Overslaan en naar de inhoud gaan

Verleidelijke naakten van Jan Sluijters nu in Singer Museum Laren

In het Singer Museum Laren is t/m 20 januari 2012 een bijzondere overzichtstentoonstelling van Jan Sluijters met zijn allerbeste schilderijen.

We zien ruim 80 belangrijke werken van de meester van het kleurgebruik. Vroeg academisch werk en het zinderende werk uit Parijs. Portretten, kleine luministische landschappen, stadsgezichten en natuurlijk zijn verleidelijke naakten.
 
Sluijters was één van dé vernieuwers van de Nederlandse schilderkunst aan het begin van de 20e eeuw. Hij won de prestigieuze Prix de Rome, waar een beurs aan vastzat. Deze stelde Sluiters in staat een aantal jaren inspiratie op te doen in Europa. De jury bleef op de hoogte van zijn vorderingen door de doeken die hij naar hen opstuurde. Dit verliep naar ieders tevredenheid, tot Sluijters in Parijs belandde. Daar werd zijn werk, onder invloed van Kees van Dongen en Henri Toulouse-Lautrec, veel vrijer en dat beviel de jury maar niets. Deze bemerkte een “valsch streven naar gewild nieuwe kleurstemmingen en naar ruwe hartstochtelijkheid” en trok de toelage per direct in. Sluijters keerde noodgedwongen terug naar Amsterdam, maar bleef verleidelijke vrouwen schilderen.

Verleidelijke naakten van Jan Sluijters nu in Singer Museum Laren

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief