Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelukkig: Weer een expositie van Judith Wiersema

De kunstwerken van beeldend kunstenaar Judith Wierseman zijn gelukkig weer te bezichtigen.
Dit maal in Ootmarsum. Inderdaad een eind weg, maar de collectie, het nieuwe museum en het plaatsje Ootmarsum maken de reis er naar toe zeker de moeite waard.
 
Judith is één van Nederlands meest succesvolle beeldhouwsters. Haar werk is inmiddels opgenomen in veel Nederlandse en internationale kunstcollecties.

Na in Amsterdam gestudeerd te hebben (HBO-Verpleegkunde en Psychologie) ontdekte Judith in 1995 haar ware passie: de beeldhouwkunst. Na afronding van de Gooische Kunstacademie in 1999 startte zij haar eigen atelier met Janco Berman. Haar talent bleef niet lang onopgemerkt en al snel exposeerde zij in 2001 in het Arsenaal te Naarden. Meerdere exposities volgden, waarna zij in een relatief korte tijd landelijke bekendheid verwierf. 
 
In een tv-interview zei ze: "Het beeldhouwen van vrouwelijke vormen in steen is mijn grote passie. Puur vanuit mijn eigen gevoel en gestuurd door de structuur en de vorm van het materiaal probeer ik de kracht en schoonheid van het vrouwelijk lichaam vorm te geven. De sensuele rondingen van het vrouwelijk lichaam zijn oneindig. Als een beeld eenmaal klaar is transformeer ik het in aluminium, brons of kunststof om de vorm en uitstraling nog krachtiger, sensueler te maken. Je moet mijn beelden willen aanraken, willen voelen
Het is niet mijn uitgangspunt om erotische beelden te maken, maar vrouwen, in al hun kracht en vrouwelijkheid.
Dat het soms erotisch is, is prachtig!"
 
De nieuwe collectie heeft de naam 'The Barbie Collection' gekregen. Managing-director Simone Heller-Veldboer van het museum en de galerie van Ton Schulten is erg blij dat Judith Wiersema bij hen wilde exposeren. Heller-Veldboer:" Judith maakt vernieuwende kunst. Dat vinden we belangrijk. Haar vrouwenfiguren zijn krachtig en ademen vaak sensualiteit en erotiek uit".
 
"The Barbie Collection" is van oktober 2013 tot januari 2014 te zien
in het Museum Ton Schulten in Ootmarsum.
 
Meer informatie en foto's van het werk van deze kunstenares kunt u vinden op haar website.
 

 

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief