Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werkt een penispomp? En wat is de beste penispomp?

Er zijn heel veel verschillende soorten erectie pompen, ook wel penispompen of vacuüm pompen genoemd. Wat doen ze? Werken ze echt? Wat zijn de voordelen? En wat zijn de nadelen? Wat zijn de verschillen? En waar moet je op letten bij de aanschaf?

Wij helpen u graag op weg. 

 

 

Wat is een penispomp?

Een penispomp, ook wel erectiepomp of libidopomp genoemd, bestaat uit een kunststof buis die over de penis wordt geschoven. Deze buis wordt vervolgens vacuüm gezogen (met een electrische of handmatige pomp). Hierdoor stroomt extra bloed naar de penis en ontstaat er een erectie. Of wordt de bestaande erectie krachtiger.

Voor het behoud van de verkregen erectie moet een elastische ring om de basis van de penis worden aangebracht nadat de buis is verwijderd. Zo stroomt het bloed niet meteen terug en blijft de erectie in stand. De ring mag maximaal 30 minuten blijven zitten. 

Werkt een pomp bij penis vergroting?

Nee, laten we beginnen om dat misverstand allereerst uit de wereld te helpen. Een erectiepomp helpt niet om op langere termijn de penis te vergroten. Daar zijn alle wetenschappelijke studies het wel over eens. Wel is de penis direct na het gebruik van de pomp steviger en wat groter.

Er is daarnaast een groep mannen die een penispomp niet gebruikt om hun penis te vergroten, maar om de lengte van hun penis te behouden. Bij het ouder worden, wordt de penis namelijk wat kleiner.  Dat kan ongeveer 2 centimeter op een penis van 15 centimeter zijn. Of een vaccuüm pomp hiervoor echt werkt, is niet te zeggen. Daar hebben wij geen wetenschappelijk bewijs van gevonden. 

Werkt wel bij behoud van lengte na een prostaat operatie

Uit studies blijkt wel dat het gebruik van een penispomp na een prostaat operatie helpt wel bij het behoud van de lengte van de penis.

Bij een studie onder 28 mannen werd willekeurig een penispomp werden toegewezen na een zenuwsparende radicale prostatectomie. Mannen in groep 1 gebruikten de penispomp 10 minuten per dag gedurende 5 maanden zonder een erectiering. Mannen in groep 2 deden dat niet.
Na drie maanden was de penislengte met ongeveer 2 centimeter verminderd bij mannen in groep 2, maar bleef de lengte van de penis bij alle mannen in groep 1 bewaard. Na 12 maanden hadden slechts 2 van de 17 mannen in groep 1 een vermindering van de penislengte van 2 centimeter of meer in vergelijking met 5 van de 11 mannen in groep 2.
Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat een penispomp binnen een maand na gebruik Radicale prostatectomie helpt penislengte te behouden. (Kohler 2007)

Een andere studie onder 42 mannen die goede seksleven hadden voordat ze zenuwsparende radicale prostatectomie ondergaan, liet een zelfde beeld zien. De dag nadat de mannen hun katheters hadden verwijderd, begonnen ze dagelijks een penispomp gedurende 90 dagen. Zevenendertig mannen gebruikten de penispomp meer dan 50 procent van de 90 dagen, en slechts één van die mannen had een daling van de penislengte van 1,0 centimeter of meer.
Wanneer u deze resultaten vergelijkt met eerder onderzoek, waarin 48 procent van de mannen een significante vermindering van de penislengte na prostatectomie heeft gehad, blijkt dat het gebruik van een penispomp kort na de operatie een effectieve manier is om de penislengte te behouden. (Dalkin 2007)

Goede training voor verbeteren van erectie

Penispompen worden ook gebruikt als training, om voor een goede doorbloeding van de penis te zorgen. Bijvoorbeeld door wielrennners. Maar ook door mannen op leeftijd om die, als de nachtelijke erecties afnemen, de pomp gebruiken voor behoud van goede erecties.
Over de effectiviteit hiervan is geen betrouwbare informatie te vinden helaas.

Werkt bij erectie problemen en na prostaat operatie

Een erectie pomp kan de meeste mannen helpen die te maken hebben met erectie problemen.
Het is een officieel door artsen en urologen aanbevolen product. Met een vacuümpomp kan 90 tot 95% van de mannen weer een aanvaardbare erectie krijgen ongeacht de oorzaak van de erectiestoornis. Het wordt in sommige gevallen zelfs door de zorgverzekering vergoed.
 

Na prostaat operatie
 

Er is ook overtuigend bewijs dat vacuüm pompen succesvol zijn in de behandeling van ED na radicale prostatectomie, vooral wanneer ze worden gebruikt in combinatie met fosfodiesterase-5 remmers. **
Studies die dit laten zien, kunt u onder aan dit artikel vinden.
 

Voor wie is een erectie pomp het meest geschikt?

 • Voor mannen die geen pillen verdragen, en/of daar teveel bijwerking van ondervinden. 
 • Voor mannen voor wie andere behandelingen bij hun erectie probleem (ED) niet werken. 
 • Voor mannen die een toegankelijke en betaalbare manier zoeken om weer een erectie te krijgen.
 • Voor mannen die een erectie krijgen, maar willen dat de erectie steviger, groter en langduriger is.
 • De penispomp is een goed hulpmiddel bij penisrevalidatie na een prostaat operatie.
   

Wat is het verschil tussen een pomp voor penis vergroting en erectie problemen?

De pompen werken volgens hetzelfde principe en proces maar er zijn wel een aantal verschillen.

 • Een belangrijk verschil is dat er bij de pompen die worden gebruikt bij erectieproblemen de mogelijkheid zit om direct na het gebruik van de pomp een erectiering om de penis aan te brengen. Deze erectiering zorgt ervoor dat de erectie behouden blijft. Daarvoor heeft een erectiepomp die daarvoor bedoeld is een “kegel” of "conus". Deze kegel zorgt ervoor dat de penisring gemakkelijk om de cilinder kan worden geschoven. Na gebruik van de pomp, als de penis voldoende stevig is, schuif je de penisring van de cilinder om de basis van de penis.
  De erectie ringen (penisringen) en de kegel ontbreken bij de penis vergrotende pompen.
   
 • Een ander verschil is de manier waarop de opening van de cilinder wordt afgesloten. Bij pompen die penis vergrotend zijn is dit vaak gemaakt van zacht materiaal met een opening erin (zie de foto). Hier kan je de penis doorheen steken. Met een slappe penis is dat heel lastig. Voor mannen met erectieproblemen werken erectie pompen met drukringen beter. 

Hoe werken erectie pompen bij erectie problemen?

Het krijgen van een erectie is een proces waarbij er complexe veranderingen in de spieren, zenuwen en bloedvaten van de penis plaatsvinden. Normaal krijgt een man een erectie als hij aan seks denkt en/of als hij seksueel gestimuleerd wordt. De prikkelingen en de stimulatie zorgt ervoor dat het zenuwstelsel die van de ruggenmerg naar de genitaliën leidt, signalen afgeven naar de zwellichamen van de penis.

De bloedvaten die de penis van bloed voorzien, worden dan groter zodat het bloed in de penis stroomt en de erectie ontstaat. Het bloed wat naar de penis wordt gepompt zorgt ervoor dat deze groot, lang en stevig wordt. Helaas zijn er veel mannen die last hebben van erectiestoornissen en waarbij het erectieproces niet op een natuurlijke manier valt te bewerkstelligen. Dan kan een erectie pomp uitkomst bieden.

Met de pomp worden de zwellichamen in de penis op een kunstmatige manier opgewekt, zodat ze alsnog bloed opnemen en er een erectie tot stand kan komen. 

Resultaten gebruik erectie pomp bij erectie problemen

 • Herstel van de erectiele functies
 • Beperkt verlies van de penislengte
 • Significante verbetering van het helingsproces na operatie
 • Veilig en betrouwbaar

Wat doet een penispomp?

De meeste pompen  maken gebruik van het natuurkundige proces van 'overdruk' en 'onderdruk'.
Door de lucht uit de afgesloten cilinder met de vacuümpomp te zuigen vermindert de druk in de cilinder. De 'onderdruk' die in de cilinder ontstaat is lager dan de druk van buiten de cilinder (de 'bovendruk'). Nadert de druk tot nihil, dan is er sprake van een maximaal vacuüm of vrijwel luchtledige cilinder.
De onderdruk in de vacuümcilinder zorgt dat het bloed weer in uw penis stroomt. Het bloed wordt naar de zwellichamen van de penis gestuwd. Hierdoor vullen de zwellichamen zich met bloed, zoals dat ook gebeurt tijdens de natuurlijke manier van het krijgen van een erectie.
Door de verhoging van de bloedsomloop in de bloedvaten, de zenuwen, de zwellichamen en het spierweefsel van de penis ontstaat er een erectie. De drukring zorgt dat het bloed niet meteen weer terug stroomt als u de vacuümcilinder verwijdert.

Is een erectie ring noodzakelijk?

Ja, een ring is noodzakelijk als de pomp wordt gebruikt om een betere erectie te krijgen EN te behouden. Als de ring niet wordt aangebracht na het "pompen"", dan verdwijnt de erectie vrijwel direct. Het aanbrengen van de ring is dus belangrijk.
En nog belangrijker om te weten is dat de ring niet langer dan 30 minuten om de penis mag blijven zitten. Dan moet de ring verwijderd worden.

Hoe tevreden is men met een erectie pomp?

Studies suggereren dat ongeveer 50% -80% van de mannen tevreden is met de resultaten van erectie pompen. Zoals bij elke andere werkwijze voor behandeling van erectiele dysfunctie (ED), neemt de tevredenheid af in de loop van de tijd.

Is een erectie en de ejaculatie anders bij gebruik van een penispomp?

Een erectie die wordt verkregen door vacuüm pomp is in principe hetzelfde als een erectie op natuurlijk manier is verkregen, maar er zijn wel een paar verschillen te noemen. Zo kan de penis in erecte staat wat paars van kleur zijn. Ook kan de penis wat koud en gevoelloos aanvoelen. Andere bijwerkingen van de pomp op de penis en de erectie kunnen zijn:

 • Een beetje zwart/ blauwe markering of klein gebied met blauwe plekken op de schacht van de penis. Meestal is dit pijnloos en verdwijnt dit na een paar dagen.
 • De ejaculatie kan in kracht wat minder zijn door het gebruik van de penispomp. Meestal heeft dit geen effect op het  gevoel en de sensatie van een orgasme

Is een penispomp gevaarlijk? Zitten er risico's aan?

Erectiepompen zijn in principe veilig in gebruik en niet gevaarlijk. Maar er zijn wel een aantal risico's aan verbonden.
Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt heeft u een verhoogd risico op bloedingen. En een penispomp kan wellicht niet veilig zijn als u bloedarmoede heeft. Slikt u bloedverdunnende medicijnen, of heeft u bloedarmoede, raadpleeg dan een arts voordat u een erectiepomp gebruikt.
Verder is het uiteraard belangrijk voor het gebruik goed de gebruiksaanwijzing door te nemen. En bedenk: het gebruik van een pomp hoort geen pijn te doen. Gebeurt dat wel, dan moet u direct stoppen.

Hoe gebruik je een penispomp precies? Stap voor stap uitleg


Gebruiksaanwijzing, werking erectie handpomp

 

 1. U maakt eerst de pomp gebruiksklaar. Dat wil zeggen dat u de pomp in elkaar moet zetten volgens de gebruiksaanwijzing.
 2. Daarna kunt u wat oefenen met pompen op uw hand. Plaats hiervoor de cilinder op uw handpalm en knijp in de handpomp. U zult nu de druk voelen van het vacuümpompen. Om de vacuümsituatie weg te halen trekt u het hendeltje dat onderaan de pomp zit naar u toe, of drukt u de daarvoor bedoelde button in. (afhankelijk van pomp)
 3. Gaat dit goed? Verwijder overtollig schaamhaar en smeer de penis goed in met glijmiddel. Dan kunt u de cilinder om de penis schuiven. U laat  hiervoor uw penis “in” de koker glijden (verticaal tussen de benen) om de
  koker daarna horizontaal tegen het lichaam aan te brengen. Beweeg deze vervolgens voorzichtig heen en weer tot er een luchtdichte verzegeling is ontstaan.
 4. Het pompen kunt u het beste staand doen. Pomp langzaam 2 a 5 keer en laat vervolgens het bloed langzaam naar uw penis stromen. Wacht 3 a 5 seconden. Herhaal dit vervolgens. Dus 2 a 5 keer pompen en daarna een pauze van 3 a 5 seconden. Wanneer u een goede en volledige erectie ziet, stopt u.
  Wanneer u dit vaker heeft gedaan kunt u meer pompen. Dat wil zeggen meer dan 2 a 5 keer.  Zorg wel voor rustpauzes tussen het pompen.
 5. Voer het pompen langzaam en rustig uit, neem de tijd. Stop met pompen wanneer het pijn gaat doen. Dit hoort NIET.
 6. Wanneer de erectie is bereikt, schuift u de elastische drukring van de cilinder af naar de basis van uw penis. Zo wordt voorkomen dat het bloed terugloopt en stijf blijft.


Let op: u mag deze ring niet langer dan 30 minuten laten zitten.

Het kan zijn dat het niet direct lukt om een erectie te krijgen met de pomp. Dit komt omdat de bloedvaten van de penis niet gewend zijn aan dit proces. Na een aantal keren zal dit beter gaan.

 

Werking elektrische penispomp

 

 1. Een elektrische pomp werkt in principe het zelfde. U zet de pomp eerst in elkaar volgens de gebruiksaanwijzing.
 2. U start ook met het oefenen op uw hand. Om het vacuüm los te laten hoeft u alleen de "vrij" knop in te drukken.
 3. Gaat dit goed? Verwijder overtollig schaamhaar en smeer de penis goed in met glijmiddel. Dan kunt u de cilinder om de penis schuiven. U laat  hiervoor uw penis “in” de koker glijden (verticaal tussen de benen) om de
  koker daarna horizontaal tegen het lichaam aan te brengen. Beweeg voorzichtig heen en weer tot er een luchtdichte verzegeling is ontstaan.
 4. Als de pomp goed zit dan kunt u op de knop drukken om de pomp vacuüm te laten trekken. U ziet dan langzaam uw penis zwellen. Doe het pompen in kleine stapjes. Eerst  3-5 seconden de knop ingedrukt houden om vervolgens 3 a 5 seconden pauze te nemen zodat uw penis rustig met bloed kan volstromen.  Vervolgens herhaalt u dit. Het is niet exact te zeggen hoe lang u de knop ingedrukt moet houden omdat de pompen verschillen. De ene pomp is krachtiger en sneller dan een andere pomp. Maar rustig beginnen, en pauzes nemen is het devies. 
  Als u dit vaker heeft gedaan kunt u langer pompen, dat wil zeggen meer dat 3 a 5 seconden per keer. Dat kan 10 tot 15 seconden zijn, maar ook 30 seconden. Kijk en ervaar hoe dit proces bij u loopt, en zorg voor rustpauzes.
 5. Uw penis zal zich verder vullen en rechtop gaan staan. U kunt hiermee doorgaan totdat uw penis groot en stevig genoeg is. Doe het langzaam, haast u niet en neem er de tijd voor.
 6. Wanneer de erectie is bereikt, pakt u de drukring bij de lussen en schuift u deze van de cilinder af naar de basis van uw penis. Uw penis is nu in erectie. Laat de drukring niet langer dan 30 minuten om uw penis zitten.

Wat zijn de nadelen van een erectie pomp?

Allereerst is het natuurlijk behoorlijk wennen om met een pomp een erectie op te wekken. Het kost tijd en is omslachtig. Andere nadelen zijn :

 • De drukring of penisring, die ervoor zorgt dat de erectie behouden blijft, mag maximaal 30 minuten gebruikt worden. Dit beperkt de duur van het seksspel.
 • Met een elektrische pomp kan het geluid (ver)storend zijn.
 • De erectie is soms niet hetzelfde als van natuurlijke stijve penis. De penis kan minder stijf zijn, blauw aanlopen en/of koud aanvoelen.
 • Zoals hierboven ook genoemd kan de ejaculatie wat minder krachtig zijn.

Wat zijn de voordelen van een erectie pomp?

 • De meeste mannen kunnen na wat oefenen goed en snel met een pomp uit de voeten.
 • Er kan heel snel (binnen 5-10 minuten) een erectie worden opgewekt.
 • Minder risico op complicaties dan bij andere ED-behandelingen.
 • Minimale kosten na de eerste aankoop.
 • Non-invasieve behandeling.
 • Het kan gecombineerd worden met andere ED-behandelingen, zoals orale medicijnen.
 • Werkt bij de meeste mannen.

Verschillen tussen elektrische penispomp en handpomp

Voordelen van een erectie handpomp

 • Een handpomp is stil in gebruik.
 • Met een handpomp kan de zuigkracht nauwkeurig en voorzichtig worden opgevoerd.
 • Werkt heel snel
 • Is vaak lichter dan een elektrische pomp
 • De pomp heeft weinig onderdelen die kapot kunnen gaan.
 • Vergt geen batterijen.
 • Is goedkoper dan elektrische pomp

Voordelen van een electrische pomp

 • Handig als het lastig is om beide handen te gebruiken
 • Handig als er weinig kracht in de handen zit

Wat is het verschil tussen een dure pomp en een goedkopere pomp?

Dit is een vraag die we vaak krijgen. Het verschil zit met name in de gebruikte materialen.
Bijvoorbeeld:

 • De dikte van het plastic van de cilinder (bij duurdere pompen vaak dikker)
 • Het materiaal van de maatringen (bij duurdere pompen vaak van (beter) rubber waardoor het beter afsluit, bij de goedkopere pompen vaak van plastic)
 • Afwerking en design (de duurdere pompen zien er vaak beter uit)
 • Soms is ook de werking beter en sneller doordat er een krachtiger motor in zit.
 • Soms is de fitting van de onderdelen bij de goedkopere pompen minder goed.
 • Vaak is er bij de duurdere pompen meer aandacht besteed aan de verpakking en handleiding.
 • Soms is een duurdere pomp geen verbetering en kunt u beter kiezen voor een basis en goedkopere versie. De techniek van de "normale basis handpomp" vinden wij bijvoorbeeld praktischer dan de duurdere Primus Med handpomp. 
 • Soms zijn de verschillen minimaal en zijn de goedkopere versies prima te vergelijken met de duurdere erectie systemen.(wij vinden de Pro Plus Erection System bijvoorbeeld gewoon goed).
   

Waar kun je vacuum penispomp kopen / bestellen?

In onze winkel zijn verschillende goede penis/erectiepompen te koop.

Hieronder een aantal nuttige video's met uitleg over de voor- en nadelen, de vooroordelen en het gebruik

Goede keuzes voor penispompen

€ 224,95
Primus medische elektrische erectiepomp van Vacurex
Deze luxe pomp is medisch getest en wordt ook aanbevolen door ziekenhuizen en artsen.
€ 89,00
Vacurex Erectie Handpomp
Een effectieve erectie handpomp. Zorgt eenvoudig, veilig en snel voor een goede erectie.
€ 149,95
Pro Plus Erection System: Oplaadbare Elektrische Erectiepomp
Een goede medisch gecertificeerde erectiepomp. Met de nieuwste technologie om erectiestoornissen aan te pakken.

Advies voor gebruik van erectiepompen

Gebruik van penispomp bij erectie stoornis

Gebruik van penispompen met ziektes en aandoeningen

Kan ik de penispomp direct gebruiken na een prostaat operatie?
Ja, de meeste artsen  adviseren 1 week- 1 maand na de operatie al te starten met het gebruik van een erectiesysteem. Door het gebruik van een erectiesysteem komt de doorbloeding weer op gang en wordt de kans op eventuele incontinentieklachten en erectiestoornissen verkleind.
 

Kan ik een erectiepomp gebruiken bij diabetes?
Ja, een penispomp is uitermate geschikt voor mannen met diabetes.
 

Kan een vacuümpomp gebruikt worden met MS (multiple sclerosis)?
Ja, MS kan de erectie verzwakken, en problemen geven bij het krijgen van een orgasme en ejaculatie. Een erectiepomp kan helpen om dit te verbeteren.
 

Ik heb last van een hoge bloeddruk. Mag ik een penispomp gebruiken?
Ja, ook als u medicijnen tegen een hoge bloeddruk gebruikt kunt u een penispomp gebruiken.


Loop ik het risico op trombose (bloedpropjes)?
Nee, het gebruik van een penispomp heeft geen invloed op het risico op trombose.
 

Ik heb een kromming in mijn penis, kan ik een erectiepomp gebruiken?
Ja, als het geen problemen geeft om de penis in de cilinder te plaatsen kunt u gerust een penispomp gebruiken. Het lijkt er zelfs op dat door het gebruik van een penispomp de kromming in de penis minder wordt.

 

Bij welke ziektes en aandoeningen niet geschikt?
Alleen bij bepaalde ziektes en aandoeningen zoals leukemie, sikkelziekte, beenmerg kanker of ziektes die de bloedstolling wijzigen zal een erectiepomp niet worden mogen gebruikt.

 

Tips van erectiepomp gebruiker na prostaat operatie

 • Als ik de pomp gebruik ga ik zijdelings voor de spiegel staan. Dat heb ik zelf als tip ergens gelezen en dat werkt heel goed. Je ziet zo goed de erectie ontstaan.
   
 • Pompen doe ik zelf dagelijks. Ik doe dit nu als volgt: ik pomp 15 a 30 seconden (ik heb een elektrische pomp) en houd dan een korte pauze van 5 seconden. Ik start het pompen weer op, en doe dit nog 30 seconden. Vervolgens stop ik weer. Ik zie dat de groei van de penis verder gaat zonder dat ik pomp. Dan pomp ik nog 10 a 15 seconden door totdat de penis omhoog is gekomen. Daarna laat ik de pomp leeglopen.
  Na een kleine pauze van ca 5 seconden herhaal ik dit proces maar dan zonder de pauzes. 
  Eenmaal omhoog gekomen houd ik dit 2 minuten vast en laat de pomp vervolgens weer leeglopen.
  Ik gebruik de pomp niet voor penetratie-seks.
   
 • Ik gebruik daarbij dagelijks een lage dosis, van 5 mg Tadalafil. Deze koop ik (op recept in Nederland) in Duitsland omdat dit daar vele malen goedkoper is.
   

Reacties

Ingediend door admin (niet gecontroleerd) op do, 03/21/2019 - 15:10

Beste keizerin! Ik ken uw bedrijf als de meest serieuze in de branche, en dat is dan ook meteen de reden van deze mail, en u moet het zeker niet zien als een klacht! Als oudere homoman (68) met te kortstondige erecties dacht ik het gevonden te hebben door de aankoop bij u in 2017 van de Primus med. Dit naar aanleiding van de op uw site te vinden lovende recensies. Tja, inderdaad kun je er een erectie mee bereiken, maar of je daar nu zo gelukkig mee moet zijn is wel een vraag, want: A. het doorbreekt heel storend het sexspel, B. de voorhuid wordt op een dusdanige manier door de zuigkracht te strak over de eikel getrokken, dat elke vorm van erotische massage en/of penetratie er geen pretje meer mee is, C. door de stagnatie van de doorbloeding in mijn pik verdwijnt, mede door het onder B. genoemde onprettige effect, elk vorm van gevoel waarvoor ik nu juist die Primus med. had aangeschaft! Met andere woorden: ik ben door dit apparaat nu wel in staat een erectie te hebben, maar mijn pik is in plaats van een zinderende genotsknuppel verworden tot een gevoelloze ijspilaar. Ik zou iedereen met het zelfde probleem dan ook willen aanraden de situatie te accepteren zoals die is, en voor de wederzijdse erotische bevrediging andere oplossingen te zoeken. Het is, zo is mijn ervaring, opwindender om meer tijd en fantasie in een spannend voorspel te steken, daar het intiem zijn met elkaar is vaak belangrijker is dan het daadwerkelijke orgasme. En trouwens, zonder een erectie is voor de man een orgasme ook mogelijk, want daar zijn leuke hulpmiddelen genoeg voor leverbaar. En voor de meeste dames is de penetratie wat betreft het klaarkomen bepaald niet het belangrijkste. Indien u het als ervaringsinfo (en dan wel graag naamloos) op uw site zou plaatsen, kost het u wellicht wat betreft de aankoop van dit hulpmiddel inkomsten, maar die kunt u door echt goede en eerlijke voorlichting te geven ook weer terugverdienen. Vriendelijk groetend.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 02/04/2020 - 15:01

Beste lezers, Bij deze een korte bijdrage van mij, ik hoop daarmee een groep prostaat patienten wat hoop te geven op een beter sexleven. Bijna twee jaren geleden ben ik geholpen aan prostaatkanker dmv een radicale ingreep (radicale prostatectomie), hierdoor kan ik geen normale erectie meer krijgen. Dit wist ik voor de ingreep door de goede voorlichting van de behandelend arts. De keuze voor deze ingreep heb ik na kort denken genomen, het was dit of onzekerheid over leven of dood. Daarna is het herstellen, zorgen dat de normale functies zoals continentie weer terugkomen. Dat is zover allemaal weer goed, gelukkig. Het erectie probleem blijft echter. In overleg met de arts geprobeerd met een erectiemiddel (Muze), dat soms wel, soms niet werkt. De erectie is zeker niet meer zoals dat vroeger was, maar het is iets. Hiermee kunnen mijn vrouw en ik wel gemeenschap hebben. Ik weet dat gemeenschap hebben niet alles is wat er is, belangrijk is dat je weer gezond bent en weer kunt genieten van elkaar. Enfin, ik blijf wat proberen en rondkijken. ook op advies van de arst om de mogelijkheid van een penispomp te bekijken. Zo ben ik op deze site terecht gekomen. En hier zijn penispompen te koop in diverse soorten. Ik heb een paar weken geleden een pomp gekocht, en ben nu aan het proberen. En ik kan je zeggen, het werkt! Ik ben tevreden tot nu toe, een erectie is mogelijk. De erectie is stevig genoeg om ook gemeenschap te hebben, blijft redelijk stevig zolang je de afsluitring goed plaatst. Let op de bijsluiter; niet langer dan een half uur afknijpen! De pomp die ik heb is de Vacurex handpomp. Is handig in gebruik, de erectie komt op gang, geduld hebben, laat de pomp en het vacuum het werk doen, even wachten ring over de penis onderin schuiven en klaar. Het klinkt wat plastisch, is in het begin ook wennen. Maar het is leuk als je het samen doet, als de partner ook nog wat stimuleert hier en daar, vind ik dat dat ons sexleven weer een stuk op de rit is. En nogmaals, je realiseert je dat gezondheid voorop staat, nr 1 is. Daarbij hoort ook een goed liefdesleven om de kwaliteit van het leven zo hoog mogelijk te maken. Ik hoop dat ik hiermee een positieve bijdrage lever voor mensen met dezelfde ziekte of die nu gezond zijn, maar zoeken naar iets wat weer muziek geeft. Met vriendelijke groet CP
Ingediend door Francisca (niet gecontroleerd) op zo, 12/04/2022 - 15:41

Beste CP,

Binnenkort moet mijn man geopereerd worden en zijn prostaat en lymfeklieren moeten operatief verwijderd worden en ze kunnen niet zenuwsparend opereren. We zijn 57 en 56 jaar en nog geen jaar getrouwd en onze hele leven staat op zijn kop en we zijn van alles aan het opzoeken hierover. Allereerst is gezondheid nr.1 maar het is heftig allemaal. Nu lees ik bij uw verhaal dat de vacurex pomp werkt bij u en uw partner. Dat geeft ons hoop en wij hebben nu een heel goed sexleven en zijn erg bang voor de toekomst maar het belangrijkste is dat de kanker eruit moet. Is het mogelijk om ons nog wat meer tips te geven. Echt heftig deze situatie.

Groetjes
Francisca en Theo

Ingediend door Edo (niet gecontroleerd) op zo, 12/31/2023 - 09:07

Bedankt voor dit duidelijke en hoopgevende bericht. Bij mij is ook na prostaatoperatie geen erectie meer mogelijk. Het verhaal geeft me vertrouwen dat er een redelijk goede kans is op weer erecties bij gebruik van genoemde pomp.

Ingediend door wim -86 (niet gecontroleerd) op do, 02/29/2024 - 10:02

De ervaring van CP, v.w.b. de oorzaak van zijn beschreven erectieprobleem, is identiek aan die van mij. Dus prostaatkanker en de keus over leven of dood. Een radicale zenuwsparende operatie bleek niet dat resultaat te hebben. Dit risico was met ons vooraf besproken.
Slechte nazorg is de oorzaak van veel mislukkingen in ons sexleven. Zoeken, zoeken en nog eens zoeken via viagra, androskatinjecties en tenslotte de pomp, is een uiterst lange weg, Uiteindelijk is dit uitgemond in: "dan maar geen penetratie." We lossen het samen wel alternatief op als je van elkaar houdt. Hoewel ik, nu zo'n 20 jaren na operatie, toch maar weer eens de pomp ga proberen. Dank CP voor jouw duidelijke bijdrage.

Ingediend door anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 08/25/2021 - 13:54

Ik wil jullie / jou bij deze een welgemeend compliment maken. Ik heb bij jullie al een paar keer wat besteld en de wijze waarop jullie dit verzenden, de snelheid waarmee en de manier waarmee jullie op klachten reageren zou een voorbeeld moeten zijn voor alle internetsites die artikelen leveren.
Ik heb twee jaar geleden een prostatectomie ondergaan en heb god zij dank nog wel de normale sexuele beleving en gevoelens maar krijg niet meer een spontane erectie. Ik had voor die tijd nooit
erectieproblemen ervaren helaas wel na de operatie. Na een paar maanden heb ik een erectiepomp gekocht en kan daarmee goed erecties opwekken. Via de door jullie geleverde penispomp (vacurex handpomp) krijg ik gelukkig wel een erectie en mbv een goede cockring blijft mijn erectie ook behoorlijk stijf.
Verschillende drukringen uitgeprobeerd. Uw site heeft mij echt geholpen mijzelf en mijn seks leven
opnieuw uit te vinden.

Ingediend door depaarsekeizerin op wo, 09/21/2022 - 15:30

U kunt pompen tot dat u ziet dat uw penis groot en stevig is. Voer het pompen langzaam en rustig uit.  Pomp niet te snel of te intensief.
Gebruikt u voor het eerst een elektrische pomp druk dan 3 a 5 seconden op de knop, laat even los en wacht 3 a 5 seconden zodat uw penis de tijd heeft om vol te lopen met bloed. Is de erectie nog niet stevig genoeg, druk dan opnieuw 3 a 5 seconden op de knop en neem weer een pauze van 5 sec. Doe dit net zo lang tot u ziet dat uw penis groot en stevig is.
Bij een handpomp werkt het ongeveer hetzelfde, alleen drukt u dan niet op de knop, maar gebruikt u veelal een hendel. Dit zeer voorzichtige en stapsgewijze gebruik is alleen bij de eerste toepassingen noodzakelijk, totdat u zelf kunt afwegen hoe lang u de vacuümpomp moet inschakelen om een tevredenstellende erectie te krijgen. Uw penis zou binnen 10 en 90 seconden stijf moeten worden.

Pomp de eerste keer niet meer dan 3 keer achter elkaar.  De bloedvaten van de penis moeten wennen aan dit proces. Het kan zijn dat niet het direct lukt om een erectie te krijgen, maar wanneer u een aantal keer oefent zult u zien dat het lukt.

Als u de pomp een aantal keren heeft gebruikt kunt u de pomp langer ingedrukt houden.

Ingediend door Paul (niet gecontroleerd) op di, 03/19/2024 - 16:25

Ik heb een erectiepomp én ik zal deze zeker nog blijven gebruiken vanwege het feit dat ik na een RALP mijn penis weer tot leven wil brengen. Ik hoop dat ik hiermee de zwellichamen tot leven kan wekken én dat de zenuwen op een gegeven moment zelf een signaal geven waardoor er erecties spontaan kunnen komen. 
Als ik de pomp gebruik ga ik zijdelings voor de spiegel staan. Dat heb ik zelf als tip ergens gelezen en dat werkt heel goed. Je ziet zo goed de erectie ontstaan. 
Pompen doe ik zelf dagelijks. Ik doe dit nu als volgt: ik pomp 15 a 30 seconden (ik heb een elektrische pomp) en houd dan een korte pauze van 5 seconden. Ik start het pompen weer op, en doe dit nog 30 seconden. Vervolgens stop ik weer. Ik zie dat de groei van de penis verder gaat zonder dat ik pomp. Dan pomp ik nog 10 a 15 seconden door totdat de penis omhoog is gekomen. Daarna laat ik de pomp leeglopen.
Na een kleine pauze van ca 5 seconden herhaal ik dit proces maar dan zonder de pauzes. 
Eenmaal omhoog gekomen houd ik dit 2 minuten vast en laat de pomp vervolgens weer leeglopen.
Ik gebruik daarnaast dagelijks 5 mg Tadalafil.
Dat koop ik in Duitsland, bij de Sonnen Apotheek in Emmerich omdat het niet vergoed wordt en het daar veel goedkoper is. https://www.emmerich-apotheke.de/nederlandse-klauten/

Aanbevolen artikelen

x

Veelgestelde vragen

Wat zijn de nadelen van een erectie pomp?

Allereerst is het natuurlijk behoorlijk wennen om met een pomp een erectie op te wekken. Het kost tijd en is omslachtig. Andere nadelen zijn :

De drukring of penisring, die ervoor zorgt dat de erectie behouden blijft, mag maximaal 30 minuten gebruikt worden. Dit beperkt de duur van het seksspel.
Met een elektrische pomp kan het geluid (ver)storend zijn.
De erectie is soms niet hetzelfde als van natuurlijke stijve penis. De penis kan minder stijf zijn, blauw aanlopen en/of koud aanvoelen.
Zoals hierboven ook genoemd kan de ejaculatie wat minder krachtig zijn.

Kan een penispomp de penis vergroten?

Nee. Een penispomp helpt niet om op langere termijn de penis te vergroten. Daar zijn alle wetenschappelijke studies het wel over eens. Wel is de penis direct na het gebruik van de pomp steviger en wat groter.

Er is daarnaast een groep mannen die een penispomp niet gebruikt om hun penis te vergroten, maar om de lengte van hun penis te behouden. Bij het ouder worden, wordt de penis namelijk wat kleiner.  Dat kan ongeveer 2 centimeter op een penis van 15 centimeter zijn. Of een vaccuüm pomp hiervoor echt werkt, is niet te zeggen. Daar hebben wij geen wetenschappelijk bewijs van gevonden. 

Is een penispomp gevaarlijk? Zijn ze veilig te gebruiken?

Erectiepompen zijn in principe veilig in gebruik en niet gevaarlijk. Maar er zijn wel een aantal risico's aan verbonden. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt heeft u een verhoogd risico op bloedingen. En een penispomp kan wellicht niet veilig zijn als u bloedarmoede heeft, lijdt aan een bloedziekte, hart- of vaatziekte of afwijking aan de penis. Raadpleeg dan altijd uw arts voor gebruik.
Verder is het uiteraard belangrijk voor het gebruik goed de gebruiksaanwijzing door te nemen. En bedenk: het gebruik van een pomp hoort geen pijn te doen. Gebeurt dat wel, dan moet u direct stoppen.

Is de erectie hetzelfde als je een penispomp gebruikt?

In principe is de erectie hetzelfde, maar er kunnen wel wat verschillen zijn. Zo kan de penis in erecte staat wat paars van kleur zijn. Ook kan de penis wat koud en gevoelloos aanvoelen. Andere bijwerkingen van de pomp op de penis en de erectie kunnen zijn:

Een beetje zwart/ blauwe markering of klein gebied met blauwe plekken op de schacht van de penis. Meestal is dit pijnloos en verdwijnt dit na een paar dagen.
De ejaculatie kan in kracht wat minder zijn door het gebruik van de penispomp. Meestal heeft dit geen effect op het  gevoel en de sensatie van een orgasme

Is het goed om een erectiepomp te gebruiken na prostaat operatie?

Er is overtuigend bewijs dat vacuüm pompen succesvol zijn in de behandeling van ED na radicale prostatectomie, vooral wanneer ze worden gebruikt in combinatie met fosfodiesterase-5 remmers. **

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief