Overslaan en naar de inhoud gaan

De meest gestelde vragen over gebruik vibrators

1. Hoe gebruik je een vibrator?

Vibrators zijn op vele manieren te gebruiken. Voor sensuele en ontspannende massages en opwindende stimulatie. Alleen of bij het bedrijven van de liefde. 

Bij het samen bedrijven van de liefde

De vibrator kan een verrukkelijke aanvulling zijn bij het samen vrijen en beminnen. Zo maakt een kleine vibrator het mogelijk om de stimulatie van de clitoris en penetratie te combineren.
Wat fijn werkt is om de vibrator tegen de clitoris te houden tijdens het bedrijven van de liefde/penetratie. Zo voelt u op het zelfde moment dezelfde intense sensaties en kunt u tegelijkertijd klaarkomen. Ook kunt u de vibrator tussen uw beide lichamen houden, bij de basis van zijn penis, zodat u beiden van de sensatie van de vibraties kunt genieten.

Voor ontspannende en sensuele massages

Ook voor sensuele massages zijn vibrators uitermate geschikt. Als massage-apparaatje voor alle plekjes van het lichaam doen ze u beiden genieten.
Vooral kleine (en wat krachtige) vibrators zijn geschikt voor het geven van een sensuele massage. U kunt de vibrator eerst op de laagste snelheid/vibratiekracht zetten en hiermee voorzichtig de erogene zones prikkelen. Fijn is het om niet meteen te beginnen met de meest gevoelige plekjes, maar de vibrator eerst te gebruiken voor het strelen van nek, de binnenkant van de armen, de dijen en de oren. 
Tijdens de massage kunt u de vibrator telkens iets krachtiger zetten als u dat fijn vindt.

Voor pijnverlichtende massages

Er zijn ook speciale vibrators (die worden wand vibrators of wand massagers genoemd) die gebruikt kunnen worden voor ontspannende massages en het verlichten van spierpijn. 

Voor anale spelen

Staafvibrators met een bescheiden formaat en diameter kunnen ook worden gebruikt voor anale spelen.

Voor stimulering van de clitoris

Een vibrator kan op vele manieren worden gebruikt maar de meeste vrouwen gebruiken een vibrator om hun clitoris te stimuleren. Het beste kunt u experimenteren met een goede vibrator (stimulator) die verschillende vibratiesnelheden en pulsatiestanden heeft. Op de gebruiksaanwijzing kunt u altijd lezen hoe u deze moet instellen en gebruiken. Veel vrouwen vinden het fijn om eerst het directe gebied rondom de clitoris te stimuleren; om hier met de vibrator tegen aan te drukken, er zacht langs te bewegen of er cirkelende bewegingen op te maken. Andere vrouwen houden van directe stimulatie. Die drukken de vibrator ferm tegen de clitoris aan, of maken er kleine cirkelende bewegingen op.
Leuk om te proberen: Beweeg heel zachtjes met de
 vibrator over uw hele vagina heen, van onder naar boven, tot aan de clitroris. Raak met de vibrator heel lichtjes de clitoris aan en begin opnieuw aan de onderkant van de vagina. 
Heerlijk om in de stemming te komen.
Andere tips: Leg de vibrator over uw hele vagina, over uw schaamlippen, met de punt bij uw clitoris. Op deze manier wordt de hele vagina gestimuleerd.
En gebruik een fijn glijmiddel voor een extra sensuele ervaring.

Is zelfs de laagste stand op de vibrator voor u te intens? Dan kan een washandje tussen de clitoris en de vibrator uitkomst bieden. Voor de beste ervaring kunt u, voordat u de vibrator aanzet, een beetje glijmiddel op de vibrator aanbrengen. Dat zorgt dat het sensueler en intenser aanvoelt. Wat ook fijn werkt is het gebruik van een verwarmende of stimulerende balsam of gel.

gebruik vibrator voor g-spot stimulatieVoor vaginale stimulatie (g-spot)

De vibrators die speciaal gemaakt zijn om de g-plek (in de vagina of van de prostaat) te stimuleren zijn aan de bovenkant gebogen, zodat ze daar goed bij te kunnen. En ze zijn niet al te groot omdat de g-spot zich meteen achter de vagina ingang bevindt. Populaire g-spot vibrators zijn de Gigi en de Amy. Maar ook andere vibrators, zoals de Mona 2, zijn heel goed te gebruiken voor de stimulering van de g-spot.

Voor hem

vibrator gebruik manOok voor mannen is het een opwindende ervaring om de trillingen en vibraties te voelen op en bij zijn erogene zones. Bij een mannelijke partner brengt u hiervoor een beetje glijmiddel aan op de penis, testikels en bilnaad (het stukje tussen de ballen en anus). Beweeg de stimulator eerst zachtjes over zijn ballen en van voren naar achteren over zijn bilnaad; plaag zelfs de anus een beetje als u denkt dat hij dat prettig vindt. Laat de stimulator op en neer langs zijn penis en over de eikel glijden en laat de rest aan uw eigen verbeelding over.

Inspiratie-overzicht gebruik van vibrator

inspiratie gebruik vibrator


2. Hoe vind ik mijn g-spot en hoe stimuleer ik die?

vinden van g-spotOver de g-spot hangt nog steeds een zweem van mysterie. Niet iedereen is overtuigd van zijn bestaan. En dat is toch wel wat vreemd omdat anatomisch gezien het plekje wat de g-spot wordt genoemd eigenlijk gewoon de clitoris is, maar dan de achterkant ervan. De clitoris is namelijk een lang orgaan en niet alleen het puntje wat je aan de buitenkant ziet. Logisch dus dat veel vrouwen extra genot ondervinden door stimulatie van dit bijzondere plekje in de vagina.  Wilt u dit ook ervaren? Dan is de eerste stap om te ontdekken waar de g-spot zit. Dat is eigenlijk heel eenvoudig. De g-spot is een klein, gevoelig, geribbeld, sponsachtig plekje dat zich bevindt op ongeveer 3-5 cm in de vagina aan de kant van de buik. Als u uw g-spot heeft gevonden kunt u de g-spot aanraken en ervaren. 

Neem er de tijd voor. Welke delen van de g-spot voelen goed, wat is gevoelloos, wat doet pijn? Leer uzelf en uw G-spot kennen. Vanuit deze ontdekkingsreis kunt u de sensaties en de opwinding opzoeken. U moet uzelf wel de tijd gunnen. Het is een proces dat lang kan duren. Bedenk daarbij dat de g-spot uw clitoris is. En dat aanraken in een niet-opgewonden staat minder plezierig kan aanvoelen. In opgewonden staat zal het een compleet andere ervaring zijn.

3. Wat is het verschil tussen een dildo en een vibrator?

De dildo is een vibrator die niet vibreert, trilt en beweegt. De dildo wordt gebruikt voor penetratie en is daarom altijd aan de grotere kant. Met name de glazen dildo's zijn populair. Deze zijn eenvoudig warm en koud te maken en dat zorgt voor bijzondere sensaties.

4. Ik koop voor het eerst een vibrator. Waar moet ik op letten?

Koopt u voor het eerst een vibrator dan raden wij u aan het artikel  "Hoe kies je de juiste vibrator?" te lezen. Hierin kunt u lezen welke soorten vibrators er zijn, wat de verschillen zijn en waar u op moet letten bij de aankoop. Het is in ieder geval raadzaam om een vibrator te kopen met verschillende vibratiestanden en pulsatieritmes. Dat is in het begin een beetje wennen, maar zo kunt u op uw gemak uitzoeken wat u plezierig vindt: hard, zacht, subtiel of stevig.
En let erop dat de vibrator die u koopt gemaakt is van veilige siliconen en niet vol zit met giftige weekmakers. Ga voor kwaliteit en laat u niet verleiden door hele goedkope exemplaren. Vaak maken die een hoop herrie, zijn ze niet effectief, hebben ze oppervlakkige trillingen waar je niets aan hebt. En zijn ze gemaakt van slecht, poreus en zelfs giftig materiaal. Tip: 
doe ook onze vibrator test voor een advies op maat.  En kijk ook naar ons overzicht van slechte vibrators.

5. Is een vibrator op batterijen slechter?

Een vibrator op batterijen is zeker niet altijd slechter. De nieuwste en meest innovatieve vibrators zijn echter vaak oplaadbaar. De fabrikanten die de vibrators maken en de merken die ze ontwikkelen stoppen hun innovaties, hun beste motors en materialen vaak in de oplaadbare vibrators. Deze zijn dan ook vaak krachtiger. 
Het voordeel van vibrators die werken op batterijen is natuurlijk de prijs. Ze zijn altijd goedkoper. En er zijn zeker goede vibrators die op batterijen werken zoals de vibrators van het merk Bgood. Deze doen qua kracht en intensiteit niet veel onder voor de oplaadbare vibrators. U moet er wel rekening mee houden dat u er nog batterijen bij moet kopen en dat u dit vaker zult moeten doen.
Op zoek naar een vibrator met veel kracht? Dan moet u toch op zoek naar een oplaadbaar exemplaar of een met een snoer.

6. Hoe kan ik zien dat een vibrator van weekmakers gemaakt is?

vibrator gemaakt van weekmakersOndanks dat het wettelijk nog steeds is toegestaan vibrators met weekmakers te verkopen raden wij u deze af te kopen. Bij kinderspeelgoed is het gebruik ervan al verboden, dus waarom zou u risico's lopen? Helaas zijn er nog veel vibrators op de markt zijn waarin weekmakers verwerkt zijn. Hoe herkent u deze? Als het product van plastic is gemaakt en bewegende delen heeft dan is de kans groot dat het product gemaakt is met weekmakers. U kunt deze producten ook herkennen aan de vaak opvallende kleuren. Meer over veilige en onveilge materialen waarvan vibrators zijn gemaakt kunt u lezen in het artikel  "Wat u moet weten over materialen van vibrators en andere seks speeltjes".

7. Hoe weet ik zeker dat een vibrator stil is?

geluid van vibratorsNiemand zit te wachten op een vibrator die een hoop herrie maakt. Helaas, compleet stille vibrators bestaan nog niet. Een beetje geluid maken ze dus altijd. Maar er is een groot verschil tussen de ene vibrator en de andere. En dat heeft vaak te maken met de kwaliteit van de vibrator. Bij steeds meer vibrators staat tegenwoordig een indicatie van het aantal decibel vermeld dat deze maximaal produceert. Om u een idee te geven waar u daarbij aan moet denken: 30 dB is ongeveer het geluid van zacht gefluister op 5 meter afstand en 40 dB lijkt op het geluid van zacht geroezemoes. <50 dB is het niveau wat de fabrikanten als ‘fluisterstil’ omschrijven. Dit is het niveau dat de meeste kwaliteits vibrators hebben. Boven de 50 dB kunt u wat meer geluid verwachten.
50 dB is te vergelijken met het geluid van een koelkast en 60 dB met het geluid van een wasmachine. De vibrators in onze webshop zijn over het algemeen fluisterstil. En bij de bekende en luxere merken, waaronder bijvoorbeeld Lelo en Svakom, is dat altijd zeker het geval.

Wilt u echt een hele stille vibrator? En is dat voor u heel erg belangrijk? Kies dan niet voor een goedkope rabbit of tarzan vibrator. Rabbit vibrators hebben twee motoren en u kunt bedenken dat twee motoren altijd meer geluid produceren dan eentje. Tarzan vibrators waarvan de staaf ook roteert of draaiende bewegingen maakt, zijn bijna nooit echt fluisterstil. De motortjes die voor deze bewegingen noodzakelijk zijn produceren altijd wat extra geluid. Ook een wand massager is, door het gebruik van enorm krachtige motoren, nooit echt heel stil.
Als u een superstille wand massager of rabbit vibrator wilt, vindt u die op dit moment alleen bij de duurdere merken.

8. Wat zijn goede goedkope vibrators?

Als u op zoek bent naar een goedkope vibrator, bedenk dan wel dat er veel rommel op de markt is; met giftige weekmakers, niet effectief, die veel lawaai maken en snel kapot gaan. Vaak zijn bij de goedkopere vibrators de trillingen niet effectief (alleen oppervlakkig), het geluid echt te hard en het materiaal hard en poreus. En hier geldt ook: goedkoop is vaak duurkoop. Een goede, wat duurdere maar betere vibrator gaat jaren mee.
Maar natuurlijk zijn er goedkope vibrators te vinden van de minder bekende merken die wel prima zijn. Zowel oplaadbare als vibrators die werken op batterijen. In onze webwinkel vindt u, naast de bekende merken, ook voordelige vibrators (we hebben ze allemaal getest) van een prima kwaliteit. 

9. Wat is de beste vibrator?

De beste vibrator bestaat niet. Dat komt omdat elke vrouw weer net iets anders is gebouwd en andere dingen fijn en opwindend vindt. De vraag “Wat is de beste vibrator” moet dus eigenlijk zijn “Wat is voor mij de beste vibrator”.
In het artikel ‘ Hoe kies je de juiste vibrator” helpen wij u graag bij het kiezen van een vibrator die bij u past en die uw seks- en liefdesleven zal verrijken. U kunt ook onze vibrator test doen om te zien welke vibrator het beste bij u past.

10. Werken de koppelvibrators echt goed?

Ja, met name de laatste generatie vibrators voor samen werken prima. De eerdere generaties leverde nog wat problemen op met inbrengen of waren niet krachtig genoeg. Maar van de meest recente koppelvibraties zoals de We-vibe zult u samen zeker genieten. Ze zijn dan ook niet voor niets een wereldwijd succes.
Wel zit elke vrouw lichamelijk anders in elkaar en is de afstand tussen de vagina en de clitoris niet bij iedereen het zelfde. Dat betekent dat koppelvibrators niet bij elke dame het gewenste effect hebben. Ze zijn gemaakt om bij de grootste groep dames lichamelijk te passen. Er zullen dus helaas altijd dames zijn bij wie een koppelvibrator net niet op de clitoris terecht komt.

11. Ik kom moeilijk tot een orgasme. Helpt dan een vibrator?

 Ja, een vibrator kan vaak helpen. Niets kan de clitoris namelijk zo effectief stimuleren als een goede vibrator. Vaak helpen krachtige vibrators het best. U kunt bijvoorbeeld kijken naar de zogenaamde 'wand massagers'.
Deze zijn krachtig en hebben een brede kop zodat niet alleen de clitoris van de vrouw, maar ook het gebied daar direct om heen gestimuleerd en geprikkeld wordt.
Wat ook helpt is het gebruik van een fijn glijmiddel en een stimulerende balm of gel bij het gebruik van een vibrator. Dit zorgt voor een nog intensere beleving.
Tip: lees ook het artikel: Tips over het krijgen van een orgasme.

12. Ik heb last van vaginisme, kan een vibrator dan helpen?

Als u last van vaginisme is het altijd raadzaam om een huisarts, seksuoloog of bekkentherapeute te bezoeken. U bent niet de enige en er is gelukkig veel aan te doen. Ook dames met een volledig gezond seksleven kunnen vaginisme ontwikkelen. Uw lichaam wil dan onbewust geen penetratie, uw bekkenbodemspieren spannen zich aan als er iets bij de vagina in de buurt komt, wat vervolgens bij het inbrengen pijn veroorzaakt.
De seksuoloog of bekkentherapeut zal samen met u kijken naar de oorzaken en op basis daarvan een behandelplan opstellen. Een onderdeel daarvan is vaak het trainen met pelottes of dilators (soort buisjes met verschillende formaten) om zo de vagina rustig te laten wennen aan het inbrengen van iets in de vagina. Vaak wordt aangeraden aan om, na verloop van tijd, te oefenen met een kleine vibrator.
Een goede vibrator daarvoor is de Slinky Pinky.  Gebruik er ook een goed glijmiddel bij. 

13. Mijn man vindt een vibrator niet nodig. Is hij de enige?

Er zijn nog steeds veel mannen die een vibrator als bedreigend ervaren. Vaak hebben ze daarbij een beeld van een grote vibrator in hun hoofd. Ze denken: "Ze heeft mij toch en heeft daarom toch helemaal geen vibrator nodig?". Er zijn ook dames die zo denken: "Ik heb toch een man, dan heb ik toch geen vibrator nodig?".
Nee, een vibrator heeft niemand écht nodig. Maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen die een vibrator gebruiken een hoger libido hebben, meer seksuele opwinding ervaren en gemakkelijker orgasmen kunnen krijgen. Zij voelen zich vaker seksueel bevredigd dan vrouwen zonder vibrator. En uit onderzoek blijkt dat dames die in het bezit zijn van een vibrator zelfs gewoon gelukkiger zijn.
De vrouwen uit het onderzoek zagen hun vibrator helemaal niet als vervanging van hun partner, maar juist als aanvulling op hun seksleven. Ze vonden het ook vaak fijn om deze samen met hun partner te gebruiken. Kortom, een vibrator is een hele fijne aanvulling op het seksleven van dames én heren.

14. Hoe maak ik mijn vibrator schoon?

Het is belangrijk om een vibrator na gebruik goed schoon te maken. Zo zorg je ervoor dat alle bacteriën verwijderd zijn en er geen kans op infecties ontstaat. Dit schoonmaken kunt u doen met water en goede antibacteriële zeep. Het beste is het om de vibrator vervolgens gewoon te laten drogen en niet af te drogen. Zo voorkomt u dat er stofjes achterblijven op de vibrator. 
Werkt de vibrator op batterijen? Dan kunt het beste ide batterijen verwijderen voordat u de vibrator reinigt.
Een goedkope vibrator van poreus materiaal is vaak niet goed te reinigen, er kunnen bacteriën op achterblijven die infecties kunnen veroorzaken. Een goede reden dus om geen goedkope, slechte vibrators aan te schaffen. 
U kunt voor het schoonmaken en onderhouden van uw vibrator ook een toy cleaner of speciale reinigingsdoekjes gebruiken. Zo blijft uw vibrator gegarandeerd langer mooi en veilig.  Zeker als u een siliconen glijmiddel gebruikt is het schoonmaken met water en wat zeep moeilijk en is een toy cleaner aan te raden. 

15. Kan een vibrator verslavend zijn?

Het is een zorg die veel voorkomt: is de vibrator verslavend? Kan je daarna nog wel genieten van seks zonder een vibrator? 
Nee en ja. Een vibrator is niet verslavend. Het is wel heel gemakkelijk en effectief voor het krijgen van een orgasme, dus het kan wel zijn dat je de vibrator voor het gemak er snel bij pakt. En om de vibrator, ook samen, altijd te gebruiken als een race naar een orgasme is niet een goed idee. Dan doe je jezelf en de vibrator te kort. Hier geldt, net als voor alle andere manieren van seks, dat vari
ëren belangrijk is. Gebruik de vibrator niet altijd, en gebruik de vibrator niet altijd op dezelfde manier. Varieer en experimenteer, dan kan een vibrator juist een enorme verrijkking zijn.

16. Hoe laad ik de vibrator op met USB-kabeltje?

opladen vibrator met usb-kabeltjeTegenwoordig worden de meeste vibrators, ook van de dure merken, met een USB-kabeltje geleverd zonder stekker. Hoe werkt dat?
De ene kant van het USB-kabeltje gaat in een gaatje in de vibrator. Bij dit gaatje staan vaak de letters DC aangegeven. De andere kant van het kabeltje gaat in de laptop of computer. Of in de stekkers die gebruikt worden voor het opladen van smart phones.

Het maakt hierbij niet uit welke stekker of smartphone u gebruikt. Sommige merken geven aan dat alleen hun losse stekkkers hiervoor geschikt zijn, maar dat is niet waar. Alle stekkers zijn prima voor alle merken te gebruiken.

U kunt ook bij ons in de winkel een losse stekker kopen als u er geen in huis heeft en de vibrator op deze manier wilt opladen.

 

Wellicht ook interessant voor u:
> Hoe kies je de juiste vibrator?
>
 Doe de Vibrator Test
>
 Eerlijke informatie over vibrators, testen en beoordelingen

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 10/06/2015 - 14:08

Ik heb zelf al weer een tijd geleden de WeVibe 3 gekocht. Deze heb ik met heel veel plezier gebruikt. Ik merk zelf wel dat ik bij het vrijen nu toch sneller een kleine vibrator pak en niet de WeVibe. Maar dat zegt niets over de WeVibe zelf.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 04/19/2016 - 16:37

Ik heb een vraag. Ik ben 10 weken zwanger en vraag me af of het veilig is om een vibrator te gebruiken?
Ingediend door admin (niet gecontroleerd) op do, 04/21/2016 - 10:27

Beste Anoniem, Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Net als seks tijdens de zwangerschap, is het volledig veilig om een vibrator te gebruiken tijdens deze periode ( tenzij het natuurlijk om medische redenen door de specialist wordt afgeraden). Je kindje wordt goed beschermd in de baarmoeder. Seks en het krijgen van een orgasme houdt je bekken soepel en sterk en het zorgt ervoor dat je baarmoeder in goede conditie blijft voor de bevalling. Wij raden je wel aan om een vibrator te gebruiken waarin geen weekmakers zijn verwerkt. Kies dus voor kwaliteit en de betrouwbare, goede merken. Tot slot, hygiëne is het allerbelangrijkste tijdens de zwangerschap, zorg er altijd voor dat je vibrator schoon is voor gebruik en wees niet te ruw.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 03/14/2017 - 16:50

Het is veilig hoor, het is niet schadelijk voor de baby, en het is heel normaal om dit te gebruiken als je zwanger bent.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 09/19/2017 - 08:22

Na aankooop heb ik silikonen dildo niet grondig gewassen, wel afgespoeld met water en een beetje zeep. Kan ik nu ziek worden?
Ingediend door admin (niet gecontroleerd) op di, 09/26/2017 - 10:09

Nee, ik kan u gerust stellen. Een goede siliconen dildo kunt u prima wassen met wat water en zeep. Liefst anti-bacteriële zeep, en bij voorkeur voor en na gebruik. Meer over de materialen van vibrators en dildo's kunt u lezen in het artikel: https://www.depaarsekeizerin.nl/ideeen-inspiratie/wat-u-moet-weten-van-…
Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

alles al mooi kado verpakt

naar de erotiek winkel

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief