Overslaan en naar de inhoud gaan

Erotiek van Rodin: NU in Singer Museum

Vanaf 19 september is in het Singer Museum in Laren het verborgen oeuvre van Rodin te bewonderen: zijn erotische tekeningen en aquarellen. Het is de eerste keer dat deze werken in Nederland te bezichtigen zijn.
 

De meeste werken zijn afkomstig uit de collectie van Musée Rodin in Parijs en worden slechts zelden tentoongesteld.
De tekeningen, van dromerige naakten tot expliciete voorstellingen, getuigen van Rodins vakmanschap en passie voor zijn belangrijkste inspiratiebron: de vrouw. In de tentoonstelling zijn behalve tekeningen ook beeldhouwwerken van Rodin te zien. 
 
Rodin heeft met zijn erotische tekeningen sterke invloed uitgeoefend op diverse beroemde modernisten, onder wie Gustav Klimt en Egon Schiele. Ook dit kunt u na de zomer in Laren zien.


In de nadagen van zijn carrière, toen hij al lang en breed naam had gemaakt als beeldhouwer, kon Auguste Rodin het zich veroorloven om dagelijks vrouwen te laten poseren. Naakt. Hij tekende en aquarelleerde ze met grote snelheid, hun bewegingen steeds volgend. Zijn potlood of penseel bleef onafgebroken in contact met het papier. Rodin zelf noemde ze 'dessins instantanés', 'vluchtige tekeningen'. Hij maakte er vele, in inkt, gouache, waterverf, krijt en potlood. Op zeer intieme wijze maken deze beeldschone schetsen ons getuige van Rodins verering van het menselijk lichaam in beweging. Met deze 'ongepolijste diamanten' was de Franse meester zijn tijd vooruit. Rodins passie voor het vrouwelijk naakt, de vrouwelijke seksualiteit, voor de menselijke emotie en beweging kunt u nu in Laren zelf bewonderen.

Meer informatie over deze tentoonstelling kunt u vinden op http://www.singerlaren.nl.
 

 

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief