelle vrijpartij
 • Een eindeloos lange vrijpartij
 • Voorkomen van pijn
 • Aanvulling vocht als dat wenselijk is, bij zowel vrouwen als mannen
 • Overgang, ziekte, medicijngebruik
 • Anale seks
 • Extra genieten van speeltjes
 • Masturbatie

Er zijn verschillende soorten glijmiddelen. Welke is het best voor u?

Glijmiddelen op waterbasis 
 

De meeste glijmiddelen op waterbasis bestaan uit water, glycerine en eventuele hulpmiddelen. De voordelen van een glijmiddel op waterbasis zijn; het glijdt goed, het maakt de huid zacht en soepel, het beschadigt condooms en speeltjes niet, het kan worden gebruikt bij alle materialen, en het is gemakkelijk af te wassen. En er zijn dames en heren die de textuur van een glijmiddel op waterbasis fijner vinden.
Glijmiddelen op waterbasis zijn te verkrijgen in dunne en wat dikkere substantie.
 

Drogen sneller op
 

Het grootste nadeel van een glijmiddel op waterbasis is dat het opdroogt en opgenomen wordt door de huid. U moet daardoor een ruimere hoeveelheid gebruiken en vaak na een tijdje opnieuw aanbrengen. En u begrijpt; het zoeken naar de fles tijdens het bedrijven van de liefde kan de sfeer behoorlijk bederven. Let wel: hier merk je vaak het verschil tussen een goedkoop en een duurder glijmiddel. De goedkopere varianten drogen echt een stuk sneller op dan de duurdere glijmiddelen op waterbasis. Er worden de laatste tijd gelukkig steeds betere glijmiddelen op waterbasis ontwikkeld, ook vegan en met biologische ingrediënten. Deze zorgen vaak voor verrassend lange vochtigheid.
 

Niet geschikt voor massages
 

Door de samenstelling kan een glijmiddel op waterbasis een beetje plakkerig en kleverig aanvoelen. Met name bij de wat goedkopere glijmiddelen, vaak aangemaakt met kleur- en smaakstoffen, is dat een nadeel. En omdat ze ook wat dunner aanvoelen en sneller opdrogen zijn ze minder geschikt voor massages.
 

Door glycerine kans op infecties
 

Als ander nadeel van een glijmiddel op waterbasis wordt vaak de kans op vaginale infecties genoemd. In glijmiddelen op basis van water zit vaak glycerine en glycerol. Daarvan wordt vaak verondersteld dat deze stoffen (suikers) vaginale infecties kunnen veroorzaken. Onderzoeksresultaten laten een verschillend beeld zien. Het lijkt erop dat suikers zeker kunnen bijdragen aan het ontstaan van infecties en schimmels, maar dat het gebruik van glycerine in een glijmiddel veilig is. Glycerine lijkt alleen infecties te kunnen veroorzaken als het is besmet met bacteriën. Het is dus van belang dat de kwaliteit van het productieproces en het product streng bewaakt wordt. Bij het gebruik van glycerine in combinatie met glycerol is dat extra belangrijk. Kortom, kies dus altijd voor een goed merk waarbij de kwaliteit gegarandeerd is. 
Bent u gevoelig voor vaginale schimmelinfecties, neem dan het zekere voor het onzekere en kies voor een glijmiddel zonder glycerine. 
 

Gevaarlijke parabenen
 

Parabenen worden veel gebruikt als conserveringsmiddel in cosmetica producten. Ze doden schimmels en zwammen voordat ze de kans krijgen schade aan te richten. U vindt ze in driekwart van producten als shampoo, make-up, tandpasta, deodorant etc. Ook glijmiddelen op waterbasis kunnen parabenen bevatten. (Dit geldt NIET voor glijmiddelen op siliconenbasis. Die hebben geen parabenen als conserveringsmiddel nodig).
 
Er is wereldwijd bezorgdheid over een verstorende werking van parabenen op de hormonen. Ze kunnen het effect van natuurlijke oestrogenen min of meer nabootsen. Parabenen worden daarbij in verband gebracht met (borst)kanker. Maar sluitend zijn de wetenschappelijke onderzoeken niet. In Europa ( volgens Cosmetics Directive (76/768/EEC)) zijn parabenen dan ook wettelijk toegestaan voor gebruik als conserveermiddel in cosmetica. En ook KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit stellen dat parabenen in cosmetica, en ook in glijmiddelen, veilig zijn. 
 
Hoewel het overtuigende bewijs voor de risico's van parabenen dus niet is geleverd en de meningen erover verschillen, kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van producten die geen parabenen bevatten.
En dat doen wij ook. Wij verkopen uitsluitend glijmiddelen zonder parabenen (met uitzondering van één glijmiddel van K-Y voor gebruik bij erectiepompen). U kunt parabenen overigens herkennen aan de ingrediënten: methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen en butylparabeen. 
Parabenen zitten NIET in glijmiddelen op basis van siliconen. Bij siliconen glijmiddelen is dit conserveringsmiddel niet nodig.

Let wel: als uw glijmiddel parabenenvrij is, kan het sneller niet meer te gebruiken zijn. Er zijn natuurlijke conserveermiddelen, maar ze lijken minder goed te werken als parabenenconserveringsmiddelen. Houd de kleur van uw glijmiddel en de geur in de gaten. Als u het niet vertrouwt, gooi het weg. 
 

Ingrediënten niet bekend
 

Als wij geen goede informatie over de ingrediënten in een glijmiddel kunnen vinden, verkopen wij het glijmiddel niet. Veel glijmiddelen van Durex geven bijvoorbeeld geen goed inzicht in de ingrediënten, deze vindt u dus niet in onze winkel. Wij raden sowieso aan: staan er geen ingrediënten bij het glijmiddel, koop het dan niet.
 

Andere lastige ingrediënten in glijmiddelen op waterbasis
 

Er zijn nog andere ingrediënten die tot allergische reacties of infecties lijken te kunnen leiden. 
Dat zijn Propylene Glycol (niet gevaarlijk, maar kan wel leiden tot allergische reacties), Nonoxynol 9 (kan tot heftige reacties geven, beter niet in glijmiddel), Methylisothiazolinon (niet gevaarlijk maar kan allergische reactie geven), Natriumhydroxide (kan slijmvliezen irriteren).
 

pH afstemming belangrijk
 

De pH waarde (zuurgraad) van een glijmiddel op waterbasis voor vaginaal gebruik moet liggen tussen de 3,8 en 4,5  (advies van de WHO). Dat is gelijk aan de gemiddelde pH waarde van een vagina. Glijmiddelen met een pH hoger dan 4,5 kunnen de natuurlijk afweer tegen infecties en SOA's verlagen. Vaak staat de pH waarde niet op het glijmiddel vermeld helaas. Bij de grote, goede merken zit dat vrijwel altijd goed. Maar bij het merk Wet, KY en Replens bleek uit onderzoek van de WHO in 2012 dat niet goed te zijn.  Deze merken verkopen wij niet. De glijmiddelen op waterbasis van Pjur (die niet specifiek voor anaal gebruik zijn ontwikkeld) hebben allemaal een pH waarde tussen de 4 en 5, dat zelfde geldt voor Intimate Earth.

De anale omgeving is minder zuur dan de vagina, met een pH van 6-7.  Een speciaal anaal glijmiddel op waterbasis heeft dus een andere pH waarde dan een glijmiddel voor vaginaal gebruik.
Het is daarom niet aan te raden een glijmiddel voor anaal gebruik vaginaal te gebruiken en omgekeerd.
Als u een branderig gevoel ervaart tijdens anaal spelen, probeer dan over te schakelen op een glijmiddel op siliconenbasis dat geen pH-waarde heeft.

Siliconen glijmiddelen hebben namelijk geen invloed op de pH waarde van een vagina of anus.
 

Voor- en nadelen glijmiddel op waterbasis

 • Veilig te gebruiken met alle speeltjes
 • Veilig met condooms
 • Makkelijk te reinigen
 • Maakt de huid zacht en soepel
 • Zijn ook verkrijgbaar met uitsluitend natuurlijke ingrediënten
 
 • Let op met parabenen en glycerine 
 • Droogt sneller op dan siliconen, je moet er dus meer van gebruiken en vaker aanbrengen
 • Niet te gebruiken voor massages
 •  Koop een goed glijmiddel op waterbasis, want slechte kwaliteit kleeft en plakt.
 • Bij niet goede PH afstemming kan het (vaginale) infecties veroorzaken

Goede en veilige lubricantes / glijmiddelen op waterbasis zijn onder andere;

€ 13,95
Pjur Woman Aloe (Vegan op waterbasis)
Zacht, lang werkend vegan glijmiddel met aloe vera. Met wat dikkere viscositeit.
€ 15,50
Intimate Earth Hydra Natural Glide, biologisch glijmiddel op waterbasis
Premium glijmiddel op waterbasis. Werkt lang, plakt niet. Met natuurlijke cellulose.
€ 12,95
Pjur Aqua: premium glijmiddel op waterbasis (100 ml)
Heeft de 'Excellent' beoordeling gekregen van de gerenommeerde Duitse consumentenorganisatie. Het is een fijn, vrij dun glijmiddel dat lang glijdt.

Glijmiddelen op siliconen basis

 

Paar druppeltjes is voldoende
 

Het grootste voordeel van een glijmiddel op siliconenbasis is dat het niet uitdroogt. Een paar druppeltjes is al voldoende voor eindeloos genieten. Een goed glijmiddel op basis van siliconen vormt als het ware een beschermend laagje over de huid heen, zonder de poriën te verstoppen. De moleculen zijn te groot om door het slijmvlies en huid heen te dringen.
De huid en de slijmvliezen blijven ademen.  Een glijmiddel op basis van siliconen voelt vaak iets dikker en zachter aan dan een op waterbasis. 
 

Veilig en hypoallergeen
 

Siliconen klinken heel chemisch, maar het zijn veilige ingrediënten: het zijn hele schone, hypoallergene stoffen die vrijwel nooit tot huidirritatie leiden. Hierdoor worden siliconen veelvuldig gebruikt in de geneeskunde. Een siliconen glijmiddel bevat ook nooit parabenen, glycerine, conserveermiddelen, smaak- en kleurstoffen. Een siliconen glijmiddel is dan ook geschikt voor de meest gevoelige huid. De baarmoeder kan een siliconen glijmiddel makkelijk uit het lichaam verwijderen, het blijft dus niet hangen in de baarmoeder, zoals dat bij een olie het geval is.  
Een siliconen glijmiddel wordt in niet opgenomen in de huid of lichaam, maar vormt een dun laagje op de huid, wat er met wassen weer afgaat. Maar wat er na een tijdje ook vanzelf afgaat. Het is dus veilig te gebruiken.
 

Fijn voor massages
 

Vrijwel alle glijmiddelen op siliconenbasis zijn ook prima te gebruiken voor een langdurige ontspannende en erotische massage. Een glijmiddel op siliconenbasis voelt vaak wat dikker aan, en zorgt ervoor dat de huid zacht en zijde-achtig aanvoelt. Er is niet veel nodig voor een lange, sensuele massage. Na gebruik kleeft en plakt een siliconen glijmiddel niet en je hoeft dus niet daarna meteen onder de douche.
 

In water te gebruiken
 

De ironie van seks in water is dat water de natuurlijke vochtigheid van het vaginale gebied weg wast. Dit kan leiden tot verhoogde wrijving en een gevoel van droogte en daardoor een ongemakkelijke seksuele ervaring. Terwijl seks in het water zo leuk en opwindend kan zijn. Een glijmiddel op basis van siliconen biedt uitkomst. 
Siliconen glijmiddelen zijn namelijk ook in water te gebruiken. Dit komt omdat siliconen niet oplossen in water.
 

Verwijderen van siliconen glijmiddel: nodig? En hoe?
 

Dit is tegelijkertijd ook het nadeel van siliconen glijmiddelen. Knoei een beetje op de vloer van uw badkamer en u zult er nog weken, zo niet maanden, rond glijden. En, omdat het niet zomaar oplost in water, moet het er met zeep of zout worden afgewassen. Ook een speciale toy reiniger kan uitkomst bieden bij het schoonmaken van de badkamervloer.
Glijmiddelen op siliconenbasis vlekken niet, behalve op zijden lakens. Hier is extra oppassen zeker gewenst. Vlekken? Vaak is wassen met een normaal wasprogramma al voldoende om vlekken te verwijderen.
 
En voor uzelf? Na het vrijen zal het siliconen glijmiddel een zijdezachte laagje op uw huid achterlaten, net alsof u fijne bodylotion heeft gebruikt. Dat voelt prettig, en zeker niet vet en klef. U hoeft het ook niet af te wassen. Het is veilig voor de huid om het glijmiddel te laten zitten. Het verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.
Dat geldt voor een sensuele massage. Na de massage zal het vocht van het siliconen glijmiddel vanzelf wegtrekken en de huid veilig en zijdezacht achterlaten.
 
Nadelen van glijmiddelen op basis van siliconen zijn er ook. Ze zijn gemiddeld wat duurder,  gaan niet altijd samen met het gebruik van (siliconen) speeltjes en zijn lastiger met schoonmaken. 

Voor- en en nadelen van een siliconen glijmiddel

 • Droogt niet op, een paar druppeltjes is voldoende
 • Voelt  (lang) zijdezacht aan
 • Vormt een beschermend laagje op de huid, zonder poriën te blokkeren
 • Wordt niet opgenomen door de huid
 • Kan gebruikt worden voor massages
 • Kan worden gebruikt in water
 • Bevat geen parabenen en glyercine
 • Siliconen zijn hypoallergenen stoffen, veroorzaken vrijwel nooit irritaties
 • Altijd goede pH waarde
 
 • Niet te gebruiken met (alle) siliconen speeltjes
 • Lastiger te verwijderen uit lakens dan glijmiddel op waterbasis
 • Vaak wat duurder
 • Geen biologische en natuurlijke variant 

De beste glijmiddelen /lubricantes op basis van siliconen zijn:

€ 14,95
Pjur original: best verkochte glijmiddel (100 ml)
Pjur® Original is het best verkopende siliconen glijmiddel/massage lubricant ter wereld. En niet voor niets. Het biedt een aangenaam, langdurig
€ 13,90
Pink Woman: Siliconen glijmiddel met Vitamine E en Aloe Vera
Heel goed en prettig glijmiddel op siliconen basis van het kwaliteitsmerk Pink, speciaal ontwikkeld voor de vrouw. Maar natuurlijk ook door hem te
€ 24,95
Elite van Intimate Earth (siliconen, 120 ml)
Premium kwaliteit siliconen met natuurlijke Shiitake extracten en voedende vitamine E.

Glijmiddel voor gebruik met speeltjes

Alle (goede) glijmiddelen op waterbasis kunnen samen met speeltjes worden gebruikt. Ongeacht van welk materiaal het speeltje is gemaakt. Dit geldt ook voor de glijmiddelen op waterbasis met een lekker smaakje of met een verwarmend of verkoelend effect. Een glijmiddel op waterbasis is dus een veilige keuze. 

 

Kan een glijmiddel op siliconen basis met een vibrator of een speeltje worden gebruikt?
 

Vrijwel alle fabrikanten van vibrators en speeltjes raden het gebruik van een siliconen glijmiddel af in combinatie met een speeltje van siliconen. Een glijmiddel op basis van siliconen kan de buitenlaag van een speeltje aantasten en dus adviseren fabrikanten altijd een glijmiddel op waterbasis. Om er zo zeker van te zijn dat hun producten niet kapot gaan.
Maar het ligt wel wat genuanceerder. Sommige speeltjes van een siliconen kunnen prima samen worden gebruikt met een kwalitatief goed glijmiddel op basis van siliconen. Mits na gebruik goed gereinigd met een toy-reiniger. Maar het is op voor hand niet makkelijk te zeggen of dat zo is. Dat verschilt per merk en zelfs per product. En ook de kwaliteit van de siliconen zegt niet alles. 
U kunt dit wel zelf testen. Breng hiervoor gewoon een klein beetje siliconen glijmiddel op het speeltje aan en laat het een paar minuten zitten. Voelt het speeltje daarna plakkerig aan en gaat dat er niet vanaf? Dan kunt u dit glijmiddel beter niet bij uw speeltje gebruiken. Geen zin om te testen? Kies dan voor een glijmiddel op waterbasis. Better safe than sorry.
 

Speciale glijmiddelen voor gebruik met speeltjes
 

Er zijn ook speciale glijmiddelen voor gebruik met speeltjes. Deze zijn altijd op waterbasis en hebben een wat dikkere structuur. Deze glijmiddelen hebben de eigenschap dat ze zich aan de speeltjes hechten en dus blijven zitten waar ze nodig zijn.  Deze glijmiddelen hebben altijd een waterbasis, maar vaak is er een vleugje (vaak 5 procent) siliconen aan toegevoegd waardoor het minder snel uitdroogt en je er langer mee kunt vrijen. Voorbeelden zijn de Pjur Toy Lube (waterbasis met vleugje siliconen) en Pink Indulgence Creme (waterbasis met vleugje siliconen in tube) van het merk Pink. 
Deze glijmiddelen zijn trouwens ook tijdens "gewone" of  "anale" seks heel fijn te gebruiken. Soms zelfs nog beter dan andere glijmiddelen, zo blijkt uit onze test. 
Het zijn dus eigenlijk gewoon goede "all-rounders". 
€ 14,95
PjurToy Lube: Glijmiddel voor gebruik met speeltjes (100 ml)
Speciaal ontwikkeld voor gebruik met speeltjes. Zachte, romige lubricante die zorgt voor langdurige vochtigheid.
€ 13,95
Pink Indulgence Creme: fijn all-round glijmiddel voor gevoelige huid.
Crème-achtig zijdezacht glijmiddel, ook fijn in combinatie met speeltjes.
€ 13,95
Frolic: Glijmiddel voor gebruik met speeltjes en meer
Pink Frolic is speciaal is ontwikkeld voor gebruik met vibrators en speeltjes. Maar deze Frolic is veel meer dan dat!

Glijmiddel voor gevoelig of geïrriteerd slijmvlies

Last van gevoelig en/of geïrriteerd slijmvlies? Bijvoorbeeld door de overgang? Dan is het kiezen van een goed glijmiddel extra belangrijk. 

Waar u op moet letten? In ieder geval moet u kiezen voor goed merk glijmiddel. Dat weet u zeker het glijmiddel de juiste certificeringen heeft. Vervolgens kunt u het best kiezen voor een glijmiddel op basis van siliconen. Daar worden weinig ingrediënten aan toegevoegd zodat de kans op een allergische reactie klein is. En een siliconen glijmiddel heeft geen invloed op de ph-waarde van de vagina.
Maar een siliconen glijmiddel kan helaas niet samen met een toy worden gebruikt. Kiest u daarom liever een glijmiddel op waterbasis, zorg dan dat er weinig ingrediënten in zitten die een allergie kunnen veroorzaken. Daarbij moet het glijmiddel PH neutraal zijn, dus over een PH-waarde van 4,5-5 beschikken. 
 
De medische glijmiddelen Pjur Med Repair Glide (op water basis, herstelt geïrriteerde huid, PH neutraal), PjurMed Sensative (zachte formule, PH neutraal) en Pjur Med Premium Glide (op siliconen basis, voor gevoelige en snel geïrriteerde huid en slijmvliezen, veel verkocht) kunnen voor u dan de juiste keuze zijn. Deze producten geven rust en verlichting en zorgen dat het vrijen weer pijnloos wordt. Ook tijdens de overgang.
Ze zijn beiden medisch getest en worden aanbevolen door artsen en apotheken. 
€ 16,95
Pjur Med Premium Glide: bij overgevoeligheid
Fluweelzacht, medisch gecertificeerd glijmiddel. Slechts enkele druppels zijn nodig.
€ 19,95
Swiss Navy - Silicone Lubricant: Voorkomt allergische reacties (120 ml)
Swiss Navy siliconen is een zijdezacht glijmiddel dat perfect voor dames en heren is die heel snel last hebben van allergische reacties. Deze Swiss
€ 16,95
Pjur- Med repair glide: bij geïrriteerd vaginaal slijmvlies
Herstellend medische glijmiddel op waterbasis. Ook te gebruiken als dagelijkse moisturizer.

Glijmiddel na bevalling

Tijdens de zwangerschap en bevalling gebeurt er veel met het lichaam. Zoveel dat seks angst kan oproepen. Die angst kan gespannenheid veroorzaken en daardoor pijn bij het vrijen. Vrouwen die borstvoeding geven worden daarnaast wat minder vochtig, ook tijdens opwinding. Een passend glijmiddel is dan fijn om te gebruiken. Ons advies: Pjur Med Repair.
 

Stimulerende glijmiddelen: Voor een extra zinnenprikkelende ervaring
 

Ook zijn er bijzondere glijmiddelen, zoals bijvoorbeeld Pjur My Glide, Hot Pink en Melt die voor een warme, tintelende en verrassend opwindende sensatie zorgen. Nog niet geprobeerd? Dan gewoon een keertje doen, het is het proberen meer dan waard. Deze glijmiddelen zijn ook een aanrader als extra stimulans voor dames die niet gemakkelijk een orgasme krijgen.
€ 17,20
Melt van Intimate Earth: Natuurlijk, verwarmend lubricante (120 ml)
Een verwarmend glijmiddel van het mooie natuurlijke kwaliteitsmerk Intimate Earth.
€ 14,00
Hot Pink: Glijmiddel dat ook verwarmt
Hot Pink is een moisturizer op waterbasis die tegelijkertijd verwarmt. Die alles nog wat gevoeliger maakt. De zachte formule zorgt voor een

Beste glijmiddelen voor anale seks

Om plezierig, veilig en comfortabel te kunnen genieten van anale seks is een goede moisturizer noodzakelijk. Deze intieme plek maakt immers van nature geen vocht aan, zodat het op een andere wijze moet worden verzorgd. Speciale glijmiddelen voor anale seks bevatten vaak ook een ingrediënt dat de sluitspier op een prettige manier ontspant en zijn vaak wat gladder. Voor anaal gebruik raden wij een glijmiddel op basis van siliconen aan. Silconen glijmiddelen hebben een langer glijvermogen en dat is bij anale speks wel zo plezierig.

Tenzij u een speeltje gebruikt dat niet samen kan worden gebruikt met siliconen. Dan kunt u uiteraard beter kiezen voor een glijmiddel op waterbasis (of hybride). U kunt daarvoor een "gewoon" glijmiddel voor speeltjes gebruiken zoals de Pjur Toy Lube of de Pink Frolic. Beide hybride glijmiddelen met een goed glijvermogen en langdurige werking
Andere goede glijmiddelen op waterbasis voor anaal gebruik zijn: Soothe van Intimate Earth en Pjur Comfort Waterglide. 

Goede glijmiddelen voor anaal gebruik op siliconen basis zijn de Pjur Analyse Me en Soothe Intimate Earth. 
Tip: Wees niet te zuinig, u kunt bijna niet teveel glijmiddel gebruiken bij anaal spelen.
En natuurlijk zijn deze anale glijmiddelen ook als "gewoon" glijmiddel te gebruiken. Omdat ze wat dikker zijn, zijn deze anale glijmiddelen op waterbasis ook perfect te gebruiken bij gebruik van vibrators, kegelballen, etc.
€ 17,00
Soothe Intimate Earth: Natuurlijk anaal glijmiddel op waterbasis (120 ml)
Volledig natuurlijk glijmiddel, wat dikker, perfect voor anale erotiek met en zonder speeltjes.
€ 16,95
Pjur Analyse Me: Voor anaal gebruik (100 ml)
pjur® Analyse Me glide is een innovatieve siliconen formule met natuurlijke werkstoffen die speciaal is ontwikkeld voor anaal gebruik. De hoge
€ 24,95
Ease van Intimate earth (anaal siliconen, 120 ml)
Premium glijmiddel met ontspannende bisabolol extracten van de kamille plant.

Beste glijmiddelen voor orale seks

Kan het kwaad als ik een beetje siliconen glijmiddel binnen krijg? Dit is een vraag die wij nu een aantal keren hebben gekregen. Een belangrijke zorg dus. Maar we kunnen u gerust stellen. Het binnen krijgen van een klein beetje siliconen glijmiddel kan geen kwaad. Ze bevatten geen giftige stoffen.
Maar speciaal voor orale seks zijn er glijmiddelen op waterbasis met een smaakje die wat dat betreft volkomen veilig zijn. Leuk en lekker! Waren deze in het verleden vaak van slechte kwaliteit, tegenwoordig zijn er goede, veilige glijmiddelen met een smaakje op de markt. Bijvoorbeeld  met de heerlijke smaak van chocola en mint of met de smaak van wilde aardbeien.
 
€ 18,95
Verfijnd glijmiddel met de smaak van verse aardbeien (biologisch)
Smaakt en ruikt naar zomers frisse aardbeien.
€ 17,95
Jo Gelato Creme Brulee: Heel goed glijmiddel met smaakje
Veilig en lekker. Heel leuk als sexy dessert na een romantisch diner.
€ 19,00
Biologisch glijmiddel met de smaak van aardbeien
100 % biologisch glijmiddel met de zomerse smaak van zoete aardbeien. Veilig, leuk en lekker.

Glijmiddelen tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunt u gewoon een glijmiddel gebruiken. Glijmiddelen van goede kwaliteit, of het nu op water- of siliconenbasis is, zullen geen invloed hebben op de zwangerschap. De glijmiddelen van bijvoorbeeld Pjur kunt u veilig gebruiken. Voor alle zekerheid wordt vaak geadviseerd om niet voor een glijmiddel te kiezen met een smaakje of een stimulerend effect. Pjur raadt aan een glijmiddel te kiezen uit de Pjur Med serie of de Pjur Nude. 
 

Last van een branderig gevoel na gebruik van een glijmiddel)
 

Er zijn dames (en heren) die snel last hebben van allergische reacties. Waarbij het gebruik van glijmiddelen, zowel op basis van water als op siliconen, lijdt tot jeuk, irritaties of een brandering gevoel. 
Herkent u dit? Kies dan voor een glijmiddel met zo min mogelijk ingrediënten. 
Kies bij voorkeur voor een goed glijmiddel op siliconen basis, daar worden altijd minder stoffen (voor bijvoorbeeld houdbaarheid) aan toegevoegd dan aan een glijmiddel op waterbasis. Siliconen glijmiddelen hebben daarbij geen invloed op de pH waarde.
 

Schoonmaken na gebruik glijmiddel
 

reiniger voor sekspeeltjes, na gebruik glijmiddel. Wilt u een glijmiddel op waterbasis afwassen? Dan kunt u daarvoor eenvoudig wat water en zeep voor gebruiken. Helaas heeft het gebruik van gewone zeep bij het schoonmaken van de vagina nogal wat nadelen. Gewone zeep kan namelijk zorgen voor een onbalans in de vagina en dit kan weer leiden tot vaginale infecties. Wij adviseren dan ook een speciale milde zeep of was-emulsie te gebruiken die de zuurgraad van de vagina niet aantast. Deze zijn te koop bij drogisterij en supermarkt. In de Pjur -serie zit hiervoor ook een fijn en handig product, namelijk de Pjur Med Clean Doekjes.
 
Wilt u een siliconen glijmiddel afwassen? Dat is met water en zeep lastig. Dan kunt u kiezen voor een speciale reiniger of cleaning doekjes.
Na gebruik van speeltjes in combinatie met een glijmiddel is het belangrijk deze goed schoon te maken. Zeker als u een siliconen glijmiddel gebruikt. In onze winkel vindt u een goede reiniger die speeltjes veilig en grondig reinigt.
 

Glijmiddel aanbrengen
 

U kunt een glijmiddel op vrijwel het gehele intieme gebied aanbrengen. Het gemakkelijkst werkt het om een eerst een beetje glijmiddel op uw vingers aan te brengen. Vervolgens brengt u het glijmiddel aan op de clitoris en het gebied direct rondom de clitoris. U kunt het glijmiddel ook aan binnenkant van de schaamlippen aanbrengen. Dat zorgt meteen voor een zacht en sexy gevoel. En u kunt het glijmiddel aanbrengen in de vagina en op de penis. Een paar druppeltjes van een siliconen glijmiddel is al genoeg. Van een glijmiddel op waterbasis kiest u voor u beetje meer, omdat deze in de huid trekt. Zo wordt het allemaal zachter, fijner en sensueler. Teveel aangebracht van een siliconen glijmiddel? Geen probleem, met milde zeep en water kunt u een siliconen glijmiddel afwassen.
 
Bij gebruik van een condoom kan een druppeltje glijmiddel aan de binnenkant voor de heer plezierig zijn. Maar ook aan de buitenkant van een condoom kan een glijmiddel worden aangebracht. 
Ook als u geen extra bevochtiging nodig heeft, is het experimenteren en samen spelen met een glijmiddel de moeite waard.
Wellicht ook interessant voor u: het artikel Hoe gebruik je een glijmiddel? Tips en adviezen.
 

Glijmiddel zelf maken
 

Zelf een glijmiddel maken is geen goed idee. Ga alstublieft niet aan de slag met zeep, uier crème, olie of vaseline. Er is geen enkel middel dat als glijmiddel kan dienen, anders dan een gewoon een goed glijmiddel.  U wilt immers geen risico lopen op vaginale infecties of gescheurde condoom. Het is misschien goedkoper, maar dat weegt niet op tegen de nadelen en de risico's.
 

Speeksel als glijmiddel
 

Eigen speeksel kan als glijmiddel worden gebruikt maar het heeft een kort werking omdat het snel indroogt. Speeksel kan er wel voor zorgen dat een glijmiddel op waterbasis langer blijft werken. Speeksel en een glijmiddel op waterbasis is een goede combinatie.
 

Kokosnootolie, baby olie en olijf olie als glijmiddel
 

Olie is in het algemeen géén goed glijmiddel. Olie kan de poriën blokkeren en het kan bacteriën bevatten die vaginale infecties kunnen veroorzaken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat olie als glijmiddel de kans op vaginale infecties aanzienlijk vergroot. In de vagina heerst een heel gevoelig evenwicht tussen nuttige en schadelijke bacteriën, gisten en schimmels. Als deze verstoord wordt krijgen schimmels de kans zich te ontwikkelen en kunnen infecties ontstaan. Daarom is het extra opletten met materialen die je in je vagina stopt en die dit zorgvuldige evenwicht kunnen verstoren. Baby olie, olijf olie en sla olie; het zijn oliën die u daarom beter niet kunt gebruiken als glijmiddel. Dat zelfde geldt voor vaseline.
 
Een uitzondering hierop lijkt kokosolie. In de afgelopen jaren is kokosolie uitgegroeid tot een populaire keuze voor een breed scala van toepassingen, ook als glijmiddel. Kokos olie heeft antibacteriële en antischimmel eigenschappen die andere oliën niet hebben. Ook heeft het een lang glijvermogen. Of het echt veilig te gebruiken is als glijmiddel, is moeilijk te zeggen. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs omdat er geen studies naar zijn gedaan. Je zou kunnen veronderstellen dat, omdat het een natuurlijk product is, het ook veilig is. Maar dat is te snel door de bocht.

Groen is niet bij voorbaat veiliger. Kokosolie zou ook de natuurlijke pH van de vagina kunnen wijzigen, waardoor infecties kunnen ontstaan. Maar daar is momenteel weinig zinnigs over te zeggen. Nog wel twee dingen. Olie als glijmiddel gaat niet veilig samen met het gebruik van latex condooms en wordt door fabrikanten afgeraden met gebruik van siliconen speeltjes. 


Natuurlijk glijmiddel voor (inwendige) massages
 

Olie is over het algemeen geen goede keuze dus als u op zoek bent naar een product dat te gebruiken is voor inwendige massages. Een siliconen glijmiddel is dat wel maar er nog een alternatief. U kunt ook kiezen voor de Nori Massage Gel, een natuurlijke gel gemaakt van zeewier. Deze gladde en glibberige formule is te gebruiken voor sensuele glijmassages (ook inwendige yoni massages), maar is tevens een fijn natuurlijk glijmiddel.
 

Glijmiddel houdbaarheid
 

De houdbaarheidsdatum (mhd = jaar/maand) staat altijd onder op het flesje met glijmiddel. Dit geeft de datum aan waarop het glijmiddel, zonder dat het flesje geopend is, in ieder geval veilig is te gebruiken. Goede glijmiddelen kunnen ongeopend rustig 5 jaar veilig in de kast blijven liggen. Na opening is een goed glijmiddel (ongeacht of het op basis van siliconen of water is), tenminste nog 12 maanden veilig te gebruiken. Zorg er wel voor dat flesje na gebruik goed afgesloten wordt.
 

Glijmiddel kopen, glijmiddel uitproberen
 

Een selectie van goede glijmiddelen vindt u in onze webwinkel
 
Hieronder een video (in het engels) waarin de verschillen tussen de glijmiddelen (van Pjur) worden uitgelegd met tips voor gebruik.

Literatuur en onderzoek naar veiligheid en gebruik glijmiddelen.

 • Studie onder 2453 vrouwen die aantoont dat vrouwen meer plezier ervaren als ze een glijmiddel gebruiken.
  Association of Lubricant Use with Women's Sexual Pleasure, Sexual Satisfaction, and Genital Symptoms: A Prospective Daily Diary Study
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1743-6109.2010.02067.x/abst...
 • Studie naar risico's van olie als glijmiddel: The study by University of California, Los Angeles (UCLA), gepubliceerd in the journal Obstetrics & Gynecology. Lead author Joelle Brown
 • Barr, L. et al. (2011). Measurement of paraben concentrations in human hreast tissue at serial locations across the breast from axilla to sternum. Journal of Applied Toxicology, 32(3), 219-232.
 • Darbre, P.D. et al. (2004). Concentrations of parabens in human breast tumours. Journal of Applied Toxicology, 24, 5-13.
 

Verschillen tussen glijmiddelen uitgelegd

Ilse: "We vonden het erg leuk om samen te testen en het erover te hebben! Ook hebben we überhaupt voor ons onszelf ontdekt dat een glijmiddel een fijne toevoeging kan zijn, terwijl we dit hiervoor eigenlijk nauwelijks gebruikten". 

Glijmiddelen getest en vergeleken

Glijmiddelen
Gemiddeld
cijfer
Geur & substantie
& werking 
Ingredienten
Glijmiddelen op Waterbasis

 

 

 

Intimate Earth - Defense 

6

Zit een vreemd geurtje aan, dunne subsantie.
Plakt niet.
Werkt lang.
Vegan/biologisch

Aqua (Water), Chondrus Crispus (Carrageen), Psidium Guajava Fruit Extract, Gecertificeerd Organic (GojiBerry) Fruit Extract (en) Gecertificeerd Organic Cymbopogon Schoenanthus (Lemon Grass) Blad / Steel Extract (en) Gecertificeerd Biologisch Aloë Barbadensis (Aloë) Blad Extract , Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Organische bladolie, polysorbaat 20, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, citroenzuur, (organische) alcohol.

Intimate Earth - Hydra Natural 

8+

Niet dunne maar ook niet dikke substantie.
Plakt niet.
Maar paar druppels nodig. Werkt heel lang.
Ruikt een beetje zoet bij aanbrengen
Vegan/biologisch

Gezuiverd water, Propaandiol, Hydroxyethylcellulose, Natriumbenzoaat, Kaliumsorbaat, Citroenzuur, * Lycium Barbarum (Goji) Fruit * Cymbopogon Schoenanthus, * Aloe Barbadensis Leaf

Pjur Aqua

7,5

Geurloos, dunne subsantie.
Plakt niet.
Werkt lang
CE-gecertificeerd medisch

Water, Glycerine, Ethoxydiglycol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Citroenzuur, Propyleenglycol, Benzylalcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Pjur Nude

7

Geurloos, dunne subsantie.
Plakt niet.
Wel wat meer van nodig.
Werkt goed

Water, Propyleenglycol, Ethoxydiglycol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropytrimomium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Citroenzuur

Pjur Woman Aloe

8

Klein fris geurtje, plakt niet.
Is iets dikker dan Pjur Nude en Pjur Aqua.
Werkt lang. Vegan.

 

Kruidvat Pleasure Water

3

Ondefineerbaar geurtje.
Plakt al heel snel. 
Werkt matig, droogt snel op.

Ingrediënten niet te vinden, niet op internet en staan ook niet op flesje.

Lelo (water)

6,5

Ruikt naar munt, wat dikkere subsantie.
Plakt een beetje.
Werkt voldoende.
Fijne tube

Water, Propyleenglycol,Hydroxyethylcellulose, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Benzote, Potassium sorbate, Tetrasodium edra, Panax ginseng root extract, Paullinia cupana seed (guarana ) extract, avena sativa (oat) Bran extract,  polysorbaat - 20, PEG-45, polyquartenium-5

Pink Water

8,

Geurloos, niet dunne maar ook niet dikke substantie.
Plakt niet. 
Werkt heel lang.
Let op: geen goede PH voor vaginaal gebruik

Water, HEC, PEG 45, Propyleenglycol, Hydroxyethylcellulose, aloë barbadensisbladextract, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, tetranatrium, EDTA, panax ginsengwortelextract, paullinia, cupana (guarana) zaadextract, avena sativa (haverextract), polysorbaat - 20, PEG-45, polyquartenium-5, citroenzuur.

K-J Jelly 

8

Geurloos, dikke subsantie.
Plakt niet. 
Werkt heel lang
Bevat parabenen dus alleen gebruiken bij pomp

Aqua- Glycerine Hydroxyethylcellulose- Gluconolactone- Chlorhexidine digluconate- Methylparaben- Natriumhydroxide.

Pjur Med repair glide

8

Geurloos, niet dunne maar ook niet dikke subsantie.
Plakt niet.
Vormt een laagje over de huid waardoor het minder kwetsbaar voelt en langdurig glijdt.
Werkt heel lang
CE-gecertificeerd medisch product

benzylalcohol, natriumbenzoaat en kaliumsorbaat.

PJur Med Sensative

8

Geurloos wat dunne substantie. Plakt niet.
Werkt lang. Bevat geen glycerine en conserveringsstoffen.

Aqua (Water), Propyleenglycol, Ethoxydiglycol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimoniumchloride, Hydroxyethylcellulose, Natriumsaccharine, Citroenzuur.

Orion Aqua 

3

Ruikt naar desinfectiemiddel.
Dikkere subsantie. Plakt heel erg.
Slechte werking, heel kort
Fijn pompje

Aqua, Alcohol Denat, Sorbitol, Hydroxyethycellulose, Sodium Benzoate, Sodium Lactate, Citric Acid.

Swiss Navy Aqua


Bevat
Parabenen

Klein beetje ondefinieerbare geur. Niet dunne, maar ook niet dikke substantie.
Kleeft een beetje.
Werkt lang
Bevat parabenen! Dus beter niet kopen.

water, glycerol, PEG-8, propyleenglycol, hydroxyethylcellulose, natriumbenzoaat, carbomeer, methylparben, PEG-45M, tetrahydroxypropyl, tetra-trodium EDTA.

Pink Natural

7

Klein beetje ondefinieerbaar geurtje. Niet dikke maar ook niet dunne substantie.
Plakt niet.
Werkt lang

Gedinoniseerd water, Xanthaangom, biologisch aloë vera, ginseng-extract, guarana-extract, avena savita-extract, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, citroenzuur, sclerotiumgom.

Jo Organics

8-

Vanille nootachtige geur. Iets dikkere subsantie. Glad en glijdt goed.
Plakt niet.
Werkt lang
Gecertificeerd biologisch door CCOF

 Water, Chamomilla Recutita bloem extract *, Tequilana Azul (Agave) Bladextract *, Smaak (aroma) *, Carrageen, Citrus Limon (citroen) Extract *, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract *, Juniperus Communis Fruit Extract *, Rosmarinus Officinalis (Rozemarijn) Bladextract 

Swiss Navy All Natural

5

Klein beetje ondefineerbaar zoetig geurtje (niet vies)
niet dunne maar ook niet dikke subsantie.
Kleeft niet. Bij veel gebruik wordt het wat klonterig.
Werkt matig (onvoldoende lang)
Biologisch

Deionized Water, Propanediol, Xylitol, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Carrageenan

Sliquid Natural Intimate Sea

5

Geurloos, dunne subsantie. Kleeft en plakt niet. Substantie wordt wittig en gaat wat klonteren.
Werkt matig (onvoldoende lang)
Biologisch

Purified water, Plant Cellulose (from cotton), Cyamopsis (Guar Conditioners), Carrageegan, Nori & Wakame (Seaweed Extracts), Potassium Sorbate

Sliquid Organics

komt nog

 

Purified water, Plant cellulose(from cotton),Aloe borbadenis*, Natural tocopherole(Vitamin E), Cyamopsis, Extracts of Hibiscus*, Flax*, Green tea* and Sunflower seed*, Isopropyl Palmitate, Polysorbate 20, Dimethicone, Emolient Ester, Citric Acid, Phenoxyethanol(Rose ether). * - Certified organic

Jo H20 Gel 

4

Geurloos, dikke substantie. Wordt wittig en klonterig als je er veel van gebruikt. Moet goed insmeren. Plakt.
Werkt matig. Bevat parabenen!

Water (Aqua), Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates Crosspolymer, Methylparaben, Sodium Hydroxide, Propylparaben

Jo H20 For Him

4

Geurloos, dikke subsantie, wordt wittig en gaat plakken bij gebruik. Bevat parabenen!

Water (Aqua), Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates Crosspolymer, Methylparaben, Sodium Hydroxide, Propylparaben

Durex Play Sensitive

1

Geurloos, niet dikke maar ook niet dunne substantie.
Plakt niet.
Werkt lang
Lastig flesje
Ingredienten NIET op flesje
Deze durex krijgt een 7 van onze testers, maar van ons een 1 omdat de ingredienten ontbreken

Ingrediënten niet te vinden, niet op internet en staan ook niet op flesje.

Jo Agape 

7,5

Geurloos dikkere substantie
Plakt en kleeft niet, voelt als creme. 
Werkt heel lang

Water (Aqua), Propanediol, Polysorbate 20, Gluconolactone, Hydroxyethylcellulose, Sodium Benzoate, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Citric Acid.

Durex Naturel

5

Beetje ondefineerbaar geurtje. Dunnere substantie.
Plakt niet.
Werkt matig
Natuurlijk maar wel met glycerine

Water (Aqua), Propanediol,Glycerin, Xanthan Gum ,Inulin, Benzoic acid, Alpha-glucan, Potassium Lactate, Lactic acid.

Durex Sensilube

Bevat parabenen

 

Aqua, Pnenoxyethanol, Polyacrylamide, Hydroxyethylcellulose, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Citric Acid, Sodium Nitrate. 

Easyglide waterbasis

6,5

Niet dikke maar ook niet dunne substantie. Plakt en kleeft niet, werkt goed, maar heeft vreemd zurig, onfris geurtje dat je blijft ruiken.

Aqua, hydroxyethylcellulose, citric acid, glycerin, potassium sorbate, sodium benzoate

Glijmiddelen op Siliconen basis

 

 

 

Pink woman Siliconen

8

Geurloos, dunne substantie.
Glijdt goed.
Werkt heel lang
Makkelijk flesjes


Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol, tocoferylacetaat (vitamine E), Aloe Barbadensis blad Extract

Swiss Navy Siliconen

6

Geurloos. Dikkere substantie.
Kleeft een beetje. 
Droogt wat snel op

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Tocopheryl Acetate(Vitamin E).

210TH siliconen

4,5

Geurloos. Hele dunne, maar vettige subsantie.
Werkt lang

Dimethicone/dimethicone copolyol, cyclomethicone.

Wet Platinum Siliconen

5

Geurloos. Dunne hele gladde subsantie. Te glad voor fijn gebruik.
Werkt lang

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol,phenyl trimethicone

Pjur Orginal 

7,5

Geurloos. Dunne, subsantie.
Voelt fijn aan.
Werkt lang

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol

Pjur Med Premium glide

8

Geurloos. Dunne subsantie.
Fijn in gebruik.
Werkt heel lang
Medisch gecertificeerd

Dimethicone, dimethiconol

Pjur Woman body glide

7,5

Geurloos, dunne subsantie. Maar iets dikker dan Original. Voelt tikje vettig ivm Pjur Original. Vindt de een vervelend, de ander juist heel fijn. 
Werkt lang.

Cyclopentasiloxane, Dimethicone.

Jo Premiun siliconen

6-

Geurloos, dunne subsantie. Heel glad.
Werkt lang

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol

Orion Siliconen 

 

 

 

Intimate Earth Elite (siliconen)

Geurloos, dunne substantie.
Voelt fijn aan.
Werkt heel lang

Dimethicone, Cyclopentasiloxane,  Cyclohexasiloxane,  Dimethiconol, *Corthellus  Shiitake (Mushroom) Extract,  *Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil,  *Aloe Barbadensis Leaf Extract, *Cymbopogon Schoenanthus Extract, *Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, Tocopheryl Acetate (Vit. E)

Glijmiddelen voor gebruik met speeltjes

 

 

 

Pink Frolic

9-

Geurloos, dikkere subsantie transaparante lube. Plakt niet. 
Werkt heel lang
Fijne tube

Water, HEC, PEG 45, Propylene Glycol, PEG-8, Hydroxyethycellulose, sodium benzoate, potassium sorbate, polyethylene, citrus grandis (Grapefruit) Seed Extract

Wicked toy love

6,5

Ondefieerbare niet aantrekkelijke geur, dikke subsantie.
Plakt niet.
Werkt lang

water, propyleenglycol, Cellulose Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Olea Europaea Leaf Extract,

Pink Indulgence

Geurloos, dikkere subsantie. Creme-achtig.
Plakt niet.
Makkelijke tube
Werkt heel lang

Gedeïoniseerd water, proyleenglycol, isopropolpalmitaat, cetearylalcohol, dimethicon, polysorbaat-60, glycerylstearaat, sorbitanmonostearaat, fenoxyethanol, propaandiol, tetrsatriumedta, hydroxyethycelluose.

Pjur toy lube

8

Geurloos, dikkere subsantie. Creme-achtig.
Plakt niet. 
Werkt heel lang
Fijn en handig pompje

Aqua (Water), Dimethicone, Dimethiconol, Carbomer, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol , Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone

Aneros Sessions

8

Geurloos, dikkere transparante substantie, kleeft en plakt niet, werkt lang

Purified water, Plant Celluose (from Cotton), Cyampsis, Potassium, Sorbate, Citric Acid

Orion Toy

3

Niet fijne geur, dikke subsantie.
Plakt erg.
Werkt kort
Handig pomppje

 

Jo Hybride

 

 

 Propylene Glycol, Water (Aqua), Phenoxyethanol, Dimethicone, Cellulose Gum, Cyclopentasiloxane, Sodium Polyacrylate Trideceth-6, PEG/PPG-18/18 Dimethicone

Glijmiddelen met Warming effect & die lekker smaken
(waterbasis)

 

 

 

Intimate Earth Melt

7

Geurloos, dunne subsantie. kleeft en plakt niet. Heeft prettig verwarmend effect. 
Werkt heel lang
Vegan en biologisch

Glycerine (van nature plantaardige derivaten), propyleenglycol, fenethylalcohol, PPG-2 methylether, methylisothia-zolinon, Aqua, Zingiber officinale (gember) wortel extract, Cinnamomum Zey-lanicum schors extract, alcohol, gecertificeerde organische extracten (Lycium Barbarum (Goji) ) Fruit, Cymbopogon Schoenanthus, Aloe Barbadensis Leaf)

Jo Hybrid Cocos Warming

4

Ruikt lekker, dikkere substantie, kleeft en plakt. Geen verwarmend effect
Werkt matig, onvoldoende lang.

Water (Aqua), Propylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Flavor (Aroma), Phenoxyethanol, Polyacrylate-13, Cellulose Gum, Raphanus Sativus (Radish) Seed Extract, Niacin, Polyisobutene, Polysorbate 20, Dipropylene Glycol, Vanillyl Butyl Ether, PEG-45M, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Ethyl Menthane Carboxamide, Methyl Disopropyl Propionamide,  Polysorbate 80, Caprylyl Glycol, Phenethyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Beeswax, Glyceryl Stearate, Hydroxypropylcellulose, Menthyl Lactate, PEG-100 Stearate, Stearamidopropyl Dimethylamine Lactate, Polyquaternium-67

Orion Warming 

3

Nare geur, dikke subsantie.
Plakt erg.
Veel van nodig.
Droogt snel op.

 

Jo Warming all-in-one (siliconen)

7

Frisse muntgeur. Dunne substantie, voelt wat (lekker) vettig. Heel klein beetje verwarmend.
Werkt lang

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol

Pjur Myglide Warming

6-
Bevat
parabenen!

Geurloos, dunne subsantie. Intensere en verwarmende ervaring wordt niet echt gemerkt.
Werkt voldoende lang

Glycerine, Aqua (Water), hydroxypropylguar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Panax Ginseng (Root Water) Extract, benzylalcohol, benzoëzuur, sorbinezuur, Fenoxyethanol, Methylparaben, ethylparaben, Propylparaben, butylparaben, CI 14700 (FD & C Red No. 4).

Hot Pink 

7

Geurloos, dunne subsantie. Kleeft en plakt niet.  Warme gevoel is goed, maar duurt niet heel lang
Werkt lang

Proplene Glycol, PEG-4,PEG-8, PVP.

Durex Play Warming

4

Dikke substantie, wordt erg draderig. Niet fijn. Geen/onvoldoende verwarmend effect.
Werkt lang
Onhandig flesje

Glycerine, Aqua (Water), Hydroxyethylcellulose, Propylene Glocol, Benzoic Acid, Sodium Saccharin, Sodium Hydroxide.

Wet fun warming 

4

Chemische geur. dunne subsantie. Kleeft en plakt een beetje. Warming gevoel heel weinig.
Werkt slechts kort

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone

Sensuve Waring Insane Hot butter rum

5

Sterke chemische geur, dunne subsantie. Kleeft en plakt een beetje. warmte/ stimulatie effect is wel leuk. 
Werkt lang genoeg bij voldoende gebruik

Certified Organic Aloe Vera Juice (Aloe Barbadensis), Water, Cellulose, Dimethicone, Propanediol, Isopropyl Palmitate, Sorbitan Monostearate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Stevia, Propritary Essential Oil Blend, Natural & Artificial Flavors, (May Contain +/-) Cl 42090 (Blue 1), CL 15985 (Yellow 6), Cl 26100 (Red 17)

Sensuve Warming Insane Appel Caramel 

5

Sterke chemische geur, dikkere subsantie. Kleeft en plakt een beetje. warmte/ stimulatie effect is wel leuk.
Werkt wel oke bij voldoende gebruik

Certified Organic Aloe Vera Juice (Aloe Barbadensis), Water, Cellulose, Dimethicone, Propanediol, Isopropyl Palmitate, Sorbitan Monostearate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Stevia, Propritary Essential Oil Blend, Natural & Artificial Flavors, (May Contain +/-) Cl 42090 (Blue 1), CL 15985 (Yellow 6), Cl 26100 (Red 17)

Jo Gelato Creme brulee 

7,5

Ruikt en proeft lekker, zoals het dessert (voor de meesten). Dunne subsantie. 
Werkt voldoende lang
Vooral vrouwen vonden die lekker

 Water (Aqua), plantaardige glycerine, kaliumsorbaat, Hydroxyethylcellulose, smaak (Aroma), Sucralose, Sodium Chloride, citroenzuur

Jo Gelato Tiramise

7

Ruikt en proeft lekker (voor de meesten), dunne subsantie. 
Werkt voldoende lang

Water (Aqua), glycerine, kaliumsorbaat, Hydroxyethylcellulose, smaak (Aroma), Sucralose, Sodium Chloride, citroenzuur

Jo Biologisch Aardbeien

7,5

Iets dikkere substantie, kleeft en plakt niet. Zoete geur, subtiele aardbeien smaak.
Werkt voldoende lang
USDA Certified Organic

Water, Chamomilla Recutita Flower Extract, Tequilana Azul Agave Leaf Extract, Flavor, Aroma, Carrageenan, Citrus Lemon Extract, Citrus Grandis Grapefruit Fruit Extract, Juniperus Communis Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis Rosemary Leaf Extract.

Jo Gelato Hazelnoot Espresso 

7,5

Ruikt en proeft voor de meesten lekker. dunne subsantie. 
Werkt voldoende lang
Vooral mannen vonden dit lekker

Water (Aqua), glycerine, kaliumsorbaat, Hydroxyethylcellulose, smaak (Aroma), Sucralose, Sodium Chloride, citroenzuur

Jo H20 watermeloen

8,5,
Maar bevat parabenen

Ruikt en proeft naar zoete watermeloen snoepjes. Dunne subsantie. Kleeft en plakt niet. Blijft goed glibberig.  
Werkt lang
Maar bevat parabenen! En onbekende flavor.

Glycerin, Water (Aqua), Flavor (Aroma), Cellulose Gum, Methylparaben, Propylparaben

Jo H20 aardbeien

7,5 
Maar bevat parabenen

Zoete bubblegum aardbeien lucht. Dunne subsantie. Na gebruik plakt het een beetje. tijdens gebruik goed glibberig.
Werkt lang
Maar bevat parabenen! En onbekende flavor.

Glycerin, Water (Aqua), Flavor (Aroma), Cellulose Gum, Methylparaben, Propylparaben

Jo H20 Appel

6- 
Maar bevat parabenen

Geur wordt heel wisselend beoordeeld. Dunne subsantie. Plakt een beetje na gebruik, goed glibberig.
Bevat parabenen! En onbekende flavor.

Glycerin, Water (Aqua), Flavor (Aroma), Cellulose Gum, Methylparaben, Propylparaben

Intimate Earth Caramel zeezout

8

Zoete geur en smaak. Geen dunne, maar ook geen dikke subsantie. Kleeft een klein beetje. Maar daar heb je geen last van bij gebruik orale seks.
Werkt lang
Vegan & biologisch

Glycerine, Propyleenglycol, Aroma, Aqua, Alcohol, Lycium Barbarum Fruit Extract, Cymbopogon, Schoenantus Extract, Aloe Barbadensis Blad Extract.

Intimate Earth aardbeien

8,5

Proeft en ruikt lekker volgens de meesten. Fris, subtiel en zoet. Geen dunne, maar ook geen dikke subsantie. Kleeft en plakt niet. 
Werkt lang
Vegan & Biologisch

Plant Afgeleide Glycerine, Propyleenglycol, Smaak, Gezuiverd Water (Aqua), (Organisch) Aloë Barbadensis Blad Extract, (Organisch) Cymbopogon Schoenanthus Extract, (Organisch) Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, (Organisch) Alcohol, (Organisch) Stevia Rebaudiana blad extract

Intimate Earth Wilde kersen 

8

zoete frisse kersen geur en smaak. Geen dunne, maar ook geen dikke subsantie.  Kleeft en plakt niet.
Werkt lang
Vegan & biologisch

Plant Afgeleide Glycerine, Propyleenglycol, Smaak, Gezuiverd Water (Aqua), (Organisch) Aloë Barbadensis Blad Extract, (Organisch) Cymbopogon Schoenanthus Extract, (Organisch) Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, (Organisch) Alcohol, (Organisch) Stevia Rebaudiana blad extract

 

 

 

 

Glijmiddelen voor Anaal gebruik

 

 

 

Pjur Backdoor siliconen 

7

Klein geurtje, niet vervelend. Dunne, gladde substantie. 
Voelt zacht aan bij aanbrengen
Werkt goed lang, maar wel veel van nodig

Dimethicone, dimethiconol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Amyris balsamifera Bark Oil

Jo Premium siliconen 

7

Frisse muntgeur, dikkere subsantie. 
Werkt lang
Smeert als zalfje. Dit voelt niet verkeerd, maar het voelt ipv vochtig en glibberig eerder ingevet. 

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Capsicum Frutescens Resin

Intimate Earth Adverture (serum/water)

8

Warme geur van kruidnagel. dikkere subsantie.
Keeft en plakt niet. Glijdt goed
Werkt heel lang
Vegan & biologisch

 Water, Glycerin, Propanediol, Hydroxyethylcellulose, Polysorbate 20, Eugenia Caryophyllus (Clove) Bud Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cymbopogon Schoenanthus Extract, Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid

Pjur Analyse Me Water Comfort

6,5

Dunne substantie, geurloos.
Werkt lang

Aqua (Water), Glycerine, Xanthaangom, natriumhyaluronaat, Benzylalcohol, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, Citric Acid

Pjur Analyse me siliconen

7,5

Geurloos, dunne subsantie (wel iets dikker dan Pjur Original). Voelt zijdezacht en glad aan.
Werkt heel lang

Dimethicone, dimethiconol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Amyris balsamifera Bark Oil

Soothe van Intimate Earth (waterbasis)

8

Beetje ondefineerbaar geurtje. Niet dunne maar ook niet dikke substantie.
Voelt zacht en glad.
Werkt heel lang

Gezuiverd water, van planten afgeleid glycerol, propaandiol, hydroxyethylcellulose, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, citroenzuur, Psidium Guajava-fruituittreksel, GECERTIFICEERDE ORGANISCHE EXTRACTEN (Lycium Barbarum (Goji) Fruit, Cymbopogon Schoenanthus, Aloe Barbadensis Leaf)

Ease van Intimate Earth (siliconen)

8

Niet dunne maar ook niet dikke substantie. Voelt zacht en glad.
Werkt heel lang

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethiconol,  *Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, *Aloe Barbadensis Leaf Extract, *Cymbopogon Schoenanthus Extract, *Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, Tocopheryl Acetate (Vit. E), Bisabolol

 

Wellicht ook interessant

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

 • Geen HTML toegestaan.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

alles al mooi kado verpakt

naar de erotiek winkel

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief