Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaal of met een roze hartje?

Anno 2014 lijkt het schaamhaarmotto: hoe minder, hoe beter. Hoe beter het vrouwelijk geslachtsdeel te zien is, hoe aantrekkelijker, zo lijkt het. Een trend die in Amerika begon en vervolgens uit het sensuele Parijs kwam overwaaien.

Is 'minder' aantrekkelijker?

Vinden mannen vrouwen zonder schaamhaar mooier? Daar lijkt het op als we de media mogen geloven. Maar een rondje langs wat bevriende mannen leert dat mannen schaamhaar juist sexy vinden. Het is wel geen waterdichte steekproef, maar toch. En een bekende sexuoloog vertelde onlangs dat 'de 45plus man' naaktschilderijen van vroeger mooier vindt dan de tegenwoordig geschilderde naakten. Dat heeft volgens hem te maken met het schaamhaar. De naakten van nu hebben dat niet en worden daarom minder aantrekkelijk gevonden door deze generatie.

Dus: welig laten tieren of weghalen?

Hiermee belanden we bij een discussie die onlosmakelijk aan de vrouwelijke schaamstreek verbonden is: mag schaamhaar welig tieren of moet het netjes worden bijgewerkt of zelfs geheel verwijderd te worden? Al vele jaren zijn er diverse mode trends geweest in schaamhaar. Wel of geen schaamhaar, wel of niet geknipt of getrimd is niet alleen van deze tijd, mensen hielden zich hier al in de romeinse tijd mee bezig! In de klassieke oudheid scheerden de Griekse vrouwen hun schaamhaar volledig weg. 

Schaamhaar: waarom eigenlijk?

In de oertijd, toen we nog schaars gekleed rondliepen, was schaamhaar het signaal dat de eigenaresse seksueel volwassen was. Zolang meisjes van onderen nog kaal waren, hoefden ze niet te vrezen voor avances van medeholbewoners. Een andere reden voor schaamhaar is dat schaamhaar ervoor zorgt dat geurstoffen die seksuele opwinding veroorzaken, en die in de schaamstreek worden afgescheiden, langer bij de vrouw blijven hangen. Dat is nu vaak de reden om er vanaf te komen.

Sandra Bullock (45) heeft voor Valentijn haar schaamhaar rood geverfd en in de vorm van een hartje getrimd. "Ik wilde dit jaar echt wat speciaals doen", vertelde de actrice in het tijdschrift OK!.

Maar wat nu?

Gelukkig lijkt tegenwoordig alles weer te kunnen en is de schaamhaarmode niet dwingend. De 'total nude' look is slechts één van de mogelijkheden. Zowel op de wereldberoemde Pirelli kalender van afgelopen jaar, als in Vogue en de reclamecampagne van Versace, zijn toonaangevende modellen weer met schaamhaar te zien. De keuze is dus aan u. En voor elke keuze zijn er allerlei leuke producten en middeltjes om het mogelijk te maken...

Ook als Sandra Bullock? Of liever de Brazilian Style?

schaamhaar in de vorm van een hartje geschorenWilt u net als Sandra Bullock eens wat anders? Probeer de Sjablonen kit, te koop in de webwinkel. 
Of de Ladyshape hart waarmee u het perfecte hartje kunt maken.
Liever een elegant streepje? Dan helpt het sjabloon Brazilian Style u op weg. Dit is één van de meest populaire schaamhaartrends. Al het schaamhaar wordt weggeschoren, op een verticale streep van maximaal twee centimeter na. Deze streep bevindt zich al ter hoogte van de navel. Daarom wordt deze stijl ook wel de landingsbaan genoemd. Een Brazilian wordt vaak genoemd in combinatie met waxen, maar kan ook gemakkelijk geschoren worden.
Als uw voorkeur uitgaat naar een elegant driehoekje kunt u kiezen voor de Ladyshape Triangle

Irraties voorkomen?

Rode bultjes, jeuk, ingegroeide stoppels na het scheren? Dit is een veelvoorkomend probleem. Het scheren van schaamhaar is dan ook geen gemakkelijke opgave. Belangrijk is in ieder geval dat u een nieuw en scherp scheermesje gebruikt. Ook douchen of in bad, voorafgaand aan het scheren, maakt het een stuk makkelijker. Ook lijkt het gebruik van talkpoeder na het scheren te helpen. Maar goed, na een paar dagen zullen de haartjes weer gaan groeien en dit zal gegarandeerd voor jeuk zorgen. En wellicht ook rode bultjes of puistjes. Dit zal echter verminderen of zelfs compleet verdwijnen na de 4de of 5de scheerbeurt. Blijven scheren is dus het advies.

Betty Bare schaamhaar verf

Schaamhaar, maar niet grijs?

Vindt u schaamhaar juist mooi maar wilt u van de grijze kleur af? Dat kan tegenwoordig ook. Er is speciale verf te koop waarmee u uw schaamhaar op deze gevoelige plek kunt verven. En u kunt nog kiezen ook. Betty Bare heeft een mooie lijn met prachtige en niet irriterende verven op natuurlijke basis.
 

Handige adressen:

http://www.bettyschaamhaarverf.nl voor het online bestellen van verf en sjabloontjes.
 

Reacties

Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 10/07/2017 - 03:19

Ik ben getrouwde man van 44jr en mijn vrouw 32jr.wij hebben allebei schaamhaar staan op mijn penis en haar vagina...Ik ben enkel kaal geschoren op mijn teelballen...Mijn vrouw heeft mooi zwart schaamhaar staan op haar vagina,die is enkel geschoren in haar liesstreek..wij worden zo opgewonden van mekaars schaamhaar tezien..
Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op ma, 09/30/2019 - 21:57

Ik hou ook van schaamhaar zowel bij mijzelf (38) als bij mijn vriendin (39). Zelf heb ik een volle natuurlijke krullende bos rood schaamhaar en zijn heeft haar vagina kaal en de venusheuvel kort behaard. Ik wordt ook erg opgewonden van schaamhaar. Het is fijn om te voelen en erg erotisch om te zien
Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

alles al mooi kado verpakt

naar de erotiek winkel

Libelle adviseert de Paarse Keizerin

Paarse Keizerin mediaprijs

vibrator test

Volg ons op social media

Facebook icon   Twitter icon   Google icon   

Nieuwsbrief