• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Seksleven veranderen: waar en hoe begin je?

seksleven veranderen

Vaste rollen en gewoonten zijn beruchte passiekillers. Maar wie heeft ze niet? In het begin van een relatie ontwikkel je samen vaak een bepaalde manier om de liefde met elkaar te bedrijven en elkaar te bevredigen. Ongemerkt en onbedoeld wordt deze routine in de loop van de tijd eindeloos herhaald. Dat kan heerlijk zijn, maar na jaren van herhaling gaat de spanning en opwinding er wel vanaf. Klinkt dit bekend? Je bent niet de enige.

Vergelijk het met elke dag hetzelfde lekkere eten: ook al is het in het begin heerlijk, op den duur wordt het saai. Zelfs als het kreeft en champagne is. Sterker nog: teveel van hetzelfde kan je uiteindelijk zelfs gaan tegenstaan.

De eerste stap naar een gepassioneerder seksleven: durf

quote voor veranderen van seksleven

Van ‘moeten’ naar ‘beleven’

Heidi Klum zei ooit in een interview dat ze het belangrijk vond om te blijven experimenteren in bed. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Zonder experimenten geen vernieuwing. En zonder vernieuwing geen passie! Daarom is het zo belangrijk voor je relatie om samen naar vernieuwing te blijven zoeken. Want door te experimenteren wordt seks geen ‘moeten’ meer, maar ‘voelen, ervaren en verbinden’. Zodat je samen meer plezier hebt en meer zult genieten. En minder kiest voor de bekende (snelle) weg naar een orgasme. 

Alles mag (dus ook lachen)

Voor experimenteren heb je wel wat lef en durf voor nodig. Durf om vaste patronen los te laten en nieuwe ideëen te bedenken en uit te proberen. Door te experimenteren kom je in nieuwe situaties terecht, die opwindend en spannend kunnen zijn. Benader een nieuwigheid op seksueel gebied als een mogelijkheid om te genieten.
Door te experimenteren met seks wordt het geen "moeten" meer, maar voelen en contact.

Maar experimenteren kan ook ongemakkelijk en zelfs angstig aanvoelen. De kans is zelfs groot dat een experiment niet meteen fantastisch aanvoelt. Maar laat u niet ontmoedigen en geef niet te snel op! Het nieuwe moet een paar keer herhaald worden om de kans te krijgen "eigen' te worden. Het onnatuurlijke moet er eerst af. Pas daarna kunt u bepalen of u het leuk en lekker vindt. En of het een mooie nieuwe aanvulling op het seksleven van jullie samen is. Het is net als bij nieuwe smaken, daar moet je ook aan wennen. En gaat het experiment niet zoals gedacht? Lach er samen om en bedenk dat ook dit voor een nieuwe intimiteit zorgt. En dat al deze ervaringen jullie seksleven samen uniek maakt.

Gooi schaamte uit de slaapkamer

Schaamte kan een gepassioneerd seksleven flink in de weg zitten. De weg naar meer opwinding is om de beheersing los te laten, en je juist even niet beheersen. Om een kant naar boven te laten komen die zich laat gaan. Schaamteloos en genietend.

Respect en grenzen

Een gezond gevoel van spanning hoort bij het uitproberen van iets nieuws, maar u moet zich natuurlijk wel relaxed en veilig voelen. Alleen in een veilige situatie durven mannen en vrouwen zich bloot te geven en te verschillen van de partner. Alleen in een veilige setting kan je met elkaar praten over wensen en grenzen. En het respecteren van die wensen is een basisvoorwaarde voor het experimenteren.

Waar de grens ligt bepaalt uzelf. Soms is het lastig om de grenzen aan te geven, maar spreek daar van te voren over. Het is de bedoeling dat ieder zich vrij voelt om nieuwe dingen te proberen, maar wel binnen de grenzen die de ander daarvoor van te voren heeft aangegeven.

Hoe stel je een grens?

Vaak is de grens bereikt als er een onprettig of onaangenaam gevoel optreedt. Gaat de ander dan door, dan wordt dit erger. Dan is tijd om dit duidelijk aan te geven. Doorgaan is dan absoluut niet gewenst.
Uiteraard kan het gebeuren dat u niet mee wilt gaan in de seksuele wensen van de ander. Respect daarvoor is belangrijk maar het "nee" van de ander kunt u ook prima zien als begin van een onderhandeling over jullie wensen. Bedenk ook dat te veel "nee" zeggen er uiteindelijk in kan eindigen dat er vrijwel niks verandert, en dat zou jammer zijn. "Ja" zeggen kan ook een experiment op zich zijn.

 

Eerste stappen om seksleven te veranderen

Okee, u wilt uw seksleven veranderen en een eerste stap zetten. Maar waar te beginnen?
Het goede nieuws is: u hoeft niet meteen uw hele seksleven om te gooien. Een klein stapje om mee te beginnen is prima.

En leg de lat niet meteen hoog. U hoeft echt niet bij elke vrijpartij creatief te zijn. U kunt er ook voor kiezen om er 1 keer per maand iets speciaals van te maken. Op die manier kunt u zich op een dag concentreren. En voor die ene dag kunnen jullie van te voren plannen hoe het anders zal zijn.  Ideeën hiervoor leest u hieronder.

Anders strelen

Begin bijvoorbeeld met het strelen van delen van het lichaam van uw partner die u normaal gesproken niet of vrijwel nooit aanraakt. Wissel zachte strelingen af met wat hardere aanrakingen. Probeer geconcentreerd te strelen, voel de huid van uw partner, kijk wat de strelingen met uw partner doen.  Wat vindt hij /zij fijn opwindend? U kunt ook een massage-olie gebruiken voor een andere beleving. Of een veer voor meer variatie en een ander gevoel. .

Van rol veranderen

Een vaak gehoorde wens is dat men graag eens van rol zou willen wisselen. Vaak geeft degene, die meestal de leidende rol op zich neemt, aan dat hij/zij wil dat de ander het initiatief neemt. Wie neemt bij u het intitiatief? En zou u het misschien wel anders willen? Of uw partner?

Blinddoeken

Het kan opwindend zijn om elkaar te blinddoeken. Met een blinddoek voelen strelingen en aanrakingen anders aan. Een kleine stap die een enorm verschil in beleving kan betekenen. Een blinddoek dragen geeft ook het gevoel van overgave. Ook dat kan opwindend zijn.

Erotische massage

Een erotische massage is een opwindend en liefdevol geschenk. Het leren geven is een kwestie van de tijd ervoor nemen en proberen.  Begin met de gebieden aan de 'buitenkant", zoals de handen, voeten, hoofd, oren. Werk vervolgens van buiten naar binnen en voer langzaam de spanning langzaam op. Wissel zachte strelingen af met het geven van meer druk. In het artikel Erotische Massage leren staan een paar makkelijke oefeningen en wat handige tips en adviezen om hier vandaag nog mee te kunnen beginnen.

Ander seksstandje

Een stel bedrijft de liefde vaak met 3 verschillende standjes. Die standjes zijn vanaf het begin van de relatie ontstaan. Vaak zijn ze veilig, comfortabel en fijn. Maar opwinden doen deze standjes na verloop van tijd niet echt meer.
Het uitproberen van een nieuw standje kan opwindend zijn. Daarvoor hoef je niet meteen een heel Kamasutra circus op te tuigen, het aanpassen van een favouriet standje kan al een opwindend begin zijn.

Andere plek

​Een andere plek om te vrijen kan ook nieuwe inspiratie en passie opleveren. Dat kan een andere plek in huis zijn, maar ook een hotelletje of een plek in de buitenlucht.

Lingerie

​Door aandacht te besteden aan jezelf en sexy lingerie te dragen als vrouw, voel je je meteen anders. Meer sexy en vrouwelijk. Ook dat levert meteen een andere vrijpartij op.

Beetje pijn

U kunt ook samen een beetje spelen met de sensatie van een beetje pijn. Pijn en genot liggen vaak dicht tegen elkaar aan. Kijk bijvoorbeeld eens naar mooie tepelklemmetjes.

Spelen met macht

Ook opwindend: een rollenspel waarbij de één dominant is en de ander onderdanig. De dominante partij geeft spannende opdrachten aan de ander. Zo maak je van het rollenspel een opwindend machtsspel.

Tantra

Tantra kan ook een weg zijn naar meer samen genieten van intimiteit en seksualiteit. In het artikel Tantra voor beginners vindt u toegankelijke tantra oefeningen waar u meteen mee aan de slag kunt.

Inspiratie

Op onze pagina met seks tips kunt u elke week inspiratie vinden voor leuke en opwindende oefeningen. Elke week staat er een tip op deze pagina voor een erotische massage, een tantra oefening, een opwindend standje en een speels avontuur. Wellicht dat een van deze wekelijkse tips u kan inspireren om samen op avontuur te gaan.

Speeltjes

Een opwindend speeltje kan ook een nieuwe aanvulling op het seksleven zijn. Kijk eens in onze winkel naar onze mooie en toegankelijke speeltjes en laat u inspireren.

Anale erotiek

Anale intimiteit en erotiek is voor velen nog een taboe. Jammer, want het kan een opwindende aanvulling zijn. Stimulatie van de anus zorgt voor bijzondere sensaties. Het kan leiden tot intensere orgasmes bij zowel mannen als vrouwen.  Daarbij geeft het samen spelen met dit bijzonder intieme plekje een band van vertrouwen en intimiteit.  En anale seks hoeft niet meteen penetratie te betekenen. Anale seks is ook het aanraken, strelen, of licht druk uitoefenen op het gebied rond de anus.

 

Wellicht ook interessant:

seks tips voor leuker en beter seksleven
Wilt u een leuker, gepassioneerder seksleven? √ De beste tips en deskundige adviezen die gegarandeerd helpen om de passie terug te brengen. Tip 6 is een hele goede.
Wat willen de dames in bed? En hoe wordt u haar beste minnaar?
Seks is een koud kunstje, maar beminnen is een ware kunst. Wilt u weten wat vrouwen in bed willen? Wilt u meer weten over de geheimen van deze prachtige kunstvorm? Hieronder de beste seks tips en adviezen voor gegarandeerd succes.
Wat willen mannen in bed?
Mannen vinden het niet gemakkelijk om te zeggen wat ze echt willen van hun vrouwelijke partner. Ze zullen snel zeggen dat het heerlijk was. Maar de heren hebben natuurlijk best wensen.
vibrator, beste kiezen
Overdonderd door alle opties? ▻ Voorkom giftige, lawaaierige of ineffectieve vibrators ✓ Deze gids legt u welke soort vibrators er zijn, en hoe u een kwalitatief goede vibrator koopt. Eentje die bij u past.
Ben Wa Balletjes, bekkenbodemspieren trainen, kegelset
Ben Wa ballen zijn al eeuwen oud. Ze combineren sensueel genieten met effectieve bekkenbodem oefeningen. Een succesvolle combinatie, zo blijkt ook uit onderzoek. Hiermee kunt u eenvoudig uw bekkenbodemspieren versterken.