• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Waarom verliezen vrouwen na hun 50ste hun sex drive? En mijn vrouw ook.

Waarom verliest een groot percentage vrouwen boven de 50 jaar hun sex drive? Het is niet alleen mijn vrouw, maar het zijn ook veel andere vrouwen. Ik hoor van veel vrienden dat ze hetzelfde met hun vrouwen ervaren.
 
Het antwoord komt van dr. Ruth.
 
Er zijn ook veel vrouwen boven de 50 die met de beste seks van hun leven beginnen. Hun kinderen zijn volwassen en uit het huis, zodat ze volledige privacy hebben. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over zwanger worden. En ze kennen hun lichamen beter, zodat ze beter uitgerust zijn om orgasmes te hebben.
Ik weet dat als een vrouw wat ouder wordt ze hormonale veranderingen ondergaat, maar er lijkt geen wetenschappelijk bewijs dat door de menopauze een vrouw haar sex drive verliest.
Dus als je vrouw problemen heeft, samen met deze andere vrouwen, is het waarschijnlijk een psychologisch 
probleem. Misschien is uw relatie niet zo goed als het vroeger was. Misschien besteedt u niet genoeg tijd om romantisch te zijn als je geen seks hebt. Als haar lichaam fysieke veranderingen heeft ondergaan, voelt ze zich kwetsbaar en heeft ze extra aandacht nodig. Er kunnen veel redenen zijn waarom een ​​vrouw boven de 50 niet zo reageert op seks als ze vroeger deed. Maar het is waarschijnlijk dat haar partner een groter deel van het probleem is dan haar leeftijd.

Reacties

Ik kwam met klachten bij de gynaecoloog. Nadat hij de diagnose had gesteld vroeg hij tenslotte nog hoe het met het vrijen was. Ik antwoordde dat met het komen van de overgang mijn libido was gegaan. De frequentie van de seks was afgenomen tot twee keer per jaar, en dan van mijn kant ook nog met tegenzin, terwijl we periodes hadden gehad dat we dagelijks vreeen. Ik miste de intimiteit, en ik zou ook graag weer eens de lust uit het verleden willen ervaren. Mijn gynaecoloog vond me toch wat jong, 57 jaar, om zonder seks door het leven te gaan. Hij vroeg of ik hormoontabletjes zou willen. Na overleg met mijn man ben ik daar op ingegaan. Ik slik ze nu drie jaar, en ons seksleven is nu weer heel plezierig.

Zou u willen vertellen wat de naam is van deze medicatie zodat ik me kan inlezen en meer op de hoogte ben hiervan alvorens ik naar de huisarts ga

Door chemotherapie ben ik vervroegd in de overgang gekomen, en ook bij mij is de lust bijna volledig verdwenen. Ik ben nog best tevreden met mijn lijf. Er is nog geen wetenschappelijk bewijs voor, maar om het dan als een psychologisch probleem af te doen vind ik niet correct. Het is echt een hormoondingetje. Voorheen had ik elke maand wel een aantal dagen zin. Nu vrijwel nooit meer. Het klopt wel dat ik extra gevoelig ben voor romantiek om een beetje in de mood te komen.

Over een kleine maand, hoop ik ook 50 jaar te worden. Ik heb altijd nog wel zin in seks hoor, al is alles nu gewoon een stuk vertrouwder allemaal en doe ik hier (dus) niet meer zo zenuwachtig over.

Nou ja, nog even, als reactie. Mijn man is 4 jaar ouder en in tegenstelling tot vroeger, toen we het dagelijks deden, vrijen we nu vaak alleen nog in het weekeinde (over ongeveer 3 weken hoop ik 50 jaar te worden)

Ik heb sinds een aantal weken een vriendin die zeventig is en die steeds meer zin heeft in sex. Dat getal van vijftig heeft voor mij geen waarde.

Misschien ben ik een uitzondering maar mijn libido is altijd al erg hoog geweest
Kan hier niet laten om andere mannen te versieren en ermee het bed in te duiken
Dit al vanaf mijn pubertijd.
Ging ook een hele tijd vreemd voor de kik en de spanning

Je moet ook de spanning in het seksleven houden en goed met je partner PRATEN en durf je fantasie verlangens te vertellen.
Mannen staan daar veel meer voor op als wij vrouwen denken
We zijn erachter gekomen dat hij graag kijkt naar mij als ik met andere mannen bezig ben
(cuckold) en dan ook meedoet
Het ergste is dat hij en ik hier meer dan 20 jr niet over hebben durven praten.
20 jaar weggegooid van een heel spannend seksleven
Dat wat we nu wekelijks met andere mannen houden.
Bij hem gaat het allemaal niet meer zo van één twee drie omhoog maar nu met de extra mannen word ik enorm verwend en hij wordt er ook erg opgewonden van en heeft zonder problemen een stijve
Ook ga ik soms sliploos uit en daag hem dan wat uit tijdens het winkelen o.i.d.
Dit houd ons seksleven spannend en ook andere genieten ervan .
Wij doen er niets verkeerds mee en hebben veel plezier

Dus praat en maak je dromen waar en ook een rollenspel is leuk
De éne keer bepaal ik en de andere keer hij wat de opdracht is
Daar word je zeker opgewonden en geil van
Mensen waarbij niets meer gebeurt in bed daar is de sleur in gekomen
Minder en minder en op het laatst geen seks meer
Voorkom dit door elkaar uit te dagen en een rollespel te spelen met elkaar
Spreek 1 of meerdere dagen per week af dat dat gebeurt en je seksleven zal gigantisch beter worden

wat een verschrikkelijk gelul! en totaal geen antwoord op de vraag/

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Beantwoord deze vraag om te bewijzen dat dit geen spam is.