• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Hoe gebruik je een prostaat massager? En wat is de beste keuze?

beste prostaat vibrator

Mannen hebben net als vrouwen een zeer gevoelig plekje, de prostaat. Bij vrouwen heet dit de G-spot, bij mannen word dit de P-spot genoemd. Voor veel dames en heren is het een soort no-go gebied is, en dat is jammer. Stimulatie en massage van de prostaat is namelijk niet alleen opwindend en plezierig, het is ook nog eens heel goed voor de gezondheid. De moeite waard om er eens op een andere manier naar te kijken dus.

De prostaat zit maar een paar centimeter diep in de anus. De dame kan dit plekje dan ook eenvoudig met haar vingers stimuleren. Hoe, dat kunt u hieronder lezen. Er zijn daarnaast ook speciale prostaat massagers en prostaat vibrators ontwikkeld om dit gevoelige plekje te prikkelen en stimuleren. Maar wat is de beste prostaat massager? En hoe gebruik je een prostaat massager/prostaat vibrator? Wij helpen u hier graag op weg.

Waarom belangrijk voor gezondheid?

In de prostaat wordt sperma geproduceerd. Door de prostaat te masseren laat de prostaat de opgeslagen spermavloeistof vrij en wordt deze als het ware schoongespoeld. Regelmatige massage voorkomt prostatis (ontsteking), prostaatkanker, genitale pijn en pijn bij het plassen. Bovendien verbetert het de erectiele functie en verhoogt het de hoeveelheid zaadvloeistof en circulatie.

Waarom opwindend?

Een andere belangrijke reden voor het stimuleren van de prostaat is natuurlijk de opwindende sensatie. Door tijdens de seks de prostaat te stimuleren en masseren krijgen veel mannen een betere erectie en is het orgasme veel intenser.
Het is zelfs mogelijk om alleen met een prostaatmassage een orgasme op te wekken met alle gevoelens die daar normaal gesproken bij komen kijken. Het gevoel dat zich tijdens een prostaatmassage opbouwt kan zelfs sterker zijn dan tijdens een normaal orgasme. 

Kortom, genoeg goede, opwindende en gezonde redenen om met prostaat stimulatie te experimenteren.

prostaat-massage met vinger

Waar zit de prostaat? En waar moet je masseren?

De P-spot van de man zit ongeveer 7 cm in de anus.

Hoe gebruik je een prostaat (P-spot) stimulator

Een prostaat stimulator heeft een aparte vorm. Ze hebben meestal een licht gebogen vorm om precies de juiste plek te stimuleren. Ze zijn zo gemaakt dat ze makkelijk in te brengen zijn. En een goede prostaatvibrator blijft, eenmaal rustig ingebracht, stevig op zijn plek zitten. Door de PC spier aan te spannen en vervolgens los te laten masseer je de prostaat.
Dus met een prostaat massager is het relaxed liggen, inbrengen en genieten. En met genieten bedoelen we lang genieten. Een prostaat massage doe je niet even in een kwartiertje, daar trek je minimaal een uur voor uit.
U kunt de stimulator ook licht met de hand bewegen voor extra stimulatie. Bijvoorbeeld van boven naar beneden, of licht roterend. Met een prostaat massager maak je geen s
totende bewegingen.
U kunt de prostaat vibrator ook dragen terwijl u seks heeft met uw partner voor extra opwinding en genieten.

Hoe breng je een prostaat stimulator in?
 

Het gemakkelijkst werkt het om de zij te gaan liggen, te ontspannen en dan de prostaat stimulator voorzichtig in te brengen, of te laten inbrengen. Het is belangrijk om hierbij een ruime hoeveelheid glijmiddel te gebruiken. Deze plek maakt van nature geen vocht aan.
Eenmaal ingebracht kunt u daarna uw sluitspier gebruiken om het speeltje op de voor u juiste positie te manoevreren. Dat kunt u doen zonder uw handen te gebruiken. Zodra het speeltje is ingebracht en op de goed plek zit, kunt u, als u dat opwindend vindt, de stimulator licht bewegen of er wat druk op uit oefenen.

Verschillende prostaat massagers

Er zijn heel veel verschillende prostaat massagers, vibrators en stimulators te koop. Ze zijn er in verschillende maten en vormen. Je hebt ze met vibraties en zonder vibraties.
Er zijn ook prostaat vibrators die naast het prostaat ook het perineum (plekje tussen onder de testikels). Door druk uit te oefenen op het perineum kan de erectie intenser en krachtiger worden. 

Hoe kies je juiste prostaat vibrator? Wat is de beste?

Formaat

Als eerste is er het formaat. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar koopt u voor de eerste keer een prostaat vibrator, dan moet u zich niet meteen laten afschikken door een wat groter formaat. Want hoe groter de prostaat massager, hoe gemakkelijk u hiermee uw p-spot vindt. En hoe beter deze op zijn plek blijft zitten. Hoe kleiner, hoe lastiger. Prostaat vibrators voor gevorderden hebben vaak een kleine kop en zijn dunner. Deze zijn bewegelijker. Je moet als man je sluitspieren gebruiken om over deze prostaat massagers controle te kunnen uitoefenen. Maar, zeggen de kenners, dat leidt dan wel tot ongekende sensaties.
Natuurlijk moet u als beginner ook weer niet een al te groot exemplaar kiezen. Een goede prostaat massager voor beginners heeft een breedte van 2-3 centimeter.

De vorm

een van de prostaat vibratorsHet gedeelte van de meeste prostaat massagers dat ingebracht moet worden, ziet er ongeveer hetzelfde uit. De wijze waarop je de prostaat massager vast kunt houden is vaak wel verschillend. De ene prostaat vibrator heeft een ring, de ander heeft een handvat. Het is natuurlijk lastig om van te voren te weten welke bij u past. Het is wat u het meest aanspreekt.
 
Veel prostaat massagers hebben een uitsteeksel. Dat uitsteeksel is bedoeld voor het stimuleren van het perineum, het  gebied tussen de testikels en de anus. Dat is een erg gevoelig en voor veel mannen een opwindend gebied. U kunt bij u zelf nagaan of dat voor u ook geldt. Vindt u het stimuleren van het perineum niet plezierig, let er op dan bij de aankoop van uw prostaat stimulator.
 
Prostaat vibrator
Er zijn ook prostaat vibrators die er uit zien als "gewone" vibrators zoals de Loki van Lelo. Deze prostaat vibrator blijft heel goed op zijn plek zitten, net als een prostaat massager. Dat komt ook door de specifieke vorm. Maar deze is niet bedoeld om te dragen tijdens seks met de geliefde. U kunt hiermee wel op verschillende en opwindende manieren het prostaat stimuleren. Hiermee kan je bijvoorbeeld wel stoot bewegingen maken. En hij is ook door de dame te gebruiken als vibrator.

Gewoon dragen

Een prostaat stimulator kan, net als een buttplug, ook gedragen worden als je niet vrijt. Gewoon overdag of 's avonds onder de kleding. Veel mannen ervaren dat als opwindend. Lijkt u dat wat? Let er dan op dat de vorm van het handvat hierbij past.

Vibraties

Er zijn ook prostaat massagers die kunnen vibreren voor nog meer sensaties.  Deze zijn over het algemeen wat groter en dikker omdat er een batterij in moet. Vaak daarom niet het beste speeltje voor beginners. Er zijn ook prostaat vibrators met een afstandsbediening, zodat je op afstand de vibraties kunt regelen en verstellen. Hier zie je vaak ook het verschil in kwaliteit. Veel prostaatvibrators hebben trillingen en vibraties die krachtig genoeg zijn voor anale stimulatie.

Materiaal

Bij een goede prostaat massager is het materiaal van groot belang. Een prostaat massager moet een bepaalde stijfheid hebben om goed op zijn plaats te blijven zitten. Veel prostaat vibrators zijn dan ook gemaakt van plastic.
Tegenwoordig zijn er steeds meer goede prostaat massagers/vibrators die een buitenlaagje van siliconen hebben. Een siliconen buitenlaag voelt natuurlijk en zacht aan en zorgt voor comfortabel gebruik. Siliconen is daarbij gemakkelijk schoon te maken. 
Maar ook een metalen prostaat stimulator kan een goede keuze zijn. Metaal is koud en hard wat ook voor opwindende sensaties kan zorgen. 

Goede prostaat massagers voor beginners
 

prostaat massager Bob van Leloprostaat massager voor beginnersHelix Syn Aneros prostaat vibrator Naugty Boy


Bijzondere toppers

Maar vergeet ook niet te kijken naar de L'Amourose Rosa Rouge Heating als u op zoekt bent naar een luxueuze topper.

prostaat vibrator Hugo van Lelo Prostaat vibrator Loki van Lelo prostaat vibrator aneros Vice