Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen zin in seks bij mannen. Oorzaken laag libido.

In elke relatie is er wel eens een periode dat een van beide partners even geen zin heeft in seks. Dat is heel normaal. En het is niet altijd de vrouw die geen zin heeft in seks. Er zijn ook mannen die geen zin hebben in seks. Uit een studie aan het Alvarado Hospital blijkt dat maar liefst 20% van de mannen kampt met een laag libido. 
Hoewel dit aan de hoge kant lijkt, is wel duidelijk dat veel mannen (op bepaalde momenten in hun leven) geen zin hebben in seks.

Wat zijn de oorzaken van een laag libido? Waardoor verdwijnt seksueel verlangen?

Hieronder vindt u een overzicht van mogelijke oorzaken en een advies hoe u hiermee om kunt gaan.
 

1. Spanningen en vermoeidheid
 

Lichamelijke en geestelijke vitaliteit is belangrijk voor een goed libido. Door stress, spanningen op het werk, vermoeidheid, zorgen over de kinderen, geld of andere zaken is er vaak alleen nog maar behoefte aan slaap. De interesse in seks en het verlangen om te vrijen verdwijnt. Dit geldt overigens niet voor alle mannen, sommige mannen gebruiken seks juist als accu om zichzelf weer op te laden.


2. Gebrek aan zelfvertrouwen en/of negatief zelfbeeld
 

Zelfvertrouwen is essentieel voor seksueel verlangen. Als een man lekker in zijn vel zit, op zijn werk en in zijn relatie dan heeft dit een enorm positief effect op zijn zin in seks. Krijgt dit zelfvertrouwen een knauw, dan kan dat direct consequenties hebben voor zijn seksueel verlangen. Een partner die veel kritiek op hem heeft of hem afwijst kan een negatieve uitwerking hebben. Maar dat zelfde geldt voor het verlies van een baan of het ontevreden zijn met het eigen lichaam.


3. Verschil tussen mannen in seksuele behoeften
 

Sommige mannen hebben, zonder dat er wat aan de hand is, wat minder seksuele behoeften. Daar is niks aan te veranderen. Aanwijzingen hiervoor zijn al vaak te zien in de puberteit. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de partner wordt dit wel of geen probleem.  En let wel: Als een man 2 keer per week “zin heeft in seks”, ervaart de ene vrouw haar man als oversekst, terwijl een andere vrouw vindt dat haar partner verschrikkelijk tekortschiet.


4. Nooit zin in seks gehad
 

Er zijn ook mannen die nooit zin in seks hebben gehad. Vaak is dit terug te voeren naar aangeleerde onderdrukking van seksuele gedachten in de jeugd, een problematische relatie met hun moeder en/of met andere vrouwen, of traumatische seksuele ervaringen.


5. Lichamelijke klachten en ziektes
 

Lichamelijke problemen zoals diabetes, obesitas of zwaarlijvigheid, hoge bloeddruk en hoge cholesterol kunnen lustonderdrukkend werken.
Ziektes zoals kanker, chronische en acute infecties, chronische nierziekten en hart- en vaatziekten die het algemeen welbevinden aantasten of voor ernstige vermoeidheid zorgen, hebben vaak ook een negatieve uitwerking op het seksueel verlangen. Ook epilepsie en aandoeningen die leiden tot een verstoring van de hormoonbalans, kunnen zorgen voor een verminderde zin in seks en dus een lager libido.


6. Alcohol slecht voor libido
 

Alcohol is een belangrijke veroorzaker van een laag libido. Een paar glazen alcohol kunnen het libido verhogen, maar grote hoeveelheden of veelvuldig gebruik van alcohol zorgen voor het tegenovergestelde effect.


7. Medicatie met verstorende werking
 

Sommige medicijnen, zoals middelen tegen depressie (meer hierover kunt u lezen in het artikel De invloed van antidepressie op seksleven), bepaalde kalmeringsmiddelen, medicijnen tegen hoge bloeddruk (bètablokkers) en HIV medicatie kunnen een ernstig verstorende werking hebben op het seksueel verlangen van een man (en vrouw).


8. Te weinig testosteron
 

De belangrijkste motor achter het mannelijk libido is het hormoon testosteron. Een tekort aan testosteron kan leiden tot afname van het libido en dus zin in seks. Een te lage testosteronspiegel komt voor bij bijna 1 op de 10 mannen in de leeftijd tussen 40 en 79. Het gehalte aan testosteron daalt geleidelijk met de jaren, bij de ene man is dat meer dan bij de andere. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om de testosteronspiegel te meten en te verbeteren. Uw huisarts kan u desgewenst voorzien van testosteron-injecties, patches of een testosteron-crème die u dagelijks moet smeren.
Een bekende oorzaak van te weinig testosteron is een dikke buik. Het buikvet heeft een negatieve invloed op het testosteron. Een eenvoudige manier om zelf het testosteron te verbeteren is dus te zorgen dat u vet verliest. Grote kans dat de zin in seks toeneemt.
 

Teun (66):" Ik voelde me al een tijd moe en futloos. Beetje depressief ook soms. En ook in seks had ik helemaal geen zin meer. Uiteindelijk heb ik, op lang aandringen van mijn partner, een mannenkliniek bezocht. Mijn testosteron werd ook gemeten en bleek veel te laag. Met de medicijnen die ik nu krijg, kan ik gelukkig weer genieten."


Denkt u dat u te weinig testosteron heeft? Dan herkent u waarschijnlijk ook de andere symptomen die gepaard kunnen gaan met een te lage testosteronspiegel: onder andere gebrek aan concentratie, nervositeit, depressie, slapeloosheid, periodiek zweten of opvliegers, bot- en gewrichtsklachten, en vermindering van de spiermassa. U kunt ook een testosteron test doen op de website van Mannenkliniek De Boer voor meer inzicht.


9. Te laag dopamine-gehalte
 

Lust en verlangen ontstaan in de hersenen, dus ook de stoffen in de hersenen spelen een rol. Dopamine, dat wordt aangemaakt in de hersenen, is een neurotransmitter. Dat wil zeggen dat het ervoor zorgt dat zenuwen met elkaar kunnen communiceren. Dopamine is direct gelinkt aan seksuele verlangens en een daling van het dopamineniveau kan dan ook invloed hebben op het libido. Het mannelijk libido schijnt hiervoor gevoeliger te zijn dan het vrouwelijk libido.
Een laag dopamineniveau kan behandeld worden met dopaminestimulerende medicatie. Deze kunnen echter bijwerkingen hebben, dus hiervoor moet u contact opnemen met uw huisarts.


10. Erectiestoornis
 

Het is niet moeilijk voor te stellen dat een man met een erectiestoornis zijn zin om te vrijen verliest. Hij is er niet meer zeker van dat hij kan presteren en dat is een serieuze bedreiging voor zijn zelfvertrouwen. Hierdoor ontstaat faalangst, neemt de stoornis toe en neemt de lust af. Een vervelende vicieuze cirkel is zo geboren. Meer hierover kunt u lezen in Oorzaken van erectiestoornissen.


11. Prestatiedruk
 

Mannen kunnen sterk het idee hebben dat ze zich moeten bewijzen en dat ze moeten presteren. Ze hebben het gevoel dat hun partner seks verlangt en dat de lat hierbij hoog ligt. Voor hen is seks dan geen moment van ontspanning maar juist van druk; ze moeten een prestatie leveren. Deze prestatiedruk kan tot faalangst en vermijding leiden en tegenzin in de hand werken. Moeten en presteren gaan nu eenmaal slecht samen met  ontspannen en genieten.


12. Sleur en verveling
 

Sleur is dodelijk voor lust en verlangens. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. De zin in seks verdwijnt op den duur als je precies weet wat er gaat gebeuren en hoe je partner reageert.
Als een man ouder wordt heeft hij ook meer prikkels nodig om opgewonden te raken. Dus hoe ouder we worden, hoe belangrijker leuke en gevarieerde seks wordt om seksuele verlangens en passie te behouden.


13. Irritaties in relatie/straffen en controleren
 

Irritaties of ruzie kunnen ertoe leiden dat een man seks gaat weigeren of vermijden. Sommige mannen doen dit om hun partner dwars te zitten of te straffen. Als de partner de man vaak heeft afgewezen wanneer hij wil vrijen, kan het gevolg zijn dat deze gekrenkte man ‘geen zin heeft’ als zij het initiatief neemt. Of hij ‘straft’ haar omdat hij vindt dat ze teveel eet of hem niet voldoende waardeert.
Andere mannen kunnen simpelweg niet opgewonden worden als er nog onuitgesproken issues spelen.


14. Ziekte van de partner
 

Door ziekte van een partner kan de man de zorgrol toebedeeld krijgen. Deze rol gaat gevoelsmatig vaak niet samen met de rol van minnaar.


15. Niet meer aantrekkelijk
 

Een man kan zich op een bepaald moment niet meer aangetrokken voelen tot het lichaam van zijn partner. Dat kan gebeuren na bijvoorbeeld een borstamputatie of door een stoma.  Maar ook als de vrouw erg dik is geworden of zich niet verzorgt kan dit invloed hebben op zijn verlangen om met haar te vrijen. Vrouwen denken vaak dat dit de meest voorkomende oorzaak is van het verminderde seksuele verlangen van hun man. Maar dat is onterecht. Veel vaker zijn er andere redenen.


16. Geen enthousiasme van partner
 

Een man die zijn hele leven het initiatief moet nemen en weinig enthousiasme, initiatief en opwinding van de vrouw daarbij ervaart, loopt ook de kans dat op den duur zijn zin in seks verdwijnt.


17. Andere seksuele voorkeuren en fantasieën
 

Een man kan zich schamen voor zijn seksuele interesses en deze niet durven delen met zijn partner. Het kan gaan om extreme fantasieën maar veel vaker gaat het om gewone seksuele fantasieën die niet passen in zijn of haar romantische ideaalbeeld van de man en/of vrouw.
Ook kan de man wel zin hebben in seks maar is die beleving niet verenigbaar met de relatie die hij met zijn partner heeft. In zijn gevoel zijn liefde en seksuele lusten niet verenigbaar.


18. Porno en internetseks
 

Internet heeft er voor gezorgd dat alle seksuele fantasieën met een eenvoudige muisklik te beleven zijn. Menig man laat zich daardoor graag verleiden. Meestal vormt dit geen bedreiging voor de seksuele relatie met de partner. Toch kan bij overmatige internetseks-consumptie, de zin in seks met de 'echte' partner langzaam afnemen. Het is namelijk onmogelijk om te concurreren met een ideaalbeeld op internet, waar hij iemand direct krijgt wat hij wil, hoe extreem ook.

Oplossingen voor verdwenen libido

U heeft kunnen lezen dat er heel veel verschillende oorzaken kunnen zijn voor een verminderd of verdwenen seksueel verlangen. En bij elke oorzaak, bij elke persoon en bij elke relatie past een andere oplossing. Zo kan een psychologische oorzaak het best opgelost worden met therapie. Wie een laag testosteronniveau heeft kan bij de huisarts om testosteronsupplementen vragen. En is de verveling en sleur toegeslagen? Dan kan deze website een mooie rol vervullen bij de zoektocht naar nieuwe inspiratie en spannende mogelijkheden.


Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om er samen over te praten. Want hoe minder seks men heeft, hoe kleiner de zin daarin wordt.
 

De lichamelijke chemie tussen de partners kan zo sterk afnemen dat er een vrijwel platonische relatie ontstaat. En dat kan zomaar gebeuren. Want hoe minder seks, hoe minder de zin daarin ook wordt. En hoe dieper een stel in die neerwaartse spiraal zit, hoe moeilijker het is om er weer uit te komen. Door het bespreekbaar te maken kunt u samen voorkomen dat deze vicieuze cirkel ontstaat.


Lijdt uw relatie eronder en komt u er samen niet uit?
 

Of denkt u dat het een lichamelijke oorzaak heeft of wilt u dat juist uitsluiten?  Ga dan naar uw huisarts. Hij kan u, indien nodig, doorverwijzen naar de juiste hulpverleners.

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 01/31/2017 - 15:47

Voor de seks heb ik altijd wel zin in seks, ook na het uitgaan is dit geen probleem. Maar eenmaal we bezig zijn verlies ik de zin of verlies ik het opgewonden gevoel.
Ingediend door Pienterjan (niet gecontroleerd) op wo, 09/01/2021 - 17:18

Bedankt voor je reactie. Het verliezen van de motivatie tijdens de seks kan te maken hebben met een onderliggende en vaak onderdrukte seksuele voorkeur voor mannen (met baarden).

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 02/08/2022 - 18:03

Wat een vervelende en duidelijk niet serieus bedoelde reactie. Mensen komen hier iets gevoeligs delen, behandel dat met respect.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 11/11/2018 - 16:20

Hallo, Als vrouw zijnde ben ik diegene die altijd naar seks moet vragen het komt nooit van mijn man zijn kant. Nu Is gebleken dat hij seks heeft gehad met een ander wijf waar hij wel opgewonden van raakte ,maar nu niet meer. Moet ik deze relatie nog voortzetten.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 08/10/2019 - 20:30

Nee, natuurlijk niet. Dat slaat helemaal nergens op van zijn kant. Hij had allerlei dingen kunnen ondernemen om jullie (seksuele) relatie te verbeteren maar in plaats daarvan is hij ergens anders zijn plezier gaan halen. Dat is toch nooit een goede oplossing? Met z'n iemand is een relatie niet mogelijk.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 10/01/2019 - 23:05

Als je denkt dat je de enige feminist bent. En haar frustratie hier op deze site kwijt moet omdat je echtgenoot je niet meer aantrekkelijk vindt. Moet je niet de vrouw die je echtgenoot opwindt hier voor schut zetten. Misschien staat zij wel achter het aanrecht. En ben jij de zogenaamde kar trekker. Moet je niet hier je vraag neer leggen of je de relatie voort moet zetten. Elke vrouw of man die vreemd gaat verdient niet de kans om een relatie voort te zetten. Wat heeft het trouwens met libido probleem te maken???

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 12/02/2019 - 20:16

Ja tuurlijk. Alle mannen neuken buiten de deur. Zois het nou eenmaal. Live with it.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door mchel (niet gecontroleerd) op za, 09/17/2022 - 23:35

dat is een leugen en als dat wel gebeurd is het om dat het niet botert in de relatie ik kan er van mee spreken heb al 10 jaar een relatie en wij wonen samen en ik ben spijtig genoeg nog niet vreemd gegaan maar overweeg wel om bij haar weg te gaan

Ingediend door X (niet gecontroleerd) op vr, 02/17/2023 - 00:04

Wat een onzinnige generalisering. Niet iedereen is een dolle stier zonder hersens. Sommige mensen hebben een wat hoger plan

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 03/31/2020 - 23:07

Zeker niet! Verlaag je niet naar zijn niveau, once a cheater always a cheater!

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Godfried van C… (niet gecontroleerd) op di, 06/07/2022 - 00:04

"Ik zou de relatie beëindigen" : Als deze zin je een verlossend gevoel geeft is het beter dat je de relatie beëindigt
"Ik zou de de relatie voortzetten" :"Als deze zin een beklemmend of ongemakkelijk gevoel geeft is het beter dat je hem beëindigt.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Musman (niet gecontroleerd) op do, 12/01/2022 - 02:25

Jawel voortzetten, uw man heeft ook behoeftes en je leeft maar een keer. Hem met rust laten. Door extreme jaloezieën worden huwelijken kapot gemaakt.
Uw man houd van u

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 11/21/2019 - 10:56

Na het overlijden van mijn echtgenote en een huwelijk van meer dan 40 jaar is mijn seksueel gevoel op een zeer laag niveau!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 01/01/2020 - 08:50

Ik ben een man van begin 60. Ik heb nooit, maar dan ook helemaal nooit zin of interesse in seks gehad. Vroeger wel een paar keer een vriendin gehad, maar vond het heel erg vreemd dat zij seks wilde zonder dat ze kinderen wilde. Voor mij is en blijft seks iets wat nou eenmaal perse een keer moet als een vrouw een kind wil, niets meer en niets minder. Dan ook snel gestopt met die relaties. Niet dat er ooit iets is gebeurd, nee gewoon helemaal geen interesse, Ja mijn libido is "normaal" naar het schijnt. vroeger wel een keer naar een huisarts geweest met de vraag of er niets aan te doen is aan het feit dat mijn piemel op de meest ongelegen momenten stijf werd, zoals bij het douchen na sporten. Het enige wat ik te horen kreeg was: "Dat U daar een probleem van maakt, iedere andere man zou jaloers zijn" Toen overgestapt naar een andere arts en het er nooit meer over gehad, A seksualiteit wordt toch niet begrepen,
Ingediend door ikkie (niet gecontroleerd) op zo, 04/25/2021 - 14:30

wat is dat voor een gezeik dat monogamiteit het enige moralistisch verantwoorde zou zijn. Verandering van spijs doet eten maar doe het wel veilig.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 01/22/2020 - 09:32

ja, bij mij is het ook fel verminderd. Als je vrouw geen interesse toont en altijd alle toonbare gevoelens van één kant komt. Geen passie, geen fantasie. En dan nog steeds haar dominerend gedrag en agressie uitlatingen, die wel sterk verminderd zijn. Ja dat is wel de grootste reden denk ik bij mij.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 02/10/2020 - 20:16

mijn partner is eerder getrouwd geweest, 30 jaar. Zijn vrouw is overleden. Voor haar overlijden hebben zij lang geen seks gehad omdat hun zoon jarenlang ziek is geweest en vervolgens overleed. Nu hebben wij sinds 5 jaar een relatie en het wordt steeds moeizamer. In het begin gebeurde er nog wel eens iets, maar nu mag ik als vrouw zelfs nergens meer aankomen, alles is veel te gevoelig. Maar dan ook alles. De onderbroek gaat amper meer uit... Het is heel vervelend, ik probeer altijd het initiatief te nemen, maar het wordt erger. Mijn man wil absoluut niet naar welke deskundige dan ook, ook niet naar de huisarts. Dus, wat te doen?? Me er bij neerleggen dan maar???
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 02/24/2020 - 16:21

samen er over praten, is de beste oplossing.....dat heb ik zelf ook ervaren bij een nieuwe man in mijn leven, nadat de vader van mijn kinderen was overleden!! mijn nieuwe vriend had negatieve ervaringen in vorige relaties , waardoor het voor hem heeeeel moeilijk was om te presteren, ik heb engelen geduld met hem gehad, en begreep wel dat dit moeilijk was voor hem. in het begin was het ontzettend moeilijk voor hem , om er over te praten......maar ik heb doorgezet, en liefdevol gehandeld, langzaam werd het beter
Ingediend door M (niet gecontroleerd) op wo, 05/19/2021 - 00:54

Heel herkenbaar. En elke poging naar sex word je afgewezen, het voelt zo vernederend. Voel jij dat ook zo.? Ik trek het me erg aan.
En als hij sex wil, zeg ik nooit nee, omdat ik hem dat gevoel van afwijzing wil besparen.

Ingediend door Mv (niet gecontroleerd) op za, 07/31/2021 - 09:39

Ik leef met je mee heb hier het zelfde, we hebben er al een paar keer over gepraat ik durf gewoon niet meer te proberen. Door die vernedering.
Maar na 3 maanden loop ik met met me gevoel tegen de muur op. Voor de rest is het zo'n lieve man. Hier een vrouw met haar handen in het haar.

Ingediend door Romy (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2022 - 19:06

Hier ook, ik ben 30 jaar samen met m'n man. Sinds ik in de overgang ben, heb ik alleen maar meer libido gekregen. Bij mijn man is het sinds een paar maanden een stuk minder geworden. Wat erectieproblenen en naar mijn idee ook minder zaadlozing en minder zin. Zegt dan aktijd ben ook niet de jongste meer. Hij is 49, dat is toch niet oud om dit soort problemen al te hebben. Ik durf bijna niet meer het initiatief te nemen meer. Bang om afgewezen te worden. En voel me hier heel onzeker van.

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op vr, 04/10/2020 - 02:45

Hey Ik ben 36 en heb net een vriend bijna een half jaar. Maar amper seks laten we zeggen 1 x in de week heel kort. Als ik net intens ben is het klaar begint langzaam en eindigt wat sneller. Ik ben heel slank bruine krullen en best extreem in seks . Dat we elkaar net konden hadden we veel seks en extreem anaal olie noem het maar op. We praten heel veel ook over dat ik vaak afgezien word en hoe dat komt! Hele diepgaande gesprekken. Hij zorgt echt wel goed voor me ( even tussen door). Gister was ik geil en kroop verleidelijk op hem. Ik had geen zin in afwijzing dus begon hem te berijden hij kreeg gelijk een stijve .. maar toe ik begon met liefde te bedrijven pakte hij de afstand bediening en zetten een porno kanaal op Terwijl ik kreunde en hem streelde Was hij druk met de afstandsbediening om de code in te voeren. Ik stopte en zij wtf echt nu ... waarom zet je dat nu op ?.. hij zij het is toch heerlijk maar je zit met je rug naar me toe ??? We kregen erge ruzie . Maar in een half jaar bijna hebben we misschien bij van alle korten seks momenten 2 hele lange nachten seks gehad ?!! Ik twijfel enorm ik heb in mijn verleden veel seks gehad en aandacht maar ben nog nooit zoveel afgewezen . Door iemand waar ik het zo graag mee wil beleven, me leven in Adam achter me heb gelaten en in brabant ben gaan wonen want alles is mooi fijn en zijn we puur happy. Maar dit kan zo als een hel voelen. Ik probeer alles met hem te praten langzaam verleiden. Gesprekken lang en pijnlijk . Maar hij vind dat ik dat ik dan maar een ander moet zoeken hij is niet zo. Ik ben alles voor hem maar intiem is alles te veel . Geen lange tongzoen geen vingeren beffen niks eerst deed hij dat allemaal wel . Alleen als ik tussen ze benen kruip vind hij het lekker Maar raakt me amper aan . Ik heb dit nooit meegemaakt en zit te googelen boeken te lezen gesprekken met hem Maar ........ elke x een afwijzing of echt super kort. Kan iemand iets mijn aub helpen ben een slimme meid maar ik ben einde raad. Dank !!!
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op do, 04/16/2020 - 17:46

Mijn vriend en ik zijn beide 30 en een half jaar samen. Zoals jij vertelde de eerste maand was super. Nu smeek ik bijna elke dag om seks om uiteindelijk 1 keer seks te hebben om de 2 weken. Ik weet niet wat te doen. Ik voel me afgewezen! Het ligt niet aan mij zegt hij.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 04/21/2020 - 02:25

Jup!!! Drama Ik ben al weer 2 x afgewezen en nu net weer. Ik weet wat je voelt het voelt enorm klote. Hij vind me te mooi te goed wil geen misbruik van me maken . Ik heb denk net als jij het gevoel dat je veel doet om in die richting te komen. Ik ga zelf aan me lichaam twijfelen en me vertrouwen gaat achter uit. Krijg twijfels en echt, ik probeer elke x antwoorden te vinden. En te vragen wat het nou is. Vannacht wil hij wel klaarkomen over me gezicht maar voor seks om met mij te beleven is hij te moe. Ik begin me gewoon af en toe een slet te voelen. Alleen wanner hij bepaald en alleen wat hij wil doen. En dat is hem pijpen. Ik weet het ook niet schat. Het gevoel dat iets niet klopt en zit hoog bij mij. Maar misschien wel blijven praten er over.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 08/02/2020 - 16:51

Zelfde situatie. Anderhalf jaar samen en sinds een jaar 1x per maand seks op mijn initiatief. Ik heb al alles geprobeerd.. vermageren (ik ben normaal van lichaamsbouw en gewicht), meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk, kleding en gedrag maar niets helpt. Ik ben ten einde raad.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 05/12/2020 - 06:33

Slimme meid? Heb je al terug gelezen wat, en vooral hoe je geschreven hebt? Misschien is dit de reden van je succesvol sexleven:-)

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 09/02/2020 - 09:59

Hoi erg vervelend dat het niet meer wil , en begrijp je volkomen.en herken dit helemaal. Mijn vrouw is ziek geweest borstkanker en heeft geen libido meer. Door chemos en medicijnen. Ik was altijd degene die interesse had en haar opwarmde, maar ze heeft nu helemaal geen interesse meer in intimiteit. Ik heb het vele malen besproken maar er komt geen verbetering in, eerder verslechtering . Ze stort zich de laatste tijd geheel op het huishouden, kinderen, en op haar werk en speelt bij vrienden en speelt bij kennissen mooi weer. Ik voel me erg ongelukkig wat betreft de intieme relatie. Ik ben iemand anders tegen gekomen waar ik het gezellig mee heb. ik voel me daar niet altijd even goed over, maar ik heb het wel erg leuk. Vind het wel lastig om dingen stiekem te doen. .

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/2020 - 23:33

Heel herkenbaar. Ik wil je waarschuwen. Dit komt niet goed, denk ik. Hij gaat hier niet in veranderen en hoe langer de relatie duurt hoe slechter het wordt. Echt met hem praten hierover op een rustig moment en zonder seksuele lading. En dan beslissen of je met hem verder gaat. Zelf ben ik nu 12 jaar al weer met mijn 2e man en inmiddels hebben we nooit meer seks. Al jaren niet. Gaat ook niet goed komen. Dus zit ik me af te vragen hoe verder. Een leven lang zonder seks? Ik had me beter jaren geleden kunnen bedenken dat dit niet goed zou komen.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Simon777 (niet gecontroleerd) op do, 05/13/2021 - 15:25

Ik heb hetzelfde probleem met mijn vrouw. Misschien kunnen we samen wat doen.

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Paul Hugers (niet gecontroleerd) op zo, 05/01/2022 - 09:07

Je man wil gewoon geen sex kap met hem er zijn meer mannen die dat wel willen, ik ben ook lief en heb wel zin maar me aantrekking tot vrouwen is geen probleem en ja ik wil wel een vrouw en een gezin starten,

Ik kan simpel weg geen vrouw vinden. Ik ben nu 38 en ik zoek al jaren maar echter heb ik nooit goede sex gehad. Een tijger in bed zou geen probleem zijn alleen zal ik me gedragen als een 18 jarige in bed om dat ik totaal niet weet hoe het allemaal werkt? Daarbij ben ik een hele lieve man en wil de vrouw totaal geen pijn doen, wat kan ik hier aan doen om toch een seksleven te hebben, wie o wie heeft er een idee?

Mijn testosteron is perfect, m'n libido wat minder. De uroloog zegt dat sex daar verandering in brengt.

Nu zouden jullie wel denken ga naar de stad en neem er een mee naar huis, was het maar zo simpel. ik ben een lieve man maar ik heb me problemen wegens me adhd heb ik moeite met vrouwen aanspreken dus dat is al een probleem.

Het 2 probleem is dat ik amper drink, en dan zeggen ze als je een paar biertjes op heb dat het makkelijker gaat. Maar mij libido zakt naar het dieptepunt als ik drank op heb en dat is dan ook niks.

Hebben jullie ooit een man horen roepen ik wil sex maar ik ben 38 en behandel me als cursist ?

Eindhoven,

Als antwoord op door Anoniem (niet gecontroleerd)

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 05/12/2020 - 22:20

Al vele jaren meestal 90 van de 100 keer afgewezen. En als ik dan lig te schudden in bed van het masturberen van haar dan neemt het initiatief nemen en het proberen te praten erover met haar (nee, alles is goed) wel af. Het is nu een broer zus relatie geworden zonder kussen, zonder knuffelen en zonder welterusten wensen. Saaie boel dus. Weet niet hoe lang ik dit nog vol hou.
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 06/01/2020 - 08:17

Het is is jammer ,ik ga al 4 jaar met de jongen van mijn leven, alleen ik heb het gevoel dat ik op dit gebied gewoon te veel vraag aan hem, mijn behoeftes liggen anders dan bij hem . Frustrerend maar ik wil hem hierdoor ook niet kwijt raken. Dus wat is nu de beste oplossing? Om het te accepteren of ?? Help me ik weet me geen raad
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op zo, 06/28/2020 - 21:26

Ik heb het er soms ook moeilijk mee. Ik heb een hoog libido en mijn vriend niet (al beweert hij altijd van wel). Ik mag blij zijn als het 1x.in de week gebeurt.. Ik wil niet meer zo'n libido.. het is niet zijn schuld, hij wordt ouder, heeft veel stress, jonge kinderen etc. En hij voelt ook druk van mij omdat ik het juist graag vaak wil. Ik wou dat er iets was zodat mijn zin in seks dan ook maar verlaagde. Dan liepen we tenminste gelijk op.. :(

Aanbevolen artikelen

Mannen vinden het niet gemakkelijk om te zeggen wat ze echt willen van hun vrouwelijke partner. Ze zullen snel zeggen dat het heerlijk was. Maar de heren hebben natuurlijk best wensen. En nu denkt u: dat zijn vast triootjes, vrouwen in leer

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief