Overslaan en naar de inhoud gaan

Pijn bij vrijen door Vaginale Infecties

Een vaginale infectie kan ontstaan na een verstoring van de balans in de vaginaflora. Dit kan bijvoorbeeld komen door het gebruik van zeep. Zeep verstoort namelijk de normale zuurgraad van de vagina, waardoor het evenwicht tussen nuttige en schadelijke bacteriën, gisten en schimmels verstoord wordt. Door deze onbalans krijgen schimmels de kans zich te ontwikkelen en kunnen infecties makkelijker ontstaan. 

Oorzaken van Vaginale Infecties

  • Ook hormoonveranderingen kunnen een onbalans in de vagina, en dus infecties veroorzaken.
    Oorzaken van hormoonveranderingen kunnen zijn: de overgang, stress, het gebruik van de pil, menstruatie en zwangerschap.
  • Het gebruik van sommige antibiotica
  • Ook kleine beschadigingen, die kunnen ontstaan als er gevreeën wordt terwijl de vagina (nog) niet vochtig genoeg is, kunnen de oorzaak zijn van een vaginale schimmelinfectie.
  • En heeft u een lage weerstand door bijvoorbeeld slaapgebrek of heeft u diabetes en uw suiker niet goed onder controle? Dan is de kans groter op een vaginale schimmelinfectie.

Bestrijden van vaginale infecties en schimmelinfectie

Meestal zorgt het lichaam er zelf voor dat de balans weer herstelt. Verdwijnen de symptomen niet vanzelf? Of heeft u veel klachten? Stap dan naar uw huisarts. Het is een veelvoorkomende klacht en hij/zij kan gegarandeerd helpen. Hij/zij kan zien om wat voor soort infectie het gaat en medicatie geven om de infectie te bestrijden.
 

Gaat het om een bacteriële infectie?

Dan helpt antibiotica.


Gaat het om een schimmelinfectie (dat is de meest voorkomende)?

Dan zal de huisarts een vaginale crème of tabletten voorschrijven om de schimmel te doden. Of u kunt zelf een crème kopen bij drogist of apotheek.
Een schimmelinfectie is te herkennen aan de afscheiding; dat is dan vaak wit, niet ruikend en korrelig. 

Voorkomen van vaginale infecties

Vaginale infecties kunt u in veel gevallen ook voorkomen. Door bijvoorbeeld geen (gewone) zeep te gebruiken maar te wassen met lauw water of een speciale was-emulsie te gebruiken. Was ook niet te vaak. Teveel wassen doodt ook de goede vaginale bacteriën.

Blijf verder niet te lang doorlopen met natte badkleding en verwissel regelmatig tampons, maandverband en inlegkruisjes. Het gebruik van inlegkruisjes heeft, in tegenstelling wat vaak wordt beweerd, geen negatieve invloed op de vagina flora. Zo blijkt uit recent internationaal onderzoek. Ook het type en het materiaal van het ondergoed maakt geen verschil.
 
Wat wel helpt is om niet te vrijen met een droge vagina. Als de vaginawand niet vochtig genoeg is bij het vrijen, kunnen kleine beschadigingen en irritaties ontstaan. Hierdoor raakt de vaginale flora uit evenwicht en krijgen schimmels de kans om te groeien en kunnen er vaginale infecties ontstaan.
In dit artikel kunt u lezen wat u kunt doen voor meer vocht en opwinding.
 

Aanbevolen artikelen

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief