• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
 • Ook naar post punt
 • Meestal volgende dag in huis
 • Deskundig advies 

10 tips om het plezier in seksualiteit terug te vinden bij pijn bij het vrijen

10 tips om het plezier in seksualiteit terug te vinden bij pijn bij het vrijen

Bij vrouwen die last hebben van seksuele klachten zoals pijn bij het vrijen door een pijnlijke vagina, kan het plezier in seksualiteit afnemen of verdwijnen. Dit gebeurt automatisch als seksualiteit steeds voor een teleurstelling of negatieve ervaring zorgt. Net zoals dat u geen voedsel eet dat niet lekker smaakt. En ook geen zin heeft in voedsel waarvan u bij voorbaat denkt dat dit niet lekker is.
Het is belangrijk een andere invulling aan seksualiteit te geven om het plezier in seks terug te brengen.
Onderstaande tips helpen daarbij.

1. Een tijd niet focussen op penetratie

Als penetratie pijnlijk is helpt het om een tijd niet te focussen op penetratie maar andere vormen van seksualiteit te ontdekken.
 

2. Streeloefeningen

Streeloefeningen helpen om elkaar (weer) te leren prikkelen en om te genieten van elkaars aanraking en van seksualiteit. Daarnaast helpen de oefeningen om te communiceren over seks. Wat vind u plezierig en wat juist niet? En uw partner? ( https://www.depaarsekeizerin.nl/info-adviezen/streeloefeningen )
 

3. Erotische massage

Een erotische massage is een uiting van liefde en zorgt voor intimiteit. U geeft of ontvangt zonder voorwaarden en verplichtingen. Daarnaast spelen overgave en vertrouwen een rol. Iets wat voor sommige vrouwen (met bijvoorbeeld vaginisme) lastig is maar wat u op deze manier veilig kunt oefenen. Meer over erotische massages met tips en adviezen kunt u hier lezen: https://www.depaarsekeizerin.nl/ideeen-inspiratie/erotische-massage-lere...).

Fijne producten voor een erotische massage

erotische massage, boek van kenneth ray stubbs
15,95

Erotische massage: stap voor stap leren

In dit erotische massage boek leert u stap voor stap zich een tantrische massage eigen te maken. U hoeft niet met spiritualiteit bezig te zijn om b

Yoni en Lingam massage DVD
19,95

Yoni en Lingam massage leren, DVD

Wij zijn erg blij met deze tantra video, die op een mooie en toegankelijke manier laat zien hoe je je de verschillende technieken van de Yoni en de

4. Sexual Healing project

Het project  https://www.sexualhealingproject.com/ ) is momenteel nog in ontwikkeling. De producten zijn hierdoor nog niet te koop. 
De 4 producten van Sexual Healing, die in ontwikkeling zijn helpen bij het overwinnen van seksuele problemen waaronder vaginisme en moeite om in de stemming te komen.
Deze producten helpen om uw eigen grenzen te onderzoeken. Zo helpt de brush (een soort borstel met lange zachte haren) bij het wennen aan aanraking. Met het spiegeltje (inclusief lampje) kunt u ook in het donker of onder de deken naar uzelf kijken. De stone is een steenvormige ademhalingssensor die u op de buik legt om uw ademhaling te leren ontspannen. Daarnaast is er een pelvic-sensor die de spanning in de bekkenbodemspier meet.
 

5. Erotische verhalen en films

Erotische verhalen of films kunnen helpen om in de juiste stemming te komen. Op deze pagina's hebben we er meerdere voor u verzameld.

6. Tantra

Tantra-oefeningen laten seksuele energie stromen door uw lichaam. Tantra gaat er van uit dat seksuele energie de basisenergie van de mens is. Het is de oorsprong van creativiteit, levenslust, verlangen en passie. Als u seksuele energie vrij kunt laten stromen door uw lichaam, staat u in uw kracht.
Tantra gaat over genieten van elkaar, maar ook over liefde en bewustzijn. Tantra leert u uzelf en de ander accepteren. Het is een liefdevolle manier van seksualiteit waarbij het contact met de partner belangrijker is dan doelgericht naar een orgasme werken.
Op deze pagina's staan een aantal oefeningen waarmee u kunt beginnen:

7. SelfPleasure Online training

Deze training combineert meerdere elementen die samen zorgen voor een plezierige seksuele beleving. Tijdens de SelfPleasure training herontdekt u uw lijf, vrouwelijkheid en seksualiteit. Voor fijne seks en een diepere seksuele beleving is het essentieel eerst contact te hebben met uw lichaam. Daarom ligt de nadruk in het eerste deel van de training op het leren voelen van lichaam en bekken. Dit gebeurd aan de hand van geleide oefeningen (bijvoorbeeld tijdens een oefening waarin u het bekkengebied van binnenuit langsgaat) en informatieve filmpjes over (seksuele) anatomie.
In het tweede deel wordt er meer ingegaan op het werken met seksualiteit, opwinding, vrouwelijkheid en expressie.

Onderdelen in de cursus zijn:

 • Tijd maken voor uzelf
 • In uw lijf zakken
 • Vrouwelijkheid
 • Opwinding
 • Seksueel genot ervaren en vergroten
 • Zelfheling, zelfontwikkeling en zelfzorg
 • Anatomie
 • Verschillende orgasmes
 • Verschillende massages
 • Uzelf open stellen
 • Luisteren naar uw eigen wijsheid
 • Het vrouwelijke en mannelijke in uzelf in balans brengen
 • Overgave
 • Ademhaling

De SelfPleasure training heeft een opbouwende volgorde, maar het is ook mogelijk uw eigen volgorde aan te houden. U kunt de training in uw eigen tempo volgen, de richttijd is ongeveer 3 maanden. Ook kunt u de training meerdere keren achter elkaar doen, de meeste vrouwen halen er dan steeds weer iets anders uit.

Als u de SelfPleasure training nu koopt krijgt u er gratis de ZelfMassage training bij. Voeg beide producten toe aan uw winkelwagen en vul de code ZMSP150 in. Heeft u een van beide trainingen reeds eerder gekocht neem dan contact op met de helpdesk van It's my Pleasure.

Meer informatie: https://itsmypleasure.nl/selfpleasure
 

8. Zelfmassage 

Zelfmassage leert u om uw bekkengebied soepel en ontspannen te maken. U leert de spanning in uw vulva en vagina weg te masseren. Ook helpt zelfmassage om u meer bewust te doen worden van uw bekkengebied. Soms is dit deel van ons lijf in slaap gevallen. Door zelfmassage maakt u het bekkengebied wakker en komt u er weer mee in contact. Tevens helpt zelfmassage om te ontdekken welke aanrakingen en plekjes u fijn vindt en maakt het u ontvankelijker voor seksueel genot.
De meeste zelfmassagecursussen hebben een uitwendig en inwendig deel, maar u kunt natuurlijk ook alleen uitwendig masseren totdat u het gevoel krijgt dat het lukt om inwendig te masseren.
 

9. Boeken

Voor meer tips en informatie kunt u ook een boek lezen over gebrek aan opwinding zoals:

10. Lees ook:

Voor dit artikel is gesproken met:

 • Annemarie Reilingh – It's my Pleasure
 • Nienke Helder – Seksual Healing