Overslaan en naar de inhoud gaan

Comfortabel nieuwe posities ontdekken met een seks kussen

We doen het allemaal wel eens: een kussentje onder je rug, billen of knieën leggen voor wat extra comfort en opwinding. En niet voor niets: een kleine lift en wat extra ondersteuning kan een groot verschil maken. Dat effect wordt nog beter met een kussen dat daar speciaal voor is ontwikkeld. Met een ergonomisch sekskussen worden veel standjes fijner en opwindender. Het kan voor nieuwe opwindende en spannende standjes en avonturen zorgen. En voor compleet nieuwe sensaties.
Ook kunt u hiermee weer standjes doen die, door bijvoorbeeld lichamelijke ongemakken, zonder kussen niet mogelijk zijn. Of die u niet lang (meer) kunt volhouden.

Wat is een sekskussen?

Een sekskussen, ook wel liefdeskussen of positiekussen genoemd, is een stevig "kussen" dat in verschillende vormen en maten te verkrijgen is. Een seks kussen is stevig genoeg om lichaamsgewicht te ondersteunen en bij bewegingen voor stabiliteit te zorgen. Een goed sekskussen heeft de juiste hoeken om te ondersteunen en optimaal te stimuleren.
 

Klein steuntje als opwindende accessoire voor nieuwe sensaties
 

Met een seks kussen worden veel seks standjes leuker, comfortabeler en opwindender. De subtiele helling en de stevigheid bieden ideale ondersteuning en lift voor bijvoorbeeld een hele opwindende missionaris positie. Maar er zijn veel standjes die met de juiste steun voor meer opwinding en stimulatie zorgen. 
 

Ondersteuning bij lichamelijke ongemakken
 

Sekskussens kunnen helpen om op een comfortabele manier (nieuwe) posities uit te proberen.  Heeft u of uw partner bijvoorbeeld last van rugpijn, knieën of polsen dan zijn bepaalde posities vaak pijnlijk en/of niet meer mogelijk. De juiste ondersteuning door middel van een speciaal liefdeskussen kan enorm helpen om, met deze klachten, toch te blijven genieten van elkaar, van intimiteit en fijne gevarieerde seks. 
Ze kunnen seks posities, die u dacht niet meer te kunnen doen, toch weer op een comfortabele manier mogelijk maken.  Zo kan een seks kussen ervoor zorgen dat de ruggengraat in een natuurlijke houding blijft tijdens penetratie wat pijn in de onderrug en benen aanzienlijk vermindert.

Verschillende typen seks kussens

De voorkeur voor bepaalde posities tijdens seks is natuurlijk heel persoonlijk. Er zijn dan ook zeer uiteenlopende typen sekskussens verkrijgbaar, van klein en bescheiden tot een behoorlijk formaat die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan het comfort.

Op hoofdlijnen zijn er drie soorten sekskussens te onderscheiden:
 

Een wedge sekskussen
 

Dit type sekskussen is klein en driehoekig. Het ondersteunt vooral bij posities die de handen en knieën belasten. Ze zijn onder andere te gebruiken voor het liften van de heupen, knieën en dijbenen of als ondersteuning van de armen, benen of rug. Posities waarbij een wedge sekskussen een goede ondersteuning kan bieden zijn; de missionaris positie, bij anale seks en bij orale bevrediging. 
Een wedge kussen maakt diepere penetratie mogelijk, zorgt voor opwindende stimulatie van de g-spot, en voorkomt een stijve nek bij orale seks. Kortom, een wedge seks kussen biedt ondersteunt als dat nodig is. En zorgt voor een scala aan nieuwe standjes en mogelijkheden voor diegenen die samen op avontuur willen.
 

Een hellend sekskussen
 

Een hellend sekskussen, in het Engels ook wel een “ramp” of “wedge ramp” genoemd is qua vorm eigenlijk een verlengde van het wedge sekskussen. Een hellend sekskussen is echter veel groter en loopt, zoals de naam al verraadt, hellend omhoog. Het hellende vlak geeft een brede steun aan de rug. Het zorgt ervoor dat de ruggengraat recht kan blijven. 
De vorm zorgt voor een goede ondersteuning zodat de druk op knieën en polsen ook wordt weggenomen. Dit heeft een comfortverhogende werking waardoor u van veel posities langer en comfortabeler kunt genieten.
Vaak worden hellende sekskussens gecombineerd met een wedge kussen, waardoor een grote verscheidenheid aan mogelijkheden ontstaat. De korte ingevouwen variant biedt dan bijvoorbeeld een goede ondersteuning bij fellatio of bij een “doggy position”, terwijl een lange uitgevouwen variant veel andere posities en een veel diepere penetratie van de penis ondersteund.
 

Een mount sekskussen
 

De vrije vertaling van een “mount sekskussen” is een “bestijg kussen” en hoewel dat net even anders klinkt dan de Engelse benaming beschrijft het wel goed het idee achter dit type sekskussen. Een mount sekskussen heeft namelijk de vorm van een gewoon kussen, maar is wat platter. En daarnaast heeft een mount sekskussen meestal een plek waar een seksspeeltje in geplaatst kan worden, zodat daar handsfree van genoten kan worden.
Een mount sekskussen is zowel alleen als samen te gebruiken. Ze zijn vaak van een goed verend materiaal, zoals foam, gemaakt die een goede langdurige ondersteuning bieden. Door een seksspeeltje in de opening te plaatsen kunt u alleen of samen genieten van de stimulatie, bijvoorbeeld tijdens het voorspel, terwijl u ondertussen uw handen vrij heeft voor andere handelingen. Ook kan een speeltje in het kussen voor stimulatie zorgen tijdens seks met een liggende houding op de buik. Een mount sekskussen biedt beduidend minder ondersteuning voor het lichaam dan een hellend sekskussen of een wedge, maar heeft voornamelijk de stimulatie en “handsfree” functie als voordeel.

Posities voor gebruik van wedge kussen

Posities voor gebruik van hellend kussen

Welk type sex kussen past bij u?

Het type erotisch kussen dat het best bij u past hangt af van uw voorkeuren, wensen, fantasieën en eventuele lichamelijke ongemakken.

Bent u op zoek naar ondersteuning van pols en knieën? Of wilt u diepere en meer stimulerende penetratie? Of langer en comfortabel genieten van orale seks? Dan is de wedge een goede keuze.

Het wedge sekskussen van het merk Liberator (wereldwijd populairste en beste merk als het gaat om seks kussens) is gemaakt van high density schuim, biedt stevigheid en stabiliteit, een goede schuine hoek en een stevige lift. Die zijn perfect voor anale seks en de missionarispositie, maar ook voor G-spot stimulatie en diepere penetratie.
 

Belangrijkste kenmerken van een wedge

 • Klein en discreet
 • Voor diepe penetratie
 • Juiste hellingshoek voor betere g-spot stimulatie
 • Stabiel en stevig voor goede ondersteuning 
 • Perfect voor ondersteuning bij anale seks, missionaris positie en orale erotiek
  - onder andere polsen en knieën, onderrug en nek.
 • Toegankelijk om samen met nieuwe posities mee te experimenteren


Wanneer u zoekt naar een bredere ondersteuning van het bovenlichaam, van de rug en de rest van het lichaam, dan is een hellend sekskussen of “ramp” sekskussen beter geschikt.

Het opvouwbare hellende sekskussen van Liberator combineert het hellende effect met een wedge, waardoor eigenlijk het beste van beiden wordt gecombineerd. Door de brede ondersteuning zorgt het voor een goede ondersteuning voor knieën en rug en maakt het heel veel standjes op een comfortabele manier mogelijk.
 

Belangrijkste kenmerken van een ramp

 • Goede ondersteuning van de  hele rug
 • Goede ondersteuning van knieën en polsen
 • Maakt diepere penetratie mogelijk
 • Geeft stevige ondersteuning en stabiliteit
 • Maakt veel nieuwe seksposities mogelijk of comfortabeler
 • Vrij groot 


Een mount sekskussen is tot slot vooral geschikt wanneer u niet primair op zoek bent naar een stevige ondersteuning van boven- of onderlichaam, maar vooral naar een leuke manier om samen te genieten van seksspeeltjes, die in de opening in het midden geplaatst kunnen worden, zodat u als het ware “handsfree” bent.

€ 99,00
Liberator Jaz: Sekskussen voor kleine lift met groot verschil
Een kleine lift kan een groot verschil maken. Het is een 'must-aankoop' zegt Timothy Ferriss (wereldwijd bekend blogger en auteur van The 4-Hour Body)
€ 62,95
Sexy wedge kussen - ondersteuning en lift (zwart en roze)
Een positie kussen dat ondersteuning biedt en voor opwindende nieuwe sensaties zorgt. Een kleine lift maakt een groot verschil.
€ 219,00
Liberator Flip Ramp: Ondersteuning voor rug en knieën bij seks
Seks is leuk en opwindend. Helaas niet altijd en voor iedereen. Rugpijn en last van de knieën of polsen kunnen een seksleven flink in de weg zitten
€ 269,00
Liberator Ramp/Wedge - Voor veel plezier en mogelijkheden
2 meest populaire kussens voor veel plezier, spelen en genieten. Ondersteunt en zorgt voor comfort.
€ 69,95
Sekskussen hart- Sexy Lift, Ondersteuning en Nieuwe Sensaties
Hartvormig postioneringskussen. Zorgt met kleine lift en ondersteuning voor een groot verschil in beleving.
€ 109,95
Liberator Wedge
Ergonomisch sekskussen Wedge van het merk Liberator. Met deze Liberator wedge worden veel seks standjes leuker, comfortabeler en opwindender. De

Tips voor gebruik van "gewone" kussens

Als de stap naar een seks kussen voor u wat te groot is, kunt u ook eerst uw eigen kussens gebruiken voor meer comfort en extra stimulatie. Een gewoon kussen blijft wat minder goed op zijn plaats, vervormt en heeft niet de juiste hellingshoek voor goede rug, hoofd en romp ondersteuning, maar het is zeker de moeite van het proberen waard. 
 

Opwindende missionaris positie
 

De bekendste houding is de missionaris houding. Met een wedge kussen kan de dame haar bekken een lift en ondersteuning geven, maar dat kunt u ook doen met 1 of 2 gewone kussens.
Doen:  Leg als vrouw een paar kussen onder uw onderrug. U zult merken dat als de partner penetreert zijn penis precies de juiste hoek heeft om de g-spot te stimuleren.

 

Opwindende woman-on-top


Een andere sekspositie waarbij kussens wonderen kunnen verrichten is de positie waarbij de vrouw bovenop de man zit.
Doen: leg kussens onder je knie aan de zijkant van je partner, en ook nog een kussen onder de rug van je partner.
De dame zal merken dat deze positie comfortabeler vol te houden is en penetratie  (door de andere hoek) opwindender aanvoelt.

Opblaasbare seks kussens

Er zijn ook opblaasbare kussens verkrijgbaar. Wij hebben ze laten testen maar de meeste testers zijn niet enthousiast. De opblaasbare kussens geven veelal onvoldoende ondersteuning en stabiliteit. Het is best een leuke accessoire voor het proberen van andere standjes maar om goede ondersteuning te bieden schieten ze te kort.

Reacties

Ingediend door depaarsekeizerin op di, 07/12/2022 - 12:20

De hoezen kunnen het beste koud gewassen worden. Vervolgens kunt u ze op een lage temperatuur in de droger doen, of aan de lijn laten drogen. Zo behoudt u de zachtheid van de hoezen.
De binnenvoering is gemaakt van waterbestendig nylon en kan worden schoongemaakt met een vochtige doek of spons.

Reactie toevoegen

Platte tekst

 • Geen HTML toegestaan.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Aanbevolen artikelen

Vaste rollen en gewoonten zijn beruchte passiekillers. Maar wie heeft ze niet? In het begin van een relatie ontwikkel je samen vaak een bepaalde manier om de liefde met elkaar te bedrijven en elkaar te bevredigen. Ongemerkt en onbedoeld
x

Veelgestelde vragen

wat is een sekskussen?

Een sekskussen, ook wel liefdeskussen of positiekussen genoemd, is een stevig "kussen" dat in verschillende vormen en maten te verkrijgen is. Een seks kussen is stevig genoeg om lichaamsgewicht te ondersteunen en bij bewegingen voor stabiliteit te zorgen. Een goed sekskussen heeft de juiste hoeken om te ondersteunen en optimaal te stimuleren.

Is een wedge kussen ook te gebruiken bij rugpijn?

Het plaatsen van een wedge onder het bovenlichaam kan de druk op de onderrug verminderen en kan zorgen voor een goede en gezonde uitlijning van de wervelkolom.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief