Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen zin in seks bij mannen. Oorzaken laag libido.

In elke relatie is er wel eens een periode dat een van beide partners even geen zin heeft in seks. Dat is heel normaal. En het is niet altijd de vrouw die geen zin heeft in seks. Er zijn ook mannen die geen zin hebben in seks. Uit een studie aan het Alvarado Hospital blijkt dat maar liefst 20% van de mannen kampt met een laag libido. 
Hoewel dit aan de hoge kant lijkt, is wel duidelijk dat veel mannen (op bepaalde momenten in hun leven) geen zin hebben in seks.

Wat zijn de oorzaken van een laag libido? Waardoor verdwijnt seksueel verlangen?

Hieronder vindt u een overzicht van mogelijke oorzaken en een advies hoe u hiermee om kunt gaan.
 

1. Spanningen en vermoeidheid
 

Lichamelijke en geestelijke vitaliteit is belangrijk voor een goed libido. Door stress, spanningen op het werk, vermoeidheid, zorgen over de kinderen, geld of andere zaken is er vaak alleen nog maar behoefte aan slaap. De interesse in seks en het verlangen om te vrijen verdwijnt. Dit geldt overigens niet voor alle mannen, sommige mannen gebruiken seks juist als accu om zichzelf weer op te laden.


2. Gebrek aan zelfvertrouwen en/of negatief zelfbeeld
 

Zelfvertrouwen is essentieel voor seksueel verlangen. Als een man lekker in zijn vel zit, op zijn werk en in zijn relatie dan heeft dit een enorm positief effect op zijn zin in seks. Krijgt dit zelfvertrouwen een knauw, dan kan dat direct consequenties hebben voor zijn seksueel verlangen. Een partner die veel kritiek op hem heeft of hem afwijst kan een negatieve uitwerking hebben. Maar dat zelfde geldt voor het verlies van een baan of het ontevreden zijn met het eigen lichaam.


3. Verschil tussen mannen in seksuele behoeften
 

Sommige mannen hebben, zonder dat er wat aan de hand is, wat minder seksuele behoeften. Daar is niks aan te veranderen. Aanwijzingen hiervoor zijn al vaak te zien in de puberteit. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de partner wordt dit wel of geen probleem.  En let wel: Als een man 2 keer per week “zin heeft in seks”, ervaart de ene vrouw haar man als oversekst, terwijl een andere vrouw vindt dat haar partner verschrikkelijk tekortschiet.


4. Nooit zin in seks gehad
 

Er zijn ook mannen die nooit zin in seks hebben gehad. Vaak is dit terug te voeren naar aangeleerde onderdrukking van seksuele gedachten in de jeugd, een problematische relatie met hun moeder en/of met andere vrouwen, of traumatische seksuele ervaringen.


5. Lichamelijke klachten en ziektes
 

Lichamelijke problemen zoals diabetes, obesitas of zwaarlijvigheid, hoge bloeddruk en hoge cholesterol kunnen lustonderdrukkend werken.
Ziektes zoals kanker, chronische en acute infecties, chronische nierziekten en hart- en vaatziekten die het algemeen welbevinden aantasten of voor ernstige vermoeidheid zorgen, hebben vaak ook een negatieve uitwerking op het seksueel verlangen. Ook epilepsie en aandoeningen die leiden tot een verstoring van de hormoonbalans, kunnen zorgen voor een verminderde zin in seks en dus een lager libido.


6. Alcohol slecht voor libido
 

Alcohol is een belangrijke veroorzaker van een laag libido. Een paar glazen alcohol kunnen het libido verhogen, maar grote hoeveelheden of veelvuldig gebruik van alcohol zorgen voor het tegenovergestelde effect.


7. Medicatie met verstorende werking
 

Sommige medicijnen, zoals middelen tegen depressie (meer hierover kunt u lezen in het artikel De invloed van antidepressie op seksleven), bepaalde kalmeringsmiddelen, medicijnen tegen hoge bloeddruk (bètablokkers) en HIV medicatie kunnen een ernstig verstorende werking hebben op het seksueel verlangen van een man (en vrouw).


8. Te weinig testosteron
 

De belangrijkste motor achter het mannelijk libido is het hormoon testosteron. Een tekort aan testosteron kan leiden tot afname van het libido en dus zin in seks. Een te lage testosteronspiegel komt voor bij bijna 1 op de 10 mannen in de leeftijd tussen 40 en 79. Het gehalte aan testosteron daalt geleidelijk met de jaren, bij de ene man is dat meer dan bij de andere. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om de testosteronspiegel te meten en te verbeteren. Uw huisarts kan u desgewenst voorzien van testosteron-injecties, patches of een testosteron-crème die u dagelijks moet smeren.
Een bekende oorzaak van te weinig testosteron is een dikke buik. Het buikvet heeft een negatieve invloed op het testosteron. Een eenvoudige manier om zelf het testosteron te verbeteren is dus te zorgen dat u vet verliest. Grote kans dat de zin in seks toeneemt.
 

Teun (66):" Ik voelde me al een tijd moe en futloos. Beetje depressief ook soms. En ook in seks had ik helemaal geen zin meer. Uiteindelijk heb ik, op lang aandringen van mijn partner, een mannenkliniek bezocht. Mijn testosteron werd ook gemeten en bleek veel te laag. Met de medicijnen die ik nu krijg, kan ik gelukkig weer genieten."


Denkt u dat u te weinig testosteron heeft? Dan herkent u waarschijnlijk ook de andere symptomen die gepaard kunnen gaan met een te lage testosteronspiegel: onder andere gebrek aan concentratie, nervositeit, depressie, slapeloosheid, periodiek zweten of opvliegers, bot- en gewrichtsklachten, en vermindering van de spiermassa. U kunt ook een testosteron test doen op de website van Mannenkliniek De Boer voor meer inzicht.


9. Te laag dopamine-gehalte
 

Lust en verlangen ontstaan in de hersenen, dus ook de stoffen in de hersenen spelen een rol. Dopamine, dat wordt aangemaakt in de hersenen, is een neurotransmitter. Dat wil zeggen dat het ervoor zorgt dat zenuwen met elkaar kunnen communiceren. Dopamine is direct gelinkt aan seksuele verlangens en een daling van het dopamineniveau kan dan ook invloed hebben op het libido. Het mannelijk libido schijnt hiervoor gevoeliger te zijn dan het vrouwelijk libido.
Een laag dopamineniveau kan behandeld worden met dopaminestimulerende medicatie. Deze kunnen echter bijwerkingen hebben, dus hiervoor moet u contact opnemen met uw huisarts.


10. Erectiestoornis
 

Het is niet moeilijk voor te stellen dat een man met een erectiestoornis zijn zin om te vrijen verliest. Hij is er niet meer zeker van dat hij kan presteren en dat is een serieuze bedreiging voor zijn zelfvertrouwen. Hierdoor ontstaat faalangst, neemt de stoornis toe en neemt de lust af. Een vervelende vicieuze cirkel is zo geboren. Meer hierover kunt u lezen in Oorzaken van erectiestoornissen.


11. Prestatiedruk
 

Mannen kunnen sterk het idee hebben dat ze zich moeten bewijzen en dat ze moeten presteren. Ze hebben het gevoel dat hun partner seks verlangt en dat de lat hierbij hoog ligt. Voor hen is seks dan geen moment van ontspanning maar juist van druk; ze moeten een prestatie leveren. Deze prestatiedruk kan tot faalangst en vermijding leiden en tegenzin in de hand werken. Moeten en presteren gaan nu eenmaal slecht samen met  ontspannen en genieten.


12. Sleur en verveling
 

Sleur is dodelijk voor lust en verlangens. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. De zin in seks verdwijnt op den duur als je precies weet wat er gaat gebeuren en hoe je partner reageert.
Als een man ouder wordt, heeft hij ook meer prikkels nodig om opgewonden te raken. Dus hoe ouder we worden, hoe belangrijker leuke en gevarieerde seks is om seksuele verlangens en passie te behouden.


13. Irritaties in relatie/straffen en controleren
 

Irritaties of ruzie kunnen ertoe leiden dat een man seks gaat weigeren of vermijden. Sommige mannen doen dit om hun partner dwars te zitten of te straffen. Als de partner de man vaak heeft afgewezen wanneer hij wil vrijen, kan het gevolg zijn dat deze gekrenkte man ‘geen zin heeft’ als zij het initiatief neemt. Of hij ‘straft’ haar omdat hij vindt dat ze teveel eet of hem niet voldoende waardeert.
Andere mannen kunnen simpelweg niet opgewonden worden als er nog onuitgesproken issues spelen.


14. Ziekte van de partner
 

Door ziekte van een partner kan de man de zorgrol toebedeeld krijgen. Deze rol gaat gevoelsmatig vaak niet samen met de rol van minnaar.


15. Niet meer aantrekkelijk
 

Een man kan zich op een bepaald moment niet meer aangetrokken voelen tot het lichaam van zijn partner. Dat kan gebeuren na bijvoorbeeld een borstamputatie of door een stoma.  Maar ook als de vrouw erg dik is geworden of zich niet verzorgt kan dit invloed hebben op zijn verlangen om met haar te vrijen. Vrouwen denken vaak dat dit de meest voorkomende oorzaak is van het verminderde seksuele verlangen van hun man. Maar dat is onterecht. Veel vaker zijn er andere redenen.


16. Geen enthousiasme van partner
 

Een man die zijn hele leven het initiatief moet nemen en weinig enthousiasme, initiatief en opwinding van de vrouw daarbij ervaart, loopt ook de kans dat op den duur zijn zin in seks verdwijnt.


17. Andere seksuele voorkeuren en fantasieën
 

Een man kan zich schamen voor zijn seksuele interesses en deze niet durven delen met zijn partner. Het kan gaan om extreme fantasieën maar veel vaker gaat het om gewone seksuele fantasieën die niet passen in zijn of haar romantische ideaalbeeld van de man en/of vrouw.
Ook kan de man wel zin hebben in seks maar is die beleving niet verenigbaar met de relatie die hij met zijn partner heeft. In zijn gevoel zijn liefde en seksuele lusten niet verenigbaar.


18. Porno en internetseks
 

Internet heeft er voor gezorgd dat alle seksuele fantasieën met een eenvoudige muisklik te beleven zijn. Menig man laat zich daardoor graag verleiden. Meestal vormt dit geen bedreiging voor de seksuele relatie met de partner. Toch kan bij overmatige internetseks-consumptie, de zin in seks met de 'echte' partner langzaam afnemen. Het is namelijk onmogelijk om te concurreren met een ideaalbeeld op internet, waar hij iemand direct krijgt wat hij wil, hoe extreem ook.
 

Oplossingen voor verdwenen libido

U heeft kunnen lezen dat er heel veel verschillende oorzaken kunnen zijn voor een verminderd of verdwenen seksueel verlangen. En bij elke oorzaak, bij elke persoon en bij elke relatie past een andere oplossing. Zo kan een psychologische oorzaak het best opgelost worden met therapie. Wie een laag testosteronniveau heeft kan bij de huisarts om testosteronsupplementen vragen. En is de verveling en sleur toegeslagen? Dan kan deze website een mooie rol vervullen bij de zoektocht naar nieuwe inspiratie en spannende mogelijkheden.


Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om er samen over te praten. Want hoe minder seks men heeft, hoe kleiner de zin daarin wordt.
 

De lichamelijke chemie tussen de partners kan zo sterk afnemen dat er een vrijwel platonische relatie ontstaat. En dat kan zomaar gebeuren. Want hoe minder seks, hoe minder de zin daarin ook wordt. En hoe dieper een stel in die neerwaartse spiraal zit, hoe moeilijker het is om er weer uit te komen. Door het bespreekbaar te maken kunt u samen voorkomen dat deze vicieuze cirkel ontstaat.


Lijdt uw relatie eronder en komt u er samen niet uit?
 

Of denkt u dat het een lichamelijke oorzaak heeft of wilt u dat juist uitsluiten?  Ga dan naar uw huisarts. Hij kan u, indien nodig, doorverwijzen naar de juiste hulpverleners.

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 01/01/2020 - 08:50

Ik ben een man van begin 60. Ik heb nooit, maar dan ook helemaal nooit zin of interesse in seks gehad. Vroeger wel een paar keer een vriendin gehad, maar vond het heel erg vreemd dat zij seks wilde zonder dat ze kinderen wilde. Voor mij is en blijft seks iets wat nou eenmaal perse een keer moet als een vrouw een kind wil, niets meer en niets minder. Dan ook snel gestopt met die relaties. Niet dat er ooit iets is gebeurd, nee gewoon helemaal geen interesse, Ja mijn libido is "normaal" naar het schijnt. vroeger wel een keer naar een huisarts geweest met de vraag of er niets aan te doen is aan het feit dat mijn piemel op de meest ongelegen momenten stijf werd, zoals bij het douchen na sporten. Het enige wat ik te horen kreeg was: "Dat U daar een probleem van maakt, iedere andere man zou jaloers zijn" Toen overgestapt naar een andere arts en het er nooit meer over gehad, A seksualiteit wordt toch niet begrepen,
Ingediend door ikkie (niet gecontroleerd) op zo, 04/25/2021 - 14:30

wat is dat voor een gezeik dat monogamiteit het enige moralistisch verantwoorde zou zijn. Verandering van spijs doet eten maar doe het wel veilig.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 01/22/2020 - 09:32

ja, bij mij is het ook fel verminderd. Als je vrouw geen interesse toont en altijd alle toonbare gevoelens van één kant komt. Geen passie, geen fantasie. En dan nog steeds haar dominerend gedrag en agressie uitlatingen, die wel sterk verminderd zijn. Ja dat is wel de grootste reden denk ik bij mij.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 02/10/2020 - 20:16

mijn partner is eerder getrouwd geweest, 30 jaar. Zijn vrouw is overleden. Voor haar overlijden hebben zij lang geen seks gehad omdat hun zoon jarenlang ziek is geweest en vervolgens overleed. Nu hebben wij sinds 5 jaar een relatie en het wordt steeds moeizamer. In het begin gebeurde er nog wel eens iets, maar nu mag ik als vrouw zelfs nergens meer aankomen, alles is veel te gevoelig. Maar dan ook alles. De onderbroek gaat amper meer uit... Het is heel vervelend, ik probeer altijd het initiatief te nemen, maar het wordt erger. Mijn man wil absoluut niet naar welke deskundige dan ook, ook niet naar de huisarts. Dus, wat te doen?? Me er bij neerleggen dan maar???
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 02/24/2020 - 16:21

samen er over praten, is de beste oplossing.....dat heb ik zelf ook ervaren bij een nieuwe man in mijn leven, nadat de vader van mijn kinderen was overleden!! mijn nieuwe vriend had negatieve ervaringen in vorige relaties , waardoor het voor hem heeeeel moeilijk was om te presteren, ik heb engelen geduld met hem gehad, en begreep wel dat dit moeilijk was voor hem. in het begin was het ontzettend moeilijk voor hem , om er over te praten......maar ik heb doorgezet, en liefdevol gehandeld, langzaam werd het beter
Ingediend door M (niet gecontroleerd) op wo, 05/19/2021 - 00:54

Heel herkenbaar. En elke poging naar sex word je afgewezen, het voelt zo vernederend. Voel jij dat ook zo.? Ik trek het me erg aan.
En als hij sex wil, zeg ik nooit nee, omdat ik hem dat gevoel van afwijzing wil besparen.

Ingediend door Mv (niet gecontroleerd) op za, 07/31/2021 - 09:39

Ik leef met je mee heb hier het zelfde, we hebben er al een paar keer over gepraat ik durf gewoon niet meer te proberen. Door die vernedering.
Maar na 3 maanden loop ik met met me gevoel tegen de muur op. Voor de rest is het zo'n lieve man. Hier een vrouw met haar handen in het haar.

Ingediend door Romy (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2022 - 19:06

Hier ook, ik ben 30 jaar samen met m'n man. Sinds ik in de overgang ben, heb ik alleen maar meer libido gekregen. Bij mijn man is het sinds een paar maanden een stuk minder geworden. Wat erectieproblenen en naar mijn idee ook minder zaadlozing en minder zin. Zegt dan aktijd ben ook niet de jongste meer. Hij is 49, dat is toch niet oud om dit soort problemen al te hebben. Ik durf bijna niet meer het initiatief te nemen meer. Bang om afgewezen te worden. En voel me hier heel onzeker van.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 04/10/2020 - 02:45

Hey Ik ben 36 en heb net een vriend bijna een half jaar. Maar amper seks laten we zeggen 1 x in de week heel kort. Als ik net intens ben is het klaar begint langzaam en eindigt wat sneller. Ik ben heel slank bruine krullen en best extreem in seks . Dat we elkaar net konden hadden we veel seks en extreem anaal olie noem het maar op. We praten heel veel ook over dat ik vaak afgezien word en hoe dat komt! Hele diepgaande gesprekken. Hij zorgt echt wel goed voor me ( even tussen door). Gister was ik geil en kroop verleidelijk op hem. Ik had geen zin in afwijzing dus begon hem te berijden hij kreeg gelijk een stijve .. maar toe ik begon met liefde te bedrijven pakte hij de afstand bediening en zetten een porno kanaal op Terwijl ik kreunde en hem streelde Was hij druk met de afstandsbediening om de code in te voeren. Ik stopte en zij wtf echt nu ... waarom zet je dat nu op ?.. hij zij het is toch heerlijk maar je zit met je rug naar me toe ??? We kregen erge ruzie . Maar in een half jaar bijna hebben we misschien bij van alle korten seks momenten 2 hele lange nachten seks gehad ?!! Ik twijfel enorm ik heb in mijn verleden veel seks gehad en aandacht maar ben nog nooit zoveel afgewezen . Door iemand waar ik het zo graag mee wil beleven, me leven in Adam achter me heb gelaten en in brabant ben gaan wonen want alles is mooi fijn en zijn we puur happy. Maar dit kan zo als een hel voelen. Ik probeer alles met hem te praten langzaam verleiden. Gesprekken lang en pijnlijk . Maar hij vind dat ik dat ik dan maar een ander moet zoeken hij is niet zo. Ik ben alles voor hem maar intiem is alles te veel . Geen lange tongzoen geen vingeren beffen niks eerst deed hij dat allemaal wel . Alleen als ik tussen ze benen kruip vind hij het lekker Maar raakt me amper aan . Ik heb dit nooit meegemaakt en zit te googelen boeken te lezen gesprekken met hem Maar ........ elke x een afwijzing of echt super kort. Kan iemand iets mijn aub helpen ben een slimme meid maar ik ben einde raad. Dank !!!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 04/16/2020 - 17:46

Mijn vriend en ik zijn beide 30 en een half jaar samen. Zoals jij vertelde de eerste maand was super. Nu smeek ik bijna elke dag om seks om uiteindelijk 1 keer seks te hebben om de 2 weken. Ik weet niet wat te doen. Ik voel me afgewezen! Het ligt niet aan mij zegt hij.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 04/21/2020 - 02:25

Jup!!! Drama Ik ben al weer 2 x afgewezen en nu net weer. Ik weet wat je voelt het voelt enorm klote. Hij vind me te mooi te goed wil geen misbruik van me maken . Ik heb denk net als jij het gevoel dat je veel doet om in die richting te komen. Ik ga zelf aan me lichaam twijfelen en me vertrouwen gaat achter uit. Krijg twijfels en echt, ik probeer elke x antwoorden te vinden. En te vragen wat het nou is. Vannacht wil hij wel klaarkomen over me gezicht maar voor seks om met mij te beleven is hij te moe. Ik begin me gewoon af en toe een slet te voelen. Alleen wanner hij bepaald en alleen wat hij wil doen. En dat is hem pijpen. Ik weet het ook niet schat. Het gevoel dat iets niet klopt en zit hoog bij mij. Maar misschien wel blijven praten er over.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 08/02/2020 - 16:51

Zelfde situatie. Anderhalf jaar samen en sinds een jaar 1x per maand seks op mijn initiatief. Ik heb al alles geprobeerd.. vermageren (ik ben normaal van lichaamsbouw en gewicht), meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk, kleding en gedrag maar niets helpt. Ik ben ten einde raad.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 05/12/2020 - 06:33

Slimme meid? Heb je al terug gelezen wat, en vooral hoe je geschreven hebt? Misschien is dit de reden van je succesvol sexleven:-)

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 09/02/2020 - 09:59

Hoi erg vervelend dat het niet meer wil , en begrijp je volkomen.en herken dit helemaal. Mijn vrouw is ziek geweest borstkanker en heeft geen libido meer. Door chemos en medicijnen. Ik was altijd degene die interesse had en haar opwarmde, maar ze heeft nu helemaal geen interesse meer in intimiteit. Ik heb het vele malen besproken maar er komt geen verbetering in, eerder verslechtering . Ze stort zich de laatste tijd geheel op het huishouden, kinderen, en op haar werk en speelt bij vrienden en speelt bij kennissen mooi weer. Ik voel me erg ongelukkig wat betreft de intieme relatie. Ik ben iemand anders tegen gekomen waar ik het gezellig mee heb. ik voel me daar niet altijd even goed over, maar ik heb het wel erg leuk. Vind het wel lastig om dingen stiekem te doen. .

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/2020 - 23:33

Heel herkenbaar. Ik wil je waarschuwen. Dit komt niet goed, denk ik. Hij gaat hier niet in veranderen en hoe langer de relatie duurt hoe slechter het wordt. Echt met hem praten hierover op een rustig moment en zonder seksuele lading. En dan beslissen of je met hem verder gaat. Zelf ben ik nu 12 jaar al weer met mijn 2e man en inmiddels hebben we nooit meer seks. Al jaren niet. Gaat ook niet goed komen. Dus zit ik me af te vragen hoe verder. Een leven lang zonder seks? Ik had me beter jaren geleden kunnen bedenken dat dit niet goed zou komen.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Simon777 (niet gecontroleerd) op do, 05/13/2021 - 15:25

Ik heb hetzelfde probleem met mijn vrouw. Misschien kunnen we samen wat doen.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Paul Hugers (niet gecontroleerd) op zo, 05/01/2022 - 09:07

Je man wil gewoon geen sex kap met hem er zijn meer mannen die dat wel willen, ik ben ook lief en heb wel zin maar me aantrekking tot vrouwen is geen probleem en ja ik wil wel een vrouw en een gezin starten,

Ik kan simpel weg geen vrouw vinden. Ik ben nu 38 en ik zoek al jaren maar echter heb ik nooit goede sex gehad. Een tijger in bed zou geen probleem zijn alleen zal ik me gedragen als een 18 jarige in bed om dat ik totaal niet weet hoe het allemaal werkt? Daarbij ben ik een hele lieve man en wil de vrouw totaal geen pijn doen, wat kan ik hier aan doen om toch een seksleven te hebben, wie o wie heeft er een idee?

Mijn testosteron is perfect, m'n libido wat minder. De uroloog zegt dat sex daar verandering in brengt.

Nu zouden jullie wel denken ga naar de stad en neem er een mee naar huis, was het maar zo simpel. ik ben een lieve man maar ik heb me problemen wegens me adhd heb ik moeite met vrouwen aanspreken dus dat is al een probleem.

Het 2 probleem is dat ik amper drink, en dan zeggen ze als je een paar biertjes op heb dat het makkelijker gaat. Maar mij libido zakt naar het dieptepunt als ik drank op heb en dat is dan ook niks.

Hebben jullie ooit een man horen roepen ik wil sex maar ik ben 38 en behandel me als cursist ?

Eindhoven,

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 05/12/2020 - 22:20

Al vele jaren meestal 90 van de 100 keer afgewezen. En als ik dan lig te schudden in bed van het masturberen van haar dan neemt het initiatief nemen en het proberen te praten erover met haar (nee, alles is goed) wel af. Het is nu een broer zus relatie geworden zonder kussen, zonder knuffelen en zonder welterusten wensen. Saaie boel dus. Weet niet hoe lang ik dit nog vol hou.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 06/01/2020 - 08:17

Het is is jammer ,ik ga al 4 jaar met de jongen van mijn leven, alleen ik heb het gevoel dat ik op dit gebied gewoon te veel vraag aan hem, mijn behoeftes liggen anders dan bij hem . Frustrerend maar ik wil hem hierdoor ook niet kwijt raken. Dus wat is nu de beste oplossing? Om het te accepteren of ?? Help me ik weet me geen raad
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 06/28/2020 - 21:26

Ik heb het er soms ook moeilijk mee. Ik heb een hoog libido en mijn vriend niet (al beweert hij altijd van wel). Ik mag blij zijn als het 1x.in de week gebeurt.. Ik wil niet meer zo'n libido.. het is niet zijn schuld, hij wordt ouder, heeft veel stress, jonge kinderen etc. En hij voelt ook druk van mij omdat ik het juist graag vaak wil. Ik wou dat er iets was zodat mijn zin in seks dan ook maar verlaagde. Dan liepen we tenminste gelijk op.. :(
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 08/03/2020 - 03:20

Mijn hoofd heeft wel zin maar mijn erecties soms niet. Ook tijdens het neuken duurt het eeuwig voor ik klaarkom. Ik voel gewoon niks. Ik kom met mijn vriendin niet op hetzelfde opwindingslevel wat ik wel bereik als ik alleen masturbeer al of niet met porno of buiten stiekem op naturisten plekken. Vooral bekeken worden werkt wel. Erg vermoeiend allemaal.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 08/20/2020 - 01:17

ik ben een man van 45.. mijn vrouw is 40... zij heeft erg veel behoefte aan seks. BIj mij ligt dat anders. de behoefte aan seks is bijna 0. ik heb dan ook vaak moeite om een erectie te krijgen als zij graag seks wil. We houden erg van elkaar, maar op seksgebied is het niks. Ik mis dat ook niet, maar zij wel. ik heb haar voorgesteld dat ik het geen enkel probleem vind als zij een andere man of vrouw als lover zou nemen. Dat heeft ze gedaan. Het heeft een positieve reactie op onze relatie., We hebben geen seks meer, maar we knuffelen wel veel. Dat is ook heerlijk. Ze vraagt me ook niet meer om seks omdat ze me begrijpt.. Ze meldt me altijd wel dat ze een lover uitnodigt. Geen punt voor mij.
Ingediend door Eric (niet gecontroleerd) op ma, 12/18/2023 - 09:29

Geweldig wanneer je er samen zo uit kan komen.
Seks is maar seks, houden van is gewoon van een andere niveau.
Ik kan enkel maar zeggen dat ik respect heb voor jullie.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 08/31/2020 - 10:17

Mijn relatie is een tijdje bergafwaarts gegaan omdat hij dacht dat hij het single leven wilde ondervinden eindstand was de relatie een dag beëindigd en kwam hij terug wandelen. Alleen nu na een week zegt hij dat hij zin heeft in seks maar op dit moment niet met mij? Wat moet ik doen, de relatie beëindigen?
Ingediend door Beau (niet gecontroleerd) op zo, 11/13/2022 - 11:53

Heb je hem inmiddels laten vallen! Wat een vreselijke egoïst. Erger nog... hij is een vreselijk onbeschofte lul.
JIJ verdient beter, geloof in jezelf, je bent de moeite waard. Hij... je EX beslist niet!

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 09/06/2020 - 02:13

Ik ben 31 en heb nu 2 jaar een relatie met mijn partner waarvan ik in het begin dacht hij is het na jarenlange mishandeling door de vader van mijn kids... Hij is een lieve zachtaardige man maar ik voel me nu diep ongelukkig omdat hij niet meer de man is waar ik op slag verliefd op ben geworden... In het begin was hij heel liefdevol en steunend en zei dat hij er altijd voor mij zou zijn en me door mijn depressie ging helpen en steunen met de 2 jongste kids die autisme hebben.. In het begin hadden we veel passionele seks en knuffelde en kuste hij mij ook veel.. Iets waarvan hij zei dat hij altijd zo was en zou blijven doen.. Echter vanaf het begin dat we een relatie begonnen zijn drinkt hij al alcohol.. Ik deed er niet moeilijk over omdat hij ook nooit zat was of agressief werd erdoor en dacht dat het geen kwaad kon omdat hij hij enkel drinkt na thuiskomst van zijn werk.. Echter na 3 operaties is gebleken dat zijn lever vervet is en hij heeft op 2 jaar tijd al 4 keer moeten veranderen van bloeddruk verlagingspillen... Zijn gezondheid is dus achteruit aan het gaan en alsook een paar maand na het samen zijn is de aandacht ineens ook een heel pak geminderd... Zelfs zo erg dat hij mij nu totaal niet meer knuffelt of kust.. Als ik al 1 keer in de maand seks heb mag ik al blij zijn! En dan zie ik er zelfs totaal niet naar uit omdat het maar van korte duur is.. Komt totaal niks meer bij kijken van passie. Ik krijg het excuus dat hij niet graag kust en knuffelt en wanneer ik hem dan vraag waarom hij dan in het begin van de relatie zei dat hij dat wel graag deed en ook effectief deed dan krijg ik het excuus dat hij er niet meer zo een behoefte aan heeft en het zeker niet aan mij ligt.. We hebben nu pas een huis gekocht en het enige waar ik aan kan denken is dat ik spijt heb dat we dat hebben gedaan... Ik heb hem al een paar keer aangesproken over zijn alcoholmisbruik. Hij wilt niet inzien dat 1 ganse fles Porto op een avond leeg drinken echt niet ok is en is het niet Porto dan is het 6 a 8 glazen wijn... Niet 1 dag kan hij zonder... Koop ik expres geen alcohol bij dan gaat hij zelf snel naar de winkel anders loopt hij de muren op en word hij enorm lastig... Het is nu zo ver gekomen dat hij zijn alcoholmisbruik steekt op mij dat ik te veel zaag erover en dat hij het gedrag van de kids niet aan kan.. Terwijl hij al dronk voor hij mij leerde kennen! Ik ben ten einde raad en heb schrik als er niet iets gaat veranderen dat ik ook de beslissing ga nemen om uit dit leven te stappen.. Ik heb al zo vaak tegen depressies moeten vechten en voel me opnieuw in een diepe put vallen. Ik maak nog liever een einde aan mijn leven dan opnieuw een relatie te moeten beëindigen.. Ik houd ook zielsveel van hem maar tegelijk ga ik inwendig kapot aan heel deze situatie.. Ik weet niet meer wat ik kan doen om hem zijn ogen te doen openen dat er iets moet veranderen. Als iemand goede raad heeft graag :(
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/2020 - 23:50

Laat alstjeblieft jouw levensgeluk niet afhangen van een ander. Het is goed dat je je afvraagt of hij wel de man voor jou is. Het lijkt een stap omhoog na de vorige man. Maar meis, je verdient een nog veel betere man. Het gaat je helpen als je dat eerst zelf gaat inzien en leren. Dat jij heel erg de moeite waard bent als persoon. Het klinkt alsof je wellicht niet verder moet met deze man. Ga op een rustig mo.ent een gesprek aan over jullie verwachtingen van het leven en elkaar en bedenk en bespreek dan of dat bij elkaar past. Van in een relatie blijven hangen die niet werkt, wordt je steesa kleiner. Kom op, jij bent de enige die er voor kan zorgen dat je de partner vindt die bij je past en die je verdiend. Kies voor jezelf en zorg voor jezelf. En dat huis kan ook weer verkocht hoor. Zelf ben ik vele jaren blijven hangen in een relatie die niet voor mij werkte. Uiteindelijk gaat het dan toch kapot, en kom ik er achter dat ik met al die jaren eigeblijk mezelf heb weggegooid. Werk aan je eigen geluk! Niet afwachten. Succes!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 09/16/2020 - 16:20

Ik lees hier reacties van 1x per week of zelfs 1x per maand. I wish! Dit jaar hebben we nog maar 1x seks gehad, in mei. Onze relatie begon goed, maar na een half jaar moest ik er al steeds om vragen. En dat is nog zo. Inmiddels zijn we 7 jaar samen. Ik ben 3 jaar ouder dan hem, maar dat hoeft niks uit te maken toch? Ik heb hem al meerdere keren gevraagd eens naar de dokter te gaan en hij zal steeds, maar je begrijpt het al; net zoals in de slaapkamer gebeurt er niks. We tongen zelfs niet eens! (Want daar begint seks al wat mij betreft.) Ik word er moedeloos van, voel me niet meer vrouw en voel me al helemaal niet meer aantrekkelijk of begeerd. Ik moet hem steeds aan seks herinneren lijkt het wel en zelfs als ik dat doe moet ik er nog weken/maanden op wachten. Ik ben het zo langzamerhand ook wel eens beu dat ik er altijd over moet beginnen en ik doe dit ook steeds minder. Ja, ik begin het op te geven. Maar eigenlijk wil ik niet seksloos oud worden...
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 11/12/2020 - 09:32

Heel naar dat je het op dat gebied niet fijn hebt! En don’t blame yourself! Je bent zeker aantrekkelijk, dus geef je zelf geen naar gevoel. Dan wordt je alleen maar onzeker en daar schiet je helaas ook niks mee op. Het is ook heel lastig een alternatief te vinden. Ik zelf ben al 1 jaar samen met mijn vriend. Mijn sex behoeftes zijn hoger dan die van hem, maar hij vind het wel net zo leuk en fijn als ik. Daarom is het voor mij heel lastig dat hij soms gewoon helemaal geen sex wil. Ik word dan gelijk enorm onzeker en denk dat het aan mij ligt. Ik vind het moeilijk te begrijpen dat hij minder sex nodig heeft dan ik terwijl hij er bijna nog meer van geniet dan ik (heel verwarrend dus). Hij zegt dat hij knuffelen en romantisch uiteten gaan ook heel fijn vindt en hij zo ook graag verliefd kan zijn zonder sex, dat stelt me dan gelukkig wel weer gerust.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 12/21/2020 - 00:21

Zo herkenbaar... ik praat er niet eens meer over want krijg toch geen antwoord. Vroeger als ik begon deden we het 1x per maand. Maar altijd het zelfde standje en 1000000 gevraagd gesmeekt gesproken over meer passie en dat ik vrouw wil zijn....maar niks..... nu miss 1x om de 6 maanden. Ik heb het opgegeven maar verlang zo naar die passie... denk vaak om hem te verlaten ... maar is dat de oplossing....
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/2020 - 23:37

Wat herkenbaar dit! 12 jaar samen. In het eerste jaar, waarin we nog niet samen woonden, was de sex nog met enige regelmaat. Alhoewel ik degene was die steeds het initiatief nam. We gingen samenwonen en het werd steeds minder. De laatste 6 a 7 jaar, ik weet het niet eens meer precies, helemaal niet meer! We praten er over, niet vaak en komt dan van mij. Hij vindt het erg vervelend. Kan niet bedenken waarom het niet wil, waarom de lust er niet is. Geeft mij veel verdriet. Huil me zelf met regelmaat in slaap hierom. Hij vindt het juist lastig dat ik er zo veel last van heb. Laatste keer dat ik iets geprobeerd heb was vorig jaar december tijdens weekend weg. Nou, ik kan je vertellen... was geen succes en voelde me zeer vernederd. Ik hou ontzettend veel van hem en hij van mij. Dat weet ik zeker. Alleen vraag ik me af hoe lang ik dit vol hou. Mijn eerste huwelijk is naar de kloten gegaan doordat mijn ex meer dan een jaar lang vreemd ging. Ik zou dit zelf dus absoluut niet kunnen. M'n man is onlangs naar de dokter geweest; testosteron laten testen. Dit was goed! Stiekem had ik gehoopt dat dit niet goed was en het probleem dus te verholpen zou zijn geweest.... Ook ik begin de moed op te geven en wil ook beslist niet sexloos oud worden..... Dus ik begrijp je helemaal!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 02/06/2021 - 02:44

Ik heb bijna precies hetzelfde als jij. Het enige verschil? Dat ik al 4 jaar samen ben met hem en letterlijk nog NOOIT seks met hem heb gehad. In 2020 heb ik eindelijk de stap genomen voor mezelf om toch maar wat speeltjes in te slaan, maar dat helpt maar voor een deel. Ik heb er heel vaak met hem over zijn issues gepraat en zelfs naar de huisarts en seksuoloog gegaan. Hij heeft een zalf van de huisarts gekregen en die is hij voor de 3e ronde aan het smeren. De bedoeling bij het smeren ervan is om ook oefeningen te doen zoals aftrekken. Eerst deed hij dat kennelijk nauwelijks, maar nu zegt hij dat hij het zal doen. Laten we het hopen, want ik begin ook de hoop te verliezen..
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 10/07/2020 - 21:31

Ik heb nu 3 jaar een relatie met mijn vrouw. In deze 3 jaar zijn we getrouwd en is mijn vrouw nu in verwachting van ons eerste kindje. We hebben veel 'gekke' dingen gedaan op het gebied van sex. Het is nu al tijdje zo dat mijn klaagt over te weinig sex. Toen zij hier over begon zaten we nog op 2 a 3 x sexen in de week. Nu ik dit schrijf is 1 x in de 2 weken al heel wat. Ik wil heel graag sex met mijn vrouw, maar ik krijg maar geen erectie! Er komen geen geile gedachtes, mijn gedachten tijdens het voorspel blijven maar door gaan over van alles en nog wat maar geen sex. Ik krijg gewoon geen gevoel in mijn penis, helemaal niks!! Als we gaan zoenen en elkaar strepen dan lijkt het wel alsof hij zich gaat verstoppen en word nog kleiner dan in normale toestand zeg maar. Het is volgens mij niet dat mijn libido te laag is, want ik word dus wel goed geil van gedachtes van sex met andere vrouwen. Wat ik dus ook erg klote vind. Het voelt dan al alsof ik haar belazerd! Pfff. Het lijkt alsof ik bang ben voor haar aanrakingen. Als we gaan zoenen klaagt ze er ook vaak over dat ze geen passie voelt. Het liefst wil ik gewoon lekker met haar liggen en elkaar vast houden, maar aan de andere kant vind ik dit ook saai en wil ik een goeie sexrelatie met mijn vrouw! Waar komt dit door en heeft iemand een idee wat ik kan doen??? Ben echt ten einde raad! We gaan pas 3 jaar en nu kan ik al geen harde meer van mijn vrouw krijgen. M'n vrouw is zo mooi en ik weet zeker dat iedereen zou zeggen hoe kan je daar nou geen harde van krijgen??? Help me!!!
Ingediend door Beau (niet gecontroleerd) op zo, 11/13/2022 - 13:33

Ik ben beslist geen seksuloog o.i.d. Weet überhaupt niet of je dit zal lezen, je oproep is twee jaar geleden geplaatst. Echter, als ik mijn (goed bedoelde raad) mag geven; er zijn genoeg speeltjes (online bestellen) om je vrouw seksueel te verwennen, bijv. een strap-on dildo om je middel heen. Misschien door de opwinding word je piemel hard en dan doe je de rest vanzelf.

Of ander soort speeltjes, keus genoeg of je vrouw oraal (beffen) i.c.m. speeltjes. Zij en jij moet er wel voor open staan. Het is een goed alternatief. Probeer zo te denken... je bent echt niet de enige met erectieproblemen.

Samen masturberen is idem fijn met en of zonder speeltjes. Misschien voor jezelf een (klein formaat) prostaat dildo, om te beginnen?

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 01/02/2021 - 23:02

Hey, ik zie dat veel vrouwen hier pesies last van hebben. Dus ben ergens blij dat ik niet alleen ben.. wat aan de andere kant ook triestig is voor jullie andere vrouwen. Maar helaas snap ik jullie... en weet met mezelf geen blijf meer.. het is een jongen die ik zeer graag zien en de rest van men leven mee wil delen... maar hij heeft een laag libido.. terwijl ik een vrouw ben dat af en toe wel eens nood heeft aan een een echt gepassioneerd nachtje.. het hoeft niet elke dag te zijn maar zo eens af en toe mag wel. In het begin van onze relatie ging alles perfect maar na een half jaar was dit al niet meer.. enorm veel ruzies en gesprekken hierover gehad met mijn vriend. Maar veel hielp het niet.. waardoor ik al paar keer verliefd geworden ben op andere jongens. Maar elke keer toch terug koos voor mijn vriend.. ik zie hem dood graag maar idd hoelang ga ik dit volhouden??
Ingediend door Annoniem (niet gecontroleerd) op vr, 05/07/2021 - 03:14

Ik ben al bijna 2 jaar samen met mijn vriend in het begin was het bijna elke dag seks en nu? Krijg ik gewoon ruzie met hem omdat ik netjes vraag of we het kunnen doen want meneer wilt maar niks en zegt dat die rugpijn heeft en elke keer is het een andere smoes ik sta droog en ik begin gewoon geduld te verliezen en mijn hoop raakt op want hij is ook veranderd in gedrag buiten heel dit seks gebeuren om is het niet meer de 23 jarige jongen waar ik stapelverliefd op werd. Ik durf alleen niet te zeggen dat ik er klaar mee ben want iets in mij zegt dat ik het nog een kans moet geven.

Ingediend door Simon777 (niet gecontroleerd) op do, 05/13/2021 - 15:50

Mijn vrouw wil al jaren absoluut geen sex meer. Praten helpt niet. Ik wordt af en toe helemaal gek hier van. Ik vlieg tegen de muren op. Ik ben een atletisch gebouwde man van 57 van 1 meter 73 . Niet lelijk , maar volgens mij niet het type waar de meeste vrouwen in eerste instantie op vallen. Ik zou graag iemand anders willen ontmoeten puur voor de sex. Maar ik zou niet weten hoe dan. Tinder is geen optie , want dat zien alle kennissen. Hopeloos wordt ik hier van. Wat moet ik doen?

Ingediend door Kel (niet gecontroleerd) op di, 08/17/2021 - 05:16

Wat ik hier mis in de hele lijst is het krijgen van kinderen. Toen stopte het normale seksleven voor ons en de interesse van mijn man in mij. Wij hebben zo een 3 a 4x per jaar sex. Ik ben na de bevallingen nooit meer op mijn oude gewicht geraakt, maar ben wel heel wat kwijt geraakt. Ik sport ook regelmatig. Ik ben niet mager maar zeker ook niet dik. Ik geef veel aandacht aan mijn uiterlijk en kleding. Ik wordt door mijn omgeving vaak als een mooie vrouw omschreven, ook door andere mannen zoals bvb collega’s. Het ontbreekt me niet aan mannelijke aandacht maar die krijg ik wel niet van mijn eigen man. De meeste van mijn vriendinnen hebben een normaal sexleven of toch een man die naar hen verlangt. Ik ben ondertussen begin 40 en na jaren dit om het gezinsleven draaiende te houden steeds ver weg te stoppen is het hier nu wel gebarsten.
Er zijn nu gesprekken om te scheiden. Onze kinderen gaan er kapot aan en ik moet een erg moeilijke stap zetten. We komen er toch niet uit. Hij geeft als rede dat ik vaak boos op hem ben. Ik ben vaak wel eens boos of zeur op hem maar ben evengoed vaak goedlachs, lief en zacht. Misschien als je in een liefdevolle relatie zit dat je ook liever naar je partner bent. Door mijn omgeving of in het algemeen wordt overspel aanzien als de rede om uit elkaar te gaan maar dit doet ook pijn.

Ingediend door Wil (niet gecontroleerd) op zo, 10/15/2023 - 15:36

U geeft aan dat man er van baalt dat u telkens boos op hem bent. U geeft toe dat u zeurt en 'VAAK weleens boos bent'. Uw man trekt zich terug denk ik. Veel mannen doen dat. Om de vrede te bewaren. Om niet boos te worden waar de kinderen bij zijn. Omdat ze geen zin hebben in het gevecht. Ander ding, neemt u weleens initiatief richting sex?

Ingediend door C (niet gecontroleerd) op vr, 08/27/2021 - 14:28

Mijn vriend en ik zijn 9 maanden samen. Hoewel alles heel goed tussen ons gaat, voelen we allebei een blokkade op seksvlak. We knuffelen en zoenen veel en de liefde is er wel. M’n vriend heeft daarnaast ook nog een chemo achter de rug wat z’n libido helemaal heeft vermindert. Hij wil er graag aan werken en gaat met de huisarts hierover in gesprek. Hij wil onze relatie hoe dan ook laten slagen en wil met mij kinderen en oud worden. Alleen vind ik het erg lastig om me een houding te geven wanneer ik wel zin heb in seks en hij weer de boot afhoudt. Ik probeer het me niet persoonlijk aan te trekken maar ik voel me erg afgewezen als hij zegt dat hij zich niet opgewonden voelt terwijl ik m’n best doe. Omdat dit meerdere keren is gebeurd neem ik geen initiatief meer. Na doorpraten gaf hij aan dat hij dit in al z’n relaties heeft gehad en zich altijd geblokkeerd heeft gevoeld op seksueel gebied. Ik ben blij dat hij erover gaat praten met de arts en hoop dat we meer passie kunnen vinden op seksueel gebied. Ik heb aangegeven graag bij de gesprekken te willen aansluiten maar dit wil hij (nog) niet. Hoop echt dat het goed komt. We hebben iets moois samen en wil dit niet kwijt door gebrek aan seksleven. Had nooit gedacht dat ik seks zo’n belangrijke voorwaarde in een relatie zou vinden..

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 10/09/2021 - 13:27

Ik heb nog nooit een vrouw of vriendin gehad die mij echt leuk vond of mij aantrekkelijk vond en dat alle decennialang. Alleen maar vernederende rotopmerkingen. Dat je echt jezelf afvraagt wat is er mis met vrouwen? Dan denk je echt wel zoek het zelf uit en word lesbisch. Geef mijn portie maar aan fikkie.

Ingediend door Anoniem meid (niet gecontroleerd) op ma, 10/18/2021 - 19:26

Hallo

Ik ben een vrouw van 29 jaar en ik en mijn partner zijn 10 jaar samen we hebben een baby van 6 maanden. Wij hebben altijd sex gehad alleen tijdens mijn zwangerschap ging helemaal mis hij had geen zin meer.. hebben in 9 maanden 4 x sex gehad dit vond ik echt erg ! Na de bevalling met een keizersnee kon ik niet wachten tot we weer mochten mijn libido is nog hoger dan ik tiener was. Mijn vriend weet niet wat hier mee moet en ik word gek van me zelf. Ondanks dat we hier meerdere gesprekken hebben gehad vind hij nog steeds heel normaal dat minimaal 1x in de week met zichzelf speelt terwijl ik elke dag wel wil en niet veel krijg. Wat moet ik hier mee doen?? ik heb vaak aangeven dat sex te kort kom.. ik hoop dat iemand wat advies voor mij heeft.?

Aanbevolen artikelen

Mannen vinden het niet gemakkelijk om te zeggen wat ze echt willen van hun vrouwelijke partner. Ze zullen snel zeggen dat het heerlijk was. Maar de heren hebben natuurlijk best wensen. En nu denkt u: dat zijn vast triootjes, vrouwen in leer

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief