• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Tantra yoni massage voor beginners

Tantra yoni massage voor beginners

Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. In Nederland nog niet zo bekend, maar wel aan een opmars bezig. Helaas bestaan er de nodige misverstanden over en dat leidt soms tot afwijzende of lacherige reacties. Een yoni-massage wordt vaak gezien als een seksmassage, maar dat is het zeker niet. Yoni is Sanskriet voor ‘heilige tempel’ en in het Hindoeïsme vertegenwoordigt zij de creatieve en vrouwelijke kracht van de natuur.

Bij een yoni-massage is de vagina het centrale punt van aandacht en de massage is volledig gericht op de vrouw die haar ondergaat. Het is dan ook veel meer dan ‘gewone’ seks; het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten. 
 
Het idee achter tantra, en yoni-massage in het bijzonder, is dat mensen veel onverwerkte ervaringen opslaan in hun lichaam. Met name de sensitieve plekken van het lichaam, met erg gevoelige spieren en zenuwen, zijn een ideaal slachtoffer van dit soort fysiek-emotionele blokkades. In het bekkengebied, aan de buitenkant én aan de binnenkant van de vagina, zitten heel veel gevoelige plekken. De vagina is het gevoeligste orgaan in het menselijk lichaam, veel gevoeliger dan de penis, en dat geldt vooral voor de clitoris.

De clitoris loopt vanaf het bolletje tussen de schaamlippen het lichaam in, onder de schaamlippen langs, langs beide zijden van zowel de plasbuis als de vagina. Het is een veel groter seksueel orgaan dan wat zichtbaar en voelbaar is aan de buitenkant. Door de stimulatie van de clitoris en de vagina tijdens een zachte en liefdevolle massage kunnen blokkades en emoties die worden vastgehouden in het bekkengebied, losraken, stromen en daardoor helen.
 
Een yoni-massage kan een intense en diep-bevrijdende ervaring opleveren, maar dan moet je wel weten wat je aan het doen bent! Er is overigens ook een vergelijkbare massage voor mannen, de lingam-massage, maar de sensitiviteit van de yoni is veel hoger dan die van de lingam, dus de ervaring is voor haar veel intenser. 
 

Voor iedere vrouw

Een yoni-massage is voor iedere volwassen vrouw geschikt, wel kan je bij serieuze psychische klachten beter professionele medische hulp zoeken. Het ondergaan van een yoni-massage kan erg heftig zijn en gevoelens losmaken die lang verscholen waren. Maar ook als je lekker in je vel zit kan een yoni-massage een heerlijke ervaring zijn, als je in staat bent om je volledig te laten gaan tijdens de massage. Voor een fijne ervaring is het daarom essentieel dat er een diep vertrouwen bestaat tussen de masseur/masseuse en degene die de yoni-massage ondergaat. Nogmaals, het is belangrijk om je te realiseren dat het bij de yoni-massage echt alleen maar draait om de vrouw, en niet om degene die de massage verricht.
De massage is niet seksgericht, al kan deze wel als bijzonder opwindend worden ervaren. Veel vrouwen kiezen er daarom voor om zich te laten masseren door een andere vrouw, omdat ze mannen er - niet geheel ten onrechte - van verdenken niet altijd het onderscheid te kunnen maken tussen ‘gewone’ seks en tantra. Wordt de massage toch verricht door een man, dan is dat meestal de vaste partner van de vrouw. Maar ook voor hem geldt dat het tijdens de yoni-massage niet draait om hem, maar om de vrouw.
 

Zelf doen of professioneel

Yoni-massage kan je leren, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je te laten masseren door een professional. Dat zijn veelal vrouwen, maar er zijn ook goede mannelijke masseurs. Een massage door een mannelijke professionele masseur is alleen aan te raden voor vrouwen die al de nodige ervaring hebben met tantra-massage en yoni-massage in het bijzonder, en dan alleen bij een integere en betrouwbare masseur.

Zorg dat je je goed informeert over je masseur of masseuse, want er is geen officieel diploma of erkenning voor het beroep. Controleer of ze open en eerlijk zijn over hun handelswijze en vraag of ze zijn aangesloten bij een beroepsgroep als de NIBIG en/of CAT. Masseurs of masseuses die andere sekshandelingen aanbieden in combinatie met yoni-massage zijn gewoon sekswerkers en geen serieuze beoefenaars van tantramassage. 
 

Aan de slag met behulp van een yoni massage video of film 

Mocht u interesse hebben in een yoni-massage, of er zelf mee aan de slag willen, dan is het raadzaam om u er eerst goed in te verdiepen. Het is niet zo heel moeilijk om te leren, maar het is ook geen kwestie van even een paar instructiefilmpjes bekijken op YouTube. Gezien de puriteinse inslag van de Amerikaanse internetbedrijven is het sowieso lastig om goede en toegankelijke video-instructies te vinden. Gelukkig zijn er ook hele goede instructie-dvd’s te koop, zodat je op je gemak en zonder meekijkende adverteerders de yoni-massage eigen kan maken.  Dvd's die we aanraden zijn: yoni en lingam massage (van tantra meester Dirk Liesenfeld), yoni massage 2 (ook van Dirk Liesenfeld) en tantra massage. Liever een boek? Kijk dan eens naar het boek Erotische Massages. Daarin staan ook yoni massages.

Om u alvast een idee te geven over hoe een yoni-massage in zijn werk gaat, volgt nu een korte beschrijving van een aantal basis technieken.
 
1. Een yoni-massage begint met een goede voorbereiding. Het is de bedoeling om een cocon van comfort en vertrouwen te creëren. De massageruimte moet comfortabel zijn, een aangename temperatuur hebben, sfeervol zijn verlicht en prettig ruiken, om een prettige atmosfeer te creëren. Praktische hulpmiddelen, zoals een glijmiddel waarmee je kunt masseren, is belangrijk om bij de hand te hebben. (Een olie is heerlijk voor een sensuele lichaamsmassage, maar voor de yoni is olie wat te vet. De vagina kan olie namelijk niet goed verwerken en ook niet naar buiten werken, waardoor er kans is op irritaties. Uitzondering is een goede kwaliteit kokosnoot olie).
 
2. De sessie begint met een lichaamsmassage om lichamelijk en geestelijk ontspannen te raken. Het type massage verschilt van persoon tot persoon; de een heeft graag een wat hardere massage om de spieren warm en los te maken, de ander heeft liever zachte aanrakingen, bijna strelingen, om in de juiste gemoedstoestand te komen. Een mix van beide is meestal het beste, maar het is verstandig om dit vooraf met elkaar te door te spreken. 
 
3. Wanneer lichaam en geest volledig ontspannen zijn, kan de yoni-massage beginnen.
Breng eerst glijmiddel aan op de yoni. Verspreid het glijmiddel vervolgens langzaam met uw handen. Wissel de linker en de rechterhand hierbij af. U legt hiervoor om te beginnen uw hand over vulva, een beetje naar onderen, en beweegt uw hand vervolgens langzaam naar boven, over de clitoris heen richting de buik.
Vervolgens doet u dat zelfde met uw andere hand.
 
vaginale tantra massage, glijmiddel aanbrengen
 
yoni tantra massage, schaamlippen masseren4. Leg een hand op het hart van de vrouw, en een op haar yoni. Maak contact, wacht op haar toestemming, en begin dan met een zachte, kalme massage van de buitenste en binnenste schaamlippen.
Massage tip: pak de schaamlip voorzichtig tussen duim en wijsvingen en oefen vervolgens zachtjes wat druk uit. Ga op deze manier verder over de hele lengte van de schaamlip.
Contreer u daarna op de clitoris. Maak kleine vederlichte cirkeltjes rond de clitoris. U kunt hierbij een aantal keer van draairichting veranderen.
 

yoni massage, vaginale g-spot massage

5. Ga rustig, ongehaast door met de massage van de clitoris en schaamlippen totdat het tijd is om de yoni binnen te gaan. Vraag eerst om toestemming voordat je de yoni binnentreedt! Leg een vinger op de vagina en laat hem als het ware naar binnen zuigen door de yoni. Maak opnieuw kleine, zachte cirkeltjes, nu rondom de opening van de vagina. Ga hiermee door en concentreer je daarbij langzaam maar zeker op de bovenzijde van de vagina.
 
6. Laat een hand rusten op de onderbuik. Uw wijsvinger en uw middelvinger van de andere hand brengt u rustig naar binnen.
Let wel: Uw hand is met de handpalm naar boven gericht.
Beweeg uw vinger, al cirkelend en liefdevol masserend, langzaam verder naar achteren. Maak een "kom-hier" beweging met je vingers. Zo masseert u de g-spot. Experimenteer met de druk en laat je geliefde aangeven wat prettig is en wat minder fijn.
 
7. U kunt nu uw hand van de onderbuik wat naar beneden laten afdalen en er zachtjes de clitoris mee masseren.
 
yoni massage, masseren yoni en buik voor verbinding8. De sensaties die worden opgeroepen door de yoni massage kunnen ook verspreid worden over de rest van het lichaam. Hiervoor masseert u met uw rechterhand de yoni. De manier waarop maakt net uit. Met uw inkerhand masseert u de buik. U kunt hier bijvoorbeeld kleine ronddraaiende, of op en neergaande bewegingen op maken.
 
9. Blijf met elkaar in contact en masseer regelmatig het hele lichaam vanaf de yoni, om op die manier het prettige gevoel te blijven verspreiden over de rest van lichaam en geest. 

Neem de tijd 

De yoni-massage is geen ‘vluggertje’ en kan tot wel twee uur duren, maar duurt in ieder geval zelden korter dan een half uur.
Gedurende de voorbereiding, tijdens de massage én na afloop is het van belang om rustig en aandachtig te blijven en een gevoel van warmte en geborgenheid vast te houden, zodat de gemasseerde aan het eind rustig op adem kan komen, om daarna met hernieuwde energie het leven te beleven!

 

Wellicht ook interessant:

Tantra yoni massage voor beginners
Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. Het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten.
erotische massage leren
Het meest tedere en liefdevolle tussen partners is misschien wel een erotische massage. Het is een uiting van liefde, overgave en vertrouwen. Een massage krijg je, of geef je zonder d
vibrator, beste kiezen
Overdonderd door alle opties? ▻ Voorkom giftige, lawaaierige of ineffectieve vibrators ✓ Deze gids legt u welke soort vibrators er zijn, en hoe u een kwalitatief goede vibrator koopt. Eentje die bij u past.
tantra seks praktische oefeningen
Praktische tantra oefeningen en tantra tips die uw seksleven naar een hoger level te tillen. Praktisch en leuk. Om samen thuis te doen.