Overslaan en naar de inhoud gaan

Seks na sterilisatie (vasectomie) man

Vroeger of later komt het onderwerp bij de meeste stellen ter sprake: sterilisatie. Het gezin wordt als compleet beschouwd en sterilisatie van de man, of te wel vasectomie, lijkt dan een goede blijvende oplossing om zwangerschap te voorkomen. Veel mannen vragen zich echter af of sterilisatie invloed heeft op hun seksleven en hun erectie. Hoe zit dat nou precies?
 

Een onomkeerbaar besluit?

Sterilisatie niet iets waar je snel toe moet besluiten. De kans dat je als man spijt krijgt van een dergelijke ingreep moet je uitsluiten. U moet er vanuit gaan dat het een onomkeerbare ingreep is. Sterilisatie is een definitieve vorm van anticonceptie: u wordt onvruchtbaar.
Er bestaat wel een hersteloperatie, maar vaak lukt het toch niet om de zaadleiders weer goed te laten functioneren. Bovendien maakt het lichaam dan vaak antistoffen tegen de zaadcellen aan, waardoor ze worden afgebroken. De kans op een zwangerschap na een hersteloperatie is ongeveer 45%. Daarbij geldt wel dat hoe langer de vasectomie geleden is, hoe kleiner die kans van slagen wordt.
Maar weet u zeker dat u in de toekomst geen kinderen wilt hebben, dan is sterilisatie een prima keuze. In Europa laat ongeveer elf procent van de mannen zich steriliseren. 

Sterilisatie: wat doen ze precies?

Het sperma van de man bestaat uit zaadvloeistof en spermacellen. Zaadvloeistof (sperma) wordt gemaakt in de prostaat. Wanneer een man klaar komt worden er vanuit de zaadballen via de zaadleiders spermacellen aan deze vloeistof toegevoegd.
Bij een vasectomie worden de zaadleiders onderbroken, zodat de spermacellen niet meer in de prostaat kunnen komen. Er wordt hiervoor een klein sneetje links en rechts van de balzak gemaakt om bij de zaadleiders te kunnen. De arts knipt een stukje uit de zaadleiders. Vervolgens worden de uiteindjes afgebonden of dichtgeschroeid. De huid bij de balzak wordt gehecht. De operatie duurt ongeveer 15-30 minuten, onder plaatselijke verdoving.
Hierna kunnen de zaadcellen niet meer naar buiten. In een 'zaadlozing' zitten dan geen zaadcellen meer, maar alleen spermavocht. Er kan dus geen zaad meer bij de vrouw komen. Zo wordt een zwangerschap voorkomen.

Waar en door wie?

U kunt zich bij een ziekenhuis laten steriliseren of bij een huisarts die hierin gespecialiseerd is.

Pijnloos?

De operatie is vrijwel pijnloos, alleen de verdoving (plaatselijk) kan wat vervelend aanvoelen. U zult wel merken dat er geopereerd wordt. U kunt bijvoorbeeld een trekkend gevoel in de onderbuik ervaren wanneer de zaadleiders tevoorschijn gehaald worden.
U staat dezelfde dag weer buiten. Er wordt aangeraden u door iemand thuis te laten brengen, en een aantal dagen een strak zittende onderbroek of zwembroek te dragen ter ondersteuning. Gedurende ongeveer zeven tot tien dagen wordt fietsen, sporten, zwemmen of zwaar tillen afgeraden, evenals geslachtsgemeenschap.
Er zijn mannen die de dagen na de operatie toch wel wat pijn ervaren, maar dit is uitzonderlijk en gaat vanzelf over.

Kans op complicaties

De kans op complicaties is zeer gering. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kunt u wel een paar dagen pijn ervaren in de lies, onderbuik en balzak maar een normale pijnstiller zou afdoende moeten helpen.
Een geringe blauwkleuring komt ook voor. Een blauwe verkleuring van de balzak en/of het begin van de penis komt vaak  de eerste dagen na de sterilisatie voor.
De eerste dagen na de sterilisatie kunnen de zaadballen wat beurs aanvoelen en zijn ze pijnlijk als u loopt. Meestal gaan deze klachten na een paar dagen over. Later kan er voorafgaand aan een zaadlozing een pijnlijk gevoel optreden, maar dit is zeldzaam en meestal van tijdelijke aard.

Wat ook wel eens voorkomt - dat is dan de meest frequente maar nog steeds niet veel voorkomende complicatie - is een nabloeding waarbij het bloed in de balzak loopt. U kunt het vergelijken met een blauwe plek. U ziet een rode zwelling en de plek is gevoelig, maar levensbedreigend is zoiets nooit en dit gaat vanzelf over.
Ook wondinfecties komen vrijwel nooit voor, maar om de plek daar zoveel mogelijk tegen te beschermen mag u twee dagen niet douchen en pas na een dag of vijf weer een bad nemen. Aan de operatie hou je zelfs geen littekens over. In het begin zijn er twee kleine plekjes te zien daar waar de (zelfoplossende) hechtingen hebben gezeten.
Maar het is en blijft een operatie en uit de cijfers blijkt dat circa 5% van de mannen die zich laat steriliseren kans heeft op chronische pijn in de balzak.

Sterilisatie: de gevolgen voor uw seksleven

Na de ingreep is een man niet meteen onvruchtbaar. In de zaadblaasjes en de prostaat zitten nog levende zaadcellen van vóór de ingreep. U moet daarom nog voorbehoedmiddelen gebruiken tot uit de controle blijkt dat uw sperma geen levende zaadcellen meer bevat. Met andere woorden: pas na een twintigtal zaadlozingen zijn de zaadleiders 'leeg'. Pas na een periode van rond de drie maanden zijn er geen spermatozoa meer te vinden. Dit wordt tussentijds via controles nagekeken: tweemaal brengt de patiënt een spermastaal binnen en dat wordt onder een microscoop gelegd. Dit duurt slechts een paar minuten en je krijgt de uitslag meteen te horen.

Meestal zijn er bij de eerste controle al geen spermacellen meer te vinden, en als dit wel het geval is, leven ze meestal niet meer. In deze periode is het wel aan te raden nog veilig te vrijen en bijvoorbeeld condooms te gebruiken.

Wanneer weer seks?

U kunt weer vrijen (en ook mastruberen) zodra u daar weer zin in heeft. Dat kan de dag na de operatie zijn, maar ook de week erna. Het kan de eerste dagen wel een beetje gevoelig zijn. En u moet er aan denken nog wel een voorbehoedsmiddel te gebruiken.

Wat verandert er in de seks?

Sterilisatie van de man heeft geen invloed op de erectie of zin en plezier in seks. Er verandert fysiek gezien namelijk weinig.

Invloed van sterilisatie op erectie

De man kan nog een even goede erectie krijgen als voorheen. Ook het gevoel bij het klaarkomen blijft precies hetzelfde.
Vasectomie vindt plaats buiten het lichaam, in de balzak, wat betekent dat het niet raakt aan de vitale delen die een erectie onmogelijk zouden kunnen maken of de gevoeligheid van de penis zouden kunnen aantasten. 

Zaadlozing na sterilisatie

Bij het klaarkomen spuit er vrijwel net zoveel vocht naar buiten als voorheen. Het grootste deel van een zaadlozing bestaat namelijk uit prostaatvocht, slechts ongeveer drie procent is sperma. Het is dus een misvatting dat je na een vasectomie niet meer ejaculeert of dat de zaadlozing "waterig" wordt. De zaadlozing blijft na de ingreep volkomen normaal, er zitten alleen geen zaadcellen meer in het sperma. Maar met het blote oog is dit verschil echt niet te zien.

Ondertussen blijft een man wel gewoon zaad produceren. Normaal gezien bereikt overigens 40 tot 50 procent van het sperma nooit het punt van ejaculatie: in de bijbal vindt een soort 'survival of the fittest' plaats: de zwakkere cellen worden afgebroken en door het lichaam geabsorbeerd. Na een vasectomie gaat dit proces een paar versnellingen hoger en wordt al het sperma afgebroken.

Hormoonhuishouding

De hormonenhuishouding wordt niet aangetast dus medisch gezien is de vrees voor het wegvallen van het libido ongegrond. Je blijft als man gewoon de hormonen, zoals testosteron produceren.

Plezier in seks na sterilisatie

De meeste mannen - en koppels - blijken seks zelfs juist als veel beter te ervaren omdat alle remmingen wegvallen: er bestaat immers geen kans meer op zwangerschap. Ook is er geen verandering in frequentie of potentie. Voor vrouwen kan het helpen dat ze de pil niet meer hoeven te slikken, waardoor zin in seks kan toenemen, daar pilgebruik hier wel eens een rem op legt.
Ook al verandert er fysiek niets, psychisch kan er voor sommige mannen wel wat veranderen. Het komt weinig voor maar desalniettemin zijn er mannen die het als een gemis ervaren dat ze niet meer vruchtbaar zijn.

Kosten van sterilisatie

Een vasectomie wordt niet vergoed in het basispakket van de ziektekostenverzekering. In de meeste aanvullende pakketten wordt een vasectomie wel vergoed. Soms is er sprake van een gelimiteerde vergoeding. Wij adviseren u uw verzekeringspolis na te kijken welk bedrag bij u vergoed wordt. Op de website van Independer vindt u een gratis en actueel overzicht van vergoedingen van sterilisatie vanuit de de verschillende zorg-verzekeringen. 

De voor- en nadelen van sterilisatie op een rijtje:


Voordelen
 

• Zeer betrouwbaar
• U hoeft nooit meer aan anticonceptie denken
• De testosteron productie en seksuele gevoelens veranderen niet
• Weinig bijwerkingen
• Zaadlozing is na sterilisatie gewoon mogelijk en ziet er “normaal” uit
 

Nadelen
 

• Het is en blijft een operatie
• Kostbaar
• Pas na 3 maanden is de operatie volledig en bent u definitief onvruchtbaar
• U kunt de knoopje in de zaadleiders voelen
• Zo'n 5% van de mannen die zich laat steriliseren heeft kans op chronische pijn in de balzak.
• Zeer zelden worden tijdens de ingrepen de bloedvaten van de ballen beschadigd waardoor de bloedtoevoer niet meer optimaal is en de ballen kleiner worden
• Hersteloperatie heeft slechts in 45% van de gevallen succes
• Spijt

Let wel: tegenwoordig zijn er ook methodes die sterilisatie van de vrouw snel en eenvoudig mogelijk maken.
 

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 01/19/2015 - 20:24

Zo'n 5% van de mannen die zich laat steriliseren heeft kans op... "5% heeft kans op"... dat zegt helemaal niets. Hoe groot is die kans?
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 01/05/2017 - 10:44

haha, ik snap wat je bedoelt. Mijn ingreep van "een kwartier" duurde met een tussenpauze om bij te komen, vier uur. De uroloog vond het een goed idee om een huisarts mee te laten "helpen" . Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Voordelen wegen op tegen enkele dagen kleine last.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 06/25/2022 - 08:46

Bij het klaarkomen slechts enkele druppeltjes doorzichtig vocht, zeker geen straaltje meer maar blijkbaar alleen prostaatvocht dat krachteloos naar buiten komt, het orgasme voelt ook veel minder intens! Niet blij mee!

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 07/03/2016 - 19:32

Gelijkertijd een besnijdenis laten uitvoeren, geen spijt, wel 1 jaar lang napijn van sterilisatie. oorzaak bekneld bloedvat in retour, na behandeling verdween pijn direct.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 01/24/2017 - 18:36

Zoals gezegd is de kans 5%. Dat betekent dat 5 op de 100 mensen hier gemiddeld last van heeft, ofwel 1 op de 20 mensen, kwestie van rekenen... ;)
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 03/22/2017 - 15:28

Hoi, Fijn dat hier de ervaringen die voor een ieder toch anders is wordt gedeeld. Afgelopen ma. 20 maart jl. ben ik onder het mes gegaan. De ingreep viel over het algemeen erg mee. De snedes voelde ik wel als iets scherps langs mijn balzakken liep, geen fijn gevoel. Binnen 30min stapt ik in de auto en was ik kort daarna thuis. De napijn was bij mij niet zo best. Je bent tegen je ballen getrapt, dat voelt meteen pijnlijk, dit gevoel heb ik niet wel die napijn hiervan en dan 24hour met misselijkheid als gevolg. Zoals alle mannen wellicht bang zullen zijn voor de gevolgen van vasectomie en ik dus ook, heb ik meteen op het internet gaan kijken naar wat pornografische filmpje, even kijken hoe mijn lichaam en geest hierop reageren... stom natuurlijk maar het gaf mij wel de antwoord die ik wilde zien (opwinding+erectie). Ben benieuwd naar eerste seks belevenis! Kortom a peace of cake wat mij betreft. Succes en voorspoedig herstel allen!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 01/19/2019 - 12:27

Ik behoor tot de pechvogels, de sterlisatie is niet goed gegaan en heb altijd een pijnlijke rechter bal PVP zegt de huisarts zenuw doorsnijden en dan is pijn over Maar dat kan niet Heb na een dubbele liesbreuk een matje in de buik gekregen van lies tot lies en dat rottige matje zorgt er voor bijna geen erectie meer en men kan niet bij de zenuw van mijn bal die beide nogal groot zijn en Penis krimp gekregen van wel 3 cm Mijn liefdesleven is over en uit wel 3 fijne kinderen maar mis het liefdesleven. Gun niemand dit.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 03/08/2020 - 10:43

Ik ben jaren geleden gesterliseerd en heb daar spijt van,al jaren heb ik pijn in mijn ballen. de produktie van sperma gaat door en mijn lichaam neemt het niet op . Mijn arts meld een zenuw doorsnijden maar ze kunnen er niet bij komen Mijn ballen zijn dik en kruipen in mijn schaamstreek en dat doet pijn Er is verder niets aan te doen . Herstellen is geen advies na jaren weken de zaadleiders niet meer, soms misselijk van de pijn. Niet alle ingrepen zijn een sukses en plezier in seks is allang weg
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 04/25/2015 - 13:16

Gisteren laten steriliseren op wat gevoelige prikjes na volledig pijnloos verlopen. Nu 24 uur na de ingreep totaal geen pijn ook afgelopen nacht prima geslapen. Ook mijn leeftijd 28jr was voor de uroloog geen probleem ! Ons leven is met onze 3 kindjes helemaal compleet !
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 06/28/2015 - 00:07

Zo toevallig M'n man is gisteren ook geweest, drie kids. 27jaar en leeftijd was ook geen probleem. Prik van verdoving was ff venijnig zei hij maar verder nergens last van !
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 08/08/2015 - 08:29

Ik heb een aantal jaren geleden een sterilisatie ondergaan. De operatie was redelijk pijnloos, inderdaad wel een vervelend trekkend gevoel maar dat duurde maar even. Fysiek veranderde er bij mij wel iets: mijn penis werd veel gevoeliger waardoor ik veel eerder klaar kwam dan voorheen. Dat is inmiddels iets minder maar nog steeds ben ik gevoeliger. Ook is aanraking van mijn scrotum minder prettig, dat kan soms een pijnscheut veroorzaken. Maar alles bij elkaar genomen ben ik blij dat ik me heb laten opereren.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 08/14/2015 - 17:29

Helaas hoor ik bij die 5%. Dat heeft mijn leven er niet prettiger op gemaakt. De pijn is zo'n 3/4 van mijn dagelijks leven aanwezig en is soms zo heftig dat seks niet mogelijk is. Heren bezint eer gij begint.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 09/17/2015 - 22:18

5 dagen geleden vasectomie ondergaan. Nu rechts een blauwe plek, maar nergens meer last van. Links nog altijd een zere bal, beetje beurs gevoel met lichte zwelling en lopen is niet fijn (beetje als een aapje). De arts klonk wat verrast dat ik er nog last van had. Laten we hopen dat het weg gaat.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 09/30/2016 - 08:48

zelfde verhaal hier, veel pijn (na 2 jaar), geen zin meer in seks, voel me een zombie. klaarkomen is een drama. Reuze veel spijt van de keuze die ik toen heb gemaakt... iedereen gaat er van uit dat ze bij de 95% horen, helaas hoor ik bij de 5%.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 11/02/2015 - 13:28

Nu 3 weken geleden laten doen. Alles is nog steeds beurs en zeer gevoelig (balzak) Daar waar gehecht is doet het nog steeds pijn en is zeer gevoelig (zeer storend) Ook nog steeds last in de buik van het eruit trekken van de zaadleiders zodat deze geknipt kunnen worden. Ik heb er een rot gevoel aan over gehouden en als ik weer voor de keuze zou staan zou ik het niet meer doen. Wordt allemaal lekker luchtig over gedaan. Mannen hebben eigenlijk niks te kiezen........ zou eens tijd worden dat er hiervoor een oplossing verzonnen wordt. Kunnen we zelf ook kiezen of we wel of geen pil slikken
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 11/06/2015 - 15:09

hallo, ik heb mij op 29 jarige leeftijd laten steriliseren dat is nu 23 jaar geleden... na een week of 3 een pijnlijke blauwe zak gehad te hebben,en weinig zin in sex die tijd, kwam er een fijn onbezorgd gevoel voor terug..... de vrouwtjes werden niet zwanger van mij!! daar heb ik dus ook van genoten!! TOT VANDAAG!!!!!! mijn vrouw waar ik in scheiding lig is ZWANGER !! en ja ... het is van mij! ik behoor dus tot die geluksvogels van een paar procent die zijn leven in duigen ziet vallen, op 52 jarige leeftijd weer papa zie ik echt niet zitten.. en mijn vrouw is dol gelukkig...... dus abortus zit er ook niet in. hou hier dus ook rekening mee als je de stap zet voor een sterilisatie
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 11/20/2015 - 08:20

Ben ruim 15 jaar geleden gesteriliseerd. Altijd een trekkend gevoel gehouden aan 1 zijde. Na 6 jaar een liesbreuk gekregen aan diezelfde kant. Dus een matje er in: trekt nog meer. Ik vraag me ook af wat er precies met die bijbal gebeurt: die is aan de linker zijde wat vergroot en verhard. Nee, het is zeker geen fluitje van een cent.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/2015 - 11:06

Ik kan bij deze ervaring aansluiten. Mijn sterilisatie is inmiddels 25 jaar geleden. Het heugt me nog steeds. Veel ingrijpender dan ik had verwacht. Hoe gemotiveerd ik ook was, alle lust was daarna gedurende ruim een jaar verdwenen. Vele jaren een trekkend gevoel gehad. En nog altijd een wat zeurderig ongemak in het linker deel van de balzak. Maar buiten dat minpunt is seksueel alles weer zeer bevredigend geworden.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 01/07/2016 - 13:15

heb hetzelfde probleem ben ook geholpen het was veilig maar 3 maanden later was ze zwanger mijn dochter is nu bijna 7 ben dr nu super blij mee alleen het eerste jaar was echt afzien alles weer opnieuw aanschaffen beetje wantrouw bij m.n vrouw natuurlijk maar alles gaat nu z.n gangetje alleen krijg nu veel last van de zaadlijder aan 1 kant zet elke keer op blue balls noemen ze het zeer vervelend heb achter af wel spijt van mijn ingreep het is niet natuurlijk m.v.g.gert-jan
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/2016 - 19:38

Dan is er toch nog hoop voor mij. Ik wil ook nog graag een kind maar mijn man is 10 jaar geleden gesteriliseerd hier was ik het toen al niet mee eens. Maar hij deed het toch. Hij was wel nog heel jong dan blijkt de kans op spontaan herstel ook groter te zijn. Ik hoop maar dat het zo is. Waarschijnlijk ben ik erg egoïstisch we hebben al twee zoons van 18 en 21 jaar daar ben ik natuurlijk erg blij mee maar een klein hummeltje zou toch nog wel leuk zijn. Ik realiseer me heel goed dat het ook niet kan gebeuren maar omdat ik al die tijd tot één jaar geleden de prikpil ben blijven gebruiken weten we sowieso niet of het bij hem hersteld is. Nu ben ik sinds 3 maanden weer ongesteld en hoop ik toch nog op een wonder. Nou ja, het zal wel niet.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 12/13/2016 - 13:33

Ik wil dolgraag nog een kind. Mijn man wist dat bij het begin van onze relatie. Hij heeft echter 3jaar verzwegen dat hij al gesteriliseerd was. Hij "wou" zogenaamd geen kinderen meer maar ik bleef hopen op een ongelukje of misschien dat hij op andere gedachten gebracht kon worden. Enfin, na een relatie van drie jaar kwam de aap uit de mouw, meneer was reeds 20 jaar eerder gesteriliseerd, hij dacht dat hij me kwijt zou raken indien hij de waarheid zou vertellen dus hij wist hoe belangrijk een kind voor me was. Ik heb er even over nagedacht en ik was bereid om mijn droom op te geven en onze relatie nog een kans te geven. We zijn 5 jaar verder en ik wil nog steeds dat kind... Het begint een ferm struikelblok te worden want hij wil het nog steeds niet...Ik weet niet meer wat gedaan, ik hou van hem maar ik moet elke maand vechten tegen dat oerinstinct en ik ben op... Soms denk ik echt dat het een kind of hij zal zijn want ik heb hier niet voor gekozen...dus aan hen die denken dat ze er goed aan doen, op een dag kom je de vrouw van je leven tegen en wil ze nog een kind....
Ingediend door Robin (niet gecontroleerd) op zo, 04/11/2021 - 07:55

Dit is exact de reden dat ik mij heb laten steriliseren. De `ongelukjes` gebeuren veel te vaak. Als een vrouw een kind wil zal zij er alles aan doen dat nog te krijgen of de relatie stabiel is of niet. Heb dat zelf helaas ondervonden. Mij geeft het rust te weten dat ik nu onvruchtbaar ben maar ik geef dat ook aan bij een nieuw contact.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/2016 - 18:21

Na de sterilisatie heb ik 30 jaar geen seks meer gehad. Daarvoor trouwens ook nooit!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/2016 - 10:37

Denk heel goed na voor je er aan gaat beginnen. Wordt allemaal heel rooskleurig omschreven en het is een ingreep van niks bla bla. Dat klopt je bent zo klaar qua ingreep, maar daarna ben je er niet klaar mee!!! De 5% waar ze het allemaal over hebben is veel groter heb ik al vernomen naderhand. Na de ingreep, deze is nu 5 maanden geleden gedaan, heb ik een balzak die heel gevoelig en pijnlijk is bij aanraking. Na het klaar komen doen mijn ballen erg pijn en heb ik shit gevoel en pijnscheuten in mijn onderbuik. Het klaarkomen is een probleem geworden en was het nooit! Uroloog kan niks vinden en heeft er ook geen oplossing voor! Loop nu via een ander ziekenhuis elders voor een second opinion waar ik al heb vernomen dat ze nooit hadden mogen steriliseren. Dan zal het bij 70% goed gaan maar de kans dat het fout gaat is in deze 30% en je zal er maar mee zitten!!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/2016 - 12:22

Ruim een week geleden voor behandeling geweest naar een zeer ervaren huisarts in Wijk en Aalburg. Een behandelruimte bij hem aan huis, in een rustige straat. Heerlijk privé zonder wachtkamer of wat dan ook. Het was echt ontspannen en gewoon gezellig tijdens de behandeling. Dat hij een ervaring heeft van meer dan 600 mannen (die zaterdag stonden er vier op het programma) gaf mij ook rust. Had na een kleine week constant een trekkend gevoel, bleek achteraf de hechtingen te zijn. Toen die eruit waren, was het over. Nu alleen nog als ik er in knijp. En wat gewoon heerlijk is? Dat ik straks van de spanning af ben. Mijn vrouw kan niet tegen de pil, wordt ze doodziek van. En met condoom is zo nep. Binnenkort kunnen we weer heerlijk ontspannen genieten van elkaar.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 04/12/2016 - 15:25

Jammer dat je de positieve mannen (die andere 95%) hier niet zoveel hoort. Zeker als je als man als angstig bent en je gaat op zoek naar ervaringen, helpt het niet als er alleen negatieve reacties worden geuit. In de praktijk hoor ik alleen maar positieve verhalen, op forums worden juist vaak de negatieve ervaringen geplaatst. Jammer aan deze website is de laatste opmerking: LET WEL, tegenwoordig zijn er ook methodes die sterilisatie van de vrouw snel en eenvoudig mogelijk maken...... Helaas staan de risico's en complicaties (die groter zijn dan bij mannen) er niet bij vermeld. Ook het feit dat een vrouw al behoorlijk wat mee mag maken tijdens de zwangerschap, de bevalling en de (veel meer dan 5% chronische) klachten die ze er daarna aan overhoudt, vind ik het een erg treurige opmerking.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 08/22/2016 - 14:14

Vasectomie laten doen in Rijnstate Arnhem. Behandeling/ingreep viel erg mee. Binnen 15 min. gepiept. 2 dagen na behandeling al lekker met m'n vriendin gesext. Ben er zeer blij mee. Het lijkt alsof m'n libido alleen maar verder is toegenomen. Hoef nu nergens meer aan te denken. Een absolute aanrader!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 05/26/2016 - 08:03

Paar weken geleden vasectomie gehad in Antonius leidscherijn. Prima locatie heerlijk rustig en fijne mensen daaro. Bijna niets gevoeld bij de ingreep(alleen de verdovingsprik) daarna 3 dagen met ongemakkelijk gevoel in mijn zak/ballen gelopen maar kon na een week al weer sporten etc. Ook de sex lust is net als voorheen en voel er ook helemaal niets meer van! Absoluut een aanrader!!!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 08/05/2016 - 16:39

Ik ben in 2005 toen ik 41 was gesteriliseerd nergens last van gehad niet tijdens de ingreep en niet na de ingreep, vind het nog steeds top, partner hoef geen spiraaltje meer dus heeft sinds dien meer zin vrijen. Win win situatie voor mij dus
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 09/24/2016 - 14:43

Heren voordat je dit kletsverhaal gelooft lees dan eerst even verder op het web. Postvasectomypain.org bijvoorbeeld. Complete onzin wordt hier verkondigd. Laatste cijfers uit recente onderzoeken laten chronische pijn in 30% van de gevallen zien. Na het dulce et decorum est pro patria mori is dit the big lie van onze tijd! Wees gewaarschuwd heren. En dames, de reden van "nu ben jij aan de beurt ik heb gebaard" slaat nergens op. Baren is natuurlijk, in je zaakje laten snijden niet!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 10/10/2016 - 12:47

ja baren is misschien natuurlijk, maar wat als je uitscheurt en veel hechtingen moet of een keizersnee. Jij hebt makkelijk praten...... dat jij een sterilisatie niet ziet zitten is je goed recht maar om dan zo over vrouwen\baren te praten slaat nergens op. En als je samen besluit geen kids meer te willen, moet je samen kijken welke oplossing t beste werkt. En al de troep die vrouwen moeten gebruiken om t te voorkomen is ook echt niet goed. tja ieder zijn keuze.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief