Overslaan en naar de inhoud gaan

Valentijn Uit Tips 2018

Valentijnsdag is rood, kaarsjes, champagne, lekker eten, en vooral veel liefde. Een dag om de liefde te vieren. Op zoek naar leuke tips en ideeën om hem of haar te verrassen? We helpen u graag op weg. 
 

Valentine Classics at the movies in het Concert Gebouw in Amsterdam

concert op valentijn in amsterdam 2018Op Valentijnsdag speelt het Noord Nederlands Orkest de mooiste, vurigste en meest meeslepende filmmuziek.  U zult veel van deze muziek herkennen. Wat u hoort? Onder andere Mahlers Adagietto uit de Vijfde symfonie, Galop Infernale van Offenbach uit het broeierige Mouline Rouge, en de klassieker Ravels Bolero. Er is een speciaal Vip Valentines Arrangement, inclusief  driegangendiner, wijn per persoon en de beste plaatsen.

Romantisch diner op Vuurtoreneiland

romantische-avond-op-vuurtoreneilandVuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken.
In de koudere maanden wordt er gegeten in het winterrestaurant met een haardvuur en een deken. Het avontuur begint bij het Lloyd Hotel vanaf waar u met historische ‘IJveer XIII’ over het IJ naar Vuurtoreneiland varen. De boottocht heen en terug, inclusief diner duurt ongeveer 5 uur. 
 

Naar de film

romantische bioscopen voor uitgaan op valentijn 2018Een date met movie and dinner; niet heel origineel, maar eerlijk is eerlijk… het is wel altijd goed! Er zijn talloze leuke filmtheaters in Nederland, vaak met restaurant en café, die net even wat romantischer zijn dan de grote bioscopen. We noemen er een paar: Lumière in Maastricht, FilmHallen en de Movies in Amsterdam, Oosterhouts Filmcafe, de cacao fabriek in Helmond, Filmhuis O42 in Nijmegen, filmtheater ’t Hoogt in Utrecht.
Een compleet overzicht vindt u hier.
Nog een stapje romantischer? Kijk dan eens naar de bioscoop in Houten, met fijne loveseats, zacht verlichte tafellampjes, dikke vloerbedekking, bediening en champagne. 

Ook leuk: het Valentijns filmarrangement in Pllek in Amsterdam. Eerst diner in het restaurant, gevolgd door de feel good movie Silver Linings Playbook (2012) in de met kaarsjes verlichte zaal. Er liggen zitzakken waarin je samen romantisch kunt wegkruipen onder een dekentje.
En het kan nog romantischer, namelijk een eigen privé bios. In Zwanenburg kan je het sfeervolle theatertje, met rode loper en kaarslicht helemaal voor jullie zelf alleen reserveren.Meer info: https://clubcinema.nl/
 

Theater op Valentijnsdag

romeo en julia, theatertip valentijn 2018Wees er op tijd bij en boek een mooie voorstelling voor een avondje uit op 14 februari.
Een tip? Dat vinden wij de voorstelling van de klassieker Romeo en Julia door Toneelgroep Oostpool in Theater ’t Spui in Den Haag. Ook de Volkskrant is enthousiast, Herien Wensink: "Deze razendsnelle, blasfemistische Romeo en Julia is soms totale nonsens, maar ook geestig en vaak ronduit briljant. (...) Het tempo ligt hoog, er wordt lekker hedendaags gevloekt (kanker! chill de fuck down!) en de humor staat fier voorop: tragedie werd komedie. Maar verrassend genoeg doen ze Shakespeare ook eer aan, met mooie monologen en rake metaforen, en in ritme, metrum en melodie. (...).

Op 14 februari voert de Nationale Opera in de Stopera in Amsterdam het liefdesverhaal Tristan en Isolde op. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Een andere tip: het Zilte Zoenen Valentijns concert 
In het Zuiderstrandtheater in Den Haag kunt u op 14 februari samen genieten van het sfeervolle theaterconcert over de liefde met de mooie naam: "Zilte Zoenen". Het programma is afwisselend. Het bestaat uit opera, musical, kleinkunst, muziek uit films en nog veel meer. Van Toon Hermans naar Stephen Sondheim, van de Onedin Line en de Titanic naar De Parelvissers van oude fado naar nieuw geschreven werk. Het Residentie Orkest begeleidt het concert.
 

Romantische dingen doen op Valentijnsavond

Rondleiding in de Domtoren in Utrecht

Tijdens deze rondleiding geniet je van een spectaculair uitzicht op de feeëriek verlichte straten en grachten van de donkere stad. De rondleiding wordt afgesloten met een heerlijk glaasje bubbels in een sfeervol verlichte Michaëlskapel. De rondleiding met afsluitend drankje duurt 1,5 uur en start om 20.30 uur bij de Domtoren. 

Feest van de Liefde in Paradiso

In iedere zaal wordt de liefde in een ander thema gevierd. In de Kelder is er -geïnspireerd op een Hindoestaandse zegening eerder die dag- een Bollywood-thema, in de Grote Zaal schudden DJs DiscTwins, Joost van Bellen en The G-Team de zaal op met een dansbare weddingmix en in de Kleine Zaal kan er getrouwd worden voor één avond in de Vegas wedding chapel, waar de 50s, 60s en 70s de boventoon voeren. Één ding is zeker: het wordt een groots Feest van de Liefde.
 

Dinner & cocktails in de wolken

beste sky restaurants en roofbars van nederland voor romantische avond uitEr zijn natuurlijk talloze Valentijnsarrangementen te vinden. Veel restaurants maken van deze dag iets bijzonders. U kunt natuurlijk naar uw favouriete restaurant gaan, maar u kunt ook voor iets bijzonders kiezen. 
Een plekje in de wolken bijvoorbeeld. Hieronder vindt u de beste skybars, voor een cocktail of meer.
 
  • Den Haag: De Skybar Penthouse. Dit restaurant bevindt zich op op de mooste plek in DenHaag, op135 meter hoogte. Leuk: Speciaal voor Valentijn, kunt u een speciale tekst voor uw geliefde laten tonen op de raamprojecties. 
  • In Rotterdam: The Suicide Club. Op het dak van het Het Groothandelsgebouw in Rotterdam zit de The Suicide Club. Ze hebben er bijzondere cocktails en een ruim aanbod aan tequila’s, champagnes, wodka’s, sake’s en whisky’s waarvan je kunt genieten van lekkere muziek met uitzicht op de Delftse Poort én het spectaculaire Rotterdamse station. Het is wel even zoeken naar de entree. Daarvoor moet je langs de ingang van een kantoorgebouw en om je aan te melden en de lift te nemen tot de 8ste verdieping.
  • In Amsterdam: Floor17. Op de 17e verdieping van het Ramada Apollo hotel vindt u Floor 17. Ze serveren er heerlijke cocktails en smakelijke gerechten. Het uitzicht over Amsterdam is spectaculair.
  • Amsterdam: The Skylounge. Een award winning roof-top lounge bar uitkijkend over Amsterdam. Gezellig druk, muziek, wel wat prijzig.
  • Utrecht: WT Urban Café & Kitchen zit op een van de mooiste plekjes van Utrecht, namelijk in de Utrechtse watertoren met uitzicht op de Vaartsche Rijn. 
  • Den Bosch: Sixx Skybar. Op de 16e etage van Van der Valk Hotel Tiel bevindt zich SIXX Skybar, met een 360 graden panoramisch uitzicht over de hele regio. Met cocktails en bites.
     

Een bijzondere overnachting

Elkaar écht verrassen? Boek een nachtje in een 'Mystery Hotel'. De naam van het hotel blijft onbekend tot na uw reservering... U kiest zelf de stad waar u naartoe wilt en weet ook wat het hotel kost, maar waar u precies zit, dat blijft nog even een mystery... Vaak echt de moeite waard want Mystery Hotels zijn luxe (vaak 4*, soms 5*) maar toch voordelig. Meer info: Mystery hotel boeken voor Valentijn
 
 

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief