Overslaan en naar de inhoud gaan

BDSM (bondage) voor beginners

BDSM: Het wordt waarschijnlijk even vaak onbegrepen als dat er over gefantaseerd wordt. BDSM is in alle opzichten pikant en heeft de reputatie toch wel één van de meer kinky ‘slaapkamer activiteiten’ te zijn. En hoewel het zeker spannend is, wordt door de kinky reputatie de drempel voor sommigen misschien wat hoog om BDSM fantasieën tot leven te brengen.
En dat is zonde, want BDSM is niet abnormaal kinky (Fifty Shades of Grey is niet voor niets zo populair) en absoluut geschikt voor beginners.  
In dit artikel willen wij daar graag wat handvatten voor geven.

Wat is BDSM?

De afkorting BDSM staat voor Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism en Masochism. Oftewel: bondage en discipline, dominantie en onderwerping, sadisme en masochisme. Stuk voor stuk woorden waar lading op zit, maar in de context van BDSM worden deze woorden uiteraard niet negatief bedoeld.

Het is niet nieuw. We weten bijvoorbeeld dat de oude Grieken al plaatsen hadden waar mannen en vrouwen bij elkaar kwamen om zweepslagen uit te delen of te ondergaan voor seksueel genot.

BDSM is eigenlijk een verzamelterm, waarin de zes woorden die afgekort worden drie paartjes van twee maken.
Bij bondage en discipline wordt iemand met wederzijds goedvinden vastgebonden of in bedwang gehouden, bijvoorbeeld met touwen of handboeien.
Dominantie en discipline staan voor het rollenspel, de rolverdeling of power play: de ene partner heeft een dominante rol, terwijl de andere partner onderdanig wordt.
 Sadisme en masochisme, oftewel sadomasochisme, is het ondergaan (of toebrengen) van pijn ten behoeve van erotisch genot.

Onder BDSM vallen dus talloze vormen van erotiek en seksualiteit. Daarbij speelt BSDM ook voor mensen een verschillende rol in hun leven. Voor de een is het een extra spannend voorspel, iets voor af en toe een spannend en avontuurlijk avondje met partner.  Voor een ander is het onderdeel van een dagelijkse levensstijl.

Waarom?

Er zijn talloze redenen waarom mensen BDSM lekker en opwindend vinden. Zoveel mensen, zoveel wensen.
De een vindt het spel met macht erotisch. Bijvoorbeeld om BDSM opdrachten te krijgen of om ze te geven. Een ander vindt de zoektocht naar het verkennen van eigen grenzen opwindend. Weer een ander is op zoek naar onbekende sensaties en ervaringen, vindt het lekker om wat pijnprikkels ervaren, vindt het spannend om een andere rol te spelen, of vindt het bevrijdend om een ander deel van jezelf te zijn dan in het dagelijks leven. En zo zijn er nog veel meer redenen waarom mensen aan BDSM beginnen. 

En abnormaal is het zeker niet. Fifty Shades of Grey heeft BDSM mainstream gemaakt en dat had niet gekund als het niet zoveel mensen had aangesproken. Ook in de top 10 van vrouwenfantasieën staan heel wat BDSM fantasieën.

Samen op avontuur: samen bespreken

Heeft u zin om er mee te experimenteren met uw partner? Dan is de eerste stap uiteraard om er over te praten.
Een goede insteek is het samen bespreken van fantasieën en wensen. U kunt aangeven wat uw fantasieën zijn en wat u wel eens zou willen proberen. 
Niet iedereen deelt dezelfde fantasieën en interesses en wat voor u heel opwindend kan zijn, hoeft dit niet voor uw partner te zijn.  Beter gezegd: de meeste mensen hebben andere wensen en fantasieën dus als u en uw partner exact dezelfde verlangens hebben zou dat wel enorm toevallig zijn. Maar het BDSM-gebied is breed, en wie weet waar uw partners interesses liggen. Wees dus niet teleurgesteld als u partner niet meteen enthousiast reageert. Geef elkaar de tijd en ruimte om hierover na te denken. Moedig uw partner aan om hem/haar eigen ideeën te komen. Sta open voor de inbreng van de ander, seks doe je immers samen.

Veel dames en heren vinden het lastig om BDSM ter sprake te brengen. Omdat, zoals al gezegd, het woord heel veel lading heeft en emoties oproept. U kunt uw wensen voor meer avontuurlijke seks ook prima bespreken zonder de term BDSM te gebruiken. 

Vindt u het überhaupt lastig om over uw verlangens, wensen en fantasieën te praten? Bedenk dat u niet de enige bent.
Veel mensen schamen zich voor hun eigen fantasieën en zijn bang dat hun partner deze fantasieën en verlangens niet normaal vindt. Samen fantasieën bespreken is intiem en spannend, maar het dit wel de beste weg naar spannender en bevredigender erotiek en seks. Ook mooi:  u krijgt er meer diepgang en intimiteit in relatie bij kado.

Kunt u hulp gebruiken? Kies dan voor een erotisch spel (een tip Ultiem Verlangen Kinky Edition) Hierin komen de vragen over seksuele verlangens en wensen spelenderwijs naar voren. Of kies voor inspiratiekaarten om het gesprek over verlangens makkelijker te maken.

Waar begin je?

Een goed startpunt is een fantasie. Het is een creatieve inspiratiebron en zo weet u tenminste welke handelingen u opwindend lijken. U kunt samen ontdekken hoe, en in hoeverre ze in de praktijk ook opwindend zijn.

Een andere manier is om maar gewoon te beginnen met experimenteren. Door samen op ontdekkingstocht te gaan en wat dingen te proberen. Zo kunt u er ook achter komen wat u nog een keer wilt doen, wat niet, of wellicht de volgende keer anders.

U hoeft niet bang te zijn

Wees niet bang om zonder achtergrond en kennis de eerste stappen te zetten. Er kan weinig fout gaan. Natuurlijk moet u niet meteen met grote zwepen aan de slag gaan of iemand met een berg touwen vastknopen. Maar dat weet u zelf ook wel.
Ga gewoon in stapjes op pad en ga samen plezier maken, spelen en genieten. 
 

Speel een rollenspel

Tijdens BDSM zijn de rollen anders dan in het dagelijks leven, het is een soort rollenspel. Meestal is er een dominante, en onderworpen partner.

Er zijn talloze rollenspellen die u kunt spelen, en net zoveel manieren waarop deze gespeeld kunnen worden.
Denk bijvoorbeeld aan populaire rollenspellen zoals bewaker-gevangene, leerling-leraar, dokter-patiënt en pooier-hoer. Of lees de erotische strips van Milo Manara voor inspiratie. Maar u kunt er vast nog wel meer bedenken. Rollenspellen halen de creativiteit en fantasie naar boven en het kan bevrijdend werken om in huid van iemand anders te kruipen. 

Om het "echter" te maken kunt u samen de kamer voor bereiden. Kleding en attributen kunnen bijdragen aan het creëren van een spannende beleving. Het is ook makkelijker om in je rol op te gaan met passende kleding en accessoires.

Wanneer u klaar bent, blijft de partner die zich zal onderwerpen achter in de kamer, terwijl de dominante partner de kamer verlaat. U heeft zo beiden de kans om in uw “rol” te komen. Wanneer de dominante partner de kamer weer in komt, zijn de verhoudingen spontaan zoals ze moeten zijn. Dit is gemakkelijker dan wanneer beide partners spoorslags van rol moeten veranderen.

Probeer bondage

Met bondage wordt de bewegingsvrijheid ingeperkt. Dat kan op allerlei manieren. Benen of armen kunnen aan het bed worden vastgebonden, er kan een harnas of keurslijf gedragen worden of er kunnen simpelweg sexy handboeien worden gebruikt. Voor het vastbinden volstaat zo’n beetje alles, van touwen, tot riemen en sjaals. Doe dit alles wel veilig en met verstand.
Knopen en touwen mogen niet zo strak zitten dat de doorbloeding belemmert wordt, en de omgeving moet natuurlijk veilig zijn. De vastgebonden partner kan zichzelf niet goed opvangen, dus voorkom onbedoeld vallen en stoten.

Bondage is een laagdrempelige vorm van BDSM. Er zijn weinig tot geen accessoires nodig en het is in veel gradaties mogelijk. Begin bijvoorbeeld eens met alleen een blinddoek, speellint, of een losjes vastgebonden touw.

Genieten van pijn

Naast het rollenspel en bondage is er  ‘pain for pleasure’. Pijn en genieten liggen dicht tegen elkaar aan. Wat de grenzen voor u, of uw partner zijn kunt u samen ontdekken. Dit geldt voor zowel degene die pijn veroorzaakt, als de ontvanger.

Tijdens het rollenspel kan de dominante partner de vastgebonden onderdanige partner straffen. Bijvoorbeeld door te ‘spanken’. U kunt dit eerst met de hand doen. Door te spanken met uw hand kunt u goed ervaren wat de impact op uw partner is. Door te voelen hoe warm de huid bijvoorbeeld wordt.

Naast de hand, kan ook een paddle of zweep (ook wel flogger genoemd) worden gebruikt. Ook hier geldt weer dat u altijd uw gezond verstand blijft gebruiken.
Sla bijvoorbeeld midden op de billen, waar het lichaamsvet zit, en niet op het stuitje, de ruggengraat of de intieme delen. Het doel moet erotisch plezier blijven, maar het mag - zolang de partner daarmee instemt - best een beetje pijn doen.
Begin rustig, bouw de spanning op. Kijk en ervaar wat u en uw partner opwindend vinden.
 

Andere manieren van het experimenteren met de opwinding van pijn zijn:

Verken samen welke vorm van pijn erotisch opwindend is. Start niet direct met de zwaarste pijnprikkel, bouw het rustig op en verleg samen de grens, maar ga er nooit overheen.
 

Spelen met flogger, zweep en paddle: goed om te weten

Spanking en geseling zijn de meest voorkomende BDSM-activiteiten, maar het kan er van buitenaf erg intimiderend en bedreigend uitzien. Het lijkt dan ook iets alleen voor mensen die echt van hardcore pijn houden.
Het is goed om te weten dat het helemaal niet pijnlijk hoeft te zijn; in feite, met de juiste (zweep)slag, kan het vrij ontspannend en sensueel zijn.
Het is niet nodig om er iets van te maken dat over pijn of ongemak gaat; veel zweepslagen zijn gemaakt van zeer zachte materialen zoals suède of hertenleer, en zijn heel, heel zacht en vriendelijk. Dit soort zweepslagen, die gemakkelijk te leren en veilig in gebruik zijn, vormen een geweldige kennismaking met de verfijnde en gevarieerde kunst van het zweepslagen.

Dat geldt ook voor het gebruik van een paddle. Dit is een spannend en toegankelijk BDSM-speeltje dat in gebruik heel eenvoudig is. Je kunt er kleine verfijnde tikjes mee geven die de huid doen prikkelen, en als u dat wilt ook wat fermere tikken uitdelen. Je hebt er geen oefening voor nodig, er kan weinig fout gaan waardoor je samen de tijd hebt om hier veilig en ontspannen te experimenteren. Voor beginners is een paddle daarom een aanrader. 

Gebruik: Start heel rustig. Sla zachtjes op de bil en wrijf er daarna met de paddle zachtjes overheen. Wissel de plek af, sla niet de hele tijd op dezelfde bil. Om de sensatie extra goed te voelen kunt u een zintuig (bijvoorbeeld de ogen met een blinddoek) afsluiten. En ook hierbij geldt: eerst erover praten en een stopwoord afspreken.
 

Grenzen

Behalve dat ieder mens fantasieën en wensen heeft, heeft iedereen ook zo zijn/haar eigen grenzen.
Niet alle grenzen zijn hetzelfde. Zo zijn er zachte grenzen. Dat zijn dingen die je niet opwindend lijken maar die je best wilt proberen om je partner een plezier te doen. En er zijn harde grenzen. Dingen die je echt niet wilt, en dat kan van alles zijn. Het kan gaan om specifieke handelingen, maar het kunnen ook woorden zijn waarvan je niet wilt dat ze tegen je gezegd worden. Denk er over na en bespreek ze samen. Het zorgt voor een geborgen, veilige omgeving waarin je samen kunt genieten van het spel. 

Het afspreken van een codewoord kan extra zekerheid inbouwen om een duidelijke grens aan te geven. Wanneer het codewoord uitgesproken wordt, stopt de ander direct.
Vaak wordt er voor twee codewoorden gekozen: 1 om direct met alles te stoppen en erover te praten, en een ander woord om te stoppen met de activiteit of handeling waar jullie mee bezig zijn, omdat dat niet aangenaam voelt, en over te gaan op iets anders. Bij het gebruik van het eerste codewoord wordt het spel stilgelegd, bij het tweede codewoord niet.
Het afspreken en gebruiken van een code woord moet u overigens beiden niet zien als iets ingrijpends of heftigs. Je kunt niet alle grenzen van te voren afspreken en vaak weet je niet wat je onprettig vindt tot je het ervaart.
 

Afsluiting

Het is belangrijk om zo’n beleving samen goed af te sluiten. Ook hierbij kunnen behoeften van elkaar verschillen.
Zo kan de een het heel belangrijk vinden om vastgehouden te worden en lieve woorden te horen, terwijl de ander zich juist wil afzonderen.
Probeer elkaar hierin tegemoet te komen, ook al zijn de wensen tegengesteld. Uiteindelijk willen jullie allebei een mooie ervaring en iedereen is daarbij even belangrijk.                                                                                                                                                                                                  

Neem de tijd

BDSM draait om de ervaring. Het is eigenlijk meer (voor)spel dan seks. Sterker nog, penetratie hoeft niet eens.
De spannende ervaring van domineren of juist onderwerping, de pijnprikkels en vrijheidsbeperking kunnen heel erotisch zijn. De spanning wordt er mee opgebouwd en dat kán natuurlijk tot seks leiden. Maar doe dat niet te snel.
Geniet van het spel en neem de tijd, dan is de kans het grootst dat het voor jullie een bijzondere ervaring wordt.
 

Nice for BDSM play

€ 24,95
Sexy en stijlvolle hand- en enkelboeien in Burgundy
Sexy hand-en enkelboeien in een lederlook in een fraaie burgundy kleur. De boeien zijn afgewerkt met prachtige gouden versieringen en sluiting. De
€ 34,95
Box Love and Play
Leuk en stijlvol doosje met sexy items voor samen spelen en genieten. Een blinddoek voor de ogen om de andere zintuigen extra te prikkelen Twee
€ 19,95
Handboeien: Mooi, stevig en spannend
Deze sexy handboeien met metalen sluiting zijn mooi om te zien en van goede kwaliteit. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en goed in elkaar gezet
€ 40,00
Elegant, luxe suède whip
Een elegante, luxueuze whip gemaakt van fraai soepel suède met mooi handvat. . Handgemaakte zweep van soepel suède van mooie kwaliteit, in een mooie
€ 79,00
Sutra Chainlink Boeien
Prachtige handboeien van Lelo
€ 19,95
Blinddoek en handboeien van satijn en kant in Burlesque stijl
Voor samen spelen met de sensasties van geblinddoekt zijn, voor zachte speelse bondage avonturen is er deze elegante set in "Burlesque-stijl". Deze
€ 19,95
You are Mine - Metal Handcuffs / Collectie Vijftig Tinten Grijs
Klassieke metalen handboeien voor slaapkamer bondage of als accessoire bij het voorspel. Zet de polsen van uw liefde stevig samen vast, of zet ze vast
€ 36,90
Handboeien in stijlvol blauw
Handboeien gemaakt van mooie materialen in een elegante blauwe kleur. Voor sexy spelen in stijl.
€ 17,95
Stijlvolle tepelklemmetjes
Met deze stijlvolle tepelklemmetjes kunt u voorzichtig het spannende gebied tussen plezier en pijn verkennen. De druk die door deze tepelklemmetjes
€ 16,95
Stijlvolle tepelklemmetjes met zwarte steentjes en kristalletjes
Dit setje met tepelklemmetjes ziet er prachtig uit. De combinatie van de mooie zilverkleur met zwarte steentjes en kleine kristalletjes oogt elegant
€ 64,95
Bondage set Hard Limits / Collectie Vijftig Tinten Grijs
Deze Hard Limits Kit uit de officiële collectie van “50 Shades of Grey” is een compleet pakket waar alles in zit wat u nodig heeft voor spannende
€ 16,95
Kaarsen voor hot play
4 speciale kaarsen in een doosje voor spannende avonturen. Hiermee kunt u veilig spelen met de sensaties van hitte op de huid. Richt de kaars op de
€ 19,95
Enkelboeien, stevig, mooi en verstelbaar
Deze enkelboeien zijn ideaal voor opwindende bondage spelletjes voor zowel beginners als voor gevorderde spelers. Het materiaal is stevig en goed
€ 30,00
Spannende en sexy flogger in Burgundy
De fraaie kleur, de mooie lederlook en de prachtige goudkleurige accessoires maken dit een bijzondere flogger. Een flogger kan een avontuurlijke

Reacties

Ingediend door Helene (niet gecontroleerd) op di, 06/14/2022 - 16:34

Mijn vriend draagt een kuisheidskooi waarvan ik de sleutel om mijn nek draag zodat hij die iedere dag ziet.
Ik “bevrijd” hem 2 keer in de maand en het is dan geweldig om te zien hoe hij hiervan geniet, hij komt dan enorm lekker klaar.
Hij kan ook vaker “bevrijd” worden maar hier moet hij punten voor verdienen door extra lief te zijn en mij goed verwennen.
Dit vinden wij beiden een enorm opwindend spelletje.

Ingediend door Hennik (niet gecontroleerd) op vr, 06/17/2022 - 22:49

Beste Helene, ik zou dit ook graag willen maar mijn vrouw vindt dit helemaal niets.
Heb talloze artikelen van het "nut" hiervan tbv de vrouw laten zien/lezen maar is hier niet van onder de indruk.
Externe "keyholder" lijkt me zelf niet wat.
Graag je advies hierin.

Dank je en liefs van Hennik

Aanbevolen artikelen

31% van de mannen en 27% van de vrouwen heeft wel eens anale seks gehad. En een groot deel vindt het een opwindende aanvulling van zijn/haar seksleven. Toch zijn er toch nog veel mensen een beetje huiverig om hiermee te experimenteren en
Yoni-massage is een bijzondere en intieme vorm van tantra. Het is een intense beleving die puur is gericht op de vrouw en haar helpt om problemen en blokkades op te heffen en geconditioneerde emoties los te laten.

naar de erotiek winkel

Image

10 jaar ervaring

Image

Bel +31614746123 of mail info@depaarsekeizerin.nl

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief