• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Hoe gebruik je een prostaat massager? En wat is de beste keuze?

beste prostaat vibrator

Mannen hebben net als vrouwen een zeer gevoelig plekje, de prostaat. Bij vrouwen heet dit de G-spot, bij mannen word dit de P-spot genoemd. Voor veel dames en heren is het een soort no-go gebied is, en dat is jammer. Stimulatie en massage van de prostaat is namelijk niet alleen opwindend en plezierig, het is ook nog eens heel goed voor de gezondheid. De moeite waard om er eens op een andere manier naar te kijken dus.

De prostaat zit maar een paar centimeter diep in de anus. De dame kan dit plekje dan ook eenvoudig met haar vingers stimuleren. Hoe, dat kunt u hieronder lezen. Er zijn daarnaast ook speciale prostaat massagers en prostaat vibrators ontwikkeld om dit gevoelige plekje te prikkelen en stimuleren. Maar wat is de beste prostaat massager? En hoe gebruik je een prostaat massager/prostaat vibrator? Wij helpen u hier graag op weg.

Waarom belangrijk voor gezondheid?

In de prostaat wordt sperma geproduceerd. Door de prostaat te masseren laat de prostaat de opgeslagen spermavloeistof vrij en wordt deze als het ware schoongespoeld. Dit voorkomt opeenhoping van sperma in de prostaatklier. Regelmatige prostaat massage voorkomt prostatitis (ontsteking), prostaatkanker, genitale pijn en pijn bij het plassen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie, verbetert het de erectiele functie en verhoogt het de hoeveelheid zaadvloeistof. In sommige gevallen kan een prostaat massage helpen bij de behandeling van ejaculatieproblemen en erectiele dysfunctie (ED). 

Helpt ook bij prostatatis

Ongeveer 90% van de mannen ervaart op enig moment in hun leven enige mate van prostaatgerelateerde problemen. Een prostaat massager kan verlichting brengen en helpen. Op een natuurlijke manier verhoogt het de bloedsomloop in de prostaat, en verbetert het functioneren. Vóór de komst van antibiotica waren prostaatmassages en prostaat massagers zelfs de meest gebruikelijke manier om prostatitis te behandelen. 

Hoe vaak voor blijvend gezonde prostaat

Heeft u een gezonde prostaat? Dan is het advies om minimaal een keer per maand een prostaat massage toe te passen. Bij mannen met prostaatproblemen wordt een wekelijkse prostaat massage geadviseerd, uiteraard in overleg met huisarts of specialist.

Waarom opwindend?

Een andere belangrijke reden voor het stimuleren van de prostaat is natuurlijk de opwindende sensatie. Door tijdens de seks de prostaat te stimuleren en masseren krijgen veel mannen een betere erectie en is het orgasme veel intenser.
Het is zelfs mogelijk om alleen met een prostaatmassage een orgasme op te wekken met alle gevoelens die daar normaal gesproken bij komen kijken. Het gevoel dat zich tijdens een prostaatmassage opbouwt kan zelfs sterker zijn dan tijdens een normaal orgasme.  

Kortom, genoeg goede, opwindende en gezonde redenen om met prostaat stimulatie te experimenteren.

prostaat-massage met vinger

Waar zit de prostaat? En waar moet je masseren?

De P-spot van de man zit op ca. 6-7 cm in de anus. De vinger van de partner kan daar goed bij. Doen partner: zorg dat uw nagels goed geknipt en gevijld zijn. Breng eeen goede hoeveelheid glijmiddel aan op de vinger, en in en rond de anus. Breng uw vinger heel voorzichtig in de anus. Stop af en toe, tot u voelt dat de spieren ontspannen en ga dan rustig verder. Maak vervolgens hele langzame "kom-hier" bewegingen met uw vinger. Voel de prostaat (een soort kastanje) en strijk er voorzichtig met uw vinger overheen. Belangrijk: kalme, kleine en rustige bewegingen. Niet doen: maak geen stotende bewegingen!


Nog twee tips: gebruik voor aanvang een anaal douche. En vaak wordt aangeraden een latex handschoen te gebruiken. Niet omdat het "vies" is in de zin van afkeer, maar uit hygiënische overwegingen, door de bacteriën in de anus. Na afloop van de prostaatmassage kunt u deze eenvoudig weggooien.
Zelf kunt u heel moeilijk met uw vinger bij uw hele prostaat. De meeste mannen kunnen slechts de onderkant van hun prostaat aanraken. Wilt u een prostaat massage bij u zelf uitvoeren, dan heeft u een prostaat massager nodig.

Wilt u rustig beginnen met een prostaat massage? Dan kunt u er ook voor kiezen om eerst het plekje tussen het perineum en de anus te masseren, om daar zachtjes druk uit te oefenen. Hiermee masseert u de prostaat als het ware eerst "uitwendig". 

Hoe gebruik je een prostaat (P-spot) stimulator?

Een prostaat stimulator heeft een aparte vorm. Ze hebben meestal een licht gebogen vorm om precies de juiste plek te stimuleren. Ze zijn zo gemaakt dat ze makkelijk in te brengen zijn. En een goede prostaatvibrator blijft, eenmaal rustig ingebracht, stevig op zijn plek zitten. Door de bekkenbodem spier aan te spannen en vervolgens los te laten masseer je de prostaat. Het werkt het beste om deze bewegingen relaxed in een ritmisch tempo te maken.
Dus met een prostaat massager is het relaxed liggen, inbrengen en genieten. En met genieten bedoelen we lang genieten. Een prostaat massage doe je niet even in een kwartiertje, daar trek je minimaal een uur voor uit.
U kunt de stimulator ook licht met de hand bewegen voor extra stimulatie. Bijvoorbeeld van boven naar beneden, dat werkt vaak het best. Maar u de prostaat massager met uw hand ook licht laten roteren of een schommelde beweging maken. Belangrijk is dat de bewegingen klein zijn, en kalm worden gemaakt, zodat u niets kunt beschadigen en rustig kunt genieten van de sensaties op uw prostaat. Let op: Met een prostaat massager maak je in principe geen s
totende bewegingen. 
U kunt ook zittend met een prostaat massager een schommelende beweging maken.

U kunt de prostaat vibrator gerbuiken tijdens masturbatie, maar ook dragen terwijl u seks heeft met uw partner voor extra opwinding en genieten.

Hoe breng je een prostaat stimulator in?
 

Het gemakkelijkst werkt het om de zij te gaan liggen, met de knieën opgetrokken. Het is belangrijk om te ontspannen en dan de prostaat stimulator voorzichtig in te brengen, of te laten inbrengen. Het is belangrijk om hierbij een ruime hoeveelheid glijmiddel te gebruiken. Deze plek maakt van nature geen vocht aan.
Eenmaal ingebracht kunt u daarna uw sluitspier gebruiken om het speeltje op de voor u juiste positie te manoevreren. Dat kunt u doen zonder uw handen te gebruiken. Zodra het speeltje is ingebracht en op de goed plek zit, kunt u, als u dat opwindend vindt, de stimulator licht bewegen of er wat druk op uit oefenen. 

Verschillende prostaat massagers

Er zijn heel veel verschillende prostaat massagers, vibrators en stimulators te koop. Ze zijn er in verschillende maten en vormen. Je hebt ze met vibraties en zonder vibraties.
Veel prostaat vibrators zijn zo gemaakt, dat ze naast het prostaat ook het perineum (plekje tussen onder de testikels) stimuleren. Door druk uit te oefenen op het perineum kan de erectie intenser en krachtiger worden. 

Er zijn ook buttplugs die de prostaat stimuleren, die hebben een top die licht gebogen is. Maar de meeste buttplugs zijn recht en raken daardoor net niet de p-spot.

Hoe kies je juiste prostaat vibrator? Wat is de beste?

Formaat

Als eerste is er het formaat. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar koopt u voor de eerste keer een prostaat vibrator, dan moet u zich niet meteen laten afschikken door een wat groter formaat. Want hoe groter de (top van de )prostaat massager, hoe gemakkelijk u hiermee uw p-spot vindt. En hoe beter deze op zijn plek blijft zitten. Hoe kleiner, hoe lastiger. Prostaat vibrators voor gevorderden hebben vaak een kleine kop en zijn dunner. Deze zijn bewegelijker. Je moet als man je sluitspieren gebruiken om over deze prostaat massagers controle te kunnen uitoefenen. Maar, zeggen de kenners, dat leidt dan wel tot ongekende sensaties. 

Natuurlijk moet u als beginner ook weer niet een al te groot exemplaar kiezen. Een goede prostaat massager voor beginners heeft een breedte van ca. 2-3 centimeter en een inbrengbare lengte is zo'n 8-10 cm, afhankelijk van het model.
Let wel: Als u wat ouder bent is teveel druk op de prostaat vaak niet plezierig en kunt u het best kiezen voor een niet al te groot en lang exemplaar.

De vorm

Het gedeelte van de meeste prostaat massagers dat ingebracht moet worden, ziet er ongeveer hetzelfde uit. De wijze waarop je de prostaat massager vast kunt houden is vaak wel verschillend. De ene prostaat vibrator heeft daarvoor een ring, een ander heeft een handvat of niets van beiden. Het is natuurlijk lastig om van te voren te weten welke bij u past. Het is wat u het meest aanspreekt en hoe u de prostaat massager wilt gebruiken. Een prostaat massager met ring is bijvoorbeeld eenvoudig te bewegen, een prostaat massager die geen handvat heeft (en dus vlak is) is makkelijker te gebruiken als u op uw rug ligt en hem hands-free gebruikt.
 
Veel prostaat massagers hebben een uitsteeksel. Dat  uitsteeksel" is bedoeld voor het stimuleren van het perineum, het  gebied tussen de testikels en de anus. Dat is een erg gevoelig en voor veel mannen een opwindend gebied. U kunt bij u zelf nagaan of dat voor u ook geldt. Vindt u het stimuleren van het perineum niet plezierig, let er op dan bij de aankoop van uw prostaat stimulator.
 
Prostaat vibrator

Er zijn ook prostaat vibrators die er uit zien als "gewone" vibrators zoals de Loki van Lelo. Deze prostaat vibrator blijft heel goed op zijn plek zitten, net als een prostaat massager. Dat komt ook door de specifieke vorm. Maar deze is niet bedoeld om te dragen tijdens seks met de geliefde. U kunt hiermee wel op verschillende en opwindende manieren het prostaat stimuleren. Hiermee kan je bijvoorbeeld wel stoot bewegingen maken. En hij is ook door de dame te gebruiken als vibrator.

Gewoon dragen

Een prostaat stimulator kan, net als een buttplug, ook gedragen worden als je niet vrijt. Gewoon overdag of 's avonds onder de kleding. Veel mannen ervaren dat als opwindend. Lijkt u dat wat? Let er dan op dat de vorm van het handvat hierbij past. De prostaat massager moet dan geen uitstaand handvat of ring hebben, maar een vlakke basis hebben die tussen de bilnaad zit.

Vibraties

Er zijn ook prostaat massagers die kunnen vibreren voor nog meer sensaties.  Hier zie je vaak het verschil in kwaliteit. Veel goedkopere prostaatvibrators hebben trillingen en vibraties die niet krachtig genoeg zijn voor anale stimulatie. 
Vibrerende prostaat massagers
zijn over het algemeen wat groter en dikker omdat er een motortje of batterij in moet. 
De laatste jaren verschijnen er gelukkig steeds meer en betere vibrerende prostaat massagers met een toegankelijk formaat, en dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Er zijn ook prostaat vibrators met een afstandsbediening (en zelfs bediening met app), zodat je op afstand de vibraties kunt regelen en verstellen. Wel zo gemakkelijk.
Beslissen of je een prostaatstimulator met vibraties wilt of niet, is een persoonlijke keuze. Maar wel goed om mee te nemen: de vibraties kan je altijd uitzetten bij een prostaat massager als je dit toch niet prettig vindt.

Materiaal

Bij een goede prostaat massager is het materiaal van groot belang. Een prostaat massager moet een bepaalde stijfheid hebben om goed op zijn plaats te blijven zitten, maar moet toch ook een beetje flexibel zijn om comfortabel te kunnen inbrengen en te dragen.
Tegenwoordig zijn er steeds meer prostaat massagers/vibrators die een buitenlaagje van siliconen hebben. Een siliconen buitenlaag voelt natuurlijk en zacht aan en zorgt voor comfortabel gebruik. Siliconen is daarbij gemakkelijk en grondig schoon te maken. Een glijmijmiddel op basis van siliconen kan daarbij niet worden gebruikt.
Ook een metalen prostaat stimulator kan een goede keuze zijn. Metaal is koud en hard wat ook voor andere opwindende sensaties kan zorgen. 
 

 > Naar alle prostaat toys

Drie top prostaat massagers voor beginners

Bijzondere toppers

Reacties

Het is bekend dat bij het ouder worden de prostaat groter wordt. Ik ben bijna 60 en 'beginner'. Dient men bij het kiezen van een prostaatstimulator hier rekening te houden?

Bedankt voor uw vraag. Zeker als je wat ouder wordt is stimulatie van de prostaat naast opwindend, ook goed voor de gezondheid. Veel artsen geloven zelfs dat prostaatstimulatie een veilige en effectieve manier is om prostaataandoeningen zoals BPH, prostatitis, ontsteking, zwelling en pijn te verlichten. Of het nu voor therapeutische of opwindende redenen is, het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Een aanrader vinden wij daarom de Aneros Helix Syn. Omdat deze het meest comfortabel is in gebruik en de maat bij de meeste mannen, van elke leeftijd, geschikt is. Eigenlijk zou het goed zijn voor elke man boven de 40, die serieus bezig is met gezondheid van de prostaat, om een goede prostaat massager (zoals de Aneros Helix) te hebben en deze regelmatig te gebruiken.

Ik draag graag een prostaat vibrator, mag ik deze de hele dag inhouden of is dat slecht?

Er is geen enkel bewijs dat langdurig dragen van een buttplug of prostaat massager meer gevaar met zich meebrengt dan bijvoorbeeld een andere seksuele activiteit. Dus lijkt of vindt u het wat: gewoon doen! Zolang u glijmiddel gebruikt, de tijd neemt om hem in te brengen, en rustpauzes inlast als het oncomfortabel aanvoelt, zou u geen problemen moeten ondervinden. U moet uiteraard wel heel goed op uw lichaam blijven letten. Misschien dat u na verloop van tijd, tijdens het dragen, een ongemakkelijk gevoel of zelfs wat pijn voelt. Deze symptomen kunnen tekenen zijn dat iets problemen begint te veroorzaken en dat er aandacht aan moet worden besteed. Meestal betekent dit echter gewoon dat de bekkenbodemspieren te lang achter elkaar zijn ingespannen en dat er een rustperiode moet worden ingelast. Als u vaker een anal toy langer draagt zult u merken dat uw bekkenbodemspieren sterker worden en deze klachten minder voorkomen.