Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw museum voor Erotiek en Mythologie in Brussel

Op Valentijnsdag, 14 februari a.s opent het Museum voor Erotiek en Mythologie haar deuren aan de Zavel in Brussel. Odes aan pin-ups of een halfnaakte David Beckham moet u niet verwachten, en ook van erotisch speelgoed is geen sprake. Wel omvat de collectie van Martens kunstwerken van de Oudheid tot nu: een vijfhonderdtal werken in ivoor en vijftig Japanse houtsnedes bijvoorbeeld, naast schilderijen, bronzen beeldhouwwerken en een hondertal curiosa. 
 

De man achter het museumconcept is de voormalige dokter Guy Martens. Hij verzamelde de voorbije veertig jaar erotische kunstwerken en wil deze nu tentoonstellen.
Ruim vijfhonderd werken waaronder schilderijen en bronzen standbeelden, zullen verspreid worden over de drie verdiepingen van een herenhuis in de Sint-Annastraat. 
Een van Martens’ meest recente aanwinsten is een marmeren buste van de Frygische god Attis, zoon én minnaar van de godin Cybele. Het beeldhouwwerk is afkomstig Klein-Azië en stamt uit de eerste eeuw voor Christus. 
 
Onze aanpak is niet die van het seksmuseum in Amsterdam”, zegt Martens de man achter het museumconcept, die verschillende kunstopleidingen volgde. “Het zijn allemaal stukken met een grote waarde, waar niemand aanstoot aan kan nemen. Doorheen de jaren heb ik op enkele na alle erotische musea en instellingen met erotische kunst bezocht – ik durf te zeggen dat mijn verzameling een van de mooiste ter zake is.” 
 
Museum voor Erotiek en Mythologie, Sint-Annastraat 32, 1000 Brussel. Info: 02 514 03 53, www.m-e-m.be  
 

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief