Overslaan en naar de inhoud gaan

Tantra yoni massage voor beginners

Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. In Nederland nog niet zo bekend, maar wel aan een opmars bezig. 
Yoni is Sanskriet voor ‘heilige tempel’ en in het Hindoeïsme vertegenwoordigt zij de creatieve en vrouwelijke kracht van de natuur.
 
Als een man (of vrouw) de yoni van een vrouw masseert raakt hij/zij haar diepste verlangens en haar meest intieme, heilige plekjes. Een tantra massage in combinatie met een yoni massage zorgt voor de doorstroming van de seksuele energie. Het zet de dame in haar seksuele kracht en heeft een helende werking. Het gaat niet om het snel bereiken van een orgasme maar belangrijk is het ervaren van de de reis er naar toe. Om te genieten van het ontvangen, zonder daar iets voor terug te hoeven doen.
 

Het idee achter een Yoni Massage

De vagina is het gevoeligste orgaan in het menselijk lichaam, veel gevoeliger dan de penis, en dat geldt vooral voor de clitoris die veel groter is dan het kleine zichtbare bobbeltje. De clitoris loopt vanaf het bolletje helemaal tussen de schaamlippen het lichaam in, onder de schaamlippen langs, langs beide zijden van zowel de plasbuis als de vagina.
Het is dus een veel groter seksueel orgaan dan wat zichtbaar en voelbaar is aan de buitenkant.

Door de stimulatie van de clitoris en de vagina tijdens een zachte en liefdevolle massage kunnen blokkades en emoties die worden vastgehouden in het bekkengebied, losraken, stromen en daardoor helen. Een yoni-massage kan zo een intense en diep-bevrijdende ervaring opleveren.

Een yoni massage kan ook helpen bij het verhelpen van onverwerkte ervaringen. De gedachte hierander is dat veel mensen onverwerkte ervaringen opslaan in hun lichaam, met name in de sensitieve plekken van het lichaam. In het bekkengebied, aan de buitenkant én aan de binnenkant van de vagina, zitten heel veel gevoelige plekken. 

Er is overigens ook een vergelijkbare massage voor mannen, de lingam-massage, maar de sensitiviteit van de yoni is veel hoger dan die van de lingam, dus de ervaring is voor haar veel intenser.

Voor iedere vrouw

Een yoni-massage is voor iedere volwassen vrouw geschikt. Je kunt hier het meest van genieten als je in staat bent om je volledig te laten gaan tijdens de massage. Het is daarom belangrijk dat er een diep vertrouwen bestaat tussen de masseur/masseuse en degene die de yoni-massage ondergaat. Daarbij moet de masseur/masseuse zich blijven realiseren dat het bij de yoni-massage echt alleen maar draait om de vrouw, en niet om degene die de massage verricht. 

Het is wel goed om er rekening mee houden dat het ondergaan van een yoni-massage heftig kan zijn en gevoelens kan losmaken die lang verscholen waren.

Zelf doen of professioneel

Een yoni-massage kan je leren (zie hieronder), maar u kunt er ook voor kiezen om zich te laten masseren door een professional. Dat zijn veelal vrouwen, maar er zijn ook goede mannelijke masseurs. Een massage door een mannelijke professionele masseur is alleen aan te raden voor vrouwen die al de nodige ervaring hebben met tantra-massage en yoni-massage in het bijzonder, en dan alleen bij een integere en betrouwbare masseur.
 

Zorg dat u zich goed informeert over de masseur of masseuse, want er is geen officieel diploma of erkenning voor het beroep. Controleer of ze open en eerlijk zijn over hun handelswijze en vraag of ze zijn aangesloten bij een beroepsgroep als de NIBIG en/of CAT. Masseurs of masseuses die andere sekshandelingen aanbieden in combinatie met yoni-massage zijn gewoon sekswerkers en geen serieuze beoefenaars van tantramassage. 
 

Aan de slag met behulp van een yoni massage video of film

Mocht u interesse hebben in een yoni-massage en er zelf mee aan de slag willen, dan is er gelukkig wat hulp. Het is niet zo heel moeilijk om te leren, maar het is ook geen kwestie van even een paar instructiefilmpjes bekijken op YouTube. Gezien de puriteinse inslag van de Amerikaanse internetbedrijven is het sowieso lastig om goede en toegankelijke video-instructies te vinden.

Gelukkig zijn er een aantal hele goede instructie-dvd’s te koop, zodat u op uw gemak en zonder meekijkende adverteerders de yoni-massage eigen kan maken. 
Dvd's die we aanraden zijn: yoni en lingam massage (van tantra meester Dirk Liesenfeld), yoni massage 2 (ook van Dirk Liesenfeld) en tantra massage.
Liever een boek? Kijk dan eens naar het boek Erotische Massages. Daarin staan ook een aantal yoni massages.

Om u alvast een idee te geven over hoe een yoni-massage in zijn werk gaat, en u te helpen de eerste stappen te zetten volgt hieronder een korte beschrijving van de opbouw en een aantal basis technieken.

Stap 1: Voorbereiding

Een yoni-massage begint met een goede voorbereiding. Het is de bedoeling om een cocon van comfort en vertrouwen te creëren. De massageruimte moet comfortabel zijn, een aangename temperatuur hebben, sfeervol zijn verlicht en prettig ruiken, om een prettige atmosfeer te creëren.

Praktische hulpmiddelen, zoals een glijmiddel waarmee je kunt masseren, is belangrijk om bij de hand te hebben. (Een olie is heerlijk voor een sensuele lichaamsmassage, maar voor de yoni is olie wat te vet. De vagina kan olie namelijk niet goed verwerken en ook niet naar buiten werken, waardoor er kans is op irritaties. Uitzondering is een goede kwaliteit kokosnoot olie).
 

2. Ontspannen door lichaamsmassage

De sessie begint met een lichaamsmassage om lichamelijk en geestelijk ontspannen te raken. Het type massage verschilt van persoon tot persoon; de een heeft graag een wat hardere massage om de spieren warm en los te maken, de ander heeft liever zachte aanrakingen, bijna strelingen, om in de juiste gemoedstoestand te komen. Een mix van beide is meestal het beste, maar het is verstandig om dit vooraf met elkaar te door te spreken. 

3. Glijmiddel aanbrengen

Wanneer lichaam en geest volledig ontspannen zijn, kan de yoni-massage beginnen.
Breng eerst glijmiddel aan op de yoni. Verspreid het glijmiddel vervolgens langzaam met uw handen. Wissel de linker en de rechterhand hierbij af. U legt hiervoor om te beginnen uw hand over vulva, een beetje naar onderen, en beweegt uw hand vervolgens langzaam naar boven, over de clitoris heen richting de buik.
Vervolgens doet u dat zelfde met uw andere hand.

4. Massage van schaamlippen

Leg een hand op het hart van de vrouw, en een op haar yoni. Maak contact, wacht op haar toestemming, en begin dan met een zachte, kalme massage van de buitenste en binnenste schaamlippen.
Massage tip: pak de schaamlip voorzichtig tussen duim en wijsvingen en oefen vervolgens zachtjes wat druk uit. Ga op deze manier verder over de hele lengte van de schaamlip.
Contreer u daarna op de clitoris. Maak kleine vederlichte cirkeltjes rond de clitoris. U kunt hierbij een aantal keer van draairichting veranderen.

5. Vraag toestemming voor binnengaan van yoni

Ga rustig, ongehaast door met de massage van de clitoris en schaamlippen totdat het tijd is om de yoni binnen te gaan. Vraag eerst om toestemming voordat u de yoni binnen gaat!
Leg een vinger op de vagina en laat hem als het ware naar binnen zuigen door de yoni. Maak opnieuw kleine, zachte cirkeltjes, nu rondom de opening van de vagina. Ga hiermee door en concentreer u daarbij langzaam maar zeker op de bovenzijde van de vagina.

6. G-spot masseren

Laat een hand rusten op de onderbuik. Uw wijsvinger en uw middelvinger van de andere hand brengt u rustig naar binnen.
Let wel: Uw hand is met de handpalm naar boven gericht. Beweeg uw vinger, al cirkelend en liefdevol masserend, langzaam verder naar achteren. Maak een "kom-hier" beweging met je vingers. Zo masseert u de g-spot.
Experimenteer met de druk en laat uw geliefde aangeven wat prettig is en wat minder fijn.

7. Clitoris mee masseren

U kunt nu uw hand van de onderbuik wat naar beneden laten afdalen en er zachtjes de clitoris mee masseren.

8. Sensaties verspreiden en verbinden

De sensaties die worden opgeroepen door de yoni massage kunnen ook verspreid worden over de rest van het lichaam. Hiervoor masseert u met uw rechterhand de yoni. De manier waarop maakt niet uit. Met uw linkerhand masseert u de buik. U kunt hier bijvoorbeeld kleine ronddraaiende, of op en neergaande bewegingen op maken.

9. Contact blijven maken

Blijf met elkaar in contact en masseer regelmatig het hele lichaam vanaf de yoni, om op die manier het prettige gevoel te blijven verspreiden over de rest van lichaam en geest. 

Neem de tijd

De yoni-massage is geen ‘vluggertje’ en kan tot wel twee uur duren, maar duurt in ieder geval zelden korter dan een half uur.
Gedurende de voorbereiding, tijdens de massage én na afloop is het van belang om rustig en aandachtig te blijven en een gevoel van warmte en geborgenheid vast te houden, zodat de gemasseerde aan het eind rustig op adem kan komen, om daarna met hernieuwde energie het leven te beleven!

Fijne producten voor erbij

€ 16,95
Nori Massage Gel (& Glijmiddel) op basis van zeewier
De Nori Massage & Lubricant gel is een bijzondere massage gel en tevens een fijn glijmiddel in één. De formule is afkomstig uit Japan, op waterbasis
€ 29,95
Tantra plaagveer (van Lelo)
Gemaakt van de lichtste en zachtste veren, heerlijk bij het verleidingsspel van verleiden, plagen en prikkelen.
€ 34,95
Wonderschone streelveer, elk exemplaar is uniek
De allermooiste en fijnste veer. Met speciale struisvogelveer en handgemaakt houten handvat.
€ 10,95
Lang satijnen lint als blinddoek & handboeien
Mooi lang satijnen lint, dubbel laags, in verschillende kleuren. Met dit lint kunt u eindeloos spelen. U kunt elkaar blinddoeken, de handen boeien of
€ 14,95
Hydra+ : Premium glijmiddel op waterbasis (150 ml)
Heeft alles wat je van een kwaliteit glijmiddel mag verwachten. Met super handig pompje!
€ 69,95
Wandmassager Melody
Oplaadbaar, Super krachtig, heerlijke intense vibraties, stijlvol, makkelijk te bedienen. En lekker stil.
€ 16,95
Massage Olie Red Orange (150 ml) - Body Gliss
Fijne massage olie op siliconen basis, ook te gebruiken voor intieme delen en als glijmiddel.
€ 57,95
Aludra stimulator: stil, krachtig, goed ontwerp
Fijne, kleine en effectieve vibrator. Met dikke, super zachte buitenlaag en eindeloos veel mogelijkheden.
€ 15,95
Erotische massage: stap voor stap leren
Hiermee leert u stap voor stap zich een tantrische massage eigen te maken. Duidelijk, liefdevol.
€ 29,95
Tantra, een weg naar intimiteit en extase
Een van de belangrijkste standaardwerken op het gebied van Tantra. Praktisch en toegankelijk.
€ 19,95
Tantra DVD: Het Geheim van de Seksuele Extase
Op toegankelijke en stijlvolle wijze kunt u met deze DVD kennismaken met Tantra, de rituelen en praktische adviezen voor massage.
€ 19,95
Yoni en Lingam massage leren, DVD
Op toegankelijk wijze worden technieken getoond om een yoni en lingam massage eigen te maken.

Aanbevolen artikelen

Het meest tedere en liefdevolle tussen partners is misschien wel een erotische massage. Het is een uiting van liefde, overgave en vertrouwen. Een massage krijg je, of geef je zonder dat er voorwaarden of verplichtingen aan vast zitten. Een
Tantra. Voor wie meer wil genieten van het vrijen en beminnen, voor wie het gevoel heeft dat het mooier, leuker en liefdevoller kan, is Tantra wellicht de weg naar meer geluk in de slaapkamer. En naar een meer intieme relatie.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief