Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe gebruik je een prostaat massager? En wat is de beste keuze?

Mannen hebben net als vrouwen een zeer gevoelig plekje, de prostaat. Bij vrouwen heet dit de G-spot, bij mannen word dit de P-spot genoemd. Vaak wordt deze p-spot gezien als een soort no-go gebied, en dat is jammer. Stimulatie en massage van de prostaat is namelijk niet alleen opwindend en plezierig, het is ook nog eens heel goed voor de gezondheid. De moeite waard om er eens op een andere manier naar te kijken dus.
De prostaat zit maar een paar centimeter diep in de anus. De dame kan dit plekje dan ook eenvoudig met haar vingers stimuleren. Hoe, dat kunt u hieronder lezen. Er zijn daarnaast ook speciale prostaat massagers en prostaat vibrators ontwikkeld om dit gevoelige plekje te prikkelen en stimuleren.

Maar wat is de beste prostaat massager? En hoe gebruik je een prostaat massager/prostaat vibrator? Wij helpen u hier graag op weg.

Waarom belangrijk voor gezondheid?

In de prostaat wordt sperma geproduceerd. Door de prostaat te masseren laat de prostaat de opgeslagen spermavloeistof vrij en wordt deze als het ware schoongespoeld. Dit voorkomt opeenhoping van sperma in de prostaatklier. Regelmatige prostaat massage voorkomt prostatitis (ontsteking), prostaatkanker, genitale pijn en pijn bij het plassen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie, verbetert het de erectiele functie en verhoogt het de hoeveelheid zaadvloeistof. In sommige gevallen kan een prostaat massage helpen bij de behandeling van ejaculatieproblemen en erectiele dysfunctie (ED). 
 

Helpt ook bij prostatitis
 

Ongeveer 90% van de mannen ervaart op enig moment in hun leven enige mate van prostaat gerelateerde problemen. Een prostaat massager kan verlichting brengen en helpen. Op een natuurlijke manier verhoogt het de bloedsomloop in de prostaat, en verbetert het functioneren. Vóór de komst van antibiotica waren prostaatmassages en prostaat massagers zelfs de meest gebruikelijke manier om te behandelen. 

 

Hoe vaak voor blijvend gezonde prostaat
 

Heeft u een gezonde prostaat? Dan is het advies om minimaal een keer per maand een prostaat massage toe te passen. Bij mannen met prostaatproblemen wordt een wekelijkse prostaat massage geadviseerd, uiteraard in overleg met huisarts of specialist.
 

Waarom opwindend?

Een andere belangrijke reden voor het stimuleren van de prostaat is natuurlijk de opwindende sensatie. Door tijdens de seks de prostaat te stimuleren en masseren krijgen veel mannen een betere erectie en is het orgasme veel intenser.

Het is ook mogelijk om alleen met een prostaatmassage (dus zonder stimulatie van de penis) een orgasme op te wekken met alle gevoelens die daar normaal gesproken bij komen kijken. Het gevoel dat zich tijdens een prostaatmassage opbouwt kan zelfs sterker zijn dan tijdens een normaal orgasme.  Het is een ander soort orgasme. Het gaat hier meer over een orgasme die je door je hele lichaam voelt.  Er komt bij een prostaat orgasme geen zaad vrij.
 

Prostaat verwijderd?

Ook als de prostaat is verwijderd kan "prostaat" stimulatie voor opwindende sensaties zorgen.
Jean Pierre: "Mijn prostaat is verwijderd met behulp van de Vinci robot. Ik had het moeilijk om nog tot een orgasme te komen. Maar nu gebruik ik een vibrator. Die steek ik in mijn anus tot ongeveer waar de prostaat zat. Want daar lopen ook de zenuwen die de penis stijf doen worden. Dus nu geniet ik daar heel hard van en mijn orgasmes zijn nu beter en intenser dan vroeger."
 

Kortom, genoeg goede, opwindende en gezonde redenen om met prostaat stimulatie te experimenteren.

Voorbereiden van een prostaat massage

Het uitvoeren van een prostaat massage vraagt wat voorbereiding. Dit om het een prettige en opwindende ervaring te maken, en om beschadigingen te voorkomen. De prostaat is gevoelig, maar de buitenkant is ook delicaat en vatbaar voor wondjes.
 

 • Vingernagels moeten worden geknipt en gevijld zijn.  Dit om kleine krasjes en wondjes in het rectum of de prostaat te voorkomen. 
 • Gebruik een ruime hoeveelheid glijmiddel. Voor een massage zonder speeltje kunt u het beste kiezen voor een glijmiddel op siliconen basis. Gebruikt u een toy van siliconen, dan moet u daarbij een glijmiddel op waterbasis gebruiken.
 • Tip: gebruik een anaal douche voor een grondige reiniging.
 • Zorg voor volledige ontspanning, neem bijvoorbeeld eerst een douche of bad.
   

Neem de tijd voor ontspanning en opwinding

Haast u niet! Neem ruim de tijd. Het duurt even voordat de anale sluitspieren ontspannen zijn en klaar zijn voor penetratie. 
En opwinding zorgt ook voor meer voelen en genieten. Hoe meer tijd u neemt voor ontspanning en opwinding, hoe beter de ervaring zal zijn.
 

Waar zit de prostaat? En waar moet je masseren?

De P-spot van de man zit op ca. 6-7 cm in de anus. De vinger van de partner kan daar goed bij.

Doen partner: zorg dat uw nagels goed geknipt en gevijld zijn. Breng een ruime hoeveelheid glijmiddel aan op de vinger en in en rond de anus.
Breng uw vinger heel voorzichtig in de anus. Stop af en toe, tot u voelt dat de spieren ontspannen en ga dan rustig verder. Maak vervolgens hele langzame "kom-hier" bewegingen met uw vinger.

Voel de prostaat (een soort kastanje) en strijk er voorzichtig met uw vinger overheen. 
Masseer de prostaat zachtjes met kleine cirkelvormige bewegingen.

Belangrijk: maak kalme, kleine en rustige bewegingen.
Niet doen: maak geen stotende bewegingen!

Meer over het geven van een prostaat massage kunt u hier lezen.

Zelf kunt u heel moeilijk met uw vinger bij uw hele prostaat. De meeste mannen kunnen slechts de onderkant van hun prostaat aanraken. Wilt u een prostaat massage bij u zelf uitvoeren, dan heeft u een prostaat massager nodig.

Hoe gebruik je een prostaat (P-spot) stimulator?

Een prostaat stimulator heeft een aparte vorm. Ze hebben meestal een licht gebogen vorm om precies de juiste plek te stimuleren. Ze zijn zo gemaakt dat ze makkelijk in te brengen zijn. En een goede prostaatstimulator blijft, eenmaal rustig ingebracht, stevig op zijn plek zitten.

Door de bekkenbodem spier aan te spannen en vervolgens los te laten masseer je de prostaat. Het werkt het beste om deze bewegingen relaxed in een ritmisch tempo te maken. U kunt uw ademhaling op uw bewegingen afstemmen.

Dus met een prostaat massager is het relaxed liggen, inbrengen en genieten. En met genieten bedoelen we lang genieten. Een prostaat massage doe je niet even in een kwartiertje, daar trek je minimaal een uur voor uit.

U kunt de stimulator ook licht met de hand bewegen voor extra stimulatie. Bijvoorbeeld van boven naar beneden, dat werkt vaak het best. Maar u kunt de prostaat massager met uw hand ook licht laten roteren of een schommelde beweging maken.

Belangrijk is dat de bewegingen klein zijn, en kalm worden gemaakt, zodat u niets kunt beschadigen en rustig kunt genieten van de subtiele sensaties op uw prostaat. Let op: Met een prostaat massager maak je in principe geen stotende bewegingen. 
U kunt ook zittend met een prostaat massager een schommelende beweging maken.

U kunt de prostaat massager op verschillende manieren en momenten gebruiken:

 • Tijdens masturbatie
 • U kunt deze dragen terwijl u seks heeft met uw partner voor extra opwinding en genieten.
 • U kunt de prostaat vibrator gebruiken voor een prostaat massage en een prostaat orgasme.
 • U kunt deze dragen tijdens uw dagelijkse bezigheden
   

Hoe breng je een prostaat stimulator/massager in?

Zorg er eerst voor dat de anale sluitspieren volledig ontspannen zijn. 
Maak hiervoor met uw vinger, of prostaat toy, langzaam cirkels rondom uw anus. 
Zorg dat wat u ook gebruikt, goed is ingesmeerd met een glijmiddel. Breng uw vinger, of speeltje naar de ingang van uw anus en ervaar of penetratie van de anus makkelijk gaat, of de anus er als het ware open voor staat. Is dat niet het geval, dan gaat u door met het maken van cirkels rondom te anus. Net zo lang totdat u het gevoel heeft dat penetratie van de anus prettig voelt.
 

Inbrengen


Het gemakkelijkst werkt het om de zij te gaan liggen, met de knieën opgetrokken. Het is belangrijk om te ontspannen en dan de prostaat stimulator voorzichtig in te brengen, of te laten inbrengen. Het is belangrijk om hierbij een ruime hoeveelheid glijmiddel te gebruiken. Deze plek maakt van nature geen vocht aan.
 

Na het inbrengen


Eenmaal ingebracht kunt u daarna uw sluitspier gebruiken om het speeltje op de voor u juiste positie te manoeuvreren. Dat kunt u doen zonder uw handen te gebruiken.  Zodra het speeltje is ingebracht en op de goed plek zit, kunt u, als u dat opwindend vindt, de stimulator licht bewegen of er wat druk op uit oefenen. 
U kunt uw bekkenbodemspieren gebruiken om de toy de prostaat te laten masseren, u kunt ook uw handen gebruiken.
Zoals eerder gezegd: doe het rustig aan, het genieten zit in de kleine subtiele bewegingen, niet in de grote. 

 

Verschillende prostaat massagers

Er zijn heel veel verschillende prostaat massagers, vibrators en stimulators te koop. Ze zijn er in verschillende maten en vormen. Je hebt ze met vibraties en zonder vibraties.

Veel prostaat vibrators zijn zo gemaakt, dat ze naast het prostaat ook het perineum (plekje tussen onder de testikels) stimuleren. Door druk uit te oefenen op het perineum kan de erectie intenser en krachtiger worden. 

Er zijn ook buttplugs die de prostaat stimuleren, die hebben een top die licht gebogen is. Maar de meeste buttplugs zijn recht en raken daardoor net niet de p-spot.

Hoe kies je juiste prostaat vibrator? Wat is de beste?

Formaat
 

Als eerste is er het formaat. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar koopt u voor de eerste keer een prostaat vibrator, dan moet u zich niet meteen laten afschikken door een wat groter formaat. Want hoe groter de (top van de ) prostaat massager, hoe gemakkelijk u hiermee uw p-spot vindt. En hoe beter deze op zijn plek blijft zitten. Hoe kleiner, hoe lastiger. Prostaat vibrators voor gevorderden hebben vaak een kleine kop en zijn dunner. Deze zijn bewegelijker. Je moet als man je sluitspieren gebruiken om over deze prostaat massagers controle te kunnen uitoefenen. Maar, zeggen de kenners, dat leidt dan wel tot ongekende sensaties. 

Natuurlijk moet u als beginner ook weer niet een al te groot exemplaar kiezen. Een groter exemplaar kan wat ongemakkelijker zijn om in te brengen. Een goede prostaat massager voor beginners heeft een breedte van ca. 2-3 centimeter en een inbrengbare lengte is zo'n 8-10 cm, afhankelijk van het model.

Let wel: Als u wat ouder bent is teveel druk op de prostaat vaak niet plezierig en kunt u het best kiezen voor een niet al te groot en lang exemplaar.

 

De vorm
 

Het gedeelte van de meeste prostaat massagers dat ingebracht moet worden, ziet er ongeveer hetzelfde uit. De wijze waarop je de prostaat massager vast kunt houden is vaak wel verschillend. De ene prostaat vibrator heeft daarvoor een ring, een ander heeft een handvat of niets van beiden.
Het is natuurlijk lastig om van te voren te weten welke bij u past. Het is wat u het meest aanspreekt en hoe u de prostaat massager wilt gebruiken. Een prostaat massager met ring is bijvoorbeeld eenvoudig te bewegen, een prostaat massager die geen handvat heeft (en dus vlak is) is makkelijker te gebruiken als u op uw rug ligt en hem hands-free gebruikt.

 
Veel prostaat massagers hebben een uitsteeksel. Dat  uitsteeksel" is bedoeld voor het stimuleren van het perineum, het  gebied tussen de testikels en de anus. Dat is een erg gevoelig en voor veel mannen een opwindend gebied. U kunt bij u zelf nagaan of dat voor u ook geldt. Vindt u het stimuleren van het perineum niet plezierig, let er op dan bij de aankoop van uw prostaat stimulator.
 
 

Prostaat vibrator


Er zijn ook prostaat vibrators die er uit zien als "gewone" vibrators zoals de Loki van Lelo. Deze prostaat vibrator blijft heel goed op zijn plek zitten, net als een prostaat massager. Dat komt ook door de specifieke vorm. Maar deze is niet bedoeld om te dragen tijdens seks met de geliefde. Je kunt hiermee wel op verschillende en opwindende manieren het prostaat stimuleren, of uw partner dat laten doen. Hiermee kan je bijvoorbeeld wel stoot bewegingen maken. En hij is ook door de dame te gebruiken als vibrator.

 

Gewoon dragen
 

Een prostaat stimulator kan, net als een buttplug, ook gedragen worden als je niet vrijt. Gewoon overdag of 's avonds onder de kleding. Veel mannen ervaren dat als opwindend. Lijkt u dat wat? Let er dan op dat de vorm van het handvat hierbij past. De prostaat massager moet dan geen uitstaand handvat of ring hebben, maar een vlakke basis hebben die tussen de bilnaad zit.
 
 

Vibraties
 

Er zijn ook prostaat massagers die kunnen vibreren voor nog meer sensaties.  Hier zie je vaak het verschil in kwaliteit. Veel goedkopere prostaatvibrators hebben trillingen en vibraties die niet krachtig genoeg zijn voor anale stimulatie. 

Vibrerende prostaat massagers
zijn over het algemeen wat groter en dikker omdat er een motortje of batterij in moet. De laatste jaren verschijnen er gelukkig steeds meer en betere vibrerende prostaat massagers met een toegankelijk formaat, en dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
De vibraties moeten robuust en vrij krachtig zijn, maar heel krachtig is niet plezierig. Dat kan een onplezierig druk op het gebied bij de darmen geven.
 
Of u een prostaat massager kiest met of zonder vibraties is een persoonlijke keuze. Wel goed om mee te nemen bij uw beslissing: vibraties kunnen sterk afleiden van het ervaren en genieten van de subtiele sensaties die prostaat stimulatie te weeg brengt.  Om te leren genieten van een prostaat massage moet u eerst uw lichaam goed leren kennen. 
Beginners kunnen daarom het beste kiezen voor een prostaat massager zonder vibraties. Maar goed, bij de meeste prostaat massagers kunnen de vibraties worden uitgezet.
 


Afstandsbediening


Er zijn vibrerende prostaat massagers met en zonder een afstandsbediening.  De meeste luxe en duurdere versies hebben een afstandsbediening (en zelfs bediening met app). Zowel bij solo gebruik als bij gebruik samen is een afstandsbediening een enorm pluspunt.
Het is toch vaak lastig om goed bij de knopjes op de prostaat massager zelf te kunnen tijdens het dragen.  

 

Materiaal
 

Bij een goede prostaat massager is het materiaal van groot belang. Een prostaat massager moet een bepaalde stijfheid hebben om goed op zijn plaats te blijven zitten, maar moet toch ook een beetje flexibel zijn om comfortabel te kunnen inbrengen en te dragen.

Tegenwoordig hebben de meeste prostaat massagers/vibrators een buitenlaag van siliconen.
Een siliconen buitenlaag voelt natuurlijk en zacht aan en zorgt voor comfortabel gebruik. Siliconen is daarbij gemakkelijk en grondig schoon te maken. Een glijmiddel op basis van siliconen kan daarbij alleen niet worden gebruikt. Kies daarbij voor een goed (wat dikker) glijmiddel op waterbasis.

Ook een metalen prostaat stimulator kan een goede keuze zijn. Metaal is koud en hard, maar ook warm worden gemaakt, wat ook voor andere opwindende sensaties kan zorgen. 
 


Waterproof


Veel mannen vinden het plezier om een prostaat massager onder de douche te gebruiken.
Niet alle prostaatstimulators zijn hiervoor geschikt. Een prostaat massager die u onder de douche wilt gebruiken moet minimaal spatwaterdicht zijn; IPX4-niveau. 
 

Drie top prostaat massagers voor beginners

€ 69,95
Helix Syn Aneros: Beste prostaat massager voor beginners, meer comfort
Klassieke bestseller. Beste prostaat massager voor beginners.
€ 52,95
Set Anale Erotiek voor Hem en Haar
Mooie set voor anale erotiek voor hem en haar. Voor experimenteren, veilige anale avonturen en nieuwe sensaties!
€ 119,95
Vector, hele goede prostaat massager van We-Vibe
Topper onder de prostaat massagers. Voor beginners en experts.

Bijzondere toppers

€ 139,95
Prostaatvibrator HUGO van Lelo met afstandsbediening
Prostaat massager met ballen en stijl. En geweldige vibraties. Aanrader.
€ 149,95
Aneros Vice 2: Vibrerende prostaat massager met afstandsbediening
Een nieuwe krachtige topper van het merk kwaliteitsmerk Aneros.
€ 119,95
NJoy Pure Wand: perfect voor hem en haar
Al jaren op de markt en nog steeds een topper met alleen maar positieve beoordelingen. Als prostaat massager en g-spot stimulator.

Prostaat Massage & Prostaat Orgasme: Belangrijke Tips voor Beginners

 

 • Het leren genieten van een prostaat massage en het krijgen van een prostaat orgasme vergt oefening en geduld. Maar zie het als een sensuele reis waarbij het genieten van de reis het doel is.
 • Zorg ervoor dat u ontspannen bent voordat u aan de sessie begint en ook tijdens de sessie. 
 • Sessies moeten altijd op een plaats en tijd zijn waar u zich veilig voelt.
 • Gebruik voldoende glijmiddel!
 • U moet mentaal opgewonden zijn. Gebruik uw fantasie om opgewonden te raken.
 • Neem ruim de tijd voor uw eerste sessies. (ca. 60 - 90 minuten).
 • U kunt het beste tijdens uw eerste sessie stimulatie van de penis vermijden. Zo kunt u beter ervaren wat de subtiele bewegingen van een prostaat massage met u doen.
 • Probeer niets te forceren of te versnellen, ervaar subtiel genieten.
 • U heeft geen geen erectie nodig. Belangrijk zelfs: stimuleer uw penis niet, concentreer uw liever op andere gevoelige plekken
 • Voelt het op enig moment ongemakkelijk, of zelfs pijnlijk, stop de sessie en ga verder op een andere dag.
 • Gebruik geen middelen, zoals alcohol, die de zintuigen verdoven.
 • Voor het subtiel verkennen van de prostaat en een prostaat massage, is het goed om de eerste sessies te experimenteren met een prostaat massager zonder vibraties, of een prostaat massager waarbij u de vibraties niet aanzet. Vibraties leiden af van het ervaren van de subtiele reacties van uw lichaam.
 • U zult misschien verschillende sessies meemaken waarbij u het gevoel heeft dat een prostaat massage niet iets bij u doet en dat u er weinig van voelt. Probeer het te zien als een soort bewustwording, en probeer te ervaren hoe uw lichaam, reacties en sensaties op subtiele manieren kunnen veranderen in de loop van een een sessie. U zult merken dat na een aantal sessies uw ervaringen intenser worden.
 • Een fijne ervaring draait om het vinden van de harmonie tussen de samentrekking van de spieren, ademhaling, focus en opwinding. Speel ermee en geniet!
   

Extra tip voor extra sensatie

Op zoek naar extra sensatie, en meer en nog intenser genieten van een prostaat massage? Gebruik dan een stimulerende serum bij het gebruik van een prostaat massager. Onze tip: Intense + 

Doen: Breng het stimulerende serum aan op de prostaat massager. Het serum werkt dat tegelijkertijd als een glijmiddel, dus extra glijmiddel is niet noodzakelijk. 
Direct na het inbrengen voelt u een tintelende sensatie die ongeveer 20-25 minuten aanhoudt. Daarna kunt u het serum opnieuw aanbrengen.

 

Henk: "De sensaties en de gevoelens die ik bij de serums die ik heb getest krijg (bij Viagel pas bij de tweede keer inbrengen, bij Intense + direct) kan ik moeilijk omschrijven, zo geweldig zijn ze. Ik ervaar een constant gevoel van zeer groot genot en een enorm lekkere prikkeling/tinteling.
De prostaat wordt heerlijk gestimuleerd en ik voel de warme gloed en frisse tintelingen soms tot in het perineum. De prostaat orgasmes voelen heel diep en intens lekker aan. 

Mijn conclusie is dat een serum een prostaat massage enorm intenser kunnen maken waardoor je nog meer genot kunt ervaren."

Goede producten voor erbij

€ 18,95
Anaal douche
Must have voor anale erotiek. Fijne bulb douche voor beginners. Maat S/M
€ 23,95
Soothe Intimate Earth: Natuurlijk anaal glijmiddel op waterbasis (120 ml)
Volledig natuurlijk glijmiddel, wat dikker, perfect voor anale erotiek met en zonder speeltjes.
€ 16,95
Pjur Analyse Me Water Comfort Glide (100 ml)
Op waterbasis voor gebruik met anale speeltjes. Het voelt zacht en glad aan als een siliconen en heeft een langdurige werking.
€ 14,95
Hydra+ : Premium glijmiddel op waterbasis (150 ml)
Heeft alles wat je van een kwaliteit glijmiddel mag verwachten. Met super handig pompje!
€ 12,95
Cleaner: veilig en effectief (150 ml)
Met deze reiniger reinigt u grondig en effectief al uw speeltjes (en natuurlijk ook kegelsets en dilators). Op een milde manier verfrist en verlengt u

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 03/08/2018 - 09:00

Het is bekend dat bij het ouder worden de prostaat groter wordt. Ik ben bijna 60 en 'beginner'. Dient men bij het kiezen van een prostaatstimulator hier rekening te houden?
Ingediend door admin (niet gecontroleerd) op ma, 08/20/2018 - 14:03

Bedankt voor uw vraag. Zeker als je wat ouder wordt is stimulatie van de prostaat naast opwindend, ook goed voor de gezondheid. Veel artsen geloven zelfs dat prostaatstimulatie een veilige en effectieve manier is om prostaataandoeningen zoals BPH, prostatitis, ontsteking, zwelling en pijn te verlichten. Of het nu voor therapeutische of opwindende redenen is, het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Een aanrader vinden wij daarom de Aneros Helix Syn. Omdat deze het meest comfortabel is in gebruik en de maat bij de meeste mannen, van elke leeftijd, geschikt is. Eigenlijk zou het goed zijn voor elke man boven de 40, die serieus bezig is met gezondheid van de prostaat, om een goede prostaat massager (zoals de Aneros Helix) te hebben en deze regelmatig te gebruiken.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 04/28/2019 - 11:00

Beste, Is een butplug of prostaat stimulator ook te gebruiken als je, zoals ik, geen prostaat meer hebt ? groeten Frans
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 04/20/2020 - 11:54

Ik draag graag een prostaat vibrator, mag ik deze de hele dag inhouden of is dat slecht?
Ingediend door admin (niet gecontroleerd) op wo, 05/27/2020 - 16:20

Er is geen enkel bewijs dat langdurig dragen van een buttplug of prostaat massager meer gevaar met zich meebrengt dan bijvoorbeeld een andere seksuele activiteit. Dus lijkt of vindt u het wat: gewoon doen! Zolang u glijmiddel gebruikt, de tijd neemt om hem in te brengen, en rustpauzes inlast als het oncomfortabel aanvoelt, zou u geen problemen moeten ondervinden. U moet uiteraard wel heel goed op uw lichaam blijven letten. Misschien dat u na verloop van tijd, tijdens het dragen, een ongemakkelijk gevoel of zelfs wat pijn voelt. Deze symptomen kunnen tekenen zijn dat iets problemen begint te veroorzaken en dat er aandacht aan moet worden besteed. Meestal betekent dit echter gewoon dat de bekkenbodemspieren te lang achter elkaar zijn ingespannen en dat er een rustperiode moet worden ingelast. Als u vaker een anal toy langer draagt zult u merken dat uw bekkenbodemspieren sterker worden en deze klachten minder voorkomen.
Ingediend door Mick (niet gecontroleerd) op za, 04/30/2022 - 10:22

Mocht je wat moeite hebben met het inbrengen van de prostaat stimulator dan is het gebruik van poppers mogelijk een optie door dit luchtje via de neus te inhaleren kom je in een klein roesje en zullen de spieren rondom de anus ontspannen het gebruik van glijmiddel is tijdens het inbrengen echter wel gewenst

Ingediend door Herbert (niet gecontroleerd) op ma, 08/08/2022 - 15:12

Ik heb moeite met het inbrengen van een prostaat stimulator. Om poppers te gaan gebruiken gaat mij een beetje te ver. Wat is de beste manier en in welke houding gaat het inbrengen het gemakkelijkst?

Ingediend door depaarsekeizerin op vr, 08/12/2022 - 11:03

Antwoord en advies van Henk (onze expert): 

Bij het inbrengen is het belangrijk dat er een ruime hoeveelheid glijmiddel op het in te brengen gedeelte van de massager zit. Dit is ook belangrijk voor tijdens de sessie, de massager kan hierdoor goed bewegen. De glijmiddelen met een wat dikkere samenstelling zijn het prettigst om te gebruiken( Hydra +, Aneros en Soothe Intimate Earth). Met een vinger kun je het glijmiddel verdelen over de massager en daarna kun je met een vinger nog wat glijmiddel in de anus aanbrengen.

Bij het inbrengen kun je een beetje druk op de anus zetten zodat de kop van de massager naar binnen kan glijden. Wanneer de kop achter de onvrijwillige anusspier zit en je dan helemaal ontspant, wordt de massager vanzelf naar binnen gezogen. Bij de wat dikkere modellen moet je echter nog een beetje helpen.

Er zijn verschillende houdingen hoe je massager kunt inbrengen. Je kan op je rug liggen met de knieën naar de borst, je kan op de hurken zitten en je kan op een zij liggen waarbij je de knie van het bovenste been richting borst legt. Deze laatste manier is voor mij het prettigst omdat ik dan na het inbrengen direct goed lig om zo ontspannen aan de sessie te kunnen beginnen.
 

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 08/17/2020 - 14:58

Beste Ik ben een man van 35 en ben nog nooit klaargekomen tijdens vrijen met m'n partner. Welk toy ( vibrerend cock ring 9f vibrerend prostaat toy) Wat kan ik nog proberen voor dit te verhelpen. Ik ben nu ook al paar. Weken gestopt met mastruberen. Kan dit ook helpen voor meer stimulatie in de penis om makkelijk klaar te komen? Dank u Groetjed de
Ingediend door Henk (niet gecontroleerd) op di, 06/21/2022 - 14:21

Als ik het goed begrijp kunt u wel klaarkomen met masturbatie dus lichamelijk is alles in orde. Mijn ervaring is dat een penisring/massager het orgasmegevoel enorm kunnen versterken, en niet dat ik sneller of makkelijker een orgasme krijg. Een ring kan zelfs vertragend werken.
Toen wij stukken jonger waren had ik ook wel eens moeite met klaarkomen tijdens gemeenschap. Wij kwamen er toen vrij snel achter dat mijn vrouw te nat was waardoor ik niet genoeg wrijving/stimulatie kreeg.
Op deze nog relatief jonge leeftijd zou ik het niet zoeken in hulpmiddelen maar samen met mijn partner naar de huisarts gaan. Hij/zij kan zeker helpen door bijvoorbeeld door te sturen naar een seksuoloog. Andere opties zouden nog kunnen zijn, maar ik ga ervan uit dat u dit al geprobeerd hebben, om een standje aan te nemen waarbij de vagina nauwer wordt (mbv bijvoorbeeld een sekskussen) zodat deze de penis beter kan omklemmen en/of de bekkenbodemspieren te trainen. Misschien is er ook wel de druk van het moeten vrijen om een kinderwens te vervullen. Een psychische druk die, naar eigen ervaring, heel belastend kan zijn.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/2020 - 16:16

Mijn interesse is gewekt maar heb een gênante vraag. Mijn prostaat is wat vergroot en heb soms last van aambeien. Kan ik zonder problemen dan een prostaat massager gebruiken?
Ingediend door Henk (Onze expert) (niet gecontroleerd) op do, 06/23/2022 - 12:43

Mijn prostaat is ongeveer 2x zo groot als normaal voor mijn leeftijd (65+). Ondanks deze vergroting ervaar ik geen problemen tijdens het gebruik van een massager. Ik kan zelfs de grotere modellen (progasm ice en vice 2) zonder problemen gebruiken.
Bij aambeien, zeker als deze bloeden, zou ik een massager niet gebruiken. Ik weet wel dat, wanneer er aambeien aanwezig zijn, er toch een prostaatpunctie gedaan kan worden. Dan wordt er ook iets in de anus gebracht maar dan door medisch opgeleide mensen. Het lijkt mij verstandiger om te wachten tot de aambeien verdwenen. Mijn ervaring met aambeien is wel dat ik deze niet meer gekregen heb sinds ik een massager gebruik. Normaal had ik 2-3 keer per jaar last van aambeien.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 01/09/2021 - 17:05

Hoi, hoe lang duurt het normaal gesproken om een orgasme op te wekken met een prostaat vibrator? Ik verwacht dat dat per persoon verschilt maar ben benieuwd waar ik ongeveer aan moet denken, want ik wil het graag een keer ervaren. Dank! Jan
Ingediend door Henk (niet gecontroleerd) op vr, 06/24/2022 - 11:18

Ik ga ervan uit dat de vragensteller niet direct begint met een vibrator.
Dit varieert enorm, van enkele weken, maanden tot een jaar of nog langer. Hierbij speelt o.a. een rol hoe vaak je per week/maand een sessie doet. Op de site van aneros.com (die wordt beheerd door ervaren gebruikers van aneros producten en boordevol tips staat) alsmede op aneros wiki staat dat je moet herbedraden.

Dit houdt in dat je hersenen de prikkels moeten leren oppikken die de zenuwen rondom de prostaat afgeven tijdens een massage. De hersenen zijn gewend aan de prikkels die de penis(eikel) afgeeft tijdens stimulatie.

Tijdens mijn eerste sessies voelde ik ook vrij weinig tot geen sensaties. Het begon bij mij nadat ik een aantal keren met de helix syn ingebracht geslapen had. Nadat ik hem ’s morgens verwijderd had en ik heel ontspannen ging zitten begon mijn prostaat te prikkelen en te tintelen. Dit bleef gedurende de dag doorgaan op momenten dat ik ontspannen zat en mijn aandacht op de prostaat richtte. Wanneer ik mijn aandacht niet op de prostaat richtte verdwenen deze tintelingen. Dit was voor mij een teken dat de herbedrading op gang gekomen was.

Ook ben ik toen begonnen met het overdag dragen van een massager, uiteraard niet wanneer ik moest werken. De helix syn en de eupho zijn hier uitermate geschikt voor omdat je met deze 2 modellen prima kunt zitten. Het viel toen op dat ik verkrampt liep en onnodig hard mijn bekkenbodemspieren aanspande om het vreemde voorwerp in mij niet te verliezen. Na een aantal keren een massager overdag gedragen te hebben liep ik niet meer verkrampt en kon ik mijn bekkenbodemspieren op een normale manier ontspannen. Dit was voor mij de doorbraak in het proces. Ik draag trouwens nu nog regelmatig een massager overdag. Het is dan niet zo dat ik constant met orgastische gevoelens rondloop. Wanneer ik mij niet focus op mijn prostaat gebeurt er niets. Soms merk ik niet eens meer dat ik een massager draag, behalve wanneer ik mijn bekkenbodemspier aan-of ontspan.

Ik begon tijdens de sessies aangename gevoelens te krijgen, kon mij volledig ontspannen en met lichte spiersamentrekkingen begon mijn prostaat enorm te tintelen. Stimulatie van de penis deed ik niet, doe ik nog steeds niet tijdens een sessie, om het proces niet te verstoren. De sessies die volgden wisselden elkaar af qua genot. Er waren sessies bij dat ik niets voelde, maar er waren ook sessies bij die steeds beter werden met als resultaat dat de sessies waarbij ik niets voelde verdwenen.

Dit kwam op het moment dat ik mij realiseerde dat orgasme en zaadlozing twee aparte gebeurtenissen zijn die elkaar heel snel opvolgen. De zaadlozing is de grote ontlading die je voelt waarna de ontspannende herstelfase begint. Tijdens de sessies miste ik die ontlading, mij niet realiserende dat ik een prostaat orgasme had gehad!! Toen dit besef kwam begon het echte genieten!!! Ik begon prostaat orgasmes op te merken en te voelen die steeds sterker werden, lang konden duren en elkaar snel konden opvolgen. Ik begon ook veel voorvocht te lekken. De prostaat orgasmes kunnen, net zoals orgasmes met zaadlozing, mild tot heftig zijn en alles wat daar tussen in zit.

Nu ik verder ben in mijn reis heb ik sessies waarbij ik constant een groot gevoel van genot heb, een prostaat orgasme krijg, weer terugval in groot genot een weer een prostaat orgasme krijg. Deze fase kan makkelijk 1,5-2 uur duren waarbij de prostaat orgasmes wel meer dan 1 minuut kunnen duren.

Wat ik ook heb ervaren is dat wanneer je aan een sessie begint, je hoofd helemaal leeg moet zijn en dat je focus gericht moet zijn op je prostaat en op de gevoelens die je ontvangt. Ik heb het een paar keer meegemaakt dat mij tijdens een sessie iets inviel wat ik nog moest doen zodat ik mij niet meer kon ontspannen en de sessie niet meer prettig was.

Ook is het belangrijk dat je partner ervan op de hoogte is dat je aan prostaat massage doet. Op aneros forum lees ik regelmatig berichten dat mannen dit doen zonder dat hun partner hier weet van heeft. Ik kan mij niet voorstellen dat zij hun sessie kunnen doen zonder het zo belangrijke ontspannen. Mijn vrouw wenst mij altijd veel plezier wanneer ik aangeef dat ik een sessie ga doen zodat ik ontspannen aan de sessie kan beginnen. Na afloop is ze altijd geïnteresseerd hoe het gegaan is. Wanneer ik haar dan vertel hoe de prostaat orgasmes zich opbouwen, aanvoelen en hoe ze zich kunnen blijven herhalen zegt ze dat die te vergelijken zijn met haar orgasmes via de G-plek.

Iets wat mij ook enorm helpt is opwinding. Ik denk dan terug aan geweldige vrijpartijen die ik met mijn vrouw gehad heb. Dit heeft een heel goed effect bij mij.

Wat mij nog meer enorm helpt is, dat wanneer het echt lekker begint te worden, om de emoties toe te laten en ook weer los te laten zoals ik ook tijdens een vrijpartij doe. Dan kreun ik ook wanneer het lekker is en zeg ik dit ook. Dit doe ik ook tijdens een prostaat massage en helpt enorm.

Het is een lang verhaal maar ik wilde geen details achterwege laten om te vertellen hoe mijn reis tot dusverre verlopen is. Ik hoop dat er opmerkingen in staan dat mannen helpt om het genot van een prostaat orgasme(meerdere natuurlijk😉) te mogen ervaren.

Ingediend door Rene (niet gecontroleerd) op ma, 12/13/2021 - 15:56

Ik lees dat het masseren ook meer zaadvloeistof oplevert. Is dit bij alle stimulators of alleen de vibrerende?
Ik neem aan hoe meer zaadvloeistof hoe sterker het klaarkomen voelt

Ingediend door Henk (Onze expert) (niet gecontroleerd) op do, 06/23/2022 - 12:48

Dit is naar mijn mening afhankelijk van bepaalde factoren en persoonsgebonden. In de tijd van onze kinderwens is een aantal keren mijn zaad onderzocht en bleek oa. dat ik een groot volume had na 3 dagen onthouding. Het gemiddelde is 5 ml. terwijl het bij mij 8 ml. was. Dit volume is met het klimmen van de jaren beduidend minder geworden.

Wanneer ik na een sessie masturbeer en direct naar een zaadlozing toewerk lijkt het wel iets meer dan wanneer ik masturbeer zonder een massager. Na gemeenschap is dit natuurlijk niet zo goed te controleren.

Wat ik wel heb gemerkt is dat wanneer na een sessie masturbeer en mij dan 4-5 keer op het randje breng van een zaadlozing (soms stop ik net iets te laat en dan ontsnapt er een beetje heel waterig prostaatvocht) mijn zaadlozing beduidend groter en meer vloeibaar is. Of ik door de grotere zaadlozing ook meer genot krijg weet ik niet aangezien de massager ontzettend lekker aanvoelt en ik niet kan aangeven of dit lekkere gevoel versterkt wordt door meer zaad volume. Wat ik wel weet is dat het ontzettend lekker is.

Ingediend door Harm (niet gecontroleerd) op di, 03/01/2022 - 16:45

Wanneer tijdens seks/masturbatie de zaadlozing begint schiet de helix uit mij.
Zijn mijn spieren te zwak of juist te sterk?
Of doe ik iets verkeerd?

Ingediend door Henk (niet gecontroleerd) op di, 06/21/2022 - 14:23

Deze ervaring heb ik geregeld met de progasm ice. Het gebeurt bij mij alleen tijdens een zaadlozing, niet tijdens een prostaat orgasme. Wat ik gelezen heb op aneros forum is dat de inbreng lengte afhankelijk is van lichaamslengte en lichaamsbouw. De ice en de vice zijn qua diameter nagenoeg gelijk aan elkaar, alleen is de ice langer. De vice glijdt niet uit mij tijdens een zaadlozing.
Of de spieren te sterk of te zwak zijn vind ik lastig om daar iets over zeggen. De helix syn heeft in mijn geval een goede inbreng lengte.
Misschien heeft u hem niet volledig ingebracht waardoor de laatste vernauwing van de massager niet achter de binnenste onvrijwillige anus spier zit?

Ingediend door Frits (niet gecontroleerd) op di, 05/31/2022 - 11:52

Wanneer ik mijn prostaat masseer met een massager vloeit er geen vocht uit mijn penis.
Moet ik dan aan het einde van een massage dan alsnog ejaculeren om het opgeslagen zaadvocht te verwijderen uit de prostaat of is alleen een massage voldoende?

Ingediend door Henk (Onze expert) (niet gecontroleerd) op vr, 06/24/2022 - 12:59

Deze soortgelijke gedachte heb ik ook gehad toen ik pas met prostaat massage was begonnen. Op dez site staat namelijk dat door massage van de prostaat deze de opgeslagen vloeistof vrijlaat en daardoor als het ware schoonspoelt. Mijn gedachte was toen dat deze vloeistof tijdens de massage via mijn penis zou vrijkomen. Deze gedachte blijkt dus niet te kloppen.

Door op internet te zoeken kwam ik achter het volgende; enkele, lang niet alle, urologen doen bij verdenking van prostatitis urine onderzoek. Vervolgens wordt gedurende een korte periode de prostaat getoucheerd waarna de patiënt weer urine moet inleveren. De 2 urinemonsters worden dan met elkaar vergeleken en onderzocht naar de aanwezigheid van bacteriën. Dit bracht mij op de volgende theorie (geen ervaring of bewijs) waarmee ik de vraag misschien kan beantwoorden.

Wanneer alles lichamelijk goed werkt en er geen belemmerende medicijnen gebruikt worden sluit de blaashals zich af, vlak voor de zaadlozing plaatsvindt waardoor het sperma het lichaam kan verlaten via de penis en niet in de blaas terechtkomt. Tijdens een prostaat massage/toucher is er geen zaadlozing waardoor de blaashals zich niet sluit en dus de eventuele vloeistof en bacteriën in de blaas terechtkomen. Dit plas je dus later uit. Ik merk echter wel dat mijn urine niet troebel is na een prostaatmassage. Hierbij ga ik ervan uit dat prostaatvocht melkachtig van kleur is en trek ik de conclusie dat de los gemasseerde vloeistof dus een kleine hoeveelheid moet zijn.

Maar nogmaals dit zijn mijn gedachtes en geen bewezen feiten!

Op deze site staat ook dat er bij een prostaat massage geen zaad vrij komt. Op aneros forum zijn er echter enkele mannen die wel melding maken van een zaadlozing, enkel en alleen door prostaat massage en geen penis stimulatie erbij. Het zou dus wel kunnen gebeuren maar het is een heel klein groepje mannen die dit ervaren.

De vragensteller geeft aan dat er geen vocht uit de penis komt tijdens de massage. Bijna alle mannen op aneros forum maken melding dat er vocht uit de penis komt tijdens de massage. Dit is voorvocht dat helder van kleur is. Dit ervaar ik ook en het komt vaak bij mij in grote hoeveelheid.

Volgens mijn theorie zou een zaadlozing dus niet noodzakelijk moeten zijn om de opgeslagen vloeistof vrij te laten komen, maar een zaadlozing is natuurlijk altijd goed om de prostaat te spoelen.

Ingediend door Peter (niet gecontroleerd) op do, 06/23/2022 - 10:02

Mijn vriendin masseert regelmatig mijn prostaat. Ik voel wel iets van plezier maar geen orgasme.
Hoe voelt een prostaatorgasme aan?
Gr. Peter

Ingediend door Henk (niet gecontroleerd) op di, 07/05/2022 - 07:37

De vraag hoe een prostaat orgasme voelt vind ik een lastige vraag om te beantwoorden. Buiten de algemene termen als heftig, intens, en door je lichaam zal ik proberen om te omschrijven waar ze kunnen beginnen en hoe ze zich kunnen uitbreiden.

Een prostaat orgasme kan net zoals een “gewoon ”orgasme mild tot heftig zijn en alles wat daar tussenin zit. Het kan een gevoel van klaarkomen zijn wat zich voornamelijk in het bekkengebied afspeelt. Het kan zover gaan dat de spieren beginnen te knijpen en rollen alsof er een zaadlozing is.

Het kan ook gebeuren dat ik een enorm genot krijg dat in de benen begint en dan overgaat naar het bekkengebied. Dit gevoel van klaarkomen is vaak zo goed dat ik mijn ogen dichtknijp van genot.

Een heftig prostaat orgasme begint voor mij in de benen/bekkengebied en gaat via mijn buik en rug tot in mijn hoofd, zodat ik het door mijn hele lichaam voel. Vaak krijg ik dan ook kippenvel. Soms ervaar ik ook nog prikkelingen/tintelingen in de eikel.

Een prostaat orgasme kan dus heel verschillend zijn. Ze kunnen heel snel komen opkomen of heel langzaam opbouwen. Vaak kunnen ze lang duren en snel achter elkaar opnieuw beginnen.

Ik hoop dat ik hiermee enigszins heb kunnen omschrijven hoe een prostaat orgasme voelt en hoe ze kunnen beginnen.

Ingediend door Joost (niet gecontroleerd) op di, 08/16/2022 - 16:09

Na hoeveel sessies kun je beginnen met de vibraties? Ik begin aangename gevoelens te krijgen maar heb de vibraties nog niet gebruikt

Ingediend door depaarsekeizerin op wo, 09/21/2022 - 15:15

Henk: Wanneer je de vibraties tijdens masturbatie/gemeenschap wil gebruiken kan dit naar mijn mening altijd. Wil je de vibraties echter gebruiken voor prostaat orgasmes kun je naar mijn mening beter wachten totdat je prostaat orgasmes krijgt zonder vibraties. Mijn ervaring is dat sommige programma’s voor mij niet prettig zijn en dat deze averechts werken voor het krijgen van prostaat orgasmes. Daarom lijkt het mij beter om te wachten totdat je prostaat orgasmes krijgt zonder vibraties zodat je daarna kunt uitproberen welke programma’s het beste voor je werken.
Bij mij werken de tikkende/kloppende programma’s en de opbouwende programma’s het prettigst. Wanneer ik tijdens deze programma’s mijn spieren zoveel mogelijk probeer te ontspannen geven de vibraties mij ontzettend goede en lekkere prostaat orgasmes.
Ingebracht voelen de programma’s en de vibraties overigens geheel anders aan dan wanneer je de massager in je hand houdt.

 

Ingediend door Peter (niet gecontroleerd) op ma, 11/07/2022 - 19:05

Ik gebruik vaak een prostaatdildo, zit heerlijk en kijn penis wordt veel harder. Draag hem ook vaak overdag gewoon onder mij kleding.

Ingediend door Twan (niet gecontroleerd) op do, 11/10/2022 - 10:37

De gedachte om een prostaatdildo overdag te dragen is voor mij heel opwindend en ik zou dit graag willen uitproberen. Welke prostaatdildo is hier het meest geschikt voor?

Ingediend door Jean pierre (niet gecontroleerd) op ma, 12/19/2022 - 17:42

Ik ben
Geopereerd aan prostaat kanker. Prostaat is weg genomen door da Vinci robot operatie. Ik had het moeilijk om nog tot een orgasme te komen. Maar nu gebruik ik een vibrator. Die steek ik in mijn anus tot ongeveer waar de prostaat zat. Want daar lopen ook de zenuwen die de penis stijf doen worden. Dus nu geniet ik daar heel hard van en mijn orgasmes zijn nu beter en intenser dan vroeger.

Reactie toevoegen

Platte tekst

 • Geen HTML toegestaan.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
x

Veelgestelde vragen

Kan je een prostaat massager gebruiken bij een vergrote prostaat?

Zeker als je wat ouder wordt is stimulatie van de prostaat naast opwindend, ook goed voor de gezondheid. Veel artsen geloven zelfs dat prostaatstimulatie een veilige en effectieve manier is om prostaataandoeningen zoals BPH, prostatitis, ontsteking, zwelling en pijn te verlichten. Of het nu voor therapeutische of opwindende redenen is, het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Kies een toegankelijk formaat prostaat massager, doe het rustig aan, ontspan en geniet en stop als het pijnlijk is.

Hoe lang mag ik een prostaat massager inhouden?

U kunt de prostaat massager zo lang dragen als u wilt. Zolang u glijmiddel gebruikt, de tijd neemt om hem in te brengen, en rustpauzes inlast als het oncomfortabel aanvoelt, zou u geen problemen moeten ondervinden. U moet uiteraard wel heel goed op uw lichaam blijven letten. Misschien dat u na verloop van tijd, tijdens het dragen, een ongemakkelijk gevoel of zelfs wat pijn voelt. Meestal betekent dit dat de bekkenbodemspieren te lang achter elkaar zijn ingespannen en dat er een rustperiode moet worden ingelast.

Ik heb moeite met inbrengen van een prostaat massager. Tips voor inbrengen?

Bij het inbrengen is het belangrijk dat er een ruime hoeveelheid glijmiddel op het in te brengen gedeelte van de massager zit. Dit is ook belangrijk voor tijdens de sessie, de massager kan hierdoor goed bewegen. De glijmiddelen met een wat dikkere samenstelling zijn het prettigst om te gebruiken. Met een vinger kun je het glijmiddel verdelen over de massager en daarna kun je met een vinger nog wat glijmiddel in de anus aanbrengen.

Bij het inbrengen kun je een beetje druk op de anus zetten zodat de kop van de massager naar binnen kan glijden. Wanneer de kop achter de onvrijwillige anusspier zit en je dan helemaal ontspant, wordt de massager vanzelf naar binnen gezogen.

Er zijn verschillende houdingen hoe je massager kunt inbrengen. Je kunt op je rug liggen met de knieën naar de borst, je kan op de hurken zitten en je kan op een zij liggen waarbij je de knie van het bovenste been richting borst legt.

Ik krijg geen prostaat orgasme tijdens gemeenschap. Tips?

Een prostaat orgasme krijgen tijdens gemeenschap is moeilijk. De belangrijkste redenen:
- Het niet volledig kunnen focussen op de prostaat (doordat er aandacht aan de partner wordt gegeven)
- De stimulatie van de penis tijdens het vrijen is te overheersend.

Advies van Henk:
Nadat wij dit meerdere malen besproken hadden kwam mijn vrouw met het idee om gemeenschap te hebben waarbij wij allebei niet zouden bewegen, zodat ik mij volledig op mijn prostaat en de gevoelens kon richten.

Als voorbereiding op deze enorm intieme manier van prostaat massage, waarbij ik de massager al ingebracht heb, zorgen wij ervoor dat mijn vrouw voor de penetratie haar orgasmes gehad heeft zodat zij bevredigd is. Zo is het voor haar ook enorm plezierig, verloopt de penetratie soepel en ervaart zij de gemeenschap als een vorm van naspel.

Wanneer wij overgaan op gemeenschap gebruiken wij een sekskussen. Dit kussen zorgt ervoor dat ik tijdens de missionarishouding comfortabel lig en dat de penetratie dieper is. Dit heeft als voordeel dat de verbinding gemakkelijker in stand te houden is. Omdat deze manier van vrijen langer duurt draag ik geen penisring. Tijdens zo’n langdurige sessie wisselen wij ook vaker naar de vrouw boven positie.

Het belangrijkste wat wij doen is dat wij geen stotende bewegingen maken zodat de penis gestimuleerd wordt. Dit stoten doen wij alleen heel lichtjes op het moment dat de penis te slap wordt en de verbinding verbroken dreigt te worden. Een andere manier die wij gebruiken is dat mijn vrouw haar bekkenbodemspieren gebruikt om de penis te stimuleren zodat deze net hard genoeg blijft om in haar te blijven.

Omdat ik weet dat mijn vrouw bevredigd is, hoeven wij niet te bewegen en kan ik mij tijdens de sessie volledig op de prostaat en de gevoelens focussen. De intieme verbinding, het oogcontact, het alles loslaten gevoel ,de enorme ontspanning en een intense tongzoen werken allemaal ontzettend goed voor het krijgen van geweldige prostaat orgasmes. Ook masseert mijn vrouw de ontstane spanning en energie in mijn bekken via mijn rug omhoog, een heerlijk gevoel.

De prostaat orgasmes zijn door al deze factoren ontzettend intens, duren lang en geven een geweldig gevoel van intimiteit. Ze zijn zo bevredigend, goed en lekker dat ik niet meer hoef klaar te komen. Deze zaadinhouding heeft bij tantra ook de voorkeur wanneer een man ouder wordt.

Door het eerst bevredigen van mijn vrouw en vervolgens gemeenschap te hebben zonder te bewegen, is het voor mij mogelijk om tot prostaat orgasmes tijdens het vrijen.

Ik hoop dat ik het duidelijk onder woorden heb kunnen brengen hoe wij deze manier van vrijen met veel plezier doen en mij geweldige prostaat orgasmes geeft.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief