Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe gebruik je een glijmiddel? En meer vragen, tips en adviezen over glijmiddelen

Een glijmiddel kan voor veel plezier en genieten zorgen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de meeste dames meer plezier ervaren bij het vrijen en seks als er een glijmiddel wordt gebruikt. Het kiezen van een glijmiddel is heel persoonlijk.

In de gids Hoe kies je het juiste glijmiddel helpen wij u graag. Hoe gebruik je vervolgens een glijmiddel? Wij geven graag een aantal tips en adviezen. En antwoorden op veel gestelde vragen. Zodat u alleen of samen onbezorgd kunt spelen, genieten en plezier kunt hebben.
 
 

Wanneer breng je het glijmiddel aan?


Tijdens het voorspel

Er zijn verschillende momenten waarop u een glijmiddel kunt aanbrengen. Tijdens het voorspel al bijvoorbeeld. Met een glijmiddel op basis van siliconen kunt u elkaar al heerlijk masseren. En vandaaruit langzaam naar beneden, naar de penis en de vagina afdalen.
Het gebruik van een glijmiddel bij stimulatie met hand of mond kan ook voor opwindende nieuwe sensaties zorgen.
Een glijmiddel met een stimulerend, verkoelend of verwarmend effect zal u verrassen. Voor speels plezier en intens genieten tijdens het  voorspel. Breng het daarvoor niet alleen aan op de penis en de vagina, maar bijvoorbeeld ook op de tepels. Of op andere gevoelige plekjes zoals oorlelletjes, dijen, hals....  Blaas er zachtjes vervolgens op voor een overweldigend lekker gevoel.
Er zijn ook glijmiddelen met een smaakje. Die kunt u op de penis of de vagina aanbrengen voor oraal genieten.
 

Net voor penetratie

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het glijmiddel aan te brengen voor de penetratie, wanneer u daar beiden klaar voor bent.
 

Kan ik het ook voor het vrijen aanbrengen?

Ik kreeg laatst een mailtje van een dame die zich schaamde om een glijmiddel te gebruiken. En die het lastig vond om dat met haar partner erbij aan te brengen. Herkent u dit gevoel? Geen probleem. U kunt een glijmiddel ook voor het vrijen aanbrengen.

Ga voor het vrijen even naar de wc of badkamer en breng een paar druppeltjes van een siliconen glijmiddel aan op de binnen- en buitenkant van uw schaamlippen. Masseer het lichtjes in zodat het niet druppelt. Als u hieraan gewend bent geraakt, is een volgende stap het met uw partner te bespreken. Openheid is uiteindelijk toch de sleutel tot een geweldig seksleven. En waarom zou u zich schamen?
 

Hoe breng je het glijmiddel aan?

Het aanbrengen van een glijmiddel is eenvoudig. Doe eerst een beetje op uw vingers. Zo warmt u het glijmiddel ook meteen op. Breng vervolgens het glijmiddel aan op de binnenkant van uw schaamlippen, op en rond uw clitoris en een beetje op de penis van uw partner. U hoeft het glijmiddel niet aan te brengen in uw vagina. Het glijmiddel zal zich vanzelf in uw vagina verspreiden door de penetratie en de bewegingen.
 

Hoeveel glijmiddel moet je gebruiken?

Heeft u een siliconen glijmiddel, dan zijn een paar druppeltjes voldoende. Voelt het toch nog wat stroef? En nog niet zacht en vochtig genoeg? Dan brengt u eenvoudig wat meer aan. Een glijmiddel moet de wrijving tegengaan die huid op huid kan veroorzaken. Voelt u toch de wrijving, dan moet u een beetje extra glijmiddel aanbrengen. Teveel aanbrengen kan niet. Dat voelt misschien wat glibberig aan, maar dat kan ook wel weer opwindend zijn. Gewoon lekker proberen. En anders afvegen met een tissue.

Heeft u een glijmiddel op waterbasis, dan kunt u het beste een beetje meer aanbrengen. Denk aan de hoeveelheid die op een theelepeltje past. Een glijmiddel op waterbasis droogt op dus u zult hoogst waarschijnlijk het glijmiddel nog een keertje moeten aanbrengen. Houd het glijmiddel dus in de buurt. Maar met wat speeksel of water kunt u het glijmiddel na verloop van tijd ook activeren. Sommige dames en heren hebben daarvoor een klein sprayflesje met water bij het bed staan.
 

Glijmiddel in bad of onder de douche

Seks in bad of onder de douche kan stroef en beetje pijnlijk zijn. Het vaginale vocht verdwijnt namelijk. Maar het is wel leuk. Met een goed glijmiddel op basis van siliconen wordt het nog leuker. Dit glijmiddel verdwijnt niet door het water. Een glijmiddel op basis van siliconen is waterproof. Je moet het met zeep verwijderen.
Een glijmiddel op waterbasis is niet geschikt voor seks en water.
 

Hoe gebruik je een glijmiddel met een speeltje?

Het spelen met een vibrator wordt een nieuwe belevenis als u er een glijmiddel bij gebruikt. Het beste is te kiezen voor een glijmiddel die speciaal voor het gebruik met speeltjes is gemaakt. Deze glijmiddelen zijn net wat dikker en blijven wat beter op de plek zitten waar u dat wilt. Breng een beetje glijmiddel op de vibrator aan en ook een beetje op uzelf. 
 

Voor anale spelen

Bij anale spelen is een glijmiddel noodzakelijk. Deze plek maakt van nature namelijk geen vocht aan. U neemt hiervoor een dikker glijmiddel. Bij voorkeur eentje die speciaal voor anale seks is ontwikkeld.
Het werkt goed om te beginnen met een massage van de billen, te beginnen aan de buitenkant en vervolgens langzaam richting de anus. Geniet eerst van deze sensaties om vervolgens een stapje verder te gaan. Wees niet zuinig met het glijmiddel.
 

Breng je een glijmiddel buiten of binnen een condoom aan?

U kunt het beste een druppeltje glijmiddel in het topje van het condoom aanbrengen, vóórdat u de condoom om de penis doet. U moet wel oppassen dat u niet teveel aanbrengt, dan zou u het risico kunnen lopen dat het condoom afglijdt.
 

Kan het lichaam gewend en verslaafd raken aan een glijmiddel?

Het antwoord is kort: nee. Een lichaam kan niet verslaafd of gewend raken aan een glijmiddel. Een glijmiddel zorgt voor aanvulling op het natuurlijke vocht van de vagina. Het heeft geen invloed op de vochtaanmaak. 
 

Kan ik een glijmiddel gebruiken als ik zwanger wil worden?

Ja, maar beter is het om geen glijmiddel op waterbasis te gebruiken wanneer u zwanger wilt worden. En met name geen glijmiddel op waterbasis. Deze zijn afgesteld op een PH-waarde van een gemiddelde vrouw (4-4,5).
Tijdens de vruchtbare dagen verandert de pH waarde van de vaginale flora naar 7-7,5 om een ​​aangenamere omgeving voor sperma te creëren. Wanneer u een glijmiddel gebruikt bestaat er een kans dat minder bevruchte eitjes de eicel kunnen bereiken. ( antwoord afkomstig van onderzoeksburo van Pjur).
 
 

Kan een glijmiddel de PH waarde verbeteren? 

Nee, dat kan niet. Als een vrouw hormonale schommelingen heeft en de zuurgraad van de vaginale flora verandert kan een glijmiddel niet helpen om de pH waarde van de vaginale flora te veranderen of te verbeteren. 

 

Kan ik een anaal glijmiddel ook gebruiken voor "gewone" seks?

Dat kan als het gaat om een glijmiddel op basis van siliconen. Hierbij is het geen enkel probleem. Maar pas op met anale glijmiddelen op waterbasis.
Als u snel last heeft van allergische reacties, of van hormonale schommelingen dan kunt u beter geen glijmiddel op waterbasis voor anaal gebruik voor uw vagina gebruiken.
Glijmiddelen voor anaal gebruik op waterbasis zijn afgestemd op de pH-waarde van het anale gebied en dat ligt hoger dan de pH-waarde van de vagina.  Een glijmiddel voor anaal gebruik heeft een pH waarde van 7, terwijl de pH waarde van een goed glijmiddel op waterbasis voor vaginaal gebruik tussen de 3,8 en 4,5 ligt. 

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Aanbevolen artikelen

alles al mooi kado verpakt

naar de erotiek winkel

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief