Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste manieren om van orale seks te genieten

Orale seks is één van meest intieme manieren om elkaar te verwennen. Voor velen is het een onmisbaar onderdeel van het ‘spel’ dat voorafgaat aan seks. Maar niet iedereen is de verfijnde kunst van het oraal bevredigen machtig. Of althans, vragen we ons niet allemaal wel eens af of het anders of beter zou moeten kunnen? Elkaar oraal bevredigen kan voor een ongekende sensatie zorgen, wanneer de juiste technieken toegepast worden. En geniet u er al van, dan zijn er misschien nog andere manieren om het nog spannender en opwindender te maken. Of gewoon eens heel anders.
Benieuwd op welke manier(en) uzelf én uw partner kunnen genieten van orale seks? We zetten de belangrijkste tips op een rijtje.

Waarom we orale seks zo fijn vinden

Wie dacht dat orale seks vooral aan populariteit won na films als The Godfather en Deep Throat heeft het mis. Orale seks maakt al sinds mensenheugenis een belangrijk deel uit van ons seksleven. We weten dat de oude Egyptenaren het deden en in het Romeinse Pompeii wordt het ene na het andere fresco opgegraven, niet zelden met een erotische weergave van orale seks. Hoe komt het toch dat we orale seks zo fijn vinden?

De genitaliën van zowel mannen als vrouwen bevatten een enorme hoeveelheid zenuwuiteinden. Dat maakt elke aanraking en stimulans van de genitaliën gevoelig en - mits op een prettige manier gedaan - erg fijn. Vooral voor vrouwen kan orale seks, meer nog dan penetratie, een belangrijke manier zijn om tot een orgasme te komen.

Orale seks is heel intiem, sensueel en spannend. Het vraagt om volledig vertrouwen en overgave om er samen van te kunnen genieten.

Bovendien is het fijn voor zowel dames als heren, wat de prettige mogelijkheid biedt om elkaar met orale seks te verwennen. Of het nu tegelijk is of om de beurt, zowel mannen als vrouwen kunnen er enorm van genieten.

Niet zo bijzonder dus, dat we orale seks zo fijn vinden.

Het is niet alleen als voorspel fijn. Orale bevrediging kan op zichzelf een geweldige manier zijn om uw partner te verwennen, ook als spannende afwisseling of verrassing. Maar de technieken om hem - of juist haar te verrassen verschillen natuurlijk wel. We zoomen hieronder in op tips & tricks om uw partner optimaal oraal te verwennen.

De omstandigheden maken de sfeer

Voor u begint zijn er een aantal omstandigheden om te checken. Ze creëren de juiste sfeer en zorgen dat u en uw partner zorgeloos kunnen genieten. Zorg allereerst dat uzelf en uw partner schoon zijn. Dat is natuurlijk altijd hygiënisch, maar vooral tijdens orale seks is het wel zo fijn als u en uw partner zich even gedoucht of gewassen hebben vooraf.

Zorg dat uw mond vochtig is. Een droge mond komt vaak voor en kan een serieuze belemmering vormen.
Zorg dat u niet teveel alcohol vooraf drinkt (dat maakt uw mond minder vochtig) of kauw een tijdje op een kauwgompje vooraf, zodat de mond voldoende slijm aanmaakt.
Houd een glijmiddel bij de hand voor extra vocht. 

Creëer tot slot een sfeer die voor u beiden fijn is. Misschien wat kaarsen aan, ontspannende muziek op de achtergrond of juist een wat meer kinky sfeer: doe wat u beiden prettig vindt, als u maar zorgt dat de omstandigheden goed passen.

Orale bevrediging van hem

Opbouw
 

Orale bevrediging van de man focust zich, niet zo verwonderlijk, vooral op de penis. Maar net als bij vrouwen geldt: val hier niet meteen op aan maar bouw plagend en prikkelend de spanning op.
Begin bijvoorbeeld bij zijn mond en werk vandaar uit langzaam omlaag.  Kus en lik de gevoelige plekjes zoals de oren en de nek en laat de opwinding langzaam opkomen. Gebruik niet alleen uw mond maar ook uw handen.  Gebruik uw handen om het lichaam te strelen en de dijen te masseren. Werk langzaam richting de penis.
Zorg ervoor dat het voldoende glad en nat is. Een massage olie of een glijmiddel (met smaakje) is een aanrader. 

 

Orale seks bij hem kan in een aantal verschillende posities
 

 • Op de knieën bijvoorbeeld, terwijl uw partner zit of staat. Hoewel dit een manier is die in menig porno- of pornafilm te zien is, is het wel één van de minst comfortabele posities.
 • Een meer comfortabele positie is bijvoorbeeld liggend naast elkaar, in omgekeerde positie. Uw hoofd is dan dicht bij de penis van uw partner, terwijl u zijn torso als een soort steun kan gebruiken.
 • Tot slot is ook standje 69, waarbij uw partner u ondertussen ook oraal kan bevredigen, natuurlijk ook een mogelijkheid.

 

Hoe te doen?
 

U masseert als het ware met uw mond de penis, door deze langzaam of snel op en neer, tussen uw lippen te laten gaan.  Doe daarbij voorzichtig met uw tanden. Afwisseling is belangrijk. Experimenteer met druk en wissel deze penis massage met de mond af met likken en (voorzichtig) zuigen. En vergeet de tong niet tussendoor te gebruiken. Met de tong kan u bij de schaft van de penis, de ballen en de top een heerlijke sensatie creëren door te likken, soms snel en soms juist langzaam. Dit zijn allemaal plekken die enorm gevoelig zijn.

U kunt ook uw handen erbij gebruiken en combineren met het likken, zoenen en zuigen. Tips voor een penis massage (lingam massage) met de hand vindt u hier.
 

Hoe diep?
 

U kunt zelf aanvoelen hoe ver de penis in de mond kan. Te ver achterin de keel kan een kokhalsreflex oproepen en is zeker niet noodzakelijk om orale seks bevredigend te laten zijn.

Door de tong te gebruiken als een soort natuurlijke barrière, kan u zo’n kokhalsreflex voorkomen. Zorg dat de penis onder de tong blijft en scherm de achterkant van uw keel met de tong af. Zo ontstaat voor uw partner het gevoel heel diep in de mond te komen, terwijl u voorkomt dat u een kokhalsreflex opwekt.

Een andere tip om een kokhalsreflex te voorkomen is om  door de neus te blijven ademen. Ga dus niet de adem inhouden.
 

Orale bevrediging van haar

Opbouw
 

Een goede, spannende opbouw naar orale seks is bij mannen belangrijk maar bij vrouwen is dit nog belangrijker omdat het langer duurt voordat het vrouwelijk lichaam opgewonden is.
Mannen hebben in de regel korter de tijd nodig om opgewonden te raken en er is dan ook altijd het gevaar om te snel ‘zuidwaarts te keren’.  
Maak als man niet de fout om te snel naar de vagina toe te bewegen. Start met het kussen van de nek, de oren, de borsten en het sleutelbeen. Maar ook de binnenkant van de benen, de billen en zelfs de binnenkant van de knieën zijn plekjes waar veel zenuwuiteinden samenkomen, wat het gevoelig maakt.

Beweeg na de rustige start steeds dichter naar de vagina toe, door uw weg er naartoe te kussen en te strelen. De kunst is om de spanning op te bouwen. Neem vooral de tijd, doe het plagend en prikkelend, en haast u niet. Wissel de manier van strelingen en kussen af.
 

Bij vagina


Eenmaal bij de vagina aangekomen laat u ook daar de clitoris nog even rusten. Kus de gehele “V-zone”, het hele gebied om de vagina heen. Gebruik uw hete adem tussen het kussen en likken door. U merkt vanzelf dat de spanning dusdanig opbouwt, dat u beiden de volgende stap wilt zetten.
 

Clitoris
 

Die volgende stap is de stimulatie van de clitoris met de tong. Begin ook hier zacht en rustig en bouw dit op tot wat sneller en ruwer. Hoe ver dat gaat is heel verschillend per persoon en hangt onder andere af van de gevoeligheid van de clitoris en simpelweg of de vrouw het rustig en zacht of juist wat ruwer wilt. Wees tijdens de orale stimulatie opmerkzaam, u ziet vanzelf of uw partner fijn vindt wat u doet. U past zich daarop dan aan.

Blijft met de tong vooral geconcentreerd op de clitoris en de zogeheten “V-Zone”. Probeer niet met de tong de vagina te penetreren, dat voelt voor veel vrouwen niet prettig aan. Met één of twee vingers kan u eventueel wel de vagina penetreren, bijvoorbeeld om de g-spot gelijktijdig te stimuleren. Ook kan het heel opwindend zijn om er een vibrator bij te gebruiken.

Meer tips voor orale seks (beffen) bij haar kunt u hier lezen.

Van goed naar exceptioneel

Al deze tips & tricks kunnen helpen om uw partner op een zo prettig mogelijke manier oraal te bevredigen. Houd daarnaast ook rekening met de volgende tips, om het voor beiden mogelijk nóg fijner te maken:
 

 • Gebruik ook de handen. Het is een misverstand dat orale seks alleen met de mond gebeurt. De handen kunnen ondertussen van grote waarde zijn. U kunt zichzelf ondertussen bevredigen bijvoorbeeld, of uw partner strelen op fijne plekken. Bij een man kunt u de ballen zacht strelen en bij een vrouw kan een penetratie met de vingers helpen om extra te stimuleren.
   
 • Maak geluid. Genieten in stilte mag natuurlijk, maar er is niks mis mee om uw partner te laten weten dat u aan het genieten bent, of u nu orale seks geeft of ontvangt.
   
 • Probeer attributen. Diverse attributen kunnen helpen om het nog spannender te maken. Een vibrerende cockring kan het voor hem voor opwindender maken, een vibrator om tegelijkertijd de g-spot masseren kan voor haar ultiem genieten zorgen. Maar denk ook eens aan een vibrerend eitje, tepelklemmetjes of een blinddoek. 
   
 • Maak oogcontact. Orale bevrediging kan nog intiemer worden door het maken van oogcontact. Kijk uw partner zo nu en dan doordringend aan, terwijl u hem of haar oraal bevredigt.
   
 • Gebruik glijmiddel. Glijmiddel is niet alleen voor penetratie. Een glijmiddel helpt om de penis of vagina goed vochtig te houden, zodat het minder vraagt van uw eigen tong en mond. Speeksel is meestal niet voldoende en werkt niet erg lang. Ook wanneer u doorgaans een wat droge mond heeft kan een glijmiddel uitkomst bieden.
  Tip: tegenwoordig zijn er kwalitatieve lubricantes op de markt met een lekker smaakje (op waterbasis). Er zijn glijmiddelen met de smaak van chocola, aardbeien en kersen. En ze zijn echt lekker!
  Slikt u deze door, dan hoeft u zich geen zorgen te maken.
  Glijmiddel op basis van siliconen kan eveneens benut worden voor orale seks, en kan geen kwaad wanneer u dit onverhoopt doorslikt in kleine hoeveelheden.
   
 • Vertel uw partner dat zij/hij lekker smaakt. Het is fijn om te horen dat je vagina en penis goed smaken. Het zorgt voor relaxed ontspannen en extra opwinding. 
   
 • Neuriën als u bezig bent met orale seks kunnen zorgen voor extra sensaties. Dat doen trillingen in de mond. Leuk om te proberen. 
   
 • Het spelen met warmte en kou kunnen de orale seks extra spannend maken. Probeer orale seks eens met een ijsblokje in uw mond, of pepermuntje. 
   
 • Anale stimulatie  (met een vinger of een speeltje) combineren met orale seks kan voor sommigen hemels zijn, terwijl anderen er niets van willen weten. Bespreek het met uw partner. Wellicht brengt het u ook wel in de zevende hemel.

Tot slot

Doe wat bij u en uw partner past, want niemand is hetzelfde. En hoewel dat een beetje een dooddoener is, geldt dat bij orale seks zeker. Wat de één ontzettend fijn vindt, vindt de ander helemaal niks. 

Als u en uw partner elkaar al lang kennen is dit makkelijker in te schatten dan wanneer u elkaar net kent. Maar ook dat blijkt zeker niet altijd het geval, en voorkeuren veranderen in de loop van de tijd. Dus vraag gewoon aan uw partner wat hij/zij fijn vindt.
En wees niet bang om grenzen te verleggen en nieuwe dingen te proberen. Het versterkt de intimiteit en is de basis voor een leven lang gepassioneerd liefhebben.

Leuke glijmiddelen voor orale seks

€ 19,95
Jo Gelato Creme Brulee: Heel goed glijmiddel met smaakje
Veilig en lekker. Heel leuk als sexy dessert na een romantisch diner.
€ 23,95
Verfijnd glijmiddel met de smaak van wilde kersen (biologisch)
De smaak is verfijnd en lief, uitzonderlijk lekker en (ze zeggen) verslavend. 120 ml
€ 23,95
Biologisch glijmiddel met de smaak van aardbeien
100 % biologisch glijmiddel met de zomerse smaak van zoete aardbeien. Veilig, leuk en lekker.

Fijne bijpassende producten

€ 109,95
Mona 2 vibrator: Bestseller van Lelo
Een prachtige all-rounder voor alleen en samen, met heerlijke vibraties, makkelijke bediening en echt heel erg stil.
€ 74,95
Roxy: Luxe, Stil met Heerlijke Vibraties
Luxe vibrator met heerlijke, diepe en intense vibraties. Lekkere vorm, makkelijk in gebruik en fluisterstil.
€ 64,95
Svakom Amy 2: elegante vibrator
Deze Amy 2 is een fijne vibrator voor stimulatie van de g-spot. Amy is van het merk Svakom, een merk dat veel goede vibrators maakt voor scherpe

Wellicht ook interessant

Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. Het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief