Overslaan en naar de inhoud gaan

Valentijn Uit Tips 2019

 
Valentijn mag dan misschien een iets te commercieel feestje zijn geworden, maar dagen om de liefde te vieren kunnen er eigenlijk nooit genoeg zijn. En het mooie is: op Valentijnsdag zijn er een hoop romatische dingen te doen. Als u 'Valentijns-arrgangement' intypt op google komen er tientallen resultaten naar voren. Keus genoeg dus. Op zoek naar meer leuke tips en ideeën om hem of haar te verrassen? We helpen u graag op weg. 

Valentine Classics at the movies in het Concert Gebouw in Amsterdam 2019

Op Valentijnsdag speelt het Noord Nederlands Orkest weer de allermooiste, vurigste en meest romantische filmmuziek.  U zult veel van deze muziek herkennen. Wat u hoort? Onder andere Verdi’s vurige ouverture bij La forza del destino, Gershwins Rhapsody in Blue en delen uit 'Romeo en Julia'. Dirigent is Pavel Baleff, presentator Harry Piekema, aan de piano zit Wibi Soerjadi.
Meer info: https://www.concertgebouw.nl/concerten/valentine-classics-at-the-movies/14-02-2019

Erotiek en slaapkamergeheimen in het Muiderslot

Op 14 februari 2019 worden op het Muiderslot in bijzondere rondleidingen de slaapkamergeheimen van onze voorouders uit de doeken gedaan. Dit jaar met extra aandacht voor bloemen en erotiek.
Erotiek prikkelt de verbeelding, wekt begeerte en maakt nieuwsgierig. De 17e eeuw was bepaald niet preuts… Hoe zagen liefde en erotiek er toen uit? En wat er gebeurde achter de gordijnen van de beddekoets? Dat wordt op 14 februari 2019 bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een zinnenprikkelende rondleiding. Meer info: https://www.muiderslot.nl/activities/valentijnsavond-erotiek-in-de-gouden-eeuw/

Ligconcert in Grote Kerk Naarden

Elk jaar rond Valentijnsdag verzorgt het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen een speciale Valentijnseditie van het Canto Ostinato ligconcert® op een hiervoor heel mooie plek: de Grote Kerk van Naarden.  Gespeeld op twee imposante vleugels in een adembenemend decor. En dit jaar extra bijzonder: de 5e editie! Speciaal voor deze vijfde versie komt de bekende organist Aart Bergwerff naar de Grote Kerk.

Dinner & cocktails in de wolken

Er zijn natuurlijk talloze Valentijnsarrangementen te vinden. Veel restaurants maken van deze dag iets bijzonders. U kunt natuurlijk naar uw favouriete restaurant gaan, maar u kunt ook voor iets bijzonders kiezen. 
Een plekje in de wolken bijvoorbeeld. Hieronder vindt u de beste skybars, voor een cocktail of meer.
 
Den Haag: De Skybar Penthouse. Dit restaurant bevindt zich op op de mooste plek in DenHaag, op135 meter hoogte. Leuk: Speciaal voor Valentijn, kunt u een speciale tekst voor uw geliefde laten tonen op de raamprojecties. 
In Rotterdam: The Suicide Club. Op het dak van het Het Groothandelsgebouw in Rotterdam zit de The Suicide Club. Ze hebben er bijzondere cocktails en een ruim aanbod aan tequila’s, champagnes, wodka’s, sake’s en whisky’s waarvan je kunt genieten van lekkere muziek met uitzicht op de Delftse Poort én het spectaculaire Rotterdamse station. Je kunt er ook eten. Het is wel even zoeken naar de entree. Daarvoor moet je langs de ingang van een kantoorgebouw en om je aan te melden en de lift te nemen tot de 8ste verdieping.
In Amsterdam: Floor17. Op de 17e verdieping van het Ramada Apollo hotel vindt u Floor 17. Ze serveren er heerlijke cocktails en smakelijke gerechten. Het uitzicht over Amsterdam is spectaculair.
Amsterdam: The Skylounge. Een award winning roof-top lounge bar uitkijkend over Amsterdam. Gezellig druk, muziek, wel wat prijzig.
Utrecht: WT Urban Café & Kitchen zit op een van de mooiste plekjes van Utrecht, namelijk in de Utrechtse watertoren met uitzicht op de Vaartsche Rijn. 
Den Bosch: Sixx Skybar. Op de 16e etage van Van der Valk Hotel Tiel bevindt zich SIXX Skybar, met een 360 graden panoramisch uitzicht over de hele regio. Met cocktails en bites.

Naar de film

Een date met movie and dinner; niet heel origineel, maar eerlijk is eerlijk… het is wel altijd goed! Er zijn talloze leuke filmtheaters in Nederland, vaak met restaurant en café, die net even wat romantischer zijn dan de grote bioscopen. We noemen er een paar:
  • Lumière in Maastricht waar ze een speciale Valentijns avond organiseren met de romantische film If Beale Street Could Talk.
  • FilmHallen en de Movies in Amsterdam, Oosterhouts Filmcafe, de cacao fabriek in Helmond, Filmhuis O42 in Nijmegen, filmtheater ’t Hoogt in Utrecht, Slieker Film te Leeuwarden, Filmhuis Zevenaar, Filmhuis Den Haag aan het Spui, Filmtheater Hilversum en Focus Filmtheater Arnhem.
  • Ook in België bestaan enkele filmhuizen: Filmhuis Mechelen (1976),  Filmhuis Klappei (in Antwerpen) en Cinéma Nova (in Brussel).
  • Een compleet overzicht vindt u hier.
     
Nog een stapje romantischer? Kijk dan eens naar de bioscoop in Houten, met fijne loveseats, zacht verlichte tafellampjes, dikke vloerbedekking, bediening en champagne. 
En Zien in Eindhoven. 
 
Ook leuk: het Valentijns diner en filmarrangement 2019 in Pllek in Amsterdam. Eerst diner in het restaurant, gevolgd door de feel good movie (500) DAYS OF SUMMER (2009, Marc Webb) in de met kaarsjes verlichte zaal. Er liggen zitzakken waarin je samen romantisch kunt wegkruipen onder een dekentje.
 
En het kan nog romantischer, namelijk een eigen privé bios. In Zwanenburg kan je het sfeervolle theatertje, met rode loper en kaarslicht helemaal voor jullie zelf alleen reserveren. Meer info: https://clubcinema.nl/

Romantische films voor thuis

Liever thuis samen op de bank met een grote schaal Sushi? Niks mis mee natuurlijk.
Hier vindt u vele romantische films om samen te kijken.

Naar theater

Ook altijd leuk samen: een theatervoorstelling. De keus is reuze, we vonden 172 voorstellingen op deze datum. Al deze theatervoorstellingen voor 14 februari 2019 vindt u hier.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief