Overslaan en naar de inhoud gaan

10 tips om het plezier in seksualiteit terug te vinden bij pijn bij het vrijen

Bij vrouwen die last hebben van seksuele klachten zoals pijn bij het vrijen door een pijnlijke vagina, kan het plezier in seksualiteit afnemen of zelfs verdwijnen. Dit gebeurt automatisch als de seks steeds voor een teleurstelling of negatieve ervaring zorgt. Net zoals dat u geen voedsel eet dat niet lekker smaakt. En ook geen zin heeft in voedsel waarvan u bij voorbaat denkt dat dit niet lekker is.

Het is belangrijk een andere invulling aan seksualiteit te geven om het plezier in seks terug te brengen.
Onderstaande tips helpen daarbij.

1. Een tijd niet focussen op penetratie
 

Als penetratie pijnlijk is helpt het om een tijd niet te focussen op penetratie maar andere vormen van seksualiteit te ontdekken. Lees hier meer over in: 10 tips & adviezen lezen voor een geweldig seksleven zonder penetratie.
 

2. Streeloefeningen
 

Streeloefeningen helpen om elkaar (weer) te leren prikkelen en om te genieten van elkaars aanraking en van seksualiteit. Daarnaast helpen de oefeningen om te communiceren over seks. Wat vind u plezierig en wat juist niet? En uw partner? 
Lees hier meer over in: de streeloefeningen van Sensate Focus
 

3. Erotische massage
 

Een erotische massage is een uiting van liefde en zorgt voor intimiteit. U geeft of ontvangt zonder voorwaarden en verplichtingen. Daarnaast spelen overgave en vertrouwen een rol. Iets wat voor sommige vrouwen (met bijvoorbeeld vaginisme) lastig is maar wat u op deze manier veilig kunt oefenen.
Meer over erotische massages met tips en adviezen kunt u hier lezen.

Fijne producten voor een erotische massage

€ 15,95
Erotische massage: stap voor stap leren
Hiermee leert u stap voor stap zich een tantrische massage eigen te maken. Duidelijk, liefdevol.
€ 16,95
Massage Olie Red Orange (150 ml) - Body Gliss
Fijne massage olie op siliconen basis, ook te gebruiken voor intieme delen en als glijmiddel.
€ 34,95
Wonderschone streelveer, elk exemplaar is uniek
De allermooiste en fijnste veer. Met speciale struisvogelveer en handgemaakt houten handvat.
€ 17,95
Streelveer met speellint
Fijne streel- en plaagveer met speellint van satijn. Een setje om elkaar te prikkelen, plagen en te verleiden. Doen: Laat uw geliefde ontspannen gaan
€ 23,95
Natuurlijke, erotische massage olie (240 ml) - Shunga
Zijdezachte olie verrijkt met het aroma van exotische groene thee.
€ 19,95
Yoni-Massage 2, dvd
Deze DVD is een vervolg op de Yoni & Lingam dvd van tantra meester Dirk Liesenfeld. Deze dvd voert u nog verder mee in de magische wereld van
€ 19,95
Yoni en Lingam massage leren, DVD
Op toegankelijk wijze worden technieken getoond om een yoni en lingam massage eigen te maken.

4. Sexual Healing project 


De 4 producten van Sexual Healing helpen bij het overwinnen van seksuele problemen waaronder vaginisme en moeite om in de stemming te komen.
Deze producten helpen om uw eigen grenzen te onderzoeken. Zo helpt de brush (een soort borstel met lange zachte haren) bij het wennen aan aanraking. Met het spiegeltje (inclusief lampje) kunt u ook in het donker of onder de deken naar uzelf kijken. De stone is een steenvormige ademhalingssensor die u op de buik legt om uw ademhaling te leren ontspannen. Daarnaast is er een pelvic-sensor die de spanning in de bekkenbodemspier meet.
Nog niet alle producten zijn al te koop, maar de brush en de spiegel kunt u al wel hier kopen: https://sexualhealing.io/collections/shop
 

5. Erotische verhalen en films
 

Erotische verhalen of films kunnen helpen om in de juiste stemming te komen. Op deze pagina's hebben we er meerdere voor u verzameld.

6. Tantra
 

Tantra-oefeningen laten seksuele energie stromen door uw lichaam. Tantra gaat er van uit dat seksuele energie de basisenergie van de mens is. Het is de oorsprong van creativiteit, levenslust, verlangen en passie. Als u seksuele energie vrij kunt laten stromen door uw lichaam, staat u in uw kracht.
Tantra gaat over genieten van elkaar, maar ook over liefde en bewustzijn. Tantra leert u uzelf en de ander accepteren. Het is een liefdevolle manier van seksualiteit waarbij het contact met de partner belangrijker is dan doelgericht naar een orgasme werken.
Op deze pagina's staan een aantal oefeningen waarmee u kunt beginnen:

7. SelfPleasure Online training
 

Deze training combineert meerdere elementen die samen zorgen voor een plezierige seksuele beleving. Tijdens de SelfPleasure training herontdekt u uw lijf, vrouwelijkheid en seksualiteit. Voor fijne seks en een diepere seksuele beleving is het essentieel eerst contact te hebben met uw lichaam. Daarom ligt de nadruk in het eerste deel van de training op het leren voelen van lichaam en bekken. Dit gebeurd aan de hand van geleide oefeningen (bijvoorbeeld tijdens een oefening waarin u het bekkengebied van binnenuit langsgaat) en informatieve filmpjes over (seksuele) anatomie.
In het tweede deel wordt er meer ingegaan op het werken met seksualiteit, opwinding, vrouwelijkheid en expressie.

Onderdelen in de cursus zijn:

 • Tijd maken voor uzelf
 • In uw lijf zakken
 • Vrouwelijkheid
 • Opwinding
 • Seksueel genot ervaren en vergroten
 • Zelfheling, zelfontwikkeling en zelfzorg
 • Anatomie
 • Verschillende orgasmes
 • Verschillende massages
 • Uzelf open stellen
 • Luisteren naar uw eigen wijsheid
 • Het vrouwelijke en mannelijke in uzelf in balans brengen
 • Overgave
 • Ademhaling


De SelfPleasure training heeft een opbouwende volgorde, maar het is ook mogelijk uw eigen volgorde aan te houden. U kunt de training in uw eigen tempo volgen, de richttijd is ongeveer 3 maanden. Ook kunt u de training meerdere keren achter elkaar doen, de meeste vrouwen halen er dan steeds weer iets anders uit.

Als u de SelfPleasure training nu koopt krijgt u er gratis de ZelfMassage training bij. Voeg beide producten toe aan uw winkelwagen en vul de code ZMSP150 in. Heeft u een van beide trainingen reeds eerder gekocht neem dan contact op met de helpdesk van It's my Pleasure.

Meer informatie: https://itsmypleasure.nl/selfpleasure
 

8. Zelfmassage 
 

Zelfmassage leert u om uw bekkengebied soepel en ontspannen te maken. U leert de spanning in uw vulva en vagina weg te masseren. Ook helpt zelfmassage om u meer bewust te doen worden van uw bekkengebied. Soms is dit deel van ons lijf in slaap gevallen. Door zelfmassage maakt u het bekkengebied wakker en komt u er weer mee in contact. Tevens helpt zelfmassage om te ontdekken welke aanrakingen en plekjes u fijn vindt en maakt het u ontvankelijker voor seksueel genot.
De meeste zelfmassagecursussen hebben een uitwendig en inwendig deel, maar u kunt natuurlijk ook alleen uitwendig masseren totdat u het gevoel krijgt dat het lukt om inwendig te masseren.

Natuurlijk kunt u ook zelf hiermee gaan experimenteren, zonder cursus. Een fijne vibrator is hierbij een goed en effectief hulpmiddel. Onze tip hierbij: de Salfijn of de Joni. Een ander fijn hulpmiddel: de yoni massage wand.

 

9. Dilator Sets
 

Met een dilator set kunt u rustig, op uw eigen tempo, weer leren genieten van penetratie.
Onze tip: de 5-delige dilatorset van siliconen
Uitleg over het gebruik van een dilatorset vindt u hier.
 

10. Boeken & meer lezen
 

Voor meer tips en informatie kunt u ook een boek lezen of andere artikelen op de website.
U kunt inspiratie en kennis opdoen en zo experimenteren met de dingen die u aanspreken en zo kijken wat het beste bij u (en uw partner) past. Dat is uiteindelijk voor iedereen anders. 
 


Voor dit artikel is gesproken met:

 • Annemarie Reilingh – It's my Pleasure
 • Nienke Helder – Seksual Healing

Fijne producten

€ 59,95
Salfijn: Ultra Soft
Heeft een dikke buitenlaag van zachte siliconen waardoor deze vibrator super zacht aanvoelt.
€ 52,95
Siliconen Dilator Set
Effectieve en meest verkochte dilator set, aanbevolen voor specialisten, bekkenfysiotherapeuten en seksuologen.
€ 64,95
Je Joue Mimi: Veel power en mogelijkheden
Een populaire vibrator. Klein, elegant, stil en krachtig. Fijn voor alleen en samen, met eindeloze mogelijkheden.
€ 24,95
Seks: Gids voor meer genieten van seks
Een compleet boek waarin u alles kunt lezen wat nodig is om van seks te kunnen genieten. Geschreven door de bekende Rik van Lunsen en Ellen Laan.
€ 72,00
Rozenkwarts Massage Wand set (Medium en Small)
Een setje met de mooiste massage wands van de natuursteen rozenkwarts. Helend en verzorgend.
€ 89,95
Rozenkwarts Massage Curved
Prachtige yoni massage staaf in natuurlijke rozenkwarts. Voor inwendige (g-spot) massage. Helend, verzorgend en inspirerend.
€ 4,95
Inspirerende kaarten om te praten over seks
Mooie kaartjes met 40 inspirerende vragen voor meer intimiteit en (nog) betere seks.

Aanbevolen artikelen

Tantra. Voor wie meer wil genieten van het vrijen en beminnen, voor wie het gevoel heeft dat het mooier, leuker en liefdevoller kan, is Tantra wellicht de weg naar meer geluk in de slaapkamer. En naar een meer intieme relatie.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief