• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
 • Ook naar post punt
 • Meestal volgende dag in huis
 • Deskundig advies 

Beste en slechtste seksstandjes voor man met rugpijn

seks met rugpijn
Rugpijn komt heel veel voor. Canadese statistieken schattten dat 80 procent van de volwassenen te maken krijgt met rugklachten. En uit dezelfde statistieken blijkt dat zowel vrouwen als mannen met rugklachten minder seks hebben. Logisch, want seks met rugpijn is en blijft een uitdaging. 
Jarenlang werd mannen met rugpijn door artsen aangeraden om dan lepeltje-lepeltje-seks te hebben. Wetenschappers uit Canada hebben nu ontdekt dat het ideale standje afhankelijk is van het soort rugpijn en dat in veel gevallen lepeltje-lepeltje niet het juiste standje is.
 

Beste seksposities wetenschappelijk onderzocht

 
in Canada heeft een groep wetenschappers van de Univeristy of Waterloo in Ontario een onderzoek gedaan naar de beste seks standjes voor mannen met rugpijn.  Ze hebben tien koppels bereid gevonden om in naam van de wetenschap vijf standjes uit te proberen. Zo konden de wetenschappers zien hoe de ruggengraten van de koppels bewogen terwijl zij verschillende standjes probeerden. De bevindingen zijn gebruikt om aanbevelingen te doen voor de beste standje bij een bepaalde soort rugpijn.
Een aantal aanbevelingen die ze doen, geldt voor iedereen met rugpijn. De partner die de beweging controleert, wordt aangeraden meer zijn heupen en knieën te gebruiken en minder te bewegen vanuit de rug. De ander wordt aangeraden om voor een zo natuurlijk mogelijke positie van de ruggengraat te zorgen. Een kussentje of opgerolde handdoek kan hierbij helpen.
 

Seks posities voor mannen met rugpijn

 

Goede posities voor mannen die pijn ervaren bij het voorover buigen

 • Het beste standje is de doggy style, waarbij de vrouw voor pijnverlichting kan zorgen door niet op haar handen, maar op haar ellenbogen te leunen.
 • Een andere goede positie is de missionarishouding, waarbij de man zijn bovenlichaam ondersteunt met zijn handen en de vrouw haar heupen en knieën licht fixeert. 

beste seksstandje man rugpijn bij vooroverbuigenvrijen met rugpijn, goede seks positie

 

Slechte posities voor mannen die pijn ervaren bij het vooroverbuigen

 • Lepeltje-lepeltje-seks kan beter vermeden worden. 
 • Ook de missionaris houding waarbij de heer op zijn ellebogen leunt blijkt ook geen goed standje voor de man met flexie-intolerante pijn. 

slechtste seks positie man met rugpijn bij voorover buigenslechte sekspositie voor man met rugpijn bij voorover buigen

 

Goede seksposities voor mannen die rugpijn ervaren bij het strekken van de rug 

Voor een man die juist last krijgt van zijn rug door die te strekken, raden de wetenschappers aan om te vrijen in de lepeltjeshouding of de missionarishouding (de man ligt bovenop de vrouw). 

 • De beste sekspositie blijkt voor deze man de lepeltjeshouding te zijn
 • Daarna volg de missionarishouding waarbij de man op zijn ellebogen steunt.
goede seks positie voor mannen met rugpijn bij strekkengoede positie voor man met rugpijn bij strekken rug.
 

 

Slechtste posities voor mannen die pijn ervaren bij het strekken van de rug

 • De hondjes houding waarbij de dame op haar ellenbogen steunt
 • De missionarishouding waarbij de man op zijn handen steunt.

slechste seks stand voor man met rugpijn bij strekken rugvrijen met rugpijn, man

 
Bron: wetenschappelijk onderzoek universiteit Waterloo in Ontario, Canada (zie video)
 
 
 
Het onderzoek uit Toronto beperkte zich tot 5 posities, maar er zijn natuurlijk meer af- en aanraders. Meer standjes die de moeite van het uitproberen zijn als u last heeft rugpijn. Natuurlijk zijn alle rugpijnklachten anders en blijft het altijd een kwestie van experimenteren om een comfortabel standje te vinden. Wij komen hier binnenkort op terug. 
 
Tips: Het ergonomisch ontworpen kussen De Ramp van het merk Liberator biedt de ultieme ondersteuning. Dit speciale kussen neemt de druk weg op knieën en polsen, zodat u volop genieten kunt van uw partner, zelfs tijdens langdurig vrijen. En ook de strap van het merk Sportsheets kan goede en speelse ondersteuning bieden seks bij rugpijn.
 
 
 
Wellicht ook interessant: