Overslaan en naar de inhoud gaan

Anale seks - de beste adviezen voor beginners

31% van de mannen en 27% van de vrouwen heeft wel eens anale seks gehad. En een groot deel vindt het een opwindende aanvulling van zijn/haar seksleven. 
Toch zijn er toch nog veel mensen een beetje huiverig om hiermee te experimenteren en het eens te proberen. En dat is jammer, want anale seks kan ontzettend fijn, opwindend en spannend zijn. Het kan voor geweldige sensaties en orgasmes zorgen, voor zowel mannen als vrouwen. Zeker wanneer u zich er goed op voorbereid. De volgende adviezen kunnen u helpen om er een positieve en opwindende ervaring voor beide partners van te maken.
En let wel: niets moet, alles mag. Anale seks is een breed begrip. Dat gaat van het strelen van de anus tot penispenetratie en alles daar tussen in. Start slow zonder einddoel. Genieten samen is het doel.
En weet: uzelf open stellen voor nieuwe ervaringen, kan uw seksleven echt een boost geven.

Voorbereiding: Reinigen

Het is altijd verstandig om anale seks een beetje voor te bereiden. Zo is het fijn om voor anale seks een "anale douche" te nemen. Dat zorgt ervoor dat u ontspannen kunt genieten en zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele "viezigheid".  Het zorgt ook voor hygiëne en veiligheid. Dat gaat heel gemakkelijk met speciaal daarvoor ontworpen anal showers. U kunt hier lezen hoe dat werkt.
Bezoek van te voren ook nog even het toilet.

Glijmiddel

Als een vrouw opgewonden wordt, wordt de vagina vochtig waardoor de penis (of een speeltje) gemakkelijk en soepel naar binnen glijdt.
De anus heeft deze eigenschap niet, de anus maakt geen vocht aan. Het is dus veel moeilijker om er iets in te brengen. Wilt u experimenteren met anale erotiek, dan is een glijmiddel noodzakelijk en wees daar vooral niet zuinig mee. 

Er zijn speciale glijmiddelen voor anale erotiek. Deze hebben meestal een iets dikkere structuur en zorgen voor ultra lang glijden. 
Wilt u een speeltje gebruiken? Gebruik dan een glijmiddel op waterbasis. 

Goede glijmiddelen voor anale erotiek

€ 23,95
Soothe Intimate Earth: Natuurlijk anaal glijmiddel op waterbasis (120 ml)
Volledig natuurlijk glijmiddel, wat dikker, perfect voor anale erotiek met en zonder speeltjes.
€ 16,95
Pjur Analyse Me Water Comfort Glide (100 ml)
Op waterbasis voor anale erotiek. Dunne substantie, voelt zacht en glad.
€ 19,95
Pjur Analyse Me: Voor anaal gebruik (100 ml)
Siliconen formule zorgt voor een zijdezacht vochtig gevoel zonder een desensibilisatie effect.
€ 14,95
Hydra+ : Premium glijmiddel op waterbasis (150 ml)
Heeft alles wat je van een kwaliteit glijmiddel mag verwachten. Met super handig pompje!

Eerst Solo

Voordat u anale seks samen met uw partner probeert, kunt u hier eerst zelf mee experimenteren. Zo kunt u ervaren wat goed en niet goed voelt. En deze ervaring helpt u ook om de spanning te verminderen tijdens de seks met partner. U kunt relaxter genieten als u een beetje weet wat er komen gaat en u al een fijne anale ervaring hebt gehad.

Koop voor het oefenen met solo anale seks een fijne buttplug voor beginners en een goed glijmiddel.
U kunt hier lezen waar een eerste buttplug aan moet voldoen om veilig en zorgeloos te kunnen genieten.
U kunt ook een condoom gebruiken die u over het speeltje aanbrengt. De condoom kunt u na gebruik weggooien wat het reinigen vergemakkelijkt. 

Goede buttplugs voor beginners

€ 19,90
Bootie van Fun Factory: Buttplug voor beginners
Deze kleine, vriendelijk ogende buttplug is ideaal voor dames, en voor heren die op zoek zijn naar nieuwe sensaties en een plug willen proberen. De
€ 24,95
Petite Sensations: Goede stijlvolle vibrerende buttpug
Deze buttplug ziet er mooi uit, voelt heerlijk zacht aan, heeft een vriendelijk formaat en goed ontwerp. En heerlijke vibraties.
€ 20,00
Kleine vibrerende buttplug: ideaal voor beginners
Deze kleine buttplug is een fijne introductie tot anale erotiek. Het formaat is vriendelijk (XS) en heel toegankelijk voor beginners, met name voor
€ 64,95
Goede vibrerende buttplug met afstandsbediening - Small
Onze testster is erg enthousiast. Met deze buttplug wordt anale erotiek voor iedereen een feestje.

Voorzichtig beginnen & relaxed opbouwen

Als u voor het eerst, of voor de eerste keer sinds lange tijd, weer anale seks heeft is dat misschien best spannend. Die spanning kan ervoor zorgen dat in het begin misschien de penetratie (van vinger, speeltjes of penis) niet meteen lukt. Wees lief, zorgzaam en geduldig met elkaar. Zie penetratie niet als utliem doel, maar geniet van elke vorm van anale erotiek. En weet ook dat de anale seks die je in pornofilm ziet niet realistisch is. Diep, snel of krachtig stoten doet alleen maar pijn. Ontspannen en relaxed genieten is het devies.
 

Strelen & masseren

Begin eerst met het strelen van de anus (bijvoorbeeld met een veer), masseer het gebied rondom de anus voorzichtig. Daarvoor kunnen vingers maar ook een tong worden gebruikt. Gebruik bij het strelen en masseren al lekker veel glijmiddel. Bent u degene die gemasseerd wordt, ervaar wat u lekker en niet lekker vindt, verplaats uw lichaam af en toe een beetje en vertel uw partner wat het met u doet. Het kan goed zijn dat u het hier de eerste keer bij wilt laten. 


Vinger

Voelt het goed en wilt u meer experimenteren? Dan kunt u een deel van een vinger langzaam een stukje in de anus laten glijden. Laat de vinger daar en ervaar wat het met u doet. Het is natuurlijk overbodig om te vermelden dat de nagels kort geknipt zijn en geen scherpe randjes hebben. De anus is een gevoelige plek waar scherpe randjes en puntjes onplezierig kunnen aanvoelen. U kunt ook latex handschoenen gebruiken.
Ontspan en geniet van de sensatie die dit teweeg brengt. U kunt nu ook deze anale seks aanvullen met het stimuleren andere erogene zones. Bij de vrouw kan dat de clitoris en/of de g-spot zijn. Bij de man kan dat zijn penis of het perenium zijn.  U kunt dat zelf doen, of uw partner. U kunt daarvoor handen en vingers gebruiken maar ook een vibrator.
 

Speeltje

Een volgende stap kan een klein anaal speeltje zijn. Kies een goed en veilig anaal speeltje voor beginners uit, breng er veel glijmiddel op aan, en breng deze voorzichtig een beetje in. Voelt het goed, dan kan het speeltje wat verder worden ingebracht.
Dat kan een geweldig "gevulde" sensatie geven. Ook dit kunt u aanvullen met het stimuleren van andere erogene zones.
 

Maatje groter

Heeft u het gevoel dat u nog een stapje verder wilt gaan? Dan kunt u kiezen voor een groter speeltje. 
Een speeltje voor beginners heeft een diameter van ca. 2,5-3 cm, een speeltje met maatje medium ca. 3 - 3,5 cm.
Daarbij is het goed om te beseffen dat een penis in erecte staat een diameter heeft van 4,1 cm.
U kunt ook kiezen voor een setje anale speeltjes met verschillende afmetingen. Zo kunt u samen, en ieder op zijn/haar gemak experimenteren en genieten.
 

Penis

Vanuit deze voorzichtige opbouw kunt u, als u dat prettig en opwindend vindt natuurlijk, een penis naar binnen laten glijden. Maar dat hoeft uiteraard helemaal niet het doel te zijn. Anale seks betekent niet automatisch penetratie met de penis. Anale seks kan ook het masseren of strelen van het gebied rondom de anus zijn.  

 

Communicatie

Uit de vorige tip leidde u het misschien al af; communicatie is, net als altijd, ook nu erg belangrijk. Voor de ontvanger van de anale seks kan penetratie zonder goede communicatie pijn doen. Het is dus heel erg belangrijk goed naar elkaar te luisteren, en te komen tot een een manier en tempo dat voor u beiden fijn en opwindend is. De ene keer kan het anders zijn dan een andere keer. Wellicht heeft uw partner de ene keer wel zin in anale seks met een anaal speeltje, terwijl uw partner de volgende keer alleen daar gestreeld wil worden. Of uw partner wil wel anale penetratie maar veel langzamer dan de vorige keer. 
Het is belangrijk om goed te blijven praten, niet alleen de eerste keer dat u anale seks heeft, maar ook de keren erna. Er is altijd wat van elkaar te leren.

Buttplug en andere speeltjes

Een kleine buttplug kan, zoals al eerder genoemd, heel opwindend zijn. En het kan ook helpen om anale penetratie (als men dat wil) makkelijker te maken. Met buttplugs van verschillende afmetingen kan de sluitspier "getraind" worden voor penetratie van een penis. Dat gaat niet in één vrijpartij, daar kunnen heel wat vrijpartijen voor nodig zijn. 
Maar als u dat allebei opwindend vindt, kan het oefenen en trainen met anale speeltjes die oplopen in formaat een veilige en ontspannen manier zijn om dit te bereiken.

Ook prostaat massagers kunnen gebruikt worden bij anale seks. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Hier kunt u lezen hoe u een prostaat massager kunt gebruiken en wat een goede prostaat massager voor beginners is.

Fijne anale erotiek set voor hem en haar

€ 44,95
Set Anale Erotiek voor Hem en Haar
Mooie set voor anale erotiek voor hem en haar. Voor experimenteren, veilige anale avonturen en nieuwe sensaties!
€ 59,95
Bootie buttplug set
Deze Bootie set van het Duitse kwaliteitsmerk Fun Factory bestaat uit drie verschillende buttplugs met verschillende formaten. Een S, M en L. Leuk

Goede prostaat massagers voor beginners

€ 62,95
Helix Syn Aneros: Beste prostaat massager voor beginners, meer comfort
Klassieke bestseller. Beste prostaat massager voor beginners.
€ 54,95
Vick van Svakom, kleine prostaat massager voor beginner
Goed uitziende, toegankelijke vibrerende prostaat massager. Met afstandsbediening voor handsfree genieten.
€ 119,95
Vector, hele goede prostaat massager van We-Vibe
Een topper onder de prostaat massagers. Voor beginners en experts. Met afstandsbediening en app.

Ontspannen van sluitspier

Het is belangrijk om de sluitspier te ontspannen tijdens anale seks. Dat is soms best lastig, zeker als het een van de eerste keren is dat u het probeert.  De spieren rondom de anus zorgen er voor dat er niet zomaar ontlasting uit komt. Het heet niet voor niets de sluitspier. De spier heeft als doel om dingen binnen te houden en deze spier is het niet gewend als er iets naar binnen wordt gebracht.
De anus zal daarom in het begin de neiging hebben om zich aan te spannen. En met aangespannen spieren is penetratie in de anus onplezier en zelfs pijnlijk. 

Tips voor het onstpannen van de anusspier

  • Door de stapjes rustig op te bouwen, kunt u tussen elk stapje ontspannen en uw ademhaling aanpassen. Ervaar wat het met u doet, ontspan, relax en ga pas verder als u zich ontspannen voelt en uitziet naar een nieuw stapje. Begin met strelen en masseren.
  • Om de sluitspier te ontspannen kunt u zichzelf ook bevredigen. Daarmee raakt u eigenlijk vanzelf wat meer ontspannen. Vaak is vlak voor, of na het klaarkomen het moment dat de anusspieren zoveel ontspannen zijn dat u er makkelijker wat in kunt brengen.
  • Een vibrerend speeltje tegen de anus houden kan ook goed helpen om deze te ontspannen.


 

Combineer voor ultieme sensaties

De meeste vrouwen kunnen geen orgasme krijgen van anale erotiek alleen, mannen wel. Maar anale erotiek kan een orgasme bij een vrouw  wel versterken en intenser maken.
Daarvoor moet wel tijdens de anale seks de clitoris worden gestimuleerd. Natuurlijk kunt u anale erotiek ook eerst combineren met stimulatie van de g-spot of een andere erogene zone voor heerlijke sensaties.

Mannen kunnen door stimulatie van de  prostaat zeker een orgasme krijgen, al is dat niet bij alle mannen het geval. Bij mannen kan de anale stimulatie ook worden gecombineerd voor intense ervaringen, bijvoorbeeld met stimulatie van het perineum en/of de penis.

De beste standjes voor anale seks

In principe kunnen vrijwel alle vaginale standjes ook toegepast worden op anaal.

De missionarishouding is een klassieker die zich ook prima leent voor anaal. Het stelt de 'ontvanger' in staat om comfortabel achterover te leunen en te ontspannen. Het is intiem, gemakkelijk en perfect voor een eerste keer omdat je in dit standje elkaar goed kunt zien en zo non-verbale hints kunt oppikken.  Dit standje maakt voor sommigen de anale seks minder ‘porno’ en meer een daad van liefde en vertrouwen.
Een ander voordeel van dit standje is dat degene die gepenetreerd wordt de knieën wat kan optrekken waardoor de anus minder samengeknepen wordt.
Tip: leg wat kussens onder de heupen en benen als u een betere hoek nodig heeft.

Op zijn hondjes ligt voor de hand, het is het klassieke standje voor anale seks. De anus is in een goede rechte positie waardoor de penis er relatief gemakkelijk in kan glijden. Dus het is niet zonder reden dat we vaak automatisch aan doggy style denken wanneer het gaat over anale seks. Maar let op, het is gemakkelijk om bij dit standje te hard of te snel te gaan. De controle is volledig in handen van de gever, dus communicatie is bij dit standje extra belangrijk.

Lepeltje-lepeltje (spooning) is de gemakkelijkste houding voor anale seks waardoor het perfect is voor beginners. De partners liggen allebei op hun zij, met de gever achter de ontvanger. Het is heel intiem en de controle over de penetratie is redelijk gelijk verdeeld.

Een ander standje dat geschikt is voor beginners is de ontvanger bovenop, ofwel de ‘cowboy/girl’. Zo heeft de persoon die gepenetreerd goede controle over het tempo en de diepte van penetratie. 

 

Belangrijk om rekening mee te houden
 

U kunt rustig willen tussen de verschillende anale posities, maar u moet voorzichtig zijn als u anale seks combineert met andere seksuele activiteiten. 
De penis (maar ook speeltjes en vingers) kunnen gemakkelijk bacteriën overbrengen, dus wissel niet zo maar tussen anaal en vaginaal. Wilt u van een anaal standje naar vaginale penetratie reinig dan eerst grondig de penis. 
Ook voor vingers en speeltjes geldt: alles wat anaal is geweest, moet grondig worden schoongemaakt voordat ze ergens voor kunnen worden gebruikt.

 

Nog een tip voor anale penetratie

Ohnut ringen kunnen goed helpen om de diepte van (anale) penetratie te controleren.
Fijn wanneer de penis wat groter is. Door deze ringen te gebruiken hoeft de gevende partner zich geen zorgen te maken om te diep door te stoten, ook bij het gebruik van bijvoorbeeld een strap-on.
Deze Ohnutringen werken ook prettig wanneer de gevende partner deze ringen gebruikt bij anale penetratie van een man, want zo kan de prostaat beter gestimuleerd worden. Door de diepte van de penetratie aan te passen, is het waarschijnlijk mogelijk om bij het zachtjes stoten precies de prostaat te raken.

Waarom anale seks de moeite waard is

Zoals u ziet, komt er bij anale seks wat meer voorbereiding kijken en heb je de tijd nodig voor een ontspannen opbouw. Is het deze inspanning waard? Dat is voor iedereen anders, maar waarom zou u het niet gewoon proberen? Opwinding en passie beginnen waar de comfortzone ophoudt. En heeft u het geprobeerd maar past het niet bij uw seksleven, dan bent u samen een gedeelde seksuele ervaring rijker.
 

Waarom extra de moeite waard voor mannen? Goed voor genieten & gezondheid
 

Voor de mannen geldt dat anale penetratie een prettige extra stimulatie van de eikel kan geven. Bij  mannen waarbij de prostaat gestimuleerd wordt, kunnen een betere erectie krijgen en kan het orgasme veel intenser zijn. Het is zelfs mogelijk om alleen met een prostaatmassage een orgasme op te wekken met alle gevoelens en het genot dat daar normaal gesproken bij komen kijken. Het gevoel dat zich tijdens een prostaatmassage opbouwt kan zelfs sterker zijn dan tijdens een ‘normaal’ orgasme.

Naast genot, hebben regelmatige prostaat massages voordelen voor de gezondheid en erectie.  Regelmatige prostaat massage voorkomt prostatitis (ontsteking), prostaatkanker, genitale pijn en pijn bij het plassen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie, verbetert het de erectiele functie en verhoogt het de hoeveelheid zaadvloeistof.
In sommige gevallen kan een prostaat massage helpen bij de behandeling van ejaculatieproblemen en erectiele dysfunctie (ED). De ideale frequentie voor gezondheid doeleinden? Eens per maand voor mannen met een gezonde prostaat. Heren met prostaat problemen kunnen een wekelijkse massage overwegen (maar overleg dit wel eerst met een huisarts of specialist). Het voordeel van prostaat massages is dat deze op natuurlijke wijze, in tegendeel tot antibiotica, de bloedsomloop en functioneren van de prostaat verbeteren. Begrijp ons goed, wij stellen niet voor om  antibiotica te vervangen door prostaat massages. Maar het kan zeker geen kwaad om te kijken en ervaren wat prostaat massages voor u kunnen betekenen.

Er zijn voor de mannen dus legio voordelen te noteren die ervoor zorgen dat anale seks eigenlijk een must is om in ieder geval eens te proberen. Is het niet voor een geweldige seksuele ervaring,  dan in ieder geval vanwege de gezondheid van de prostaat, dat steeds belangrijker wordt met name op oudere leeftijd.

Hoe u een goede prostaat massage geeft leest u hier.
 

Waarom de moeite waar voor vrouwen?
 

En hoe zit het dan met de vrouwen? Vaak wordt er gezegd dat vrouwen alleen aan anaal willen doen omdat ze hiermee hun partner willen pleasen. Maar is dit wel terecht? Wij begrijpen natuurlijk dat anale seks geen fijne ervaring is als dat niet rustig, relaxed en met liefde wordt gedaan. Dit vraagt van de partner geduld en toewijding. Maar als dit gebeurd kan anale erotiek ook voor vrouwen een opwindende seksuele ervaring zijn. Voor vrouwen geldt dat ook zij een orgasme kunnen intensiveren, en dat dit door sommige vrouwen ervaren kan worden als meer intiem en intens t.o.v. een puur vaginaal orgasme. De anus kent vele gevoelige zenuwuiteinden die ook voor opwindende sensaties kunnen zorgen. Hoe spelen zenuwuiteinden een rol in erotiek? Vergelijk een kus op de lippen (relatief veel zenuwuiteinden) met een kus op de elleboog (minder zenuw uiteinden).
En, hoewel de clitoris zich elders bevindt, worden de clitoris en vaginawand indirect geprikkeld door de samentrekkende bewegingen van de bekkenbodemspieren gedurende anale penetratie.
Ten slotte, het rectum is in principe direct gelegen naast de vagina. Er is sprake van een dunne wand tussen het rectum en de vagina. Bij veel vrouwen is juist deze achterwand (septum rectovaginale) het meest gevoelig voor stimulatie.
 

Ook gewoon spannend
 

Naast het fysiologische aspect, is er het spannende gevoel dat men krijgt bij het proberen van nieuwe vormen van seksualiteit, van dingen die eigenlijk nog een beetje taboe zijn. De dingen die een beetje stout, ondeugend, kinky en  out of je comfortzone zijn. Dat geldt ook voor anale seks. Samen experimenteren is de sleutel tot een leven lang liefhebben.
 

Meest voorkomende vragen

Loop ik niet de kans dat ik ga poepen?
 

Nee, maar het kan wel zijn dat u het gevoel krijgt dat u moet poepen ook als is dit niet zo. Maar een beetje ontlastig verliezen kan wel voorkomen. 
Het helpt wel onm van te voren even naar het toilet te gaan. Niet eten voorafgaan aan anale seks heeft geen zin, omdat het na het eten nog 24 tot 48 duurt duurt voordat het eten verteert is en u na de wc moet.
Wat wel helpt is om wel pikant eten te vermijden. En drink voldoende water.
Na anale seks kan het voorkomen dat u wat extra scheten laat of dat u aandrang voelt om te poepen. 

Ziet u op tegen het idee van viezigheid, dan kunt u natuurlijk ook samen een douche nemen en daar genieten van anale seks.
 

Doet anale seks pijn?
 

Nee, maar pijnloze anale seks vereist wel voorbereiding en geduld, en een glijmiddel is noodzakelijk. Als het wel pijn doet, betekent dit meestal dat uw voorbereiding niet goed was, u te gespannen bent, het tempo te snel was, of u niet voldoende glijmiddel heeft gebruikt. en, je anus voelt wat ‘open’ en nattig aan, en je kan een wat branderig gevoel hebben. Dat branderige gevoel moet binnen een dag wegtrekken anders kan het duiden op een infectie
 

Is Anale seks schadelijk?
 

Nee, met een goede voorbereiding, geduld en een relaxed tempo is het niet schadelijk voor de anus en de sluitspier. 
De sluitspier keert na de anale seks weer terug naar normaal. De sluitspier kan dus niet uitgerekt worden.
 

Twijfelt u nog ?

Twijfelt u nog over het uitproberen van anale seks? Praat erover met uw partner. Als u zich er beiden goed bij voelt, zich goed voorbereid en weet dat anale seks rust en geduld vereist, dan kan anale seks een opwindende toevoeging zijn van uw seksleven. 
En vindt u het niks? Dan bent u samen een ervaring verder en houdt u het hierbij. Er is op seksgebied gelukkig nog genoeg te ontdekken.

Reacties

Ingediend door W.J.Meyer. (niet gecontroleerd) op di, 07/20/2021 - 18:26

Top informatie over anale sex !
Kan niet beter !

Ons probleem is, dat bij de ingang van de anus een miniscule uitstulping/aanbei ?
zit, waardoor penetratie met de vinger niet plezierig aanvoelt.

Met de penis in de lepeltje/lepeltje positie tot nog toe geprobeerd langs te
strijken.

Vriendelijke groeten.

Ingediend door Loesje (niet gecontroleerd) op za, 09/04/2021 - 20:18

Klinkt bekent wat die minuscule uitstulping betreft maar dan met penis penetratie.
Zou idd aambei kunnen zijn, fijn is dat na tijdsverloop alsnog diepe penetratie mogelijk is.

Ingediend door sabine van daele (niet gecontroleerd) op zo, 07/31/2022 - 22:22

ga het toch eens proberen met vriend , is daar zeer lyrisch over , vertrouw hem ook volledig en doet me nooit pijn, eerst eens solo hier thuis ben nogal ne durver op dat vlak, we praten daar ook daar ook zeer vlot over

Ingediend door jdwit (niet gecontroleerd) op vr, 05/12/2023 - 07:43

Graag een foutje corrigeren. De anus bij de man maakt weldegelijk vocht aan. Eb dat gebeurt als de prostaat wordt gestimuleerd. Direct of indirect door penetratie. Geloof je t niet, als je goed schoon bent proef het vocht maar. Smaakt net zo zoutig als sperma.

Ingediend door monique 56 jaar (niet gecontroleerd) op ma, 08/28/2023 - 10:50

Mijn man en ik zijn met anaal spelen nu al enkele maanden bezig. Nooit gedacht dat dit zo fijn is. Ik kom er veel lekkerder door klaar wanneer hij met een vinger in mijn anus komt. Alleen kan ik niet zijn penis ontvangen. Het lijkt alsof zijn eikel te dik is. Heeft iemand nog tips?

Ingediend door Johan (niet gecontroleerd) op ma, 03/04/2024 - 19:17

Hallo Monique, waarschijnlijk is je inwendige sluitspier dan toch nog niet helemaal ontspannen. Je zou kunnen proberen om je mond tegen je hand te houden en hard te blazen, je voelt dan dat je druk uitoefent (alsof je druk geeft net als bij het poepen). Je interne sluitspier ontspant dan en als hij op dat moment zachtjes een beetje duwt zal ook zijn penis erin kunnen gaan.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief