Overslaan en naar de inhoud gaan

Standje 69 is (ook) fijn op latere leeftijd

De manier waarop we seks hebben verandert door de jaren heen. Er zijn seksstandjes die we weliswaar veel doen als we jong zijn, maar op latere leeftijd minder en juist andersom.
Een standje waar u op latere leeftijd misschien niet direct aan denkt is standje 69. Toch is dit een bijzonder intieme seks positie, waarbij beide partners genot op hetzelfde moment ervaren en dit standje is goed uit te voeren, of u nu 20 of 69 bent.

Wat is standje 69?

Standje 69, ook wel bekend onder de naam soixante-neuf, is een positie waarbij beide partners zichzelf zo positioneren, dat de mond bij beide partners dichtbij de genitaliën zit.  
Dat maakt orale bevrediging (stimulering met de mond) voor beiden tegelijkertijd mogelijk. De naam is van de positie afgeleid.
De partners liggen in omgekeerde positie, dus één persoon ligt op de rug, de andere persoon op handen en knieën in precies de omgekeerde richting, waarbij de billen en genitaliën dus bij de mond van de liggende partner in de buurt komen.
Een 6 en een 9 beelden die positie perfect uit, en hebben zodoende de naam ‘standje 69’ aan deze positie gegeven.

Het is onduidelijk hoe lang mensen elkaar al in deze positie bevredigen. Er wordt in Europa voor het eerst melding van gemaakt aan het eind van de achttiende eeuw, in revolutionair Frankrijk, maar er zijn schilderingen bekend van oude Romeinen en Grieken die hetzelfde doen. Ook in de Kama Sutra wordt standje 69 benoemd.
Hoewel de Kama Sutra vol staat met ingewikkelde standjes, is standje 69 er juist één die goed te doen is. Kama Sutra noemt het echter ‘de omgekeerde kraai’ en beveelt aan om het standje op de zij uit te voeren.

Een fijne, maar intieme positie

Het mag duidelijk zijn dat met standje 69 één van de meest intieme posities wordt ingenomen. Niet alleen de genitaliën zijn immers dicht bij de mond en neus, ook de anus komt dichtbij. Dat biedt geweldige kansen om elkaar op nieuwe manieren te bevredigen, maar het (zelf)vertrouwen en het gevoel van veiligheid moeten groot zijn. Het kan voor sommige partners een drempel zijn om elkaar voor het eerst in deze positie te bevredigen.

Het is misschien een dooddoener, maar het is dan ook aan te bevelen om dit standje eens te bespreken, als u die met uw partner nog nooit geprobeerd heeft. U wilt zich waarschijnlijk beiden goed voorbereiden. Wanneer u goed schoon bent, zult u zich comfortabeler en zelfverzekerder voelen en het is fijn voor uw partner natuurlijk. Een spontaan standje 69 is daarom dan ook wat minder aan te bevelen.

Wanneer u het beiden wilt en u beiden goed heeft voorbereid zult u ervaren dat standje 69 een bijzonder fijne positie is. In plaats van elkaar om beurten te bevredigen, bevredigt u elkaar immers tegelijkertijd, wat een sensationele ervaring kan zijn.

De reis wordt belangrijker dan de bestemming

En dat het een sensationele ervaring is, maakt standje 69 ook zo uitstekend geschikt voor wie geen 20 of 30 meer is. De bekende actrice Helen Mirren maakte met een woordspeling al duidelijk dat haar sex leven alleen maar beter is geworden met de jaren: “standje 69 is op je 69ste ook nog lekker”, ze zegt er zelfs de wekker voor te zetten. En dat is niet zo vreemd.

Wanneer we 20 of 30 zijn, zijn we vaak veel bezig met het uiterlijk. Het hoogtepunt bereiken tijdens de seks is de belangrijkste missie van beide partners. Wanneer we ouder worden, is het niet zo dat we plotseling niet meer met ons uiterlijk bezig zijn natuurlijk, maar het speelt tijdens de seks een minder belangrijke rol. De intimiteit en aanraking komen centraal te staan. De reis wordt belangrijker dan de bestemming. Het samen genieten en ontdekken belangrijker dan het hoogtepunt.

Standje 69 biedt oudere seksuele partners dan ook de kans om langer van de reis te genieten, intiem te zijn en tegelijkertijd orale seks te ervaren. Overigens is het niet alleen de orale seks die fijn is in standje 69. Mocht u beiden toch bij het hoogtepunt zijn aanbeland, dan leent dit standje zich natuurlijk ook perfect om elkaar te helpen om al dan niet tegelijkertijd tot een orgasme te komen.

Is standje 69 voor iedereen geschikt?

Standje 69 kan niet altijd door iedereen uitgevoerd worden. Hoewel de posities door zowel de liggende partner, als de partner op handen en knieën goed ingenomen kan worden, ook op latere leeftijd, zijn er wel andere factoren die een belemmering kunnen zijn. Maar gelukkig kent standje 69 een aantal variaties, waaronder de relaxte zijwaartse positie.

Buik
De buik kan bijvoorbeeld in de weg zitten. Wanneer één van beide partners, of allebei de partners, een forse buik heeft, dan kan het lastig worden om nog met de mond bij de penis of de vagina en clitoris te komen.
Een zijwaartse liggende positie (waarbij beide partners op hun zij liggen zoals hieronder afgebeeld) kan dan een oplossing bieden.

Lengteverschil
Ook een groot lengteverschil kan veel lenigheid vragen. Dat is misschien wat minder een probleem op jonge leeftijd, maar met de jaren kan dat lastiger worden. Als het lengteverschil echt te groot is, zal standje 69 simpelweg niet gaan, maar de zijwaartse liggende positie (waarbij beiden partners op hun zij liggen) of het wisselen van positie door beide partners kan dan een perfecte oplossing zijn.
 

Rugpijn
Voor rug- en heup problemen is dit standje in de regel geen probleem, zolang u naar uw lichaam luistert natuurlijk. Pijn is nooit goed, en betekent dat de positie toch iets anders ingenomen moet worden.

Bent u benieuwd naar meer standjes die geschikt zijn voor personen die kampen met rugpijn? Neem dan vooral eens een kijkje naar:

 

Concentratie
Heeft u moeite om zich te concentreren, of kunt u moeilijk genieten terwijl u zelf bezig bent, dan kan in dit standje nog een stukje lastiger worden. 
 

Eerste keer orale seks
Heeft u niet eerder met uw partner orale seks gehad, dan kan het handiger zijn eerst allebei apart van orale seks te genieten. U kunt zo beter voelen en ervaren en uw partner goede tips en aanwijzingen geven. 
 

Standje 69, relaxte zijwaarts liggende variant

Hoe optimaal te genieten van standje 69

Zoals gezegd is het, om optimaal te genieten van standje 69, extra belangrijk om hygiënisch te zijn. Was u zelf, eventueel samen met uw partner, goed alvorens aan de positie te beginnen. Wanneer u zover bent, heeft u een aantal opties.

Wanneer het om een mannelijke en vrouwelijke partner gaat, ligt de mannelijke partner meestal languit. De vrouwelijke partner gaat er in omgekeerde positie op handen en knieën boven zitten, zodat de genitaliën van beide partners bij de mond in de buurt komen. Zorg dat u beiden comfortabel bent.
De man kan eventueel een kussen onder het hoofd leggen, als het hoofd ver gebogen moet worden om tot bij de vagina te komen en de vrouw kan eventueel een kussen onder de buik leggen als het niet lukt om lang op handen en knieën in positie te blijven.

Een andere variatie is om vanuit het originele standje 69 beiden naar één kant te rollen. Dan liggen jullie allebei op jullie zij zoals hierboven op de afbeelding wordt getoond.


Wanneer u standje 69 uitprobeert, kan het ook een kans zijn om nieuw terrein met elkaar te verkennen. Omdat ook de anus dichtbij de mond is, kan de liggende partner de ander ook anaal oraal bevredigen. En ook omgekeerd kan het standje 69 plezierig zijn. De vrouw gaat dan languit liggen en de man neemt de omgekeerde positie in. Omdat de vrouw vanuit een liggende positie het hoofd op en neer zal moeten buigen om de man te kunnen bevredigen, is dit wel een aanmerkelijk zwaardere positie.

Wanneer u samen standje 69 voor het eerst, of voor het eerst in lange tijd uitprobeert is het aan te raden samen te zoeken naar de beste manier om lang en comfortabel van elkaar te kunnen genieten.

Aanbevolen artikelen

Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. Het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief