• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Sexy klassieke muziek voor de juiste stemming

Sexy klassieke muziek voor de juiste stemming

Muziek is emotie. Muziek kan sensueel en langzaam zijn maar ook opgezwollen en gepassioneerd of licht en zwoel, of donker en wellustig. Muziek is er voor alle stemmingen en voor alle sferen. Heeft u een bijzondere avond, of middag gepland en bent u op zoek naar de juiste muziek? Hieronder een aantal klassieke sexy muziek suggesties.

1. Niets is sexier dan Giacomo Puccini’s La Bohème, vooral de tenor-aria “Che Gelida Manina”, maar ook “Si, mi chiamano Mimi” en het liefdesduet “O soave fanciulla” zijn niet voor niets wereldwijde hits geworden. La Bohème is één van de meest romantische opera’s ooit, hier horen we passie en sensualiteit.

2.  Ravel’s ‘Bolero”. Degene die daar niet van in de juiste stemming komt, komt dat nooit. Zelfs Arie Boomsa vrijt op deze muziek.

3. Het vierde deel van Symphony No. 22 ( City of Light) door Alan Hovhaness.
 
4. Mussorgsky’s  ‘Night on Bald Mountain' is ook een aanrader. Toegegeven, het is een beetje donker, maar wel sfeervol. Het doet een beetje denken aan gepassioneerde seks, ergens in een kasteel op een donkere en regenachtige nacht. 

5. Erotische en stimulerende muziek is ook zonder twijfel Brams: Clarinet Quintet; Clarinet Trio.
 
6. Tedere, ontroerende erotiek vind je in “String Quartet No. 2’ in D van Borodin. Niet zozeer voor de verleiding, maar meer als muziek voor tijdens het vrijen op een lome ochtend met je geliefde.
 
7. En denk eens aan “Carmen" van Bizet; zwoel, sexy en provocerend.
 
8. Een erotische klassiek stuk  is Beethovens vioolconcert.  Het verleidingsspel tussen de solist en het orkest en de verleidelijke ritmes passen perfect bij het ritme van het beminnen.
 
9.  Voor pure erotica in muzikale vorm, kunt u ook bij Richard Strauss terecht. Er is zoveel om uit te kiezen, maar als u echt wilt horen wat een echt grote componist kan suggereren met muziek, probeer dan  de ouverture van “Der Rosenkavalier”.  Deze opera gaat over tijd, leeftijd en liefde op het eerste gezicht en u kunt hierbij genieten van de meest goddelijke muziek ooit geschreven voor de sopraan stem.
 
10. Les Preludes" van Franz Liszt omvat alle fasen van het voorspel langzaam opklimmend tot een hoogtepunt.
 
11. De Tannhauser Overture" van Richard Wagner. Het  langzame, sensuele begin en de overdonderende climax van het stuk; adembenemend!

12. Meer romantisch? Dan is er Je te veux, van Satie.