• Alles prachtig ingepakt & discreet bezorgd
  • Ook naar post punt
  • Meestal volgende dag in huis
  • Deskundig advies 

Geen zin in seks bij mannen. Oorzaken laag libido.

Geen zin in seks bij mannen. Oorzaken laag libido.

In elke relatie is er wel eens een periode dat een van beide partners even geen zin heeft in seks. Dat is heel normaal. En het is niet altijd de vrouw die geen zin heeft in seks. Er zijn ook mannen die geen zin hebben in seks. Uit een studie aan het Alvarado Hospital blijkt dat maar liefst 20% van de mannen kampt met een laag libido. 
Hoewel dit aan de hoge kant lijkt, is wel duidelijk dat veel mannen (op bepaalde momenten in hun leven) geen zin hebben in seks.

Wat zijn de oorzaken van een laag libido? Waardoor verdwijnt seksueel verlangen?

 

Hieronder vindt u een overzicht van mogelijke oorzaken en een advies hoe u hiermee om kunt gaan.

 

1. Spanningen en vermoeidheid

Lichamelijke en geestelijke vitaliteit is belangrijk voor een goed libido. Door stress, spanningen op het werk, vermoeidheid, zorgen over de kinderen, geld of andere zaken is er vaak alleen nog maar behoefte aan slaap. De interesse in seks en het verlangen om te vrijen verdwijnt. Dit geldt overigens niet voor alle mannen, sommige mannen gebruiken seks juist als accu om zichzelf weer op te laden.

2. Gebrek aan zelfvertrouwen en/of negatief zelfbeeld

Zelfvertrouwen is essentieel voor seksueel verlangen. Als een man lekker in zijn vel zit, op zijn werk en in zijn relatie dan heeft dit een enorm positief effect op zijn zin in seks. Krijgt dit zelfvertrouwen een knauw, dan kan dat direct consequenties hebben voor zijn seksueel verlangen. Een partner die veel kritiek op hem heeft of hem afwijst kan een negatieve uitwerking hebben. Maar dat zelfde geldt voor het verlies van een baan of het ontevreden zijn met het eigen lichaam.

3. Verschil tussen mannen in seksuele behoeften

Sommige mannen hebben, zonder dat er wat aan de hand is, wat minder seksuele behoeften. Daar is niks aan te veranderen. Aanwijzingen hiervoor zijn al vaak te zien in de puberteit. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de partner wordt dit wel of geen probleem.  En let wel: Als een man 2 keer per week “zin heeft in seks”, ervaart de ene vrouw haar man als oversekst, terwijl een andere vrouw vindt dat haar partner verschrikkelijk tekortschiet.

4. Nooit zin in seks gehad

Er zijn ook mannen die nooit zin in seks hebben gehad. Vaak is dit terug te voeren naar aangeleerde onderdrukking van seksuele gedachten in de jeugd, een problematische relatie met hun moeder en/of met andere vrouwen, of traumatische seksuele ervaringen.

5. Lichamelijke klachten en ziektes

Lichamelijke problemen zoals diabetes, obesitas of zwaarlijvigheid, hoge bloeddruk en hoge cholesterol kunnen lustonderdrukkend werken.
Ziektes zoals kanker, chronische en acute infecties, chronische nierziekten en hart- en vaatziekten die het algemeen welbevinden aantasten of voor ernstige vermoeidheid zorgen, hebben vaak ook een negatieve uitwerking op het seksueel verlangen. Ook epilepsie en aandoeningen die leiden tot een verstoring van de hormoonbalans, kunnen zorgen voor een verminderde zin in seks en dus een lager libido.

6. Alcohol slecht voor libido

Alcohol is een belangrijke veroorzaker van een laag libido. Een paar glazen alcohol kunnen het libido verhogen, maar grote hoeveelheden of veelvuldig gebruik van alcohol zorgen voor het tegenovergestelde effect.

7. Medicatie met verstorende werking

Sommige medicijnen, zoals middelen tegen depressie (meer hierover kunt u lezen in het artikel De invloed van antidepressie op seksleven), bepaalde kalmeringsmiddelen, medicijnen tegen hoge bloeddruk (bètablokkers) en HIV medicatie kunnen een ernstig verstorende werking hebben op het seksueel verlangen van een man (en vrouw).

8. Te weinig testosteron

De belangrijkste motor achter het mannelijk libido is het hormoon testosteron. Een tekort aan testosteron kan leiden tot afname van het libido en dus zin in seks. Een te lage testosteronspiegel komt voor bij bijna 1 op de 10 mannen in de leeftijd tussen 40 en 79. Het gehalte aan testosteron daalt geleidelijk met de jaren, bij de ene man is dat meer dan bij de andere. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om de testosteronspiegel te meten en te verbeteren. Uw huisarts kan u desgewenst voorzien van testosteron-injecties, patches of een testosteron-crème die u dagelijks moet smeren.
Een bekende oorzaak van te weinig testosteron is een dikke buik. Het buikvet heeft een negatieve invloed op het testosteron. Een eenvoudige manier om zelf het testosteron te verbeteren is dus te zorgen dat u vet verliest. Grote kans dat de zin in seks toeneemt.

Teun (66):" Ik voelde me al een tijd moe en futloos. Beetje depressief ook soms. En ook in seks had ik helemaal geen zin meer. Uiteindelijk heb ik, op lang aandringen van mijn partner, een mannenkliniek bezocht. Mijn testosteron werd ook gemeten en bleek veel te laag. Met de medicijnen die ik nu krijg, kan ik gelukkig weer genieten."

Denkt u dat u te weinig testosteron heeft? Dan herkent u waarschijnlijk ook de andere symptomen die gepaard kunnen gaan met een te lage testosteronspiegel: onder andere gebrek aan concentratie, nervositeit, depressie, slapeloosheid, periodiek zweten of opvliegers, bot- en gewrichtsklachten, en vermindering van de spiermassa. U kunt ook een testeron test doen op de website van Mannenkliniek De Boer voor meer inzicht.

9. Te laag dopamine-gehalte

Lust en verlangen ontstaan in de hersenen, dus ook de stoffen in de hersenen spelen een rol. Dopamine, dat wordt aangemaakt in de hersenen, is een neurotransmitter. Dat wil zeggen dat het ervoor zorgt dat zenuwen met elkaar kunnen communiceren. Dopamine is direct gelinkt aan seksuele verlangens en een daling van het dopamineniveau kan dan ook invloed hebben op het libido. Het mannelijk libido schijnt hiervoor gevoeliger te zijn dan het vrouwelijk libido.
Een laag dopamineniveau kan behandeld worden met dopaminestimulerende medicatie. Deze kunnen echter bijwerkingen hebben, dus hiervoor moet u contact opnemen met uw huisarts.

10. Erectiestoornis

Het is niet moeilijk voor te stellen dat een man met een erectiestoornis zijn zin om te vrijen verliest. Hij is er niet meer zeker van dat hij kan presteren en dat is een serieuze bedreiging voor zijn zelfvertrouwen. Hierdoor ontstaat faalangst, neemt de stoornis toe en neemt de lust af. Een vervelende vicieuze cirkel is zo geboren. Meer hierover kunt u lezen in Oorzaken van erectiestoornissen.

11. Prestatiedruk

Mannen kunnen sterk het idee hebben dat ze zich moeten bewijzen en dat ze moeten presteren. Ze hebben het gevoel dat hun partner seks verlangt en dat de lat hierbij hoog ligt. Voor hen is seks dan geen moment van ontspanning maar juist van druk; ze moeten een prestatie leveren. Deze prestatiedruk kan tot faalangst en vermijding leiden en tegenzin in de hand werken. Moeten en presteren gaan nu eenmaal slecht samen met  ontspannen en genieten.

12. Sleur en verveling

Sleur is dodelijk voor lust en verlangens. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. De zin in seks verdwijnt op den duur als je precies weet wat er gaat gebeuren en hoe je partner reageert.
Als een man ouder wordt heeft hij ook meer prikkels nodig om opgewonden te raken. Dus hoe ouder we worden, hoe belangrijker leuke en gevarieerde seks wordt om seksuele verlangens en passie te behouden.

13. Irritaties in relatie/straffen en controleren

Irritaties of ruzie kunnen ertoe leiden dat een man seks gaat weigeren of vermijden. Sommige mannen doen dit om hun partner dwars te zitten of te straffen. Als de partner de man vaak heeft afgewezen wanneer hij wil vrijen, kan het gevolg zijn dat deze gekrenkte man ‘geen zin heeft’ als zij het initiatief neemt. Of hij ‘straft’ haar omdat hij vindt dat ze teveel eet of hem niet voldoende waardeert.
Andere mannen kunnen simpelweg niet opgewonden worden als er nog onuitgesproken issues spelen.

14. Ziekte van de partner

Door ziekte van een partner kan de man de zorgrol toebedeeld krijgen. Deze rol gaat gevoelsmatig vaak niet samen met de rol van minnaar.

15. Niet meer aantrekkelijk

Een man kan zich op een bepaald moment niet meer aangetrokken voelen tot het lichaam van zijn partner. Dat kan gebeuren na bijvoorbeeld een borstamputatie of door een stoma.  Maar ook als de vrouw erg dik is geworden of zich niet verzorgt kan dit invloed hebben op zijn verlangen om met haar te vrijen. Vrouwen denken vaak dat dit de meest voorkomende oorzaak is van het verminderde seksuele verlangen van hun man. Maar dat is onterecht. Veel vaker zijn er andere redenen.

16. Geen enthousiasme van partner

Een man die zijn hele leven het initiatief moet nemen en weinig enthousiasme, initiatief en opwinding van de vrouw daarbij ervaart, loopt ook de kans dat op den duur zijn zin in seks verdwijnt.

17. Andere seksuele voorkeuren en fantasieën

Een man kan zich schamen voor zijn seksuele interesses en deze niet durven delen met zijn partner. Het kan gaan om extreme fantasieën maar veel vaker gaat het om gewone seksuele fantasieën die niet passen in zijn of haar romantische ideaalbeeld van de man en/of vrouw.
Ook kan de man wel zin hebben in seks maar is die beleving niet verenigbaar met de relatie die hij met zijn partner heeft. In zijn gevoel zijn liefde en seksuele lusten niet verenigbaar.

18. Porno en internetseks

Internet heeft er voor gezorgd dat alle seksuele fantasieën met een eenvoudige muisklik te beleven zijn. Menig man laat zich daardoor graag verleiden. Meestal vormt dit geen bedreiging voor de seksuele relatie met de partner. Toch kan bij overmatige internetseksconsumptie, de zin in seks met de 'echte' partner langzaam afnemen. Het is namelijk onmogelijk om te concurreren met een ideaalbeeld op internet, waar hij iemand direct krijgt wat hij wil, hoe extreem ook.

Oplossingen voor verdwenen libido

 

U heeft kunnen lezen dat er heel veel verschillende oorzaken kunnen zijn voor een verminderd of verdwenen seksueel verlangen. En bij elke oorzaak, bij elke persoon en bij elke relatie past een andere oplossing. Zo kan een psychologische oorzaak het best opgelost worden met therapie. Wie een laag testosteronniveau heeft kan bij de huisarts om testosteronsupplementen vragen. En is de verveling en sleur toegeslagen? Dan kan deze website een mooie rol vervullen bij de zoektocht naar nieuwe inspiratie en spannende mogelijkheden.

Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om er samen over te praten. Want hoe minder seks men heeft, hoe kleiner de zin daarin wordt.

De lichamelijke chemie tussen de partners kan zo sterk afnemen dat er een vrijwel platonische relatie ontstaat. En dat kan zomaar gebeuren. Want hoe minder seks, hoe minder de zin daarin ook wordt. En hoe dieper een stel in die neerwaartse spiraal zit, hoe moeilijker het is om er weer uit te komen. Door het bespreekbaar te maken kunt u samen voorkomen dat deze vicieuze cirkel ontstaat.

Lijdt uw relatie eronder en komt u er samen niet uit?

Of denkt u dat het een lichamelijke oorzaak heeft of wilt u dat juist uitsluiten?  Ga dan naar uw huisarts. Hij kan u, indien nodig, doorverwijzen naar de juiste hulpverleners.

Reacties

Voor de seks heb ik altijd wel zin in seks, ook na het uitgaan is dit geen probleem. Maar eenmaal we bezig zijn verlies ik de zin of verlies ik het opgewonden gevoel.

Goeie en mooie informatie. En geeft handvatten tot het zelf bewustworden.

Hallo, Als vrouw zijnde ben ik diegene die altijd naar seks moet vragen het komt nooit van mijn man zijn kant. Nu Is gebleken dat hij seks heeft gehad met een ander wijf waar hij wel opgewonden van raakte ,maar nu niet meer. Moet ik deze relatie nog voortzetten.

Nee, natuurlijk niet. Dat slaat helemaal nergens op van zijn kant. Hij had allerlei dingen kunnen ondernemen om jullie (seksuele) relatie te verbeteren maar in plaats daarvan is hij ergens anders zijn plezier gaan halen. Dat is toch nooit een goede oplossing? Met z'n iemand is een relatie niet mogelijk.

Wie van de vrouwen hier krijgt weinig seks van hun man is opzoek naar wat spannends lekkere geile stiekeme seks waarvan je man niks hoeft te weten xx

Nou dat lijkt me kort door de bocht. Een goed gesprek met veel begrip voor elkaar kan wonderen doen.

ik heb hetzelfde probleem

Als je denkt dat je de enige feminist bent. En haar frustratie hier op deze site kwijt moet omdat je echtgenoot je niet meer aantrekkelijk vindt. Moet je niet de vrouw die je echtgenoot opwindt hier voor schut zetten. Misschien staat zij wel achter het aanrecht. En ben jij de zogenaamde kar trekker. Moet je niet hier je vraag neer leggen of je de relatie voort moet zetten. Elke vrouw of man die vreemd gaat verdient niet de kans om een relatie voort te zetten. Wat heeft het trouwens met libido probleem te maken???

Na het overlijden van mijn echtgenote en een huwelijk van meer dan 40 jaar is mijn seksueel gevoel op een zeer laag niveau!

Ik ben een man van begin 60. Ik heb nooit, maar dan ook helemaal nooit zin of interesse in seks gehad. Vroeger wel een paar keer een vriendin gehad, maar vond het heel erg vreemd dat zij seks wilde zonder dat ze kinderen wilde. Voor mij is en blijft seks iets wat nou eenmaal perse een keer moet als een vrouw een kind wil, niets meer en niets minder. Dan ook snel gestopt met die relaties. Niet dat er ooit iets is gebeurd, nee gewoon helemaal geen interesse, Ja mijn libido is "normaal" naar het schijnt. vroeger wel een keer naar een huisarts geweest met de vraag of er niets aan te doen is aan het feit dat mijn piemel op de meest ongelegen momenten stijf werd, zoals bij het douchen na sporten. Het enige wat ik te horen kreeg was: "Dat U daar een probleem van maakt, iedere andere man zou jaloers zijn" Toen overgestapt naar een andere arts en het er nooit meer over gehad, A seksualiteit wordt toch niet begrepen,

ja, bij mij is het ook fel verminderd. Als je vrouw geen interesse toont en altijd alle toonbare gevoelens van één kant komt. Geen passie, geen fantasie. En dan nog steeds haar dominerend gedrag en agressie uitlatingen, die wel sterk verminderd zijn. Ja dat is wel de grootste reden denk ik bij mij.

mijn partner is eerder getrouwd geweest, 30 jaar. Zijn vrouw is overleden. Voor haar overlijden hebben zij lang geen seks gehad omdat hun zoon jarenlang ziek is geweest en vervolgens overleed. Nu hebben wij sinds 5 jaar een relatie en het wordt steeds moeizamer. In het begin gebeurde er nog wel eens iets, maar nu mag ik als vrouw zelfs nergens meer aankomen, alles is veel te gevoelig. Maar dan ook alles. De onderbroek gaat amper meer uit... Het is heel vervelend, ik probeer altijd het initiatief te nemen, maar het wordt erger. Mijn man wil absoluut niet naar welke deskundige dan ook, ook niet naar de huisarts. Dus, wat te doen?? Me er bij neerleggen dan maar???

samen er over praten, is de beste oplossing.....dat heb ik zelf ook ervaren bij een nieuwe man in mijn leven, nadat de vader van mijn kinderen was overleden!! mijn nieuwe vriend had negatieve ervaringen in vorige relaties , waardoor het voor hem heeeeel moeilijk was om te presteren, ik heb engelen geduld met hem gehad, en begreep wel dat dit moeilijk was voor hem. in het begin was het ontzettend moeilijk voor hem , om er over te praten......maar ik heb doorgezet, en liefdevol gehandeld, langzaam werd het beter

Had m maar s flink gepijpt waar niemand aan kan tippen, dan was ie gebleven, de gevoelige zenuw loopt boven lang z'n lul doe daar wat mee

Nee ik vraag je wel veel om sex

Pak hem terug hahahaaha

Zeker niet! Verlaag je niet naar zijn niveau, once a cheater always a cheater!

Hey Ik ben 36 en heb net een vriend bijna een half jaar Maar amper seks laten we zeggen 1 x in de week heel kort Als ik net intens ben is het klaar begint langzaam en eindigt wat sneller Ik ben heel slank bruine krullen en best extreem in seks Dat we elkaar net konden hadden we veel seks en extreem anaal olie noem het maar op We praten heel veel ook over dat ik vaak afgezien word en hoe dat komt! Hele diepgaande gesprekke. Hij zorgt echt wel goed voor me ( even tussen door) Gister was ik geil en kroop verleidelijk op hem Ik had geen zin in afwijzing dus begon hem te berijden hij kreeg gelijk een stijve .. maar toe ik begon met liefde te bedrijven pakte hij de afstand bediening en zetten een porno canaal op Terwijl ik kreunde en hem streelde Was hij druk met de afstandsbediening om de code in te voeren Ik stopte en zij wtf echt nu ... waarom zet je dat nu op ?.. hij zij het is toch heerlijk maar je zit met je rug naar me toe ??? We kregen erge ruzie Maar in een half jaar bijna hebben we mischien bij van alle korten seks momenten 2 hele lange nachten seks gehad ?!! Ik twijfel enorm ik heb in mijn verlede. Veel seks gehad en aandacht maar ben nog nooit zoveel afgewezen Door iemand waar ik het zo graag mee wil beleven me leven in Adam achter me heb gelaten en in braband ben gaan wonen want alles is mooi fijn en zijn we puur happy Maar dit kan zo als een hell voelen Ik probeer alles met hem te praten langzaam verleiden Gesprekken lang en pijnlijk Maar hij vind dat ik dat ik dan maar een ander moet zoeken hij is niet zo Ik ben alles voor hem maar intiem is alles te veel Geen lange tongzoen geen vingeren beffen niks eerst deed hij dat allemaal wel Alleen als ik tussen ze benen kruip vind hij het lekker Maar raakt me amper aan Ik heb dit nooit meegemaakt en zit te googelen boeken te lezen gesprekken met hem Maar ........ elke x een afwijzing of echt super kort Kan iemand iets mijn au b helpen ben een slimme meid maar ik ben einde raat Dank !!!

Mijn vriend en ik zijn beide 30 en een half jaar samen. Zoals jij vertelde de eerste maand was super. Nu smeek ik bijna elke dag om seks om uiteindelijk 1 keer seks te hebben om de 2 weken. Ik weet niet wat te doen. Ik voel me afgewezen! Het ligt niet aan mij zegt hij.

Jup!!! Drama Ik ben al weer 2 x afgewezen en nu net weer Ik weet wat je voelt het voelt enorm klote Hij vind me te mooi te goed wil geen misbruik van me maken Ik heb denk net als jij het gevoel dat je veel doet om in die richting te komen Ik ga zelf aan me lichaam twijfelen en me vetrouwe. Gaat achter uit Krijg twijfels en echt Ik probeer elke x andwoorde. Te vinden En te vragen wat het nou is Vanacht wil hij wel klaarkomen over me gezicht maar voor seks om met mij te beleven is hij te moe Ik begin me gewoon afentoe een slet te voelen Alleen wanner hij bepaald en alleen wat hij wil doen En dat is hem pijpen Ik weet het ook niet schat Het gevoel dat iets niet klopt zit hoog bij mij Maar vreemd gaan niet wand nu dat ik na hem ben verhuist heb ik nog geen werk en hij is gestopt dus we zijn te vaak bij elkaar Het is gewoon Dat voor hun het zo is als het is maar er word weinig aan gewerkt en dat is nog het ergst Naja niet dat ik je andw heb Maar mis wel blijven praten er over

Slimme meid? Heb je al terug gelezen wat, en vooral hoe je geschreven hebt? Misschien is dit de reden van je succesvol sexleven:-)

Al vele jaren meestal 90 van de 100 keer afgewezen. En als ik dan lig te schudden in bed van het masturberen van haar dan neemt het initiatief nemen en het proberen te praten erover met haar (nee, alles is goed) wel af. Het is nu een broer zus relatie geworden zonder kussen, zonder knuffelen en zonder welterusten wensen. Saaie boel dus. Weet niet hoe lang ik dit nog vol hou.

Het is is jammer ,ik ga al 4 jaar met de jongen van mijn leven, alleen ik heb het gevoel dat ik op dit gebied gewoon te veel vraag aan hem, mijn behoeftes liggen anders dan bij hem . Frustrerend maar ik wil hierdoor ook niet kwijt raken. Dus wat is nu de beste oplossing? Om het te accepteren of ?? Help me ik weet me geen raad

Ik heb het er soms ook moeilijk mee. Ik heb een hoog libido en mijn vriend niet (al beweert hij altijd van wel). Ik mag blij zijn als het 1x.in de week gebeurt.. Ik wil niet meer zo'n libido.. het is niet zijn schuld, hij wordt ouder, heeft veel stress, jonge kinderen etc. En hij voelt ook druk van mij omdat ik het juist graag vaak wil. Ik wou dat er iets was zodat mijn zin in seks dan ook maar verlaagde. Dan liepen we tenminste gelijk op.. :(

Zielige man!

Helemaal met jou eens. Gelijk ermee kappen

ik heb dit dus ook

Niet mee eens. De juiste mensen aanspreken.

Zelfde situatie. Anderhalf jaar samen en sinds een jaar 1x per maand seks op mijn initiatief. Ik heb al alles geprobeerd.. vermageren (ik ben normaal van lichaamsbouw en gewicht), meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk, kleding en gedrag maar niets helpt. Ik ben ten einde raad.

Mijn hoofd heeft wel zin maar mijn erecties soms niet. Ook tijdens het neuken duurt het eeuwig voor ik klaarkom. Ik voel gewoon niks. Ik kom met mijn vriendin niet op hetzelfde opwindingslevel wat ik wel bereik als ik alleen masturbeer al of niet met porno of buiten stiekem op naturisten plekken. Vooral bekeken worden werkt wel. Erg vermoeiend allemaal.

ik ben een man van 45.. mijn vrouw is 40... zij heeft erg veel behoefte aan seks. BIj mij ligt dat anders. de behoefte aan seks is bijna 0. ik heb dan ook vaak moeite om een erectie te krijgen als zij graag seks wil. We houden erg van elkaar, maar op seksgebied is het niks. Ik mis dat ook niet, maar zij wel. ik heb haar voorgesteld dat ik het geen enkel probleem vind als zij een andere man of vrouw als lover zou nemen. Dat heeft ze gedaan. Het heeft een positieve reactie op onze relatie., We hebben geen seks meer, maar we knuffelen wel veel. Dat is ook heerlijk. Ze vraagt me ook niet meer om seks omdat ze me begrijpt.. Ze meldt me altijd wel dat ze een lover uitnodigt. Geen punt voor mij.

Mijn relatie is een tijdje bergafwaarts gegaan omdat hij dacht dat hij het single leven wilde ondervinden eindstand was de relatie een dag beëindigd en kwam hij terug wandelen. Alleen nu na een week zegt hij dat hij zin heeft in seks maar op dit moment niet met mij? Wat moet ik doen, de relatie beëindigen?

Hoi erg vervelend dat het niet meer wil , en begrijp je volkomen.en herken dit helemaal. Mijn vrouw is ziek geweest borstkanker. En heeft geen libido meer. Door chemos en medicijnen Ik was altijd degene die interesse had en haar opwarmde, maar ze heeft nu helemaal geen interesse meer in intimiteit. Ik heb het vele malen besproken maar er komt geen verbetering in, eerder verslechtering . Ze stort zich de laatste tijd geheel op het huishouden, kinderen, en op haar werk en speelt bij vrienden en kennissen mooi weer. Ik voel me erg ongelukkig wat betreft de intieme relatie. Ik ben iemand anders tegen gekomen waar ik het gezellig mee heb. ik voel me daar niet altijd even goed over, maar ik heb het wel erg leuk. Vind het wel lastig om dingen stiekem te doen. .

Ik ben 31 en heb nu 2 jaar een relatie met mijn partner waarvan ik in het begin dacht hij is het na jarenlange mishandeling door de vader van mijn kids... Hij is een lieve zachtaardige man maar ik voel me nu diep ongelukkig omdat hij niet meer de man is waar ik op slag verliefd op ben geworden... In het begin was hij heel liefdevol en steunend en zei dat hij er altijd voor mij zou zijn en me door mijn depressie ging helpen en steunen met de 2 jongste kids die autisme hebben.. In het begin hadden we veel passionele seks en knuffelde en kuste hij mij ook veel.. Iets waarvan hij zei dat hij altijd zo was en zou blijven doen.. Echter vanaf het begin dat we een relatie begonnen zijn drinkt hij al alcohol.. Ik deed er niet moeilijk over omdat hij ook nooit zat was of agressief werd erdoor en dacht dat het geen kwaad kon omdat hij hij enkel drinkt na thuiskomst van zijn werk.. Echter na 3 operaties is gebleken dat zijn lever vervet is en hij heeft op 2 jaar tijd al 4 keer moeten veranderen van bloeddruk verlagingspillen... Zijn gezondheid is dus achteruit aan het gaan en alsook een paar maand na het samen zijn is de aandacht ineens ook een heel pak geminderd... Zelfs zo erg dat hij mij nu totaal niet meer knuffelt of kust.. Als ik al 1 keer in de maand seks heb mag ik al blij zijn! En dan zie ik er zelfs totaal niet naar uit omdat het maar van korte duur is.. Komt totaal niks meer bij kijken van passie. Ik krijg het excuus dat hij niet graag kust en knuffelt en wanneer ik hem dan vraag waarom hij dan in het begin van de relatie zei dat hij dat wel graag deed en ook effectief deed dan krijg ik het excuus dat hij er niet meer zo een behoefte aan heeft en het zeker niet aan mij ligt.. We hebben nu pas een huis gekocht en het enige waar ik aan kan denken is dat ik spijt heb dat we dat hebben gedaan... Ik heb hem al een paar keer aangesproken over zijn alcoholmisbruik. Hij wilt niet inzien dat 1 ganse fles Porto op een avond leeg drinken echt niet ok is en is het niet Porto dan is het 6 a 8 glazen wijn... Niet 1 dag kan hij zonder... Koop ik expres geen alcohol bij dan gaat hij zelf snel naar de winkel anders loopt hij de muren op en word hij enorm lastig... Het is nu zo ver gekomen dat hij zijn alcoholmisbruik steekt op mij dat ik te veel zaag erover en dat hij het gedrag van de kids niet aan kan.. Terwijl hij al dronk voor hij mij leerde kennen! Ik ben ten einde raad en heb schrik als er niet iets gaat veranderen dat ik ook de beslissing ga nemen om uit dit leven te stappen.. Ik heb al zo vaak tegen depressies moeten vechten en voel me opnieuw in een diepe put vallen. Ik maak nog liever een einde aan mijn leven dan opnieuw een relatie te moeten beëindigen.. Ik houd ook zielsveel van hem maar tegelijk ga ik inwendig kapot aan heel deze situatie.. Ik weet niet meer wat ik kan doen om hem zijn ogen te doen openen dat er iets moet veranderen. Als iemand goede raad heeft graag :(

Ik lees hier reacties van 1x per week of zelfs 1x per maand. I wish! Dit jaar hebben we nog maar 1x seks gehad, in mei. Onze relatie begon goed, maar na een half jaar moest ik er al steeds om vragen. En dat is nog zo. Inmiddels zijn we 7 jaar samen. Ik ben 3 jaar ouder dan hem, maar dat hoeft niks uit te maken toch? Ik heb hem al meerdere keren gevraagd eens naar de dokter te gaan en hij zal steeds, maar je begrijpt het al; net zoals in de slaapkamer gebeurt er niks. We tongen zelfs niet eens! (Want daar begint seks al wat mij betreft.) Ik word er moedeloos van, voel me niet meer vrouw en voel me al helemaal niet meer aantrekkelijk of begeerd. Ik moet hem steeds aan seks herinneren lijkt het wel en zelfs als ik dat doe moet ik er nog weken/maanden op wachten. Ik ben het zo langzamerhand ook wel eens beu dat ik er altijd over moet beginnen en ik doe dit ook steeds minder. Ja, ik begin het op te geven. Maar eigenlijk wil ik niet seksloos oud worden...

Ik heb nu 3 jaar een relatie met mijn vrouw. In deze 3 jaar zijn we getrouwd en is mijn vrouw nu in verwachting van ons eerste kindje. We hebben veel 'gekke' dingen gedaan op het gebied van sex. Het is nu al tijdje zo dat mijn klaagt over te weinig sex. Toen zij hier over begon zaten we nog op 2 a 3 x sexen in de week. Nu ik dit schrijf is 1 x in de 2 weken al heel wat. Ik wil heel graag sex met mijn vrouw, maar ik krijg maar geen erectie! Er komen geen geile gedachtes, mijn gedachten tijdens het voorspel blijven maar door gaan over van alles en nog wat maar geen sex. Ik krijg gewoon geen gevoel in mijn penis, helemaal niks!! Als we gaan zoenen en elkaar strepen dan lijkt het wel alsof hij zich gaat verstoppen en word nog kleiner dan in normale toestand zeg maar. Het is volgens mij niet dat mijn libido te laag is, want is word dus wel goed geil van gedachtes van sex met andere vrouwen. Wat ik dus ook erg klote vind. Het voelt dan al alsof ik haar belazerd! Pfff. Het lijkt alsof ik bang ben voor haar aanrakingen. Als we gaan zoenen klaagt ze ook vaak over dat ze geen passie voelt. Het liefst wil ik gewoon lekker met haar liggen en elkaar vast houden, maar aan de andere kant vind ik dit ook saai en wil ik een goeie sexrelatie met mijn vrouw! Waar komt dit door en heeft iemand een idee wat ik kan doen??? Ben echt ten einde raad! We gaan pas 3 jaar en nu kan ik al geen harde meer van mijn vrouw krijgen. M'n vrouw is zo mooi en ik weet zeker dat iedereen zou zeggen hoe kan je daar nou geen harde van krijgen??? Help me!!!

Samen een worden met het sex leven. Kan niet mooier. Ik heb ook relatie en dat is niets meer dus zoek ik verder. Dat weet ze. Sex is prachtig als je je zelf overgeeft

Waar heb jij het over....wat een kortzichtig (nee gewoon heel dom!!!!) antwoord zeg!

Wellicht ook interessant:

seks tips voor leuker en beter seksleven
Wilt u een leuker, gepassioneerder seksleven? √ De beste tips en deskundige adviezen die gegarandeerd helpen om de passie terug te brengen. Tip 6 is een hele goede.
Wat willen mannen in bed?
Mannen vinden het niet gemakkelijk om te zeggen wat ze echt willen van hun vrouwelijke partner. Ze zullen snel zeggen dat het heerlijk was. Maar de heren hebben natuurlijk best wensen.
Oorzaken erectiestoornissen
Er zijn verschillende soorten erectiestoornissen. De verschillen en de oorzaken op een rijtje.