Overslaan en naar de inhoud gaan

Tantra Lingam-massage introductie

Een lingam-massage is onderdeel van een tantrische massage. Het is de massage van de erogene zones van de man en leidt, mits goed uitgevoerd, tot een langduriger en bevredigender orgasme dan bij ‘gewone’ seks het geval is. Het is de mannelijke variant van de yoni-massageWat is een lingam? De term ‘lingam’ stamt uit het Sanskriet en vertegenwoordigt alle scheppende kracht in het universum, gepersonifieerd door de god Shiva. In algemenere zin wordt het woord ook gebruikt om de mannelijke seksuele kracht aan te duiden. Van oudsher wordt lingam behandeling beoefend om de seksuele drive en potentie te verhogen, om zo de kans op succesvolle voortplanting te verhogen. Maar ook om de partner langduriger en beter te kunnen bevredigen. Voor meer genieten en plezier. Hoe u zo'n lingam massage uitvoert vertellen we u graag in dit artikel.

 

Niet te vergelijken met gewone seks massage
 

Een lingam-massage concentreert zich op de penis, maar behandelt ook de rest van het lichaam om genot te verschaffen en fysieke en mentale pijn te verlichten. Een lingam-massage is onvergelijkbaar met een ‘gewone’ seks-massage en biedt mannen een compleet nieuwe sekservaring waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben. Ook voor mannen met erectieproblemen met een psychische oorzaak, of mannen die kampen met te vroeg klaarkomen, kan een lingam-massage een oplossing bieden.
 

Het idee achter de lingam penis massage
 

Tijdens een lingam-massage worden verschillende massage-technieken gebruikt om de erogene zones van de man te laten ontwaken, iets wat onvermijdelijk gepaard gaat met seksuele opwinding. Die opwinding is een centraal onderdeel van de massage, maar op een veel diepere en langdurigere manier dan de man gewend is.
Voor de meeste mannen is seksuele opwinding iets van korte duur en bovendien volkomen gericht op het bereiken van de piekervaring, de ejaculatie, die slechts enkele seconden duurt en een abrupt einde maakt aan het genot. Langdurig genieten van seks lijkt voor hen niet weggelegd. Maar een erotische lingam-massage kan daar verandering in brengen. Door het ervaren van een goede lingam-massage leert een man het onderscheid tussen een ejaculatie en een orgasme kennen.
De massage richt zich niet op het zo snel mogelijk bereiken van de zaadlozing, maar op een aanhoudend orgasme en het beleven van een intens seksueel genot.
 

Niet klaarkomen, maar langdurige golven van orgasme
 

Tijdens de lingam behandeling wordt de man steeds opnieuw naar de rand van een ejaculatie gebracht, zonder dat hij daadwerkelijk klaarkomt. Zodoende verkeert de man langere tijd in een staat van bijna-ejaculatie en ervaart hij langdurige golven van orgasme. Waar de ejaculatie in een oogwenk voorbij is, kan een orgasme bij mannen veel langer aanhouden.
Regelmatige lingam-massagesessies vergroten het seksuele uithoudingsvermogen van de man aanzienlijk en gaan ‘mentale’ impotentie en vroegtijdige ejaculatie tegen. Ze helpen ook om stress te verminderen en tal van lichamelijke klachten die door stress veroorzaakt worden te verlichten. Dit alles zorgt er vaak voor dat de man ook meer aandacht krijgt voor de (seksuele) behoeftes van zijn partner, wat een aangenamere seksuele ervaring oplevert voor beiden, met intense en langdurige orgasmes. Een lingam penis massage is dan ook aan te raden voor iedereen.
 

Aan de slag met lingam-massage met video
 

Het geven van een goede lingam-massage is niet eenvoudig. De massage moet zorgvuldig worden uitgevoerd om het gewenste effect te hebben. Bent u op zoek naar een professionele massage, let dan goed op. Er zijn professionele aanbieders in overvloed, maar de meesten zijn geen serieuze tantra-beoefenaars. Er zijn heel wat sekswerkers en massagesalons die ‘gewone’ seksmassage verkopen als lingam-massage. Maar een lingam-massage dient met zorg, aandacht en liefde te worden uitgevoerd, en met de nodige kennis en kunde, en dat is bij hen meestal ver te zoeken.
Gelukkig kan je het ook heel goed zelf doen. Wat daarbij helpt zijn goede instructies en voorbeelden, want er zijn veel massage-technieken die je kunt toepassen tijdens de lingam-massage die niet allemaal even eenvoudig zijn.
De afbeeldingen bij dit artikel geven je een idee, maar voor de belangrijke details kan je beter een goede dvd kopen. Of een goed boek over lingam massages. Op YouTube of Facebook zal je in ieder geval geen expliciete en duidelijke instructies vinden.
 

Voorbeeld van een Lingam-massage
 

Om u een idee te geven hoe een lingam-massage in zijn werk gaat, en om u alvast op weg te helpen, volgt nu een korte beschrijving:
 
 1. De massage begint met een goede voorbereiding. Zorg voor een comfortabele ruimte met een prettige temperatuur en sfeervolle verlichting. Houdt praktische hulpmiddelen, zoals een goede massageolie of een goed glijmiddel (minder vet) binnen handbereik.
   
 2. De sessie begint met een lichaamsmassage om lichamelijk en geestelijk ontspannen te raken. Het type massage verschilt van persoon tot persoon; de een heeft graag een wat hardere massage om de spieren warm en los te maken, de ander heeft liever zachte aanrakingen om in de juiste gemoedstoestand te komen. Belangrijk is het om in het "hier en nu" te komen en te blijven. Een juiste, diepe ademhaling is hierbij ook belangrijk.
   
 3. Breng een ruime hoeveelheid massageolie aan. Masseer eerst de binnenkant van de dijen met massageolie. Masseer met lichte strelingen en voer de druk op. Vraag wat hij het prettigst vindt en pas uw massage daarop aan. Masseer vervolgens de testikels zachtjes en houdt de reactie van de man goed in de gaten. De gevoeligheid verschilt nogal van man tot man. 
   
 4. een voorbeeld van een lingam massage techniekNa de ballen is de lingam, de penis aan de beurt. Masseer de schacht en breng voldoende variatie aan in de massage.
  Verander bijvoorbeeld regelmatig van tempo, combineer de op- en neer beweging met kleine draaiingen naar links of rechts, gebruik twee handen, dan één. Gebruik soms de linkerhand, dan weer de rechterhand. Blijf variëren in ritme, druk, snelheid en methodes.
  Maak gebruik verschillende lingam massage technieken.

  Een voorbeeld van een massage techniek (zie afbeelding): 
  Maak awisselend met uw linker- en rechterhand 10 neerwaarste streken, naar de basis van de penis. Vervolgens maakt u 10 opwaartse streken. Vanaf de basis naar de top van de penis. 
  Gedaan? Dan doet u ditzelfde, nu niet 10 maar 9 keer, vervolgens 8 keer. Tot uiteindelijk 1 keer. 

  citroen penismassage techniek leren doenNog een voorbeeld van een lingammassage techniek
  Deze techniek wordt ook wel citroen techniek genoemd. Trek met de linkerhand eerst voorzichtig de voorhuid terug. Masseer vervolgens met de andere hand de eikel.
  Knijp en draai hiervoor zachtjes en maak bewegingen alsof u een citroen of sinaasappel uitperst.
  Varieer hierbij van druk. Begin met zachte druk en voer langzaam de druk op. Let wel op, te veel druk kan onaangenaam zijn. 
  Voor meer variatie kunt u uw linkerhand rustig heen en weer laten glijden over de schacht van de penis.

   
 5. Blijf goed opletten en vertraag of stop wat u aan het doen bent, wanneer de man dreigt klaar te komen. Dit is meestal goed te voorspellen door te letten op ademhaling, gekreun en aanspannende spieren. U kunt ook de man vragen om aan te geven wanneer hij gaat klaarkomen. Wanneer de man dreigt klaar te komen, kunt u stoppen of vertragen maar u kunt ook de afsluitende massage-techniek, die bij punt 8 staat, tussendoor toepassen.
  Het is niet erg als de penis half verslapt door het stoppen van de massage, dat is juist de bedoeling. Door telkens opnieuw tot bijna-klaarkomen te worden gebracht, kan de man een steeds terugkerend orgasme ervaren.
   
 6. Er zijn diverse massage-technieken die je kunt gebruiken om de man telkens opnieuw tot de rand van klaarkomen te brengen en het is onmogelijk om ze allemaal in dit stuk te behandelen. Daarvoor raden wij deze dvd aan, die uitgebreid ingaat op lingam- én yoni-massage. Liever een boek? Een aanrader is dan het boek De Geheimen van de mannelijke seksualiteit, Lingam Massage. Maar dit boek is pas weer verkrijgbaar vanaf december 2018. Een ander goed boek is Erotische Massage. Dit boek is wel verkrijgbaar.
   
 7. Vergeet ook de rest van het lichaam niet en masseer buik, armen en benen met enige regelmaat.
   
 8. afsluitende massage strelingen bij tantrische penismassageBeëindig de massage. Meestal gebeurt dit door de man te laten klaarkomen, al is dat niet per se noodzakelijk. Neem in ieder geval de tijd, ook na de ejaculatie. Een lingam-massage is een intense ervaring en het is goed om de tijd te nemen daarvan bij te komen. Een goede afsluitende massagetecniek is de volgende:
  Beweeg met uw vingertoppen licht van kruin tot aan de vingers, maak vervolgens de zelfde lichte strelende bewegingen van kruin tot tenen. Eindig met uw handen op zijn voeten en houd uw handen daar een paar minuten.

Meer dan een ‘hand job’
 

Een lingam massage is iets anders dan een gewone ‘hand job’. Er komt ook wel wat meer bij kijken. Het is een typisch voorbeeld van tantrische seks waarbij aandacht, liefde en seksueel genot hand in hand gaan en leidt tot een beter seksleven voor hem én voor haar. Het is leuk en meer dan de moeite waard om u er verder in te verdiepen.
 
 

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 07/25/2018 - 09:54

Heel leuke uitleg en vooral de benadrukking dat een yoni of lingam massage niet bedoeld is om zo snel mogelijk klaar te komen maar juist kan zorgen voor de beleving van meerdere orgasmes en vooral langduriger en intenser. De massage helpt ook bij het verwerken en/of verbeteren van door stress veroorzaakte lichamelijke maar ook geestelijk ongemak. Ben door het lezen geïnteresseerd geraakt en bestel dan ook zeker de dvd. m.vr.gr. Adrie Derks
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 02/26/2020 - 17:25

Ik heb zo'n lingam massage nooit gehad , maar ik denk dat ik bij zo'n massage zomaar klaar zal komen , wat juist het verdere plezier zal af nemen.
Ingediend door Lena (niet gecontroleerd) op zo, 05/23/2021 - 15:50

Ik lees voor t eerst over deze massage. Tot mijn verrassing blijkt dat ik deze heerlijke massage kortgeleden aan mijn partner gegeven te hebben. Ik had zijn benen gemasseerd nav de opleiding wellnessmassage die ik volg en ben overgegaan in deze massage. Hij zei nog nooit zoveel orgasmes ervaren te hebben. Heerlijk gevoel voor ons beide. Nu de Yoni massage nog proberen ;-)

Reactie toevoegen

Platte tekst

 • Geen HTML toegestaan.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Aanbevolen artikelen

Het meest tedere en liefdevolle tussen partners is misschien wel een erotische massage. Het is een uiting van liefde, overgave en vertrouwen. Een massage krijg je, of geef je zonder dat er voorwaarden of verplichtingen aan vast zitten. Een
Tantra. Voor wie meer wil genieten van het vrijen en beminnen, voor wie het gevoel heeft dat het mooier, leuker en liefdevoller kan, is Tantra wellicht de weg naar meer geluk in de slaapkamer. En naar een meer intieme relatie.

alles al mooi kado verpakt

naar de erotiek winkel

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Verzending

 • Neutrale buitenverpakking
 • Verzendbedrijf MyParcel als afzender op doos
 • Géén bezorging bij buren 
 • Altijd gratis kadoverpakking
 • Kies zelf datum ontvangst
 • Afhalen bij postpunt mogelijk
 • Meestal volgende dag in huis
 • Verzendkosten NL 4,85 - brievenbuspakketje 2,60
 • Verzendkosten België 5,95
 • Alle producten min. 1 jaar garantie
 • Bereikbaar op 06 147 46 123

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief