Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werkt een penispomp: veelvoorkomende problemen en praktische oplossingen

Het gebruik van een penispomp is eenvoudiger dan veel mannen en vrouwen denken.
En eenmaal aan het gebruik gewend duurt het slechts een paar minuten om een erectie te ontwikkelen.
In dit artikel kunt u lezen hoe u een penispomp gebruikt, en waar u op moet letten als u er een wilt kopen.


Toch kan het voorkomen dat het niet direct lukt om en goed erectie tot stand te brengen en te houden met een penispomp.  Meestal is dat gemakkelijk op te lossen. De meest voorkomende problemen vindt u hieronder. Met daarbij mogelijke oorzaken en praktische oplossingen.

Het lukt niet om een erectie te krijgen

Het kan zijn dat het niet direct lukt om een erectie te krijgen met behulp van een pomp. Dit komt omdat de bloedvaten van de penis niet gewend zijn aan dit proces. Wanneer u een aantal keren oefent, zult u merken dat dit beter gaat. 
Het kan ook zijn dat er geen goede vacuüm verzegeling plaatsvindt. Probeer dan wat meer glijmiddel en/of wat meer druk uit te oefenen.

Er ontstaat slechts een gedeeltelijke erectie

De cilinder is hoogstwaarschijnlijk te groot. Probeer een kleinere maatring te kiezen. Dat is de ring die op de cilinder aangebracht moet worden. Bij de meeste penispompen worden twee maatringen geleverd.

Er verschijnen rode plekken op de penis

Soms verschijnen er rode plekken op de penis. Dit komt meestal door het gebruik van teveel druk. Verminder de druk en de plekjes zullen verdwijnen.

De erectie verdwijnt al na 5 -10 minuten

Waarschijnlijk loopt het bloed te snel weg uit de penis. Probeer een kleinere erectiering.
Bij de meeste penispompen worden 3 erectieringen geleverd. Dit zijn de ringen die na het ontstaan van de erectie naar de basis van de penis moeten worden geschoven om de erectie te behouden. Deze erectieringen mogen maximaal 30 minuten gedragen worden.
Behoudt u de erectie nog niet? Dan kunt u ook twee erectieringen gebruiken.
 

Pijn tijdens het pompen?

Het gebruik van een pomp hoort geen pijn te doen. Waarschijnlijk heeft u te snel gepompt. Neem tempo terug, pomp langzamer. Door herhaaldelijk te oefenen zal de pijn verdwijnen.
Houden uw pijnklachten aan, of twijfelt u over de ernst van de klachten, stop met gebruik en neem contact op met uw huisarts of behandeld arts.

Roodheid, irritatie of blauwe plekken?

Ontstaan er blauwe plekken tijdens het pompen? Waarschijnlijk pompt u dan te snel en te intensief.
Hierdoor kunnen de kleine bloedvaatjes in de penis beschadigen waardoor er blauwe plekjes op de penis of eikel kunnen ontstaan.
Doen: Pomp langzamer en minder intensief.
Blijft u dit houden, stop dan met gebruik en raadpleeg uw huisarts.

Eerste keer lukt niet, ligt het aan mij?

Het kan zijn dat het niet direct lukt een erectie te krijgen met behulp van een pomp. Dit komt omdat de bloedvaten van de penis niet gewend zijn aan dit proces. Wanneer u een aantal keren oefent zult u merken dat het beter gaat.

Pijn penis na gebruik penispomp

Het kan zijn dat de drukring die u gebruikt te klein is. Bij de meeste pompen worden 3 drukringen/erectieringen bij geleverd. Kies een ring met een grotere diameter.

Penis wordt blauw na het gebruik van de pomp

Na het aanbrengen van de drukring kunnen de bloedvaten van de penis wat gaan opzwellen en kan de penis blauw aanlopen. Dat is niet erg en zou na het verwijderen van de ring snel moeten verdwijnen.

Kan ik een pomp gebruiken zonder ring?

De meeste mannen met een erectiestoornis zullen al snel het merendeel van hun erectie verliezen na het verwijderen van hun penis uit de cilinder. Dit probleem kan worden opgelost door gebruik van de juist passende erectiebehoudende ring. Indien u vindt dat u genoeg erectie overhoudt voor de geslachtsgemeenschap, kan het gebruik van een erectiebehoudende ring overbodig zijn. U kunt een goed seksleven hebben door alleen de pomp te gebruiken, zonder de erectiebehoudende ringen.

Ik krijg mijn penis niet goed uit de cilinder

Probeer eerst de grootste maatring, als de grootste maatring te smal voor u is, en knelt, kunt u de pomp gebruiken zonder de maatring.

De erectie is goed als ik de pomp gebruik, maar zodra ik de drukring om doe wordt de erectie slapper.

Doen: nadat u de drukring heeft omgedaan gebruikt u de vacuümpomp nog even om een goede erectie te krijgen. Verwijder hiervoor eerst de maatringen van de cilinder. Zet alleen de cilinder met de pomp over uw penis met drukring.  Doordat het bloed nu niet weg kan stromen zult u een stevige erectie krijgen.

Ik krijg mijn penis moeilijk uit de cilinder na het pompen.

Doen: Gebruik de pomp zonder maatring, dit zou moeten werken.

Mijn penis vult de hele cilinder en krijg ik er moeilijk uit.

U kunt eerst proberen de cilinder zonder maatring te proberen. Werkt dat niet, dan past een standaard maat cilinder u niet en moet u kijken naar een pomp met een speciaal groter formaat. 

Wellicht ook interessant

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief