Overslaan en naar de inhoud gaan

Tantra Lingam-massage introductie

Een lingam-massage is onderdeel van een tantrische massage. Het is de massage van de erogene zones van de man en leidt, mits goed uitgevoerd, tot een langduriger en bevredigender orgasme dan bij ‘gewone’ seks het geval is. Het is de mannelijke variant van de yoni-massage

Wat is een lingam? De term ‘lingam’ stamt uit het Sanskriet en vertegenwoordigt alle scheppende kracht in het universum, gepersonifieerd door de god Shiva. In algemenere zin wordt het woord ook gebruikt om de mannelijke seksuele kracht aan te duiden. Van oudsher wordt lingam behandeling beoefend om de seksuele drive en potentie te verhogen, om zo de kans op succesvolle voortplanting te verhogen. Maar ook om de partner langduriger en beter te kunnen bevredigen. Voor meer genieten en plezier.

Hoe u zo'n lingam massage uitvoert vertellen we u graag in dit artikel.

Niet te vergelijken met gewone erotische massage

Een lingam-massage concentreert zich op de penis, maar behandelt ook de rest van het lichaam om genot te verschaffen en fysieke en mentale pijn te verlichten. Een lingam-massage is onvergelijkbaar met een ‘gewone’ seks-massage en biedt mannen een compleet nieuwe sekservaring waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben. Ook voor mannen met erectieproblemen met een psychische oorzaak, of mannen die kampen met te vroeg klaarkomen, kan een lingam-massage een oplossing bieden.

Het idee achter de lingam penis massage

Tijdens een lingam-massage worden verschillende massage-technieken gebruikt om de erogene zones van de man te laten ontwaken, iets wat onvermijdelijk gepaard gaat met seksuele opwinding. Die opwinding is een centraal onderdeel van de massage, maar op een veel diepere en langdurigere manier dan de man gewend is.

Voor de meeste mannen is seksuele opwinding iets van korte duur en bovendien volkomen gericht op het bereiken van de piekervaring, de ejaculatie, die slechts enkele seconden duurt en een abrupt einde maakt aan het genot. Langdurig genieten van seks lijkt voor hen niet weggelegd. Maar een erotische lingam-massage kan daar verandering in brengen.

Door het ervaren van een goede lingam-massage leert een man het onderscheid tussen een ejaculatie en een orgasme kennen.
De massage richt zich niet op het zo snel mogelijk bereiken van de zaadlozing, maar op een aanhoudend orgasme en het beleven van een intens seksueel genot.

Niet klaarkomen, maar langdurige golven van orgasme

Tijdens de lingam behandeling wordt de man steeds opnieuw naar de rand van een ejaculatie gebracht, zonder dat hij daadwerkelijk klaarkomt. Zodoende verkeert de man langere tijd in een staat van bijna-ejaculatie en ervaart hij langdurige golven van orgasme. Waar de ejaculatie in een oogwenk voorbij is, kan een orgasme bij mannen veel langer aanhouden.

Regelmatige lingam-massagesessies vergroten het seksuele uithoudingsvermogen van de man aanzienlijk en gaan ‘mentale’ impotentie en vroegtijdige ejaculatie tegen. Ze helpen ook om stress te verminderen en tal van lichamelijke klachten die door stress veroorzaakt worden te verlichten.

Dit alles zorgt er vaak voor dat de man ook meer aandacht krijgt voor de (seksuele) behoeftes van zijn partner, wat een aangenamere seksuele ervaring oplevert voor beiden, met intense en langdurige orgasmes. Een lingam penis massage is dan ook aan te raden voor iedereen.
 

Aan de slag met lingam-massage met video

Het geven van een goede lingam-massage is niet eenvoudig. De massage moet zorgvuldig worden uitgevoerd om het gewenste effect te hebben. Bent u op zoek naar een professionele massage, let dan goed op. Er zijn professionele aanbieders in overvloed, maar de meesten zijn geen serieuze tantra-beoefenaars. Er zijn heel wat sekswerkers en massagesalons die ‘gewone’ seksmassage verkopen als lingam-massage. Maar een lingam-massage dient met zorg, aandacht en liefde te worden uitgevoerd, en met de nodige kennis en kunde, en dat is bij hen meestal ver te zoeken.

Gelukkig kunt u het ook heel goed zelf doen. Wat daarbij helpt zijn goede instructies en voorbeelden, want er zijn veel massage-technieken die je kunt toepassen tijdens de lingam-massage die niet allemaal even eenvoudig zijn.

De afbeeldingen bij dit artikel geven u een idee, maar voor de belangrijke details kunt u beter een goede dvd kopen. Of een goed boek over lingam massages. Op YouTube of Facebook zult u in ieder geval geen expliciete en duidelijke instructies vinden.
 

Voorbeeld van een Lingam-massage

Om u een idee te geven hoe een lingam-massage in zijn werk gaat, en om u alvast op weg te helpen, volgt nu een korte beschrijving:

Stap 1: Voorbereiding
 

De massage begint met een goede voorbereiding. Zorg voor een comfortabele ruimte met een prettige temperatuur en sfeervolle verlichting. Houdt praktische hulpmiddelen, zoals een goede massageolie of een goed glijmiddel (minder vet) binnen handbereik.

Stap 2:  Lichaamsmassage
 

De sessie begint met een lichaamsmassage om lichamelijk en geestelijk ontspannen te raken. Het type massage verschilt van persoon tot persoon; de een heeft graag een wat hardere massage om de spieren warm en los te maken, de ander heeft liever zachte aanrakingen om in de juiste gemoedstoestand te komen. Belangrijk is het om in het "hier en nu" te komen en te blijven. Een juiste, diepe ademhaling is hierbij ook belangrijk.

Stap 3: Masseren van gebied rond lingam


Breng een ruime hoeveelheid massageolie aan. Masseer eerst de binnenkant van de dijen met massageolie. Masseer met lichte strelingen en voer de druk op. Vraag wat hij het prettigst vindt en pas uw massage daarop aan. Masseer vervolgens de testikels zachtjes en houdt de reactie van de man goed in de gaten. De gevoeligheid verschilt nogal van man tot man. 

Stap 4: Lingam masseren

 

Na de ballen is de lingam, de penis aan de beurt. Masseer de schacht en breng voldoende variatie aan in de massage.
Verander bijvoorbeeld regelmatig van tempo, combineer de op- en neer beweging met kleine draaiingen naar links of rechts, gebruik twee handen, dan één. Gebruik soms de linkerhand, dan weer de rechterhand. Blijf variëren in ritme, druk, snelheid en methodes.
Maak gebruik verschillende lingam massage technieken.

Voorbeeld van een massage techniek (zie afbeelding)


Maak afwisselend met uw linker- en rechterhand 10 neerwaartse streken, naar de basis van de penis. Vervolgens maakt u 10 opwaartse streken. Vanaf de basis naar de top van de penis. 
Gedaan? Dan doet u ditzelfde, nu niet 10 maar 9 keer, vervolgens 8 keer. Tot uiteindelijk 1 keer. 

Nog een voorbeeld van een lingam-massage techniek


Deze techniek wordt ook wel citroen techniek genoemd. Trek met de linkerhand eerst voorzichtig de voorhuid terug. Masseer vervolgens met de andere hand de eikel.
Knijp en draai hiervoor zachtjes en maak bewegingen alsof u een citroen of sinaasappel uitperst.
Varieer hierbij van druk. Begin met zachte druk en voer langzaam de druk op. Let wel op, te veel druk kan onaangenaam zijn. 
Voor meer variatie kunt u uw linkerhand rustig heen en weer laten glijden over de schacht van de penis.

Blijf opletten en vertraag of stop op juiste moment

Blijf opletten en vertraag of stop op juiste moment

 

Blijf goed opletten en vertraag of stop wat u aan het doen bent, wanneer de man dreigt klaar te komen. Dit is meestal goed te voorspellen door te letten op ademhaling, gekreun en aanspannende spieren.
U kunt ook de man vragen om aan te geven wanneer hij gaat klaarkomen. Wanneer de man dreigt klaar te komen, kunt u stoppen of vertragen maar u kunt ook de afsluitende massage-techniek, die bij punt 8 staat, tussendoor toepassen.
Het is niet erg als de penis half verslapt door het stoppen van de massage, dat is juist de bedoeling. Door telkens opnieuw tot bijna-klaarkomen te worden gebracht, kan de man een steeds terugkerend orgasme ervaren.

Meer over lingam massage technieken

Er zijn diverse massage-technieken die je kunt gebruiken om de man telkens opnieuw tot de rand van klaarkomen te brengen en het is onmogelijk om ze allemaal in dit stuk te behandelen.
Daarvoor raden wij deze dvd aan, die uitgebreid ingaat op lingam- én yoni-massage. 
Liever een boek? Een aanrader is dan het boek De Geheimen van de mannelijke seksualiteit, Lingam Massage. Een ander goed boek is Erotische Massage. 

Vergeet ook de rest van het lichaam niet en masseer buik, armen en benen met enige regelmaat.

Stap 5: Beëindig de massage
 

Meestal gebeurt dit door de man te laten klaarkomen, al is dat niet per se noodzakelijk. Neem in ieder geval de tijd, ook na de ejaculatie. Een lingam-massage is een intense ervaring en het is goed om de tijd te nemen daarvan bij te komen. Een goede afsluitende massagetecniek is de volgende:
Beweeg met uw vingertoppen licht van kruin tot aan de vingers, maak vervolgens de zelfde lichte strelende bewegingen van kruin tot tenen. Eindig met uw handen op zijn voeten en houd uw handen daar een paar minuten.

Meer dan een ‘hand job’

Een lingam massage is iets anders dan een gewone ‘hand job’. Er komt ook wel wat meer bij kijken.
Het is een typisch voorbeeld van tantrische seks waarbij aandacht, liefde en seksueel genot hand in hand gaan en leidt tot een beter seksleven voor hem én voor haar.
Het is leuk en meer dan de moeite waard om u er verder in te verdiepen.

Fijne bijpassende producten

€ 15,95
Erotische massage: stap voor stap leren
Hiermee leert u stap voor stap zich een tantrische massage eigen te maken. Duidelijk, liefdevol.
€ 29,95
Tantra, een weg naar intimiteit en extase
Een van de belangrijkste standaardwerken op het gebied van Tantra. Praktisch en toegankelijk.
€ 29,95
Tantra plaagveer (van Lelo)
Gemaakt van de lichtste en zachtste veren, heerlijk bij het verleidingsspel van verleiden, plagen en prikkelen.
€ 32,95
Naked Unscented, Aromatherapie Massageolie (240 ml)
Zijdezachte massage olie, 100 % natuurlijk. Geurloos. 240 ml
€ 16,95
Massage Olie Red Orange (150 ml) - Body Gliss
Fijne massage olie op siliconen basis, ook te gebruiken voor intieme delen en als glijmiddel.
€ 19,95
Yoni en Lingam massage leren, DVD
Op toegankelijk wijze worden technieken getoond om een yoni en lingam massage eigen te maken.
€ 16,95
Nori Massage Gel (& Glijmiddel) op basis van zeewier
De Nori Massage & Lubricant gel is een bijzondere massage gel en tevens een fijn glijmiddel in één. De formule is afkomstig uit Japan, op waterbasis
€ 19,95
Grote sexy streelveer (in- en uitschuifbaar)
Een mooie streelveer, fijn groot formaat, voor heerlijke sensuele strelingen en massages. Gemaakt van ultra zachte struisvogelveren. Het handvat is
€ 10,95
Lang satijnen lint als blinddoek & handboeien
Mooi lang satijnen lint, dubbel laags, in verschillende kleuren. Met dit lint kunt u eindeloos spelen. U kunt elkaar blinddoeken, de handen boeien of
€ 69,95
Wandmassager Melody
Oplaadbaar, Super krachtig, heerlijke intense vibraties, stijlvol, makkelijk te bedienen. En lekker stil.

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 07/25/2018 - 09:54

Heel leuke uitleg en vooral de benadrukking dat een yoni of lingam massage niet bedoeld is om zo snel mogelijk klaar te komen maar juist kan zorgen voor de beleving van meerdere orgasmes en vooral langduriger en intenser. De massage helpt ook bij het verwerken en/of verbeteren van door stress veroorzaakte lichamelijke maar ook geestelijk ongemak. Ben door het lezen geïnteresseerd geraakt en bestel dan ook zeker de dvd. m.vr.gr. Adrie Derks
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 02/26/2020 - 17:25

Ik heb zo'n lingam massage nooit gehad , maar ik denk dat ik bij zo'n massage zomaar klaar zal komen , wat juist het verdere plezier zal af nemen.
Ingediend door Lena (niet gecontroleerd) op zo, 05/23/2021 - 15:50

Ik lees voor t eerst over deze massage. Tot mijn verrassing blijkt dat ik deze heerlijke massage kortgeleden aan mijn partner gegeven te hebben. Ik had zijn benen gemasseerd nav de opleiding wellnessmassage die ik volg en ben overgegaan in deze massage. Hij zei nog nooit zoveel orgasmes ervaren te hebben. Heerlijk gevoel voor ons beide. Nu de Yoni massage nog proberen ;-)

Aanbevolen artikelen

Het meest tedere en liefdevolle tussen partners is misschien wel een erotische massage. Het is een uiting van liefde, overgave en vertrouwen. Een massage krijg je, of geef je zonder dat er voorwaarden of verplichtingen aan vast zitten. Een
Tantra. Voor wie meer wil genieten van het vrijen en beminnen, voor wie het gevoel heeft dat het mooier, leuker en liefdevoller kan, is Tantra wellicht de weg naar meer geluk in de slaapkamer. En naar een meer intieme relatie.
Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. Het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten.
x

Veelgestelde vragen

Wat is een lingam massage?

Een lingam-massage concentreert zich op de penis, maar behandelt ook de rest van het lichaam om genot te verschaffen en fysieke en mentale pijn te verlichten.

Wat is het verschil tussen een lingam massage en een gewone penismassage?

Een tantrische lingam massage richt zich niet op het zo snel mogelijk bereiken van de zaadlozing, maar op een aanhoudend orgasme en het beleven van een intens seksueel genot.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Verzending

 • Neutrale buitenverpakking
 • Verzendbedrijf MyParcel als afzender op doos
 • Altijd gratis kadoverpakking
 • Kies zelf datum ontvangst
 • Afhalen bij postpunt mogelijk
 • Géén bezorging bij buren mogelijk
 • Meestal volgende dag in huis
 • Verzendkosten NL 4,85 - brievenbuspakketje 2,60
 • Verzendkosten België 6,25
 • Alle producten min. 1 jaar garantie
 • Bereikbaar op 06 147 46 123

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief