• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Seks na sterilisatie (vasectomie) man

Seks na sterilisatie (vasectomie) man

Vroeger of later komt het onderwerp bij de meeste stellen ter sprake: sterilisatie. Het gezin wordt als compleet beschouwd en sterilisatie van de man, of te wel vasectomie, lijkt dan een goede blijvende oplossing om zwangerschap te voorkomen. Veel mannen vragen zich echter af of sterilisatie invloed heeft op hun seksleven en hun erectie. Hoe zit dat nou precies?

Een onomkeerbaar besluit?

Sterilisatie niet iets waar je snel toe moet besluiten. De kans dat je als man spijt krijgt van een dergelijke ingreep moet je uitsluiten. U moet er vanuit gaan dat het een onomkeerbare ingreep is. Sterilisatie is een definitieve vorm van anticonceptie: u wordt onvruchtbaar.

Er bestaat wel een hersteloperatie, maar vaak lukt het toch niet om de zaadleiders weer goed te laten functioneren. Bovendien maakt het lichaam dan vaak antistoffen tegen de zaadcellen aan, waardoor ze worden afgebroken. De kans op een zwangerschap na een hersteloperatie is ongeveer 45%. Daarbij geldt wel dat hoe langer de vasectomie geleden is, hoe kleiner die kans van slagen wordt.

Maar weet u zeker dat u in de toekomst geen kinderen wilt hebben, dan is sterilisatie een prima keuze. In Europa laat ongeveer elf procent van de mannen zich steriliseren. 

Sterilisatie: wat doen ze precies? 

Het sperma van de man bestaat uit zaadvloeistof en spermacellen. Zaadvloeistof (sperma) wordt gemaakt in de prostaat. Wanneer een man klaar komt worden er vanuit de zaadballen via de zaadleiders spermacellen aan deze vloeistof toegevoegd.
Bij een vasectomie worden de zaadleiders onderbroken, zodat de spermacellen niet meer in de prostaat kunnen komen. Er wordt hiervoor een klein sneetje links en rechts van de balzak gemaakt om bij de zaadleiders te kunnen. De arts knipt een stukje uit de zaadleiders. Vervolgens worden de uiteindjes afgebonden of dichtgeschroeid. De huid bij de balzak wordt gehecht. De operatie duurt ongeveer 15-30 minuten, onder plaatselijke verdoving.
Hierna kunnen de zaadcellen niet meer naar buiten. In een 'zaadlozing' zitten dan geen zaadcellen meer, maar alleen spermavocht. Er kan dus geen zaad meer bij de vrouw komen. Zo wordt een zwangerschap voorkomen.

Waar en door wie?

U kunt zich bij een ziekenhuis laten steriliseren of bij een huisarts die hierin gespecialiseerd is.

Pijnloos?

De operatie is vrijwel pijnloos, alleen de verdoving (plaatselijk) kan wat vervelend aanvoelen. U zult wel merken dat er geopereerd wordt. U kunt bijvoorbeeld een trekkend gevoel in de onderbuik ervaren wanneer de zaadleiders tevoorschijn gehaald worden. 
U staat dezelfde dag weer buiten. Er wordt aangeraden u door iemand thuis te laten brengen, en een aantal dagen een strak zittende onderbroek of zwembroek te dragen ter ondersteuning. Gedurende ongeveer zeven tot tien dagen wordt fietsen, sporten, zwemmen of zwaar tillen afgeraden, evenals geslachtsgemeenschap.
Er zijn mannen die de dagen na de operatie toch wel wat pijn ervaren, maar dit is uitzonderlijk en gaat vanzelf over.

Kans op complicaties

De kans op complicaties is zeer gering. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kunt u wel een paar dagen pijn ervaren in de lies, onderbuik en balzak maar een normale pijnstiller zou afdoende moeten helpen. 
Een geringe blauwkleuring komt ook voor. Een blauwe verkleuring van de balzak en/of het begin van de penis komt vaak  de eerste dagen na de sterilisatie voor.
De eerste dagen na de sterilisatie kunnen de zaadballen wat beurs aanvoelen en zijn ze pijnlijk als u loopt. Meestal gaan deze klachten na een paar dagen over. Later kan er voorafgaand aan een zaadlozing een pijnlijk gevoel optreden, maar dit is zeldzaam en meestal van tijdelijke aard.
Wat ook wel eens voorkomt - dat is dan de meest frequente maar nog steeds niet veel voorkomende complicatie - is een nabloeding waarbij het bloed in de balzak loopt. U kunt het vergelijken met een blauwe plek. U ziet een rode zwelling en de plek is gevoelig, maar levensbedreigend is zoiets nooit en dit gaat vanzelf over.
Ook wondinfecties komen vrijwel nooit voor, maar om de plek daar zoveel mogelijk tegen te beschermen mag u twee dagen niet douchen en pas na een dag of vijf weer een bad nemen. Aan de operatie hou je zelfs geen littekens over. In het begin zijn er twee kleine plekjes te zien daar waar de (zelfoplossende) hechtingen hebben gezeten.
Maar het is en blijft een operatie en uit de cijfers blijkt dat circa 5% van de mannen die zich laat steriliseren kans heeft op chronische pijn in de balzak.

Sterilisatie: de gevolgen voor uw seksleven

Na de ingreep is een man niet meteen onvruchtbaar. In de zaadblaasjes en de prostaat zitten nog levende zaadcellen van vóór de ingreep. U moet daarom nog voorbehoedmiddelen gebruiken tot uit de controle blijkt dat uw sperma geen levende zaadcellen meer bevat. Met andere woorden: pas na een twintigtal zaadlozingen zijn de zaadleiders 'leeg'. Pas na een periode van rond de drie maanden zijn er geen spermatozoa meer te vinden. Dit wordt tussentijds via controles nagekeken: tweemaal brengt de patiënt een spermastaal binnen en dat wordt onder een microscoop gelegd. Dit duurt slechts een paar minuten en je krijgt de uitslag meteen te horen.
Meestal zijn er bij de eerste controle al geen spermacellen meer te vinden, en als dit wel het geval is, leven ze meestal niet meer. In deze periode is het wel aan te raden nog veilig te vrijen en bijvoorbeeld condooms te gebruiken.

Wanneer weer seks?

U kunt weer vrijen (en ook mastruberen) zodra u daar weer zin in heeft. Dat kan de dag na de operatie zijn, maar ook de week erna. Het kan de eerste dagen wel een beetje gevoelig zijn. En u moet er aan denken nog wel een voorbehoedsmiddel te gebruiken.

Wat verandert er in de seks?

Sterilisatie van de man heeft geen invloed op de erectie of zin en plezier in seks. Er verandert fysiek gezien namelijk weinig.

Invloed van sterilisatie op erectie

De man kan nog een even goede erectie krijgen als voorheen. Ook het gevoel bij het klaarkomen blijft precies hetzelfde.
Vasectomie vindt plaats buiten het lichaam, in de balzak, wat betekent dat het niet raakt aan de vitale delen die een erectie onmogelijk zouden kunnen maken of de gevoeligheid van de penis zouden kunnen aantasten. 

Zaadlozing na sterilisatie

 Bij het klaarkomen spuit er vrijwel net zoveel vocht naar buiten als voorheen. Het grootste deel van een zaadlozing bestaat namelijk uit prostaatvocht, slechts ongeveer drie procent is sperma. Het is dus een misvatting dat je na een vasectomie niet meer ejaculeert of dat de zaadlozing "waterig" wordt. De zaadlozing blijft na de ingreep volkomen normaal, er zitten alleen geen zaadcellen meer in het sperma. Maar met het blote oog is dit verschil echt niet te zien.
Ondertussen blijft een man wel gewoon zaad produceren. Normaal gezien bereikt overigens 40 tot 50 procent van het sperma nooit het punt van ejaculatie: in de bijbal vindt een soort 'survival of the fittest' plaats: de zwakkere cellen worden afgebroken en door het lichaam geabsorbeerd. Na een vasectomie gaat dit proces een paar versnellingen hoger en wordt al het sperma afgebroken.

Hormoonhuishouding 

De hormonenhuishouding wordt niet aangetast dus medisch gezien is de vrees voor het wegvallen van het libido ongegrond. Je blijft als man gewoon de hormonen, zoals testosteron produceren.

Plezier in seks na sterilisatie

De meeste mannen - en koppels - blijken seks zelfs juist als veel beter te ervaren omdat alle remmingen wegvallen: er bestaat immers geen kans meer op zwangerschap. Ook is er geen verandering in frequentie of potentie. Voor vrouwen kan het helpen dat ze de pil niet meer hoeven te slikken, waardoor zin in seks kan toenemen, daar pilgebruik hier wel eens een rem op legt.
Ook al verandert er fysiek niets, psychisch kan er voor sommige mannen wel wat veranderen. Het komt weinig voor maar desalniettemin zijn er mannen die het als een gemis ervaren dat ze niet meer vruchtbaar zijn.

Kosten van sterilisatie

Een vasectomie wordt niet vergoed in het basispakket van de ziektekostenverzekering. In de meeste aanvullende pakketten wordt een vasectomie wel vergoed. Soms is er sprake van een gelimiteerde vergoeding. Wij adviseren u uw verzekeringspolis na te kijken welk bedrag bij u vergoed wordt. Op de website van Independer vindt u een gratis en actueel overzicht van vergoedingen van sterilisatie vanuit de de verschillende zorg-verzekeringen. 

De voor- en nadelen van sterilisatie op een rijtje:

Voordelen

Zeer betrouwbaar
U hoeft nooit meer aan anticonceptie denken
De testosteron productie en seksuele gevoelens veranderen niet
Weinig bijwerkingen
Zaadlozing is na sterilisatie gewoon mogelijk en ziet er “normaal” uit
 

Nadelen

Het is en blijft een operatie
Kostbaar
Pas na 3 maanden is de operatie volledig en bent u definitief onvruchtbaar
U kunt de knoopje in de zaadleiders voelen
Zo'n 5% van de mannen die zich laat steriliseren heeft kans op chronische pijn in de balzak.
Zeer zelden worden tijdens de ingrepen de bloedvaten van de ballen beschadigd waardoor de bloedtoevoer niet meer optimaal is en de ballen kleiner worden
Hersteloperatie heeft slechts in 45% van de gevallen succes
Spijt
 
Let wel: tegenwoordig zijn er ook methodes die sterilisatie van de vrouw snel en eenvoudig mogelijk maken.
 

Reacties

Mijn vrouw wenste geen kinderen, maar werd zwanger en een abortus volgde en ik steriliseren dus. Heb nu nog na ja\ren een pijnlijke rechter bal en moet erg rustig vrijen anders pijn. Er blijkt iets mis gegaan zijn Arts noemt dit PVP en er zou een spiet doorgeknipt moeten worden ..maar bedankt daarvoor Het is dus niet altijd een succes blijkt, spijt nee niet echt maar geen idee of een leerling de ingreep gedaan heeft.

Idd ben ook werkzaam in de bouw en heb 1 dag bij huis gezeten omdat het ‘verstandig’ was .. nu nog een vervelend gevoel in de liezen voor de rest geen last

HAHAHA hoezo? Omdat vrouwen moeten bevallen? Zo heeft de natuur het geregeld

Je vrouw/vriendin zich vol laten vreten met de hormonen, Dan ben je een echte man! Of opschepen met een zwangerschap! Dan ben je een echte stoere vent!

Dus je bent vreemd gegaan :)

Een echte man laat zich niet sterriliseren

Ik had eigenlijk na de ingreep weinig last, kon na 2 dagen alles wel gewoon weer doen. Na een week kreeg ik echter een trekkend gevoel in rechter lies en was mijn rechter bal pijnlijk en duidelijk opgezwollen. Knobbeltje duidelijk voelbaar en pijnlijk. Door huisarts terug doorverwezen naar chirurg: afwachten. 3 weken pijnstillers en het ging niet weg. Na 2 maanden weer terug naar chirurg, opnieuw afwachten kan 3 maanden duren of zelfs blijvend zijn. Blijkbaar blijft een klein percentage chronische pijn houden. Ik ben daar vooraf niet over geïnformeerd. Na 3 maanden dacht ik eigenlijk dat het chronisch zou zijn en overwoog ik herstel operatie. Ik heb echter een kuur diclofenac genomen en langzaam werd de pijn minder. Ik weet niet of het door de pijnstillers kwam of natuurlijk herstel. Na vier maanden werd de pijn steeds minder aanwezig en inmiddels heb ik nergens last meer van. Het ergste vond ik de onzekerheid of het chronisch zou zijn, en het niet kunnen sporten zoals wielrennen. Zeven jaar getraind en vervolgens 4 maanden stilzitten, geen feest. Ik vind dat de voorlichting beter kan, met name het feit dat er een reële kans is op chronische pijn. Als je eenmaal gaat zoeken vind je daar online veel over, maar praktisch niets in de brochures van het ziekenhuis.

Jezus christus, wat een idioot ben jij! Gefrustreerd eikeltje!

Mijn man en ik hadden nooit een kinderwens’ dus hij heeft zich 7 jaar geleden laten steriliseren. Maar ik ben nu toch 8 maanden in verwachting van een tweeling’ kwam er pas achter met 17 weken. Ben nu wel een beetje aan het idee gewend’ maar ik vertrouw er niet meer op zonder anticonceptie.

Misschien moet jij de keuze maken NIET te neuken. Met zulke kortzichtige gedachtes is het sowieso beter om geen nakomelingen te krijgen zeg. Hoe lomp.

Beste lezers ben zelf een week geleden geholpen door een arts uit de hoeksche waard de beste man heeft al bijna 500 mannen geholpen . Zag er erg tegen op maar het is me 100 procent meegevallen. Wel vervelend maar was na twee dagen weer aan t werk in de bouw gewoon rustig aan natuurlijk en na een week alweer heerlijke sex met mijn vrouw als of er niks veranderd is . Ben blij dat het allemaal goed is gegaan. Misschien ligt het wel aan de arts waar je naar toe gaat, jammer dat er ook mindere berichten te lezen zijn. De arts is te vinden in puttershoek succes allemaal

Heb 5 jaar na de ingreep nog last van beide gelegde knopen in de balzak. Pijnlijk ontwaken, nog elke dag. Maar de sex werkt wel bevrijdend! Spijt ? Nop !

Ik zie een link met besnijdenis niet. Zelfverminking is echt een ander onderwerp.

Jullie baren dus is het jullie verantwoording. Het is volledig natuurlijk! Vind je het oneerlijk dan klaag de schepper of de natuur voor de rechter. Je hebt ook gewoon de keuze om NIET te neuken. Was nog niet bij je opgekomen zeker?

Ingreep was snel en stelde niet veel voor. Ging op de fiets naar huis. Ik ben het niet eens met het volume van het sperma en hoe het eruitziet. Het is wel degelijk afgenomen in volume en wateriger geworden. Een groot nadeel vind ik. Doet bij mij toch wel afbreuk aan het gevoel van mannelijkheid. Mijn reden was dat ik al op leeftijd ben niet nog meer kinderen wil en mijn ex geen pil of spiraal verdroeg. Achteraf had ik mezelf intact moeten laten en een andere vrouw zoeken. Dus als je het doet. Doe het uitsluitend voor jezelf en nooit voor je vrouw of vriendin.

Tsja.... Sex met je ex .... Not done .... Toch samen gebleven?

Is het nog gelukt?

Heb me laten steriliseren 2 jaar geleden en hierdoor niks dan last van gehad tijdens klaarkomen. Het gevoel was en is niet meer het zelfde en de sexdrive en hardheid duurde minder. Na 2 jaar dan toch terug laten herstellen maar helaas mijn ingreep was niet meer te maken daar de chirurg de zaadleiders te kort bij de ballen had afgeknipt dus een goede tip: hou je van een goed sexleven vrij dan liever met condoom dan een sterilisatie te laten uitvoeren of je als proefkonijn te laten gebruiken .... Ze hebben me allemaal gezegd dat het tussen men 2oren zat, maar als ik dan vroeg of ze ook gesteriliseerd waren kreeg ik altijd het antwoord nee dus wat weten zij waar ze dan over spreken? Deze uitleg in bullshit door een basis te laten uitvoeren gaat vanaf dan je sexleven omlaag ! Dit is enkel voor mannen die weten wat klaarkomen inhoudt, de rest die zegt nergens last van te hebben zullen wel ma 12keer op een jaar mogen zeker? Want als ik de tijd kon terugdraaien deed ik het nooit meer!

Vlak voor de kerst laten doen. Pijnloze ingreep en totaal geen pijn ervaren, hooguit vervelend gevoel. Ook klaarkomen gaat nog steeds zoals voorheen. Ik zou het iedere man aanraden.

inderdaad ik heb er ook al 20 jaar last van inmiddels in de wao . dat zegt genoeg dus die 5 procent is een lul verhaal.

begin er nooit aan hoop ellende mee het klaarkomen gevoel is anders dus klopt geen ruk van

Mooi, In jouw verhaal kon ik mij het meest vinden. Vanmiddag D-Day, dus gerustgesteld en bemoedigd. Bedankt !

mag ik vragen waar en door wie je geholpen ben ???? ronniehonnie @hotmail.com

Gister laten helpen om 13:00 De spuit rechts viel mee links deed meer pijn operatie geen last van gehad . Gister alleen in de onderbuik een zeurend gevoel en wat gewaggeld in plaats van gelopen . Paracetamol helpt goed. Bloede vrijwel snel gestopt Vandaag loop ik normaal in de ochtend gewoon een erectie gehad en licht zeurend gevoel verder afwachten

5 oktober vasectomie laten uitvoeren. Intake duurde 10 minuten, daarna 15 minuten de wachtkamer in. Na 15 minuten werd ik geroepen en mocht ik de benedenkleding uitdoen en op de tafel gaan liggen. Ik werd door de assistente ontsmet aan de linker en rechterzijde van de balzak. Vervolgens kwam de arts en kreeg ik twee spuitjes aan de rechterzijde. Direct erna voelde ik wat gefriemel en na 10 minuten liep de arts naar de linkerzijde. Daar kon helaas maar 1 injectie in maar geen pijn. Ook die operatie duurde maar 10 minuten. Daarna pleisters erop en ik kon gaan zitten. Ik werd een beetjes misselijk omdat ik nog geen ontbijt op had, maar na 5 minuten was dat weg. Broek aan en even 20 minuten wachten, pijnstillers erin en hoppa de taxi in. Dag erna even mezelf gecheckt op alles nog doet en prima hoor. Ik kon na 14 dagen weer hardlopen en heb toen sex geprobeerd en prima. Nu 3 weken erna en de littekens zijn weg en ik voel niets raars of pijnlijk. Dus kortom een perfecte operatie en mijn vriendin hoeft geen pil meer te slikken.

Op 18 augustus 2017 mijn vasectomie uit laten voeren. Zeer kundige chirurg (dame). Geloof 't of niet maar ik heb 5 minuten op de tafel gelegen en toen was het klaar. Het is nu een week geleden en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Dit is mijn verhaal om anderen gerust te stellen. Zoek gewoon een kundige chirurg op! Deze dame had ongeveer zo'n duizend mannen al geholpen en minder dan 1% is teruggekomen met klachten. Dag 1: Vooraf thuis 500 mg. paracetamol genomen. In het ziekenhuis werd ik op de afdeling Urologie binnengeroepen. Na een heel kort gesprek mocht ik de behandelkamer in. Ik ben inmiddels 50 jaar, dus er waren geen bezwaren wat de chirurg betrof om mij te helpen geen kinderen meer te verwekken. Liggend op de tafel kreeg ik een verdoving in de huid bovenaan mijn scrotum. Stelde niets voor. De chirurg maakt een snede van 0,5 cm in het midden. Ik besloot niet te gaan kijken. Vervolgens kreeg ik een tweede verdoving in de linker zaadstreng. Het gevoel dat je krijgt als je in je bal knijpt (niet te hard natuurlijk) en vervolgens was ze 20 seconden bezig waarvan ik helemaal niets voelde en zei ze "nu komt het tweede knie-tje". Dat was de derde verdoving in mijn rechter zaadstreng. Nog even kletsen en toen was het alweer gebeurd. Geen centje pijn. Een hechtinkje met zelf-oplosbaar draad en ze was klaar. Ik kon me aankleden. "Was dat alles?", dacht ik. Daarna naar huis gegaan en de rest van de dag mijn kroonjuwelen gekoeld om zwellingen en eventueel intern bloedverlies te voorkomen. Groot deel van de dag op mijn bed gelegen. Plassen en dergelijke gaven geen enkel probleem. Dag 2: 's Nachts werd ik wakker en ik merkte dat ik een erectie had. Geen pijn, geen onnatuurlijke zwelling in mijn scrotum. Ik zuchtte opgelucht en ging weer slapen. Overdag heel rustig aan gedaan. Voor het eerst gedoucht. Weinig pijn. Geen reden om een pijnstiller te slikken. Wel zag ik dat er wat bloeduitstortingen zichtbaar waren, maar die waren minimaal. Ik voelde dat mijn ballen erg gevoelig waren, maar ik had geen pijn. Ik voel me nog net zo mannelijk als voorheen en als ik naar mijn vriendin kijk, dan hmmm. Geen spoortje van libido-verlies. Ik voelde me opgelucht Dag 3: Als dag 2 ongeveer. Nog steeds erg gevoelig ballen. De hechtingen en m.n. het hechtdraad wat uit mijn huid stak irriteerde. Het jeukte een beetje. Het wondje is mooi geheeld. Potdicht. 's Avonds jutterde ik wat aan de hechtdraadjes en het lukte me om een stukje te verwijderen. Ook knip ik wat weg met een schaar. Nog geen seks. Effe volhouden; het is niet verstandig. De boel moet een beetje tot rust komen en nog genezen. Dag 4: 's Nachts wakker geworden. "Hallo erectie" dacht ik lachend en ik viel weer in slaap. Ik ging naar mijn werk. Drukke dag maar geen pijn. Later tegen de avond boodschappen doen en daarna was ik het wel een beetje zat. 's Avonds wat pijn met uitstraling naar mijn buik. Dag 5: Eerste keer seks. Voorzichtig aan maar geen probleem. Later op de dag wel gevoelige teelballen met uitstralende doffe pijn naar mijn buik. Ik maakte me enigzins zorgen, maar ik was niet ongerust. Geen koorts, geen kloppende stekende pijn in mijn zaakje, dus... alles voelde wel normaal. Dag 6: Grootste deel van de dag wel weer erg gevoelige schaamstreek met uitstralende doffe pijn naar mijn buik. Niet zoveel pijn dat ik paracetamol nodig had, maar toch niet leuk. 's Avonds voor de tweede keer seks. Ging uitstekend. Geen pijn en de pijn met uitstraling naar de buik werd zelfs minder! Dag 7: Vrijwel geen pijn meer. Derde keer seks. Probleemloos. Ik voorzie geen problemen meer. Dag 8: Geen pijn meer. Flinke wandeling gemaakt: geen pijn. Ballen nog steeds een klein beetje gevoelig, maar het voelt verder allemaal super! Nu nog een paar weekjes wachten en dan mezelf onvruchtbaar laten verklaren als een inspectie van het ejaculaat positief blijkt. Dan eindelijk seksen zonder condooms. :)

Ik heb het nu bijna 10 jaar geleden laten doen. Verder weinig last van gehad en ook geen seksuele problemen. Maar toch voelt het enigszins onnatuurlijk. Ik zou het niet meer overdoen achteraf bekeken.

Ik ben een 77-jarige man die zich heeft laten steriliseren toen hij 35 jaar oud was. Mijn toenmalige vrouw was het er mee eens dat ons gezin (twee zoons) voltooid was. Waarom zou zij de rest van haar vruchtbare leven de pil moeten slikken, terwijl de ingreep voor mij niet veel betekende. We moesten wel samen bij de uroloog opdraven, want die wilde ook uit haar mond horen dat ze het er mee eens was: omdat we nog zo jong waren. Op een prikje voor de verdoving na, heb ik er niets van gevoeld en ook geen vervelende gevolgen ondervonden. Een ander gevolg: na het stoppen met de pil, meen ik me te herinneren, is dat mijn vrouw enthousiaster werd bij het vrijen. Ik ben altijd open geweest over de vasectomie en veel mannelijke vrienden en collega's vonden dat ze dit niet zouden laten doen omdat dit hun "mannelijkheid" zou aantasten. Dat gevoel heb ik nooit gevoeld. Wel een ander. Na mijn scheiding heb ik een aantal relaties gehad, waaronder met drie dames die om verschillende redenen geen anticonceptie gebruikten. Na mijn bekentenis over de vasectomie, konden we probleemloos zonder voorbehoedsmiddel vrijen. Achteraf denk ik dat dit niet zo slim was van de dames en tegelijkertijd voel ik me een beetje "nederig"dat ze me zo op mijn blauwe ogen geloofden. Hoe dat zit begrijp zelf niet. Groet van Bram

ik was ongeveer 38 jaar toen ik het heb laten doen. Nu ben ik 66 jaar, en sinds de operatie werkt alles wel maar het gevoel is helemaal weg, tot de dag van vandaag. En gevolg mijn rechter testikel is behoorlijk vergroot en lastig. Dus al bij al GEEN LEUKE ERVARING.

Wel degelijk heeft sterilisatie effect op het seksleven. Vooral psychologisch effect bij zowel man en vrouw zijn groot. Fysiek voor de man, ach , ik ken velen die zich hebben laten steriliseren. Waarbij één negatief verloop bij een vriend, tot verwijderen van zaadballen toe helaas. Een extreem uit de hand gelopen positief verloop door immense toename van sexuele behoefte. Dit betreft mijzelf.Daarom na 12jaar weer herstelingreep laten doen in de hoop dat mijn sexdrift weer zou verminderen. Langzaam is dit het geval geworden. Direct na 1 dag na ingreep is mijn sexuele behoefte gestegen van 4-5keer per week naar 3-5keer PER DAG! Na korrektie langzaam terug op 1-2keer PER DAG op leeftijd van nu bijna 65jaar. Sterilisatie vond plaats ruim 18jaar geleden.

Twee dagen geleden heb ik mij ook laten helpen. Wij hebben 2 dochters en voor mij is het gezin volledig. Daarnaast reageert mijn vrouw slecht op anticonceptie waardoor ze stopt sex te willen. Condooms zijn voor mij een moodkiller en Ik voel weinig. Dus dan maar naar de huisarts. (Gespecialiseerd) Kosten: 245 euro en 50 euro lab onderzoek. (Friesland, Wolvega) Behandeling/ Pijn: goed te doen tijdens operatie, trek sensaties en gevoelige huid Medicijn: penicilline 4 pillen, en ontstekingsremmers 4x en 4 paracetamol 2 pillen van elk per dag Thuis: dag 1, alsof iemand op je ballen staat.bloedende hechting ivm bloedvaat erdoor gehecht. Dag 2, gevoelige ballen nabloeden hechting maar goed te doen Dag 3, hechting is gestopt met bloeden, gevoelige ballen, erectie gehad in de ochtend

stoer hoor

15 mei 08.15 uur mocht ik me melden in het ziekenhuis. Eerst nog een kort gesprek met de dokter of ik het wel zeker wist, hij vond me wat jong ( 30 jaar, 2 kinderen ) Na toestemming begonnen met de operatie die 13 minuten duurde. Voelde uiteraard de prik en dat er een snede gezet werd. Je voelt dat het gebeurd maar het is niet echt pijnlijk. Wij hebben diezelfde middag nog seks gehad en dat ging prima, ook de keren hierna nergens last van gehad. Voor mij geen kerstballen maar wel een piek. Nu een week later heb ik ook geen last meer van de hechtingen. Wel zijn mijn ballen zeer gevoelig, hoop dat dat snel over is. Voor ons is dit de uitkomst. Geen toegediende hormonen meer voor mijn vrouw. Over 3 maanden ff laten testen, en ach... je bent toch al met de ballen bloot geweest, dan kan een potje vullen er ook nog wel bij. Voor een ieder die nog gaat; denk er goed over na met je partner en het valt allemaal wel mee! Voor de toekomst is het een uitkomst mits je er zeer zeker van bent.

Afgelopen vrijdagavond sterilisatie laten uitvoeren en dat ging allemaal heel prima. De pijn tijdens de ingreep is te verwaarlozen en die van erna ook. Met een paar pijnstillers is het helemaal prima te doen. Zondag de eerste keer seks gehad en dat was heerlijk. Dus kortom, het hoeft niet altijd horror te zijn en er horen nu eenmaal wat klachtjes bij.

Heb het al 7 jaar geleden gedaan maar wel in overleg met partner . Na drie mooi en lieve kinderen is de knoop doorgehakt . Maar eerst de twijfels weg nemen voordat je het doet !

mmm

Ik wens je veel wijsheid toe en het maken van een beslissing. Volg je gevoel leven is te kort om de rest in spijt te leven.

Nu week geleden geholpen, zag er weg tegen op terwijl ik wel wat gewend ben (Longtransplantatie). Verdoving en ingreep vielen me echt 100% mee. Van verdoving weinig gevoeld. Tijdens ingreep heel even trekkend gevoel in de lies maar te verwaarlozen. Eerste paar dagen met gevoelige zak rondgelopen en nu alleen nog af en toe last van de hechtingen.

Ik heb vandaag een sterilisatie uit laten voeren en het viel me eigenlijk best mee. De verdoving is veruit het vervelendst. Verder voelde ik er niet veel van. Een beetje licht gevoel in m'n hoofd toen ik weer overeind mocht komen... Inmiddels een paar uur thuis, maar ook daar valt 't mee. Na twee uur ongeveer dacht ik wat te gaan voelen, dus heb twee paracetamolletjes ingenomen. Nu vrijwel nergens last van...

Sterilisatie verliep iets gecompliceerd. Zaadleider aan de eerste kant behandelen verliep voorspoedig. De andere kant verliep moeizamer; een klemmetje schoot los waarna de arts een kwartier bleef zoeken om een kant van de zaadleider terug te vinden. Uiteindelijk moest een specialist erbij komen om hem terug te vinden. Die tweede kant was daardoor zeer pijnlijk ook al werd er bijverdoofd. Hierna 2.5 weken pijn gehad van met name trekkende hechtingen. Deze heeft de huisarts uiteindelijk verwijderd waarna de pijn ook meteen verdween. Na 7 weken sperma ingeleverd, dit mocht na 20 zaadlozingen. 3 maanden wachten was niet nodig. Gelukkig meteen onvruchtbaar. Even vervelend maar nu nergens meer last van en absoluut geen spijt.

Na jaren e.e.a. te hebben kunnen uitstellen, kon ik er niet meer onderuit. Mijn vrouw had na de geboorte van onze zoon diverse soorten anticonceptie geprobeert, maar bleef kampen met klachten. Trombose na gebruik van een Nuvaring en langdurige bloedingen bij gebruik van een spiraaltje...... Uiteindelijk heeft zij een Novasure behandeling ondergaan en waren er qua anticonceptie weinig andere opties meer; of voortaan rubbertjes of moest ik eraan geloven........ Ik zag er erg tegenop; laten we eerlijk zijn, geen man zit te wachten op naalden en messen downunder. Ik heb het altijd vergeleken met de gang naar de kaakchirurg; niemand wil daar voor zijn lol heen........ Ik zag ook op tegen het ziekenhuis; onpersoonlijk, je moet maar afwachten welke arts je krijgt, slechte ervaringen van bekenden, enz. Na wat zoekwerk kwam ik echter uit bij een huisarts die zich in sterilisatie had gespecialiseerd. Na een intakegesprek een afspraak gemaakt voor een kleine week later; afgelopen vrijdag was het zover: Het is en blijft wat ongemakkelijk, maar het is fijn als je vooraf al weet wie het gaat doen. De ingreep zelf viel achteraf wel mee, maar leuk blijft anders. Ik zag behoorlijk op tegen de injecties, maar die waren eigenlijk nog het minst onprettig. Even een scherp gevoel, maar zo gepiept. Links was eerst aan de beurt en dat ging vlot; je voelt wel dat men bezig is, maar niet pijnlijk. Rechts was minder prettig omdat de zaadleider korter was; bovendien voelde ik het "knipje" duidelijk. Even wat doorzuchten, maar daarna was het eigelijk zo klaar. Hororverhalen van skippyballen, zwart verkleurde zak, ontstekingen.......het valt wel mee. Een en ander is wel nog gevoelig, maar op het moment vanschrijven zijn we 48 uur verder. Ik kan eigenlijk gewoon lopen, zitten en niets is blauw, groen of paars geworden. Hoewel je weet dat alles gewoon weer zal werken als vanouds, blijft het toch onbewust in je achterhoofd spoken. Vanmorgen toch maar even handmatig "getest"...... Geen pijn, geen steken in mijn ballen ( zoals je weleens leest), eigenlijk alles zoals voorheen. Nu ik gerust ben gesteld wacht ik nog maar even met het ruigere werk; e.e.a. is nog wel ietwat gevoelig; niet echt pijnlijk, maar ik heb het idee dat vooral de zaadleiders wat zijn opgezet en tot rust moeten komen. Ik ga ervan uit dat alles over een week of twee als vanouds is. Ik zie enkel nog wat op tegen de eindcontrole; niet echt romantisch om in een ziekenhuis een potje te moeten vullen......de kans op spotaan herstel is nihil en volgens mij zijn na drie maanden (en voldoende "spoelen") alle rstanten er echt wel uit....... Kortom, twijfel je nog, ik hoop dat mijn ervaring je helpt en overweeg een (gespecialiseerde) huisarts!

Hoi, Fijn dat hier de ervaringen die voor een ieder toch anders is wordt gedeeld. Afgelopen ma. 20 maart jl. ben ik onder het mes gegaan. De ingreep viel over het algemeen erg mee. De snedes voelde ik wel als iets scherps langs mijn balzakken liep, geen fijn gevoel. Binnen 30min stapt ik in de auto en was ik kort daarna thuis. De napijn was bij mij niet zo best. Je bent tegen je ballen getrapt, dat voelt meteen pijnlijk, dit gevoel heb ik niet wel die napijn hiervan en dan 24hour met misselijkheid als gevolg. Zoals alle mannen wellicht bang zullen zijn voor de gevolgen van vasectomie en ik dus ook, heb ik meteen op het internet gaan kijken naar wat pornografische filmpje, even kijken hoe mijn lichaam en geest hierop reageren... stom natuurlijk maar het gaf mij wel de antwoord die ik wilde zien (opwinding+erectie). Ben benieuwd naar eerste seks belevenis! Kortom a peace of cake wat mij betreft. Succes en voorspoedig herstel allen!

Beste T, Nuttig verhaal. Nu ruim een maand verder, is het gekneusde gevoel inmiddels weg en zona, hoe lang duurde dat? Mijn behandeling was vorige week en na 7 dagen nog steeds een gekneusd gevoel. Gr, M

Heb het nu zelf ook gedaan. Ingreep zelf was op zich geen probleem alleen het feit dat ik niet zo content met naalden ben bracht een beetje paniek. Los van dat was het hier en daar wat ongemakkelijk maar pijnloos. Eerste uur alles top en de paar uur daarna voelde het alsof ik een ongelooflijke trap tussen mn benen had gehad. Met bijbehorende misselijkheid. Na een paar uur was dat voorbij en ging het super. Nergens geen last van gehad en 3 dagen later sex gehad. Dat was nog wel wat gevoelig dus redelijk kalmpjes gedaan maar al met al ben ik zeer tevreden met de ingreep en alles er na!

Ik heb het vorig jaar ook laten doen mijn onvruchtbaar laten maken op vraag van mijn vriendin en ben nu volledig onvruchtbaar ben zeer tevreden had na de operatie wel wat pijn maar met een pijnstiller was de pijn vlug weg en mijn vriendin is tevreden ze moet nu ook de pil niet meer nemen want de pil vind ze ongezond we vrijen nu weer met volle teugen en we moeten niet bang zijn dat ze zwanger zou kunnen worden

Gisteren behandeling ondergaan. Ene kant was niet pijnlijk maar gewoon een onaangenaam gevoel. Ik dacht als de andere kant ook zo gaat dan valt het reuze mee. Maar helaas.. andere kant was wel pijnlijk. Sneetje in balzak, ophalen zaadleider en doorsnijden zaadleider nauwelijks gevoeld, maar bij het dichtbranden van de zaadleider kreeg ik het gevoel alsof ik in mijn kruis werd geschopt. Tweede verdoving gekregen, maar daarna toch nog twee keer ditzelfde gevoel gehad. Gelukkig trok het gevoel de 3e keer snel weg (denk dat de verdoving toen pas goed ging werken). Daarna nergens meer last van gehad. Kon goed naar de auto lopen, geen beurs gevoel. Nu een dag later nog steeds geen last. Voel natuurlijk wel dat er iets is gedaan, maar het voelt niet beurs en al helemaal niet pijnlijk. Geen paracetamol oid nodig. Verder ook (nog) geen andere complicaties: niet blauw ofzo. Ik doe zoals geadviseerd toch even een paar dagen rustig aan en ben benieuwd hoe de eerste keer sex gaat zijn, maar zoals het er nu naar uitziet verwacht ik totaal geen problemen.

8 Jaar geleden heb ik ook een sterilisatie laten doen. De ingreep was redelijk eenvoudig maar viel mij enorm tegen. Ik voelde heel duidelijk dat er aan de zaadleiders werd getrokken met als resultaat dat ik flauw ben gevallen. Een strakke onderbroek/zwembroek en weer vrolijk aan het werk gaan, was er voor mij niet bij. Na enkele dagen ging het beter. Het voordeel van de sterilisatie is dat je vrouwen niet meer zwanger kan maken. Dat geeft rust. Maar helaas voel ik tot op de dag van vandaag bij het klaarkomen een steek in de balzak. Dat weerhoudt mij ervan om te vrijen met klaarkomen. En dat is een klotegevoel....

Precies een week geleden de ingreep gehad. Deze stelde echt niks voor. Nadat de arts de zaadleider had gevonden een prikje in m'n zak. Voelde ik nauwelijks...sneetje...knipje...hechting. Tweede precies zo. Ondertussen gezellig gekletst met de arts en verpleegkundige. Was zo voorbij. Daarna zelf naar huis gereden. Totaal geen last gehad. Één klein blauw plekje op mijn zak en op de basis van mijn penis een kleine blauwe plek. Geen beurs gevoel...geen last met lopen of zitten. Wel weekje kalm aan gedaan zoals arts had geadviseerd. Als ik dan toch iets moet noemen was het de jeuk op de plek van de hechtingen van het helen maar dat duurde maar kort. Zin in sex is er nog steeds en gisteravond weer voor het eerst sex gehad. Vond het ff spannend en was benieuwd hoe het klaarkomen zou zijn/voelen, maar alles werkte naar behoren zoals voorheen en geen napijn, trekkend gevoel of wat dan ook. Kortom: stelde voor mij niks voor en alles is zoals het voorheen was...

Verzoek: volgorde van de reactie in tijd omdraaien. van nieuw naar oud.

Even mijn bijdrage/ervaringen, erg fijn om de rest te lezen. Toch een mengeling van positieve en negatieve verhalen. Vooral de pijnen na de behandeling blijft in mijn hoofd spelen. Ik ben 5 dagen geleden behandeld en ik moet zeggen het was allemaal erg gevoelig. Het was wel allemaal zo voorbij. De prikken stellen eigenlijk niks voor, even iets scherps, maar daarna werkt de verdoving gelijk. Wat ik meer vervelend vond was het "trekken" aan de zaadleiders om erbij te kunnen. Dat voelde ik erg goed in mijn onderbuik. Totaal niet fijn, maar was vol te houden. Nu naar 5 dagen nog wel last van gekneusde ballen gevoel. Iedere dag lijkt het minder te worden. Ik had wel verwacht iets minder last te hebben, maar zoals hierboven te lezen is dat per persoon verschillend. Ik moet dus afwachten of het allemaal verdwijnt of niet. Ik zal daarvan later tzt een update plaatsen. Aan sex denk ik wel en mijn zin is erg zeker nog, maar de aanwezige gevoeligheid levert even geen drang op om actie te ondernemen. Ik hoop dat je er iets aan hebt. :-) Gr, T