Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe meer medicijnen, hoe groter de kans op erectiestoornis

Hoe meer medicijnen mannen moeten slikken, des te groter is de kans op een erectiele disfunctie. Dat blijkt uit een recent epidemiologisch cohortonderzoek van de University of California in Los Angeles  die wordt beschreven in het internationale tijdschrift BJU International.


Bijwerkingen ook oorzaak
De erectiestoornis wordt daarbij niet alleen veroorzaakt door de aandoening waartegen de man de medicijnen slikt, zoals hypertensie, diabetes, hypercholesterolemie of een manifeste atherosclerose, maar ook door de bijwerkingen van de medicijnen. In het onderzoek analyseerden artsen onder leiding van dr. Diana Londono, werkzaam op de afdeling Urologie van Kaiser Permanente Los Angeles Medicial Center, uit een onderzoek van bijna 38 duizend mannen tussen 45 en 69 jaar.

Afvallen en verandering van medicatie 
Uit het onderzoek bleek dat de helft van de mannen die niet meer dan twee medicijnen slikten, een erectie kon krijgen. Van de mannen die drie tot vijf medicijnen slikten, had 43 procent een goede erectiele functie en van de mannen met zes tot negen verschillende medicijnen gebruikten was dat percentage gedaald naar 35 procent. Van de mannen die tien of meer medicijnen slikten had krap een kwart nog een goede erectiele functie. De onderzoekers bevelen aan dat artsen mannen met overgewicht vooral moeten stimuleren om af te vallen, omdat daarmee het medicijngebruik kan afnemen. Ook verandering van medicatie zou heel wat kunnen helpen om de potentie te verhogen.
 
Volgens prof. dr. Eric Meuleman, hoogleraar urologie aan de VU in Amsterdam, is het onderzoeksresultaat niet opzienbarend. "Het is al veel langer bekend dat polyfarmacie de kans op erectiestoornissen vergroot", zegt hij. "Maar het is waarschijnlijk wel de eerste keer dat dit op zo'n grote schaal is onderzocht."
 
Bron: www.mednet.nl, auteur Adri van Beelen
 
Meer weten over erectiestoornissen? Lees het artikel Oorzaken Erectiestoornis.
 

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief