Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe gebruik je een prostaat massager? En wat is de beste keuze?

Mannen hebben net als vrouwen een zeer gevoelig plekje, de prostaat. Bij vrouwen heet dit de G-spot, bij mannen word dit de P-spot genoemd. Vaak wordt deze p-spot gezien als een soort no-go gebied, en dat is jammer. Stimulatie en massage van de prostaat is namelijk niet alleen opwindend en plezierig, het is ook nog eens heel goed voor de gezondheid. De moeite waard om er eens op een andere manier naar te kijken dus.
De prostaat zit maar een paar centimeter diep in de anus. De dame kan dit plekje dan ook eenvoudig met haar vingers stimuleren. Hoe, dat kunt u hieronder lezen. Er zijn daarnaast ook speciale prostaat massagers en prostaat vibrators ontwikkeld om dit gevoelige plekje te prikkelen en stimuleren.

Maar wat is de beste prostaat massager? En hoe gebruik je een prostaat massager/prostaat vibrator? Wij helpen u hier graag op weg.

Waarom belangrijk voor gezondheid?

In de prostaat wordt sperma geproduceerd. Door de prostaat te masseren laat de prostaat de opgeslagen spermavloeistof vrij en wordt deze als het ware schoongespoeld. Dit voorkomt opeenhoping van sperma in de prostaatklier. Regelmatige prostaat massage voorkomt prostatitis (ontsteking), prostaatkanker, genitale pijn en pijn bij het plassen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie, verbetert het de erectiele functie en verhoogt het de hoeveelheid zaadvloeistof. In sommige gevallen kan een prostaat massage helpen bij de behandeling van ejaculatieproblemen en erectiele dysfunctie (ED). 
 

Helpt ook bij prostatatis
 

Ongeveer 90% van de mannen ervaart op enig moment in hun leven enige mate van prostaatgerelateerde problemen. Een prostaat massager kan verlichting brengen en helpen. Op een natuurlijke manier verhoogt het de bloedsomloop in de prostaat, en verbetert het functioneren. Vóór de komst van antibiotica waren prostaatmassages en prostaat massagers zelfs de meest gebruikelijke manier om prostatitis te behandelen. 

 

Hoe vaak voor blijvend gezonde prostaat
 

Heeft u een gezonde prostaat? Dan is het advies om minimaal een keer per maand een prostaat massage toe te passen. Bij mannen met prostaatproblemen wordt een wekelijkse prostaat massage geadviseerd, uiteraard in overleg met huisarts of specialist.

Waarom opwindend?

Een andere belangrijke reden voor het stimuleren van de prostaat is natuurlijk de opwindende sensatie. Door tijdens de seks de prostaat te stimuleren en masseren krijgen veel mannen een betere erectie en is het orgasme veel intenser.

Het is ook mogelijk om alleen met een prostaatmassage (dus zonder stimulatie van de penis) een orgasme op te wekken met alle gevoelens die daar normaal gesproken bij komen kijken. Het gevoel dat zich tijdens een prostaatmassage opbouwt kan zelfs sterker zijn dan tijdens een normaal orgasme.  Het is een ander soort orgasme. Het gaat hier meer over een orgasme die je door je hele lichaam voelt.  Er komt bij een prostaat orgasme geen zaad vrij.
 

Kortom, genoeg goede, opwindende en gezonde redenen om met prostaat stimulatie te experimenteren.

Voorbereiden van een prostaat massage

Het uitvoeren van een prostaat massage vraagt wat voorbereiding. Dit om het een prettige en opwindende ervaring te maken, en om beschadigingen te voorkomen. De prostaat is gevoelig, maar de buitenkant is ook delicaat en vatbaar voor wondjes.
 

 • Vingernagels moeten worden geknipt en gevijld zijn.  Dit om kleine krasjes en wondjes in het rectum of de prostaat te voorkomen. 
 • Gebruik een ruime hoeveelheid glijmiddel. Voor een massage zonder speeltje kunt u het beste kiezen voor een glijmiddel op siliconen basis.
 • Tip: gebruik een anaal douche voor een grondige reiniging.
 • Zorg voor volledige ontspanning, neem bijvoorbeeld eerst een douche of bad.
   

Neem de tijd voor ontspanning en opwinding

Haast u niet! Neem ruim de tijd. Het duurt even voordat de anale sluitspieren ontspannen zijn en klaar zijn voor penetratie. 
En opwinding zorgt ook voor meer voelen en genieten. Hoe meer tijd u neemt voor ontspanning en opwinding, hoe beter de ervaring zal zijn.
 

Waar zit de prostaat? En waar moet je masseren?

De P-spot van de man zit op ca. 6-7 cm in de anus. De vinger van de partner kan daar goed bij.

Doen partner: zorg dat uw nagels goed geknipt en gevijld zijn. Breng een ruime hoeveelheid glijmiddel aan op de vinger en in en rond de anus.
Breng uw vinger heel voorzichtig in de anus. Stop af en toe, tot u voelt dat de spieren ontspannen en ga dan rustig verder. Maak vervolgens hele langzame "kom-hier" bewegingen met uw vinger.

Voel de prostaat (een soort kastanje) en strijk er voorzichtig met uw vinger overheen. 
Masseer de prostaat zachtjes met kleine cirkelvormige bewegingen.

Belangrijk: maak kalme, kleine en rustige bewegingen.
Niet doen: maak geen stotende bewegingen!

Meer over het geven van een prostaat massage kunt u hier lezen.

Zelf kunt u heel moeilijk met uw vinger bij uw hele prostaat. De meeste mannen kunnen slechts de onderkant van hun prostaat aanraken. Wilt u een prostaat massage bij u zelf uitvoeren, dan heeft u een prostaat massager nodig.

Hoe gebruik je een prostaat (P-spot) stimulator?

Een prostaat stimulator heeft een aparte vorm. Ze hebben meestal een licht gebogen vorm om precies de juiste plek te stimuleren. Ze zijn zo gemaakt dat ze makkelijk in te brengen zijn. En een goede prostaatvibrator blijft, eenmaal rustig ingebracht, stevig op zijn plek zitten.
Door de bekkenbodem spier aan te spannen en vervolgens los te laten masseer je de prostaat. Het werkt het beste om deze bewegingen relaxed in een ritmisch tempo te maken. U kunt uw ademhaling op uw bewegingen afstemmen.

Dus met een prostaat massager is het relaxed liggen, inbrengen en genieten. En met genieten bedoelen we lang genieten. Een prostaat massage doe je niet even in een kwartiertje, daar trek je minimaal een uur voor uit.

U kunt de stimulator ook licht met de hand bewegen voor extra stimulatie. Bijvoorbeeld van boven naar beneden, dat werkt vaak het best. Maar u kunt de prostaat massager met uw hand ook licht laten roteren of een schommelde beweging maken.

Belangrijk is dat de bewegingen klein zijn, en kalm worden gemaakt, zodat u niets kunt beschadigen en rustig kunt genieten van de subtiele sensaties op uw prostaat. Let op: Met een prostaat massager maak je in principe geen stotende bewegingen. 
U kunt ook zittend met een prostaat massager een schommelende beweging maken.

U kunt de prostaat vibrator op verschillende manieren en momenten gebruiken:

 • Tijdens masturbatie
 • U kunt deze dragen terwijl u seks heeft met uw partner voor extra opwinding en genieten.
 • U kunt de prostaat vibrator gebruiken voor een prostaat massage en een prostaat orgasme.
   

Hoe breng je een prostaat stimulator in?

Zorg er eerst voor dat de anale sluitspieren volledig ontspannen zijn. 
Maak hiervoor met uw vinger, of prostaat toy, langzaam cirkels rondom uw anus. 
Zorg dat wat u ook gebruikt, goed is ingesmeerd met een glijmiddel. Breng uw vinger, of speeltje naar de ingang van uw anus en ervaar of penetratie van de anus makkelijk gaat, of de anus er als het ware open voor staat. Is dat niet het geval, dan gaat u door met het maken van cirkels rondom te anus. Net zo lang totdat u het gevoel heeft dat penetratie van de anus prettig voelt.
 

Inbrengen


Het gemakkelijkst werkt het om de zij te gaan liggen, met de knieën opgetrokken. Het is belangrijk om te ontspannen en dan de prostaat stimulator voorzichtig in te brengen, of te laten inbrengen. Het is belangrijk om hierbij een ruime hoeveelheid glijmiddel te gebruiken. Deze plek maakt van nature geen vocht aan.
 

Na het inbrengen


Eenmaal ingebracht kunt u daarna uw sluitspier gebruiken om het speeltje op de voor u juiste positie te manoeuvreren. Dat kunt u doen zonder uw handen te gebruiken.  Zodra het speeltje is ingebracht en op de goed plek zit, kunt u, als u dat opwindend vindt, de stimulator licht bewegen of er wat druk op uit oefenen. 
U kunt uw bekkenbodemspieren gebruiken om de toy de prostaat te laten masseren, u kunt ook uw handen gebruiken.
Zoals eerder gezegd: doe het rustig aan, het genieten zit in de kleine subtiele bewegingen, niet in de grote. 

 

Verschillende prostaat massagers

Er zijn heel veel verschillende prostaat massagers, vibrators en stimulators te koop. Ze zijn er in verschillende maten en vormen. Je hebt ze met vibraties en zonder vibraties.
Veel prostaat vibrators zijn zo gemaakt, dat ze naast het prostaat ook het perineum (plekje tussen onder de testikels) stimuleren. Door druk uit te oefenen op het perineum kan de erectie intenser en krachtiger worden. 

Er zijn ook buttplugs die de prostaat stimuleren, die hebben een top die licht gebogen is. Maar de meeste buttplugs zijn recht en raken daardoor net niet de p-spot.

Hoe kies je juiste prostaat vibrator? Wat is de beste?

Formaat
 

Als eerste is er het formaat. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar koopt u voor de eerste keer een prostaat vibrator, dan moet u zich niet meteen laten afschikken door een wat groter formaat. Want hoe groter de (top van de )prostaat massager, hoe gemakkelijk u hiermee uw p-spot vindt. En hoe beter deze op zijn plek blijft zitten. Hoe kleiner, hoe lastiger. Prostaat vibrators voor gevorderden hebben vaak een kleine kop en zijn dunner. Deze zijn bewegelijker. Je moet als man je sluitspieren gebruiken om over deze prostaat massagers controle te kunnen uitoefenen. Maar, zeggen de kenners, dat leidt dan wel tot ongekende sensaties. 

Natuurlijk moet u als beginner ook weer niet een al te groot exemplaar kiezen. Een groter exemplaar kan wat ongemakkelijker zijn om in te brengen. Een goede prostaat massager voor beginners heeft een breedte van ca. 2-3 centimeter en een inbrengbare lengte is zo'n 8-10 cm, afhankelijk van het model.

Let wel: Als u wat ouder bent is teveel druk op de prostaat vaak niet plezierig en kunt u het best kiezen voor een niet al te groot en lang exemplaar.

 

De vorm
 

Het gedeelte van de meeste prostaat massagers dat ingebracht moet worden, ziet er ongeveer hetzelfde uit. De wijze waarop je de prostaat massager vast kunt houden is vaak wel verschillend. De ene prostaat vibrator heeft daarvoor een ring, een ander heeft een handvat of niets van beiden.
Het is natuurlijk lastig om van te voren te weten welke bij u past. Het is wat u het meest aanspreekt en hoe u de prostaat massager wilt gebruiken. Een prostaat massager met ring is bijvoorbeeld eenvoudig te bewegen, een prostaat massager die geen handvat heeft (en dus vlak is) is makkelijker te gebruiken als u op uw rug ligt en hem hands-free gebruikt.

 
Veel prostaat massagers hebben een uitsteeksel. Dat  uitsteeksel" is bedoeld voor het stimuleren van het perineum, het  gebied tussen de testikels en de anus. Dat is een erg gevoelig en voor veel mannen een opwindend gebied. U kunt bij u zelf nagaan of dat voor u ook geldt. Vindt u het stimuleren van het perineum niet plezierig, let er op dan bij de aankoop van uw prostaat stimulator.
 
Prostaat vibrator

Er zijn ook prostaat vibrators die er uit zien als "gewone" vibrators zoals de Loki van Lelo. Deze prostaat vibrator blijft heel goed op zijn plek zitten, net als een prostaat massager. Dat komt ook door de specifieke vorm. Maar deze is niet bedoeld om te dragen tijdens seks met de geliefde. Je kunt hiermee wel op verschillende en opwindende manieren het prostaat stimuleren, of uw partner dat laten doen. Hiermee kan je bijvoorbeeld wel stoot bewegingen maken. En hij is ook door de dame te gebruiken als vibrator.
 

Gewoon dragen
 

Een prostaat stimulator kan, net als een buttplug, ook gedragen worden als je niet vrijt. Gewoon overdag of 's avonds onder de kleding. Veel mannen ervaren dat als opwindend. Lijkt u dat wat? Let er dan op dat de vorm van het handvat hierbij past. De prostaat massager moet dan geen uitstaand handvat of ring hebben, maar een vlakke basis hebben die tussen de bilnaad zit.
 

Vibraties
 

Er zijn ook prostaat massagers die kunnen vibreren voor nog meer sensaties.  Hier zie je vaak het verschil in kwaliteit. Veel goedkopere prostaatvibrators hebben trillingen en vibraties die niet krachtig genoeg zijn voor anale stimulatie. 
Vibrerende prostaat massagers
zijn over het algemeen wat groter en dikker omdat er een motortje of batterij in moet. 
De laatste jaren verschijnen er gelukkig steeds meer en betere vibrerende prostaat massagers met een toegankelijk formaat, en dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 
Of u een prostaat massager kiest met of zonder vibraties is een persoonlijke keuze. Wel goed om mee te nemen bij uw beslissing: vibraties kunnen sterk afleiden van het ervaren en genieten van de subtiele sensaties die prostaat stimulatie te weeg brengt.  Om te leren genieten van een prostaat massage moet u eerst uw lichaam goed leren kennen. 
Beginners kunnen daarom het beste kiezen voor een prostaat massager zonder vibraties. Maar goed, bij de meeste prostaat massagers kunnen de vibraties worden uitgezet.
 


Afstandsbediening


Er zijn ook prostaat vibrators met een afstandsbediening (en zelfs bediening met app), zodat u op afstand de vibraties kunt regelen en verstellen. Wel zo gemakkelijk. Zeker bij solo gebruik is een afstandsbediening een enorm pluspunt.

 

Materiaal
 

Bij een goede prostaat massager is het materiaal van groot belang. Een prostaat massager moet een bepaalde stijfheid hebben om goed op zijn plaats te blijven zitten, maar moet toch ook een beetje flexibel zijn om comfortabel te kunnen inbrengen en te dragen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer prostaat massagers/vibrators die een buitenlaagje van siliconen hebben. Een siliconen buitenlaag voelt natuurlijk en zacht aan en zorgt voor comfortabel gebruik. Siliconen is daarbij gemakkelijk en grondig schoon te maken. Een glijmiddel op basis van siliconen kan daarbij vaak niet worden gebruikt.

Ook een metalen prostaat stimulator kan een goede keuze zijn. Metaal is koud en hard wat ook voor andere opwindende sensaties kan zorgen. 
 


Waterproof


Veel mannen vinden het plezier om een prostaat massager onder de douche te gebruiken.
Niet alle prostaatstimulators zijn hiervoor geschikt. Een prostaat massager die u onder de douche wilt gebruiken moet minimaal spatwaterdicht zijn; IPX4-niveau. 
 

Drie top prostaat massagers voor beginners

€ 49,95
Helix Syn Aneros: Beste prostaat massager voor beginners, meer comfort
Klassieke bestseller. Beste prostaat massager voor beginners.
€ 52,95
Set Anale Erotiek voor Hem en Haar
Mooie set voor anale erotiek voor hem en haar. Voor experimenteren, veilige anale avonturen en nieuwe sensaties!
€ 119,00
Vector, hele goede prostaat massager van We-Vibe
Topper onder de prostaat massagers. Voor beginners en experts.

Bijzondere toppers

€ 139,95
Prostaatvibrator HUGO van Lelo met afstandsbediening
Prostaat massager met ballen en stijl. En geweldige vibraties. Aanrader.
€ 99,00
Aneros Vice 2: Vibrerende prostaat massager met afstandsbediening
Een nieuwe krachtige topper van het merk kwaliteitsmerk Aneros.
€ 109,50
NJoy Pure Wand: perfect voor hem en haar
Al jaren op de markt en nog steeds een topper met alleen maar positieve beoordelingen. Als prostaat massager en g-spot stimulator.

Prostaat Massage & Prostaat Orgasme: Belangrijke Tips voor Beginners

 

 • Het leren genieten van een prostaat massage en het krijgen van een prostaat orgasme vergt oefening en geduld. Maar zie het als een sensuele reis waarbij het genieten van de reis het doel is.
 • Zorg ervoor dat u ontspannen bent voordat u aan de sessie begint en ook tijdens de sessie. 
 • Sessies moeten altijd op een plaats en tijd zijn waar u zich veilig voelt.
 • Gebruik voldoende glijmiddel!
 • U moet mentaal opgewonden zijn. Gebruik uw fantasie om opgewonden te raken.
 • Neem ruim de tijd voor uw eerste sessies. (ca. 60 - 90 minuten).
 • U kunt het beste tijdens uw eerste sessie stimulatie van de penis vermijden. Zo kunt u beter ervaren wat de subtiele bewegingen van een prostaat massage met u doen.
 • Probeer niets te forceren of te versnellen, ervaar subtiel genieten.
 • U heeft geen geen erectie nodig. Belangrijk zelfs: stimuleer uw penis niet, concentreer uw liever op andere gevoelige plekken
 • Voelt het op enig moment ongemakkelijk, of zelfs pijnlijk, stop de sessie en ga verder op een andere dag.
 • Gebruik geen middelen, zoals alcohol, die de zintuigen verdoven.
 • Voor het subtiel verkennen van de prostaat en een prostaat massage, is het goed om de eerste sessies te experimenteren met een prostaat massager zonder vibraties, of een prostaat massager waarbij u de vibraties niet aanzet. Vibraties leiden af van het ervaren van de subtiele reacties van uw lichaam.
 • U zult misschien verschillende sessies meemaken waarbij u het gevoel heeft dat een prostaat massage niet iets bij u doet en dat u er weinig van voelt. Probeer het te zien als een soort bewustwording, en probeer te ervaren hoe uw lichaam, reacties en sensaties op subtiele manieren kunnen veranderen in de loop van een een sessie. U zult merken dat na een aantal sessies uw ervaringen intenser worden.
 • Een fijne ervaring draait om het vinden van de harmonie tussen de samentrekking van de spieren, ademhaling, focus en opwinding. Speel ermee en geniet!

Goede producten voor erbij

€ 18,95
Anaal douche
Eigenlijk een must have voor anale erotiek. Voor eenvoudige en comfortabele reiniging van het gebied waar u op een andere manier moeilijk bij kunt.
€ 19,95
Soothe Intimate Earth: Natuurlijk anaal glijmiddel op waterbasis (120 ml)
Volledig natuurlijk glijmiddel, wat dikker, perfect voor anale erotiek met en zonder speeltjes.
€ 16,95
Pjur Analyse Me Water Comfort Glide (100 ml)
Op waterbasis voor gebruik met anale speeltjes. Het voelt zacht en glad aan als een siliconen en heeft een langdurige werking.
€ 14,95
Hydra+ : Premium glijmiddel op waterbasis (150 ml)
Heeft alles wat je van een kwaliteit glijmiddel mag verwachten. Met super handig pompje!
€ 12,95
Cleaner: veilig en effectief (150 ml)
Met deze reiniger reinigt u grondig en effectief al uw speeltjes (en natuurlijk ook kegelsets en dilators). Op een milde manier verfrist en verlengt u

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 03/08/2018 - 09:00

Het is bekend dat bij het ouder worden de prostaat groter wordt. Ik ben bijna 60 en 'beginner'. Dient men bij het kiezen van een prostaatstimulator hier rekening te houden?
Ingediend door admin (niet gecontroleerd) op ma, 08/20/2018 - 14:03

Bedankt voor uw vraag. Zeker als je wat ouder wordt is stimulatie van de prostaat naast opwindend, ook goed voor de gezondheid. Veel artsen geloven zelfs dat prostaatstimulatie een veilige en effectieve manier is om prostaataandoeningen zoals BPH, prostatitis, ontsteking, zwelling en pijn te verlichten. Of het nu voor therapeutische of opwindende redenen is, het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Een aanrader vinden wij daarom de Aneros Helix Syn. Omdat deze het meest comfortabel is in gebruik en de maat bij de meeste mannen, van elke leeftijd, geschikt is. Eigenlijk zou het goed zijn voor elke man boven de 40, die serieus bezig is met gezondheid van de prostaat, om een goede prostaat massager (zoals de Aneros Helix) te hebben en deze regelmatig te gebruiken.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 04/20/2020 - 11:54

Ik draag graag een prostaat vibrator, mag ik deze de hele dag inhouden of is dat slecht?
Ingediend door admin (niet gecontroleerd) op wo, 05/27/2020 - 16:20

Er is geen enkel bewijs dat langdurig dragen van een buttplug of prostaat massager meer gevaar met zich meebrengt dan bijvoorbeeld een andere seksuele activiteit. Dus lijkt of vindt u het wat: gewoon doen! Zolang u glijmiddel gebruikt, de tijd neemt om hem in te brengen, en rustpauzes inlast als het oncomfortabel aanvoelt, zou u geen problemen moeten ondervinden. U moet uiteraard wel heel goed op uw lichaam blijven letten. Misschien dat u na verloop van tijd, tijdens het dragen, een ongemakkelijk gevoel of zelfs wat pijn voelt. Deze symptomen kunnen tekenen zijn dat iets problemen begint te veroorzaken en dat er aandacht aan moet worden besteed. Meestal betekent dit echter gewoon dat de bekkenbodemspieren te lang achter elkaar zijn ingespannen en dat er een rustperiode moet worden ingelast. Als u vaker een anal toy langer draagt zult u merken dat uw bekkenbodemspieren sterker worden en deze klachten minder voorkomen.
Ingediend door Mick (niet gecontroleerd) op za, 04/30/2022 - 10:22

Mocht je wat moeite hebben met het inbrengen van de prostaat stimulator dan is het gebruik van poppers mogelijk een optie door dit luchtje via de neus te inhaleren kom je in een klein roesje en zullen de spieren rondom de anus ontspannen het gebruik van glijmiddel is tijdens het inbrengen echter wel gewenst

Reactie toevoegen

Platte tekst

 • Geen HTML toegestaan.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

alles al mooi kado verpakt

naar de erotiek winkel

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief