• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Boswandelingen met een portje. De beste adressen.

boswandeling met cafe of restaurant in bos

Samen wandelen door de bossen en velden, genietend van de prachtige herfstkleuren, de eerste paddestoelen en het ultieme wandelweer. En ziet u het voor zich: met z’n tweeën genieten van het alleen-op-de-wereldgevoel in het bos en daarna opwarmen met een glaasje port of bruin bier bij de openhaard?  Of van een koud bruin biertje.
We selecteerden voor u de beste adressen voor een romantische boswandeling.
 

Boscafé 't Hijgend Hert in Vijlen: het ultieme skihut-gevoel

boswandeling in herfst met drinken bij hijgend hert

Binnen in deze berghut, die op 260 meter hoogte ligt (bij Mechelen), brandt bij koud en regenachtig weer de natuurstenen openhaard. Een lekkere warme plek om na een flinke wandeling door het Vijlenerbos neer te strijken voor een kopje soep of een stoofpotje met een herfstbiertje. Tijdens het wildseizoen staan er ook de heerlijkste wildgerechten op de kaart.

De Lunterse Boer in LunterenDe Lunterse Boer in Lunteren

De locatie is prachtig; bovenop een heuvel midden in het bos. Vanuit De Lunterse Boer zijn er meteen prachtige wandelingen te maken. Daarna kunt u kiezen voor een grote stoel bij de openhaard of een lunch of diner in het restaurant.
 

Tafelberg in Blaricum: met de schapen ontbijten

tafelberg, restaurant-boswandelingen-terras-buitenDrink- en eetgelegenheid Tafelberg ligt op de hei in een mooi natuurgebied dat wordt beheerd door het Goois Natuurreservaat. De schaapskooi ligt op loopafstand en de Schotse Hooglanders en schapen lopen los.
De kranten liggen er klaar en een uitgebreid ontbijt wordt tot 11:30 uur geserveerd. Dat is natuurlijk fijn na een flinke ochtendwandeling. Als u buiten op het terras wilt zitten kan dat ook, er liggen kleedjes op de stoelen.

Grand Cafe Heeren van Oranje in Breda: met een plaidje bij de vuurkorf

terras, boswandeling, cafe, breda, bos,

Grenzend aan het eeuwenoude Mastbos ligt Grand Café Heeren van Oranje. Het Grand Café ademt de sfeer uit van historische grandeur. Het terras ligt pal op het zuiden, biedt uitzicht op het schitterende bos én is 365 dagen per jaar geopend. In de wintermaanden liggen er plaids op de stoelen op het terras en staan er vuurkorven zodat u, na een boswandeling, buiten een glas rode wijn of een mok warme chocomelk kunt drinken. Ook de omgeving van dit café is een bezoek waard. Op loopafstand vindt u de De Ginnekenmarkt met een keur aan antiekwinkels, boetiekjes en gezellige kroegjes waar u de typische Bourgondische sfeer kunt proeven.

Bosrestaurant Joppe in Joppe: mooi natuurgebied, leuke steden

Joppe is centraal gelegen tussen de uiterwaarden, de Gorsselse heide en de Hanzesteden Zutphen en Deventer. Achter het restaurant loopt u zo de bossen in. In deze schitterende naald- en loofbossen met verscheidene vennetjes, afgewisseld met landerijen, leeft veel wild en gevogelte. Ze geven u bij Joppe graag een mooie wandelroute mee van een uurtje. Daarna kunt u zich opwarmen bij de haard met een glaasje port of kopje koffie.

Boshuis Venkraai in Oisterwijk: ouderwetse gezelligheid

boshuis venkraai voor romantische boswandelingVerstopt in de Oisterwijkse bossen ligt een pareltje; Boshuis Venkraai. Het is een prachtige plek in een natuurgebied met bossen, heide en vennen en ontelbaar veel wandelpaden. Het Boshuis is gevestigd in een oude boswachterswoning en dat zie je nog terug in de ouderwetse inrichting met tapijtjes op de tafels. Lekker ouderwetse huiselijkheid dus. Het Boshuis heeft ook een mooi terras dat het hele jaar door open is.

De Holterberg in Holten: stoer en romantisch

Bistro de Holterberg ligt bovenop de Holterberg, in het natuurgebied de Sallandse heuvelrug, met een adembenemend uitzicht. Het interieur is stoer en romantisch met veel kaarsen, warme kleuren en een groot haardvuur met grote banken. Een behagelijke plek na een romantische wandeling.De Holterberg in Holten: stoer en romantisch

Op een ander mooi plekje op de Sallandse Heuvelrug ligt de prachtige, gerestaureerde boerderij De Swarte Ruijter. De inrichting is modern, warm en toch klassiek. Het restaurant, met Erik de Mönnink als chef-kok, is uitstekend en verdient volgens velen eigenlijk al jaren een Michelinster. 


Kasteel Engelenburg in Brummen: niet vergeten om te wandelen

wandeling in park bij kasteel engelenburg met lunchHet 19e eeuwse Serre restaurant is wellicht het mooist gelegen restaurant van Nederland. Van begin tot eind waant u zich in vervlogen tijden en baadt u zich in luxe, dankzij foutloos gedekte tafels, amuses van niveau, de goed gecontroleerde bediening en het sprookjesachtige uitzicht. Chefkok Maurice Kersten kookt, met de beste ingrediënten, prachtige gerechten. Geen zin in een uitgebreid diner? Dan is er de Engelse Lounge; de ideale ambiance voor een aperatief, een traditionele English High Tea of een Afternoon Tea. En natuurlijk niet vergeten te wandelen in het aangrenzende bos. 

Grand Café Kasteel Groeneveld in Baarn: romantisch wandelen

romantische winterwandeling met cafe groeneveld baarnIn de 18e eeuw werd het Baarnse Bos volgens de Franse barokstijl voorzien van statige lanen en symmetrische vormen. Toen honderd jaar later de Engelse landschapsstijl in zwang raakte, werd het landgoed omgetoverd in een romantische buitenplaats met slingerende paden. Een wijntje kunt u drinken in het koetshuis waar Grand Café Groeneveld in is gevestigd.

Restaurant Vuur in Baarn

Langs de bosrijke weg van Hilversum naar Baarn ligt, pal naast het beroemde kasteel Hooge Vuursche, een mooie authentieke boerderij. Hier vindt u restaurant Vuur. Ze hebben er een behagelijke lounge met openhaard en comfortabele stoelen, vriendelijke bediening, veel lekkere appetizers, een moderne en stijlvolle inrichting en een prima restaurant voor lunch of diner. Met mooie open keuken.

De Jufferen Lunsingh in Westervelde

jufferen lunsingh restaurant waarbij je kunt wandelenHeeft u ooit tien tot twintig reeën in het wild bij elkaar gezien? In de omgeving van De Jufferen Lunsingh (Drenthe, tussen Groningen en Assen) kan dat makkelijk gebeuren. Wandel voorafgaand aan een heerlijk diner met de eigenaar de bossen in en hij laat u de reeën zien die daar grazen. De wandeling start ongeveer een uur voor de schemering. Vanaf Jufferen Lunsingh kunt u verschillende prachtige korte en langde wandelingen maken.
Wilt u de hele dag op stap, dan maken ze graag een knapzak voor u klaar.
Ook fijn, ze hebben 13 ruime sfeervolle hotelkamers met een heerlijk ontbijt.

Theehuis de Slotplaats bij Bakkeveen: warme appeltaart in Friesland
 

theehuis de slotplaats friesland met rondom mooie wandelingenHet monumentale theehuis hoort bij het ruim 200 hectare tellende landgoed De Slotplaats. Hier vindt u een sterrenschans, een klassieke tuin met slotgracht en statige beukenlanen. En met wat geluk ziet u er reeën en roofvogels zoals de buizerd en de havik. Na afloop van een stevige wandeling kunt u er huisgemaakte appeltaart eten bij de openhaard. Of op het idylisch gelegen terras.

Restaurant Bakker in de Achterhoek: lekker wild eten

restaurant Bakker in achterhoek, midden in de bossen


Vorden ligt midden in de bosrijke omgeving van de Achterhoek. Buiten het Pieterpad dat door Vorden loopt zijn er nog tal van andere wandelroutes. In Vorden vindt u hotel-restaurant Bakker. Daar is de tijd stil blijven staan. De inrichting is ouderwets kneuterig en al generaties komen mensen van heinde en ver voor de wildkaart en de knapperige haantjes. 

Gasterij 't Woud bij Egmond

Boswandeling met gezellig restaurant en cafe

Gasterij 't Woud ligt direct tegen het Noordhollands Duinreservaat aan. Een ideale plek om een wandeling te starten of te eindigen. De wandeltochten variëren in afstand, zijn duidelijk aangegeven en voeren door het prachtig glooiende duingebied. Aan het einde van uw wandeling kunt u in 't Woud terecht voor koffie, een drankje of  heerlijke (wild-)gerechten met de mooiste wijnen.

't Boshuys in Son

Boshuys is gelegen in het Natuurgebied Sonse Heide. 
In dit prachtige natuurgebied vindt u alles; bossen, vennetjes, moerasachtig gebied, heide, en stuifzandgebieden. 
Door het gebied lopen uitgebreide wandelroutes, waarmee u als start-en eindpunt 't Boshuys kunt nemen. Niet alleen gezellig maar ook verantwoord. Groenten en fruit komen zo van het lokale land en er wordt uitsluitend gewerkt met vis, vlees en zuivel van dieren die een goed leven hebben gehad.
 

Landgoed Bosch en Duin in Udenhout

Vanuit dit fraaie landgoed wandelt u zo het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen in, één van de mooiste plekjes van Brabant. Het landgoed ligt direct aan de historische 'Route du Napoleon'.
Bij de manshoge openhaarden, kunt u met uitzicht op de hertenweide, heerlijk lunchen.