Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook zonder penetratie kan seks geweldig zijn, 10 tips

Penetratie is in onze gedachten vaak het equivalent van seks hebben. Maar seks is veel meer dan dat. Seks is ook aanraken, zoenen, strelen, erotische fantasieën delen, elkaar diep in de ogen kijken, anale seks, massage, masturbatie en nog veel meer.
Seks is dus ook prima mogelijk zonder penetratie. En zonder penetratie kan seks net zo fijn, opwindend en spannend zijn.
Er zijn immers zoveel meer manieren om intiem te zijn, de liefde te bedrijven en het fijn te hebben samen. En dan denken we niet alleen aan knuffelsex maar ook aan gepassioneerde en wellustige seks.
 

 

 

Wat ze in het Engels ‘outercourse’ noemen

Een echt goed Nederlands woord is er niet voor. Het woord ‘gemeenschap’ wordt in het Engels vaak ‘intercourse’ genoemd. Hoewel dit woord zijn oorsprong niet vindt als een ander woord voor ‘seks’, lijkt ‘intercourse’ natuurlijk te verwijzen naar penetratie. In de jaren ‘80 is de tegenhanger daarvan ontstaan: ‘outercourse’; oftewel seks zonder penetratie.

Het ontstaan van het woord ging gepaard met het groeiende besef, met name bij de mannen, dat voor vrouwen vaak meer nodig is dan alleen penetratie om optimaal te kunnen genieten van seks. Het voorspel en stimulatie is een even belangrijk onderdeel van de seks als de penetratie. Maar met ‘outercourse’ wordt niet zozeer het voorspel bedoeld. Het is seks zonder penetratie in zijn algeheel.
 

Staat penetratie gelijk aan fijne seks?

Het is niet zo gek dat penetratie een onlosmakelijk onderdeel is van seks in onze gedachten. In de gemiddelde film met een seksscène worden op het ene moment de kleren van het lijf getrokken en in de volgende scène wordt al snel overgegaan op penetratie. We weten eigenlijk niet beter. En toegegeven, penetratie is een belangrijk onderdeel van seks. Onlosmakelijk zelfs, als het om voortplanting gaat.
Maar is penetratie wel echt het equivalent van fijne seks?

Seks is veel meer dan penetratie

Een goed seksleven gaat over meer dan alleen penetratie. Het gaat net zo goed over intimiteit en aanraking. Naar gelang we ouder worden verandert onze seksuele behoefte ook. Dat de zin in penetratie daarbij afneemt is heel normaal.

Maar penetratie kan ook (tijdelijk) uit een seksleven verdwijnen door bijvoorbeeld pijn bij penetratieklachten, overgangsklachten, vaginismemedicatie,  erectieproblemen,  fysieke ongemakken of simpelweg omdat de zin afneemt.

Wanneer zoiets gebeurt, besef dan dat dit niet per definitie het einde van uw seksleven betekent.  Helemaal niet zelfs. Praat erover met uw partner en ga samen op avontuur naar nieuwe manieren om uw seksleven zonder penetratie te verkennen. Hieronder inspireren wij u graag.
 

Seks zonder penetratie net zo heftig en intiem

Waar seks aan de ene kant hitsig, heftig en intens kan zijn is het aan de andere kant één van de meest intieme dingen die een mens kan doen. En hoewel de vorm waarop we intiem zijn met een ander op elke leeftijd en voor ieder mens anders is, is de behoefte eraan een constante factor.

Seks zonder penetratie kan net zo opwindend en heftig zijn, en ook net zo intiem en verbindend.
Bij penetratie-loze seks moet je het wel anders doen, dat gaat niet op de automatische piloot.  Je moet samen creatief zijn, experimenteren en de vernieuwing opzoeken. Maar het mooie is dat vernieuwing voor passie en opwinding zorgt. En door te experimenteren wordt seks geen ‘moeten’ meer, maar ‘voelen, ervaren en verbinden’. Zodat je samen meer plezier hebt en meer samen zult genieten. 
 

Voor iedereen belangrijk om seks te kunnen hebben zonder penetratie

Op alle leeftijden, maar met name bij sommige oudere stellen, neemt de behoefte aan penetratie af. Wanneer penetratie altijd een heel belangrijk onderdeel van seks is geweest,  zal de behoefte aan seks in zijn geheel afnemen. En dat is zonde, want er zijn veel meer manieren om van seks te kunnen genieten.


Het is dus belangrijk om al vroeg samen te experimenteren met allerlei vormen van seks. Probeer samen eens seks te hebben zonder penetratie. Het zal helpen om speelser en fantasierijker te zijn. Jullie zullen gevoelige plekjes van elkaars lichaam ontdekken waarvan jullie het bestaan niet wisten.
 

Experimenteren: wat je moet weten

Voor experimenteren heb je wel wat lef en durf voor nodig. Door te experimenteren kom je in nieuwe situaties terecht, die opwindend en spannend kunnen zijn, maar ook ongemakkelijk. Besef dat een beetje angst en onzekerheid erbij hoort, maar ga ervoor. Het wordt er echt alleen maar leuker op!
 

Laat u niet te snel ontmoedigen


Geef niet meteen op als een experiment niet fantastisch gaat. Vaak moet iets herhaald worden om de kans te krijgen "eigen' te worden.  Pas daarna kunt u bepalen of u het leuk en lekker vindt en of het voor jullie een mooie nieuwe aanvulling op het seksleven is. Het is net als bij nieuwe smaken, daar moet je ook aan wennen. En gaat het experiment niet zoals gedacht? Lach er samen om en bedenk dat ook dit voor een nieuwe intimiteit zorgt. En dat al deze ervaringen jullie seksleven samen uniek maakt.
 

Grenzen en respect
 

Een gezond gevoel van spanning hoort bij het uitproberen van iets nieuws, maar u moet zich natuurlijk wel relaxed en veilig voelen. Alleen in een veilige situatie durven mannen en vrouwen zich bloot te geven en te verschillen van de partner. Alleen in een veilige setting kan je met elkaar praten over wensen en grenzen. En het respecteren van die wensen is een basisvoorwaarde voor het experimenteren.

Waar de grens ligt bepaalt uzelf. Soms is het lastig om de grenzen aan te geven, maar spreek daar van te voren over. Het is de bedoeling dat ieder zich vrij voelt om nieuwe dingen te proberen, maar wel binnen de grenzen die de ander daarvoor van te voren heeft aangegeven.
 

Hoe stel je een grens?
 

Vaak is de grens bereikt als er een onprettig of onaangenaam gevoel optreedt. Gaat de ander dan door, dan wordt dit erger. Dan is tijd om dit duidelijk aan te geven. Doorgaan is dan absoluut niet gewenst.
Uiteraard kan het gebeuren dat u niet mee wilt gaan in de seksuele wensen van de ander. Respect daarvoor is belangrijk maar het "nee" van de ander kunt u ook prima zien als begin van een onderhandeling over jullie wensen. Bedenk ook dat te veel "nee" zeggen er uiteindelijk in kan eindigen dat er vrijwel niks verandert, en dat zou jammer zijn. "Ja" zeggen kan ook een experiment op zich zijn.

10 Tips en adviezen voor geweldige seks zonder penetratie

Hieronder vindt u een aantal manieren om uw seksleven zonder penetratie vorm te geven. Wij hopen dat deze u inspireren tot avontuurlijke verkenningen en experimenten.

1. Erotische en sensuele massage

De huid is ons belangrijkste orgaan. Aanrakingen stimuleren de zenuwuiteinde, en deze geven op hun beurt signalen af naar de hersenen. Bij elk signaal worden er allerlei processen in gang gezet waaronder het aanmaken van het gelukshormoon endorfine.  Vrijwel niets is dan ook opwindender dan ook een erotische massage.
Het geven van een goede erotische massage is een kunst op zich en blijkt in de praktijk toch vaak moeilijker dan gedacht.
We helpen u graag op weg met informatie en praktische erotische massage oefeningen en tips.

2. Orale erotiek

Orale seks is één van meest intieme manieren om elkaar te verwennen en te laten genieten. Orale erotiek maakt al sinds mensenheugenis een belangrijk deel uit van ons seksleven. In het Romeinse Pompeii zijn veel fresco's gevonden met een erotische weergave van orale seks. 
Benieuwd op welke manier(en) uzelf én uw partner (nog meer) kunnen genieten van orale seks? We zetten de belangrijkste tips voor u op een rijtje.

3. Anale erotiek

Anale seks of erotiek is een breed begrip. Het gaat van het strelen van de anus tot penispenetratie en alles daar tussen in. Het kan voor geweldige sensaties en orgasmes zorgen, voor zowel mannen als vrouwen. 
Toch zijn er toch nog veel mensen een beetje huiverig om hiermee te experimenteren. En dat is jammer, want anale seks kan ontzettend fijn, opwindend en spannend zijn. Een prostaatorgasme kan bijvoorbeeld intenser aanvoelen dan een "normaal" orgasme. Wij helpen u graag om er een positieve en opwindende ervaring voor beide van te maken met handige informatie, tips en adviezen.

 

4. Tantra seks

Tantra gaat over genieten van verlangen en genieten van elkaar. Jezelf accepteren zoals je bent en ook de ander. Over liefde en bewustzijn. Over een liefdevolle vorm van seksualiteit waarbij het bewustzijn tijdens het vrijen op het contact met de partner is gericht en niet op doelgerichte bewegingen. Op die manier verander je seksuele energie in liefde en harmonie. Hoe? Dat kunt u hier lezen.

6. Praten over seks

De meeste mensen vinden het niet gemakkelijk om met hun partner te praten over seks. Het is vaak lastig om uw partner te vertellen waar u van geniet, waar u niet van houdt, wat u voor opwindende fantasieën en spannende dromen heeft, wat u wel eens zou willen proberen en wat juist niet.
En dat is uiteraard zonde. Praten over seks is belangrijk en bij seks zonder penetratie is dat belang nog groter. Maar het fijne is: het wordt er echt alleen maar beter en leuker van. Een toegankelijk en leuk hulpmiddel is dit kaartensetje
Meer informatie en adviezen hoe samen te praten over seks leest u hier.

7. Zet uw fantasie aan het werk

Opwinding en verlangen beginnen in het hoofd. Door een erotische gedachte of fantasie wordt het seksuele systeem geactiveerd en word je opgewonden. 
Dus zet uw hoofd en fantasie aan het werk voor meer avontuur, plezier en afwisseling. Zoek inspiratie en laat u in vervoering brengen. Kijk samen een erotische film, lees elkaar opwindende erotische verhalen voor (of lees ze lekker alleen) en bekijk onze website samen. Een mooie gelegenheid ook om jullie fantasieën met elkaar te delen.
 

8. Speeltjes voor meer plezier

Seks speeltjes zijn al eeuwen oud. In de tijd van de Romeinen en Grieken werden ze al gebruikt. En dat is niet voor niets. Ze kunnen de seks verrijken, leuker maken en naar een hoger niveau tillen. Speeltjes kunnen een hele nieuwe dimensie geven aan solo of seks samen, en zijn de moeite van het proberen waard.  
Bij een leuk speeltje voor samen kunt u denken aan een vibrator, maar ook aan een blinddoek, een streelveer, een vibrerend eitje of een massagekaars. In onze winkel vindt u tal van fijne, opwindende en leuke speeltjes. Het samen uitzoeken vormt al het eerste plezier.

9. Sensate Focus

Streeloefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de hedendaagse sekstherapie. 
Deze streeloefeningen, ook wel Sensate Focus Therapie genoemd, kunnen helpen om elkaar (weer) te leren prikkelen en om (weer) te genieten van elkaar, van intimiteit en van seks. En om te leren praten over wat men plezierig vindt en wat juist niet. 
Ze worden vaak ingezet als er erectieproblemen of pijnklachten zijn.
Maar deze oefeningen kunnen ook helpen richting te geven aan een opwindend seksleven zonder penetratie.

10. Kinky


U kunt ook samen een spelen en experimenteren met de sensatie van een (beetje) pijn. Pijn en genot liggen vaak dicht tegen elkaar aan. Kijk bijvoorbeeld eens naar mooie tepelklemmetjes, of naar een stijlvolle zweep.

Ook opwindend: een rollenspel waarbij de één dominant is en de ander onderdanig. De dominante partij geeft spannende opdrachten aan de ander. Zo maak je van het rollenspel een opwindend machtsspel

Fijn producten voor seks zonder penetratie

€ 57,95
Aludra stimulator: stil, krachtig, goed ontwerp
Fijne, kleine en effectieve vibrator. Met dikke, super zachte buitenlaag en eindeloos veel mogelijkheden.
€ 89,95
Wandmassager Bordeaux
De nieuwste, en meest innovatieve wand vibrator. Aanrader.
€ 29,95
Tantra, een weg naar intimiteit en extase
Een van de belangrijkste standaardwerken op het gebied van Tantra. Praktisch en toegankelijk.
€ 23,95
Massage olie Romance Sparkling (240 ml) - Shunga
Een fijne, zachte massage olie met de bedwelmende geur van champagne en aardbeien.
€ 23,95
Verfijnd glijmiddel met de smaak van wilde kersen (biologisch)
De smaak is verfijnd en lief, uitzonderlijk lekker en (ze zeggen) verslavend. 120 ml
€ 17,95
Streelveer met speellint
Fijne streel- en plaagveer met speellint van satijn. Een setje om elkaar te prikkelen, plagen en te verleiden. Doen: Laat uw geliefde ontspannen gaan
€ 4,95
Inspirerende kaarten om te praten over seks
Mooie kaartjes met 40 inspirerende vragen voor meer intimiteit en (nog) betere seks.
€ 44,95
Set Anale Erotiek voor Hem en Haar
Mooie set voor anale erotiek voor hem en haar. Voor experimenteren, veilige anale avonturen en nieuwe sensaties!
€ 64,95
Je Joue Mimi: Veel power en mogelijkheden
Een populaire vibrator. Klein, elegant, stil en krachtig. Fijn voor alleen en samen, met eindeloze mogelijkheden.
€ 44,95
Rocky: Voor Mind-blowing sensaties
Stimuleert de clitoris zoals geen enkele andere vibrator dat doet.
€ 24,99
Come Together - Voor blijvende Seksuele Verbinding
Een inspirerend boek over hoe je samen met je partner(s) een goed seksleven krijgt en houdt.

Wellicht ook interessant

Geraffineerde sensuele verrassing voor hem of haar: aardbeien in een jasje van chocolade. Het knapperig bittere van de chocolade gaat perfect samen met de zacht, zoete en sappige aardbei. Een erotische traktatie!

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief