Overslaan en naar de inhoud gaan

Mieke (35): Ik wil graag tegelijkertijd klaarkomen

Het zou zo fijn zijn om samen met mijn vriend klaar te kunnen komen. We zijn nu tien jaar samen. De seks is heerlijk. Ik word zeker goed opgewonden en geniet daar ook van. Het lukt me alleen niet om me echt op mezelf te focussen. Ik neem de tijd niet en denk: Laat maar. Misschien duurt het wel veel te lang voor hem? Ben ik dan de enige die dit heeft? We proberen het wel eens als hij al klaargekomen is, maar dat vind ik zo raar. Hij doet dan in alle stilte zonder opwinding “zijn werk”. Daar word ik dan weer nier opgewonden van. Misschien is mijn behoefte om tegelijk klaar te komen wel niet reëel. Waar heb ik nu eigenlijk behoefte aan? Blijkbaar mis ik wat en gaat het nog niet naar mijn zin.
 
Eva Broomans (psycoloog-seksuoloog NVVS en werkt als internet en face-to-facesekstherapeut bij Virenze):
 
 
De juiste prikkels, de juiste stimulatie, die werken alleen als je die ook kan ontvangen. Ben je met je hoofd heel ergens anders, bij hoe de seks zou moeten horen bijvoorbeeld, dan wordt het lastig  om echt opgewonden te worden en makkelijk om je sociaal wenselijk te gedragen. Er is een bepaalde hoeveelheid prikkeling nodig om echt geil te worden. Ik bedoel dan niet alleen fysiek opgewonden, maar dat je ook in je hoofd volkomen met seks bezig bent. Geregeld tref ik mensen in de praktijk of online, die wel  met het hoofd bij de seks zijn, maar vooral bij hoe het hoort te zijn. Zij hebben hoge verwachtingen van de seks. De lat ligt hoog. Er moet minstens een orgasme komen en ook nog op een spannende manier en ook nog zo dat zij aantrekkelijk blijven voor de partner.
    Het orgasme moet iedere keer een unieke, indrukwekkende belevenis zijn. Het gevolg is dat men teleurgesteld wordt. Het plaatje in je hoofd is in werkelijkheid anders. Seks blijkt in de praktijk vaak namelijk niet op een geregisseerd stuk porno met altijd een happy ending. Je partner beweegt bijvoorbeeld niet zo soepel als je in gedachten had. Ondertussen is het voor jou lastig je te concentreren op je opwinding. Sterker nog: de gedachte aan hoe het moet is vaak niet opwindend. Daarmee is de afbreuk aan je opwindende plaatje compleet.  
Eigenlijk komt het erop neer dat het vooral werkt om jezelf te zijn. Tja, dat dan wel een van de grootste dooddoeners die je je op dit terrein kan voorstellen. Toch is het het spannends om je te kunnen laten gaan in het bijzijn van je partner. Ieders individuele verlangen heeft iets spannends. Ieder persoon vult het naar eigen idee en gevoel in. Het persoonlijke maakt het, volgens mij, zo bijzonder, spannend en mooi.
 
Bron: boek Verschil in Verlangen van Eva Bromans

Contact – Eva Broomans                                                                    
e.broomans@virenze.nl                                 

 

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 03/08/2016 - 01:07

<p><span style="color: rgb(255, 255, 255); font-family: Roboto, Arial, 'Helvetica Neue', Helvetica, sans-serif; font-size: 15px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: 22px; orphans: auto; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 1; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; display: inline !important; float: none; background-color: rgb(47, 7, 57);">Ik raad iedereen aan om met glijmiddel te werken. Het is zo fijn en geeft het ultieme gevoel tijdens de sex</span></p>
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 09/01/2016 - 22:27

Heel herkenbaar verhaal. Mijn vrouw en ik hebben jarenlang hetzelfde gehad. Het verlangen naar een gelijktijdig orgasme maar hoe ook geprobeerd.. het lukte gewoon maar niet en dan ruim meer dan 10 jaar niet. Erotiek zijn wij door de jaren heen steeds meer gaan ontdekken. De vrouw heeft nou eenmaal meer opwarmtijd nodig dan de man. Verleng het voorspel, laat je lekker verwennen. Wat uiteindelijk er voor gezorgd heeft dat wij wel gelijktijdig een orgasme kregen was een heel kleine vibrator tussen ons in wat ook goed op de plek bleef zitten. Dat lukte en daarna lukte het ook wel vaker. Het proberen waard?
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 11/01/2016 - 17:10

Ik herken dit ook. Maar ik heb inmiddels wel begrepen dat het niet eenvoudig is. Dat geeft ook rust. Ik begrijp ook dat het "normaal" is om naderhand een orgasme te krijgen. Daar maak ik nu een feestje van. Ik heb niet het gevoel dat mijn man "in stilte zijn werk doet". Het hoort nu bij het hele verhaal en ik kan me er nu op verheugen.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 01/13/2017 - 13:38

Wij hebben dit nog nooit gehad een gezamelijk orgasme! Een meditatie met ademhalingsoefeningen wil ook weleens wat helpen om in de stemming te komen! Mijn man heeft erg ruwe Handen met gevoelloze vingertoppen, iemand een tip! Handcreme helpt niet, het is niet fijn als je ook al HSp hebt en 60 plus bent! We hebben de Iora vibrator net gekocht!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 04/26/2020 - 17:40

Wat ik zelf vaak doe is mijn partner een percentage geven van waar ik ben qua opwinding. Dan weet hij dat hij even in moet houden, maar dat we wel op de goeie weg zitten. Als ik bijvoorbeeld wel close ben maar nog niet kan komen zeg ik 80 procent en als ik er bijna ben 95.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 07/20/2020 - 07:11

Het is wel degelijk mogelijk maar jullie moeten beide in de juiste stemming zijn. Bij ons lukt het vaak als mijn vrouw vooraf een uitgebreide erotische massage van mij krijgt. Tijdens zo'n massage laat ik haar vaak al meerdere keren klaarkomen. Doordat ze dan al flink doorbloed en goed in de stemming is kan ze steeds snel klaarkomen. Tijdens de penetratie gebruik ik ook mijn hand om haar tot een hoogtepunt te komen. Als ik voel dat mijn orgasme niet verweg meer is wrijf ik haar ook tot een hoogtepunt en soms gebruikt ze op dat moment zelf haar hand. Op deze manier lukt het ons vaak om tegelijkertijd klaar te komen. Probeer het eens uit zou ik zeggen. Het hoeft allemaal echt niet zo ingewikkeld te zijn.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 07/21/2020 - 00:06

Mijn vriendin komt ook erg moeilijk klaar enkel met handwerk en vibrator. Wat goed werkt bij ons is bijvoorbeeld standje doggystyle in combinatie met de vibrator. Hierdoor komen we eigenlijk altijd wel tegelijk klaar. Of zij bovenop werkt ook goed.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 09/22/2020 - 16:15

Hallo Mieke, Ik herken me helemaal in jouw verhaal! En inmiddels vind ik het 'een gedoe' geworden als mijn partner me met zijn hand of mond stimuleert. Met gedoe bedoel ik dat de opwinding en het me geil voelen iedere keer weer wegens en ik zekf ook niet meer voel waar hij me het beste kan stimuleren. Ik zou graag uit die neerwaartse 'gedoe cirkel' willen komen maar ik lijk wel geen toegang naar de weg terug van open en speels samen zoeken en uitproberen. Ook als ik me in m'n eentje stimuleer - wellicht helpt dat om mijn partner nieuwe aanwijzingen te geven - ebben gevoelens van opwinding weg. Ook dan, merk ik, is het steeds meer een gedoe aan het worden
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 09/28/2020 - 15:40

Het is mij en mijn man laatst wel gelukt. Maar het gaat niet makkelijk. Laat staan vanzelf. Deze keer was ook nog eens toeval. Wat bijdraagt: ik durf me te laten gaan, eindelijk. Wij zijn nog niet heel lang samen en in het begin kreeg hij mij niet klaar. Ik kon me niet laten gaan. We waren ons ervan bewust en hebben er "niks" aan gedaan. Behalve praten, accepteren en soms een beetje oefenen ;) Het is ook elkaar (en jezelf) ontdekken en jezelf durven geven. In mijn vorige relatie kon ik mij niet zo geven als nu. Maar in mijn vorige relatie werd ook te weinig over seks gesproken. En ik merk nu pas hoe belangrijk dat eigenlijk is. Praat er eens over. Stel je open, wees eerlijk en hou van jezelf <3 PS: naderhand afmaken mag gewoon hoor, gebeurd hier ook door hem of mij. En soms heeft geen van beiden een orgasme en dat is ook prima. Of ieder is met zichzelf bezig. Genieten is het belangrijkste. Sta jezelf dat ook toe.
Ingediend door Eric (niet gecontroleerd) op zo, 07/25/2021 - 21:41

Dat lukt ons al 25 jaar met gemak. Als ik mijn vrouw klaar zie komen dan wind mij dat zo op dat ik dan kom. En anders om ook.

Ingediend door Maya (niet gecontroleerd) op di, 11/09/2021 - 11:07

Wat een waardevolle en liefdevolle reacties hierboven. Mooi om al die details te lezen ...en hoopvol. Want met liefde, humor, tijd, interesse voor+met elkaar spelen is 1 van de allermooiste energieen die je elkaar kan geven. Mij heeft het lezen van boeken met de laatste inzichten over t onderwerp weer vlot getrokken, af en toe lezen en praten erover, speeltjes die ik echt oke vind proberen. Kleine veranderingen brachten veel verschil. Heerlijke ontdekkingsreis.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Verzending

 • Neutrale buitenverpakking
 • Verzendbedrijf MyParcel als afzender op doos
 • Altijd gratis kadoverpakking
 • Kies zelf datum ontvangst
 • Afhalen bij postpunt mogelijk
 • Géén bezorging bij buren mogelijk
 • Meestal volgende dag in huis
 • Verzendkosten NL 4,85 - brievenbuspakketje 2,60
 • Verzendkosten België 6,25
 • Alle producten min. 1 jaar garantie
 • Bereikbaar op 06 147 46 123

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief