Overslaan en naar de inhoud gaan

Prostaatvergroting en erectieproblemen. Een ervaringsverhaal

Mannen met een vergrote prostaat (goedaardig) hebben vaak last van erectiestoornissen. Hoe de relatie precies is, is wetenschappelijk nog niet aangetoond. Zijn het aandoeningen die beiden met het ouder worden te maken hebben en verder los van elkaar kunnen worden gezien? Of is er een nauwer verband? 
De wetenschap heeft de antwoorden nog niet, meer onderzoek is nodig.

Wij hebben daarom Henk gevraagd om, aan de hand van onze vragen, zijn ervaringen op te schrijven.
Wij hopen dat zijn ervaringen en zijn zoektocht naar oplossingen andere mannen helpt die ook een prostaatvergroting hebben en erectieproblemen ervaren.

Hoe oud was je toen je problemen begon te krijgen met je prostaat en krijgen van een erectie?

De erectie problemen zijn begonnen toen ik 53 was. Het behouden van een langdurige erectie werd steeds lastiger waardoor wij de vrouw boven positie steeds minder vaak konden doen.
Een jaar later begon ik problemen te krijgen met plassen en verergerden de erectie problemen omdat penetratie, in de missionaris, ook lastiger werd.  Toen ben ik naar de huisarts gegaan. Zij constateerde dat ik blaasontsteking, hoog psa en een vergrote prostaat had. Ik kreeg antibiotica en ze verwees mij door naar de uroloog. 

Wat zei de uroloog?

Deze constateerde eveneens een vergrote prostaat en schreef mij tamsulosine voor. Na 3 maanden bleek mijn psa nog steeds verhoogd en was mijn prostaat ook nog steeds vergroot waardoor de uroloog besloot om een mri scan te doen.

Uit de uitslag bleek dat de prostaat 2 keer zo groot was als normaal voor mijn leeftijd. Er waren geen verdachte plekken gevonden, alleen enkele vlekken die op ontstekingen duiden. Verder was er te zien dat de prostaat naar buiten toe vergroot was en niet mijn urineleider dichtdrukte, zodat ik met tamsulosine kon stoppen. Nadat de blaasontsteking verdwenen was kon ik, ook zonder gebruik van tamsulosine, weer gewoon plassen. Wel kreeg ik de boodschap dat ik mij ieder half jaar moest laten controleren.

Wat gebeurde er daarna? Op het gebied van intimiteit?

Ik begon steeds meer problemen te krijgen met het behouden van een erectie waardoor het hebben van gemeenschap steeds lastiger werd. Ik kon steeds minder goed penetreren. Ik kon wel nog zonder problemen klaarkomen door handmatige, orale stimulatie of tussen de borsten.
De steeds mindere erectie heb ik toen aangegeven bij de uroloog, die mij het gebruik van een penisring adviseerde. Geen verdere vragen of onderzoek. Wel liet hij me enkele voorbeelden zien van penisringen op internet en dat wanneer de penis blauw of koud werd ik hem af moest doen. Ook geen uitleg over maatvoering en hoe lang maximaal dragen. Wel vroeg hij of ik de ziekte van Peyronie had, dan mocht ik geen penisring gebruiken.

Indien het allemaal niet voor mij zou werken hoefde ik niet te wachten tot de halfjaarlijkse controle. Ik zou dan moeten bellen en dan kon ook medicatie krijgen. Over bekkenoefeningen werd niet gesproken, dus al helemaal niet in combinatie met een ring. Tijdens het eerstvolgende consult vroeg hij wel nog hoe het nu ging met de erectie problemen, maar hierna is het niet meer ter sprake gekomen.

Wat heb je toen gedaan?

Ik ben met bekkenoefeningen begonnen en heb via jullie penisringen aangeschaft.
De oefeningen ben ik gaan doen via apps. 

Daarnaast heb ik prostaat massager gekocht. Door een massager te gaan gebruiken tijdens de oefeningen kreeg ik meer het gevoel en besef van wat ik aan het doen was. Ik voelde mijn spieren veel beter aan-en ontspannen. Ik deed de liftoefening veelvuldig en kwam erachter dat ik niet genoeg ontspande om in de kelder te komen, ik bleef eigenlijk op de begane grond hangen. Met me goed te concentreren en de spieren helemaal te ontspannen kwam ik wel in de kelder. De massager heeft mij geholpen om dit te beseffen en te realiseren.

Ook het regelmatig overdag dragen heeft mij geholpen om de spieren goed te leren ontspannen. In het begin liep ik dan verkrampt en met onnodig gespannen spieren, bang om de massager te verliezen. Maar wanneer hij goed is ingebracht en het laatste smalle gedeelte achter de onvrijwillige anusspier zit kun je hem niet verliezen. Toen ik dit besefte kon ik met een ontspannen bekkenbodemspieren gewoon lopen en de massager hielp mij om aan te geven dat ik weer teveel aanspande. Een lichte spanning van de spieren is overigens een normaal en natuurlijk verschijnsel.

Wanneer ik een massager draag tijdens het plassen heb ik ook meer het besef van het ontspannen van de spieren. Waar het mogelijk is probeer ik altijd zittend te plassen en met een ingebrachte massager voel ik beter wanneer de spieren helemaal ontspannen zijn zonder te persen.

Naast de spieroefeningen die op de apps staan doe ik 1 belangrijke oefening die op de site van aneros staat. Hun noemen dit de” tug of war”. Met een ingebrachte massager moet je de pc spier(plas ophouden) licht aantrekken en op de anusspier licht druk zetten(poepen).

Dit is een zeer moeilijke oefening omdat wanneer je de bekkenbodemspieren bv. ontspant de pc spier en de anusspier ook ontspannen. Je moet beide spieren leren te isoleren van elkaar. Na maanden oefenen lukt mij dit nu enigszins mede met behulp van een massager.

Door deze oefening te doen lukt het mij nu zelfs om prostaat orgasmes te krijgen zonder een massager te dragen.

Ook heb ik toen apps op mijn telefoon gedownload om mijn bekkenbodemspieren te trainen. Deze apps laten je in beeld en geluid weten hoe hard en met welke snelheid je de spieren moet aan-en ontspannen in verschillende oefenvormen. In deze apps staat ook de liftoefening.

Mede door aanhoudende prostaat problemen  ben ik met prostaat massage begonnen waardoor ik mij het belang van goed functionerende bekkenbodemspieren nog meer begon te realiseren.

 

Rol van orgasme?

Na verdere halfjaarlijkse controles bleek de prostaat vergroot te blijven en schommelde het psa heen en weer, waardoor er vorig jaar weer een mri heeft plaatsgevonden. Ook nu weer geen verdachte plekken, wel weer mogelijke ontstekingen. Wel zei de uroloog, maar wel nadat ik er specifiek om vroeg, dat een orgasme mogelijk invloed kan hebben op het psa, evenals fietsen.

Hij gaf mij het advies om gedurende 3 dagen voor het bloedprikken geen seksuele activiteit te hebben. Dit heb ik gedaan en tijdens mijn laatste controle in februari was het psa aanzienlijk gezakt maar nog niet laag genoeg. Het niet hebben van een orgasme is hier dus waarschijnlijk de oorzaak van, maar misschien zijn de ontstekingen ook verminderd of zelfs verdwenen.

Ik heb hem daarom ook de vraag gesteld of het gebruik van een prostaat massager positieve invloed kan hebben op ontstekingen, maar hij gaf als antwoord dat dit geen effect anders zou de medische wereld hier allang op ingespeeld hebben. Jammer, want ik lees op internet dat er vrijwel geen gericht  onderzoek naar gedaan is of op dit moment gedaan wordt. Dus hoe het nu zit met de ontstekingen weet ik helaas niet, omdat ze dit alleen maar controleren via een mri.

Hoe gaat het nu?

Het gaat nu prima. Plas problemen verdwenen na antibioticakuur. Met behulp van penisring blijvende erectie. Door gebruik massager betere bekkenbodemspier beheersing waardoor erectie ook zonder penisring langer blijft aanhouden waardoor penetratie geen probleem meer is.

Nu elk jaar controle vanwege verhoogd psa en vergrote prostaat. Door de vergrote prostaat is mijn psa ook hoger dan de tabellen die ze hanteren. Deze tabellen geven een psa waarde aan passend bij een bepaalde leeftijd. De urologe die ik in augustus had zei dat mijn verhoogde psa waarde passend is bij het volume van mijn prostaat, zodat 1 keer per jaar controleren voldoende is.

Ik zorg er nu ook voor dat ik geen seksuele activiteit heb gedurende 3 dagen voor het bloedprikken waardoor het psa ook lager blijft dan voorheen toen ik er geen rekening mee hield. De rectale toucher duurde bij haar ook veel langer dan bij de vorige uroloog. Ze nam echt de tijd om alles heel goed te voelen en merkte op dat de prostaat goed glad aanvoelde en dat de sulcus(groef) fraai voelbaar was. Deze mededeling had ik van de vorige uroloog nog nooit gehoord. Zou het masseren van de prostaat hiermee te maken kunnen hebben? 

 

Hoe gaat het nu met de erectie?

Doordat ik nu, in mijn ogen, geen te gespannen bekkenbodem meer heb, is mijn erectie ook beter geworden. Ik blijf nu veel langer een goede erectie behouden, van voorspel tot einde gemeenschap. Door de te gespannen spieren kon het bloed niet goed genoeg in de zwellichamen komen. Ook is de eikel paarser gekleurd.

Mijn ervaring is dat ik door het dragen van een massager tijdens bekkenbodemspier oefeningen mij veel bewuster ben geworden van het aan-en ontspannen van de spieren. Ik voel veel beter wat ik aan het doen ben. De massager is voor mij echt een hulpmiddel geweest en nog steeds.
En uiteraard zijn ook de cockringen nog steeds een fijn hulpmiddel.

Verder wil ik nog opmerken dat de bekkenbodemtrainers die ik mocht testen mij ook hebben geholpen om de spieren niet alleen sterker te maken maar ook helpen om te ontspannen. Wanneer ik de oefeningen zittend op een harde ondergrond doe, voel ik dit heel goed. Tevens is mijn pc-spier echt enorm sterker geworden. Wij hebben de laatste 2 weken gemerkt dat mijn zaadlozing krachtiger geworden is. Tijdens een opkomende zaadlozing kan ik mijn spieren veel langer en krachtiger aanspannen zodat het sperma, wanneer ik de spanning loslaat, met veel meer kracht naar buiten komt.
 

Wat voor apps voor bekkenspieroefeningen gebruik je?

De apps die gebruik zijn: bekkenbodem, simple kegels en carin.
De app ”bekkenbodem” gebruikt ook de lift. Alleen noemen zij hem de hanenbalk waarbij je te voet naar de zolder gaat om vervolgens de hanenbalken aan te tikken.

Wellicht ook interessant

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief