Overslaan en naar de inhoud gaan

Erotische massage leren: liefdevol geschenk

Het meest tedere en liefdevolle tussen partners is misschien wel een erotische massage. Het is een uiting van liefde, overgave en vertrouwen. Een massage krijg je, of geef je zonder dat er voorwaarden of verplichtingen aan vast zitten. Een erotische massage geven is als een bijzonder geschenk. 

Maar hoe doe je dat? Hoe leer je om een goede erotische massage te geven? 
 

 

Praktische erotische massage tips en oefeningen waarmee u meteen aan de slag kunt

Het geven van een erotische massage is een kunst op zich en moeilijker dan u denkt.
Gelukkig zijn er workshops, cursussen, boeken en DVD’s en een heleboel mooie producten waarmee u kunt leren om een goede erotische massage te geven.

Maar waar te beginnen? We helpen u graag op weg.
Met informatie en praktische erotische massage oefeningen en tips, zodat u meteen aan de slag kunt.


We beginnen met de momenteel zo populaire tantrische massage.
 

Erotische massages altijd gebaseerd op tantrische massage technieken

In veel Oosterse filosofieën worden lichaam en geest als één geheel beschouwd. Als er iets in of aan het lichaam verandert, heeft dat invloed op de geest en andersom. Massage is de eeuwenoude manier die dit uitgangspunt in de praktijk brengt. Door op een bepaalde manier over het lichaam te wrijven, het te bekloppen en het op diverse andere manieren aan te raken, raak je ontspannen, worden blokkades opgeheven en energie vrijgemaakt. 

In dezelfde visie stelt Tantra dat erotische gevoelens, opgewekt door tantrische massage, doorwerken in je lichaam en je geest. Tantra gaat er namelijk van uit dat seksuele energie gelijk is aan levensenergie. Het (her)ontdekken van elkaars lichaam door een tantrische massage is een zeer intense en uiterst plezierige manier van ontspannen, voelen en intimiteit delen. Tijdens een tantrische massage wordt het hele lichaam, dus ook de erogene zones, op een tedere, zinnenprikkelende én liefdevolle manier aangeraakt. Hierdoor ontwaakt de seksuele energie.

Als je op deze manier aangeraakt wordt, stroomt de seksuele energie door het hele lichaam. Dit geeft een grote en intense bevrediging. Wanneer de seksuele energie 'vrij' kan stromen, raakt ze verbonden met het hart. Daardoor kom je (weer) in harmonie met jezelf en dát heeft een positief effect op je relatie(s) met je partner en anderen. 
Vrijwel alle erotische massages zijn dan ook gebaseerd op tantrische massage technieken.

Tantra trouwens meer dan seks

Tantra omvat trouwens veel meer dan seks en massages. Het is een levenswijze waarin genieten centraal staat en waarbij het vooral gaat om de intimiteit en openheid en het contact met jezelf om van daaruit de ander te ontmoeten. Seksualiteit neemt binnen Tantra een belangrijke plaats in omdat het de basisenergie van de mens is. Van daaruit ontstaat alles. 
Meer over Tantra kunt u lezen op onze website.

Tantrische, erotische massage: zelf leren geven

Met behulp van een boek
 

Een goed boek om te leren hoe je je een tantrische massage eigen maakt, is Erotische Massage. Met meer dan 100 sfeervolle, erotische tekeningen reikt dit boek diverse tantrische massagevormen aan. Het boek wordt bijzonder gewaardeerd, ook door professionele niet-erotische masseurs.

Om een tantrische massage te kunnen geven is het fijn als je wat kennis hebt van Tantra. Een boek om mee te beginnen is Tantra, een weg naar intimiteit en extase van Margo Anand, de enige internationaal bekende Tantra-lerares.
In dit praktische en goed leesbare boek geeft zij stap voor stap aan hoe te komen tot die alomvattende seksuele ervaring: door het scheppen van de ideale 'erotische' omgeving, door het overwinnen van psychische angsten en weerstand en door het stimuleren en op elkaar afstemmen van de verschillende energieniveaus. Ook massage heeft hierin een rol.
 

Met behulp van massage filmpjes
 

Er zijn filmjes op internet te vinden waarin het geven van tantra-massages wordt uitgelegd. Helaas zijn de meeste filmpjes (nog) van twijfelachtige kwaliteit of u komt terecht op pornosites waardoor u nog wekenlang achterna gezeten wordt met hun reclame.

We hebben wel filmpjes voor u gevonden voor een tantrische lingam/penis massage. In onderstaande filmpjes worden een aantal technieken uitgelegd.

Techniek 2 De Skister.
Techniek 3 De Kurkentrekker.
Techniek 4 Uitwringen.
Techniek 5 Het Frenulum Masseren
Techniek 6 Vuur Maken.

En u kunt laten inspireren door onderstaande video.
 

Met behulp van DVD's 
 

Wilt u een echte erotische tantra massage leren, dan is er de DVD Tantra Massage Het Geheim van de Seksuele Extase. Voor diegenen die hun geliefde willen verrassen met een yoni of lingam massage is er een goede DVD waarmee u zich in een mum van tijd de verschillende technieken eigen kunt maken.
 

DVD's voor het leren van een erotische tantra massage

€ 19,95
Yoni en Lingam massage leren, DVD
Op toegankelijk wijze worden technieken getoond om een yoni en lingam massage eigen te maken.
€ 19,95
Tantra DVD: Het Geheim van de Seksuele Extase
Op toegankelijke en stijlvolle wijze kunt u met deze DVD kennismaken met Tantra, de rituelen en praktische adviezen voor massage.
€ 19,95
Yoni-Massage 2, dvd
Deze DVD is een vervolg op de Yoni & Lingam dvd van tantra meester Dirk Liesenfeld. Deze dvd voert u nog verder mee in de magische wereld van

Tantra massage in de praktijk leren en ondergaan

Wilt u van een professional leren? Er is een mooi aanbod van cursussen en workshops waarbij je samen in de praktijk leert hoe je een tantra massage geeft. In Utrecht is er bijvoorbeeld deze cursus Tantra massage voor koppels.
Deze wordt gegeven door Heleen Baas. Een mooie quote van haar: “De schoonheid van massage is voor mij dat het een taal is voorbij woorden. Een deel van een mooie integere verbinding kan je ervaren door met elkaar te praten. Een ander deel is zo mooi te ervaren als je elkaar aanraakt. Bijzonder wat er gecommuniceerd kan worden in stilte, vanuit je hart.”  
 

Wilt u eerst een professional zelf aan de slag zien? En daar samen van genieten? Dat kan natuurlijk ook.
Op internet vindt u vast een aanbod bij u in de buurt als u zoekt op "tantra massages voor stellen".
Zoektip: Een goede tantra-masseur zal u uitleggen dat een tantra-massage gaat om het opwekken van seksuele energie en het verspreiden daarvan over het hele lichaam. En dat een tantra massage je de mogelijkheid geeft om je te concentreren op je gewaarwordingen via de zintuigen in het hier en nu om zo gedachten over verleden en toekomst te laten voor wat ze zijn.  
 

Wilt u vandaag al uw geliefde verrassen met een erotische massage? Hier vindt u concrete tips en oefeningen.

Hieronder vindt u een aantal tips en adviezen waarmee u uw partner vanavond al kunt verrassen. Neem de tijd, zorg voor een fijne omgeving en geef de erotische massage met liefde en overgave.

Erotische massage tip 1: Voorbereiden op genot

Bij deze techniek moet u de druk zo licht mogelijk uitvoeren, als een veertje. Als uw partner kietelig is, moet u net iets meer druk uitoefenen.

Zo gaat u te werk

Streel de rug van uw geliefde zachtjes met uw vingertoppen. Laat ze na verloop van tijd langs het hele lichaam gaan. Die prikkeling maakt de zenuwuiteinden wakker. Als u lang haar hebt, kunt u dat langs het lichaam laten glijden om uw partner het gevoel te geven alsof hij of zij in de golven ligt die langs zijn of haar lichaam stromen. 
Kras heel lichtjes met uw nagels over de huid zodat het niet zeer doet, maar wel een aangenaam licht, schurend gevoel geeft. Controleer van tevoren wel of uw nagels geen vervelende haakjes of scherpe randjes hebben.
Wissel de zachte en krassende bewegingen af, zodat uw geliefde niet weet wat hij of zij kan verwachten.

Erotische massage tip 2: speels aanraken

Een erotische massage geven of krijgen is een prima manier om uw speelse kant te ontwikkelen. Door voluit te genieten van het liefdevolle liefdesspel met uw partner zorgt u ervoor dat u optimaal leert te zijn en te genieten.

Zo gaat u te werk

Wek de voorkant van uw partners lichaam door die aan te raken. Streel het lichaam afwisselend zacht en met de nagels en lik en kus het van top tot teen. Om het erotischer te maken kunt u uw partner blinddoeken. Daardoor wordt het voor hem of haar gemakkelijker om zich over te geven aan uw strelingen en kan uw partner zich op een heerlijke manier kwetsbaar voelen voor het sensuele gevoel dat u hem of haar geeft.

Probeer uw partner eens te strelen met zacht fluweel; dat werkt ook bijzonder prikkelend.

Erotische massage tip 3: lichte druk

Aanrakingen zijn niet alleen prettig voor het lichaam, maar ook voor de ziel. Het kan enorm prikkelend zijn om de billen van uw partner aan te raken en ermee te spelen. Probeer de volgende massagetechnieken eens op uw geliefde.

Zo gaat u te werk

Kniel over de benen heen met uw gewicht verdeeld over uw knieën en scheenbenen. Leg een handpalm boven op een bil, naast de ruggengraat. Streel met de andere hand zachtjes over de bil en beweeg naar beneden naar de binnenkant van het dijbeen. Herhaal deze oefening met uw andere handpalm op de andere bil.
Herhaal de oefening maar oefen nu lichte druk uit met de handpalm die op de bil ligt.

Erotische massage tip 4: de oren strelen

Het kan bijzonder sensueel voelen als uw oren zachtjes gemasseerd worden omdat er een energiebaan door de oren loopt die de oren verbindt met de erogene zones.
U kunt beide oren tegelijk masseren, maar misschien is het gemakkelijker om het hoofd van uw partner te kantelen en de oren een voor een te masseren. Voor deze techniek heeft u geen massageolie nodig.

Zo gaat u te werk

Rol de uiteinden van het oor zachtjes heen en weer tussen uw duim en wijsvinger. Begin bovenaan en werk langzaam het hele oor langs. Wanneer u bij het oorlelletje bent aangekomen, kunt u dat zachtjes wegtrekken van het hoofd. Laat uw duim en wijsvinger langzaam van het oorlelletje glijden. Plaats uw vinger achter het oorlelletje en beweeg uw hele vinger sensueel langs de achterzijde van het oor.

Bedek beide oren van uw partner met uw handpalmen. Laat uw handen zo een tijdje rusten zodat hij of zij kan genieten van de stilte.

Erotische massage tip 5: dijen masseren

Terwijl u de dijen van uw partner masseert, kunt u hem of haar vragen een prikkelende fantasie met u te delen. Zulke intieme momenten zijn perfect om dichter bij elkaar te komen. Houd uw handen tijdens deze techniek steeds goed ingeolied.

Zo gaat u te werk
 
  • Kniel bij de benen neer en plaats beide handpalmen op een van de dijen. Begin bij de knie en kneed het vlees zachtjes. Werk heel langzaam naar boven. Terwijl u de binnenkant van de dij masseert, kunt u uw armen uitnodigend langs de genitaliën laten strijken, om uw partner wat te plagen en voor te bereiden op wat nog gaat komen.
  • Plaats uw handpalmen vlak tegen de binnenkant van de dij terwijl de vingers naar beneden wijzen. Oefen lichte druk uit en trek uw handen omhoog zodat de zachte huid enigszins wordt opgerekt. Begin bij de knie en werk geleidelijk naar boven voor u verder gaat met het volgende been.

De allernieuwste massage producten: zo fijn!

Voor het geven van een sensuele massage geven die alle zintuigen prikkelt heb je natuurlijk fijne, zacht geurende en ontspannende producten nodig. En die zijn er! Er is de laatste tijd zoveel moois op de markt gekomen.

Goede massageolie voor erotische massages

Een goede massageolie is een belangrijk ingrediënt bij een sensuele massage. Een goede massage olie voor een sensuele erotische massage voelt zacht aan, ruikt aangenaam, trekt niet snel in en is sensueel glad. Een erotische massage is gebaseerd op lange en langzame bewegingen. In tegenstelling tot een "normale" massage waarbij de spieren worden gekneed. Voor het kneden heb je een olie nodig die niet te glad is, voor een sensuele massages heb je juiste een olie nodig die lekker glad is. Een massage olie voor een ontspannende massage is vaak dus minder geschikt voor het geven van een sensuele erotische massage.

Hoe gebruik je een massage olie? 
 
Verwarm de olie voor u hem opbrengt: wrijf hem tussen uw handen of laat hem, als de olie in een flesje zit, eerst in een kom met warm water staan. 

Fijne massage olie voor sensuele massages

€ 23,95
Natuurlijke, erotische massage olie (240 ml) - Shunga
Zijdezachte olie verrijkt met het aroma van exotische groene thee.
€ 22,95
Sensuele Aromatherapie Massage Olie
Een sensuele melange van puur natuurlijke oliën. Met aroma van Cacaoboon en goji-bessen. 120 ml.
€ 21,95
Slowmass - Natural Oil Massage (125 ml) (kan ook met speeltjes worden gebruikt)
Fluweelzachte, sensuele, natuurlijke olie uit Spanje. Enorme plus: kan met wandmassagers en andere speeltjes worden gebruikt.
€ 22,95
Relax Aromatherapie Massage Olie
Zijdezachte massage olie 100 % natuurlijk, met het zachte aroma van citroengras en kokos. 120 ml

Massageolie voor intieme massages

Een massage olie is niet aan te raden voor een intieme massage. Olie is te vet voor de vagina en kan infecties veroorzaken. U kunt hiervoor wel een lubricante /glijmiddel op siliconen basis gebruiken. Deze zijn fijn (en veilig) als de massages wat intiemer worden, bijvoorbeeld bij een yoni massage. 

Voor een intiemere massage

€ 16,95
Massage Olie Red Orange (150 ml) - Body Gliss
Fijne massage olie op siliconen basis, ook te gebruiken voor intieme delen en als glijmiddel.
€ 16,95
Nori Massage Gel (& Glijmiddel) op basis van zeewier
De Nori Massage & Lubricant gel is een bijzondere massage gel en tevens een fijn glijmiddel in één. De formule is afkomstig uit Japan, op waterbasis
€ 21,00
Pure and Natural Coconut Massage Oil
100% natuurlijke en biologische kokos olie, verkregen uit biologische landbouw. 150 ml

Massagekaarsen

Een massagekaars zorgt voor een heerlijk sensuele geurende ruimte en is voor gebruik direct lekker warm. 

Steek de kaars aan en op hetzelfde moment vult de lucht zich met een nevel van verleidelijke geuren van bloemen, kruiden en vruchten. 
Zodra de kaars vloeibaar is, verandert de formule in een warme, voedende en hydraterende massage olie. 
De massage kaarsen zijn er in verschillende geuren en aroma's. 

Fijne massage kaarsen

€ 21,95
Massagekaars Paris
"A trip to Paris" is een heerlijke massagekaars met een samenstelling van vanille en exotische houtsoorten, stimulerend en sexy tegelijk. Voor een
€ 6,95
Mini Massagekaars Shunga Rozen (30 gram)
Bestaat uit 100% natuurlijke oliën en heeft zachte geur van wilde rozen. 30 gr.

Wand Massagers

Ook zijn er hele goede massage apparaten, deze worden ook wel wand massagers genoemd. Deze zijn ook nog eens bijzonder effectief bij het bestrijden van pijn. 

De krachtige vibraties kunnen diep doordringen in de spieren en hierdoor de spanning verlichten en spierpijn verzachten. De krachtige vibrerende kop zorgt voor extra bloed toevoer in het (spier) weefsel waardoor herstel sneller optreed en pijn wordt verlicht.
En deze wand massagers hebben een dubbel functie: het zijn ook super krachtige vibrators. Niet voor niets zijn deze Wand Massagers wereldwijd enorm populair. Wij hebben een groot aantal wand massagers getest en de beste wand massagers voor u geselecteerd.

Liever iets kleiners en erotischer om elkaar liefdevol en opwindend te masseren? Dan is er Je Joue Mimi. Een kleine elegante vibrator in de vorm van een steentje waarmee u eindeloos elkaars lichaam mee kunt verkennen.

Fijne wandmassagers

€ 89,95
Wandmassager Bordeaux
De nieuwste, en meest innovatieve wand vibrator. Aanrader.
€ 119,00
VIM - Wand massager van Fun Factory
Van Duitse top kwaliteit. Leuk om te zien, verrassend krachtig en heel erg stil.
€ 84,95
Wand Massager Bossy: Kracht en Elegantie
Kleine en hele lekkere wand massager met mooi design.
€ 49,95
Super wand massager klein formaat
Kleine krachtige wandmassager. Makkelijk in gebruik.
€ 104,95
Europe Magic Wand: de krachtigste wand massager
De allerkrachtigste wand massager, ook anno 2024. Voor super intense en diepe vibraties moet u deze hebben.

Sluit een zintuig af

Met een blinddoek sluit u een van de zintuigen af. Zonder de visuele zintuig worden de andere zintuigen extra gestimuleerd. U zult ervaren dat een aanraking, een streling en een massage hiermee een hele andere dimensie krijgen.
Combineer dit met de zachte en rustige strelingen van een veer voor hele bijzondere sensaties.

Fijne artikelen voor bijzondere sensaties

€ 34,95
Wonderschone streelveer, elk exemplaar is uniek
De allermooiste en fijnste veer. Met speciale struisvogelveer en handgemaakt houten handvat.
€ 10,99
Zachte zwarte blinddoek
Sexy dubbel gelaagde blinddoek, gemaakt van zacht, zwart satijn. Een zelfde vrijpartij wordt een compleet andere ervaring met deze zwarte blinddoek
€ 17,95
Streelveer met speellint
Fijne streel- en plaagveer met speellint van satijn. Een setje om elkaar te prikkelen, plagen en te verleiden. Doen: Laat uw geliefde ontspannen gaan
€ 29,95
Tantra plaagveer (van Lelo)
Gemaakt van de lichtste en zachtste veren, heerlijk bij het verleidingsspel van verleiden, plagen en prikkelen.
€ 10,95
Lang satijnen lint als blinddoek & handboeien
Mooi lang satijnen lint, dubbel laags, in verschillende kleuren. Met dit lint kunt u eindeloos spelen. U kunt elkaar blinddoeken, de handen boeien of

Muziek bij een erotische massage

Onze tip is de 2 uur durende Tantric Sexuality with candle light.

Erotische massage tip-van-de-week

Elke week vindt u hier een nieuwe tip met uitleg voor een liefdevolle erotische massage. 

Aanbevolen artikelen

Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. Het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief