Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe gebruikt u een anale douche?

Iedereen die ooit met het idee van anaal speeltjes of anale seks heeft gespeeld, heeft zich waarschijnlijk tot op zekere hoogte zorgen gemaakt over hoe dat zo hygiënisch mogelijk kan.
Veel mensen kiezen simpelweg voor een grondige wasbeurt onder de douche, anderen geven de voorkeur aan het gebruik van anale douches.
Is een anaal douche inderdaad aan te bevelen en hoe werkt het dan precies?

Waarom kiezen voor een anale douche?

Veel dames en heren vinden het een plezierig idee als ze zich geen zorgen hoeven te maken over "viezigheid" tijdens anale erotiek. Ze voelen zich meer sexy en kunnen beter ontspannen en genieten van anale spelen als ze niet het risico lopen om ontlasting te verliezen.
Onzekerheid over of het al dan niet schoon genoeg zijn kan het genieten in de weg staan. Dit heeft meestal niet te maken met een overdreven gevoel voor hygiëne, maar meer met zelfvertrouwen om volledig te kunnen ontspannen.
Een anale douche kan een eenvoudige manier zijn om deze zorgen weg te nemen. 

Of u kiest om voorafgaand aan anale seks anaal te douchen is aan u. Het hangt er van af hoe comfortabel u bent met eventuele lichaamssappen en ontlasting.  Meestal is de anus vrij schoon en is de kans op "viezigheid" niet heel groot. Maar wilt u het risico op ongemakkelijke situaties beperken en wilt zorgeloos genieten, dan kan moet u even verder lezen.
Hieronder vindt u welke soorten anaal douches er zijn en leggen wij stap voor stap uit hoe u een anaal douche veilig gebruikt.

Wat is anaal douchen?

Anaal douchen is het reinigen van een deel van het rectum met stromend water. 
Door met zachte kracht water in het onderste rectum te spuiten worden ontlastingsresten verzacht en de anale sluitspier wat losser gemaakt. Het water dat het lichaam verlaat neemt deze ontlastingsresten mee en zo zorgt het spoelproces voor een grondige reiniging van het onderste rectum en de anus.

Verschillende soorten anale douches

Er zijn verschillende soorten anaal douches, allemaal met eigen voor- en nadelen.
De meest populaire anaal douche bij zowel dames als heren is de 'anaal bulb douche'. 
 

Anaal bulb douche (meest populair)

De meest gebruikte anaal douche is de bulb douche. Het is een knijpbal meestal gemaakt van siliconen of rubber, met een steeltje. Deze bulb douches zijn klein, eenvoudig in gebruik en het meest veilig. Een anaal bulb douche is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderden, mannen en vrouwen.
Met een bulb douche druk is de water temperatuur gemakkelijk te regelen en er bestaat geen risico op te koud of warm water. Daarbij kunt u met een bulb douche de waterdruk goed controleren alsook de hoeveelheid water die u wilt gebruiken. Met een bulb douche reinigt u alleen het onderste deel van het rectum. Dat is het deel dat u wilt reinigen als u "gewone" anale seks wilt hebben of een anale toy wilt gebruiken.  Andere voordelen: een bulb douche is gemakkelijk schoon te maken en niet duur. 

Waterzak douche

Dit is een zakje (het ziet er meestal uit als een soort kruik) dat wordt gevuld met water en hoog aan een haak wordt gehangen. Vervolgens wordt er een lange slang aan de zak bevestigd met daarop een inbrengstuk. Dat inbrengstuk gaat in de anus. De zwaartekracht zorgt voor de waterdruk. Vaak zit er een regelaar voor de waterstroom bij, zodat deze kracht aangepast kan worden.  Het fijne aan een waterzak douche is dat deze niet is aangesloten op de douche, waardoor deze gemakkelijk kan worden opgevouwen en meegenomen. In een zak kan meer water dan in een bulb douche en door de druk zorgt deze voor een grondige en diepe reiniging. 
Een nadeel is dat deze waterzak douches vaak uit verschillende lossen onderdelen bestaan die allemaal goed schoongemaakt moeten worden. De voorbereiding kost meer tijd, en het is minder eenvoudig in gebruik dan een bulb douche.
Deze vorm van anaal douchen is met name geschikt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de meer extremere vormen van anale erotiek.
 

Doucheklysma

Dit is opzetstuk die u op uw gewone douche kunt aansluiten. De douchekop kan worden losgedraaid en de anaal douche kan er op bevestigd worden. Er zijn ook douche klysma's die bestaan uit een slang en een opzetstuk. Het zorgt voor een grondige en diepere reiniging. 
Een doucheklysma moet wel met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt. Het is belangrijk de waterdruk en de temperatuur goed te regelen. Een waterstraal met een te hoge druk kan het anale weefsel beschadigen. Ook kan hierdoor teveel water in het rectum terecht komen waardoor u heel lang moet wachten totdat al het water eruit is.  Ook te diep reinigen is een risico, dan wordt de seks niet schoner maar juist "rommeliger". 
U kunt zich ook voorstellen dat te koud of te heet water gevaarlijk kan zijn. Een ander nadeel van een doucheklysma is dat het wat lastiger te reinigen is. Meerdere stukken moeten vaak losgemaakt worden, waarna het pas echt goed schoongemaakt kan worden. Het is al bij al geen anaal douche om mee te beginnen.
Als u toch een doucheklysma wilt gebruiken, stop het opzetstuk dan in eerste instantie niet in uw rectum. Als u het gewoon tegen de opening van uw anus houdt, krijgt u ook een goede reiniging.
Voor wie is zo'n douche klysma wel interessant? Dat is met name voor degenen die zich bezighouden met de wat extreme vormen van anaal spel.

Hoe gebruik je een anaal douche? Stap voor stap uitleg.

Zorg er allereerst voor dat u ruim van tevoren de anaal douche gebruikt. Dit kan niet direct voorafgaand aan de anale seks.

Hoe lang van te voren?

Wanneer u dit ongeveer een uur van te voren doet, dan kunt u er zeker van zijn dat al het water uit uw lichaam is, en u niet het risico loopt dat dit gebeurt tijdens het bedrijven van de liefde. Na verloop van tijd, als u hier meer vertrouwd mee bent, kunt u hier ook 30-45 minuten van te voren mee beginnen.
Een anale douche reinigt het onderste deel van het rectum. Maar soms komt het water wat dieper, dan heeft het water meer tijd nodig om het lichaam te verlaten. 
Door het een uur van te voren te doen kan ook het natuurlijke slijmvlies van het rectum zich herstellen, waardoor pijnlijke wrijving tijdens anale seks wordt voorkomen.

Eerst naar het toilet

Ga allereerst naar naar het toilet zodat de meeste ontlasting uit uw darmen is.

Kies een plek waar u de anaal douche wilt gebruiken. Dat kan in de badkamer zijn,  in de douche, of bij en boven een toilet.

De anale douche uit elkaar halen

Een anale 'bulb douche', is zoals gezegd, de meest populaire manier van anale reiniging.
Een bulb douche bestaat uit een bol (ook wel knijpbal genoemd) en een stevig steel (inbrenggedeelte). De steel wordt in het engels "nozzle" genoemd. Meestal zijn de delen uit elkaar te halen waardoor de bol makkelijk te vullen is en de douche, met name de steel, eenvoudig schoon te maken is.

U haalt de steel van de knijpbal af zodat u deze met water kunt vullen.

Bol vullen met water

Vervolgens vult u de wasbak of een kom met lauw warm water en dompelt u de bol erin.
Voeg geen zeep toe, zeep kan het anale gebied irriteren en infecties veroorzaken.

U houdt de bol onder water en knijpt er langzaam in. De bol vult zich nu met water.
Er zijn verschillende maten anale bulb douches. Een gemiddelde anale douche heeft een inhoud van circa 200 ml.
De bol hoeft u niet helemaal te vullen, u kunt deze vullen tot aan de nek.

Glijmiddel aanbrengen noodzakelijk

Wanneer u de bol heeft gevuld bevestigt u de steel opnieuw op de bol. Vervolgens brengt u een beetje glijmiddel aan op de top van de steel, dat is noodzakelijk voor comfortabel en veilig inbrengen.
De steel is meestal altijd van ABS plastic zodat u gerust een siliconen glijmiddel kunt gebruiken. 
Bent u van plan om een anaal speeltje van siliconen te gebruiken? Dan kunt u beter kiezen voor een glijmiddel op waterbasis.

Tip: Breng ook wat glijmiddel aan rond de ingang van de anus.

Inbrengen, spoelproces en tips

Leg de top van de steel vervolgens voorzichtig tegen de anus aan en druk voorzichtig op de achterkant van de bol. Dan glijdt de top van het steeltje vanzelf naar binnen. De steel brengt u ongeveer 2-4 centimeter in uw rectum. Dieper is meestal niet nodig. Het moet zo diep zitten dat het water er niet meteen uitstroomt. Luister naar uw lichaam.

Knijp zachtjes in de bol zodat het water eruit stroomt. U hoeft de hele bol niet in één keer te legen. Doe het rustig aan. U kunt voor de eerste spoeling een kwart van het water gebruiken, en vervolgens weer een kwart. Ervaar wat voor u goed werkt. De waterstraal reinigt en zorgt tegelijkertijd voor een fijne inwendige massage.

Advies voor beginners: Knijp langzaam circa 5 seconden in de bol, verwijder de douche voorzichtig en wacht een moment. Laat uw lichaam het werk doen. Loop even wat heen en weer. Door te bewegen zorgt u ervoor dat het water zoveel mogelijk kan reinigen en weer naar beneden kan zakken. Ga vervolgens op het toilet zitten en wacht tot het water op de natuurlijke manier uit uw lichaam komt. De eerste keer zal dit water wat troebel zijn.  Schrik hier niet van, het is goed dat het water ontlastingsresten meeneemt.
U herhaalt dit spoelproces totdat het water helder is. Meestal is dat na 3 tot 4 keer.
 

Nog een tip:  Sluit voor het beste resultaat uw anus wanneer u het water zachtjes in uw anus spuit en houd tegelijkertijd een beetje druk op de bulb. (Doet u dat laatste niet, dit niet dan zuigt de bulb het ingebrachte water weer op). Houd het water vervolgens 10-15 seconden binnen en probeer wat te bewegen en te lopen. Laat het water vervolgens uit uw lichaam stromen op het toilet. Lukt het niet om het water in te houden, dan is dat niet erg,  ga dan gewoon direct op het toilet zitten.
Het proces kan wat langer duren als u uw anus niet sluit tijdens het douchen, omdat er meer water uit zal lekken.

 

Positie kiezen

Er zijn verschillende manieren en posities om de bulb douche in te brengen. Naast de posities die hier afgebeeld zijn kunt u er ook voor kiezen om uw been op de toilet- of badrand te zetten. Of dieper in een halve squat. Of wellicht vindt u het prettig als u op uw ellenbogen en knieën rust of op uw handen en voeten. Of wellicht liggend op uw zij, of op uw rug met gebogen knieën.
Uiteindelijk gaat het erom dat u zich op uw gemak voelt en gemakkelijk toegang hebt tot de anus. Probeer verschillende posities en ervaar welke het beste bij u past. 

Eindigen en klaar om te genieten

Na het inbrengen van het water zult u de aandrang voelen. De makkelijkste plek is dan het toilet. U kunt dan ook zien of het water dat uit u stroomt troebel is of niet. Is het troebel? Begin dan weer met het inbrengen van de douche en spuit er weer rustig wat water in, wacht en beweeg en ga vervolgens weer op het toilet zitten.

Doet u het anale douchen onder de douche, dan kunt u ook een emmer in de douche zetten.
U gaat weer net zo lang door, tot er schoon water uit komt. Doe het rustig aan, ga niet persen.

Is het water schoon, dan kunt u nog even "gewoon" douchen en gaan genieten van het vooruitzicht op opwindende anale erotiek.

Goed schoonmaken

Het is belangrijk om een anaal douche goed schoon te maken. Bij voorkeur direct na gebruik. Schimmels zijn zo geboren en kunnen leiden tot infecties.
U kunt de anaal douche grondig reinigen met een toycleaner.  Daarbij is het steeltje het belangrijkst. 
U kunt de anaal shower ook reinigen met water en milde antibacteriële zeep en laten drogen aan de lucht.

Was ook uw handen ervoor en er na. 

Hoe zorg je voor veilig anaal douchen?

Anaal douchen is veilig maar het is wel belangrijk om dit te weten:
 

 • Gebruik alleen water, zonder toevoegingen zoals bijvoorbeeld olie of zeep.
   
 • Wees voorzichtig en overdrijf niet. Te diep reinigen - met te veel kracht of te veel water - kan het anale weefsel aantasten. 
   
 • Te diep reinigen kan er ook toe leiden dat het ontlasting los maakt dat zich niet alleen in het onderste, maar in het bovenste deel van het rectum bevindt. Hierdoor loopt u het risico dat de anale seks niet schoner maar juist "rommeliger" wordt.
   
 • Het is verstandig om niet vaker dan 2x per maand te spoelen. Zo voorkomt u dat u alle goede bacteriën wegspoelt.
   
 • Spoel niet meer dan 6 keer. Normaal gesproken zou na 3 a 4 keer het water helder moeten zijn. Is dat na 6 keer nog niet het geval, sla dan de anale seks een keertje over. 
   
 • Deel uw anale douche niet met anderen.
   
 • Luister altijd naar uw lichaam. Elk lichaam reageert anders op een douche. Voelt iets niet goed? Stop ermee. 

 

Verschillende anale bulb douches; welke kiezen?

Anale bulb douches zijn in verschillende varianten te koop.
De bollen/knijpballen en stelen hebben verschillende maten en vormen. 
Er zijn bulb douches van goede kwaliteit en ook bulb douches van slechte kwaliteit.  Er zijn bijvoorbeeld bulb douches waarvan de steel scherpe randjes hebben. 

De stelen zijn soms niet glad maar hebben de vorm van een kralenketting of hebben groeven. Bij sommige heren en dames zal dit een extra sensatie en dus plezier toevoegen,  bij anderen zal dit juist ongemakkelijk en zelfs pijnlijk aanvoelen.
Langere stelen kunnen zorgen voor diepere reiniging maar voor het reinigen van het onderste rectum is dat meestal niet nodig. In grotere bollen kan meer water maar deze zijn vaak lastiger goed vast te houden, zeker als je wat kleinere handen hebt.

Op zoek naar een eerste anale bulb douche?

Kies dan voor een anaal douche met een inhoud van de knijpbal als dame maat Small, en maat Medium voor heren. De inhoud van de bol zit dan ergens tussen 150 ml (dames) en 225 ml (heren) in. U kunt hier natuurlijk ook van afwijken als u dat beter lijkt te passen. 
Kies voor goede kwaliteit en wat dunnere steel.  Dit geldt zowel voor heren als voor dames. Ook fijn als de delen uit elkaar kunnen worden gehaald voor een goede reiniging.
 

Goede eerste anaal douches voor heren en dames zijn:

€ 17,95
Nexus Douche
Voor eenvoudige en effectieve reiniging van anale gebied. Maat M
€ 23,95
Anal Shower; voor intieme reiniging
Voor comfortabel genieten van anale erotiek. Met handleiding, een gids en een opberg- en droogzak.
€ 19,95
Anaal douche
Must have voor anale erotiek. Fijne bulb douche voor beginners. Maat S/M

Aanbevolen artikelen

31% van de mannen en 27% van de vrouwen heeft wel eens anale seks gehad. En een groot deel vindt het een opwindende aanvulling van zijn/haar seksleven. Toch zijn er toch nog veel mensen een beetje huiverig om hiermee te experimenteren en

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief