Overslaan en naar de inhoud gaan

Toneel: 237 redenen voor seks

In de voorstelling 237 Redenen Voor Seks praten de twee hoofdpersonen met veel flair over seks in alle soorten en maten en belichten dit onderwerp van verschillende, onverwachte kanten. Ze nemen hierbij hun eigen beleving als uitgangspunt en dus gaat het vooral om seks van (heteroseksuele) mannen van rond de vijftig. Tal van wetenswaardigheden uit biologie en psychologie worden vakkundig verweven in de persoonlijke en uiterst herkenbare verhalen. Grappig, ontroerend en tot nadenkend stemmend.

 
Het idee voor de voorstelling komt van Geert, die zich (althans zijn personage) geobsedeerd noemt door seks. In een hilarische monoloog vertelt hij hoe hij met zijn boodschappenlijstje naar de supermarkt gaat en, voortdurend afgeleid door aantrekkelijke dames, uiteindelijk zichzelf terugvindt met de verkeerde boodschappen in een onbekende straat. Voor Leopold is het onderwerp minder urgent, hij is ‘gelukkig getrouwd’. Niet meer zo gepassioneerd als het eerste jaar; huis, tuin en keukengeluk noemt hij het zelf. Een bekend gegeven: als een gemiddeld stel voor elke vrijpartij een knikker in een potje doet, hebben ze in het eerste jaar een voorraad opgebouwd die ze de rest van hun leven niet meer op krijgen.

De titel voor de voorstelling is ontleend aan een onderzoek naar de motieven voor seks, waarop 237 verschillende antwoorden werden gegeven. Dat varieert van ‘het was mooi weer en iedereen was vrij’ tot ‘Ik wilde van mijn hoofdpijn af’en ‘Ik wilde wraak nemen op mijn partner’.

Volkskrant ****   “…een verhaal met veel flair” “Pijnlijk grappig”
NRC ****   “Alles blijft licht, en relevant” “…een uitstekende voorstelling”
“Soms lijkt er niet veel nodig voor goed e optheater, behalve talent”
Parool **** “Lageveen en Witte geven zich bloot op een geraffineerde manier”
"Fraaie anekdotes passeren de revue, terwijl het tweetal op de pick-up nostalgische plaatjes draait"
Elsevier " Op papier klinkt het wat goedkoop, maar Witte en Lageveen tillen het stuk uit boven de anekdote. Ze praten openhartig over lust, alles met een komische twist. Gedurfd, hilarisch en zeker niet plat".

Tekst en spel Geert Lageveen en Leopold Witte
Eindregie Michiel de Regt
Dramaturgie Laura van Dolron 
 
Meer informatie en de speeldata (van 6 februari tot september 2013) kunt u vinden op de website van toneelgroep Orkater.
 
 

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief