• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Mieke (35): Ik wil graag tegelijkertijd klaarkomen

Het zou zo fijn zijn om samen met mijn vriend klaar te kunnen komen. We zijn nu tien jaar samen. De seks is heerlijk. Ik word zeker goed opgewonden en geniet daar ook van. Het lukt me alleen niet om me echt op mezelf te focussen. Ik neem de tijd niet en denk: Laat maar. Misschien duurt het wel veel te lang voor hem? Ben ik dan de enige die dit heeft? We proberen het wel eens als hij al klaargekomen is, maar dat vind ik zo raar. Hij doet dan in alle stilte zonder opwinding “zijn werk”. Daar word ik dan weer nier opgewonden van. Misschien is mijn behoefte om tegelijk klaar te komen wel niet reëel. Waar heb ik nu eigenlijk behoefte aan? Blijkbaar mis ik wat en gaat het nog niet naar mijn zin.
 
Eva Broomans (psycoloog-seksuoloog NVVS en werkt als internet en face-to-facesekstherapeut bij Virenze):
 
 
De juiste prikkels, de juiste stimulatie, die werken alleen als je die ook kan ontvangen. Ben je met je hoofd heel ergens anders, bij hoe de seks zou moeten horen bijvoorbeeld, dan wordt het lastig  om echt opgewonden te worden en makkelijk om je sociaal wenselijk te gedragen. Er is een bepaalde hoeveelheid prikkeling nodig om echt geil te worden. Ik bedoel dan niet alleen fysiek opgewonden, maar dat je ook in je hoofd volkomen met seks bezig bent. Geregeld tref ik mensen in de praktijk of online, die wel  met het hoofd bij de seks zijn, maar vooral bij hoe het hoort te zijn. Zij hebben hoge verwachtingen van de seks. De lat ligt hoog. Er moet minstens een orgasme komen en ook nog op een spannende manier en ook nog zo dat zij aantrekkelijk blijven voor de partner.
    Het orgasme moet iedere keer een unieke, indrukwekkende belevenis zijn. Het gevolg is dat men teleurgesteld wordt. Het plaatje in je hoofd is in werkelijkheid anders. Seks blijkt in de praktijk vaak namelijk niet op een geregisseerd stuk porno met altijd een happy ending. Je partner beweegt bijvoorbeeld niet zo soepel als je in gedachten had. Ondertussen is het voor jou lastig je te concentreren op je opwinding. Sterker nog: de gedachte aan hoe het moet is vaak niet opwindend. Daarmee is de afbreuk aan je opwindende plaatje compleet.  
Eigenlijk komt het erop neer dat het vooral werkt om jezelf te zijn. Tja, dat dan wel een van de grootste dooddoeners die je je op dit terrein kan voorstellen. Toch is het het spannends om je te kunnen laten gaan in het bijzijn van je partner. Ieders individuele verlangen heeft iets spannends. Ieder persoon vult het naar eigen idee en gevoel in. Het persoonlijke maakt het, volgens mij, zo bijzonder, spannend en mooi.
 
Bron: boek Verschil in Verlangen van Eva Bromans

Contact – Eva Broomans                                                                    
e.broomans@virenze.nl                                 

 

Reacties

Ik raad iedereen aan om met glijmiddel te werken. Het is zo fijn en geeft het ultieme gevoel tijdens de sex

Heel herkenbaar verhaal. Mijn vrouw en ik hebben jarenlang hetzelfde gehad. Het verlangen naar een gelijktijdig orgasme maar hoe ook geprobeerd.. het lukte gewoon maar niet en dan ruim meer dan 10 jaar niet. Erotiek zijn wij door de jaren heen steeds meer gaan ontdekken. De vrouw heeft nou eenmaal meer opwarmtijd nodig dan de man. Verleng het voorspel, laat je lekker verwennen. Wat uiteindelijk er voor gezorgd heeft dat wij wel gelijktijdig een orgasme kregen was een heel kleine vibrator tussen ons in wat ook goed op de plek bleef zitten. Dat lukte en daarna lukte het ook wel vaker. Het proberen waard?

Ik herken dit ook. Maar ik heb inmiddels wel begrepen dat het niet eenvoudig is. Dat geeft ook rust. Ik begrijp ook dat het "normaal" is om naderhand een orgasme te krijgen. Daar maak ik nu een feestje van. Ik heb niet het gevoel dat mijn man "in stilte zijn werk doet". Het hoort nu bij het hele verhaal en ik kan me er nu op verheugen.

Wij hebben dit nog nooit gehad een gezamelijk orgasme!
Een meditatie met ademhalingsoefeningen wil ook weleens wat helpen om in de stemming te komen! Mijn man heeft erg ruwe Handen met gevoelloze vingertoppen, iemand een tip!
Handcreme helpt niet, het is niet fijn als je ook al HSp hebt en 60 plus bent!
We hebben de Iora vibrator net gekocht!

Wat ik zelf vaak doe is mijn partner een percentage geven van waar ik ben qua opwinding. Dan weet hij dat hij even in moet houden, maar dat we wel op de goeie weg zitten. Als ik bijvoorbeeld wel close ben maar nog niet kan komen zeg ik 80 procent en als ik er bijna ben 95.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Beantwoord deze vraag om te bewijzen dat dit geen spam is.