Overslaan en naar de inhoud gaan

Massage oliën voor Erotische Massages Getest - Welke is het beste?

Een sensuele massage is een liefdevol geschenk, om te geven en om te ontvangen. Tips voor een sensuele, erotische massage leest u hier.
Een massageolie is een belangrijk ingrediënt voor een sensuele massage. Een goede massage olie voor een sensuele erotische massage voelt zacht aan, ruikt aangenaam, is sensueel glad (maar niet té ), laat een heerlijke zachte huid achter en plakt niet zodat je na de massage niet meteen onder de douche hoeft te springen.
Wij hebben heel veel massage oliën laten testen, hieronder vindt u de resultaten.

We kunnen al wel vertellen dat er massage oliën zijn die qua fles veelbelovend lijken maar die dat niet blijken te zijn. Maar er zijn ook massage oliën bij waar vrijwel iedereen ontzettend enthousiast over is.
 

Onze selectie massage olien


Op basis van de testresultaten hebben wij een selectie van de beste massage olie samengesteld. Alle oliën die een 7,5  of hoger kregen hebben wij in ons assortiment opgenomen. 
Zo weet u in ieder geval zeker dat u nooit een miskoop doet en altijd blij bent met uw aankoop bij ons.
 

> Naar alle massage oliën
 

Ons advies: Welke massage olie kunt u het beste kopen?

Zoekt u een fijne massage olie die u ook kunt gebruiken voor de gevoelige zones, en als glijmiddel?
 

Kijk dan naar de Body Gliss Massage Oliën.

Zoekt u een fijne massage olie voor sensuele massages met subtiele aroma's en sexy uitstraling?
 

Kijk dan naar de Shunga Massage olie: 

Zoekt u een heerlijke aromatische massage olie die 100 % biologisch en natuurlijk is?
 

Kijk dan naar de serie van het merk Intimate Earth. 

Zoekt u een biologisch glijmiddel dat u samen met speeltjes zoals wand massager kunt gebruiken?
 

 • Een aanrader is dan Slowmass uit Spanje.
   

Zoekt u een luxe massage olie als verwen kado?


Kijk dan naar de massage olie van Lot. Heerlijke olie in een wonderschone glazen fles.
 

Best Geteste Massage Olie voor Erotische Massage

€ 16,95
Massage Olie Red Orange (150 ml) - Body Gliss
Fijne massage olie op siliconen basis, ook te gebruiken voor intieme delen en als glijmiddel.
€ 23,95
Massage Olie Desire (240 ml) - Shunga
Heerlijke sensuele massage olie met een zoete subtiele geur. In lekker grote fles.
€ 22,95
Relax Aromatherapie Massage Olie
Zijdezachte massage olie 100 % natuurlijk, met het zachte aroma van citroengras en kokos. 120 ml
€ 21,95
Slowmass - Natural Oil Massage (125 ml) (kan ook met speeltjes worden gebruikt)
Fluweelzachte, sensuele, natuurlijke olie uit Spanje. Enorme plus: kan met wandmassagers en andere speeltjes worden gebruikt.

Waar moet een goede sensuele massage olie aan voldoen?

 • Een erotische massage is gebaseerd op lange en langzame bewegingen. In tegenstelling tot een "normale" massage waarbij de spieren worden gekneed. Voor het kneden heb je een olie nodig die niet te glad is, voor een sensuele massages heb je juiste een olie nodig die lekker glad is. Een massage olie die puur ontwikkeld is voor een (spier) ontspannende massage is dus vaak minder geschikt voor het geven van een sensuele erotische massage.  
  Het allerfijnste is natuurlijk om een olie te hebben waar u beiden kanten mee uit kunt: om eerst de spieren een beetje lekker los masseren EN vervolgens over te gaan op een heerlijke sensuele massage. Dan moet u een olie hebben die niet te glad is, maar ook niet te ruw/stevig ( De handen moeten wel sensueel over de huid kunnen glijden). Een olie die tussen glad en stevig in zit.
   
 • De olie mag “zweterig” worden tijdens de massage, maar niet plakkerig. Uw handen horen niet vast te plakken aan huid of aan voorwerpen zoals de fles van de olie. Ook de huid moet na de massage niet plakkerig aanvoelen.
   
 • De olie trekt niet direct in de huid maar heeft wel een binding met de huid. Anders dan bijvoorbeeld een glijmiddel op waterbasis, wat vaak snel in de huid trekt en deze versoepelt, of een silicone glijmiddel wat vaak op de huid blijft liggen, moet een massage olie een fijne verbonden laag vormen waarover de handen kunnen glijden.
   
 • Een goede massage olie moet lang meegaan. Bij voorkeur hoeft u het maar eenmaal op een bepaalde plek aan te brengen tijdens de sessie. De effectiviteit mag veranderen, maar er moet merkbaar effect zijn gedurende de gehele sessie.
   
 • De olie mag geen onprettige geur hebben, of een geur die niet thuishoort tijdens een erotische massage. Dit is een lastig punt, want de voorkeur voor (geur)smaken verschillen. Maar wat vaak aangegeven wordt is dat mint geur geen sensuele gevoelens oproept, en hele zoete geuren blijken ook vaak niet opwindend.
  De meeste testers gaven aan een voorkeur te hebben voor een subtiele geur.
   
 • Wilt u een olie ook als glijmiddel gebruiken? Of voor inwendige massages? Dan moet u een massage olie op waterbasis of siliconen basis (bijvoorbeeld de Body Gliss massage olie) kiezen.

Wat opvalt na het testen van de massage olien

 • Geen enkel tester vindt de massage olie van het merk Swede een aanrader. De olie smeert niet goed uit, is lastig voor sensuele massages en de geur vindt echt iedereen veel te zoet.
   
 • De massage olie van Shunga vinden de meeste testers fijn om te masseren. De substantie is elk aroma hetzelfde en krijgt meestal een 8. Het hangt met name van de geur af wat voor cijfer uiteindelijk gegeven wordt. Te zoet wordt over het algemeen niet gewaardeerd. 
   
 • De massage oliën van Kamasutra worden heel verschillend beoordeeld. Dat komt doordat de oliën allemaal heel verschillend zijn, niet alleen qua aroma, ook qua substantie. Zo zijn er massage-oliën die wat dikker zijn, en massage oliën die juist wat dunner/meer vloeibaar zijn. Dat is bij de andere merken niet het geval. Daar varieert meestal alleen het aroma. Maar ongeacht de substantie (dik of dun) en het aroma krijgen alle oliën van dit merk een voldoende, en de Kamasutra Serenity zelfs een 8,5.
   
 • De massage olie van High on Love is de duurste met een verkoopprijs van 45 euro maar zeker niet het beste. Er wordt wel een 8 gegeven maar ook een 4, en een melding van erge irritatie op de intieme delen. Geen aanrader wat ons betreft dus.
   
 • Over de oliën het merk Body Gliss is iedereen enthousiast. De substantie wordt door de meeste testers enorm goed beoordeeld. Iedereen vindt het lekker om mee te masseren, het plakt en vlekt niet, voelt sensueel zacht aan, je hoeft er niet heel veel van te gebruiken en het laat de huid verzorgd achter. 
  Het aroma bepaalt het uiteindelijke cijfer. Zo vindt niet iedereen de aardbeien geur een succes, en vinden de meeste testers mint geen erotische geur. Goed om te weten trouwens dat dit een siliconenolie is.
  Daardoor kan deze olie ook gebruikt worden als glijmiddel en voor het masseren van de intieme delen.
   
 • Op zoek naar een olie met uitsluitend natuurlijke oliën en organische ingrediënten? Dan moet u kijken naar de mooie oliën van Intimate Earth.
   

Veel verschillende massage olien getest en beoordeeld

Verschillende massage olien met de test resultaten

Naam  Cijfer Bijzonderheden / Bevindingen van testers
Swede Fruity Love - Sparkling strawberry wine  4 Je moet er veel van gebruiken, masseert niet fijn. Droogt snel op. Massage olie op waterbasis. Hele zoete geur.
Swede Fruity Love - Vanilla gold pear 4,5 Massage olie op waterbasis. Geur veel te zoet.
Swede Fruity Love - Intense dark chocolate 4 Geur te heftig, wat dikker, masseert lastig.
Shiatsu Extase 7- Frisse citrus geur, dunne olie, smeert goed uit, masseert fijn, voelt zacht op huid, droogt wel wat sneller op.
Shunga Amore 7,5 Vrij dunne substantie, masseert lang en fijn, bloemige zoete geur.
Shunga Desire 8,5 Verspreidt soepel en heeft prettige weerstand. Wordt snel warm en blijft hele sessie in top vorm. Subtiele zoete geur, niet overweldigend. Mooie fles.
Shunga Adorable 8 Fijne zachte massage olie, wat dunner, subtiele geur van cocos.
Shunga Romance 8 Zachte zoete geur, masseert lang en fijn.
Shunga Blazing Cherry
(Aphrodisiac verwarmende olie kersen)
5 Veel te zoete geur, olie is stroperig en en plakkerig. Speciale gevoel bij blazen is vrijwel niet merkbaar. Wel prachtige fles en verpakking.
Dona Coconut Lime 7- Intense zoete kokos geur, dunne olie die lang uitsmeerbaar blijft.
Dona Lemongrass Ginger 7 Wat dikkere substantie, smeert en masseert fijn, huid voelt erna wat vettig maar niet plakkerig, krachtige geur.
Dona Sinful Spring 7,5 Wat dikker, frisse geur, wat goedkoop flesje
Dona Tropical Teasing 7 Masseert fijn, te zoet, prima, niet speciaal.
Body Gliss Rose Pedals 8 Ruikt fris, vindt de een heel lekker een ander te weinig erotisch. Wat dikker, smeert en masseert lang en goed. Huid voelt daarna zacht. Olie op basis van siliconen
Body Gliss Red Orange 8,5 Wat dikker maar heel goed smeerbaar, subtiele warme geur, na gebruik voelt huid heerlijk zacht. Olie op basis van siliconen.
Body Gliss Strawberry Champagne 7- Dikker, zacht, goed smeerbaar, zoete frisse geur maar je ruikt geen aardbeien. Olie op basis van siliconen.
Body Gliss Cool Mint  7 Ruikt sterk, doet denken aan sauna
Nijoux Indiscrets - Slow Sex 6,5 Stevige, dikke gel die je ook als glijmiddel kunt gebruiken, ruikt naar cocos.
High on Love 6,5 Zachte, dunne olie met een intens zoete geur. Duur en niet bijzonder.
Cobeco Massage oil 7+ Iets dikkere olie met een subtiel fris-zoete geur, na gebruik voelt huid zacht en soms ietwat plakkerig. 
Kamasutra Pleasure garden 6,5 Een dikke olie die plakkerig aan kan voelen. Heeft een frisse prettige geur.
Kamasutra Serenity 8,5 Dunne wat vettige olie, de olie voelt direct warm aan. Subtiele geur. Masseert fijn, geen vlekken, huid voelt erna heel zacht en warm.
Slowmass 8,5 Dunne olie, plakt niet, smeer goed uit, huid voelt erna zacht. Geurloos. Natuurlijk. Kan met speeltjes worden gebruikt!
Kamasutra Sweet Almond 7 Prettige olie die de huid niet laat plakken. Prettige, zoete geur (als je van bitterkoekjes houdt!).
Kamasutra Soaring Spirit  6 Fijne menthol geur, maar niet erotisch of opwindend. Verder als olie oke.
Kamasutra Harmony Blend  7 Goed en lang uitsmeerbaar, beetje dikke substantie, heeft een citrusachtige, kruidige, "hartige" geur. 
Sliquid Escape 7+ Zachte, fijn uitsmeerbare olie, is niet plakkerig, heeft weinig tot geen geur. 
Intimate Earth Sensual 8 Goed smeerbaar, heeft  prettige verwarmende werking. De olie blijft lang goed. Geur van chocola. Natuurlijk.
Intimate Earth Naked 8 Fijne massage olie, plakt en vlekt niet. Zonder geur. Natuurlijk.
Intimate Earth Bloom 8 Goede massage olie, met warme bloemige geur. Natuurlijk.

Intimate Earth Relax

8,5 Masseert lang en lekker, ruikt subtiel fris naar de zomer. Natuurlijk
Intimatie Earth Almond 8 Met zoet aroma van honing en amandelen. Natuurlijk.
Olie van Lot 8,5 Frisse geur, masseert fijn, prachtige glazen fles.

 

Wellicht ook interessant

Het meest tedere en liefdevolle tussen partners is misschien wel een erotische massage. Het is een uiting van liefde, overgave en vertrouwen. Een massage krijg je, of geef je zonder dat er voorwaarden of verplichtingen aan vast zitten. Een
Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. Het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten.
x

Veelgestelde vragen

Waar moet een goede massage olie aan voldoen?

Een goede massage olie voor een sensuele erotische massage voelt zacht aan, ruikt aangenaam, is
sensueel glad (maar niet té), trekt niet direct in de huid maar heeft wel een binding met de huid, laat een heerlijke zachte huid achter en plakt niet zodat u na de massage niet meteen onder de douche hoeft te springen.

Is erotische massageolie eetbaar (Is het een probleem als u het oraal binnenkrijgt)?

Ook al ruiken oliën aangenaam, het is af te raden deze oraal in te nemen. Massageolie is getest en veilig bevonden voor het aanbrengen op de huid, maar niet voor consumptie.
Massageoliën kunnen dan ook ingrediënten bevatten die weliswaar veilig uitwendig aangebracht
kunnen worden, maar zelfs giftig kunnen zijn wanneer u ze binnenkrijgt. Een klein beetje is echt niet erg, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

Hoe lang gaan massageoliën mee?

De houdbaarheid van erotische massageolie na openen is gewoonlijk ongeveer 6 maanden, hoewel
goede bewaaromstandigheden dit verder kunnen verlengen. De koelkast is een handige plaats om ze
te bewaren tot ze opgebruikt zijn. Warm de olie dan wel weer op tot lichaamstemperatuur voor
gebruik.

Hoe merk je dat een massageolie over de datum is?

Een professionele massagetherapeut kan meestal aan het uiterlijk, het aroma en de manier waarop het aanvoelt bepalen of massageolie de houdbaarheidsdatum overschreden heeft.
Net zoals dat een plantaardige olie een "afwijkend" aroma krijgt na verlopen te zijn, kunnen
massageoliën ook anders gaan ruiken. Ook de kleur kan veranderen, of het product kan indikken en
troebel worden. Kijk, ruik en voel voor het aanbrengen of de olie nog goed is, zo weet u zeker dat
deze nog voldoet. De houdbaarheidsdatum staat uiteraard altijd op het flesje/doosje.

Kan je allergie krijgen van een erotische massageolie?

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden voordat u een massageolie koopt, zijn mogelijke
allergieën. Daarom is het belangrijk altijd de ingrediënten en samenstelling van de massageolie die u
wilt kopen te controleren. Bedenk dat er een mogelijkheid is dat u of de ontvanger van de massage
allergisch is voor de olie en daar moet rekening mee gehouden worden.
Een veel voorkomende allergie om in het bijzonder te vermelden is die voor noten. Er zijn relatief
veel mensen die reacties krijgen van oliën op basis van noten. Amandeloliën en andere oliën op basis
van noten hebben zeer goede heilzame eigenschappen en daarom zijn ze geliefd bij de massage-
industrie. U moet er echter wel zeker van zijn dat u er niet allergisch voor bent en dat betekent dat u
vóór de aankoop de ingrediënten moet controleren. Breng bij twijfel eerst een kleine hoeveelheid
aan op de huid om te zien of er reactie optreedt.

Wat is beter: erotische massageolie of een crème?

Het is belangrijk te begrijpen dat veel massagetherapeuten om een heleboel redenen massageoliën gebruiken in plaats van crèmes of lotions. Eén van de redenen is een kwestie van voorkeur van de cliënten. Verrassend genoeg geven sommige mensen toch de voorkeur aan lotions om het eenvoudige feit dat ze niet aan het lichaam kleven; lotions geven het lichaam ook geen vettig gevoel,
maar het heeft een belangrijk nadeel: ze trekken snel in de huid en geven daarom maar kort de tijd
om in te masseren. Als het om erotische massages gaat, doen oliën het veel beter, omdat ze de handen helpen beter en langer over het lichaam te glijden.

Hoe moet je massageolie verwarmen?

Massageolie werkt het best- en is het fijnst voor de ontvanger - wanneer deze op lichaamstemperatuur wordt aangebracht. Het verwarmen van de olie tot lichaamstemperatuur kan op een aantal manieren. Het makkelijkst en meest voor de hand liggend is het gebruik van de eigen lichaamstemperatuur. Draag de olie 30 minuten voor het aanbrengen direct op de eigen huid door het flesje bijvoorbeeld tussen huid en broek te dragen. Die tijd kan verkort worden door de olie op de handen aan te brengen en met wrijving de olie te verwarmen. Een kom met warm (niet te heet) water kan de olie binnen 5-10 minuten op een goede temperatuur brengen. Het snelst is de magnetron, die de olie al binnen 30 seconden kan verwarmen. De kans op té hete olie is echter aanwezig, dus voel voorzichtig vóór u de verwarmde olie aanbrengt, door een klein beetje olie op de eigen pols aan te brengen.

Kan je massageolie laten zitten na de massage?

De meeste oliën hoeven niet te worden verwijderd na de massage, omdat ze gemaakt zijn om goed verdragen te worden door de huid (tenzij u allergisch bent voor één van de ingrediënten natuurlijk). Vrijwel alle goede massage oliën zijn zelfs heel goed en helend voor de huid. U kunt massageolie dus gerust laten zitten na een massage. Maar, de olie doet vooral z'n werk tijdens de massage. U hoeft dus ook niet bang te zijn om de werking van de massageolie ongedaan te maken als u de olie toch verwijdert.

Hoe kan je massageolie weer verwijderen na een massage?

Tenzij u kiest voor een crème of lotion is een beetje plakkerigheid na het aanbrengen van
massageolie haast niet te voorkomen. De kunst is om genoeg, maar niet teveel te gebruiken, zodat
de plakkerigheid tot een minimum beperkt wordt. Wilt u de olie na de massage toch graag verwijderen? Gebruik dan aan het eind van de massage eerst een handdoek waarmee u de eerste olielaag verwijderd. Nadat de eerste olielaag met de handdoek is verwijderd kan een warme douche lekker ontspannend zijn en bovendien de resterende olie (en het plakkerige gevoel) verwijderen.

Hoe gebruik je erotische massageolie?

Giet nooit olie rechtstreeks op de rug van uw partner als die koud is. U wilt uw partner laten ontspannen en hiermee bereikt u precies het tegenover gestelde. Verwarm de massageolie dan ook tot lichaamstemperatuur voor gebruik. De meest voor de hand liggende methode is om uw eigen lichaamstemperatuur hiervoor te gebruiken: draag het flesje olie voor het aanbrengen een tijd tegen uw eigen huid, bijvoorbeeld tussen uw heup en broek, of gebruik uw handen om de olie versneld op te warmen. Een kom met warm water waar u de olie 5-10 minuten in laat liggen kan ook. Heeft u haast, dan kunt u ook de magnetron gebruiken, maar het risico op te hete olie is dan aanwezig: wees hier voorzichtig mee. Als de olie goed op temperatuur is brengt u een royale portie aan op de handen en wrijft deze in. De olie warmt zo verder op en is gemakkelijk over de huid te verdelen. Breng bij twijfel eerst liever iets te weinig dan teveel olie aan, om te voorkomen dat het te glibberig wordt.

Kan een massage olie ook siliconen bevatten?

In principe bevat een massage olie geen siliconen. Maar er zijn massage oliën die als basis geen olie maar silicone hebben. Deze zijn te herkennen aan de ingrediënten Dimethicone, Dimethiconol en Cyclopentasiloxane, dat zijn de meest bekende termen voor siliconen. Vaak voelt het wel aan als "olie". Voordelen zijn: je kunt het als glijmiddel gebruiken, het trekt niet in waardoor je er niet veel van hoeft te gebruiken.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief