Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is het juiste en beste glijmiddel?

Een goed glijmiddel kan het bedrijven van de liefde opwindender maken. Het vermindert de wrijving waardoor u meer kunt genieten. Een erotische massage? Veel glijmiddelen zijn hiervoor prima te gebruiken. Met een glijmiddel kan een "quickie" daadwerkelijk een snelle vrijpartij zijn, maar kan het bedrijven van de liefde ook eindeloos lang duren.
Een glijmiddel kan het voorspel net wat sexyer en plezierig maken. En een goed glijmiddel zorgt voor een stuk extra comfort en voorkomt pijn bij het vrijen.
 
Er zijn anno 2024 heel veel verschillende glijmiddelen. Op waterbasis, op basis van siliconen, glijmiddelen voor een geïrriteerde huid, voor massages, voor speeltjes en nog veel meer. En ze zijn niet allemaal even goed. Dat is best moeilijk kiezen.
Wij hebben heel veel glijmiddelen uitgebreid laten testen en vergelijken en helpen u graag bij het kiezen van het beste glijmiddel. En eenmaal goed gekozen is het daarna alleen nog maar extra genieten.

De uitgebreide glijmiddelen testresultaten vindt u onderaan dit artikel.
 
 

Voorkomen van pijn bij vrijen
 

Zeker, glijmiddelen kunnen ook nodig zijn om de seks comfortabeler en lekkerder te laten verlopen. Bijvoorbeeld als de vagina wat droger is. En dat gebeurt nou eenmaal als je ouder wordt. Ook na een zwangerschap, bij borstvoeding, door medicijngebruik, de overgang of chemotherapie kan de vochtaanmaak (tijdelijk) wat minder zijn. Ook zijn er vrouwen die afhankelijk van het moment in hun cyclus minder vocht aanmaken of door het gebruik van de pil. En soms is er helemaal geen reden voor te vinden maar lopen lust en lichamelijke opwinding gewoon niet synchroon.
 
Wanneer er weinig vocht in de vagina is, bestaat de kans om de binnenkant van de vagina te beschadigen bij penetratie. Dan gaat het als het ware "schuren". Vrijen kan dan op den duur pijn gaan doen. Het is belangrijk het niet zover te laten komen. Gelukkig is voorkomen eenvoudig.
Een paar druppeltjes van een goed glijmiddel zorgt ervoor dat het natuurlijke vocht wordt aangevuld, de huid beschermd en verzorgd wordt, en de vagina vochtig aanvoelt. En zo kan pijn bij het vrijen worden voorkomen of worden verholpen. Hieronder kunt u lezen wat wij als beste glijmiddel adviseren wanneer u pijn bij vrijen ervaart.
 

Ook voor mannen


Niet alleen vrouwen krijgen op latere leeftijd te maken met minder vocht productie. Ook mannen kunnen er last van ondervinden. Mannen kunnen bijvoorbeeld  'last' krijgen van een stroevere voorhuid. Een beetje glijmiddel houdt de voorhuid soepel. 
 
 

Uitkomst bij vaginisme
 

Als een vrouw pijn heeft bij het vrijen, bestaat het gevaar dat ze een negatieve reflex gaat ontwikkelen tegenover seks en uiteindelijk (onbewust) gaat blokkeren.  Zo ontstaat vaginisme. Vaginisme is een onvrijwillige samentrekking van de spieren rond de vagina die de penetratie onmogelijk of heel pijnlijk maakt. Een glijmiddel kan de penetratie vergemakkelijken en de negatieve spiraal helpen doorbreken. 
 
 

Prettig bij condoomgebruik
 

Voor heren die een condoom gebruiken kan het heel prettig zijn om een druppeltje glijmiddel te gebruiken. Een condoom vereist namelijk een perfecte vaginale vochtigheid om het liefdesspel voor beide partners prettig te maken. Een beetje gel kan hierbij goed helpen. De gel kan in de vagina of op het condoom zelf worden aangebracht. Het moet wel om een glijmiddel zijn op basis van water. Of een goed siliconen glijmiddel waar nadrukkelijk op staat dat het te gebruiken is met condooms.
Een klein druppeltje aan de binnenkant van het condoom kan seks voor hem ook opwindender maken. Het dragen van een condoom is niet altijd aangenaam en kan zelfs een soort verstikkend gevoel geven omdat het zo strak zit. Een glijmiddel neemt dat ongemak weg. Met een beetje glijmiddel zit het condoom fijner en wordt het vrijen lekkerder.
 

Voor extra genieten en comfort. Fijn om te gebruiken bij onder andere ;
 

 • Erotische massages
 • Snelle vrijpartij
 • Eindeloos lange vrijpartij
 • Aanvulling vocht als dat wenselijk is, bij zowel vrouwen als mannen
 • Overgang, ziekte, medicijngebruik
 • Anale seks
 • Extra genieten van speeltjes
 • Masturbatie
   

Er zijn verschillende soorten glijmiddelen. Welke is het best voor u?

Glijmiddelen op waterbasis 
 

De meeste glijmiddelen op waterbasis bestaan uit water aangevuld met bestanddelen voor een lang glijvermogen, verzachtende en vocht-inbrengende werking, de juiste pH waarde, verdikking, houdbaarheid met eventueel toevoegingen voor smaak- en geur.

De voordelen van een glijmiddel op waterbasis zijn; het glijdt goed, vermengt zich natuurlijk met het lichaamseigen vocht, het hydrateert en maakt de huid zacht en soepel, het beschadigt condooms en speeltjes niet, het kan worden gebruikt bij alle materialen, en het is gemakkelijk af te wassen. En er zijn dames en heren die de textuur van een glijmiddel op waterbasis fijner vinden.
Glijmiddelen op waterbasis zijn te verkrijgen in dunne en wat dikkere substantie. Een wat dikkere substantie is fijner bij het gebruik van speeltjes.
 
 

Drogen sneller op
 

Het grootste nadeel van een glijmiddel op waterbasis is dat het door de huid wordt opgenomen en daardoor opdroogt. U moet daardoor een ruimere hoeveelheid gebruiken en vaak na een tijdje opnieuw aanbrengen. En u begrijpt; het zoeken naar de fles tijdens het bedrijven van de liefde kan de sfeer behoorlijk bederven.
Let wel: hier merk je vaak het verschil tussen een goedkoop en een duurder glijmiddel. De goedkopere varianten drogen echt een stuk sneller op dan de duurdere glijmiddelen op waterbasis. Er worden de laatste tijd gelukkig steeds betere glijmiddelen op waterbasis ontwikkeld, ook vegan en met biologische ingrediënten. Deze zorgen vaak voor verrassend lange vochtigheid.
 
 

Niet geschikt voor massages
 

Door de samenstelling kan een glijmiddel op waterbasis een beetje plakkerig en kleverig aanvoelen. Met name bij de wat goedkopere glijmiddelen, vaak aangemaakt met kleur- en smaakstoffen, is dat een nadeel. En omdat ze ook wat sneller opdrogen zijn ze minder geschikt voor massages.
 
 

Door glycerine kans op infecties?
 

Als ander nadeel van een glijmiddel op waterbasis wordt vaak de kans op vaginale (schimmel) infecties genoemd. In glijmiddelen op basis van water zit meestal glycerine (dat is opgebouwd uit glycerol en water). Glycerine zorgt voor een goede hydratatie (het zit bijna daarom in veel huid- en haarverzorgende producten), en maakt het glijmiddel dikker, gladder en zachter.
Van glycerine wordt vaak verondersteld dat deze stof vaginale infecties kan veroorzaken. Onderzoeksresultaten laten een wat ander beeld zien. Het lijkt erop dat suikers zeker kunnen bijdragen aan het ontstaan van infecties en schimmels, maar dat het gebruik van glycerine (dat in wezen ook geen suiker is) in een glijmiddel veilig is. 
Glycerine lijkt alleen infecties te kunnen veroorzaken als het is besmet met bacteriën. Het is dus van belang dat de kwaliteit van het productieproces en het product streng bewaakt wordt. Kortom, kies dus altijd voor een goed merk waarbij de kwaliteit gegarandeerd is. 
Bij twijfel kunt u kiezen voor een glijmiddel zonder glycerine en glycerol of voor een glijmiddel op basis van siliconen.  Siliconen glijmiddelen altijd glycerine-vrij.
 
 

Grotere kans op gevaarlijke parabenen
 

Parabenen worden veel gebruikt als conserveringsmiddel in cosmetica producten. Ze doden schimmels en zwammen voordat ze de kans krijgen schade aan te richten. U vindt ze in driekwart van producten als shampoo, make-up, tandpasta, deodorant etc. Ook glijmiddelen op waterbasis kunnen parabenen bevatten. (Dit geldt NIET voor glijmiddelen op siliconenbasis. Die hebben geen parabenen als conserveringsmiddel nodig).
 
Er is wereldwijd bezorgdheid over een verstorende werking van parabenen op de hormonen. Ze kunnen het effect van natuurlijke oestrogenen min of meer nabootsen. Parabenen worden daarbij in verband gebracht met (borst)kanker. Maar sluitend zijn de wetenschappelijke onderzoeken niet. In Europa ( volgens Cosmetics Directive (76/768/EEC)) zijn parabenen dan ook wettelijk toegestaan voor gebruik als conserveermiddel in cosmetica. En ook KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit stellen dat parabenen in cosmetica, en ook in glijmiddelen, veilig zijn. 
 
Hoewel het overtuigende bewijs voor de risico's van parabenen dus niet is geleverd en de meningen erover verschillen, kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van producten die geen parabenen bevatten.
En dat doen wij ook. Wij verkopen uitsluitend glijmiddelen zonder parabenen (met uitzondering van één glijmiddel van K-Y voor gebruik bij erectiepompen). U kunt parabenen overigens herkennen aan de ingrediënten: methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen en butylparabeen. 
Parabenen zitten NIET in glijmiddelen op basis van siliconen. Bij siliconen glijmiddelen is dit conserveringsmiddel niet nodig.
Let wel: als uw glijmiddel parabenenvrij is, kan het sneller niet meer te gebruiken zijn. Er zijn natuurlijke conserveermiddelen, maar ze lijken minder goed te werken als parabenenconserveringsmiddelen. Houd de kleur van uw glijmiddel en de geur in de gaten. Als u het niet vertrouwt, gooi het weg. 
 
 

Ingrediënten niet bekend
 

Als wij geen goede informatie over de ingrediënten in een glijmiddel kunnen vinden, verkopen wij het glijmiddel niet. Veel glijmiddelen van Durex geven bijvoorbeeld geen goed inzicht in de ingrediënten, deze vindt u dus niet in onze winkel. Wij raden sowieso aan: staan er geen ingrediënten bij het glijmiddel, koop het dan niet.
 
 

Andere lastige ingrediënten in glijmiddelen op waterbasis
 

Er zijn nog andere ingrediënten die tot allergische reacties of infecties lijken te kunnen leiden. 
Dat zijn onder andere Nonoxynol 9 (kan tot heftige reacties geven, beter niet in glijmiddel), Methylisothiazolinon (niet gevaarlijk maar kan allergische reactie geven), Natriumhydroxide (kan slijmvliezen irriteren).
 

pH afstemming belangrijk
 

De pH waarde (zuurgraad) van een glijmiddel op waterbasis voor vaginaal gebruik moet liggen tussen de 3,8 en 4,5  (advies van de WHO). Dat is gelijk aan de gemiddelde pH waarde van een vagina. Glijmiddelen met een pH hoger dan 4,5 kunnen de natuurlijk afweer tegen infecties en SOA's verlagen. Vaak staat de pH waarde niet op het glijmiddel vermeld helaas. Bij de grote, goede merken zit dat vrijwel altijd goed. Maar bij het merk Wet, KY en Replens bleek uit onderzoek van de WHO in 2012 dat niet goed te zijn.  Deze merken verkopen wij niet. De glijmiddelen op waterbasis van Pjur (die niet specifiek voor anaal gebruik zijn ontwikkeld) hebben allemaal een pH waarde tussen de 4 en 5, dat zelfde geldt voor Intimate Earth.

De anale omgeving is minder zuur dan de vagina, met een pH van 6-7.  Een speciaal anaal glijmiddel op waterbasis heeft dus een andere pH waarde dan een glijmiddel voor vaginaal gebruik.
Het is daarom niet aan te raden een glijmiddel voor anaal gebruik vaginaal te gebruiken en omgekeerd.
Als u een branderig gevoel ervaart tijdens anaal spelen, probeer dan over te schakelen op een glijmiddel op siliconenbasis dat geen pH-waarde heeft.

Siliconen glijmiddelen hebben namelijk geen invloed op de pH waarde van een vagina of anus.
 

Voor- en nadelen glijmiddel op waterbasis

 • Veilig te gebruiken met alle speeltjes
 • Veilig met condooms
 • Makkelijk te reinigen
 • Hydrateert de huid en maakt deze zacht en soepel
 • Vermengt zich soepel met eigen vocht
 • Zijn ook verkrijgbaar met uitsluitend natuurlijke ingrediënten
 
 • Let op met parabenen
 • Droogt sneller op dan siliconen (trekt in de huid), je moet er dus meer van gebruiken en vaker aanbrengen
 • Niet te gebruiken voor massages
 • Slechte kwaliteit glijmiddel op waterbasis kleeft en plakt
 • Bij niet goede PH afstemming kan het (vaginale) infecties veroorzaken
 • Sommige ingrediënten kunnen bij gevoelige dames irritaties veroorzaken
   

De beste glijmiddelen (veilig, goed en fijn) op waterbasis anno 2024 zijn:

€ 14,95
Hydra+ : Premium glijmiddel op waterbasis (150 ml)
Heeft alles wat je van een kwaliteit glijmiddel mag verwachten. Met super handig pompje!
€ 23,95
Intimate Earth Hydra Natural Glide, biologisch glijmiddel op waterbasis (120 ml)
Premium biologisch glijmiddel op waterbasis. Werkt lang, plakt niet. Met natuurlijke cellulose.
€ 14,45
Pjur Woman Aloe (Vegan op waterbasis) - 100 ml
Zacht, lang werkend vegan glijmiddel met aloe vera. Met wat dikkere viscositeit.

Glijmiddelen op siliconen basis

 

Paar druppeltjes is voldoende
 

Het grootste voordeel van een glijmiddel op siliconenbasis is dat het niet uitdroogt. Een paar druppeltjes is al voldoende voor eindeloos genieten. Een goed glijmiddel op basis van siliconen vormt als het ware een beschermend laagje over de huid heen, zonder de poriën te verstoppen. De moleculen zijn te groot om door het slijmvlies en huid heen te dringen.
De huid en de slijmvliezen blijven ademen.  Een glijmiddel op basis van siliconen voelt vaak iets dikker en zachter aan dan een op waterbasis. 
 
 

Veilig en hypoallergeen
 

Siliconen klinken heel chemisch, maar het zijn veilige ingrediënten: het zijn hele schone, hypoallergene stoffen die vrijwel nooit tot huidirritatie leiden.  Daarbij zijn siliconen stabiel en veranderen bijvoorbeeld niet door zonlicht, vocht, warmte en kou. Hierdoor worden siliconen veelvuldig gebruikt in de geneeskunde.
Een siliconen glijmiddel bevat ook nooit parabenen, glycerine, conserveermiddelen, smaak- en kleurstoffen. Een siliconen glijmiddel is dan ook geschikt voor de meest gevoelige huid. De baarmoeder kan een siliconen glijmiddel makkelijk uit het lichaam verwijderen, het blijft dus niet hangen in de baarmoeder, zoals dat bij een olie het geval is.  
Een siliconen glijmiddel wordt in niet opgenomen in de huid of lichaam, maar vormt een dun laagje op de huid, wat er met wassen weer afgaat. Maar wat er na een tijdje ook vanzelf afgaat. Het is dus veilig te gebruiken.
 
 

Fijn voor massages
 

Vrijwel alle glijmiddelen op siliconenbasis zijn ook prima te gebruiken voor een langdurige ontspannende en erotische massage. Een glijmiddel op siliconenbasis voelt vaak wat dikker aan, en zorgt ervoor dat de huid zacht en zijde-achtig aanvoelt. Er is niet veel nodig voor een lange, sensuele massage. Na gebruik kleeft en plakt een siliconen glijmiddel niet en je hoeft dus niet daarna meteen onder de douche.
 
 

In water te gebruiken
 

De ironie van seks in water is dat water de natuurlijke vochtigheid van het vaginale gebied weg wast. Dit kan leiden tot verhoogde wrijving en een gevoel van droogte en daardoor een ongemakkelijke seksuele ervaring. Terwijl seks in het water zo leuk en opwindend kan zijn. Een glijmiddel op basis van siliconen biedt uitkomst. 
Siliconen glijmiddelen zijn namelijk ook in water te gebruiken. Dit komt omdat siliconen niet oplossen in water.
 
 

Verwijderen van siliconen glijmiddel: nodig? En hoe?
 

Dit is tegelijkertijd ook het nadeel van siliconen glijmiddelen. Knoei een beetje op de vloer van uw badkamer en u zult er nog weken, zo niet maanden, rond glijden. En, omdat het niet zomaar oplost in water, moet het er met zeep of zout worden afgewassen. Ook een speciale toy reiniger kan uitkomst bieden bij het schoonmaken van de badkamervloer.
Glijmiddelen op siliconenbasis vlekken niet, behalve op zijden lakens. Hier is extra oppassen zeker gewenst. Vlekken? Vaak is wassen met een normaal wasprogramma al voldoende om vlekken te verwijderen.
 
En voor uzelf? Na het vrijen zal het siliconen glijmiddel een zijdezachte laagje op uw huid achterlaten, net alsof u fijne bodylotion heeft gebruikt. Dat voelt prettig, en zeker niet vet en klef. U hoeft het ook niet af te wassen. Het is veilig voor de huid om het glijmiddel te laten zitten. Het verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.

Dat geldt voor een sensuele massage. Na de massage zal het vocht van het siliconen glijmiddel vanzelf wegtrekken en de huid veilig en zijdezacht achterlaten.Kan niet worden gebruikt bij toys /producten van siliconen

 
Nadelen van glijmiddelen op basis van siliconen zijn er ook. Ze zijn gemiddeld wat duurder,  gaan vrijwel nooit samen met het gebruik van (siliconen) speeltjes en zijn lastiger met schoonmaken. 
 
 

Voor- en en nadelen van een siliconen glijmiddel

 • Droogt niet op, een paar druppeltjes is voldoende
 • Voelt  (lang) zijdezacht aan
 • Vormt een beschermend laagje op de huid, zonder poriën te blokkeren
 • Wordt niet opgenomen door de huid
 • Kan gebruikt worden voor massages
 • Kan worden gebruikt in water
 • Bevat geen parabenen en glyercine 
 • Siliconen zijn hypoallergenen stoffen, veroorzaken vrijwel nooit irritaties
 • Altijd goede pH waarde
 
 • Niet te gebruiken met (alle) siliconen speeltjes
 • Lastiger te verwijderen uit lakens dan glijmiddel op waterbasis
 • Vaak wat duurder
 • Geen biologische en natuurlijke variant 
 • Niet iedereen vindt het gevoel van een siliconen glijmiddel fijn.
   

De beste glijmiddelen /lubricantes op basis van siliconen anno 2024 zijn:

€ 36,95
Velvet van Intimate Earth (siliconen, 120 ml)
Premium kwaliteit siliconen met natuurlijke Shiitake extracten en voedende vitamine E.
€ 17,95
Pjur original: glijmiddel siliconen (100 ml)
Pjur® Original is een van de best verkopende siliconen glijmiddelen/massage lubricants ter wereld. En niet voor niets.
€ 39,95
Pink Lubricante: Siliconen basis in mooi flesje (120 ml)
Goed glijmiddel op siliconen basis in een mooie parfumfles.
€ 17,95
Pjur Woman moisturizer/siliconen: comfort, plezier, sensualiteit (100 ml)
Zacht glijmiddel op siliconen basis voor de gevoelige huid. Een paar druppeltjes is al voldoende.

Glijmiddel voor gebruik met speeltjes

Alle (goede) glijmiddelen op waterbasis kunnen samen met speeltjes worden gebruikt. Ongeacht van welk materiaal het speeltje is gemaakt. Dit geldt ook voor de glijmiddelen op waterbasis met een lekker smaakje of met een verwarmend of verkoelend effect. Een glijmiddel op waterbasis is dus een veilige keuze. 

 

Kan een glijmiddel op siliconen basis met een vibrator of een speeltje worden gebruikt?
 

Vrijwel alle fabrikanten van vibrators en speeltjes raden het gebruik van een siliconen glijmiddel af in combinatie met een speeltje van siliconen. Een glijmiddel op basis van siliconen kan de buitenlaag van een speeltje aantasten en dus adviseren fabrikanten altijd een glijmiddel op waterbasis. Om er zo zeker van te zijn dat hun producten niet kapot gaan.
Maar het ligt wel wat genuanceerder. Sommige speeltjes van een siliconen kunnen prima samen worden gebruikt met een kwalitatief goed glijmiddel op basis van siliconen. Mits na gebruik goed gereinigd met een toy-reiniger. Maar het is op voor hand niet makkelijk te zeggen of dat zo is. Dat verschilt per merk en zelfs per product. En ook de kwaliteit van de siliconen zegt niet alles. 
U kunt dit wel zelf testen. Breng hiervoor gewoon een klein beetje siliconen glijmiddel op het speeltje aan en laat het een paar minuten zitten. Voelt het speeltje daarna plakkerig aan en gaat dat er niet vanaf? Dan kunt u dit glijmiddel beter niet bij uw speeltje gebruiken. Geen zin om te testen? Kies dan voor een glijmiddel op waterbasis. Better safe than sorry.
 
 

Speciale glijmiddelen voor gebruik met speeltjes
 

Er zijn speciale glijmiddelen voor gebruik met speeltjes. Deze zijn altijd op waterbasis en hebben een wat dikkere structuur. Deze glijmiddelen hebben de eigenschap dat ze zich aan de speeltjes hechten en dus blijven zitten waar ze nodig zijn.  
 
Eerlijk is eerlijk; deze speciale "speeltjes-glijmiddelen" zijn inmiddels door de tijd ingehaald. De glijmiddelen op waterbasis zijn de laatste jaren steeds beter geworden, en ook in een wat dikkere structuur verkrijgbaar.  Goede glijmiddelen op waterbasis anno 2023 met een wat dikkere structuur zijn perfect te gebruiken in combinatie met speeltjes.  Goede glijmiddelen voor gebruik met speeltjes, kegelballen, dilators etc. vindt u hieronder.

 

Goede glijmiddelen voor gebruik met speeltjes

€ 14,45
Pjur Woman Aloe (Vegan op waterbasis) - 100 ml
Zacht, lang werkend vegan glijmiddel met aloe vera. Met wat dikkere viscositeit.
€ 14,95
Hydra+ : Premium glijmiddel op waterbasis (150 ml)
Heeft alles wat je van een kwaliteit glijmiddel mag verwachten. Met super handig pompje!
€ 15,49
PjurToy Lube: Glijmiddel voor gebruik met speeltjes (100 ml)
Speciaal ontwikkeld voor gebruik met speeltjes. Zachte, romige lubricante die zorgt voor langdurige vochtigheid.
€ 15,95
Frolic: Glijmiddel voor gebruik met speeltjes en meer
Stevig transparant glijmiddel. Blijft zitten waar dat nodig is.

Glijmiddel voor overgevoelig of geïrriteerd slijmvlies

Last van overgevoelig en snel geïrriteerd slijmvlies? Dan is het kiezen van een goed glijmiddel extra belangrijk. 

Waar u op moet letten? In ieder geval moet u kiezen voor goed merk glijmiddel, dat wil zeggen een glijmiddel dat geproduceerd wordt in een fabriek die werkt op basis van de strengste richtlijnen. Dan weet u zeker dat er goede ingrediënten worden gebruikt en dat er veilig wordt gewerkt.
Helaas is dat lastig te achterhalen, dus koop gewoon een goed en betrouwbaar merk.
Alle merken bij ons in de winkel worden geproduceerd in bedrijven met de beste certificeringen.

Vervolgens kunt u het beste kiezen voor een glijmiddel op basis van siliconen. Daar worden weinig ingrediënten aan toegevoegd zodat de kans op een allergische reactie klein is. Daarbij heeft een siliconen glijmiddel nooit invloed op de ph-waarde van de vagina. 
U kunt het beste kiezen voor een siliconen glijmiddel met zo min mogelijk ingrediënten. Bijvoorbeeld Pjur Med Premium, of ons eigen premium glijmiddel.

Maar een siliconen glijmiddel kan helaas niet samen met een (siliconen) toy worden gebruikt. Kiest u daarom liever een glijmiddel op waterbasis, zorg dan dat er weinig ingrediënten in zitten die een allergie of irritatie kunnen veroorzaken. Daarbij moet het glijmiddel PH neutraal zijn, dus over een PH-waarde van 4,5-5 beschikken. 
De medische glijmiddelen Pjur Med Repair Glide (op water basis, herstelt geïrriteerde huid, PH neutraal) en Pjur Nude (zachte formule, PH neutraal) kunnen voor u de juiste keuze zijn. Ze zijn beiden medisch getest en worden aanbevolen door artsen en apotheken. 

 
€ 17,95
Pjur Med Premium Glide: bij overgevoeligheid
Fluweelzacht, medisch gecertificeerd glijmiddel op siliconen basis. Slechts enkele druppels zijn nodig.
€ 36,95
Velvet van Intimate Earth (siliconen, 120 ml)
Premium kwaliteit siliconen met natuurlijke Shiitake extracten en voedende vitamine E.
€ 16,95
Pjur- Med repair glide: bij geïrriteerd vaginaal slijmvlies
Herstellend medische glijmiddel op waterbasis. Ook te gebruiken als dagelijkse moisturizer.
€ 13,95
Pjur Woman Nude: zonder toevoegingen (100 ml)
Glijmiddel op waterbasis zonder conserveringsmiddelen, glycerine, parabenen, olie, vet of parfum.
€ 14,95
Premium Glijmiddel (siliconen) met handig pompje (100 ml)
Veilig, zacht en effectief, werkt langdurig. Geschikt voor de meest gevoelige huid. Met handig pompje.

Glijmiddel na bevalling

Tijdens de zwangerschap en bevalling gebeurt er veel met het lichaam. Zoveel dat seks angst kan oproepen. Die angst kan gespannenheid veroorzaken en daardoor pijn bij het vrijen.
Vrouwen die borstvoeding geven worden daarnaast wat minder vochtig, ook tijdens opwinding. Een passend glijmiddel is dan fijn om te gebruiken. Ons advies: Pjur Woman Nude

Beste glijmiddelen voor anale seks

Om plezierig, veilig en comfortabel te kunnen genieten van anale seks is een goede moisturizer noodzakelijk. Deze intieme plek maakt immers van nature geen vocht aan, zodat het op een andere wijze moet worden verzorgd.
Speciale glijmiddelen voor anale seks bevatten vaak ook een ingrediënt dat de sluitspier op een prettige manier ontspant en zijn vaak wat gladder. Voor anaal gebruik raden wij een glijmiddel op basis van siliconen aan. Siliconen glijmiddelen hebben een langer glijvermogen en dat is bij anale seks wel zo plezierig.

Tenzij u een speeltje gebruikt dat niet samen kan worden gebruikt met siliconen. Dan kunt u uiteraard beter kiezen voor een glijmiddel op waterbasis die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn zoals de Soothe van Intimate Earth en Pjur Comfort Waterglide.
U kunt ook kiezen voor een "gewoon" glijmiddel op waterbasis dat voor gebruik met toys geschikt is en een wat dikkere substantie heeft.

Tip: Wees niet te zuinig, u kunt bijna niet teveel glijmiddel gebruiken bij anaal spelen.
 
€ 23,95
Soothe Intimate Earth: Natuurlijk anaal glijmiddel op waterbasis (120 ml)
Volledig natuurlijk glijmiddel, wat dikker, perfect voor anale erotiek met en zonder speeltjes.
€ 19,95
Pjur Analyse Me: Voor anaal gebruik (100 ml)
Siliconen formule zorgt voor een zijdezacht vochtig gevoel zonder een desensibilisatie effect.
€ 37,95
Ease van Intimate earth (anaal siliconen, 120 ml)
Premium glijmiddel met ontspannende bisabolol extracten van de kamille plant.

Beste glijmiddelen voor orale seks

Kan het kwaad als ik een beetje siliconen glijmiddel binnen krijg? Dit is een vraag die wij nu een aantal keren hebben gekregen. Een belangrijke zorg dus. Maar we kunnen u gerust stellen. Het binnen krijgen van een klein beetje siliconen glijmiddel kan geen kwaad. Ze bevatten geen giftige stoffen.
Maar speciaal voor orale seks zijn er glijmiddelen op waterbasis met een smaakje die wat dat betreft volkomen veilig zijn. Leuk en lekker! Waren deze in het verleden vaak van slechte kwaliteit, tegenwoordig zijn er goede, veilige glijmiddelen met een smaakje op de markt. Bijvoorbeeld  met de heerlijke smaak van chocola en mint of met de smaak van wilde aardbeien.
 
€ 23,95
Verfijnd glijmiddel met de smaak van verse aardbeien (biologisch)
Smaakt en ruikt naar zomers frisse aardbeien. 120 ml
€ 19,99
Jo Gelato Creme Brulee: Heel goed glijmiddel met smaakje
Veilig en lekker. Heel leuk als sexy dessert na een romantisch diner.
€ 23,95
Biologisch glijmiddel met de smaak van aardbeien
100 % biologisch glijmiddel met de zomerse smaak van zoete aardbeien. Veilig, leuk en lekker.

Stimulerende glijmiddelen: Voor een extra zinnenprikkelende ervaring

Ook zijn er bijzondere glijmiddelen die voor een verwarmende, opwindende sensatie zorgen. 
Nog niet geprobeerd? Dan gewoon een keertje doen, het is het proberen meer dan waard. Deze glijmiddelen zijn ook een aanrader als extra stimulans voor dames die niet gemakkelijk een orgasme krijgen.

€ 23,95
Melt van Intimate Earth: Natuurlijk, verwarmend lubricante (120 ml)
Een verwarmend glijmiddel van het mooie natuurlijke kwaliteitsmerk Intimate Earth.

De meest gestelde vragen over glijmiddelen

Kan ik een glijmiddel gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

 
Ja, tijdens de zwangerschap kunt u gewoon een glijmiddel gebruiken. Glijmiddelen van goede kwaliteit, of het nu op water- of siliconenbasis is, zullen geen invloed hebben op de zwangerschap.
De baarmoeder en de baarmoedermond is veilig afgesloten, zodat er niets binnen kan dringen.
Voor alle zekerheid wordt vaak geadviseerd om niet voor een glijmiddel te kiezen met een smaakje of een stimulerend effect. 
 
 

Welke glijmiddelen drogen de huid niet uit?
 

Glijmiddelen op siliconen basis drogen de huid niet uit, ze trekken niet in de huid maar vormen een beschermend laagje over de huid heen. Tegenwoordig zijn er wel steeds meer goede glijmiddelen op waterbasis die voor langdurige vochtigheid zorgen.
 

Ik heb last van een branderig gevoel na gebruik van een glijmiddel. Kan dat?
 

Er zijn dames (en heren) die snel last hebben van allergische reacties. Waarbij het gebruik van glijmiddelen, zowel op basis van water als op siliconen, lijdt tot jeuk, irritaties of een branderig gevoel. 
Herkent u dit? Kies dan voor een glijmiddel met zo min mogelijk ingrediënten. 
Kies bij voorkeur voor een goed glijmiddel op siliconen basis, daar worden altijd minder stoffen (voor bijvoorbeeld houdbaarheid) aan toegevoegd dan aan een glijmiddel op waterbasis. Siliconen glijmiddelen hebben daarbij geen invloed op de pH waarde.
 
 

Is er verschil in middelen voor vaginale, orale of anale seks?
 

Ja, dat geldt met name voor glijmiddelen op waterbasis. Glijmiddelen voor anaal gebruik op waterbasis zijn afgestemd op de pH-waarde van het anale gebied, en dat ligt hoger dan de pH-waarde van de vagina.
Een glijmiddel voor anaal gebruik heeft een pH waarde van 7, terwijl de pH waarde van een goed glijmiddel op waterbasis voor vaginaal gebruik tussen de 3,8 en 4,5 ligt. Een glijmiddel op waterbasis voor het anale gebied kan tot irritaties leiden als het vaginaal wordt gebruikt.
Voor glijmiddelen op siliconenbasis geldt dit niet. Sommige glijmiddelen voor anale seks hebben een ontspannend effect. Het gebruik van een goed glijmiddel voor anale seks is een must omdat deze zone zelf geen vocht aanmaakt.


 

Welke glijmiddelen beïnvloeden de vruchtbaarheid wel en welke niet? (kinderwens)
 

Als je zwanger wilt worden is het beter om geen glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Deze zijn afgesteld op een PH-waarde van een gemiddelde vrouw (4-4,5). Tijdens de vruchtbare dagen verandert de pH waarde van de vaginale flora naar 7-7,5 om een aangenamere omgeving voor sperma te creëren. Je kunt daarom beter een glijmiddel op siliconenbasis gebruiken. Deze hebben geen pH waarde waar je rekening mee moet houden en kan je veilig gebruiken.

 

Welke glijmiddelen passen bij bepaalde toys. Zijn er tips in het algemeen te geven?


De meeste toys zijn tegenwoordig gemaakt van siliconen. Een speeltje van siliconen kan beter niet gebruikt worden in combinatie met een glijmiddel op basis van siliconen. Ook het gebruik van olie is af te raden met een siliconen toy. Uiteindelijk gaan de meeste toys daarvan kapot, en dat is zonde van de aankoop. Of de siliconen buitenkant gaat “lubberen” of er ontstaan technische problemen. Het beste kunt u daarom kiezen voor een glijmiddel op waterbasis, of een hybride variant, bij het gebruik van een speeltje van siliconen als u daar lang plezier van wilt hebben.
Kies daarbij voor een glijmiddel dat niet te dun is. Een wat dikker blijft wat beter op de plek zitten waar u dat wilt. Breng een glijmiddel op de vibrator of het speeltje aan en ook op uzelf.
Is het speeltje van glas? Dan kunnen alle soorten glijmiddelen worden gebruikt.

 

Hoe kan ik schoonmaken na gebruik glijmiddel?
 

Wilt u een glijmiddel op waterbasis afwassen? Dan kunt u daarvoor eenvoudig wat water en zeep voor gebruiken. Helaas heeft het gebruik van gewone zeep bij het schoonmaken van de vagina nogal wat nadelen. Gewone zeep kan namelijk zorgen voor een onbalans in de vagina en dit kan weer leiden tot vaginale infecties. Wij adviseren dan ook een speciale milde zeep of was-emulsie te gebruiken die de zuurgraad van de vagina niet aantast. Deze zijn te koop bij drogisterij en supermarkt. 
 
Wilt u een siliconen glijmiddel afwassen? Dat is met water en zeep lastig. Kies dan voor een speciale reiniger.
Na gebruik van speeltjes in combinatie met een glijmiddel is het belangrijk deze goed schoon te maken. Zeker als u een siliconen glijmiddel gebruikt. In onze winkel vindt u een goede reiniger die speeltjes veilig en grondig reinigt.
 
 

Hoe breng ik een glijmiddel aan?
 

U kunt een glijmiddel op vrijwel het gehele intieme gebied aanbrengen. Het gemakkelijkst werkt het om een eerst een beetje glijmiddel op uw vingers aan te brengen. Vervolgens brengt u het glijmiddel aan op de clitoris en het gebied direct rondom de clitoris. U kunt het glijmiddel ook aan binnenkant van de schaamlippen aanbrengen. Dat zorgt meteen voor een zacht en sexy gevoel. En u kunt het glijmiddel aanbrengen in de vagina en op de penis. Een paar druppeltjes van een siliconen glijmiddel is al genoeg. Van een glijmiddel op waterbasis kiest u voor u beetje meer, omdat deze in de huid trekt. Zo wordt het allemaal zachter, fijner en sensueler. Teveel aangebracht van een siliconen glijmiddel? Geen probleem, met milde zeep en water kunt u een siliconen glijmiddel afwassen.
 
Bij gebruik van een condoom kan een druppeltje glijmiddel aan de binnenkant voor de heer plezierig zijn. Maar ook aan de buitenkant van een condoom kan een glijmiddel worden aangebracht. 
Ook als u geen extra bevochtiging nodig heeft, is het experimenteren en samen spelen met een glijmiddel de moeite waard.
Wellicht ook interessant voor u: het artikel Hoe gebruik je een glijmiddel? Tips en adviezen.

 

Kan ik zelf een glijmiddel maken?
 

Zelf een glijmiddel maken is geen goed idee. Ga alstublieft niet aan de slag met zeep, uier crème, olie of vaseline. Er is geen enkel middel dat als glijmiddel kan dienen, anders dan een gewoon een goed glijmiddel.  U wilt immers geen risico lopen op vaginale infecties of gescheurde condoom. Het is misschien goedkoper, maar dat weegt niet op tegen de nadelen en de risico's.

 

Is speeksel een goed glijmiddel?
 

Eigen speeksel kan als glijmiddel worden gebruikt maar het heeft een kort werking omdat het snel indroogt. Speeksel kan er wel voor zorgen dat een glijmiddel op waterbasis langer blijft werken. Speeksel en een glijmiddel op waterbasis is een goede combinatie.

 

Kan ik kokosnootolie, baby olie en olijf olie als glijmiddel gebruiken?
 

Nee, olie is in het algemeen géén goed glijmiddel. Olie kan de poriën blokkeren en het kan bacteriën bevatten die vaginale infecties kunnen veroorzaken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat olie als glijmiddel de kans op vaginale infecties aanzienlijk vergroot. In de vagina heerst een heel gevoelig evenwicht tussen nuttige en schadelijke bacteriën, gisten en schimmels. Als deze verstoord wordt krijgen schimmels de kans zich te ontwikkelen en kunnen infecties ontstaan. Daarom is het extra opletten met materialen die je in je vagina stopt en die dit zorgvuldige evenwicht kunnen verstoren. Baby olie, olijf olie en sla olie; het zijn oliën die u daarom beter niet kunt gebruiken als glijmiddel. Dat zelfde geldt voor vaseline.
 
Een uitzondering hierop lijkt kokosolie. In de afgelopen jaren is kokosolie uitgegroeid tot een populaire keuze voor een breed scala van toepassingen, ook als glijmiddel. Kokos olie heeft antibacteriële en antischimmel eigenschappen die andere oliën niet hebben. Ook heeft het een lang glijvermogen. Of het echt veilig te gebruiken is als glijmiddel, is moeilijk te zeggen. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs omdat er geen studies naar zijn gedaan. Je zou kunnen veronderstellen dat, omdat het een natuurlijk product is, het ook veilig is. Maar dat is te snel door de bocht.

Groen is niet bij voorbaat veiliger. Kokosolie zou ook de natuurlijke pH van de vagina kunnen wijzigen, waardoor infecties kunnen ontstaan. Maar daar is momenteel weinig zinnigs over te zeggen. Nog wel twee dingen. Olie als glijmiddel gaat niet veilig samen met het gebruik van latex condooms en wordt door fabrikanten afgeraden met gebruik van siliconen speeltjes. 
 


Wat is een goed natuurlijk glijmiddel voor (inwendige) massages?
 

Olie is over het algemeen geen goede keuze dus als u op zoek bent naar een product dat te gebruiken is voor inwendige massages. Een siliconen glijmiddel of een massage-olie op basis van siliconen is dat wel maar er nog een alternatief. U kunt ook kiezen voor de Nori Massage Gel, een natuurlijke gel gemaakt van zeewier. Deze gladde en glibberige formule is te gebruiken voor sensuele glijmassages (ook inwendige yoni massages), maar is tevens een fijn natuurlijk glijmiddel.

 

Wat is de houdbaarheid van een glijmiddel?
 

De houdbaarheidsdatum (mhd = jaar/maand) staat altijd onder op het flesje met glijmiddel. Dit geeft de datum aan waarop het glijmiddel, zonder dat het flesje geopend is, in ieder geval veilig is te gebruiken. Goede glijmiddelen kunnen ongeopend rustig 5 jaar veilig in de kast blijven liggen. Na opening is een goed glijmiddel (ongeacht of het op basis van siliconen of water is), tenminste nog 12 maanden veilig te gebruiken. Zorg er wel voor dat flesje na gebruik goed afgesloten wordt.
 

Kan ik een schimmel infectie krijgen van een glijmiddel?

 

Nee, in principe kan dit niet. Vaak wordt verondersteld dat glycerine in een glijmiddel tot infecties kan leiden, maar de wetenschappelijk onderzoeken hebben nog niet een causaal verband aan kunnen tonen. Maar een glijmiddel op waterbasis met een niet juiste pH kan bij gevoeligheid wel tot irritaties en infecties leiden. Ook kan een glijmiddel besmet worden met bacteriën die op uw hand of dit van uw partner zitten en dit kan wel leiden tot infecties. Ook wanneer een glijmiddel niet goed meer is, omdat het bijvoorbeeld niet op een koele, donkere plek is bewaard of waarvan de houdbaarheidsduur is voorbij, kan het tot problemen leiden.
Heeft u last van een schimmelinfectie? Dan wordt dit meestal veroorzaakt door hormonale veranderingen, een verstoring van de bacteriële balans door bijvoorbeeld kleine wondjes, het gebruik van antibiotica of een lage weerstand. Vaak ook door een combinatie hiervan.

 

Hoe kan ik zeker zijn dat ik een goed glijmiddel koop?


De zekerheid van kwaliteit kan alleen worden verkregen door naar de fabrikant van het glijmiddel te kijken. Met ingrediëntennamen en de ingrediënten kan worden "gerommeld" en in het Verre Oosten wordt er ook wel eens een certificaat op gezet wat niet passend is.
Een goede fabrikant werkt volgens strengste richtlijnen en productieprocessen. Deze zijn te herkennen aan de  certificeringen HACCP, GMP en ISO13485

 

Glijmiddel kopen, glijmiddel uitproberen
 

Een selectie van goede glijmiddelen vindt u in onze webwinkel
 
Hieronder een video (in het engels) waarin de verschillen tussen de glijmiddelen (van Pjur) worden uitgelegd met tips voor gebruik.

Literatuur en onderzoek naar veiligheid en gebruik glijmiddelen.

 • Studie onder 2453 vrouwen die aantoont dat vrouwen meer plezier ervaren als ze een glijmiddel gebruiken.
  Association of Lubricant Use with Women's Sexual Pleasure, Sexual Satisfaction, and Genital Symptoms: A Prospective Daily Diary Study
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1743-6109.2010.02067.x/abst...
 • Studie naar risico's van olie als glijmiddel: The study by University of California, Los Angeles (UCLA), gepubliceerd in the journal Obstetrics & Gynecology. Lead author Joelle Brown
 • Barr, L. et al. (2011). Measurement of paraben concentrations in human hreast tissue at serial locations across the breast from axilla to sternum. Journal of Applied Toxicology, 32(3), 219-232.
 • The Kinsey Institute The Kinsey Institute for Research in Sex, Gender, and Reproduction, Research: Is Glycerin In Lube Bad For Vaginas?
 • Darbre, P.D. et al. (2004). Concentrations of parabens in human breast tumours. Journal of Applied Toxicology, 24, 5-13.
 • Boek "Kom als jezelf" van Emily Nagoski
 

Ilse: "We vonden het erg leuk om samen te testen en het erover te hebben! Ook hebben we überhaupt voor ons onszelf ontdekt dat een glijmiddel een fijne toevoeging kan zijn, terwijl we dit hiervoor eigenlijk nauwelijks gebruikten". 

Verschillen tussen glijmiddelen uitgelegd

Glijmiddelen getest en vergeleken

Product

  Cijfer

Geur / substantie & werking
Op water-
basis
   

Intimate Earth - Defense 

6

 • Zit een vreemd geurtje aan
 • Dunne substantie
 • Plakt niet
 • Werkt lang
 • Vegan/biologisch

Intimate Earth - Hydra Natural 

8+

 • Niet dunne, maar ook niet dikke substantie
 • Plakt niet
 • Maar paar druppels nodig. Werkt heel lang.
 • Ruikt een beetje zoet bij aanbrengen
 • Vegan/biologisch

Pjur Aqua

7,5

 • Geurloos, dunne substantie
 • Plakt niet.
 • Werkt lang

Pjur Nude

7

 • Geurloos, dunne substantie
 • Plakt niet
 • Werkt lang en goed, wel wat meer van nodig
 • Weinig ingrediënten

Pjur Woman Aloe

8

 • Klein fris geurtje, plakt niet.
 • Is iets dikker dan Pjur Nude en Pjur Aqua.
 • Fijn voor gebruik met toys
 • Werkt lang.
 • Vegan.

Kruidvat Pleasure Water

3

 • Ondefinieerbaar geurtje.
 • Plakt al heel snel. 
 • Werkt matig, droogt snel op.

Lelo (water)

6,5

 • Ruikt naar munt, wat dikkere substantie
 • Plakt een beetje
 • Werkt voldoende
 • Fijne tube

Pink Water

8 Maar!

 • Geurloos, niet dunne maar ook niet dikke substantie.
 • Plakt niet. 
 • Werkt heel lang.
 • Let op: geen goede PH voor vaginaal gebruik

K-J Jelly 

8

 • Geurloos, dikke substantie.
 • Plakt niet
 • Werkt heel lang
 • Bevat parabenen! dus alleen gebruiken bij erectie pomp

Pjur Med repair glide

8

 • Geurloos, niet dunne maar ook niet dikke substantie.
 • Plakt niet
 • Vormt een laagje over de huid waardoor het minder kwetsbaar voelt en langdurig glijdt.
 • Werkt heel lang

PJur Med Sensative

7

 • Geurloos wat dunne substantie. Plakt niet.
 • Is precies hetzelfde als Pjur Nude maar met ander etiket!

Orion Aqua 

3

 • Ruikt naar desinfectiemiddel.
 • Dikkere substantie. Plakt heel erg.
 • Slechte werking, heel kort
 • Fijn pompje

Swiss Navy Aqua

7 Maar

 • Klein beetje ondefinieerbare geur.
 • Niet dunne, maar ook niet dikke substantie.
 • Kleeft een beetje.
 • Werkt lang
 • Bevat parabenen! Dus beter niet kopen.

Pink Natural

7

 • Klein beetje ondefinieerbaar geurtje.
 • Niet dikke maar ook niet dunne substantie.
 • Plakt niet.
 • Werkt lang

Jo Organics

8-

 • Vanille nootachtige geur.
 • Iets dikkere subsantie.
 • Glad en glijdt goed en plakt niet.
 • Werkt lang
 • Gecertificeerd biologisch door CCOF

Swiss Navy All Natural

5

 • Klein beetje ondefinieerbaar zoetig geurtje (niet vies)
 • Niet dunne maar ook niet dikke subsantie.
 • Kleeft niet. Bij veel gebruik wordt het wat klonterig.
 • Werkt matig (onvoldoende lang)
 • Biologisch

Sliquid Natural Intimate Sea

5

 • Geurloos, dunne subsantie. Kleeft en plakt niet.
 • Substantie wordt wittig en gaat wat klonteren.
 • Werkt matig (onvoldoende lang)
 • Biologisch

Sliquid Organics

komt nog

 

Jo H20 Gel 

4

 • Geurloos, dikke substantie.
 • Wordt wittig en klonterig als je er veel van gebruikt.
 • Moet goed insmeren.
 • Plakt.
 • Werkt matig. Bevat parabenen!

Jo H20 For Him

4

 • Geurloos,
 • Dikke substantie
 • Wordt wittig en gaat plakken bij gebruik.
 • Bevat parabenen!

Durex Play Sensitive

1

 • Geurloos, niet dikke maar ook niet dunne substantie.
 • Plakt niet.
 • Werkt lang
 • Lastig flesje
 • Ingredienten NIET op flesje
 • Deze Durex krijgt een 7 van onze testers, maar van ons een 1 omdat de ingrediënten ontbreken.

Jo Agape 

7,5

 • Geurloos dikkere substantie
 • Plakt en kleeft niet, voelt als creme. 
 • Werkt heel lang

Durex Naturel

5

 • Beetje ondefineerbaar geurtje.
 • Dunnere substantie.
 • Plakt niet.
 • Werkt matig
 • Natuurlijk, maar wel met glycerine

Durex Sensilube

Bevat parabenen

 

Easyglide water

6,5

 • Niet dikke maar ook niet dunne substantie.
 • Plakt en kleeft niet, werkt goed
 • Heeft vreemd zurig, onfris geurtje dat je blijft ruiken.
Lubricante Lot
 
8,5
 • Bloemige zoete geur
 • Dikke substantie
 • Werkt lang
 • Prachtige fles

Op siliconen
basis

 

 

Pink woman Siliconen

8

 • Geurloos, dunne substantie.
 • Glijdt goed.
 • Werkt heel lang
 • Makkelijk flesjes

Swiss Navy Siliconen

6

 • Geurloos. Dikkere substantie.
 • Kleeft een beetje. 
 • Droogt wat snel op

210TH siliconen

4,5

 • Geurloos.
 • Hele dunne, maar vettige substantie.
 • Werkt lang

Wet Platinum Siliconen

5

 • Geurloos.
 • Dunne hele gladde substantie. Te glad voor fijn gebruik.
 • Werkt lang

Pjur Orginal 

7,5

 • Geurloos. Dunne, substantie.
 • Voelt fijn aan.
 • Werkt lang

Pjur Med Premium glide

8

 • Geurloos. Dunne substantie.
 • Fijn in gebruik.
 • Werkt heel lang
 • Medisch gecertificeerd

Pjur Woman body glide

7,5

 • Geurloos, dunne substantie. Maar iets dikker dan Original.
 • Voelt tikje vettig ivm Pjur Original. Vindt de een vervelend, de ander juist heel fijn. 
 • Werkt lang.

Jo Premium siliconen

6-

 • Geurloos, dunne substantie. Heel glad.
 • Werkt lang

Orion Siliconen 

5

 • Raar luchtje
 • Dunne substantie

Intimate Earth Elite (siliconen)

 • Geurloos, dunne substantie.
 • Voelt fijn aan.
 • Werkt heel lang

Voor gebruik
met speeltjes

 

 

Pink Frolic

9-

 • Geurloos, dikkere substantie transparante lube.
 • Plakt niet. 
 • Werkt heel lang
 • Fijne tube

Wicked toy love

6,5

 • Ondefinieerbare niet aantrekkelijke geur, dikke subtsantie.
 • Plakt niet.
 • Werkt lang

Pink Indulgence

 • Geurloos, dikkere substantie. Creme-achtig.
 • Plakt niet.
 • Makkelijke tube
 • Werkt heel lang

Pjur toy lube

8

 • Geurloos, dikkere substantie. Creme-achtig.
 • Plakt niet. 
 • Werkt heel lang
 • Fijn en handig pompje

Aneros Sessions

8

 • Geurloos, dikkere transparante substantie
 • Kleeft en plakt niet
 • Werkt lang

Orion Toy

3

 • Niet fijne geur, dikke subsantie.
 • Plakt erg.
 • Werkt kort
 • Handig pompje

Jo Hybride

 

 

Met warming-effect
en smaakjes

 

 

Intimate Earth Melt

7

 • Geurloos, dunne substantie.
 • Kleeft en plakt niet.
  Heeft prettig verwarmend effect. 
 • Werkt heel lang
 • Vegan en biologisch

Jo Hybrid Cocos Warming

4

 • Ruikt lekker, dikkere substantie
 • Kleeft en plakt. Geen verwarmend effect
 • Werkt matig, onvoldoende lang.

Orion Warming 

3

 • Nare geur, dikke substantie
 • Plakt erg
 • Veel van nodig
 • Droogt snel op

Jo Warming all-in-one (siliconen)

7

 • Frisse muntgeur. Dunne substantie, voelt wat (lekker) vettig.
 • Heel klein beetje verwarmend.
 • Werkt lang

Pjur Myglide Warming

6-
Bevat
parabenen!

 • Geurloos, dunne substantie.
 • Intensere en verwarmende ervaring wordt niet echt gemerkt.
 • Werkt voldoende lang

Hot Pink 

7

 • Geurloos, dunne substantie.
 • Kleeft en plakt niet. 
 • Warme gevoel is goed, maar duurt niet heel lang
 • Werkt lang

Durex Play Warming

4

 • Dikke substantie, wordt erg draderig. Niet fijn.
 • Geen/onvoldoende verwarmend effect.
 • Werkt lang
 • Onhandig flesje

Wet fun warming 

4

 • Chemische geur. dunne substantie.
 • Kleeft en plakt een beetje.
 • Warming gevoel heel weinig.
 • Werkt slechts kort

Sensuve Waring Insane Hot butter rum

5

 • Sterke chemische geur, dunne substantie.
 • Kleeft en plakt een beetje.
 • Warmte/ stimulatie effect is wel leuk. 
 • Werkt lang genoeg bij voldoende gebruik

Sensuve Warming Insane Appel Caramel 

5

 • Sterke chemische geur, dikkere substantie.
 • Kleeft en plakt een beetje.
 • Warmte/ stimulatie effect is wel leuk.
 • Werkt wel oke bij voldoende gebruik

Jo Gelato Creme brulee 

7,5

 • Ruikt en proeft lekker, zoals het dessert (voor de meesten).
 • Dunne substantie. 
 • Werkt voldoende lang
 • Vooral vrouwen vonden die lekker

Jo Gelato Tiramise

7

 • Ruikt en proeft lekker (voor de meesten), dunne substantie. 
 • Werkt voldoende lang

Jo Biologisch Aardbeien

7,5

 • Iets dikkere substantie, kleeft en plakt niet.
 • Zoete geur, subtiele aardbeien smaak.
 • Werkt voldoende lang
 • USDA Certified Organic

Jo Gelato Hazelnoot Espresso 

7,5

 • Ruikt en proeft voor de meesten lekker.
 • Dunne subsantie. 
 • Werkt voldoende lang
 • Vooral mannen vonden dit lekker

Jo H20 watermeloen

8,5
Maar!

 • Ruikt en proeft naar zoete watermeloen snoepjes.
 • Dunne substantie.
 • Kleeft en plakt niet. Blijft goed glibberig.  
 • Werkt lang
 • Maar bevat parabenen! En onbekende flavor.

Jo H20 aardbeien

7,5 
Maar!

 • Zoete bubblegum aardbeien lucht.
 • Dunne substantie.
 • Na gebruik plakt het een beetje, tijdens gebruik goed glibberig.
 • Werkt lang
 • Maar bevat parabenen! En onbekende flavor.

Jo H20 Appel

6- 
Maar!

 • Geur wordt heel wisselend beoordeeld.
 • Dunne subsantie. Plakt een beetje na gebruik, goed glibberig.
 • Bevat parabenen! En onbekende flavor.

Intimate Earth Caramel zeezout

8

 • Zoete geur en smaak. Geen dunne, maar ook geen dikke substantie.
 • Kleeft een klein beetje. Maar daar heb je geen last van bij gebruik orale seks.
 • Werkt lang
 • Vegan & biologisch

Intimate Earth aardbeien

8,5

 • Proeft en ruikt lekker volgens de meesten. Fris, subtiel en zoet.
 • Geen dunne, maar ook geen dikke substantie.
 • Kleeft en plakt niet. 
 • Werkt lang
 • Vegan & Biologisch

Intimate Earth Wilde kersen 

8

 • Zoete frisse kersen geur en smaak.
 • Geen dunne, maar ook geen dikke substantie. 
 • Kleeft en plakt niet.
 • Werkt lang
 • Vegan & biologisch

 

 

 

Voor anaal
gebruik

 

 

Pjur Backdoor siliconen 

7

 • Klein geurtje, niet vervelend.
 • Dunne, gladde substantie. 
 • Voelt zacht aan bij aanbrengen
 • Werkt goed lang, maar wel veel van nodig
Pjur Backdoor water 6
 • Werkt lang 
 • Dunne substantie niet handig bij gebruik toys

Jo Premium siliconen 

7

 • Frisse muntgeur
 • Dikkere substantie. 
 • Werkt lang
 • Smeert als zalfje. Dit voelt niet verkeerd, maar het voelt ipv vochtig en glibberig eerder ingevet. 

Intimate Earth Adverture (serum/water)

8

 • Warme geur van kruidnagel.
 • Dikkere subsantie.
 • Keeft en plakt niet. Glijdt goed
 • Werkt heel lang
 • Vegan & biologisch

Pjur Analyse Me Water Comfort

6,5

 • Dunne substantie, geurloos.
 • Werkt lang

Pjur Analyse me siliconen

7

 • Geurloos, dunne subsantie (wel iets dikker dan Pjur Original). Voelt zijdezacht en glad aan.
 • Werkt heel lang

Soothe van Intimate Earth (waterbasis)

8

 • Beetje ondefinieerbaar geurtje.
 • Niet dunne maar ook niet dikke substantie.
 • Voelt zacht en glad.
 • Werkt heel erg lang

Ease van Intimate Earth (siliconen)

8

 • Niet dunne maar ook niet dikke substantie.
 • Voelt zacht en glad.
 • Werkt heel erg lang

 

 

 

Product Ingrediënten
Op waterbasis  

Intimate Earth - Defense 

Aqua (Water), Chondrus Crispus (Carrageen), Psidium Guajava Fruit Extract, Gecertificeerd Organic (GojiBerry) Fruit Extract (en) Gecertificeerd Organic Cymbopogon Schoenanthus (Lemon Grass) Blad / Steel Extract (en) Gecertificeerd Biologisch Aloë Barbadensis (Aloë) Blad Extract , Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Organische bladolie, polysorbaat 20, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, citroenzuur, (organische) alcohol.

Intimate Earth - Hydra Natural 

Gezuiverd water, Propaandiol, Hydroxyethylcellulose, Natriumbenzoaat, Kaliumsorbaat, Citroenzuur, * Lycium Barbarum (Goji) Fruit * Cymbopogon Schoenanthus, * Aloe Barbadensis Leaf

Pjur Aqua

Water, Glycerine, Ethoxydiglycol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Citroenzuur, Propyleenglycol, Benzylalcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Pjur Nude

Water, Propyleenglycol, Ethoxydiglycol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropytrimomium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Citroenzuur

Pjur Woman Aloe

 

Kruidvat Pleasure Water

Ingrediënten niet te vinden, niet op internet en staan ook niet op flesje.

Lelo (water)

Water, Propyleenglycol,Hydroxyethylcellulose, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Benzote, Potassium sorbate, Tetrasodium edra, Panax ginseng root extract, Paullinia cupana seed (guarana ) extract, avena sativa (oat) Bran extract,  polysorbaat - 20, PEG-45, polyquartenium-5

Pink Water

Water, HEC, PEG 45, Propyleenglycol, Hydroxyethylcellulose, aloë barbadensisbladextract, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, tetranatrium, EDTA, panax ginsengwortelextract, paullinia, cupana (guarana) zaadextract, avena sativa (haverextract), polysorbaat - 20, PEG-45, polyquartenium-5, citroenzuur.

K-J Jelly 

Aqua- Glycerine Hydroxyethylcellulose- Gluconolactone- Chlorhexidine digluconate- Methylparaben- Natriumhydroxide.

Pjur Med repair glide

benzylalcohol, natriumbenzoaat en kaliumsorbaat.

PJur Med Sensative

Aqua (Water), Propyleenglycol, Ethoxydiglycol, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimoniumchloride, Hydroxyethylcellulose, Natriumsaccharine, Citroenzuur.

Orion Aqua 

Aqua, Alcohol Denat, Sorbitol, Hydroxyethycellulose, Sodium Benzoate, Sodium Lactate, Citric Acid.

Swiss Navy Aqua

water, glycerol, PEG-8, propyleenglycol, hydroxyethylcellulose, natriumbenzoaat, carbomeer, methylparben, PEG-45M, tetrahydroxypropyl, tetra-trodium EDTA.

Pink Natural

Gedinoniseerd water, Xanthaangom, biologisch aloë vera, ginseng-extract, guarana-extract, avena savita-extract, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, citroenzuur, sclerotiumgom.

Jo Organics

 Water, Chamomilla Recutita bloem extract *, Tequilana Azul (Agave) Bladextract *, Smaak (aroma) *, Carrageen, Citrus Limon (citroen) Extract *, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract *, Juniperus Communis Fruit Extract *, Rosmarinus Officinalis (Rozemarijn) Bladextract 

Swiss Navy All Natural

Deionized Water, Propanediol, Xylitol, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Carrageenan

Sliquid Natural Intimate Sea

Purified water, Plant Cellulose (from cotton), Cyamopsis (Guar Conditioners), Carrageegan, Nori & Wakame (Seaweed Extracts), Potassium Sorbate

Sliquid Organics

Purified water, Plant cellulose(from cotton),Aloe borbadenis*, Natural tocopherole(Vitamin E), Cyamopsis, Extracts of Hibiscus*, Flax*, Green tea* and Sunflower seed*, Isopropyl Palmitate, Polysorbate 20, Dimethicone, Emolient Ester, Citric Acid, Phenoxyethanol(Rose ether). * - Certified organic

Jo H20 Gel 

Water (Aqua), Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates Crosspolymer, Methylparaben, Sodium Hydroxide, Propylparaben

Jo H20 For Him

Water (Aqua), Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates Crosspolymer, Methylparaben, Sodium Hydroxide, Propylparaben

Durex Play Sensitive

Ingrediënten niet te vinden, niet op internet en staan ook niet op flesje.

Jo Agape 

Water (Aqua), Propanediol, Polysorbate 20, Gluconolactone, Hydroxyethylcellulose, Sodium Benzoate, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Citric Acid.

Durex Naturel

Water (Aqua), Propanediol,Glycerin, Xanthan Gum ,Inulin, Benzoic acid, Alpha-glucan, Potassium Lactate, Lactic acid.

Durex Sensilube

Aqua, Pnenoxyethanol, Polyacrylamide, Hydroxyethylcellulose, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Citric Acid, Sodium Nitrate. 

Easyglide waterbasis

Aqua, hydroxyethylcellulose, citric acid, glycerin, potassium sorbate, sodium benzoate

Lubricante Lot Water, Aloe Barbadensis, Leaf (Aloe) Juice, Cellulose, Fragrance, Xanthan Gum, Citric, Acid, Potassium Sorbate.

Op siliconen
basis

 

Pink woman Siliconen


Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol, tocoferylacetaat (vitamine E), Aloe Barbadensis blad Extract

Swiss Navy Siliconen

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Tocopheryl Acetate(Vitamin E).

210TH siliconen

Dimethicone/dimethicone copolyol, cyclomethicone.

Wet Platinum Siliconen

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol,phenyl trimethicone

Pjur Orginal 

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol

Pjur Med Premium glide

Dimethicone, dimethiconol

Pjur Woman body glide

Cyclopentasiloxane, Dimethicone.

Jo Premium siliconen

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol

Orion Siliconen 

 

Intimate Earth Elite (siliconen)

Dimethicone, Cyclopentasiloxane,  Cyclohexasiloxane,  Dimethiconol, *Corthellus  Shiitake (Mushroom) Extract,  *Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil,  *Aloe Barbadensis Leaf Extract, *Cymbopogon Schoenanthus Extract, *Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, Tocopheryl Acetate (Vit. E)

Voor gebruik 
met speeltjes

 

Pink Frolic

Water, HEC, PEG 45, Propylene Glycol, PEG-8, Hydroxyethycellulose, sodium benzoate, potassium sorbate, polyethylene, citrus grandis (Grapefruit) Seed Extract

Wicked toy love

water, propyleenglycol, Cellulose Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Olea Europaea Leaf Extract,

Pink Indulgence

Gedeïoniseerd water, proyleenglycol, isopropolpalmitaat, cetearylalcohol, dimethicon, polysorbaat-60, glycerylstearaat, sorbitanmonostearaat, fenoxyethanol, propaandiol, tetrsatriumedta, hydroxyethycelluose.

Pjur toy lube

Aqua (Water), Dimethicone, Dimethiconol, Carbomer, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol , Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone

Aneros Sessions

Purified water, Plant Celluose (from Cotton), Cyampsis, Potassium, Sorbate, Citric Acid

Orion Toy

 

Jo Hybride

 Propylene Glycol, Water (Aqua), Phenoxyethanol, Dimethicone, Cellulose Gum, Cyclopentasiloxane, Sodium Polyacrylate Trideceth-6, PEG/PPG-18/18 Dimethicone

Met warming effect
of smaakje

 

Intimate Earth Melt

Glycerine (van nature plantaardige derivaten), propyleenglycol, fenethylalcohol, PPG-2 methylether, methylisothia-zolinon, Aqua, Zingiber officinale (gember) wortel extract, Cinnamomum Zey-lanicum schors extract, alcohol, gecertificeerde organische extracten (Lycium Barbarum (Goji) ) Fruit, Cymbopogon Schoenanthus, Aloe Barbadensis Leaf)

Jo Hybrid Cocos Warming

Water (Aqua), Propylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Flavor (Aroma), Phenoxyethanol, Polyacrylate-13, Cellulose Gum, Raphanus Sativus (Radish) Seed Extract, Niacin, Polyisobutene, Polysorbate 20, Dipropylene Glycol, Vanillyl Butyl Ether, PEG-45M, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Ethyl Menthane Carboxamide, Methyl Disopropyl Propionamide,  Polysorbate 80, Caprylyl Glycol, Phenethyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Beeswax, Glyceryl Stearate, Hydroxypropylcellulose, Menthyl Lactate, PEG-100 Stearate, Stearamidopropyl Dimethylamine Lactate, Polyquaternium-67

Orion Warming 

 

Jo Warming all-in-one (siliconen)

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol

Pjur Myglide Warming

Glycerine, Aqua (Water), hydroxypropylguar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Panax Ginseng (Root Water) Extract, benzylalcohol, benzoëzuur, sorbinezuur, Fenoxyethanol, Methylparaben, ethylparaben, Propylparaben, butylparaben, CI 14700 (FD & C Red No. 4).

Hot Pink 

Proplene Glycol, PEG-4,PEG-8, PVP.

Durex Play Warming

Glycerine, Aqua (Water), Hydroxyethylcellulose, Propylene Glocol, Benzoic Acid, Sodium Saccharin, Sodium Hydroxide.

Wet fun warming 

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone

Sensuve Waring Insane Hot butter rum

Certified Organic Aloe Vera Juice (Aloe Barbadensis), Water, Cellulose, Dimethicone, Propanediol, Isopropyl Palmitate, Sorbitan Monostearate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Stevia, Propritary Essential Oil Blend, Natural & Artificial Flavors, (May Contain +/-) Cl 42090 (Blue 1), CL 15985 (Yellow 6), Cl 26100 (Red 17)

Sensuve Warming Insane Appel Caramel 

Certified Organic Aloe Vera Juice (Aloe Barbadensis), Water, Cellulose, Dimethicone, Propanediol, Isopropyl Palmitate, Sorbitan Monostearate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Stevia, Propritary Essential Oil Blend, Natural & Artificial Flavors, (May Contain +/-) Cl 42090 (Blue 1), CL 15985 (Yellow 6), Cl 26100 (Red 17)

Jo Gelato Creme brulee 

 Water (Aqua), plantaardige glycerine, kaliumsorbaat, Hydroxyethylcellulose, smaak (Aroma), Sucralose, Sodium Chloride, citroenzuur

Jo Gelato Tiramise

Water (Aqua), glycerine, kaliumsorbaat, Hydroxyethylcellulose, smaak (Aroma), Sucralose, Sodium Chloride, citroenzuur

Jo Biologisch Aardbeien

Water, Chamomilla Recutita Flower Extract, Tequilana Azul Agave Leaf Extract, Flavor, Aroma, Carrageenan, Citrus Lemon Extract, Citrus Grandis Grapefruit Fruit Extract, Juniperus Communis Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis Rosemary Leaf Extract.

Jo Gelato Hazelnoot Espresso 

Water (Aqua), glycerine, kaliumsorbaat, Hydroxyethylcellulose, smaak (Aroma), Sucralose, Sodium Chloride, citroenzuur

Jo H20 watermeloen

Glycerin, Water (Aqua), Flavor (Aroma), Cellulose Gum, Methylparaben, Propylparaben

Jo H20 aardbeien

Glycerin, Water (Aqua), Flavor (Aroma), Cellulose Gum, Methylparaben, Propylparaben

Jo H20 Appel

Glycerin, Water (Aqua), Flavor (Aroma), Cellulose Gum, Methylparaben, Propylparaben

Intimate Earth Caramel zeezout

Glycerine, Propyleenglycol, Aroma, Aqua, Alcohol, Lycium Barbarum Fruit Extract, Cymbopogon, Schoenantus Extract, Aloe Barbadensis Blad Extract.

Intimate Earth aardbeien

Plant Afgeleide Glycerine, Propyleenglycol, Smaak, Gezuiverd Water (Aqua), (Organisch) Aloë Barbadensis Blad Extract, (Organisch) Cymbopogon Schoenanthus Extract, (Organisch) Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, (Organisch) Alcohol, (Organisch) Stevia Rebaudiana blad extract

Intimate Earth Wilde kersen 

Plant Afgeleide Glycerine, Propyleenglycol, Smaak, Gezuiverd Water (Aqua), (Organisch) Aloë Barbadensis Blad Extract, (Organisch) Cymbopogon Schoenanthus Extract, (Organisch) Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, (Organisch) Alcohol, (Organisch) Stevia Rebaudiana blad extract

Voor anaal
gebruik

 

Pjur Backdoor siliconen 

Dimethicone, dimethiconol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Amyris balsamifera Bark Oil

Jo Premium siliconen 

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Capsicum Frutescens Resin

Intimate Earth Adverture (serum/water)

 Water, Glycerin, Propanediol, Hydroxyethylcellulose, Polysorbate 20, Eugenia Caryophyllus (Clove) Bud Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cymbopogon Schoenanthus Extract, Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid

Pjur Analyse Me Water Comfort

Aqua (Water), Glycerine, Xanthaangom, natriumhyaluronaat, Benzylalcohol, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, Citric Acid

Pjur Analyse me siliconen

Dimethicone, dimethiconol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Amyris balsamifera Bark Oil

Soothe van Intimate Earth (waterbasis)

Gezuiverd water, van planten afgeleid glycerol, propaandiol, hydroxyethylcellulose, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, citroenzuur, Psidium Guajava-fruituittreksel, GECERTIFICEERDE ORGANISCHE EXTRACTEN (Lycium Barbarum (Goji) Fruit, Cymbopogon Schoenanthus, Aloe Barbadensis Leaf)

Ease van Intimate Earth (siliconen)

Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethiconol,  *Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, *Aloe Barbadensis Leaf Extract, *Cymbopogon Schoenanthus Extract, *Lycium Barbarum (Goji) Fruit Extract, Tocopheryl Acetate (Vit. E), Bisabolol

 

Wellicht ook interessant

Een vibrator kan een magische verrijking van het seksleven zijn, solo en samen. Met een vibrator kan je elkaar prikkelen, plagen, verleiden en stimuleren. En voor het krijgen van een orgasme werkt bij een dame niets zo goed als de

Reacties

Ingediend door George (niet gecontroleerd) op do, 11/18/2021 - 15:06

Ik heb alle samples geprobeerd van de glijmiddelen. Ik schreef al dat mijn voorkeur echt uitgaat naar een glijmiddel op siliconen basis. Helemaal als ze geen parabenen bevatten. Pjur med premium glide kan volgens mij/ons niet veel beter. Voor ons beiden voelt het zo natuurlijk, dat je onmiddellijk vergeet dat er een glijmiddel aan te pas is gekomen.

x

Veelgestelde vragen

Kan je zelf een glijmiddel maken?

Nee, dat is geen goed idee. Ga alstublieft niet aan de slag met zeep, uier crème, olie of vaseline. Er is geen enkel middel dat als glijmiddel kan dienen, anders dan een gewoon een goed glijmiddel. Deze producten blokkeren de poriën blokkeren, de vagina kan ze niet verwerken waardoor ze vaginale infecties kunnen veroorzaken.

Is speeksel goed als glijmiddel?

Eigen speeksel kan prima als glijmiddel worden gebruikt maar het heeft een kort werking omdat het snel indroogt. Speeksel kan er wel voor zorgen dat een glijmiddel op waterbasis langer blijft werken. Speeksel en een glijmiddel op waterbasis is een goede combinatie.

Is het gevaarlijk om glijmiddel binnen te krijgen?

Het binnen krijgen van een klein beetje siliconen of waterbasisglijmiddel kan geen kwaad.
In grotere hoeveelheden kan het eventueel leiden tot misselijkheid, overgeven en diarree.
Speciaal voor orale seks zijn er glijmiddelen op waterbasis met een smaakje die wat dat betreft volkomen veilig zijn. Leuk en lekker! Waren deze in het verleden vaak van slechte kwaliteit, tegenwoordig zijn er goede, veilige glijmiddelen met een smaakje op de markt. Bijvoorbeeld met de heerlijke smaak van chocola en mint of met de smaak van wilde aardbeien.

Kan het lichaam gewend en verslaafd raken aan een glijmiddel?

Nee. Een lichaam kan niet verslaafd of gewend raken aan een glijmiddel. Een glijmiddel zorgt voor aanvulling op het natuurlijke vocht van de vagina. Het heeft geen invloed op de vochtaanmaak.

Is een siliconen glijmiddel beter?

Nee, maar het een betere keuze als u gevoelig bent voor irritaties en vaginale infecties, of last heeft van hormonale schommelingen. In een glijmiddel op siliconen zitten meestal weinig ingrediënten. Er zijn geen houdbaarheid ingrediënten nodig bijvoorbeeld. Daarbij is het altijd pH neutraal. De kans op irritaties en allergie is zo minimaal.

Wat is het nadeel van een glijmiddel op siliconen basis?

Het kan niet samen worden gebruikt met speeltjes die zijn gemaakt van siliconen. Sommige mensen vinden de textuur van een glijmiddel op waterbasis fijner.
En een glijmiddel op basis van siliconen kan lastig verwijderbare vlekken geven in de lakens.

Is glijmiddel altijd nodig?

Nee, glijmiddel is niet altijd nodig. Wel kan het helpen om een vrijpartij aangenamer te maken, lekkerder of sensueler. Met name als de vagina niet (meer) zo vochtig wordt. Dat glijmiddel voornamelijk voor vrouwen in- of na de overgang noodzakelijk is, is een mythe. Glijmiddel kan op alle leeftijden een uitkomst zijn, bijvoorbeeld als de vagina door medicatie, de anticonceptiepil of ziekte minder vochtig wordt. Daarbij blijkt ook dat vochtigheid en lust niet bij iedereen samen gaan. Dan is een glijmiddel ook heel fijn om te gebruiken.
Bij anale seks is een glijmiddel wel noodzakelijk.

Welke soorten glijmiddel zijn er?

Er zijn verschillende soorten glijmiddel beschikbaar. Grofweg zijn ze te onderscheiden door hun basis: dat kan op water of siliconen zijn, of een combinatie van beiden.
Glijmiddel op waterbasis bestaat voornamelijk uit water met extra ingrediënten om de structuur en dikte aan te passen. Het is gemakkelijk schoon te maken en veroorzaakt minder snel vlekken. Het is te gebruiken met alle speeltjes en op alle soorten materialen. Het nadeel is dat het, door het hoge gehalte water, ook sneller opdroogt.
Glijmiddel op siliconenbasis maakt gebruik van siliconen als hoofdbestanddeel. Dit type glijmiddel is
wat gladder en gaat langer mee dan glijmiddel op waterbasis. Een glijmiddel op siliconenbasis kan
niet samen worden gebruikt met seksspeeltjes die van siliconen zijn gemaakt. Daarnaast kan het vlekken maken en kan het oppervlakten erg glad maken.

Kan een glijmiddel voor anale seks ook worden gebruikt voor vaginale / "gewone" seks?

Ja, als het gaat om een glijmiddel op basis van siliconen is dat geen enkel probleem. Maar pas op met anale glijmiddelen op waterbasis.
Als u snel last heeft van allergische reacties, of van hormonale schommelingen dan kunt u beter geen glijmiddel op waterbasis voor anaal gebruik voor uw vagina gebruiken.
Glijmiddelen voor anaal gebruik op waterbasis zijn afgestemd op de pH-waarde van het anale gebied en dat ligt hoger dan de pH-waarde van de vagina. Een glijmiddel voor anaal gebruik heeft een pH waarde van 7, terwijl de pH waarde van een goed glijmiddel op waterbasis voor vaginaal gebruik tussen de 3,8 en 4,5 ligt.

Zijn er speciale glijmiddelen voor anale seks?

Ja, er zijn verschillende glijmiddelen die speciaal voor anale seks of voor het gebruik van anale
speeltjes zijn gemaakt. Sommige anale glijmiddelen hebben een ontspannend effect. Anale glijmiddelen met ingrediënten die een verdovend effect hebben zijn inmiddels verboden.

Kan glijmiddel samen met seksspeeltjes gebruikt worden?

Ja, dat kan en is soms zelfs aan te raden. Let er wel op dat het materiaal waar het seksspeeltje van
gemaakt is en het glijmiddel samen gaan. Zo kunnen siliconen speeltjes niet samen met glijmiddel op siliconenbasis worden gebruikt.

Kan glijmiddel over de datum raken?

Ja, net zoals de meeste producten kan ook glijmiddel over de datum raken. Toch gebruikt niet elke
fabrikant een duidelijke manier om de verloopdatum te tonen. Voor de meeste glijmiddelen kunt u
een houdbaarheidsperiode van één tot drie jaar aanhouden, waarbij na het openen van het flesje of tube altijd maximaal één jaar aangehouden kan worden.

Kan een glijmiddel gebruikt worden tijdens zwangerschap?

Ja, maar beter is het om geen glijmiddel op waterbasis te gebruiken wanneer u zwanger wilt worden. Deze zijn afgesteld op een PH-waarde van een gemiddelde vrouw (4-4,5).
Tijdens de vruchtbare dagen verandert de pH waarde van de vaginale flora naar 7-7,5 om een ​​aangenamere omgeving voor sperma te creëren. U kunt daarom beter een glijmiddel op siliconenbasis gebruiken. Deze hebben geen pH waarde waar u rekening mee moet houden.

Hoe breng je glijmiddel aan en hoeveel heb je nodig?

Voor het aanbrengen van glijmiddel bestaan geen echte regels. U kunt het beste gewoon ontspannen, genieten en experimenteren. Als u het voor de eerste keer probeert, breng dan een beetje glijmiddel aan op uw vingertoppen en breng het voorzichtig aan op de intieme delen. U kunt altijd meer aanbrengen als u het nodig hebt.

Helpt glijmiddel bij vaginale droogheid?

Wanneer u last heeft van vaginale droogheid kan een glijmiddel een goed hulpmiddel zijn om op een comfortabele manier van seks te genieten. Het zorgt ervoor dat huid-op-huid aanraking wanneer deze onvoldoende vochtig is geen wrijving veroorzaakt. Het zorgt ervoor dat het niet gaat "schuren": Maar ook zonder last van vaginale droogheid kan een glijmiddel het genot vergroten.

Waarom glijmiddel gebruiken?

Lang werd gedacht dat glijmiddelen vooral nodig waren voor homoseksuele mannen of vrouwen
met vaginale droogheid. Maar inmiddels gebruiken steeds meer mensen glijmiddel simpelweg om de
seksuele ervaring te verbeteren. Glijmiddelen kunnen worden gebruikt om de sensaties te
verbeteren, het plezier te vergroten of om alles wat soepeler te laten verlopen.

Kan ik een schimmel infectie krijgen van een glijmiddel?

In principe kan dit niet. Vaak wordt verondersteld dat glycerine in een glijmiddel tot infecties kan leiden, maar de wetenschappelijk onderzoeken hebben niet een causaal verband aan kunnen tonen. Maar een glijmiddel op waterbasis met een niet juiste pH kan bij gevoeligheid wel tot irritaties en infecties leiden. Ook kan een glijmiddel besmet worden met bacteriën die op uw hand of dit van uw partner zitten en dit kan wel leiden tot infecties. Ook wanneer een glijmiddel niet goed meer is, omdat het bijvoorbeeld niet op een koele, donkere plek is bewaard of waarvan de houdbaarheidsduur is voorbij, kan het tot problemen leiden.

Wat is het verschil tussen een medisch glijmiddel en een "gewoon" glijmiddel ?

Een gewoon glijmiddel en een medisch gecertificeerd glijmiddel kan qua inhoud, ingrediënten en productieproces exact hetzelfde zijn. Bij een medisch gecertificeerd glijmiddel heb je de zekerheid dat de strengste richtlijnen zijn gevolgd. Bij een "normaal" glijmiddel heb je dat niet. Daarvoor moet je kijken naar de fabrikant. Een goede fabrikant werkt volgens strenge richtlijnen en fabricage processen. een indicatie hiervoor zijn de certificaten HACCP, GMP en ISO13485
https://www.nvwa.nl/onderwerpen/haccp
https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/hv-gmp-en-kwaliteitsdefecten
https://www.nsai.ie/

Hoe is een medisch glijmiddel te herkennen?

Een medisch glijmiddel is te herkennen aan de CE-certificering. Door het aanbrengen van de CE markering verklaart de fabrikant dat het medisch hulpmiddel voldoet aan alle relevante veiligheids- en prestatie-eisen. Het mag daarmee als oplossing voor een medisch probleem worden aangedragen. Let niet alleen op het CE-certificaat maar kijk ook of het product van een goede en betrouwbare fabrikant afkomstig is. Soms wordt er een CE sticker op een product geplakt zonder de juiste certificering. Dit is nog wel iets om rekening mee te houden.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief