Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorkom erectieproblemen. Het kan!

Wat kunt u doen om erectiestoornissen te voorkomen? Veel!
Het belangrijkste: meer bewegen. Het is de enige echte maatregel die volgens wetenschappelijk onderzoek niet alleen erectieproblemen helpt voorkomen, maar ook bijdraagt aan het oplossen ervan. Meer bewegen is goed voor de bloedvaten en goede vaten zijn weer cruciaal voor het krijgen van een goede erectie. Trouwens, ‘meer bewegen’ is je houden aan de norm van dertig minuten per dag matig intensieve beweging. En dat is toch prima te doen?

 

Nog meer adviezen om erectieproblemen te voorkomen


Stoppen met roken
 

Ongezonde leefgewoonten doen het risico op erectieproblemen stijgen. Zo is roken niet alleen schadelijk voor uw algemene gezondheid, maar ook een grote boosdoener voor het krijgen van erecties. Rokers hebben meer last van vaatvernauwing en aangezien erecties vooral tot stand komen door de doorbloeding van de penis, kunnen  blokkades in de aderen leiden tot het uitblijven van erecties.

Nicotine belemmert de doorbloeding. Onderzoek heeft uitgewezen dat langdurig gebruik van nicotine tot permanente beschadigingen kan leiden. Aangezien de erectie van een man geheel afhankelijk is van de doorbloeding, kunnen twee sigaretten al verantwoordelijk zijn voor het uitblijven van een erectie. Stoppen met roken komt uw erecties ten goede.
 

Stop met overmatig alcoholgebruik
 

Alcohol heeft een negatieve invloed op het krijgen van een erectie. Veel patiënten met erectiestoornissen waren of zijn forse drinkers. Een biertje of wijntje kan geen kwaad, maar vermijd overdaad.
Houd uw gewicht onder controle
Overgewicht is ook een boosdoener. Probeer uw lichaamsgewicht daarom zo goed mogelijk onder controle te houden. Overgewicht kan leiden tot diabetes type 2 die zenuwschade kan veroorzaken. Als de zenuwen in en rond de penis worden beschadigd, dan kunnen erectieproblemen optreden.
 

Maak gezonde voedingskeuzes
 

Onderzoekers hebben ontdekt dat een mediterraan dieet met veel fruit, groenten, vis, noten en volle granen en weinig rood en bewerkt vlees minder snel voor erectiestoornissen zal zorgen.  En uit klinische onderzoeken is ook gebleken dat het volgen van dit mediterrane dieet bij mannen met een metabool syndroom of obesitas effectiever meer helpt bij erectiestoornissen en het herstellen van de erectiele functie dan het gebruik van medicijnen.
 

Vermijd een hoge bloeddruk en cholesterol
 

Een hoge bloeddruk en een hoge cholesterol kunnen de bloedvaten beschadigen. Het spreekt voor zich dat via beschadigde bloedvaten maar weinig bloed naar de penis stroomt. Het is beter om de bloeddruk en cholesterol op een natuurlijke manier aan te pakken (bijv. door de voeding of door meer te bewegen) dan met medicatie, omdat deze als gevolg van bijwerkingen ook erectiestoornissen kunnen veroorzaken.
 

Goed behandelen van ziekten
 

Chronische ziekten die de bloedvaten beïnvloeden hebben daardoor ook een negatief effect op het krijgen van erecties. De bekende voorbeelden zijn hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte en diabetes. Wanneer deze ziekten goed onder controle zijn, beïnvloeden ze het krijgen van erecties minder dan de eerder genoemde slechte leefgewoonten.

Hoge bloeddruk en een hoog cholesterol tasten voornamelijk de bloedvaten aan, dus ook de kleine bloedvaatjes, die verantwoordelijk zijn voor het krijgen van een erectie. Deze aandoeningen moeten dus goed behandeld worden met veranderingen van de leefstijl en medicatie.
 

Houd bloedsuikers in de gaten
 

Diabetes kan, naast de bloedvaten, ook de zenuwbanen aantasten die de erectie sturen. Het onder controle krijgen en houden van goede bloedsuikerwaarden is dus zeer belangrijk. Zo kunt u veel problemen voorkomen.
 

Testosteron op peil houden
 

Bij het ouder worden vermindert de aanmaak van testosteron bij mannen. Een tekort aan testosteron kan leiden tot een laag libido en slappe erecties. Hoewel de wetenschappers van mening verschillen over het belang van testosteron lijkt het in ieder geval de moeite waard om te zorgen dat het op peil blijft.

Zorg dat uw vetpercentage laag blijft, u voldoende zink naar binnenkrijgt met uw voeding, en zorg dat u voldoende beweegt. Laat zware en geraffineerde koolhydraten vaker links liggen en vermijd witte suiker en cafeïne.
 

Meer aandacht voor partner, minder voor penis
 

Bij vele mannen slaat de angst om het hart als de erectie uitblijft en ontstaat er faalangst. Tijdens het vrijen (of liefdesspel) gaat de man dan vaak meer aandacht besteden aan zijn penis dan aan zijn partner. Gevolg: hij verliest zijn erectie of het lukt niet om een erectie te krijgen. Op deze manier komt de man in een negatieve spiraal terecht. Omdat hij denkt dat hij impotent is vermijdt hij intimiteit. Hoe kunt u aan deze negatieve spiraal ontkomen? Richt uw aandacht in de eerste plaats op uw partner.

Probeer plezier te beleven aan intimiteit, seks is veel meer dan een orgasme. Strelen en knuffelen zijn ook vormen van seks. Voor vele mannen is dat geen makkelijke oefening, wel een belangrijke om niet teveel op het krijgen van een erectie gericht te zijn..
 

Seksuele activiteit aanpassen
 

Het normale proces van ouder worden kan een aantal vervelende lichamelijke gevolgen hebben, voor zowel mannen als vrouwen. Tijdens het zoeken naar een passende oplossing voor de erectiestoornis is het raadzaam uw huidige seksleven niet teveel te vergelijken met hoe het was toen u en uw partner nog jonger waren. Het is belangrijk geduldig te blijven en vooral te blijven genieten. U kunt deze tijd ook zien als een kans om uw seksleven te herontdekken.
 

Bij geen zin
 

Veel mannen zullen het voor zichzelf niet willen toegeven, maar soms wil het niet omdat je domweg geen zin hebt. Als dat vaker gebeurt, is het aan te raden voor uzelf na te gaan waarom de zin ontbreekt. En misschien ook of u dat erg vindt of niet. Misschien heeft u het te druk op uw werk of zijn er andere (tijdelijke) oorzaken. 
Bent u seksueel uitgekeken op uw vaste partner, ga dan eens samen na hoe u het vuur weer kunt aanwakkeren. Bedenk: als u geen zin heeft, werkt een erectiepil ook niet.
 

Zelftest erectiestoornis
 

Voor mannen die zich zorgen maken is er een heel eenvoudige zelftest. Bindt voor het slapen gaan een veter om de penis. Zorg ervoor dat de knoop niet te strak zit. Word je ’s nachts wakker van de pijn, omdat de veter je stijve penis afknijpt, dan is er duidelijk geen sprake van impotentie. De wetenschap dat er geen lichamelijke oorzaak is, neemt bij veel mannen de zorg voor een impotentie weg. En daarmee de impotentie zelf. Dat is niet het geval als er een andere dan een lichamelijke oorzaak is voor de impotentie.
 

Praten over seks
 

Praten over (seksuele) gevoelens en wensen is de beste weg naar een oplossing van erectieproblemen. Wees gewoon eerlijk. Dat haalt ook de druk er af.  Dit is niet iets wat je in je eentje hoeft op te lossen, maar samen met uw vrouw, en eventueel een deskundige.
 

Versterk de PC spier met kegel oefeningen .
 

De PC spier is heel gemakkelijk sterker te maken. Hier volgen de basis kegeloefeningen.

 1. Onderbreek de urinestraal als u plast. U voelt zo welke spier u hiervoor gebruikt.
  Dit is de spier die u sterker moet maken. 
 2. Span deze spier aan en houdt dit 10 seconden vast. (Dezelfde spier waarmee u de urinestraal onderbreekt. U moet deze oefening overigens niet doen als u plast, dat moet u alleen de eerste keer doen om te voelen welke spier de juiste is.)
 3. Relax de spieren vervolgens ongeveer 10 seconden.
 4. Doe 10 van deze sets, vier keer per dag.
   

Voor de variatie kunt u ook de handdoek-methode doen.  

 1. Neem een vaatdoek, washandje en handfoek
 2. Hang deze om de stijve penis
 3. Beweeg de doek op en neer door uw PC spier aan te spannen
  Doe dit ca 10 keer, rust 10 seconden. Doe 4 sets, 1 keer per dag
   

Begin met een vaatdoek of iets wat er op lijkt. Als dit na verloop van tijd te eenvoudig wordt, stap dan over naar washand, en daarna kunt u een handdoek pakken. 

Het kan zijn dat u uw spieren maar een paar seconden kan aanspannen. Blijf de oefeningen doen. U zult merken dat de Kegeloefeningen al snel steeds makkelijker gaan.

 

Erectieproblemen kunnen ook het begin zijn van een beter seksleven.
 

De manier waarop partners met een probleem omgaan, maakt veel verschil voor de belasting die het probleem geeft in de relatie. Sommige mensen zitten snel bij de pakken neer, anderen benutten moeilijkheden om te ontdekken hoe het beter kan. De opwindingsdrempel (=moment waarop opwinding merkbaar wordt) verschuift in de loop van de relatie. Partners hebben daardoor meer of andere prikkeling nodig om hetzelfde niveau van opwinding te bereiken. Dat is heel gewoon.

Ouder wordende mannen hebben intensievere stimulatie nodig van hun penis en dat vraagt meer activiteit van hun partner.
Voor vrouwen geldt, dat soms een langer voorspel nodig is. Maar ook iets extra liefs of spannends zeggen draagt bij aan de opwinding. Als gemeenschap voor een stel een van de weinige manieren is om plezierig seks met elkaar te hebben, verstoort een erectieprobleem de seks veel meer dan bij mannen en vrouwen die meer variatie in hun seksleven hebben. Zoeken naar alternatieve manieren van seksueel samenzijn maakt een erectie minder noodzakelijk. En daardoor verminderen prestatiedruk en faalangst. Er ontstaan voor beide partners meer mogelijkheden om te genieten.
 

De invloed van een ongezonde leefstijl op erectiestoornissen in een overzicht
 

 • Overgewicht (BMI > 30): 4x grotere kans
 • Roken: 4x grotere kans
 • Roken en overgewicht: 16x grotere kans
 • Hoge bloeddruk, roken en overgewicht: >16x grotere kans
   

Met dank aan dr. Woet Gianotten, medisch sexuoloog.

Wellicht ook interessant

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 12/03/2019 - 07:22

ik heb probleem penis half slap waarschijnlijke roker ofwel verdriet ?
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 01/04/2020 - 01:36

soms krijg ik wel een erectie soms ook niet ik heb geen partner en nooit iets geweest in bed ik ben nu 62 heb diabetes twee is het daarom dat ik niets waard ben in bed voor vrouwen?
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 05/09/2020 - 20:59

Ben diabeet en bloeddruk patient al 20 jaren ben 57 kaar oud.
Ingediend door David (niet gecontroleerd) op za, 05/06/2023 - 09:33

Wel goede erectie bij masturbatie niet bij partner en geen ochtend erectie is er dan iets mis

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief