• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Uw slaapkamer Feng Shui maken voor de juiste C'hi

Uw slaapkamer Feng Shui maken voor de juiste C'hi

De slaapkamer is één van de plekken waar we de meeste tijd in ons leven doorbrengen.
We slapen er,  worden er wakker, en het is de plek om lief te hebben en te beminnen. Dan is het natuurlijk belangrijk dat u en uw partner zich in deze kamer helemaal lekker voelen. Heeft u ooit aan Feng Shui gedacht voor de inrichting van uw slaapkamer? Bij Feng Shui gaat het om het creëren van een aangename, harmonieuze en intieme sfeer die zorgt voor de juiste dosis positieve energie. Onder andere door het kiezen van de juiste plaats van uw bed en meubels. En van de kleuren voor de muren.  

Wat is Feng Shui? Feng Shui (letterlijk: wind en water) is een eeuwenoude Chinese leer. Het is gebaseerd op de wisselwerking tussen Yin (massief en onbeweeglijk) en Yang (licht en actief). Volgens de Feng Shui-filosofie is iedereen en alles op deze wereld met elkaar verbonden door een stroom van universele energie: C’hi (letterlijk: levenskracht). Als deze C'hi optimaal door uw huis of slaapkamer beweegt, beïnvloedt hij uw leven op een positieve manier.

Uw slaapkamer Feng Shui in 9 stappen

Stap 1: Opruimen, muren schilderen en een schilderij

Het is onmogelijk om een volle en rommelige kamer om te toveren tot een Feng Shui-kamer. Om te beginnen zult u alle overbodige spullen uit uw slaapkamer moeten halen.
Uw slaapkamer Feng Shui maken voor de juiste C'hiSchilder vervolgens de muren in neutrale kleuren. Zorg daarbij voor een goede balans tussen koele en warme kleuren. Teveel koele kleuren in een ruimte geven een onbehagelijk en koud gevoel en maken het lastig om er te ontspannen.

Wilt u uw seksleven oppeppen?

Dan is rood een goede kleur om in uw slaapkamer te gebruiken. Rood is een elementaire warme kleur. Het is zo'n vurige kleur dat het effect teveel kan worden maar tegelijkertijd ook erg nuttig kan zijn. Als u het met mate, en in balans met andere kleuren, gebruikt zorgen de rode kleurtrillingen voor net dat beetje extra energie en passie. Als u teveel rood in uw slaapkamer gebruikt zult u waarschijnlijk moeite krijgen met slapen.

Goede 'rode' kleuren voor in de slaapkamer zijn de (roest) herfsttinten. Maar het belangrijkste is om een kleur 'rood' te kiezen waar u zich goed bij voelt en energie van krijgt. Rood is goed te combineren met groen en de houtkleuren beige en bruin. Rood kan het best worden gebruikt in het zuiden/zuidwesten van uw slaapkamer. U hoeft niet meteen uw muren rood te verven, rode accessoires hebben hetzelfde effect.
Op zoek naar meer romantiek in de slaapkamer? Dan zijn de kleuren paars, lila, lavendel en roze goede keuzes.

Stap 2: Kamer tekenen

feng shui inrichten van slaapkamerAls u uw kamer 100% Feng Shui wilt hebben, zult u verder moeten gaan dan alleen het schilderen van muren. Met behulp van een zgn. Baugua Achthoek kunt u uw slaapkamer inrichten aan de hand van de acht windrichtingen.

Begin met het maken van een plattegrond van uw kamer en zorg ervoor dat uw deur aan de onderkant van de plattegrond zit. Leg er vervolgens de bagua overheen met het noorden (Carrière) naar beneden gericht. Uw slaapkamer wordt zo opgedeeld in hoeken met bepaalde symbolische namen. Bij Feng Shui draait het er vervolgens om de objecten in uw kamer zo in te delen en aan te passen dat de eigenschappen die bij de verschillende hoeken genoemd staan optimaal worden benut.
Dus als er een buro in moet (liever niet), deel hem dan in de hoek van 'Knowlegde'. 

Stap 3: Opnieuw inrichten

Uw kamer is nu klaar om ingericht te worden aan de hand van de bagua. Het is belangrijk dat u alleen meubels en decoraties van natuurlijke materialen gebruikt. Dit zal de energiestroom verbeteren. Gebruik katoen, wol en hout in hun natuurlijke tinten (niet geverfd).
Wilt u iets ophangen? Kies voor romantische of gepassioneerde afbeeldingen met gelukkige mensen. Houd uw familiefoto's buiten de slaapkamer. Vrienden, kinderen en familie zijn beter op hun plaats in de woonkamer. Mooie voorwerpen in de vorm van een hart zorgen voor meer romantiek.

Stap 4: Deur moeten open kunnen

De deur is de plek waar energie uw slaapkamer binnenkomt, dus het is erg belangrijk dat uw deur goed open kan zodat de energie niet tegen wordt gehouden. Zet niks achter de deur, want dit zal de energie blokkeren. Hij moet helemaal open kunnen.

Stap 5: Uw bed op de juiste plaats

feng shui bed De positie van het bed is belangrijker dan u denkt en is een kunst op zich. Waar moet u op letten?

Uw bed mag niet recht tegenover de deur staan, want op deze manier blokkeert u de doorstroom van de energie. Als het niet anders kan, zet dan een kamerscherm tussen uw bed en de deur. Let er wel op dat u vanuit uw bed de deur kunt zien. Als dit niet lukt, gebruik dan spiegels, maar voorkom dat u uzelf in die spiegel kunt zien.
Uw bed mag ook niet onder een raam staan. Uw Chi zal dan door het raam verdwijnen en ervoor zorgen dat u moe wakker wordt.

Als u geen andere keuze heeft en u uw bed onder een raam moet plaatsen, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om de gevolgen van de energie van de chi verplaatsen in en uit het venster. U kunt zware gordijnen voor uw raam hangen die het raam volledig bedekken en het licht blokkeren. U kunt de gordijnen overdag openlaten en wanneer u slaapt de gordijnen goed sluiten. Sommige beoefenaars van feng shui adviseren blinds en plaatsen de lamellen in een opwaartse positie voor het omleiden van de chi energie. 

Uw bed los in de ruimte zetten is ook geen oplossing. De achterkant van het bed moet tegen een muur staan. Ook uw bed plaatsen onder een balken plafond doet het stromen van de Chi geen goed.

Door naast het hoofdeinde van uw bed twee identieke nachtkastjes te zetten, creëert u balans in uw slaapkamer. Op deze manier zorgt u ook voor een betere relatie. Het gebruik van dezelfde spullen naast het bed zorgt namelijk voor een groter saamhorigheidsgevoel. Zet op de nachtkastjes ook dezelfde lampen. Hang geen planken of kastjes boven je bed; die houden energie tegen en belemmeren de nachtrust.

Zorg er ook voor dat de Chi onder het bed vrij kan stromen. Dus bouw de onderkant van het bed niet dicht.

Stap 6: Geen elektrische apparatuur

Verwijder alle elektrische apparatuur uit uw slaapkamer. Die veroorzaken een elektromagnetisch veld dat niet goed is voor de C'hi. Als dit écht niet lukt -wat wij ons goed voor kunnen stellen- is het aan te raden om apparaten zoals televisies en computers ‘s nachts volledig uit te zetten, en het liefst af te dekken met een doek. Dit voorkomt de slechte straling.

Stap 7: Zachte verlichting

Uw slaapkamer is een Yin-ruimte: een vrouwelijke ruimte en vraagt om een zachte verlichting. Kies niet voor één grote lamp maar plaats meerdere kleine lichtpunten,  bijvoorbeeld kaarsen, op verschillende plekken in de kamer. 

Stap 8: Opgeruimd

Zorg er voor dat de kamer altijd is opgeruimd. Zo kan uw C'hi makkelijker door de kamer stromen. Alles wat u in uw slaapkamer zet, zal de C'hi in de weg staan. En geblokkeerde energie houdt, volgens de Feng Shui leer, vooruitgang tegen.

Stap 9: Bureau

Soms is het niet te voorkomen, maar het is beter om geen bureau in uw slaapkamer te zetten. Kan het niet anders? Zorg er dan voor dat u van achter uw bureau de deur kunt zien. Plaats bovendien uw bureau in noordoostelijke richting, daar zit de kennis en wetenschapsplek.

Boekentip: 
Feng Shui voor beginners
Feng Shui voor minnaars (alleen nog tweedehands te bestellen bij o.a. Bol.com)

Reacties

Ik slaap UITSTEKEND met het hoofdeinde richting raam en wordt uitermate uitgerust wakker. Mijn bed tegen een muur met het hoofdeinde heeft juist jaren gezorgd dat ik niet goed sliep. Het gaat op veel vlakken veel beter met mij nu ik op deze manier slaap!

leuke reactie, lekker dwars, hou ik wel van.

Ik heb 2 deuren op mijn slaapkamer. Waarvan er 1 dicht is. Daar staat mijn bed tegenaan. Ik heb weinig andere opties. Hie ik vanacht zal slapen dat moet ik nog ondervinden.

Is de kua richting belangrijker dan de "basis" regels? Want als ik het een doe kom ik slecht uit met het ander en omgedraaid.